Οι 10 Καλύτερες Σόμπες Backpacking (2023)

Μετά από μια κουραστική μέρα στο μονοπάτι, δεν θα θέλετε τίποτα περισσότερο από ένα ζεστό γεύμα. Ως ταξιδιώτης, θα χρειαστείτε μια σόμπα που να είναι αξιόπιστη, αποτελεσματική και ελαφριά. Δυστυχώς, η αγορά είναι κορεσμένη και μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε, εξετάσαμε και παραθέσαμε τις καλύτερες σόμπες πλάτης για εσάς παρακάτω.

Συγκριτικός Πίνακας των Καλύτερων Σόμπων Backpacking

Παρακάτω είναι μια λίστα με τις καλύτερες σόμπες για backpacking. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε μια καλή σόμπα backpacking

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη σόμπα κάμπινγκ για backpacking; Η σύντομη απάντηση, όλα εξαρτώνται. Αν σας αρέσουν τα σακίδια με κρύο καιρό, τότε θα πρέπει να ψάχνετε για την καλύτερη σόμπα για σακίδια λευκού αερίου. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ελαφριά και απλή, τότε μια σόμπα αλκοόλ μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Έτσι, προτού προσθέσετε μια σόμπα backpacking στη συλλογή εργαλείων σας, εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη…

1. Έλεγχος σιγοβρασμού

Εάν πρόκειται να βράζετε μόνο νερό για την ενυδάτωση των τροφίμων, τότε αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, εάν πρόκειται να κάνετε πραγματικά γεύματα, τότε θα θέλετε να δώσετε προσοχή στον έλεγχο του σιγοβρασμού. Πολλές σόμπες θα έχουν είτε καντράν είτε βαλβίδα για τη ρύθμιση του ύψους της φλόγας, αλλά δεν έχουν όλες οι σόμπες αυτό το χαρακτηριστικό.

2. Τύπος Σόμπας

Είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την καλύτερη σόμπα για backpacking χωρίς να λάβετε υπόψη τον τύπο του backpack που κάνετε και σε ποιες συνθήκες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σόμπων στην αγορά και είναι όλοι πολύ διαφορετικοί.

Σόμπες αλκοόλης

Η απλότητα, η τιμή και το βάρος είναι εκεί που λάμπουν οι σόμπες αλκοόλ. Εάν είστε πολύ ελαφρύς ταξιδιώτης, τότε αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη σόμπα πεζοπορίας για εσάς. Το καύσιμο είναι εύκολο να το προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα υλικού ή βενζινάδικο κατά μήκος της διαδρομής σας. Ωστόσο, τα κύρια αρνητικά τους είναι η απόδοση (αργοί χρόνοι μαγειρέματος), ο έλεγχος φλόγας, η απόδοση θερμότητας και η αντίσταση στον αέρα.

Εξοπλισμός διαβίωσης camping

Καλύτερη σόμπα αλκοόλης για σακίδιο: Trangia Alcohol Stove

 Σόμπες Canister

Αυτοί είναι οι σούπερ σταρ στην αγορά του backpacking. Είναι ιδανικά για σακίδια τριών εποχών, καθώς και συμπαγή και φιλικά προς το χρήστη. Οι σόμπες με κάνιστρο λειτουργούν συνήθως με μείγμα προπανίου και ισοβουτανίου, το οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα σε κάμπινγκ/υπαίθρια. Δεν απαιτείται αστάρωμα ή συντήρηση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το κάνιστρο στη σόμπα, να το ανάψετε και είστε έτοιμοι. Αν και είναι πολύ δημοφιλή, ακόμη και αυτά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Τα καύσιμα είναι λίγο πιο ακριβά και δεν λειτουργούν καλά με κρύο καιρό. Επίσης, εάν κάνετε πολλά διεθνή σακίδια, αυτή δεν είναι η κατάλληλη σόμπα για εσάς, καθώς θα δυσκολευτείτε να βρείτε τα καύσιμα στο εξωτερικό και δεν μπορείτε να πετάξετε με τα κάνιστρα.

Καλύτερη σόμπα με κουτί πλάτης: Jetboil Flash Cooking System

 Σόμπες Υγρών και Πολλαπλών Καυσίμων

Ξεκινάτε για ένα μακρύ ταξίδι; Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό; Μαγειρεύετε για μια μεγάλη παρέα; Πηγαίνετε σακίδιο στο κρύο; Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, τότε μια σόμπα υγρού θα είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή σας. Αυτές οι σόμπες τείνουν να λειτουργούν με λευκό αέριο, αμόλυβδη αέριο ή κηροζίνη. Για τους οικολογικούς λαούς, αυτές οι σόμπες μειώνουν τα απόβλητα με επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια καυσίμου. Το υγρό αέριο καίγεται πιο ζεστό από το ισοβουτάνιο και το προπάνιο, επομένως αυτές οι σόμπες έχουν καλύτερη απόδοση σε υψόμετρο και σε ψυχρότερες θερμοκρασίες. Αυτές οι σόμπες σας επιτρέπουν επίσης να φέρετε περισσότερα καύσιμα με λιγότερο όγκο, ιδανικά για μεγαλύτερα ταξίδια. Από την αρνητική πλευρά, είναι πιο περίπλοκα, βαρύτερα, πιο ακριβά και πιο αργά στη ρύθμιση και χρήση.

Καλύτερη σόμπα υγρών καυσίμων: MSR WhisperLite Σόμπα υγρού καυσίμου

 Ξυλόσομπες

Οι ξυλόσομπες είναι δημοφιλείς σε όσους αγαπούν τις φωτιές. Εάν επιλέξετε μια ξυλόσομπα, τότε δεν θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας καύσιμα γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια, φύλλα, κουκουνάρια κ.λπ. περισσότερο χρόνο και φροντίδα. Υπάρχουν επίσης μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σκέφτεστε να αγοράσετε μια ξυλόσομπα – μαγειρεύουν πιο αργά, είναι ευαίσθητα στον αέρα, τα ξύλα δεν καίγονται καθαρά, επομένως θα αφήσουν αιθάλη πάνω σας. σόμπα και μαγειρικά σκεύη, θα είναι δύσκολο να βρείτε καλά καύσιμα αν βρέχει και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τις περισσότερες απαγορεύσεις πυρκαγιάς.

Καλύτερη σόμπα σακιδίων με καύση ξύλου: Solo Stove Lite Wood Burning Stove Backpacking

3. Βάρος

Όπως όλα τα άλλα στο σακίδιό σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το βάρος της σόμπας πριν χτυπήσετε το μονοπάτι. Οι σόμπες υγρών είναι συνήθως οι πιο βαριές, αλλά όλες οι σόμπες που αναφέρονται παρακάτω είναι αρκετά ελαφριές για να κάνετε ένα ταξίδι με σακίδιο.

4. Αντίσταση στον άνεμο

Η Wind κάνει εξαιρετική δουλειά για να μειώσει την απόδοση των σόμπων backpacking. Οι σόμπες με αλκοόλ και οι ξυλόσομπες τείνουν να μην ταιριάζουν με τον άνεμο. Επομένως, εάν πρόκειται να αγοράσετε μία από αυτές τις σόμπες, σας συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι έχετε και παρμπρίζ.

Κριτικές για τις καλύτερες σόμπες πλάτης

Τώρα που έχετε κατά νου τον τύπο σόμπας που θέλετε, εδώ είναι οι καλύτερες ελαφριές σόμπες πλάτης στην αγορά:

Σύστημα μαγειρέματος Jetboil Flash

Σύστημα μαγειρέματος Jetboil Flash

Ικανή να βράσει νερό σε μόλις 100 δευτερόλεπτα, αυτή είναι η καλύτερη σόμπα με κουτί πλάτης στην αγορά. Ο νέος και βελτιωμένος σχεδιασμός επιτρέπει την εύκολη σύνδεση του σκάφους, την καλύτερη λειτουργία του καπακιού και τις απλές δυνατότητες συγκράτησης και εκκίνησης. Το φλιτζάνι μαγειρέματος ενός λίτρου έχει διαστάσεις 7,1” x 4,1” και ζυγίζει μόνο 13,1 ουγκιές. Το κάτω κύπελλο διπλασιάζεται ως μπολ καθώς και ως κύπελλο μέτρησης, ενώ περιλαμβάνεται επίσης ένας σταθεροποιητής δοχείου καυσίμου. Διαθέτει ακόμη και θερμοχρωμική ένδειξη θερμότητας που αλλάζει χρώμα για να σας ενημερώνει τη στιγμή που το νερό είναι έτοιμο. Αυτή η συμπαγής σόμπα έχει το τέλειο επίπεδο απόδοσης ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε στην πίσω χώρα.

Προβολή στο Amazon

MSR PocketRocket 2 Εξαιρετικά ελαφριά σόμπα backpacking

MSR PocketRocket 2 Εξαιρετικά ελαφριά σόμπα backpacking

Αν σας ενδιαφέρουν οι μινιμαλιστικές περιπέτειες, αυτή είναι μια από τις καλύτερες σόμπες που μπορείτε να αγοράσετε. Η σόμπα ζυγίζει μόνο 2,6 ουγγιές και καταρρέει σε 2” x 2” x 3”. Περιλαμβάνεται μια θήκη που ανεβάζει το βάρος έως και 4,2 ουγκιές. Η φλόγα προσαρμόζεται εύκολα μεταξύ σιγοβρασμού και βρασμού και ένα λίτρο νερό μπορεί να βράσει μόνο σε τρεισήμισι λεπτά. Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα σχετικά με αυτή τη σόμπα είναι ότι η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή, επειδή δεν χρειάζεται αστάρωμα, προθέρμανση ή πίεση. Υπάρχει ακόμη και ένα κλιπ ανέμου για την προστασία της φλόγας σε συνθήκες ανέμου. Τροφοδοτείται από ένα δοχείο καυσίμου ισοβουτανίου-προπανίου υψηλής απόδοσης, αλλά έχετε υπόψη ότι δεν περιλαμβάνεται. Εάν χρειάζεστε μια σόμπα υψηλής απόδοσης που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σακίδιο σας, χρησιμοποιήστε την MSR PocketRocket 2 Ultralight Backpacking Sove.

Προβολή στο Amazon

Σόμπα υγρού καυσίμου MSR WhisperLite

Σόμπα υγρού καυσίμου MSR WhisperLite

Αυτή η σόμπα είναι η επιτομή της αξιοπιστίας ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή την εποχή. Ο υβριδικός σχεδιασμός σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει τις δυνατότητες σιγοβρασμού και την ευκολία του καυσίμου σε κάνιστρο, ενώ μπορεί επίσης να αλλάξει σε υγρό καύσιμο για κρύο καιρό, μεγάλες περιπέτειες ή διεθνή ταξίδια. Η ελαφρύτερη σόμπα στην κατηγορία της, το βάρος της είναι μόνο 14,9 ουγκιές. Η μοναδική τεχνολογία AirControl δημιουργεί το βέλτιστο μείγμα καυσίμου/αέρα για κορυφαία απόδοση με καύσιμο δοχείου, κηροζίνη, αμόλυβδη βενζίνη και λευκό αέριο. Καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα χάρη στην αυτοκαθαριζόμενη τεχνολογία Shaker Jet. Αν και η φιάλη καυσίμου δεν περιλαμβάνεται, θα λάβετε μια αντλία καυσίμου, παρμπρίζ, ανακλαστήρα θερμότητας, κιτ μικρών ανταλλακτικών, οδηγίες, αντάπτορα isopro, βάση κάνιστρου και σάκο αντικειμένων με την αγορά σας. Αν ψάχνετε για την καλύτερη σόμπα υγρού καυσίμου,

Προβολή στο Amazon

Σόμπα Αλκοόλ Trangia

Σόμπα Αλκοόλ Trangia

Εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη και ευέλικτη, η σόμπα αλκοολούχων ποτών Trangia είναι γνωστή ως η καλύτερη σόμπα αλκοόλης για backpacking. Οι διαστάσεις συσκευασίας του είναι 2,85” x 1,75” και ζυγίζει μόνο 0,24 κιλά. Η ισχύς είναι 1.000 watt και έχει χρόνο βρασμού οκτώ λεπτών για ένα λίτρο νερό. Με αυτή τη σόμπα μπορείτε να μεταφέρετε λιγότερα καύσιμα επειδή ο δακτύλιος στεγανοποίησης σφραγίζει τον καυστήρα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπεται η εξάτμιση και σπαταλάται λιγότερο καύσιμο. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι ότι ο δακτύλιος σιγοβρασμού σβήνει τη φλόγα όταν είναι τελείως κλειστός και επιτρέπει στον καυστήρα να ρυθμιστεί από το ψήσιμο στο πλήρες. Για όσους έχουν προϋπολογισμό, αυτή η σόμπα λειτουργεί με Tenol ή μεθυλιωμένα οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία είναι χαμηλού κόστους και εύκολα διαθέσιμα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με καυστήρα αερίου, τζελ ή πολλαπλών καυσίμων. Η σόμπα αλκοολούχων ποτών Trangia είναι μια ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για κάτι απλό και εύκολο στη χρήση στην ύπαιθρο.

Προβολή στο Amazon

Solo Stove Lite Wood Burning Solo Backpacking

Solo Stove Lite Wood Burning Solo Backpacking

Αυτή η βραβευμένη σόμπα ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη σόμπα με καύση ξύλου από το Backpacker Magazine. Με αυτή τη σόμπα δεν θα χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε χρήματα σε λευκό αέριο ή ακριβό υγρό καύσιμο δοχείου, πράγμα που σημαίνει ότι το σακίδιο σας δεν θα βαρύνει από αυτά καθώς θα χρειαστείτε μόνο ξύλα, κλαδιά, κουκουνάρια και φύλλα. Αυτή η σόμπα ζυγίζει μόλις εννέα ουγγιές και μπορεί να βράσει 34 ουγγιές υγρών σε μόλις οκτώ έως δέκα λεπτά. Το μέγεθος της συσκευασίας είναι 3,8” x 4,25”. Αυτή η σόμπα έχει πατενταρισμένο σχεδιασμό που επιτρέπει στο καύσιμο να καίγεται πληρέστερα και με λιγότερο καπνό χάρη σε ένα μοναδικό διπλό τοίχωμα που επιτρέπει την εξαιρετικά καθαρή αεριοποίηση και τη δευτερογενή καύση. Αν θέλετε να κάψετε πιο καυτές φωτιές με λιγότερα καύσιμα, η σόμπα σακιδίου με καύση ξύλου Solo Stove Lite είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Προβολή στο Amazon

AOTU Υπέρελαφρη Σόμπα Backpacking

Etekcity Ultralight Σόμπα Backpacking

Μια φορητή σόμπα φτιαγμένη για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, η σόμπα AOTU Ultralight Backpacking είναι ιδανική για εξαιρετικά ελαφριά backpacking και κάμπινγκ. Έχει διαστάσεις 1,81″ x 2,36″ x 3,15″ και περιλαμβάνει θήκη μεταφοράς για εύκολη μεταφορά. Συμμορφώνεται με τις αρχές “Leave No Trace”, ώστε να είστε σίγουροι ότι καίγεται καθαρά και δεν πρέπει να αφήνει πίσω της αιθάλη ή υπολείμματα. Η σόμπα AOTU Ultralight Backpacking είναι συμβατή με οποιαδήποτε δοχεία μικτού καυσίμου βουτανίου/βουτανίου-προπανίου 7/16 κλωστών και μπορεί να φιλοξενήσει τηγάνια και κατσαρόλες διαμέτρου έως και 7″. Έχει ένα παρμπρίζ που κάνει εξαιρετική δουλειά συμπυκνώνοντας τη φλόγα που βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου. Εάν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι έχετε την καλύτερη σόμπα σακιδίου με υπερελαφριά, επιλέξτε την Υπέρελαφρη Σόμπα Backpacking AOTU.

Προβολή στο Amazon

Σόμπα τιτανίου Snow Peak LiteMax

Σόμπα τιτανίου Snow Peak LiteMax

Δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε που βλέπετε τη σόμπα τιτανίου Snow Peak LiteMax όταν αναζητάτε την καλύτερη ελαφριά σόμπα σακίδιο, καθώς έχει μεγάλη γροθιά ακόμα και όταν ζυγίζει μόνο 1,9 ουγγιές. Ο σχεδιασμός του είναι μινιμαλιστικός και χρησιμοποιεί πόδια με ανεμιστήρα ως ενσωματωμένο παρμπρίζ. Αυτή η σόμπα όχι μόνο χειρίζεται καλά τον άνεμο, αλλά έχει και ευρεία φλόγα. Έχει απόδοση 11.200 BTU και μπορεί να βράσει το νερό σε κάτι περισσότερο από τέσσερα λεπτά. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ασταρώσετε ή να αντλήσετε με βίδα στα δοχεία Snow Peak GigaPower. Μεταξύ των χαρακτηριστικών και της τιμής, η σόμπα τιτανίου Snow Peak LiteMax αξίζει περισσότερο από τον κόπο. Εάν πρόκειται να αγοράσετε μόνο μία σόμπα για όλα τα ταξίδια σας με σακίδιο, αυτή θα πρέπει να είναι αυτή που θα επιλέξετε.

Προβολή στο Amazon

Σύστημα σόμπας MSR WindBurner

Σύστημα σόμπας MSR WindBurner

Η εύρεση του καλύτερου κιτ σόμπας μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά αυτό μπορεί να είναι το τέλειο. Ανεξάρτητα από τον καιρό στον οποίο κατασκηνώνετε, θα έχετε πάντα υψηλή απόδοση από το σύστημα σόμπας MSR WindBurner. Ο λαμπερός καυστήρας και η αντιανεμική του σχεδίαση κάνουν το βραστό νερό παιχνιδάκι ακόμα και στο κρύο. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, το σύστημα Reactor έχει την κορυφαία απόδοση σε απόδοση και χρόνο βρασμού. Αυτή η σόμπα λειτουργεί με μέγιστη απόδοση, καθώς το ενσωματωμένο μαγειρικό σκεύος έχει ενσωματωμένους εναλλάκτες θερμότητας για τη μεταφορά θερμότητας στην κλειδαριά κατσαρόλα. Αυτή η σόμπα all-in-one κάθεται μέσα στην κατσαρόλα της για απλή συναρμολόγηση και συσκευασία. Εάν έχετε την τάση να κατασκηνώνετε σε συνθήκες ανέμου, δεν μπορείτε να νικήσετε το σύστημα σόμπας MSR WindBurner.

Προβολή στο Amazon

Σόμπα Jetboil MiniMo Camping

Σόμπα Jetboil MiniMo Camping

Η ευελιξία και η φορητότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτήν την εκπληκτική σόμπα μαγειρικής σε σακίδιο. Αυτή η σόμπα όχι μόνο είναι ρυθμισμένη για σταθερή απόδοση έως και 20°F, αλλά συνοδεύεται επίσης από ανάφλεξη με κουμπί. Επιπλέον, θα λάβετε ένα φλιτζάνι μαγειρέματος ενός λίτρου εξοπλισμένο με μεταλλική λαβή για εύκολο μαγείρεμα και φαγητό, καθώς και μια μονωμένη άνεση. Το κάτω κάλυμμα της εστίας έχει διπλή χρήση, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μπολ ή μεζούρα για την προετοιμασία γευμάτων. Αυτό το μοντέλο διαθέτει επανασχεδιασμένο ρυθμιστή και βαλβίδα για βελτίωση του ελέγχου σιγοβρασμού. Η σόμπα Jetboil MiniMo κάμπινγκ ζυγίζει 14,6 ουγγιές και έχει χρόνο βρασμού δύο λεπτά 15 δευτερόλεπτα ανά μισό λίτρο. Είτε ξεκινάτε για μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο είτε για μια μακρά αλπική περιπέτεια, αυτή η σόμπα είναι μια εξαιρετική επιλογή ανεξάρτητα από το φαγητό που προτιμάτε.

Προβολή στο Amazon

Φορητή σόμπα πλάτης MSR Dragonfly

Φορητή σόμπα πλάτης MSR Dragonfly

Η φορητή σόμπα πλάτης MSR Dragonfly είναι ιδανική για εκτεταμένα ταξίδια στην ύπαιθρο και προσφέρει ανώτερη απόδοση ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Καίει μια ποικιλία καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των ντίζελ, καυσίμων αεριωθουμένων, κηροζίνης, αμόλυβδης καυσίμου αυτοκινήτου και λευκού αερίου. Ζυγίζει 14 ουγγιές και συσκευάζεται σε 3,5” x 3,5” x 6,5”. Η διπλή βαλβίδα σημαίνει ότι είναι εύκολη η μετάβαση μεταξύ βρασμού και σιγοβρασμού, και μπορεί να βράσει ένα λίτρο νερό σε μόλις τρεισήμισι λεπτά. Αυτή η σόμπα μπορεί να χειριστεί τηγάνια και κατσαρόλες με διάμετρο έως 10″ και το κρεμασμένο κύπελλο του καυστήρα επιτρέπει αυξημένη απόδοση και μειωμένη απώλεια θερμότητας στο έδαφος. Ως η καλύτερη σόμπα κάμπινγκ για όσους ταξιδεύουν με σακίδιο, η φορητή σόμπα πλάτης MSR Dragonfly θα απλοποιήσει όλες τις μελλοντικές σας υπαίθριες περιπέτειες.

Προβολή στο Amazon

Μπορεί να είναι συντριπτικό να διαλέξετε την τέλεια σόμπα backpacking για τις υπαίθριες περιπέτειές σας. Αλλά το φαγητό είναι ένα σημαντικό μέρος ενός απολαυστικού ταξιδιού, επομένως το να αποκτήσετε τη σόμπα για κάμπινγκ που είναι κατάλληλη για εσάς δεν είναι κάτι που θέλετε να παραλείψετε!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Διαβάστε επίσης:Οι Καλύτερες Σόμπες Κάμπινγκ

Τα καλύτερα φίλτρα και καθαριστές νερού

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.