Ο απόλυτος οδηγός για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας με το VIPKID

Περιεχόμενα

Είστε ταξιδιώτης που θέλετε να διατηρήσετε τα ταξίδια σας όσο είστε ακόμα στο δρόμο; Είστε μια μαμά που μένει στο σπίτι και χρειάζεται να βγάλετε κάποια επιπλέον χρήματα χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας; Σας ενδιαφέρει να διδάξετε αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα στο εξωτερικό, αλλά δεν θέλετε να πετάξετε σε όλο τον κόσμο για να το κάνετε; Ή ίσως είστε απλώς κάποιος που ψάχνει για μια δουλειά που έχει μεγαλύτερη ευελιξία και μπορεί να λειτουργήσει γύρω από το πρόγραμμά σας. Λοιπόν, η συνεργασία με το VIPKID μπορεί να είναι η καλύτερη δουλειά για εσάς!

Το να γίνετε δάσκαλος VIPKID είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε εύκολα χρήματα από τις ανέσεις του σπιτιού σας ή από οπουδήποτε θέλετε! Το ξέρω γιατί είμαι με το VIPKID εδώ και λίγο καιρό και βγάζω περίπου 2000 $ το μήνα δουλεύοντας 15-20 ώρες την εβδομάδα! Εάν αυτό ακούγεται σαν κάτι που μπορεί να σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ εδώ για να κάνετε αίτηση ή συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διδασκαλία με το VIPKID!

Παρακάτω είναι ένα ευρετήριο για όλα όσα θα βρείτε σε αυτό το άρθρο. Μη διστάσετε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ενότητες εάν αναζητάτε κάτι συγκεκριμένο.

Τι είναι το VIPKID;

Η VIPKID είναι μια κορυφαία κινεζική εταιρεία διαδικτυακής εκπαίδευσης που παρέχει σε παιδιά στην Κίνα ηλικίας 5 – 12 ετών στοιχειώδη εκπαίδευση στη Βόρεια Αμερική από τις ανέσεις του σπιτιού τους. Μέσω του προγράμματος VIPKID, τα παιδιά από την Κίνα συνδέονται με φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας της Βόρειας Αμερικής, οι οποίοι τους διδάσκουν μαθήματα διάρκειας 25 λεπτών σε μια εικονική τάξη με βάση το πρόγραμμα σπουδών Common Core State Standard των ΗΠΑ.

Από την έναρξή του το 2013, το VIPKID έχει αυξηθεί εκθετικά εγγράφοντας πάνω από 800.000 Κινέζους μαθητές και 10.000 Αμερικανούς και Καναδούς δασκάλους για να διδάξουν αυτούς τους μαθητές. Η επιτυχία της VIPKID έχει λάβει αναγνώριση και επαίνους τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο . Ανοίγουν το δρόμο για την εκμάθηση γλωσσών μέσω Διαδικτύου , καθώς και δείχνουν πώς οι εταιρείες/σχολεία πρέπει να πληρώνουν σωστά τους δασκάλους τους.

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Πόσα χρήματα μπορώ να κερδίσω με το VIPKID;

Ξέρω… η ερώτηση που περιμένατε και πιθανώς ο κύριος λόγος που διαβάζετε αυτό το άρθρο! Ποια είναι λοιπόν η αμοιβή; Λοιπόν εξαρτάται πραγματικά από εσάς! Με βάση τις διδακτικές σας εμπειρίες, τα διαπιστευτήριά σας και το πόσο καλά τα πάτε κατά την αρχική συνέντευξη, η βασική σας αμοιβή θα είναι μεταξύ 7-9 $ ανά μάθημα διάρκειας 25 λεπτών ή 14-18 $ την ώρα ! Σκεφτείτε ότι είναι πολύ χαμηλό, καλά δεν έχω τελειώσει ακόμα!

Πέρα από τη βασική αμοιβή, οι δάσκαλοι λαμβάνουν ένα επιπλέον μπόνους 1 $ ανά τάξη για να εμφανιστούν και να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια ένα επιπλέον μπόνους 1 $ ανά τάξη εάν διδάξουν 45 ή περισσότερες τάξεις σε ένα μήνα.

Έτσι, η ωριαία πληρωμή υπολογίζεται ως έχει (βασική αμοιβή+2$)*2 USD , με την προϋπόθεση ότι διδάσκετε 45+ μαθήματα, κάτι που είναι αρκετά εύκολο να γίνει!

Ω, ανέφερα ότι πέρα ​​από τη βασική αμοιβή και τα μπόνους, το VIPKID προσφέρει στους δασκάλους τους επιπλέον κίνητρα; Για κάθε μάθημα σύντομης προειδοποίησης (τάξεις που γίνονται κράτηση μεταξύ 2 και 24 ωρών πριν από το μάθημα), οι δάσκαλοι λαμβάνουν 2 $, επιπλέον της βασικής αμοιβής + μπόνους . Επίσης, όταν οι δάσκαλοι διδάσκουν ένα δοκιμαστικό μάθημα και ο μαθητής εγγράφεται στο VIPKID, λαμβάνουν επιπλέον 5 $ για κάθε εγγραφή ! Οι VIPKID αγαπούν τους δασκάλους τους και θέλουν να μας κρατήσουν χαρούμενους πληρώνοντάς μας περισσότερα! Τουλάχιστον αυτό μου αρέσει να πιστεύω, και αυτό το άρθρο το αποδεικνύει επίσης.

Εντάξει, για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι πληρώνει το VIPKID στους δασκάλους τους, ήρθε η ώρα για ένα σενάριο: Ναι! Ώρα για μαθηματικά 🙂

Ας υποθέσουμε ότι ο Jim είναι δάσκαλος VIPKID με βασική αμοιβή 7,50 $ ανά τάξη. Αυτόν τον μήνα ο Jim δίδαξε 63 μαθήματα, 15 από τα οποία ήταν μαθήματα σύντομης προειδοποίησης. Από τα 12 δοκιμαστικά μαθήματα που δίδαξε, εγγράφηκαν 5 παιδιά. Πόσο πληρώνεται ο Τζιμ αυτόν τον μήνα;

Ξέρω ότι μισείς να κάνεις μαθηματικά, οπότε θα σου πω απλώς την απάντηση, είναι 653,50 $ .

Αυτό δεν είναι κακό για κάποιον που δούλευε μόνο 31,5 ώρες σε ένα μήνα στα pjs του! Μου αρέσει να το αποκαλώ νίκη!

Πόσο λοιπόν βγάζω;

Είμαι με το VIPKID εδώ και 4 μήνες και βγάζω κατά μέσο όρο 2.000 $ κάθε μήνα διδάσκοντας 15-20 ώρες την εβδομάδα! Οπότε ναι, το VIPKID ήταν πολύ καλό με εμένα και τις τσέπες μου, ειδικά από τη στιγμή που ταξιδεύω στη Νοτιοανατολική Ασία τους τελευταίους τέσσερις μήνες!

Άκουσα/Διάβασα ότι το VIPKID δεν πληρώνει τους δασκάλους του, είναι αλήθεια;

Αυτό είναι σκέτη μαλακία! Το VIPKID πληρώνει όλους τους καθηγητές τους. Αν δεν το έκαναν, σίγουρα δεν θα είχαν συνεχίσει να δουλεύω μαζί τους μετά τον πρώτο μήνα. Πληρώνομαι πάντα στην ώρα μου (στις 15 κάθε μήνα) και μερικές φορές η πληρωμή μου είναι στον λογαριασμό μου δύο μέρες νωρίτερα, οπότε μην πιστεύετε τα χάλια που ακούσατε. Δεν είναι απάτη, πληρώνεσαι! Έχω τα χρήματα για να το αποδείξω, ή αυτό το στιγμιότυπο!

Πληρωμή VIPKID

Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να κερδίσετε εύκολα χρήματα και να ταξιδέψετε σαν βασιλιάς στην Ταϊλάνδη, μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε τώρα. Κάντε αίτηση εδώ και με ευχαριστήστε στα σχόλια παρακάτω! Πλάκα κάνω, συνέχισε να διαβάζεις! Υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γνωρίζετε για το VIPKID!

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών VIPKID

Βήμα 1: Εφαρμογή

Αυτό είναι το πιο εύκολο βήμα της αυστηρής διαδικασίας επιλογής VIPKID. Ωστόσο, προτού κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να κάνετε αίτηση , βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις. Το VIPKID είναι αρκετά αυστηρό σχετικά με τους δασκάλους που δέχονται, μόνο το 6 – 10% των υποψηφίων γίνονται δεκτοί, επομένως βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις παρακάτω προϋποθέσεις για να αποφύγετε τη σπατάλη του χρόνου σας καθώς και του δικού τους.

Απαιτήσεις:

  • Πτυχίο (τουλάχιστον πτυχίο Associate in Early Childhood Education)
  • Μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσας (Αμερικανός ή Καναδός)
  • Εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
  • Υπολογιστής εργασίας με internet υψηλής ταχύτητας και δυνατότητες ήχου
  • Περάστε έναν έλεγχο ποινικού ιστορικού (εφαρμόστηκε πρόσφατα)

Εάν πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις, μεταβείτε στο VIPKID για να κάνετε αίτηση . Εδώ θα εισάγετε βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας, την τρέχουσα τοποθεσία σας και το βιογραφικό σας. Φροντίστε να επισημάνετε οποιαδήποτε εμπειρία διδασκαλίας μπορεί να έχετε, καθώς αυτό είναι το εισιτήριό σας για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Συνέντευξη + Επίδειξη Μάθημα

Εάν η αίτησή σας γίνει αποδεκτή, θα κληθείτε να κάνετε συνέντευξη + μάθημα επίδειξης. Εδώ θα πρέπει να επιδείξετε τις διδακτικές σας δεξιότητες. Το VIPKID δίνει πλέον στους υποψηφίους δύο επιλογές για να κάνουν τη συνέντευξη, είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε ηχογράφηση.

  1. Συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο : Με αυτήν την επιλογή θα κάνετε τη συνέντευξή σας «απροσώπως» (μέσω διαδικτύου) με έναν διαχειριστή VIPKID. Ο συνεντευκτής σας θα ξεκινήσει τη συνέντευξη ρωτώντας σας για τα προσόντα και την εμπειρία σας στη διδασκαλία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το μέρος, ο συνεντευκτής σας θα συμπεριφερθεί σαν ένα 5χρονο παιδί και θα του/της διδάξετε το μάθημα επίδειξης για 15 λεπτά.
  2. Ηχογραφημένη συνέντευξη: Αυτή η επιλογή είναι κυρίως για τη δική σας διευκόλυνση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να διδάσκει το μάθημα επίδειξης σε ένα φανταστικό παιδί. Θα έχετε δέκα λεπτά για να διδάξετε δέκα διαφάνειες. Σημείωση: Δεν θα είναι κανείς στην τάξη μαζί σας.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας αίτησης, καθώς εδώ θα καθοριστεί η βασική σας αμοιβή και όπου το VIPKID καθορίζει εάν είστε κατάλληλοι για αυτούς! Σίγουρα θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι.

Τάξη VIPKID

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα περάσω το μάθημα συνέντευξης και επίδειξης;

Υποθέτοντας ότι πληροίτε τις απαιτήσεις, εδώ είναι οι γρήγορες συμβουλές μου για να σας βοηθήσουν να περάσετε τη συνέντευξη VIPKID.

Εδώ είναι οι γρήγορες συμβουλές μου για να περάσετε τη συνέντευξη VIPKID

1.) Να είστε προετοιμασμένοι: Το VIPKID σας δίνει το υλικό εκ των προτέρων για προετοιμασία, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να το αναθεωρήσετε και να προετοιμαστείτε για το μάθημα. Μην εμφανιστείτε απλώς και το φτερό. Δεν θα λειτουργήσει, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διδάσκετε.

2.) Να είστε ενεργητικοί, να χαμογελάτε και να επαινείτε: Κανείς δεν θέλει να διδάσκεται από έναν μοχθηρό, χαμηλής ενέργειας, βαρετό δάσκαλο. Οι μαθητές θα μιμηθούν την ενέργειά σας, γι’ αυτό δώστε τα όλα ακόμα κι αν περνάτε μια άσχημη μέρα! Επίσης, φροντίστε να επαινείτε τους μαθητές σας για όλα όσα κάνουν καλά!

3.) Χρήση TPR: Τι είναι το TPR; Εν ολίγοις, το TPR σημαίνει Ολική Φυσική Απόκριση και είναι μια μέθοδος διδασκαλίας της γλώσσας που βασίζεται στην ακρόαση και τις σωματικές δραστηριότητες. Η ιδέα είναι ότι κάνοντας κάτι σωματικό κατά τη διδασκαλία, θα βοηθήσει ένα παιδί να θυμάται, να μαθαίνει πιο γρήγορα και να κάνει τη μάθηση πιο ουσιαστική για αυτό. Για παράδειγμα, για να διδάξει τη λέξη «κοίτα» ή «δείτε», ένας δάσκαλος θα χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του για να σχηματίσει έναν κύκλο γύρω από τα μάτια του (όπως τα κιάλια) και ο μαθητής θα πρέπει να απαντήσει μιμούμενος τις ενέργειες του δασκάλου.

4.) Διορθώστε τα λάθη: Εάν ο μαθητής κάνει ένα λάθος, μην φοβάστε να τα διορθώσετε, απλώς θυμηθείτε να το κάνετε με θετικό τρόπο!

5.) Μιλήστε αργά: Μιλώντας αργά, δίνετε στον μαθητή σας την ευκαιρία να καταλάβει τι λέτε. Επίσης, θέλετε να αποφύγετε τις περίπλοκες λέξεις και να χρησιμοποιείτε απλές λέξεις και φράσεις! Π.χ.: Αντί να πείτε “ξέρετε τι είναι αυτό;” πείτε “Τι είναι αυτό;” Είναι απλό και εξακολουθεί να μεταφέρει την ερώτηση που θέλετε να κάνετε.

6.) Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα ανταμοιβής/υποστηρικτικά: Έχετε ένα σύστημα ανταμοιβής, όπως ένα χαμογελαστό πρόσωπο, και δώστε στον μαθητή ένα δόντι κάθε φορά που κάνει καλή δουλειά! Επίσης, χρησιμοποιήστε στηρίγματα για την τάξη. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να αγοράσετε στηρίγματα, απλώς σαρώστε γύρω από το σπίτι σας και χρησιμοποιήστε αντικείμενα κατάλληλα για την τάξη. Για παράδειγμα, για τη συνέντευξή μου χρησιμοποίησα ένα μήλο, μια μπανάνα και γράμματα ζωγραφισμένα στο χέρι ως στηρίγματα και πολύ TPR.

7.) Καλό υπόβαθρο: Για τη συνέντευξη και όλα τα μαθήματα μετά, θα χρειαστείτε καλό υπόβαθρο, καλό φωτισμό και ήσυχο περιβάλλον. Ένας κενός/λευκός τοίχος για φόντο είναι τέλειος! Εάν δεν έχετε λευκό τοίχο, ένας μονόχρωμος τοίχος χωρίς περισπασμούς θα λειτουργήσει καλά επίσης. Θα χάσεις πόντους αν δεν έχεις καλό φωτισμό και καλό φόντο.

8.) Τηρήστε τον κανόνα 70/30: Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο μαθητής μιλάει την πλειοψηφία της τάξης! Αν μιλάτε για το 90% της τάξης, το κάνετε λάθος! Ενθαρρύνετε το μαθητή να επαναλάβει μετά από εσάς, να απαντήσει σε ερωτήσεις με πλήρεις προτάσεις και να διαβάσει λέξεις στις διαφάνειες.

9.) Καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Δεν θέλετε να έχετε ασήμαντο ίντερνετ όταν κάνετε αυτή τη συνέντευξη, καθώς θα σας αποκλείσουν εάν αισθανθούν ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν είναι επαρκής. Εξάλλου, αυτή η δουλειά εξαρτάται από μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

10.) Να προσέχετε τον χρόνο σας: Βυθίστε τον εαυτό σας σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Θέλετε να αφιερώσετε 1-1,5 λεπτά σε κάθε διαφάνεια. Κάθε περισσότερο σημαίνει ότι σε άλλες διαφάνειες θα αφιερώσετε λιγότερο χρόνο ή θα υπερβείτε τον καθορισμένο χρόνο. Επιπλέον συμβουλή: Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο στις διαφάνειες κριτικής.

11.) Προσέξτε τον χώρο της κάμεράς σας: Δοκιμάστε την κάμερά σας εκ των προτέρων για να ελέγξετε την εμφάνισή σας, πώς να δείξετε σωστά τα στηρίγματα και τις ανταμοιβές σας κ.λπ. . Έτσι, το πρόσωπο, τα χέρια και τα στηρίγματα φαίνονται χωρίς να κοπούν!

12.) Φορέστε ένα πορτοκαλί πουκάμισο: Αν και δεν απαιτείται πλέον να φοράτε ένα πορτοκαλί πουκάμισο κατά τη διδασκαλία, λαμβάνετε επιπλέον πόντους εάν το φοράτε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Δείχνει την επίγνωσή σας για την εταιρεία και τις πολιτικές της. Αν δεν έχεις πορτοκαλί πουκάμισο, μην το ιδρώσεις! Απλώς φορέστε ένα απλό πουκάμισο που δεν αποσπά την προσοχή.

Βήμα 3: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών

Αφού ολοκληρώσετε το βήμα 2, θα σας δοθούν 6 ώρες εκπαιδευτικού υλικού για επανεξέταση. Το υλικό, το οποίο θα είναι σε μορφή βίντεο και PowerPoint, θα σας δώσει μια επισκόπηση του VIPKID, των πολιτικών, των προτύπων, της τεχνολογίας και του προγράμματος σπουδών τους. Αφού ελέγξετε το υλικό, θα σας δοθεί ένα κουίζ. Θα χρειαστεί να πετύχετε το 80% σωστά για να φτάσετε στο επόμενο βήμα! Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για αυτό, μπορείτε να επαναλάβετε το κουίζ πολλές φορές. Μόλις περάσετε το κουίζ, θα σας ζητηθεί να προγραμματίσετε την πρώτη σας εικονική τάξη/πρακτική.

Βήμα 4: Mock Class (Πρακτική Διδασκαλίας)

Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος θα ολοκληρώσετε έως και δύο εικονικές τάξεις με έναν από τους δασκάλους VIPKID (mock mentor). Το εικονικό μάθημα θα είναι ακριβώς σαν ένα πραγματικό μάθημα, ο σκοπός αυτού είναι να δείτε πώς χειρίζεστε τη διδασκαλία στο διαδίκτυο. Θα διδάξετε ένα μάθημα στον εικονικό μέντορά σας, ο οποίος θα παίξει επίσης τον ρόλο ενός 5χρονου Κινέζου μαθητή. Κάθε εικονική τάξη διαρκεί περίπου μία ώρα και θα χωριστεί σε τρία μέρη. Παρακάτω είναι μια γενική ανάλυση για το πώς θα πάνε τα εικονικά μαθήματα.

1.) Εισαγωγές: Τα πρώτα πέντε λεπτά θα είναι εισαγωγικές. Αυτή θα είναι η ευκαιρία σας να κάνετε ερωτήσεις που μπορεί να έχετε, όπως πώς να διδάξετε μια διαφάνεια ή να εξηγήσετε κάτι.

2.) Τάξη διδασκαλίας: Θα διδάξετε για 25 λεπτά, ωστόσο θα χωριστεί σε 2 μέρη. Για την Mock Class 1 , θα διδάξετε 2 επίπεδα: Αρχάριους (επίπεδο 2) και Ενδιάμεσο (επίπεδο 5). Για το πρώτο μέρος θα διδάξετε ένα μάθημα επιπέδου 2 για 15 λεπτά, στη συνέχεια ο εικονικός μέντορας θα σας σταματήσει να δώσετε σχόλια. Ο εικονικός μέντορας θα σας πει τι πάει καλά και πώς να βελτιώσετε. Μετά από αυτή τη σύντομη παύση θα διδάξετε ένα μάθημα επιπέδου 5 για τα υπόλοιπα 10 λεπτά. Φροντίστε να εφαρμόσετε τα σχόλια που σας δίνονται κατά το δεύτερο ημίχρονο. Θα δείξει την ικανότητά σας να εφαρμόζετε γρήγορα σχόλια. Όσο για την Mock Class 2,Υποθέτοντας ότι περάσετε την Mock Class 1, θα διδάξετε μόνο ένα επίπεδο (όποιο επίπεδο κι αν σημειώσατε την υψηλότερη βαθμολογία στο Mock 1). Θα διδάξετε τις πρώτες 14 διαφάνειες για 15 λεπτά, στη συνέχεια θα λάβετε σχόλια και θα διδάξετε τις υπόλοιπες διαφάνειες για 10 λεπτά.

3.) Σχόλια: Μόλις ολοκληρώσετε τη διδασκαλία του μαθήματος, θα λάβετε σχόλια για τη συνολική εικονική τάξη σας για ~10 λεπτά. Εάν ο μέντοράς σας είναι καλός, μπορεί να σας πουν το επόμενο βήμα σας. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι η μετάβαση κατευθείαν στη διδασκαλία (λιγότερο συνηθισμένο), να κάνετε ένα δεύτερο εικονικό μάθημα (πιο συνηθισμένο) ή δυστυχώς, να μην γίνετε αποδεκτός ως δάσκαλος με VIPKID :(. Ωστόσο, η επίσημη απόφαση για το επόμενο βήμα σας θα έρθει μέσω email .

Όσο για μένα, ήμουν μέρος των λίγων τυχερών που πήγαν κατευθείαν στο να υπογράψω το συμβόλαιό μου και να γίνω δάσκαλος μετά την πρώτη παρωδία. Αν πρέπει να κάνετε ένα δεύτερο εικονικό μάθημα, μην αποθαρρύνεστε, σημαίνει απλώς ότι θέλουν να δουν πώς βελτιώνεστε με τα σχόλια που σας δίνονται. Το να πρέπει να κάνεις ένα δεύτερο εικονικό μάθημα γίνεται σοβαρά κανόνας!

Συμβουλές για να περάσετε τα εικονικά μαθήματα/πρακτικό:

Οι συμβουλές που έδωσα για να σας βοηθήσουν να περάσετε τη διαδικασία της συνέντευξης ισχύουν 100% για τα εικονικά μαθήματα και πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των πρακτικών σας. Εκτός από αυτές τις συμβουλές, εδώ είναι μερικά πρόσθετα:

1.) Εφαρμογή ανατροφοδότησης: Λάβετε τα σχόλια που σας δόθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή κοροϊδέψτε το 1 για να βελτιώσετε τη διδασκαλία σας!

2.) Δείξτε ή απλοποιήστε τις οδηγίες: Αντί να εξηγήσετε στον μαθητή τι θα κάνει στη συνέχεια, απλώς δείξτε το. Για παράδειγμα, μην πείτε «μετά θα κοιτάξετε την εικόνα, θα βρείτε το γράμμα Τ και θα κυκλώσετε το γράμμα Τ», αλλά θα κυκλώσετε το γράμμα Τ, ενώ θα λέτε «κύκλος Τ». Σκεφτείτε το ως “I Do, We Do, You Do”. Το να το θυμάστε αυτό και να το κάνετε κατά τη διάρκεια του μαθήματος σίγουρα θα σας βοηθήσει!

3.) Ενθαρρύνετε την απόδοση των μαθητών: Ο μαθητής πρέπει να μιλάει σε κάθε διαφάνεια καθώς και να λέει τις προτάσεις-στόχους (λαμβάνετε τη λίστα με τις προτάσεις πριν από το μάθημα) όσο πιο συχνά γίνεται. Επίσης, θυμηθείτε να ενθαρρύνετε τον μαθητή να απαντήσει με πλήρεις προτάσεις!

Βήμα 5: Υπογραφή σύμβασης + Υποβολή απαιτούμενων υλικών

Ναι! Το δύσκολο κομμάτι τελείωσε! Τώρα θα ελέγξετε τη σύμβαση VIPKID, θα την υπογράψετε και θα ανεβάσετε το απαιτούμενο υλικό για έγκριση. Το απαιτούμενο υλικό περιλαμβάνει την υπογεγραμμένη σύμβαση και τα σαρωμένα αντίγραφα του πτυχίου σας, την ταυτότητα που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και τις πιστοποιήσεις διδασκαλίας, εάν έχετε. Για το επόμενο μισό αυτού του βήματος θα ανεβάσετε επιπλέον στοιχεία για να δημιουργήσετε το προφίλ σας για τους γονείς και τους μαθητές του VIPKID. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα σύντομο βίντεο χαιρετισμού, μερικές φωτογραφίες του εαυτού σας και μια συμπληρωμένη φόρμα W-9 για να μπορείτε να πληρώνεστε!

Βήμα 6: Ξεκινήστε τη διδασκαλία

Είστε επίσημα δάσκαλος VIPKID αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία το βήμα 5. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε χρονοθυρίδες ώστε οι μαθητές να μπορούν να σας κάνουν κράτηση!Α, και για την επιτυχή ολοκλήρωση της αυστηρής διαδικασίας αίτησης, το VIPKID σας πληρώνει 40 $. Βλέπετε, σας είπα ότι τους αρέσει να δίνουν χρήματα στους δασκάλους τους 🙂<- Δεν προσφέρεται πλέον από το VIPKID.

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Τι να περιμένετε μόλις προσληφθείτε με το VIPKID

Τι αμοιβή πρέπει να περιμένω τον πρώτο μήνα που προσλαμβάνομαι;

Θα το κρατήσω εκατό! Μην περιμένετε να κολυμπήσετε σε χρήματα και κερδίστε $2.000+ τον πρώτο μήνα με το VIPKID! Ο πρώτος μήνας θα είναι αργός, καθώς πρέπει να χτίσετε τη φήμη σας, να αποκτήσετε τακτικούς πελάτες και να αυξήσετε τις τιμές κράτησης VIPKID. Και παρόλο που το VIPKID σας βοηθά τον πρώτο μήνα δίνοντάς σας μερικά μαθήματα για να ξεκινήσετε, δεν εγγυώνται μια σταθερή ροή μαθημάτων.

I started with VIPKID during the worst possible time, Chinese New Year. This is when bookings are drastically decreased, as students are enjoying their 2-3 week vacation! I didn’t get my first class until 25 days after my contract started, when CNY came to an end! I was only able to work 10 hours that month and made $160 (not bad though)! However, the following month I made $2,200. So two things to take away from my situation is don’t apply during CNY and be patient the first month, things will pick up!

Do I Have to Come Up With My Own Lesson Plans?

NOPE! VIPKID creates all the lessons, so all you have to do is show up and teach! Okay, you can’t just show up. You’ll need to review the lesson and prep for the class. Prep time differs for each teacher, but it’s usually 3-10 minutes. After a few weeks of teaching, prep time is cut down to like a minute, since most times you’ve already taught the class. Although there is already a set curriculum, teachers have the freedom to teach the way they want! Oh, and did I mention that there are no papers to grade, no essays to read or crazy parents to deal with!?

Besides teaching the class, the only other thing required of teachers is writing feedback for each student. Writing and submitting feedback for each student after class is mandatory for every teacher. If a teacher neglects to submit feedback after 24 hours of teaching a class, they won’t get paid for that class!

What Will I Need to Teach as a VIPKID Teacher?

Necessary Materials

1.) Computer/Laptop: I currently use my Macbook Air, and it works perfectly for me.

2.) Webcam: I recommend investing in a good quality webcam. My favorite is the Logitech HD Pro Webcam C920.

3.) Ακουστικά: Πολλοί δάσκαλοι χρησιμοποιούν επαγγελματικά ακουστικά όπως αυτό , όπου ο θόρυβος του περιβάλλοντος μπορεί να απενεργοποιηθεί. Επειδή αρνούμαι να προσθέσω περιττά πράγματα στο ταξιδιωτικό μου σακίδιο, χρησιμοποιώ τα μικρά ακουστικά μου (όπως αυτά που δίνω με τα iPhone) και διδάσκω κάπου ήσυχα.

4.) Καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο, ειδικά επειδή είναι μια διαδικτυακή εταιρεία! Ταξιδεύω με ένα κινητό hotspot από την Tep Wireless ως εφεδρικό.

5.) Σύστημα ανταμοιβής: Αν και υπάρχει ένα εσωτερικό σύστημα ανταμοιβής στην τάξη VIPKID, όπου μπορείτε να δίνετε ένα αστέρι σε έναν μαθητή κάθε φορά που κάνει κάτι καλά, είναι πολύ πιο ικανοποιητικό για τον μαθητή να έχει επιπλέον ανταμοιβές.

Σύστημα επιβράβευσης VIPKID

Υλικά που τελικά θα χρειαστείτε

Δεδομένου ότι είμαι μακροπρόθεσμος ταξιδιώτης και ζω έξω από το σακίδιο μου, κρατάω τον όγκο των στηρίξεων που έχω στα βασικά. Δεν χρειάζεστε 1001 στηρίγματα για το μάθημα. Βρήκα τα βασικά και η βλακεία μου κάνει θαύματα. Με τα βασικά, εξακολουθώ να καταφέρνω να γεμίζω τις χρονοθυρίδες μου με κυρίως τακτικά άτομα και εξακολουθώ να κάνω την επιθυμητή μηνιαία αμοιβή μου! Μου αρέσει να πιστεύω ότι η μινιμαλιστική μου τάξη και το στυλ διδασκαλίας μου είναι φοβερά lol, αφού οι μαθητές επιστρέφουν συνεχώς. Anywho, εδώ είναι τα βασικά στηρίγματα που χρειάζεστε πραγματικά:

Απαιτείται να διδάξω σε συγκεκριμένες ώρες με το VIPKID;

Το πρόγραμμα διδασκαλίας σας είναι αυτό που θέλετε να είναι. Οι δάσκαλοι ελέγχουν 100% το πρόγραμμά τους . Εσείς επιλέγετε τις ημέρες και τις ώρες που θέλετε να εργαστείτε!

Όταν ξεκίνησα με το VIPKID, υπήρχε η ελάχιστη απαίτηση να εργάζομαι 7,5 ώρες την εβδομάδα, αλλά το κατάργησαν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς πραγματικά να εργάζεσαι όποτε θέλεις! Αν θέλεις να δουλεύεις μόνο μία ώρα τη μία εβδομάδα και 80 ώρες την επόμενη, μπορείς! Δεν υπάρχουν μέγιστες ή ελάχιστες ώρες που πρέπει να εργαστείτε ! Αυτή είναι η τέλεια δουλειά για άτομα που θέλουν να βγάλουν επιπλέον μετρητά, μητέρες που μένουν στο σπίτι, ταξιδιώτες και καλά, οποιονδήποτε πραγματικά!

Πώς λειτουργεί, λοιπόν, ο προγραμματισμός;

Μόλις γίνετε δάσκαλος VIPKID, θα έχετε πρόσβαση στην πύλη δασκάλων σας. Στην πύλη θα μπορείτε να επιλέξετε τη διαθεσιμότητα διδασκαλίας σε χρονοθυρίδες μεταξύ 9:00 π.μ. – 9:30 μ.μ. ώρα Πεκίνου. Μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμά σας ένα μήνα νωρίτερα, αλλά οι μαθητές μπορούν να σας κάνουν κράτηση μόνο σε εβδομαδιαία βάση. Μόλις βάλετε το πρόγραμμά σας για την εβδομάδα ή τον μήνα, μπορείτε να το τροποποιήσετε όσες φορές θέλετε, αρκεί κάποιος μαθητής να μην έχει κλείσει αυτή τη χρονική περίοδο.

Όσο για μένα, δουλεύω περίπου 15 – 20 ώρες την εβδομάδα. Τις περισσότερες εβδομάδες, οι περισσότερες από τις χρονοθυρίδες μου κρατούνται κατά τη διάρκεια “ωρών αιχμής”. Οι ώρες αιχμής είναι από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. ώρα Πεκίνου από Δευτέρα έως Παρασκευή και 9:00 π.μ. – 9:30 μ.μ. ώρα Πεκίνου τα Σαββατοκύριακα! Είναι οι στιγμές που οι περισσότεροι Κινέζοι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα VIPKID και η ζήτηση για δασκάλους είναι μεγαλύτερη.

Πώς με κάνουν κράτηση οι μαθητές ή πώς επιλέγω VIPKID για διδασκαλία;

Με το VIPKID, δεν επιλέγετε τους μαθητές που διδάσκετε ούτε θα διδάσκετε το ίδιο παιδί σε κάθε τάξη! Οι μαθητές (περισσότερο σαν τους γονείς) είναι αυτοί που επιλέγουν τους δασκάλους τους κάθε εβδομάδα και οι δάσκαλοι διδάσκουν όποιον τους κάνει κράτηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διδάσκετε το ίδιο παιδί κάθε εβδομάδα, εκτός εάν ένα παιδί ή ένας γονέας αγαπά το στυλ διδασκαλίας σας και σας κάνει βιβλία κάθε εβδομάδα, γινόμενος ο τακτικός σας μαθητής.

Παράδειγμα προγράμματος VIPKID

Μπορώ να ταξιδέψω και να διδάξω με το VIPKID;

Φυσικά! Δεν θα σας έλεγα για το VIPKID αν δεν μπορούσατε. Λοιπόν, ίσως το έκανα γιατί είναι πολύ φοβερό και μπορείς να βγάλεις εύκολα χρήματα! Ταξιδεύω με πλήρες ωράριο μόνο με ένα μικρό σακίδιο 40 λίτρων και εξακολουθώ να καταφέρνω να βγάζω περίπου 2.000 $ το μήνα με το VIPKID. Μέχρι στιγμής έχω πάει στο Μπαλί, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και τη Μαλαισία, και τον επόμενο μήνα σκοπεύω να κάνω backpack στην Ευρώπη για τρεις μήνες. Έγραψα ακόμη και ένα άρθρο για το «Πώς να διδάσκετε με το VIPKID ενώ ταξιδεύετε», οπότε αν είστε ταξιδιώτης (ή απολαμβάνετε τις διακοπές σας), να ξέρετε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε και να συνεχίσετε να διδάσκετε με το VIPKID.

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Πώς μοιάζει μια τυπική τάξη με το VIPKID;

Πώς είναι η διδασκαλία με το VIPKID;

Η διδασκαλία με VIPKID δεν είναι καθόλου δύσκολη! Είναι μια πολύ γλυκιά συναυλία διδασκαλίας αν με ρωτάτε! Εμφανίζεστε, φορτώνετε το PowerPoint, απελευθερώνετε το εσωτερικό σας παιδί, συμπεριφέρεστε ανόητα, κάνετε αστείες γκριμάτσες, τραγουδάτε ακατάπαυστα, παίζετε με παιχνίδια, γελάτε και ουρλιάζετε ενώ διδάσκετε αγγλικά σε έναν μαθητή! Είναι σαν να πληρώνεσαι για να συμπεριφέρεσαι ανόητα, να είσαι θετικός και να διασκεδάζεις!

Prior to class, VIPKID gives their students pre-class work to complete before you teach them. It’s almost like homework, but more fun. The pre-class work helps the student familiarize themselves with phrases, vocabulary words, and concepts of the lesson, and it’s the teacher’s job to reinforce the learning during the 25-minute class. Since VIPKID is a full immersion teaching program, only English will be spoken in the classroom, which means you do not need to learn Mandarin to be a VIPKID teacher (thank gosh).

As for the logistical stuff, you will be teaching on a one to one basis. One student and one teacher for 25 minutes! All classes will take place on VIPKID’s own teaching platform! The platform is very similar to Skype, but more sophisticated. When you enter the classroom, it will look like the picture below! You will have three boxes, one where you will upload the lesson, and the other two are where you will see yourself teaching and the student.

All lessons are made as PowerPoints and usually consist of 26-30 slides. Once uploaded into the platform, you and the student can draw, write, type, and even circle objects on the slides. At the moment, VIPKID is slowly doing away with the old PPT lessons and implementing new and interactive PowerPoints where students can drag and drop objects, play sounds and so much more. This means classrooms are becoming even more fun for the students (and the teachers too) 🙂

What are the VIPKIDs (Students) Like?

Teaching VIPKIDs is not like teaching your typical American student, as 90% of those students don’t want to be in school. There will be those who want to sleep or play with their toys instead of being in class, but most of the VIPKIDs you teach want to be in class. Most are eager to learn and participate, especially since they know they are not going to a boring class, but a fun, silly and interactive class. These students are motivated and will surprise you! I seriously love these kids, especially my regular kids. They’re awesome, if you ask me!

Currently, all students are 5 to 12-years-old and their levels of English vary. However, VIPKID recently introduced their PreVIP program for younger kids. If you get a certificate to teach PreVIP kids, you will teach students younger than 5 but older than 2 years old.

Ready to apply? Click here!

Τα υπέρ και τα κατά της διδασκαλίας με το VIPKID

Τίποτα και κανείς δεν είναι τέλειος, συμπεριλαμβανομένου του VIPKID. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναφέρω τα καλά και τα κακά της εργασίας με το VIPKID, χωρίς φίλτρο ή αισθητήρα. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ακριβώς τι θα καταλάβετε εάν επιλέξετε να κάνετε αίτηση για να γίνετε δάσκαλος VIPKID. Όσο για μένα, πιστεύω ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων, και 4 μήνες αργότερα, δεν το μετανιώνω ούτε λίγο! Αρκετά με τις φλυαρίες μου, εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συνεργασίας με το VIPKID:

Οφέλη της διδασκαλίας με το VIPKID

1.) Ευελιξία

Η ευελιξία που έχετε με αυτή τη θέση είναι εκπληκτική και είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι αναζητούν αυτή τη δουλειά. Μπορείτε να δουλέψετε όποτε θέλετε, όποια μέρα θέλετε και όπου θέλετε. Είναι μια ιδανική δουλειά που λειτουργεί γύρω από το πρόγραμμά σας. Αυτό δεν είναι μια ποιότητα που θα αποκτήσετε με τις περισσότερες θέσεις εργασίας. Γνωρίζατε ότι τον Ιανουάριο η VIPKID συμπεριλήφθηκε ως η 5η καλύτερη εταιρεία για εργασία από το σπίτι στις κορυφαίες 100 εταιρείες εργασίας από το σπίτι του Forbes; Μην με πιστεύετε, μπορείτε να το ελέγξετε εδώ .

2.) Η πληρωμή

Σε σύγκριση με τις περισσότερες διαδικτυακές εταιρείες, η VIPKID πληρώνει τους δασκάλους τους αρκετά καλά. Τόσο καλά που ορισμένοι δάσκαλοι του VIPKID εγκαταλείπουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης για να εργάζονται με πλήρες ωράριο στο VIPKID. Με τη δυνατότητα να βγάζεις 22 $ την ώρα, είναι μια αρκετά ιδανική δουλειά. Μπορείτε να σκεφτείτε μια θέση μερικής απασχόλησης που να σας πληρώνει τόσο καλά όταν εργάζεστε στα pj σας ή όταν ταξιδεύετε με σακίδια στη Γουατεμάλα; Δεν το πίστευα!

3.) Ευκαιρίες για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα

Εκτός από την ωριαία αμοιβή σας, το VIPKID σας δίνει ευκαιρίες να κερδίζετε περισσότερα χρήματα κάθε μήνα με τα κίνητρα και τα μπόνους τους. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, το VIPKID έδωσε επιπλέον χρήματα αξίας 100.000 δολαρίων σε 1.000 δασκάλους του VIPKID επειδή είχαν τα περισσότερα άριστα σχόλια των γονέων. Πήρα στον εαυτό μου 100 $ επιπλέον επειδή ήμουν φοβερός. Η VIPKID δείχνει επίσης την εκτίμησή τους στους δασκάλους που διδάσκουν στις γιορτές με δώρα και επιπλέον χρήματα! Όπως είπα, τους αρέσει να πληρώνουν τους δασκάλους τους 🙂

4.) Δεν απαιτούνται πολλά από εσάς

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το να είσαι δάσκαλος VIPKID δεν απαιτεί να κάνεις πολλά! Ελάτε στην ώρα στην τάξη, διδάξτε έναν μαθητή σε ένα διασκεδαστικό, θετικό και ενεργητικό περιβάλλον για 25 λεπτά και τέλος γράψτε σχόλια για τον μαθητή μετά το μάθημα. Είναι μια αρκετά εύκολη δουλειά για να την πραγματοποιήσετε, ειδικά επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια μαθήματος, να βαθμολογήσετε, να αναθέσετε εργασίες στο σπίτι ή να επικοινωνήσετε με τους γονείς. Όλα αυτά γίνονται για εσάς, απλά πρέπει να είστε ένας φοβερός δάσκαλος και να διδάξετε το μάθημα!

5.) Ευκαιρία για πρόοδο

Αφού ολοκληρώσετε το πρώτο σας συμβόλαιο, το VIPKID συχνά προσφέρει στους δασκάλους μια αύξηση, καθώς και την ευκαιρία να γίνουν δόκιμοι μέντορες τάξης ή μέντορες δασκάλων. Έτσι με το VIPKID, υπάρχουν ευκαιρίες για πρόοδο.

6.) Συνεχείς Εκπαιδεύσεις και Εργαστήρια

Η VIPKID παρέχει συνεχώς πρόσθετες εκπαιδεύσεις, αξιολογήσεις, σχόλια και εργαστήρια για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν την ποιότητα διδασκαλίας τους. Με αυτόν τον τρόπο, το VIPKID βελτιώνει συνεχώς τους δασκάλους του και την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι μαθητές. Όσον αφορά τις εκπαιδεύσεις, αυτές έρχονται με τη μορφή PPT και βίντεο, ενώ τα εργαστήρια καθοδηγούνται από μέντορες εκπαιδευτικούς μέσω τηλεδιασκέψεων. Με το VIPKID μαθαίνετε και βελτιώνεστε συνεχώς.

7.) Το VIPKID βελτιώνεται πάντα

Το VIPKID αναπτύσσεται ραγδαία, αλλά φροντίζει να παρέχει την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στους μαθητές τους και το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και την ιδανική δουλειά για τους δασκάλους τους. Το κάνουν αυτό βελτιώνοντας συνεχώς το σύστημα, το πρόγραμμα σπουδών, την πολιτική και τη συνολική εταιρεία τους. Το VIPKID ακούει επίσης τους δασκάλους του, δέχεται τα σχόλια και τις προτάσεις τους και κάνει βελτιώσεις, γι’ αυτό η εταιρεία αυτή γίνεται μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαδικτυακής εκπαίδευσης στον κόσμο.

8.) Η Κοινότητα/Υποστήριξη

Το VIPKID δεν σε πετάει στους λύκους μόλις γίνεις δάσκαλος! Υποστηρίζετε με πολλούς τρόπους, όχι μόνο από το VIPKID αλλά και από καθηγητές σε όλο τον κόσμο. Θα νόμιζες ότι οι δάσκαλοι του VIPKID θα σε έβλεπαν ως ανταγωνισμό, αλλά δεν το κάνουν! Είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν, να δώσουν συμβουλές, να μοιραστούν ιδέες/ανταμοιβές και πολλά άλλα. Η κοινότητα VIPKID είναι καταπληκτική! Η κοινότητα διαδίδεται μέσω διαφόρων πλατφορμών όπως το Facebook, οι ομαδικές συνομιλίες Skype, τα φόρουμ και ακόμη και οι συναντήσεις εντός της πολιτείας. Με το VIPKID δεν είσαι ποτέ μόνος, ακόμα κι αν διδάσκεις μόνος στο σπίτι στα pjs σου!

9.) The Kids are Awesome

Τα παιδιά είναι πραγματικά μια χαρά να διδάσκουν. Δεδομένου ότι διδάσκω κυρίως μικρότερα παιδιά, είναι εξαιρετικά αξιολάτρευτα και λατρεύουν να είναι ανόητα! Απολαμβάνουν να έρχονται στο μάθημα και αν σας έλειψαν ένα μάθημα ή δεν μπορούσαν να σας κάνουν κράτηση, σίγουρα θα ρωτήσουν τι συνέβη. Είχα έναν μαθητή που είπε «Σ’ αγαπώ Δάσκαλε J» και με αγκάλιασε εικονικά μετά το μάθημα, έκλαψα! Λατρεύω αυτά τα παιδιά, είναι πραγματικά αυτά που κάνουν το VIPKID καταπληκτικό για μένα, τα χρήματα είναι απλώς ένα μπόνους.

Στιγμιότυπο οθόνης αρχικής σελίδας VIPKID

Ποια είναι τα μειονεκτήματα στη διδασκαλία με το VIPKID

1.) Η πολιτική ακύρωσης δασκάλων είναι αυστηρή

Υπάρχουν δύο πράγματα για τα οποία η VIPKID είναι αυστηρή, η διαδικασία αίτησης και η πολιτική ακύρωσης καθηγητών. Οι καθηγητές δυστυχώς επιτρέπονται μόνο έξι ακυρώσεις ανά σύμβαση και μετά την 6η ακύρωση το VIPKID μπορεί να καταγγείλει τη σύμβασή σας! Πρέπει να αναφέρω ότι 3 ακυρωμένα μαθήματα σε μία ημερολογιακή ημέρα υπολογίζονται ως μία επίσημη ακύρωση και μέσα σε μία ημέρα μπορείτε να λάβετε το πολύ 2 επίσημες ακυρώσεις. Ωστόσο, για κάθε μάθημα που δεν εμφανίζεστε για οποιονδήποτε λόγο χωρίς να ενημερώσετε το VIPKID ή το κάνετε λιγότερο από 2 ώρες πριν το μάθημα, θα αφαιρεθείτε 10 $ από την πληρωμή σας. Ναι, ξέρω ότι σου πέρασε τελείως, σωστά; Τρελό περίπλοκο και αυστηρό. Λοιπόν, μπορώ να βοηθήσω!

Χρόνος σεναρίου:

Θυμάστε τον καθηγητή μας VIPKID Jim από το σενάριό μου στην ενότητα “Πόσα μπορώ να κερδίσω με το VIPKID”; Λοιπόν, ξέχασα να σας πω ότι ήταν άρρωστος μια μέρα και δεν εμφανίστηκε στα προγραμματισμένα 8 μαθήματα. Ξέχασε τελείως να ενημερώσει το VIPKID! Καημένος Τζιμ. Έτσι λόγω της ημέρας ασθενείας του αφαιρέθηκαν 80 $ από την τελική του αμοιβή και χρησιμοποίησε 2 από τις 6 ακυρώσεις του! Έτσι, ο Jim πραγματικά κέρδισε μόνο 573,50 $ αυτόν τον μήνα.

*Να σημειώσω ότι το VIPKID καταλαβαίνει ότι συμβαίνουν πράγματα και εμφανίζονται έκτακτες ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος που εφάρμοσαν πρόσφατα μια «ήπια» πολιτική ακύρωσης, όπου υπό ορισμένες συνθήκες το VIPKID μπορεί να ακυρώσει την ακύρωσή σας (που σημαίνει ότι δεν θα υπολογίζεται στο αρχείο σας, ούτε θα επηρεάσει την πληρωμή σας) εάν μπορούν να παρασχεθούν δικαιολογητικά. Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν διακοπές ρεύματος, φυσικές καταστροφές, σοβαρή ασθένεια, θάνατο, τοκετό ή γέννηση. Οπότε ναι, γίνεται καλύτερο.

2.) Πρέπει να πληρώσετε φόρους!

Παρόλο που η VIPKID είναι κινεζική εταιρεία, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο W-9 πριν υπογράψετε τη σύμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε φόρους. Το θέμα δεν είναι η πληρωμή φόρων, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ φόρους, γιατί ως δάσκαλος VIPKID δεν είστε υπάλληλος, μάλλον είστε ανεξάρτητος εργολάβος . Γιατί πληρώνεις περισσότερα ρωτάς; Λοιπόν, ως ανεξάρτητος ανάδοχος, οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί φόροι δεν θα παρακρατηθούν από την αμοιβή σας ! Αυτό σημαίνει ότι είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή των φόρων σας μόνοι σας! Ξέρω, ακριβώς τη στιγμή που νόμιζες ότι θα ξεφύγεις από τα νύχια του θείου Σαμ ή θα είχες μια εύκολη φορολογική περίοδο.

Τώρα λοιπόν ξέρετε την άσχημη αλήθεια πίσω από αυτά τα εύκολα χιλιάδες δολάρια που θα μαζέψετε με το VIPKID! Αυτές οι χιλιάδες θα είναι πολύ λιγότερες, καθώς θα χρειαστεί να βάλετε στην άκρη χρήματα για φόρους 🙁 Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το να είστε ανεξάρτητος ανάδοχος, εδώ είναι ένα pdf με FAQ και ένα άλλο άρθρο που κάνει εξαιρετική δουλειά που εξηγεί γιατί πληρώνετε περισσότερα φόρους ως ανεξάρτητος εργολάβος.

3.) Είναι μια συναυλία μερικής απασχόλησης

Αν και μπορείτε να εργάζεστε περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και να πληρώνετε πλήρους απασχόλησης με το VIPKID, αν το επιλέξετε, η θέση σας εξακολουθεί να είναι μερικής απασχόλησης. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν σας δίνονται παροχές ή ασφάλιση υγείας, αλλά και πάλι ποια είναι η θέση μερικής απασχόλησης;

4.) Καμία ειδοποίηση για νέες κρατήσεις

Όταν λαμβάνετε μια νέα κράτηση, το VIPKID δεν σας ειδοποιεί με κανέναν τρόπο. Πρέπει να ελέγχετε συχνά την πύλη για να μάθετε αν έχετε νέο μάθημα, καθώς οι μαθητές μπορούν να σας κάνουν κράτηση ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, εφόσον δεν είναι εντός 24 ωρών από το μάθημα. Ωστόσο, η εφαρμογή VIPKID σάς στέλνει μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι έχετε ένα μάθημα σε 15 λεπτά, κάτι που μπορεί να μην είναι πολύ κακό αν δεν είστε μακριά από φορητό υπολογιστή!

5.) Οι ώρες δεν είναι εγγυημένες

Αν και προσωπικά δεν είχα προβλήματα με την κράτηση των χρονοθυρίδων μου, πολλοί δάσκαλοι παραπονιούνται ότι οι ώρες είναι σποραδικές και δεν λαμβάνουν κρατήσεις. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό θα συμβεί σίγουρα όταν ξεκινάτε με το VIPKID. Χρειάζεται χρόνος και πρέπει να χτίσετε τη φήμη σας. Το να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα και να κάνετε μια καλή δουλειά με τα λίγα παιδιά που αποκτάτε στην αρχή θα σας βοηθήσει δραστικά, καθώς μπορείτε να αποκτήσετε δυνητικά τακτικά άτομα, δηλαδή εγγυημένα κουλοχέρηδες. Υπομονή λοιπόν και τελειοποιήστε την τέχνη σας, θα έρθουν οι μαθητές (και η μουλά)! Άλλωστε, υπάρχουν πάνω από 100.000 μαθητές και μόνο 10.000 καθηγητές VIPKID, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

6.) Διαφορά ώρας

Δεδομένου ότι τα μαθήματα VIPKID μπορούν να διδαχθούν μόνο μεταξύ 9:00 π.μ. – 9:30 μ.μ. BJT, ανάλογα με το πού μένετε, αυτές οι ώρες μπορεί να μην είναι οι ιδανικές ώρες εργασίας για εσάς! Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στην Ανατολική Ώρα, οι ώρες αιχμής διδασκαλίας θα είναι μεταξύ 6:00 π.μ. – 9:00 π.μ. τις καθημερινές (6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. ώρα Πεκίνου), κάτι που μπορεί να είναι χάλια για άτομα που δεν είναι πρωινά Ανθρωποι! Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν τους πειράζει και διαπιστώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνουν ό,τι θέλουν και το σώμα τους προσαρμόζεται καλά. Μέχρι στιγμής η διαφορά ώρας δεν ήταν θέμα για μένα. Έχω πάει στη Νοτιοανατολική Ασία και η διαφορά ώρας είναι μόνο μία ώρα, ας δούμε πώς θα τα πάω μόλις είμαι στην Ευρώπη.

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Η εμπειρία μου με το VIPKID μέχρι στιγμής!

Όπως γνωρίζετε, είμαι με το VIPKID τώρα τέσσερις μήνες και το λατρεύω πραγματικά. Ο συνεργάτης μου στο έγκλημα, ο Μπεν, λέει ακόμη ότι είναι τρελό πώς ανάβω όταν διδάσκω. Για μένα το VIPKID δεν είναι δουλειά, είναι χόμπι! Είναι φοβερό να πληρώνομαι για να κάνω κάτι που αγαπώ και να δουλεύω με παιδιά. Είμαι ευγνώμων που βρήκα το VIPKID.

Το VIPKID είναι πλέον η κύρια πηγή εισοδήματός μου και καλύπτει όλες τις χρηματικές μου ανάγκες, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε. Μου ήταν πολύ καλό και δεν έχω σχέδια να τα παρατήσω! Εκτός από το να μπορώ να κάνω κάτι που αγαπώ και να πληρώνομαι καλά, μου αρέσει η ευελιξία του VIPKID. Μου αρέσει που όταν ταξιδεύω στο δρόμο μπορώ να μειώσω τις ώρες μου ή να μην εργάζομαι καθόλου, και όταν είμαι εγκατεστημένος σε έναν προορισμό μπορώ να δουλεύω όσες ώρες θέλω.

Το VIPKID είναι υπέροχο, αλλά δεν λέω ότι δεν υπάρχουν μέρες που είμαι εξαντλημένος και χρειάζομαι ένα διάλειμμα από τη διδασκαλία. Μερικές φορές ζητήματα πληροφορικής με κάνουν να θέλω να τραβήξω τα μαλλιά μου ή είμαι έτοιμος να πνίξω έναν μαθητή επειδή πονώ. Ωστόσο, αυτές οι μέρες δεν ξεπερνούν καθόλου τις καλές, και γι’ αυτό το VIPKID λειτουργεί για μένα.

Δεν είμαι ο μόνος δάσκαλος που νιώθει έτσι για να είναι δάσκαλος VIPKID. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι καθηγητές VIPKID αγαπούν τη δουλειά τους και την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι του VIPKID που συμμετείχαν σε αυτή τη συναυλία μερικής απασχόλησης για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα χωρίς να θέλουν να τους αρέσουν και να καταλήξουν να την ερωτευτούν. Αξίζει εντελώς να το δοκιμάσετε αν σας ενδιαφέρει, γιατί απλά μπορεί να το λατρέψετε και αν όχι, μπορείτε πάντα να το παρατήσετε!

Θα συνιστούσα το VIPKID σε άλλα άτομα;

Εμ, ξεκάθαρα! Έγραψα έναν ολόκληρο οδηγό για να σας πείσω να γίνετε μέλος αυτής της καταπληκτικής παρέας ! Νιώθω ότι βρήκα χρυσό, γι’ αυτό και μοιράζομαι αυτήν την εταιρεία μαζί σας, ώστε και εσείς να νιώσετε τη χαρά της συνεργασίας με αυτά τα καταπληκτικά παιδιά και μια εταιρεία που το παίρνει και πληρώνει καλά. Ωστόσο, θα πω ότι πρέπει να κάνετε αίτηση μόνο εάν σας αρέσουν τα παιδιά και απολαμβάνετε τη συνεργασία μαζί τους! Διαφορετικά, μπορεί να μισείς αυτή τη δουλειά. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτά τα χαριτωμένα και αξιολάτρευτα παιδιά μπορεί να σας κάνουν να ερωτευτείτε το VIPKID!

Έτοιμοι να υποβάλετε αίτηση; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

Είμαι έτοιμος να γίνω δάσκαλος VIPKID

Ξέρω ότι ήταν πολλά να διαβάσετε, αλλά τώρα τουλάχιστον γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το VIPKID για να κάνετε αίτηση . Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την αίτηση ή την εργασία με το VIPKID, μπορείτε να σχολιάσετε παρακάτω.

Λοιπόν, τι περιμένεις?! Κάνε αίτηση τώρα!

Καλή τύχη στην αίτησή σας! Ανυπομονώ να γίνετε μέλος της κοινότητας VIPKID!

Σημείωση: Αυτό το άρθρο θα ενημερώνεται περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες για το VIPKID.

Καρφιτσώστε αυτό για αργότερα…

Διαβάστε επίσης:Πώς να διδάξετε αγγλικά με το VIPKID ενώ ταξιδεύετε στον κόσμο

Διδάξτε ή μάθετε μια γλώσσα στο Διαδίκτυο:Preply

Πέντε βήματα για να κερδίσετε χρήματα από τις ταξιδιωτικές σας φωτογραφίες

Πώς είναι πραγματικά να διδάσκεις αγγλικά στην Κορέα;

Πώς να διδάξετε αγγλικά και να ζήσετε στην Κίνα;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια