καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Winchendon

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Winchendon (MA)

Τον 19ο αιώνα, αυτή η πόλη στη Βόρεια-κεντρική Μασαχουσέτη ήταν γνωστή για την κατασκευή ξύλινων προϊόντων.

Η πιο επιτυχημένη επιχείρηση που ξεπήδησε εκείνη την εποχή ήταν η Converse Toy & Woodenware Company, φτιάχνοντας τα πάντα, από άλογα χόμπι μέχρι έπιπλα κούκλας, και δίνοντας στον Winchendon το παρατσούκλι Toy Town, το οποίο έχει κολλήσει μέχρι σήμερα.

Ένα κουνιστό άλογο εμφανίζεται στην επίσημη σφραγίδα της πόλης και μπορείτε να δείτε αυτό το εμβληματικό άλογο, τον Clyde II, στο κέντρο της πόλης κάτω από ένα περίπτερο.

Αν λαχταράτε για το υπέροχο ύπαιθρο, το Winchendon θα σας υποχρεώσει, με χιλιάδες στρέμματα κρατικών δασών και περιοχών διαχείρισης άγριας ζωής, υφασμένα με περίπου 50 μίλια μονοπατιών.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

1. Lake Dennison State Recreation Area

Κρατική περιοχή αναψυχής Lake DennisonΠηγή: John Phelan / Wikimedia Commons | CC BY-SA 3.0
Κρατική περιοχή αναψυχής Lake Dennison

Ένα φυσικό σώμα νερού, η λίμνη Dennison είναι μέρος ενός γιγαντιαίου έργου διαχείρισης πλημμυρών από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, που ξεκίνησε με την κατασκευή του λόφου Birch μερικά μίλια πάνω από τον ποταμό Millers το 1940.

Το μεγαλύτερο μέρος του γύρω τοπίου είναι μισθωμένο στο Τμήμα Διατήρησης και Αναψυχής (DCR), το οποίο είναι η προέλευση της λίμνης Ντένισον ως κόμβος αναψυχής.

Η λίμνη έχει μια παραλία για κολύμπι, ανοιχτή από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και μια ράμπα βαρκών (μη μηχανοκίνητη), ένα περίπτερο και χώρους για πικνίκ στην ήρεμη ακτογραμμή.

Υπάρχει ένα κάμπινγκ σε κοντινή απόσταση με 150 τοποθεσίες, ενώ ο χώρος αναψυχής είναι ενσωματωμένος σε μια τεράστια έκταση δημόσιας γης, με πρόσβαση σε περισσότερα από 50 μίλια μονοπατιών για πεζοπορία, ιππασία, ορεινή ποδηλασία και σκι αντοχής.

2. Ιστορικό & Πολιτιστικό Κέντρο Winchendon

Ιστορικό & Πολιτιστικό Κέντρο WinchendonΠηγή: Massachusetts Office of Travel & Tourism / Flickr | CC BY-ND
Ιστορικό & Πολιτιστικό Κέντρο Winchendon

Η Ιστορική Εταιρεία Winchendon ιδρύθηκε το 1930 και ξεκίνησε μια νέα εποχή το 2000 όταν της χαρίστηκε το ανακτορικό Murdock-Whitney House (περίπου 1850).

Αυτό το αρχικό σπίτι είχε μεταφερθεί από την Front Street στις αρχές του 20ου αιώνα και είχε μεγεθυνθεί εκείνη την εποχή σε μια έπαυλη 22 δωματίων.

Οι εσωτερικοί χώροι αφθονούν με σκαλιστή βελανιδιά και κεράσι, μαζί με καθρέφτες μανδύες και μολυβένιο βιτρό.

Εκτός από τον κύριο αποθετήριο για τις συλλογές της κοινωνίας, το σπίτι συναρπάζει επίσης τους λάτρεις του παραφυσικού και καλωσορίζει το κυνήγι φαντασμάτων πολλές φορές το χρόνο.

Επίσης μέρος του Winchendon History & Cultural Center είναι το Isaac Morse House (135 Front St), όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στη σειρά παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν στο Winchendon από την Converse Toy & Woodenware Company μεταξύ 1887 και 1934.

3. Downtown Winchendon

Clyde II, WinchendonΠηγή: Massachusetts Office of Travel & Tourism / Flickr | CC BY-ND
Clyde II, Winchendon

Εάν δεν έχετε επισκεφτεί την κεντρική εμπορική περιοχή του Winchendon για λίγο, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2020, η πόλη έλαβε κρατικές επιχορηγήσεις για να κάνει την αρτηριακή Central Street ADA συμβατή και τώρα υπάρχουν νέα πεζοδρόμια, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, φώτα δρόμου και καταφύγιο λεωφορείων.

Υποστηριζόμενη από τις απότομες δασώδεις πλευρές της κοιλάδας του ποταμού Millers, υπάρχει μια μικρή αλλά ζωηρή κοινότητα τοπικών καταστημάτων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Εδώ μπορείτε να ψωνίσετε έπιπλα, είδη σπιτιού, αντίκες, υφάσματα, λουλούδια και χειροποίητα δώρα. Τον Οκτώβριο αυτό είναι το σκηνικό για το Winchendon Fall Festival, το οποίο θα καλύψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Κοντά στο Whitney Pond, το κοινοτικό πάρκο Winchendon είναι ένας νέος χώρος για υπαίθριες εκδηλώσεις. Σε ένα περίπτερο στην οδό 226 Front St, μπορείτε να δείτε το Clyde II, ένα αντίγραφο του 1988 ενός γιγάντιου κουνιστού αλόγου που σκαλίστηκε από τον Morton Converse το 1912.

4. Otter River State Forest

Beaman Pond, Otter River State ForestΠηγή: doug m / shutterstock
Beaman Pond, Otter River State Forest

Η λίμνη Dennison είναι μόνο ένα στοιχείο σε μια τεράστια ζώνη προστατευόμενης δημόσιας φύσης, που περιλαμβάνει τα νοτιοδυτικά του Winchendon, τμήματα του Royalston και του Templeton και συνορεύει με την περιοχή διαχείρισης άγριας ζωής της πολιτείας Birch Hill, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.

Το Otter River State Forest ήταν η πρώτη ιδιοκτησία που αποκτήθηκε από την Κρατική Επιτροπή Δασών το 1915 και η περιοχή ημερήσιας χρήσης αναπτύχθηκε από το Civilian Conservation Corps (CCC) κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερα από 50 μίλια μονοπατιών εδώ, ανακαλύπτοντας τεράστιες συστάδες από πεύκα, βόρεια δάση σκληρού ξύλου και δάσος βελανιδιάς.

Υπάρχει επίσης υπέροχη κωπηλασία, κατά μήκος του ποταμού Millers, ενώ οι εγκαταστάσεις για καθημερινή χρήση επικεντρώνονται στο Beaman Pond, όπου υπάρχει παραλία, περιοχές για πικνίκ, περίπτερο και γήπεδο μπάλας.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

5. North Central Pathway (μονοπάτι Winchendon Rail)

North Central PathwayΠηγή: John Phelan / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
North Central Pathway

Στο τέλος του Summer Drive στο κέντρο της πόλης Winchendon, μπορείτε να φτάσετε σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που μια μέρα θα συνδέσει αυτήν την πόλη με το κέντρο της πόλης Gardner 16 μίλια νότια.

Το North North Central Pathway βρίσκεται κατά μήκος μιας πρώην σιδηροδρομικής γραμμής δεξιά και στο Winchendon υπάρχουν μερικά όμορφα τοπία που αξίζει να εκτιμήσετε.

Το μονοπάτι περνά από τη νότια όχθη της λίμνης Whitney και συνεχίζει νοτιοανατολικά μέσω της κοιλάδας του ποταμού Millers, διασχίζοντας δύο φορές τον ποταμό και καταλήγοντας σε ένα γραφικό σημείο στο N Ashburnham Rd.

Μπορείτε να σηκώσετε το επόμενο τμήμα από το χώρο στάθμευσης στην Old Gardner Rd και αυτό το τμήμα οδηγεί νότια μέσα από απομακρυσμένα δάση, παράλληλα με τη Route 140 ως το βόρειο άκρο της Crystal Lake κοντά στο κέντρο της πόλης Gardner.

6. Winchendon Fall Festival

ΦεστιβάλΠηγή: AN NGUYEN / shutterstock
Φεστιβάλ

Ένα Σάββατο του Οκτωβρίου, αυτό το ζωντανό φεστιβάλ φέρνει χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας ένα μεγάλο τμήμα της Central Street.

Το Winchendon Fall Festival ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 2010, αλλά έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 200 πωλητές να εγκαθίστανται κατά μήκος της Central Street κάθε χρόνο.

Αυτή είναι μια βιτρίνα για τοπικούς οργανισμούς, κλαμπ, υπηρεσίες, καθώς και μικρές επιχειρήσεις, επομένως υπάρχει μια επιλογή από υπέροχα φαγητά και χειροποίητες χειροτεχνίες.

Μπορείτε να απολαύσετε ζωντανή μουσική, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς και μια επίδειξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Winchendon, ενώ υπάρχει μια σειρά από δραστηριότητες για μικρά παιδιά, όπως μια βόλτα με το τραμ.

Aκολουθήστε μας στο facebook

7. Μονοπάτι αναψυχής Monadnock Rail

ΠοδηλασίαΠηγή: mimagephotography / shutterstock
Ποδηλασία

Επεκτείνοντας τον σιδηρόδρομο Fitchburg στο New Hampshire, ο σιδηρόδρομος Monadnock ολοκληρώθηκε αρχικά το 1870 συνδέοντας το Winchendon με τον Jaffrey, NH. Αργότερα μέρος του σιδηροδρόμου της Βοστώνης και του Μέιν, η γραμμή τελικά εγκαταλείφθηκε το 1972.

Σήμερα μπορείτε να περπατήσετε ή να οδηγήσετε για σχεδόν δέκα μίλια κατά μήκος του σιδηροδρόμου μέσα από έναν απομονωμένο δασώδη διάδρομο, από την άκρη του κέντρου του Winchendon μέχρι το Jaffrey.

Σε αντίθεση με ορισμένους χάρτες, το μονοπάτι μπορεί να προσεγγιστεί από ένα σπιράλ στο τέλος της λεωφόρου Πολωνίας. Για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του, το μονοπάτι αναψυχής Monadnock δεν είναι στρωμένο ή στρωμένο με θρυμματισμένη πέτρα, επομένως οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες μετά από δυνατή βροχή.

8. Birch Hill State Wildlife Management Area

Αμερικανική μπεκάτσαΠηγή: Dalton Rasmussen / shutterstock
Αμερικανική μπεκάτσα

Σε διάφορα αγροτεμάχια, υπάρχουν περισσότερα από 4.500 στρέμματα διατηρημένης γης ανοιχτά για το κοινό σε αυτό το WMA στη δυτική πλευρά του Winchendon, καθώς και τμήματα του Templeton και του Royalston.

Η περιοχή διαχείρισης άγριας ζωής της πολιτείας Birch Hill αποτελείται από υγροτόπους, δάση σκληρού και μαλακού ξύλου, θαμνώδεις εκτάσεις, καθώς και ιστορικούς οπωρώνες που έχουν ανακτηθεί εδώ και καιρό από τη φύση. Θα ταξιδέψετε σε αυτά τα τοπία σε ένα σύστημα μονοπατιών χωρίς σήμανση και δρόμων συντήρησης.

Το μεγαλύτερο τμήμα στο Winchendon βρίσκεται στον ποταμό Millers και είναι ένας παράδεισος για πουλερικά, όπου ζουν αμερικανικές μπεκάτσες, μεγάλοι μπλε ερωδιοί, ανατολικοί μαστίγιοι, αγριοπετεινοί, τσούχτρες λιβάδι και πολλά άλλα.

Βιέννη-Τι να δείτε και να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

9. Toy Town βιτρό

Toy Town βιτρόΠηγή: Toy Town Stained Glass / Facebook
Toy Town βιτρό

Ακριβώς έξω από τη Route 202, στα βορειοανατολικά του Winchendon, υπάρχει ένα στούντιο που ειδικεύεται σε βιτρό και λιωμένο γυαλί.

Εάν κατοικείτε στην περιοχή, μπορείτε να εγγραφείτε για μαθήματα βιτρό ή λιωμένου γυαλιού. Το κυρίως πιάτο για αρχάριους διαρκεί αρκετές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εργαστείτε για το δικό σας έργο, το οποίο ζωντανεύει καθώς αναπτύσσετε δεξιότητες όπως κοπή, λείανση, φύλλο, συγκόλληση, πλαισίωση και στίλβωση.

Αν απλώς περνάτε από εκεί, υπάρχει ένα υπέροχο κατάστημα με είδη δώρων που πουλά μια πληθώρα τελικών βιτρό με κάθε είδους μορφές και λειτουργίες.

Ταξιδιωτικός οδηγός Σίδνεϊ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Beals Memorial Library

ΒιβλίαΠηγή: jakkaje879 / shutterstock
Βιβλία

Με τις ρίζες του στον Επιστημονικό και Λογοτεχνικό Σύλλογο Winchendon στα μέσα του 19ου αιώνα, ο Winchendon είχε μια δημόσια βιβλιοθήκη από το 1867.

Η βιβλιοθήκη αναπήδησε σε μερικές τοποθεσίες στην πόλη πριν μετακομίσει σε ένα όμορφο μόνιμο σπίτι στο 50 Pleasant St το 1913.

Εν μέρει χρηματοδοτούμενο από τον Andrew Carnegie και τον τοπικό επιχειρηματία George L. Beals, αυτό το κτίριο Beaux-Arts κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο της Ιντιάνα με επένδυση από γρανίτη.

Υπάρχει ένα αμφιθέατρο μέσα με ένα πιάνο με ουρά Chickering που δώρισε ο Beals το 1914.

Ένα μακροπρόθεσμο έργο για να γίνει η βιβλιοθήκη πλήρως προσβάσιμη ολοκληρώθηκε το 2018 και αυτή η ευκολία συνεχίζει να λάμπει ως ένα ελεύθερο και ανοιχτό περιβάλλον, ενισχύοντας τον αλφαβητισμό, την ανάπτυξη και την περιέργεια. Για τους επισκέπτες της πόλης, μια χρήσιμη υπηρεσία είναι το δωρεάν Wi-Fi.

11. Κοινοτικό Πάρκο Winchendon

ΠικνίκΠηγή: Kabakova Tetiana / shutterstock
Πικνίκ

Τα τελευταία χρόνια, αυτό το πάρκο στην ανατολική πλευρά του κέντρου του Winchendon έχει σταδιακά διαμορφωθεί ως ένα κορυφαίο κοινοτικό πλεονέκτημα.

Στη βόρεια όχθη του Whitney Pond, το Winchendon Community Park καλύπτει γη που ανήκε στο Winchendon School μέχρι τα τέλη του 2016.

Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος ενός μικρού ιστού μονοπατιών, να θαυμάσετε τη θέα και να απολαύσετε ένα πικνίκ σε ένα ήσυχο σημείο τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης.

Το πάρκο προορίζεται ως χώρος συγκέντρωσης κοινού, με υπαίθριες παραστάσεις που φιλοξενούνται από το Αμφιθέατρο WCP Performing Arts, το οποίο ήταν υπό κατασκευή όταν συντάξαμε αυτήν τη λίστα.

12. Winchendon Farmers’ Market

Λαϊκή αγοράΠηγή: Matej Kastelic / shutterstock
Λαϊκή αγορά

Το Winchendon έχει μια ομάδα από αγρότες μικρής κλίμακας, κατασκευαστές, κηπουρούς και πολλά άλλα, που πουλούν τα προϊόντα τους στο κέντρο της πόλης το καλοκαίρι.

Η αγορά των αγροτών πραγματοποιείται το Σάββατο το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης, από Μάιο έως Οκτώβριο.

Για μια αίσθηση του τι μπορεί να βρείτε, υπάρχουν βιολογικά εποχιακά φρέσκα προϊόντα, από σκόρδο μέχρι καλαμπόκι και κολοκυθάκια, μαζί με φρέσκα βότανα, σπιτικά τουρσιά, μαρμελάδες, τσάγια και αρτοσκευάσματα.

Όσον αφορά τις χειροτεχνίες, μπορείτε να περιηγηθείτε σε πλεκτά είδη, χειροποίητα σαπούνια και λοσιόν, κοσμήματα, διακοσμητικά σπιτιού και πολλά άλλα.

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Καλιφόρνια το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

13. Lickity Splitz

Lickity SplitzΠηγή: Lickity Splitz / Facebook
Lickity Splitz

Αυτό το εποχικό, οικογενειακό περίπτερο παγωτού αποτελεί βασικό στοιχείο του καλοκαιριού στο Winchendon από το 1998.

Όλα τα παγωτά του Lickity Splitz παρασκευάζονται επί τόπου και αυτό το μέρος συγκαταλέγεται τακτικά ανάμεσα στα κορυφαία καταστήματα παγωτού στην πολιτεία.

Για μια μικρή διατομή των γεύσεων, έχετε κατεψυγμένη πουτίγκα, τσιπ μπανάνας, μαύρο βατόμουρο, ρούμι σταφίδα, cheesecake μύρτιλλο, αμύγδαλο joy, πεκάν βουτύρου και φλιτζάνι φυστικοβούτυρο.

Υπάρχει μια επιλογή από μαλακά σερβιρίσματα, επιλογές χωρίς ζάχαρη, sundaes, παρφέ και πικάντικες, καθώς και μια σειρά από αλμυρά φαγητά. Σε αυτήν την πλευρά του μενού, μερικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το χοτ ντογκ με τα πόδια, τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού και το σάντουιτς με μπακαλιάρο.

Τα 19 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Wyoming το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

14. Δημοτικό Γήπεδο Γκολφ Gardner

Δημοτικό Γήπεδο Γκολφ GardnerΠηγή: Massachusetts Office of Travel & Tourism / Flickr | CC BY-ND
Δημοτικό Γήπεδο Γκολφ Gardner

Το πλησιέστερο δημόσιο γήπεδο γκολφ στο Winchendon απέχει λιγότερο από δέκα λεπτά από τη λίμνη Dennison στο Gardner.

Αυτή η εγκατάσταση 18 οπών χρονολογείται από το 1936 και έχει σχετικά ανοιχτή διάταξη, με απεριόριστη θέα στο λοφώδες τοπίο και την εκπληκτική Crystal Lake στα νότια.

Υπάρχουν τέσσερα σετ μπλουζάκια, έτσι το μάθημα μπορεί να φιλοξενήσει παίκτες όλων των ικανοτήτων και, παρά την ανοιχτή διάταξη, η προσεκτική τοποθέτηση βολής πάντα ανταμείβεται.

Αν πρέπει να μπείτε στην ταλάντευση των πραγμάτων, υπάρχει μια σειρά οδήγησης εδώ, μαζί με ένα πράσινο, ενώ η λέσχη έχει ένα εστιατόριο με κατάστρωμα δεύτερου ορόφου με θέα στις τελευταίες τρύπες.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νέα Σκωτία το 2023 | Πότε να πάτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

15. Winchendon Music Festival

ΒιολίΠηγή: Irving Sandoval / shutterstock
Βιολί

Το 2016 ο συνθέτης και πολυοργανίστας, Andrew Arceci ξεκίνησε μια σειρά συναυλιών στο Winchendon, στη μνήμη του πατέρα του Robert J. Arceci (1950-2015), ο οποίος είχε αγάπη για τις τέχνες.

Το φεστιβάλ αποτελείται από ζωντανές παραστάσεις σε διάφορα είδη, όπως κλασική, τζαζ, λαϊκή, παγκόσμια μουσική και περφόρμανς εποχής.

Σε αυτές συμμετέχουν σολίστ, μικρά σύνολα και ορχήστρες δωματίου και λαμβάνουν χώρα σε υποβλητικούς χώρους όπως η First Congregational Church στο Winchendon’s Old Center Common και το σαλόνι στο Winchen History & Cultural Center.

Όλες οι συναυλίες του Winchendon Music Festival είναι δωρεάν για το κοινό.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια