15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Χάνσον (ΜΑ)

Αυτή η πόλη στην ενδοχώρα στην ακτή έχει το παρατσούκλι, Cranberry City. Ο συνεταιρισμός Ocean Spray ιδρύθηκε στο Hanson το 1930 και είχε την έδρα του εδώ μέχρι το 1977.

Δεκάδες κράνμπερι, πολλοί από τους οποίους είναι πλέον συνταξιούχοι, αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της εξοχής του Χάνσον.

Στην περιοχή διαχείρισης άγριας ζωής Burrage Pond μπορείτε να δείτε πού παρενέβη το κράτος το 2002 για να διατηρήσει ένα δίκτυο παλιών τυρφώνων και φυσικών υγροτόπων.

Τώρα, το Χάνσον είναι μια πόλη χαμηλών τόνων, με μια αστική καρδιά που στηρίζεται σε μια όμορφη λιμνούλα και μια σειρά από προστατευόμενες περιοχές όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στη φύση κατά μήκος χιλιομέτρων μονοπατιών.

1. Περιοχή Διαχείρισης Άγριας Ζωής Burrage Pond

Περιοχή Διαχείρισης Άγριας Ζωής Burrage PondΠηγή: Nancy Morelli / shutterstock
Περιοχή Διαχείρισης Άγριας Ζωής Burrage Pond

Το 2002 η πολιτεία αγόρασε περίπου 2.000 στρέμματα συνταξιούχων κράνμπερι, δάσους κέδρων και βάλτους, διατηρώντας ένα αγροτικό τοπίο τυπικό της Νότιας Ακτής και της Νοτιοανατολικής Μασαχουσέτης του 20ού αιώνα.

Στο Χάνσον και στο Χάλιφαξ, η περιοχή διαχείρισης άγριας ζωής Burrage Pond είναι γεμάτη με φαρδιά και επίπεδα μονοπάτια που εξυπηρετούσαν τους βάλτους, καθιστώντας εύκολη την εξερεύνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Αν αφιερώσετε χρόνο, θα αντιληφθείτε την εκπληκτική ποικιλία της άγριας ζωής, από χελώνες μέχρι ενυδρίδες, αμφίβια, ελάφια, ερωδιούς και ψαραετούς.

Από την πλευρά του Hanson μπορείτε να περπατήσετε το Indian Crossway, ένα τμήμα ενός αρχαίου μονοπατιού που περπατούσαν Ιθαγενείς Αμερικανοί και συνδέει τον ποταμό Taunton και τις λεκάνες απορροής του Βόρειου ποταμού.

2. Wampatuck Pond

Wampatuck PondΠηγή: Jeremie Doucette / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
Wampatuck Pond

Στην καρδιά του Χάνσον, το Δημαρχείο βρίσκεται στη βόρεια ακτή αυτής της τεχνητής λίμνης 64 στρεμμάτων κατά μήκος του Indian Head Brook.

Το Wampatuck Pond πήρε το όνομά του από το Wompatuck (περίπου 1627-1669), το σαχέμ της μπάντας Mattakeesett των Ινδιάνων της Μασαχουσέτης, το Wampatuck Pond είναι ένα πραγματικό έμβλημα για την πόλη.

Κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι το Δημαρχείο είναι ένα από τα λίγα κτίρια στην ακτογραμμή.

Το υπόλοιπο είναι το δάσος της πόλης (περισσότερα αργότερα), το νεκροταφείο Fern Hill και μια μικρή οικιστική υποδιαίρεση σε αυτό που παλιά ήταν μια κατασκήνωση νέων.

Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι παραθαλάσσιου πάρκου δίπλα στο πάρκινγκ του Δημαρχείου και ξεκινάτε μια βάρκα εδώ και στη δυτική ακτή δίπλα στο νεκροταφείο.

Χωρίς σχεδόν καμία ανάπτυξη στις ακτές, αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να πάτε για ένα κουπί και μπορείτε να εξερευνήσετε ένα μικρό σύστημα καναλιών που σκάβεται για να ποτίζει λίμνες με βακκίνια στη νότια ακτή.

3. Cranberry Cove

ΠαραλίαΠηγή: LOGVINYUK YULIIA / shutterstock
Παραλία

Για τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει μέσα και κοντά στο Hanson, το όνομα Cranberry Cove θα ξυπνήσει αναμνήσεις ξέγνοιαστων καλοκαιρινών ημερών.

Αυτή η παραλία στην όχθη της λίμνης Maquan υποδέχεται λουόμενους από το 1940 και διαθέτει ένα ωραίο κομμάτι άμμου, χώρο κολύμβησης με σκοινί και μικρές προβλήτες από τις οποίες μπορούν να πηδήξουν τα παιδιά.

Το Cranberry Cove είναι μέρος του Camp Kiwanee που ανήκει στην πόλη, σε έκταση σχεδόν 70 στρεμμάτων και διαθέτει χώρο κατασκήνωσης και χώρο εκδηλώσεων.

Τα περισσότερα καλοκαίρια υπάρχουν διαθέσιμες ενοικιάσεις καγιάκ και stand-up paddleboard στην παραλία και μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για μαθήματα εάν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο κουπί.

4. Bay Circuit Trail (BCT)

Bay Circuit TrailΠηγή: Michael Sean OLeary / shutterstock
Bay Circuit Trail

Ένας καλός τρόπος για να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τη φύση του Χάνσον είναι να περπατήσετε λίγο από το μονοπάτι Bay Circuit Trail, το οποίο περνά μέσα από την πόλη στην πορεία 230 μιλίων της μέσα από τα απομακρυσμένα προάστια της Βοστώνης.

Το μονοπάτι κάνει ένα τεράστιο τόξο από το Plum Island στο Newburyport μέχρι το Duxbury στη Νότια Ακτή, και χρησιμοποιεί κυρίως υπάρχοντα πεζοδρόμια, προστατευμένες περιοχές και δημόσια πάρκα.

Κατευθυνόμενος δυτικά προς ανατολικά και με λευκές φλόγες, το μονοπάτι διασχίζει την περιοχή διατήρησης Smith-Nawazelski του Hanson, μέσω της περιοχής διαχείρισης άγριας ζωής Burrage Pond μέσω του Indian Crossway.

Θα περάσετε κατά μήκος της υπέροχης βόρειας όχθης της λίμνης Wampatuck μέσω της Liberty Street, προτού κατευθυνθείτε προς το Pembroke, περνώντας από συνταξιούχους λίμνες με κράνμπερι στο Alton. J. Smith Reserve.

5. Oldham Pond

Όλνταμ ΠοντΠηγή: Nancy Morelli / shutterstock
Όλνταμ Ποντ

Το ανατολικό όριο του Hanson περιλαμβάνει μέρος της ακτογραμμής αυτής της φυσικής λίμνης 235 στρεμμάτων, η οποία αποστραγγίζεται από το Herring Brook, έναν παραπόταμο του Βόρειου Ποταμού.

Μαζί με το Furnace Pond στα νότια, το Herring Pond είναι το έδαφος αναπαραγωγής για τη ρέγγα alewife, που κάνει ένα επικό ταξίδι ανάντη κάθε άνοιξη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτήν τη μετανάστευση, η οποία έχει ανακάμψει πραγματικά από τον 20ο αιώνα, σε μερικές τοποθεσίες στο γειτονικό Pembroke.

Το Oldham Pond είναι μια κυψέλη αναψυχής το καλοκαίρι, όταν οι άνθρωποι ξεκινούν βάρκες, συρρέουν στην παραλία στην ανατολική ακτή και ρίχνουν ουρά για διάφορα είδη ψαριών.

6. The Blueberry Farm

Μαζεύοντας βατόμουραΠηγή: AstroStar / shutterstock
Μαζεύοντας βατόμουρα

Ένα καλοκαιρινό βασικό προϊόν στο Hanson, το Blueberry Farm ανοίγει στο κοινό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να διαλέξετε τα δικά σας βατόμουρα.

Υπάρχουν εκατοντάδες θάμνοι σε αυτό το ευρύχωρο ακίνητο και σύντομα μπαίνεις στο ρυθμό του μάζεμα, με τη βοήθεια ενός μπλε κουβά που κρέμεται από το λαιμό σου.

Εκτός από την ικανοποίηση να μαζέψετε ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που θα έχετε για να απολαύσετε το ποιμενικό τοπίο της φάρμας στην όχθη του Poor Meadow Brook. Φροντίστε να φοράτε καπέλο τις ζεστές μέρες, αν και οι ιδιοκτήτες προσφέρουν δωρεάν κρύο νερό σε όλους τους συλλέκτες.

7. Veterans Memorial Town Forest

ΠεζοπορίαΠηγή: Song_about_summer / shutterstock
Πεζοπορία

Η συστάδα σκληρού ξύλου και πευκοδάσους στην ανατολική ακτή της λίμνης Wampatuck αποκτήθηκε από την πόλη το 1938 για να γίνει η πρώτη περιοχή διατήρησης.

Το Veterans Memorial Town Forest, το οποίο προσεγγίζεται μέσω του μονοπατιού απέναντι από το Indian Head School στη διαδρομή 58, είναι ένα χαρούμενο κομμάτι της φύσης σε απόσταση αναπνοής από τις αστικές λειτουργίες της πόλης.

Τα μονοπάτια μήκους μιλίων περιλαμβάνουν ένα τμήμα του Bay Circuit Trail και σας μεταφέρουν στην άκρη του νερού για μια υπέροχη θέα αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει. Ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να ελέγξετε κατά τη διάρκεια της βόλτας σας εδώ είναι μια τεράστια κίτρινη σημύδα.

8. Οικογενειακή φάρμα Channell Homestead

Νιγηριανή κατσίκα νάνοςΠηγή: Steven Salgado / shutterstock
Νιγηριανή κατσίκα νάνος

Αυτή η φάρμα διευθύνεται από ένα ζευγάρι που αγόρασε το ακίνητο το 2014 και σταδιακά επεκτάθηκε για να προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων, εκδηλώσεων και υπηρεσιών.

Το Channell Homestead εκτρέφει κατσίκες νάνους Νιγηρίας για γάλα και για πώληση, αλλά έχει επίσης ένα μελισσοκομείο, κοτόπουλα Wyandotte, σουηδικές μπλε πάπιες, φλαμανδικά γιγάντια κουνέλια και πολλά άλλα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το αγρόκτημα για μια πληθώρα προϊόντων, από βιολογικά σαπούνια κατσικίσιου γάλακτος, βάλσαμα και λοσιόν μέχρι βόμβες μπάνιου, σπρέι δωματίου και μέλι.

Συνήθως τους θερμότερους μήνες μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κατάλυμα για εκδηλώσεις με εισιτήρια, όπως γιόγκα με κατσίκες ή την ευκαιρία να χαϊδέψετε νεογέννητα κατσίκια.

9. Περιοχή διατήρησης Rocky Run

Περιοχή διατήρησης Rocky RunΠηγή: North and South Rivers Watershed Association / Facebook
Περιοχή διατήρησης Rocky Run

Υπάρχει μια μικρή αλλά εντυπωσιακή προστατευόμενη περιοχή στα βορειοανατολικά του Hanson, όπου το Rocky Run Brook ρέει στον ποταμό Indian Head.

Η περιοχή διατήρησης Rocky Run είναι ένας από τους προστατευόμενους χώρους που σας επιτρέπουν να περπατήσετε για μίλια κατά μήκος των όχθες του ποταμού Indian Head στο Hanson, το Pembroke και το Ανόβερο.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Westwood(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό που θα βρείτε στην πλευρά του Hanson είναι ένα μικρό δίκτυο μονοπατιών, που οδηγεί σε βραχώδεις προεξοχές για συγκλονιστική θέα στον ποταμό.

Αυτοί οι βράχοι είναι εντελώς μοναδικοί στο Hanson, και στους πρόποδες θα στέκεστε στο χαμηλότερο υψόμετρο της πόλης, μόλις 25 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μακριά από τον ποταμό, παλιά μονοπάτια με καρότσια οδηγούν στο δάσος, όπου θα ανακαλύψετε τα απομεινάρια ενός πέτρινου και χωμάτινου φράγματος, που θυμίζει το πρώιμο βιομηχανικό παρελθόν της περιοχής.

10. Boston Skydive Company

Tandem Jump SkydivingΠηγή: Sky Antonio / shutterstock
Tandem Jump Skydiving

Το αεροδρόμιο Cranland, στη νοτιοανατολική γωνία του Χάνσον, φιλοξενεί την Boston Skydive Company, η οποία ειδικεύεται στις tandem skydiving.

Αυτά τα άλματα, στα οποία είστε συνδεδεμένοι με έναν έμπειρο και καταρτισμένο εκπαιδευτή σε τέσσερα σημεία, δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία αλεξίπτωτου.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα πιο προηγμένα tandem συστήματα της αγοράς (United Parachute Technologies SIGMA και Micro SIGMA) και εκτελεί τα άλματά της από ένα αξιόπιστο άλμα Cessna 182, το οποίο διατηρείται με τα υψηλότερα πρότυπα.

Οι 8 καλύτερες παραλίες στο Τέξας για επίσκεψη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Με επιπλέον χρέωση μπορείτε να παραγγείλετε φωτογραφίες ή/και εγγραφές βίντεο του άλματος σας. Συμπεριλαμβανομένου του check-in, των ενημερώσεων για την ασφάλεια και της προετοιμασίας, η όλη εμπειρία θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες.

11. Plymouth County Hospital Meadows

Plymouth County Hospital MeadowsΠηγή: Γκάμπι Μορς / Facebook
Plymouth County Hospital Meadows

Τελικά κατεδαφίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2010, το Νοσοκομείο της κομητείας του Πλίμουθ (1919-1992) στο South Hanson ήταν ένα εξέχον μέρος της ιστορίας της πόλης του 20ου αιώνα.

Ένα από τα πρώτα νοσοκομεία που διέθεταν σύγχρονο σύστημα θέρμανσης, η εγκατάσταση αυτή λειτούργησε ως σανατόριο φυματίωσης και εξελίχθηκε σε χώρο για χρόνια φροντίδα.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στην πρώην ιδιοκτησία, ξεκινώντας από τα The Last Meadows, τα οποία διατηρούνταν ως αγροτική φάρμα από το νοσοκομείο.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Easthampton (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα μονοπάτι, μήκους σχεδόν ενός μιλίου, οδηγεί μέσα στο δάσος πριν ανοίξει σε ένα μεγάλο λιβάδι. Πρόσθετα μονοπάτια σας μεταφέρουν στους παλιούς χώρους του νοσοκομείου, δίπλα σε μια λίμνη με βακκίνια και ένα βάλτο, τα οποία είναι και τα δύο ιδιόκτητα.

12. Περιοχή Διατήρησης Smith-Nawazelski

Μονοπάτια πεζοπορίαςΠηγή: Belinda M Gordon / shutterstock
Μονοπάτια πεζοπορίας

Ένα άλλο αγροτεμάχιο της φύσης που διασχίζεται από το μονοπάτι Bay Circuit Trail, η περιοχή διατήρησης Smith-Nawazelski βρίσκεται ακριβώς δυτικά της περιοχής διαχείρισης άγριας ζωής Burrage Pond.

Αγοράστηκε από την πόλη το 1989, αυτό το τμήμα της παλιάς γεωργικής γης είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ακίνητο διατήρησης στο Hanson, που καλύπτει περισσότερα από 100 στρέμματα.

Υπάρχουν περίπου δύο μίλια μονοπατιών σε δάση που αποτελούνται από πεύκο, δρυς, οξιά, κέδρο, σφένδαμο και βατόμουρο.

Ένα όμορφο χαρακτηριστικό είναι μια ακμάζουσα στάμπα με πουρνάρια, ενώ υπάρχει επίσης κόκκινος βάλτος σφενδάμου, πολλές μεγάλες παγετώδεις ακανόνιστες και εαρινή πισίνες που γεμίζουν με άγρια ​​ζωή την άνοιξη.

13. Heidi’s Hollow Farm

Heidi's Hollow FarmΠηγή: Heidi’s Hollow Farm / Facebook
Heidi’s Hollow Farm

Μέχρι το 2020 αυτό το λατρεμένο εποχικό περίπτερο παγωτού στο Hanson διοικούνταν από το ίδιο ζευγάρι για περισσότερα από 30 χρόνια.

Τώρα που απολαμβάνουν μια κερδισμένη συνταξιοδότηση, οι ιδρυτές Tony και Lynda Quigley έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση σε νέους ιδιοκτήτες.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Λέστερ (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Heidi’s Hollow Farm, ένα από τα βασικά καταστήματα παγωτού της Νέας Αγγλίας, είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, σερβίροντας περίπου 40 γεύσεις παγωτού Richardon’s, μαζί με απαλό σερβίς, φρου-γιο και σερμπέ. Υπάρχει επίσης μια σειρά από sundae και είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τη δική σας δημιουργία sundae.

14. Hanson Bowladrome

ΜπόουλινγκΠηγή: Aleksandar Karanov / shutterstock
Μπόουλινγκ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Hanson διευθύνει αυτήν την αίθουσα μπόουλινγκ με κηροπήγια, μια από τις παλαιότερες και καλύτερες εγκαταστάσεις του είδους της για μίλια τριγύρω.

Εάν είστε νέοι στο μπόουλινγκ με κεριά, είναι μια παραλλαγή του μπόουλινγκ δέκα καρφιών που έκανε την εμφάνισή του στο Worcester τη δεκαετία του 1880.

Οι καρφίτσες είναι μεγαλύτερες, στενότερες και, εν μέρει χάρη σε μια μικρότερη μπάλα, είναι πιο δύσκολο να γκρεμιστούν.

18 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Λας Βέγκας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα χτυπήματα είναι πολύ σπάνια στο μπόουλινγκ με κεριά, αλλά παίρνετε τρία ρολά κάθε φορά. Γενιές σφαιριστών έχουν μάθει τα σχοινιά στο Hanson Bowladrome, το οποίο έχει 12 λωρίδες και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί χειροκίνητη βαθμολόγηση.

15. Σταθμός Old South Hanson

Παλιός σταθμός South HansonΠηγή: John Phelan / Wikimedia | CC BY-SA 3.0
Παλιός σταθμός South Hanson

Δίπλα στον τρέχοντα σιδηρόδρομο προαστιακού MBTA στην Main Street στο South Hanson υπάρχει ένα συναρπαστικό απομεινάρι από τα μέσα του 19ου αιώνα με τη μορφή του παλιού σταθμού South Hanson.

Αυτό χτίστηκε το 1845, την ίδια χρονιά που ξεκίνησε τη λειτουργία του Old Colony Railroad και ήταν εκτός λειτουργίας από τότε που έκλεισε η γραμμή το 1959.

Ακόμη και στην εγκαταλελειμμένη του κατάσταση, με μερικά παράθυρα επιστρωμένα, είναι ένα όμορφο κτίριο, με μεγάλες μαρκίζες, σκαλιστά κορμούς και παράθυρα με παράθυρα.

Υπήρξε άφθονη συζήτηση για το μέλλον του σταθμού, αλλά όταν γράψαμε αυτό το άρθρο το κτίριο δεν χρησιμοποιήθηκε.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια