PRIMAGEL 2021 new 18 145x200 AVg7U6

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: +12% τα αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα από Βρετανία μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2019 | | Ποιοι προορισμοί προηγούνται | Μεγάλη έρευνα της ForwardKeys

Τα επιβεβαιωμένα αεροπορικά εισιτήρια από Βρετανία για Ελλάδα στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, εμφανίζονται αυξημένα κατά 12%, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της κορυφαίας εταιρίας ερευνών ForwardKeys, που αποκαλύπτει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, μαζί με κάποια ακόμη μέσα παγκοσμίως.
adv
Σύμφωνα με την ForwardKeys, της οποίας το σλόγκαν είναι “Know who’s travelling where and when”, η τελευταία έρευνά της “Vaccinations revive International travel”, η οποία παρουσιάζει τα πιο ενημερωμένα και ολοκληρωμένα διαθέσιμα δεδομένα για την καταπολέμηση του κορονοϊού μάχης, αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο εκκίνησης.
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την έρευνα, δύο προορισμοί, η Ελλάδα και η Ισλανδία, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα καλωσορίσουν τους εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το Καλοκαίρι έχουν δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται δραστικά, από τη στιγμή των ανακοινώσεων τους.
Τρεις αγορές προέλευσης, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού εξελίσσονται ιδιαίτερα θετιά, έχουν δει τις εξερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται πιο απότομα από ότι αλλού.
Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έχει οδηγήσει τις εξελίξεις, ανακοινώνοντας ότι θα καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Αυτή η δημόσια θέση ανταμείφθηκε σε κρατήσεις πτήσεων από μεγάλες εξερχόμενες αγορές όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Για παράδειγμα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το Καλοκαίρι, τόσο πολύ που τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται επί του παρόντος 12% πιο ψηλά, από την αντίστοιχη χρονική στιγμή του 2019.
Οι προορισμοί
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η ανάλυση των πιο ανθεκτικών προορισμών στην Ευρώπη αυτό το Καλοκαίρι αποκαλύπτει ότι επτά από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς – πόλεις είναι ελληνικές, με το νησί της Μυκόνου να ηγείται της λίστας, με τις καλοκαιρινές κρατήσεις να ανέρχονται σήμερα στο 54,9% του αντίστοιχου σημείου, πριν την πανδημία.
Ακολουθεί το ισπανικό νησί, Ίμπιζα, όπου οι κρατήσεις ανέρχονται στο 49,2%. Οι επόμενοι οκτώ προορισμοί κατά σειρά ανθεκτικότητας είναι τα Χανιά (GR) 48,9%, η Θήρα (GR) 48,1%, η Κέρκυρα (GR) 47,5%, η Θεσσαλονίκη (GR) 43,7%, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα (ES) 41,2%, το Ηράκλειο (GR) 36,6%, Αθήνα (GR) 33,2% και Faro (PT) 32,8%.
Το top 10 των προορισμών

Η Ισλανδία
Η συσχέτιση μεταξύ της ανακοίνωσης χαλαρών ταξιδιωτικών περιορισμών και κρατήσεων αποδεικνύεται επίσης ιδιαίτερα από τα εισιτήρια πτήσεων που εκδίδονται από τις ΗΠΑ προς την Ισλανδία.
Στις 26 Μαρτίου, η κυβέρνηση της Ισλανδίας, ανακοίνωσε ότι όλοι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς εισόδου και το επίπεδο των εκδοθέντων εισιτηρίων αυξήθηκε στο 158% του αριθμού της αντίστοιχης εβδομάδας το 2019.
Όσοι έχουν εμβολιαστεί, ταξιδεύουν
Ο συσχετισμός μεταξύ των ποσοστών εμβολιασμού και των εξερχόμενων ταξιδιών είναι ισχυρός, καθώς οι καταναλωτές που εμβολιάζονται κερδίζουν εμπιστοσύνη.
Οι κρατήσεις προς την Ευρώπη από το Ισραήλ, που έχει εμβολιάσει πάνω από το 60% του πληθυσμού του, επί του παρόντος βρίσκονται στο 63% των επιπέδων του 2019 και οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει εμβολιάσει πάνω από 52%, είναι στο 32% των επιπέδων του 2019.
Ο Olivier Ponti, VP Insights, ForwardKeys σχολίασε: «Οι εμβολιασμοί φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών, καθώς οι χώρες που ανακοινώνουν σαφώς ότι θα καλωσορίσουν εμβολιασμένους ταξιδιώτες, επιβραβεύονται από έντονες αυξήσεις στις κρατήσεις πτήσεων. Βλέπουμε μια αναβίωση της εμπιστοσύνης στα εξερχόμενα ταξίδια από χώρες όπου υπήρξε επίσης μια επιτυχημένη διάθεση εμβολίων COVID-19».
Και συνεχίζει: «Από εμπορική άποψη, οι προοπτικές είναι πιθανό να είναι λίγο καλύτερες από τις απεικονίσεις των αριθμών, επειδή οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, εάν οι περιορισμοί μειώνονται τόσο στις αγορές “καταγωγής”, όσο και στους προορισμούς, υπάρχουν λόγοι για περαιτέρω αισιοδοξία, επειδή υπάρχει έντονη ζήτηση και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν δείξει ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν κρατήσεις σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από το ταξίδι, από ότι στο παρελθόν”.– Τελικά
Το ForwardKeys
Ιδρύθηκε το 2010 και  πρωτοστατεί στην παροχή στοιχείων σε  τουριστικούς οργανισμούς, ξενοδοχεία και εμπόρους λιανικής που επιθυμούν να καταλάβουν ποιος ταξιδεύει πού, πότε και για πόσο καιρό.
Κατάφερε να μοιραστεί τέτοιες πληροφορίες, διαθέτοντας τα πιο ολοκληρωμένα δεδομένα εισιτηρίων που καλύπτουν τον κόσμο, από online κρατήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες.
Από δεδομένα εισιτηρίων έως Seat Capacity και Total Air Market (TAM), η ποικιλία των δεδομένων σημαίνει ότι έχετε μια προβολή 360 μοιρών για το πραγματικό οικοσύστημα ταξιδιού. Εξοπλισμένο με ιστορικά δεδομένα, μελλοντικές κρατήσεις και προβλέψεις, ο προγραμματισμός, ακόμη και με πανδημία, μπορεί να είναι απλούστερος με καθημερινά ενημερωμένα δεδομένα.

Post Views:
28

Source: money-tourism.gr

Original article: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: +12% τα αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα από Βρετανία μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το 2019 | | Ποιοι προορισμοί προηγούνται | Μεγάλη έρευνα της ForwardKeys.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.