Οι 10 καλύτερες σκηνές κατασκήνωσης το 2023

Το κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε σε επαφή με τη φύση. Αλλά επειδή θα είστε μακριά από πολλές ανέσεις, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Ένας από τους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καταπληκτικό ταξίδι είναι να φέρετε μαζί σας ένα από τα καλύτερα στέγαστρα για κάμπινγκ. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η σκηνή του κάμπινγκ σας είναι το πιο σημαντικό μέρος του ταξιδιού σας, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν στη σκηνή όταν δεν κοιμούνται.

Τα στέγαστρα κάμπινγκ παρέχουν χώρο ξαπλώστρας ή τραπεζαρίας που προστατεύεται από τον ήλιο και τη βροχή. Είναι ιδανικά για ταξίδια κατασκήνωσης με την οικογένεια ή τους φίλους σας και μπορούν να προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης για μια νύχτα, εάν η σκηνή σας είναι γεμάτη. Μερικοί έχουν ακόμη και τοίχους για να σας προστατεύουν από σφάλματα και αέρα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές στην αγορά, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε αυτή που να ταιριάζει στο στυλ του κάμπινγκ σας. Παρακάτω είναι ένας οδηγός που θα σας οδηγήσει στη σωστή επιλογή.

Συγκριτικός Πίνακας των Καλύτερων Τέγων Κάμπινγκ

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα στέγαστρα για κάμπινγκ. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε ένα καλό θόλο κάμπινγκ

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε τον επόμενο θόλο κατασκήνωσης σας.

1. Χώρος

Φροντίστε να αγοράσετε ένα κουβούκλιο που θα ταιριάζει σε όλους. Εάν κάνετε σόλο κάμπινγκ, δεν χρειάζεστε ένα κουβούκλιο για να χωρέσετε οκτώ άτομα. απλά θα προσθέσει επιπλέον περιττό βάρος. Εάν κάνετε κάμπινγκ με την οικογένειά σας, τότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο θόλος είναι αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει όλους.

Επίσης, σκεφτείτε ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο θόλος, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να ζυγίζει. Εάν κατασκηνώνετε κοντά στο όχημά σας, τότε δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά αν πρόκειται να κάνετε λίγη πεζοπορία πριν οργανώσετε την κατασκήνωση, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας το βάρος της σκηνής με στέγαστρο.

2. Υλικά

Η κακοκαιρία είναι αναπόφευκτη, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σκηνή με στέγαστρο που μπορεί να αντέξει τα στοιχεία. Πρώτα και κύρια, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο είναι ανθεκτικό. Θέλετε επίσης υφάσματα που είναι αδιάβροχα και σας προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Εάν κατασκηνώνετε μέρη όπου η βροχή είναι συνηθισμένη, θα θέλετε πιθανώς να αποκτήσετε τον καλύτερο θόλο κάμπινγκ για βροχή, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλα και όλοι παραμένουν ασφαλείς και στεγνοί κάτω από αυτό.

Οι 10 Καλύτερες Σόμπες Κάμπινγκ (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Ευκολία εγκατάστασης

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν φτάσετε σε ένα κάμπινγκ είναι να αφιερώσετε 30 λεπτά προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να στήσετε το θόλο σας. Πολλές από τις καλύτερες επιλογές κουβούκλιο έχουν μονοκόμματους σκελετούς που μπορούν να συναρμολογηθούν από δύο άτομα σε χρόνο μηδέν. Ακόμα κι αν ένα κουβούκλιο φαίνεται ωραίο, βεβαιωθείτε ότι είστε ξεκάθαροι σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του προτού το αγοράσετε.

4. Χαρακτηριστικά

Ορισμένα στέγαστρα παρέχουν μόνο ένα πλαίσιο και μια κορυφή. Για κάποιους, αυτό είναι μια χαρά. Ανάλογα με το στυλ του κάμπινγκ σας, εδώ είναι μερικά άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη. Αν και ορισμένες σκηνές δεν περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, ενδέχεται να μπορείτε να τις αγοράσετε ξεχωριστά.

  • Τοίχοι με οθόνη: Ειδικά αν βρίσκεστε κάπου που τα ζωύφια και τα κουνούπια είναι κοινά, οι θωρακισμένοι τοίχοι μπορεί να είναι μια ευλογία. Σας αφήνουν να δείτε τη φύση, ενώ κρατούν εσάς, τα υπάρχοντά σας και την τροφή σας προστατευμένα. Εάν έχετε ένα θόλο με τοίχους οθόνης, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς είναι ασφαλισμένες οι πόρτες.
  • Δάπεδα: Τα δάπεδα βοηθούν στην πρόληψη της διαρροής των υπόγειων υδάτων και της εισχώρησης ζωύφιων.
  • Κυλιόμενη τσάντα μεταφοράς: Αυτό κάνει τη μεταφορά πολύ πιο εύκολη, ειδικά αν κάνετε κάμπινγκ λίγο μακριά από το αυτοκίνητο ή το σπίτι σας.
  • Stakes / Ropes / Guy Lines: Αυτά χρησιμοποιούνται για τη στερέωση της σκηνής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικά εάν ο άνεμος είναι ένας παράγοντας.

Καλύτερες κριτικές για κάμπινγκ

Τώρα που ξέρετε τι να ψάξετε, ορίστε τα καλύτερα στέγαστρα κάμπινγκ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Συνολικά το καλύτερο κουβούκλιο για κάμπινγκ

1. Σκηνή με κουβούκλιο Eurmax Ez Pop Up

Σκηνή με κουβούκλιο Eurmax Ez Pop Up

Η καλύτερη σκηνή με θόλο για κατασκήνωση είναι η σκηνή Eurmax Ez Pop Up Canopy Tent. Το κουβούκλιο εμπορικής ποιότητας έχει ισχυρό σχέδιο πλήρους ζευκτού που είναι ανθεκτικό στη σκουριά και έχει φινίρισμα με βαφή πούδρας σφυρήλατο. Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα 500D με πιστοποίηση CPAI-84 για επιβραδυντικό πυρκαγιάς και μπλοκάρει περίπου το 99% των ακτίνων UV. Διαθέτει σύστημα κλειδώματος αντίχειρα, τρεις διαφορετικές επιλογές θέσης ύψους και μπορεί να συνδυαστεί σε λίγα μόνο λεπτά χωρίς εργαλεία. Αυτή η σκηνή με κουβούκλιο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές επιλογές μεγεθών (10′ x 10′, 10′ x 15′ και 10′ x 20′) και η καθεμία περιλαμβάνει το πλαίσιο, το κάλυμμα, μια κυλινδρική τσάντα και τέσσερις τσάντες βάρους. Η σκηνή Eurmax Ez Pop Up Canopy Tent είναι ιδανική για κάμπινγκ, πικνίκ και άλλες διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καλύτερος θόλος οθόνης για κάμπινγκ

2. Coleman Instant Screenhouse

Coleman Instant Screenhouse

Ο Coleman δημιούργησε τον κορυφαίο υποψήφιο για τα καλύτερα screenhouses για κάμπινγκ. Το Coleman Instant Screenhouse σας προστατεύει από τον ήλιο και τα σφάλματα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Διαθέτει ύφασμα διπλού πάχους για να σας προστατεύει από τα στοιχεία. Αυτό το παραβάν διαθέτει δύο πόρτες που μπορούν να διατηρηθούν ανοιχτές με ενσωματωμένες θηλιές ή να κλείσουν με φερμουάρ. Μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και οι πάσσαλοι εδάφους και οι προ-συνδεδεμένες γραμμές του τύπου το διατηρούν σταθερό ακόμα και όταν ο άνεμος φουσκώνει. Το screenhouse διατίθεται σε δύο μεγέθη. 10′ x 10′ και 15′ x 13′, και τοποθετείται όμορφα στην παρεχόμενη τσάντα μεταφοράς. Φέρνοντας μαζί το Coleman Instant Screenhouse σημαίνει ότι τα κουνούπια δεν θα καταστρέψουν ποτέ ξανά τα ταξίδια σας στο κάμπινγκ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο από τα υπόλοιπα

3. Αναδυόμενη σκηνή καταφυγίου Clam Quick Set Escape Shelter

Αναδυόμενη σκηνή καταφυγίου Clam Quick Set Escape Shelter

Ως μία από τις καλύτερες σκηνές με αναδυόμενο ουρανό στην αγορά, το Clam Quick Set Escape έχει διαστάσεις 12′ x 12′ και έχει αρκετό χώρο για έως και οκτώ άτομα. Η σκηνή παρέχει χώρο 94 τετραγωνικά πόδια, έχει απόσταση στο κέντρο του ύψους 7,5′ και μπορεί να χωρέσει τραπέζι πικνίκ κανονικού μεγέθους. Η σκηνή 210D poly-oxford προσφέρει προστασία 50+ UV, πλέγμα και αδιάβροχη οροφή. Περιλαμβάνει έξι πασσάλους σκηνής, δεμένα σχοινιά και μια τσάντα μεταφοράς. Η αναδυόμενη σκηνή διαφυγής καταφυγίου Clam Quick Set είναι ιδανική επιλογή για οικογενειακές εκδρομές σε κάμπινγκ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

4. Caddis Rapid Shelter Canopy

Caddis Rapid Shelter Canopy

Το τέλειο στέγαστρο για εκδρομές στην παραλία ή στο βουνό, το Caddis Rapid Shelter Canopy είναι ένα καταφύγιο βαρέως τύπου που σας εγγυάται ότι μπορείτε να διασκεδάσετε ακόμα κι αν ο ήλιος λάμπει ή η βροχή πέφτει. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για να ρυθμίσετε τη σκηνή, η οποία μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί σε τρία διαφορετικά ύψη χρησιμοποιώντας τα κουμπιά απελευθέρωσης. Το κουβούκλιο έχει κορυφαίο ύψος 11′ και προσφέρει χώρο 100 τετραγωνικά πόδια. Διαθέτει αδιάβροχο επάνω μέρος, είναι ανθεκτικό στη φλόγα και παρέχει προστασία UV. Οι τέσσερις ιμάντες σας επιτρέπουν να στερεώσετε το ύφασμα στο πλαίσιο και περιλαμβάνονται πασσάλους για να στερεώσετε το πλαίσιο στο έδαφος. Το Caddis Rapid Shelter Canopy είναι ένα καταπληκτικό κουβούκλιο, αλλά ζυγίζει περίπου 53 κιλά, οπότε μην σκοπεύετε να το μεταφέρετε μακριά από ένα όχημα.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

5. REI Co-op Screen Hoχρησιμοποιήστε το Shelter

REI Co-op Screen House Shelter

Ιδανικό για κάμπινγκ με ζεστό καιρό, το REI Co-op Screen House Shelter σας προστατεύει από σφάλματα και τον ήλιο ενώ παρέχει θέα 360° και αερισμό. Το καταφύγιο 10′ x 10′ δεν έχει πάτωμα, επομένως μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος σαλονιού ή μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω από ένα τραπέζι πικνίκ. Έχει ύψος κορυφής 7′, προσφέρει καλυμμένη επιφάνεια 100 τετραγωνικά πόδια και έχει δύο πόρτες που ασφαλίζονται με φερμουάρ. Το κουβούκλιο 13 λιβρών είναι κατασκευασμένο από πολυεστερικό ταφτά και έχει κοντάρια αλουμινίου. Διαθέτει επίσης τσέπες όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μικρότερα αντικείμενά σας χωρίς να τα χάσετε και να αποτρέψετε την ακαταστασία. Εάν χρειάζεστε μια σκηνή με οθόνη για κατασκήνωση, χρησιμοποιήστε το REI Co-op Screen House Shelter.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

6. Στιγμιαίο καταφύγιο EZ Up Pyramid

Στιγμιαίο καταφύγιο EZ Up Pyramid

Μπορείτε να πάρετε το EZ Up Pyramid Instant Shelter σχεδόν οπουδήποτε, επομένως αποτελεί τον ιδανικό θόλο για εξωτερικούς χώρους. Το καταφύγιο είναι 10′ x 10′ και έχει μέγιστο ύψος κεφαλής 10′ 5″. Μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς να χρειάζεται εργαλεία και συσκευάζεται σε 62” x 8” x 8”. Ο θόλος προσαρμόζεται σε τρία διαφορετικά ύψη και δεν έχει εγκάρσιες ράβδους που διατρέχουν τη μέση, παρέχοντας περισσότερο χώρο για το κεφάλι. Το καταφύγιο είναι πυρίμαχο και σας προστατεύει από τις ακτίνες UV, ώστε να μπορείτε να παραμένετε ασφαλείς σε όλες τις υπαίθριες περιπέτειές σας. Η περιλαμβανόμενη τσάντα κυλίνδρου διευκολύνει τη μεταφορά του EZ Up Pyramid Instant Shelter παντού από την αυλή σας στο Big Sur.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

7. ABCCANOPY Pop up Σκηνή με κουβούκλιο

ABCCANOPY Pop up Σκηνή με κουβούκλιο

Το αδιάβροχο κουβούκλιο ABCCANOPY είναι μια εξαιρετική επιλογή είτε κάνετε πάρτι στον ήλιο είτε στη βροχή. Η σκηνή με κουβούκλιο προσφέρει σκιά 10′ x 10′ επιτρέποντάς σας να καλύψετε πολλές καρέκλες κάμπινγκ και χρειάζονται μόνο δύο άτομα για να τη στήσουν, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μία από τις τρεις επιλογές ύψους. Το ύφασμα είναι βαρέως τύπου και προστατεύει από τον ήλιο. Περιλαμβάνεται επίσης μια τσάντα κυλίνδρου, σάκοι άμμου, πασσάλους και σχοινιά για να το κρατάτε ασφαλές. Η ABCCANOPY Pop up Canopy Tent συσκευάζεται σε διαστάσεις 66” x 9” x 9” και μεταφέρεται εύκολα όπου κι αν κάνετε κάμπινγκ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

8. Coleman Instant Pop-Up Canopy Tent

Coleman Instant Pop-Up Canopy Tent

Το Coleman Instant Pop-Up Canopy Tent είναι ένα βαρέως τύπου κουβούκλιο 150D που σας προσφέρει μια σκιασμένη περιοχή 13′ x 13′. Σε λιγότερο από τρία λεπτά μπορεί να στηθεί και να σας προστατεύσει από τον ήλιο. Το κουβούκλιο έχει κεντρικό ύψος 8′ 4″ και αεραγωγούς οροφής διπλής κατεύθυνσης για να διατηρείται η κυκλοφορία του αέρα καθώς ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Το μονοκόμματο πλαίσιο έχει ελαφρούς πόλους που περιλαμβάνουν άνετες λαβές για εύκολο κλείδωμα στη θέση του. Η περιλαμβανόμενη τσάντα με τροχούς εύκολης έλξης ταιριάζει στα περισσότερα αυτοκίνητα για εύκολη μεταφορά.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

9. Αναδυόμενος εξωτερικός θόλος Crown Shades

Αναδυόμενος εξωτερικός θόλος Crown Shades

Το Crown Shades Outdoor Pop-up Canopy είναι ένα στιβαρό κουβούκλιο που μπορείτε να φέρετε σε ταξίδια κατασκήνωσης για τα επόμενα χρόνια. Είναι 10′ x 10′ και μπορεί άνετα να παρέχει κάλυψη για περίπου έξι άτομα. Διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα ρύθμισης κόμβου που το κάνει παιχνιδάκι. Το κουβούκλιο έχει τρεις διαφορετικές επιλογές ύψους και ύψος κορυφής περίπου 9′. Η κορυφή του απωθεί το νερό ενώ σας προστατεύει και από τον ήλιο. Περιλαμβάνονται οκτώ πασσάλους και τέσσερα σχοινιά τύπου για να σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε τον θόλο. Ο αναδυόμενος θόλος εξωτερικού χώρου Crown Shades είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να έχετε μαζί σας στο επόμενο ταξίδι σας για κάμπινγκ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

10. Coleman Screened Canopy Tent

Coleman Screened Canopy Tent

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι κατασκήνωσης χωρίς σφάλματα, όταν επιλέξετε τη σκηνή Coleman Screened Canopy Tent. Οι θωρακισμένοι τοίχοι κρατούν τα κουνούπια μακριά, ενώ σας επιτρέπουν να δείτε την ομορφιά της φύσης. Μπορεί να ρυθμιστεί σχεδόν αμέσως και έχει δύο πόρτες για εύκολη πρόσβαση. Είναι ιδανικό για γεύματα και χαλάρωση, ενώ χωράει ακόμη και αρκετούς υπνόσακους. Το κουβούκλιο 12′ x 10′ έχει κεντρικό ύψος 8′ 4″ και προσφέρει επίσης αντηλιακή προστασία. Το Coleman Screened Canopy Tent έχει ύφασμα διπλού πάχους, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα αντέχει τα στοιχεία χρόνο με το χρόνο.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Μερικοί άνθρωποι δεν ήξεραν ότι χρειάζονταν μια σκηνή με στέγαστρο μέχρι να την αποκτήσουν και τώρα δεν θα κατασκηνώσουν ποτέ χωρίς αυτήν. Είτε κάνετε κάμπινγκ στην αυλή σας είτε σε ένα από τα καταπληκτικά εθνικά πάρκα της Αμερικής, μια σκηνή με ουρανό θα σας προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας που σίγουρα θα εκτιμήσετε.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια