15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Hudson

ίναι ένα ανθεκτικό μέρος που έχει ανακάμψει μετά από μερικές ανατροπές τα τελευταία χρόνια.

Η μία ήταν μια πυρκαγιά που κατέστρεψε 40 κτίρια στο κέντρο της πόλης το 1894. Αργότερα, η βιομηχανία υποδημάτων, η οποία ήταν η πηγή ζωής της πόλης, μειώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ο μεγάλος εργοδότης Intel έκλεισε τις εγκαταστάσεις ημιαγωγών της στην πόλη .

Και όμως για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, το Hudson είναι πιο φιλόξενο από ποτέ. Όλα αυτά οφείλονται σε μια μεταμόρφωση που έχει σαρώσει την Main Street, μετατρέποντάς την σε γαστρονομικό προορισμό με καινοτόμες επιχειρήσεις και ζωντανή μουσική στον αέρα όλο το χρόνο.

Ένα σιδηροδρομικό μονοπάτι πολλαπλών χρήσεων συνδέει το κέντρο του Hudson με το Marlborough και το Maynard, και τα τελευταία χρόνια ένα στρατιωτικό μουσείο υψηλού προφίλ έχει ανοίξει στην ανατολική πλευρά της πόλης.

1. Downtown Hudson

Πηγή: Yingna Cai / shutterstock
Στο κέντρο του Χάντσον

Πάντα κινούμενη, κοινωνική και διασκεδαστική, η κεντρική εμπορική περιοχή του Hudson ταιριάζει με την ιδέα των περισσότερων ανθρώπων για το πώς θα έπρεπε να είναι μια περιοχή στο κέντρο της πόλης τον 21ο αιώνα.

Στην Main Street είναι εύκολο να κάνετε αγορές σε τοπικό επίπεδο, επειδή υπάρχει μια τέτοια ποικιλία από ακμάζουσες επιχειρήσεις, πολλές με πρωτότυπες ιδέες που εμπνέουν την περιέργεια.

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαία, καθώς η μεταμόρφωση του κέντρου του Χάντσον από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 ήταν μια απάντηση στη Μεγάλη Ύφεση και πλήγματα στην οικονομία της πόλης.

Δεκάδες εκδηλώσεις δίνουν έξτρα ζωή στο κέντρο της πόλης, όπως μια εβδομαδιαία καλοκαιρινή αγορά αγροτών, εποχιακές αναδυόμενες αγορές, το ArtsFest τον Ιούνιο, το Celebrate Hudson τον Σεπτέμβριο και η εβδομαδιαία μουσική σειρά Downtown κάθε Πέμπτη και Σάββατο βράδυ το καλοκαίρι.

2. Μουσείο Αμερικανικής Κληρονομιάς

Πηγή: Γραφείο Ταξιδιών & Τουρισμού Μασαχουσέτης / Flickr | CC BY-ND
Μουσείο Αμερικανικής Κληρονομιάς

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο μηχανικός της Hewlett-Packard, Jacques Littlefield (1949-2009), είχε πάθος για το ιστορικό στρατιωτικό υλικό.

Ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 συγκέντρωσε άρματα μάχης, οβίδες, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, εκτοξευτές πυραύλων και οχήματα μεταφοράς προσωπικού αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να τα αποκαταστήσει και να τα παρουσιάσει στο κοινό.

Αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε μεταθανάτια το 2013, όταν το ίδρυμα του Littlefield δώρισε τη συλλογή του στο Collings Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διατήρηση και τη δημόσια προβολή της ιστορίας που σχετίζεται με τις μεταφορές.

Το υλικό στο Μουσείο Αμερικανικής Κληρονομιάς ομαδοποιείται ανά καμπάνια ή θέατρο, με επίκεντρο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι έχετε το Ανατολικό Μέτωπο, τη Βόρεια Αφρική, την Ιταλική Εκστρατεία, τη Μάχη του Μπουλγκ, την Ημέρα D, τη Μάχη για το Βερολίνο, καθώς και πρόσθετες ζώνες για τον Πόλεμο της Κορέας, τον Πόλεμο του Βιετνάμ, τον Ψυχρό Πόλεμο, τον Πόλεμο του Κόλπου και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

 

3. Μονοπάτι Assabet River Rail

Πηγή: Jim Lozouski / shutterstock
Σιδηροδρομικό μονοπάτι Assabet River

Η κάμψη μέσα στο κέντρο του Χάντσον είναι μια σιδηροδρομική διαδρομή πολλαπλών χρήσεων που έχει δρομολογηθεί σε φάσεις από το 2005 και τελικά θα συνδέσει το Marlborough με το Acton.

Το σιδηροδρομικό μονοπάτι του ποταμού Assabet βρίσκεται στην ανακαινισμένη ράγα του παλιού υποκαταστήματος Marlborough (ολοκληρώθηκε το 1855) του σιδηροδρόμου Fitchburg.

Τη στιγμή της συγγραφής, το μονοπάτι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, εκτός από ένα τμήμα 3,4 μιλίων μεταξύ του σταθμού South Acton MBTA και της γραμμής Maynard-Stow.

Το μονοπάτι διασχίζει αδιάκοπα το Hudson από το μονοπάτι στην οδό Wilkins και είναι ένας ασφαλής τρόπος για να μετακινηθείτε μεταξύ του κέντρου του Hudson και του κέντρου του Marlborough. Αν χρειάζεστε αξεσουάρ ποδηλάτου ή σέρβις, το Assabet River Bicycles βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μονοπάτι στο κέντρο της πόλης.

4. New City Microcreamery

Πηγή: chris.rycroft / Flickr | CC BY
New City Microcreamery

Μπορείτε να ανακαλύψετε τις χαρές του παγωτού υγρού αζώτου σε αυτό το μοναδικό στο είδος του κατάστημα που ιδρύθηκε το 2015 και έχει ήδη ανοίξει τοποθεσίες στο Sudbury και στο Cambridge.

Εάν αναρωτιέστε για το όφελος του υγρού αζώτου για το παγωτό, αυτή η εξαιρετικά κρύα ουσία δημιουργεί ένα μικρότερο παγωτό κρύσταλλο, δίνοντας στο παγωτό μια πολύ πιο λεία υφή.

Μεταξύ των γεύσεων είναι δοκιμασμένα κλασικά όπως η σοκολάτα, η μέντα και η ζύμη για μπισκότα, καθώς και μια σειρά από δημιουργίες New City, από κανόλι μέχρι μπακλαβά, creme de menthe & σοκολάτα, bourbon βανίλιας και creamsicle.

Κάτι που δεν διαφημίζεται είναι ότι υπάρχει speakeasy σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

5. Wood Park

Πηγή: Al Munroe / shutterstock
Wood Park

Αυτό το υπέροχο μικρό δημόσιο πάρκο βρίσκεται σε μια έκταση του ποταμού Assabet ακριβώς ανάντη από το κέντρο του Hudson. Αυτό κάνει το Wood Park μια βολική τοποθεσία για κοινοτικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο Victor Dyer Music Shell.

Αυτό ισχύει για τη σειρά Wood Park Summer Concert, που λαμβάνει χώρα όλο το καλοκαίρι, με συναυλίες που ξεκινούν στις 6:30 μ.μ. και διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών και στυλ.

Η σειρά είναι οργανωμένη για οικογένειες και σας ενθαρρύνουμε να φέρετε σνακ, καρέκλες γκαζόν, κουβέρτες και σπρέι για ζωύφια.

Εκτός από παιδική χαρά και χώρους για πικνίκ, υπάρχει μια πεζογέφυρα πάνω από το ποτάμι που οδηγεί στην τοπική Πορτογαλική Λέσχη. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς το νερό κάτω από τη γέφυρα για να ρίξετε μια γραμμή ή να ξεκινήσετε το καγιάκ σας.

6. Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής του ποταμού Assabet

Πηγή: quiggyt4 / shutterstock
Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής του ποταμού Assabet

Στο σιδηροδρομικό μονοπάτι, λίγο μετά το Μουσείο Αμερικανικής Κληρονομιάς, θα μπείτε στο α Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωήςπου διευθύνεται από την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ και ένα από τα οκτώ καταφύγια που αποτελούν το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Ανατολικής Μασαχουσέτης.

Με λιμνούλες, εαρινή πισίνες και υγροτόπους, αυτό το συγκεκριμένο καταφύγιο έχει ένα μανδύα από πευκοδάση και σκληρό ξύλο και αποτελεί ζωτικό σταθμό για τα αποδημητικά πουλιά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Ένα από τα συναρπαστικά πράγματα για το ακίνητο των 2.230 στρεμμάτων είναι ότι βρίσκεται στην τοποθεσία του Παραρτήματος Εκπαίδευσης Fort Devens-Sudbury που ιδρύθηκε με ταχύτητα το 1942 και με περίπου 50 αποθήκες πυρομαχικών από την περίοδο που αναδύθηκαν στο δάσος.

Αυτά προσθέτουν ένα μικρό μυστήριο σε ένα ταξίδι πεζοπορίας, ποδηλασίας ή σκι αντοχής, ενώ το άφθονο νερό προσελκύει τους καγιάκ, με εκτόξευση και αποβάθρα κατά μήκος του White Pond Road.

7. Puzzlescape

Στο Assabet River Rail Trail, αυτό το βραβευμένο αξιοθέατο από το δωμάτιο διαφυγής είναι μια από τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο συγκρότημα Hudson Mills.

Puzzlescape ιδρύθηκε το 2016 και μετακόμισε στη σημερινή του τοποθεσία το 2021 και έχει μια παιχνιδιάρικη και καρτουνίστικη αίσθηση.

Ο κακός στο Puzzlescape είναι ο «Pepe La Scuzz», ένας κακός εγκέφαλος που πρέπει να τον απορρίψετε στο κεντρικό δωμάτιο, «The Legend of Pepe», για 2-6 παίκτες και με ένα τέλος επιλέξτε μόνοι σας.

Κάποια άλλα δωμάτια που ήταν διαθέσιμα όταν συντάξαμε αυτήν τη λίστα ήταν το Something Wicked (2-8 παίκτες) με θέμα τον τρόμο και το Escape the Cape αρχικού επιπέδου, στο οποίο πρέπει να αποφύγετε την κίνηση στις γέφυρες Bourne και Sagamore (2 -6 παίκτες).

Αυτό το δωμάτιο είναι μια καλή εισαγωγή για νεαρούς λύτες γρίφων, καθώς παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μέρος χωρίς γονείς.

8. Καταρράκτες Danforth (περιοχή διατήρησης Danforth)

Πηγή: Nikolay Zaborskikh / shutterstock
Danforth Falls

Υπάρχουν 80 στρέμματα δασικής έκτασης που ανήκουν στην πόλη στα βόρεια του Χάντσον, τα οποία διαχειρίζεται η τοπική επιτροπή διατήρησης.

Το ακίνητο βρίσκεται στο ειδυλλιακό Danforth Brook, το οποίο διασχίζει την ανατολική πλευρά και είναι εφοδιασμένο για ψάρεμα κάθε άνοιξη. Από την οδό Λίνκολν μπορείτε να ξεκινήσετε σε ένα επίπεδο μονοπάτι κατά μήκος του ρυακιού, ακολουθώντας το πίσω σε έναν καταρράκτη.

Αυτό είναι πιο εντυπωσιακό μετά από μια έντονη βροχόπτωση ή την άνοιξη μετά το λιώσιμο του χιονιού. Η γύρω ιδιοκτησία περιλαμβάνει επίσης την κορυφή 450 ποδιών του λόφου Philips, η οποία έχει ένα ελαφρώς πιο απαιτητικό μονοπάτι, με απότομα και βραχώδη τμήματα που σας μεταφέρουν σε μια γραφική δυτική θέα.

9. Rail Trail Flatbread Co.

Πηγή: Vladislav Noseek / shutterstock
Rail Trail Flatbread Co

Στον μακρύ κατάλογο του Hudson με τις αγαπημένες τοπικές επιχειρήσεις υπάρχει το Rail Trail Flatbread Co.ακριβώς απέναντι από το Main St από το New City Microcreamery.

Αυτό το προσανατολισμένο στην κοινότητα και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο πιτσαράκι flatbread άνοιξε το 2012. Η πίτσα με ξυλόψωμο είναι ο τίτλος εδώ, με μια επιλογή από ευφάνταστες ποικιλίες (gochujang bbq κοτόπουλο, spanakopita), που περιλαμβάνει πολλές επιλογές για vegan και γλουτένη .

Poutine, tacos, μπιφτέκια (συμπεριλαμβανομένων των αδύνατων μπιφτέκι), mac and cheese και άλλα αγαπημένα φαγητά για άνεση είναι επίσης στο μενού, μαζί με τουλάχιστον 20 βρύσες βαρελίσιας μπύρας.

10.

Πηγή: quiggyt4 / shutterstock
Medusa Brewing Company

Η ονομαστική κλήση των φοβερών ανεξάρτητων επιχειρήσεων στο Main St συνεχίζεται με αυτό το βιοτεχνικό ζυθοποιείομε μια μεγάλη, ρουστίκ τραπεζαρία και μια μπιραρία που μπορεί να σας εκπλήξει.

Όσον αφορά τη μπύρα, η Medusa είναι γνωστή για τα hoppy IPA της και οι βασικές παρασκευές είναι Laser Cat (Imperial IPA), LightRunner (Hazy IPA), Lola (IPA) και Duchovni (Τσεχική Pilsner).

Αυτά είναι τα αστέρια, αλλά είναι επίσης μόνο μερικές από τις πολλές μπύρες σε βαρελίσια, είτε η γεύση σας είναι βύνη, λυκίσκος ή ξινή.

Υπάρχει ζωντανή μουσική στην τραπεζαρία τα βράδια της Παρασκευής και η ζυθοποιία έχει συνεργαστεί με την τοπική επιχείρηση Taco Gato, η οποία τώρα λειτουργεί ως μόνιμη, εσωτερική τακιέρια για την τέλεια συνοδεία.

11. Honey Pot Hill Orchards

Πηγή: nnattalli / shutterstock
Honey Pot Hill Orchards

Λίγα λεπτά μακριά στο Stow υπάρχει μια οικογενειακή φάρμα που χρονολογείται από το 1926, που καλωσορίζει τους επισκέπτες για μια σειρά δραστηριοτήτων κατά την περίοδο καλλιέργειας και συγκομιδής.

Μπορείτε να μαζέψετε τα δικά σας φρούτα Honey Pot Hill Orchardsξεκινώντας τον Ιούλιο με τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα, φτάνοντας σε μια εκτεταμένη σεζόν μήλων που φτάνει μέχρι το φθινόπωρο.

Υπάρχουν περισσότερες από 25 ποικιλίες μήλων που αναπτύσσονται στο αγρόκτημα και μπορείτε να δείτε ένα λεπτομερές πρόγραμμα συλλογής προτού έρθετε.

Το αγροτικό κατάστημα διαθέτει όλα αυτά τα φρέσκα προϊόντα και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένων μαρμελάδων και ζελέ, φρέσκου συμπιεσμένου μηλίτη μήλου και αρτοσκευάσματα όπως ντόνατς μηλίτη μήλου.

Τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα βλέποντας τα ζώα της φάρμας και μπορείτε να λύσετε λαβύρινθους το φθινόπωρο και να κάνετε μια ξέγνοιαστη περιπέτεια για μια τέλεια μέρα στην εξοχή.

12. Ferjulian’s Farm

Πηγή: EvgeniiAnd / shutterstock
Φάρμα του Φερτζουλιάν

Άλλη μια μακροχρόνια αγροτική επιχείρηση, Φάρμα του Φερτζουλιάν είναι οικογενειακή και λειτουργεί από το 1942. Σε έκταση 70 στρεμμάτων, αυτό είναι το μοναδικό αγρόκτημα που λειτουργεί στο Hudson και το περίπτερο είναι ανοιχτό από την Ημέρα του Πατριώτου τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η σεζόν ανοίγει με λουλούδια στο θερμοκήπιο και υπάρχουν περισσότερες από 100 ποικιλίες ετήσιων φυτών, καθώς και πολυετή φυτά, λαχανικά, βότανα και κρεμαστά καλάθια.

Το περίπτερο της φάρμας ξεκινά να πουλά προϊόντα τον Ιούνιο και ό,τι προσφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Ferjulians έχει επιλεγεί προσεκτικά και δοκιμαστεί για γεύση.

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο υπάρχει ένας κήπος που κόβει λουλούδια PYO και στη συνέχεια γύρω στις αρχές Οκτωβρίου είναι το δεκαήμερο Φεστιβάλ Ηλίανθου, με περίπου 30.000 άνθη έως και πέντε πόδια.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Σουόνσι (ΜΑ)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

13. Hudson Farmers’ Market

Πηγή: Arina P Habich / shutterstock
Hudson Farmers’ Market

Τα απογεύματα της Τρίτης, από τα μέσα Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο, υπάρχει μια αγορά αγροτών μπροστά από το Δημαρχείο, ακριβώς στην καρδιά του κέντρου του Χάντσον.

Εκτός από αυτήν την κύρια αγορά, μην ξεχνάτε τις αναδυόμενες αγορές νωρίτερα και αργότερα μέσα στο έτος, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Κάθε εβδομάδα η σελίδα της αγοράς στο facebook δημοσιεύει μια λίστα με τους παρευρισκόμενους πωλητές, καθώς και τους ζωντανούς ερμηνευτές ως μέρος της σειράς Market Music.

Σε μια κανονική εβδομάδα μπορείτε να περιμένετε πωλητές για εποχιακά φρέσκα προϊόντα, φρέσκα θαλασσινά, κρέατα που εκτρέφονται στα βοσκοτόπια, μέλι, μπαχαρικά, μαρμελάδες, ψωμιά και γλυκά αρτοσκευάσματα, μαζί με μια μικρή ομάδα πωλητών χειροτεχνίας.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Northbridge (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

14. Η τέχνη στην αίθουσα

Εκτός από τη φιλοξενία της αγοράς των αγροτών, το Chateauesque Town Hall του 19ου αιώνα του Hudson λειτουργεί επίσης ως γκαλερί τέχνης.

Από το 2004, η River’s Edge Arts Alliance επιμελείται τις εκθέσεις Art in the Hall, προωθώντας το έργο καλλιτεχνών στην πόλη.

Με έργα καλλιτεχνών σε ένα ολόκληρο φάσμα επιστημονικών κλάδων, αυτές οι παραστάσεις συνήθως διαρκούν μερικούς μήνες και ανανεώνονται πολλές φορές το χρόνο, ώστε να υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο για να δείτε. Η γκαλερί είναι ανοιχτή κατά τις κανονικές ώρες εργασίας και είναι πλήρως προσβάσιμη.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Seekonk(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

15. ArtsFest Hudson

Το Hudson έχει μια αναβράζουσα καλλιτεχνική σκηνή και ο απλούστερος τρόπος για να πάρετε μια γενική εικόνα είναι σε αυτό το φεστιβάλ το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου.

Όπως πολλές από τις εκδηλώσεις σε μια πόλη που έχει ανανεώσει τον εαυτό της, αυτή είναι μια νέα παράδοση, αλλά έχει πραγματικά απογειωθεί.

Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα υπάρχουν δύο σκηνές ζωντανών παραστάσεων φιλικών προς την οικογένεια, με ένα διεθνές ρόστερ μουσικών καλλιτεχνών, χορευτικά συγκροτήματα και άλλα.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν 50+ περίπτερα τέχνης και χειροτεχνίας, που θα αναδεικνύουν το τεράστιο εύρος του δημιουργικού ταλέντου του Hudson. Οι μικρότεροι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική προσώπου και χειροτεχνίες, ενώ η αυλαία σηκώνεται το πρωί με τρέξιμο 5K.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια