Πράγα Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία

Η Πράγα έχει το παρατσούκλι “πόλη των χιλίων κωδωνοστασίων”. καθώς κοιτάζετε τον ορίζοντα 1.100 ετών, θα ανταμειφθείτε με την υπέροχη θέα στις υπέροχες εκκλησίες με τρούλο  στους ψηλούς παλιούς πύργους που συνδυάζονται για να κάνουν την Πράγα μια από τα αρχιτεκτονικά πετράδια του κόσμου.

Όπου κι αν κοιτάξετε, θαυμάσια δείγματα γοτθικού, μπαρόκ, αναγεννησιακού και αρ νουβό στυλ διασκορπίζονται στην πόλη, παρέχοντας μια αντίθεση με το στιβαρό παλιό Κάστρο της Πράγας.

Διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα των πόλεων στην Ευρώπη, τα στενά δρομάκια της όμορφης Παλιάς Πόλης της Πράγας ανοίγουν σε εντυπωσιακές πλατείες, όπου κάθε μια φιλοξενεί καλά διατηρημένα ιστορικά κτίρια που περιμένουν να εξερευνηθούν.

Τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε περιλαμβάνουν τη διάσημη Γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον ποταμό Μολδάβα, την υπέροχη εβραϊκή συνοικία με τις παλιές συναγωγές και, φυσικά, τις πολλές ιστορικές εκκλησίες της πόλης.

Πράγα Αξιοθέατα

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη σε αυτή τη μαγευτική πόλη με τη λίστα μας με τα κορυφαία αξιοθέατα της Πράγας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πράγα

1. Περπατήστε στο έδαφος του Κάστρου της Πράγας

Βρίσκεται στη γειτονιά Hradcany της Πράγας, το Κάστρο της Πράγας (Pražský hrad), κάποτε το σπίτι των βασιλιάδων της Βοημίας, είναι σήμερα η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

Αρχικά χτισμένο ως περιτειχισμένο φρούριο γύρω στο 870 μ.Χ., το κάστρο έχει αλλάξει δραματικά με τα χρόνια και περιέχει παραδείγματα των περισσότερων από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά στυλ της τελευταίας χιλιετίας. Μέσα στα τείχη του κάστρου βρίσκονται μια σειρά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Πράγας, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου , η Βασιλική του Αγίου Γεωργίου , ο Πύργος της πούδρας , το Παλιό Βασιλικό Παλάτι και η Χρυσή Λωρίδα .

Πράγα-Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία

Το μεγαλύτερο συγκρότημα κάστρων στον κόσμο , αυτό το απέραντο φρούριο απαιτεί αρκετό χρόνο για να περιηγηθείτε, αλλά ο χρόνος που ξοδέψατε καλά (ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η εξαιρετική θέα στον ποταμό Μολδάβα με την παλιά πόλη και τις πολλές όμορφες καμπανούλες της στο βάθος).

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την κύρια αίθουσα του Παλιού Βασιλικού Παλατιού, την Αίθουσα Βλάντισλαβ, τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τουρνουά ιππασίας και σκάλες αρκετά φαρδιές ώστε να επιτρέπεται στους έφιππους ιππότες να τις χρησιμοποιούν. Φροντίστε επίσης να περάσετε χρόνο στο Royal Garden , που χρονολογείται από το 1534 και φιλοξενεί μια σειρά από υπέροχα παλιά κτίρια, όπως το Ball Game Pavilion, το Royal Summer House με το Singing Fountain και το Lion’s Court.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε πλήρως το κάστρο είναι μια περιήγηση με τα πόδια στο Κάστρο της Πράγας, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων εισόδου . Ελέγξτε επίσης τον επίσημο ιστότοπο του κάστρου για νέα και ενημερώσεις σχετικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, διαλέξεις και εργαστήρια.

Ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε τη νύχτα στην Πράγα είναι να βρείτε ένα καλό σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε τον φωτισμό του κάστρου που φωτίζει αυτή την υπέροχη κατασκευή σε μια σειρά αποχρώσεων. Στην πραγματικότητα, η διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Κάστρο της Πράγας είναι μια καλή ιδέα, ώστε να μπορείτε να ζήσετε τα κυριότερα σημεία της πόλης μέρα και νύχτα.

Επίσημος ιστότοπος: www.hrad.cz/en/prague-castle-for-visitors

2. Κάντε μια βόλτα στη Γέφυρα του Καρόλου

Πράγα Αξιοθέατα Δραστηριότητες

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες παλιές γέφυρες στην Ευρώπη, η υπέροχη Γέφυρα του Καρόλου ( Karluv Most ) διαθέτει 32 μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της εμβέλειάς της 621 μέτρων. Χτισμένη το 1357, η γέφυρα ήταν εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο πολλών δεισιδαιμονιών, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών που έθεσαν την αρχική πέτρα της γέφυρας στις 9 Ιουλίου στις 5:31 π.μ., ένα ακριβές σύνολο αριθμών (135797531) που πιστεύεται ότι δίνει δομή πρόσθετη αντοχή. Για πρόσθετο καλό μέτρο, κατασκευάστηκε σε τέλεια ευθυγράμμιση με τον τάφο του Αγίου Βίτου και τον ήλιο που δύει στην ισημερία.

Η γέφυρα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πολλά ωραία παλιά αγάλματά της. Μεταξύ των πιο σημαντικών είναι αυτές του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Καρόλου Δ’ και του Ιωάννη του Νεπομούκ, του πιο σεβαστού αγίου της χώρας, που αποκαλύφθηκαν το 1683 (μια πιο πρόσφατη δεισιδαιμονία περιλαμβάνει το τρίψιμο της πλάκας στη βάση του αγάλματος για την εκπλήρωση μιας ευχής).

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν εντυπωσιακή θέα στον ποταμό Μολδάβα και τις υπέροχες γοτθικές πύλες του κτηρίου. Η θέα στη Γέφυρα του Καρόλου τη νύχτα συνιστάται επίσης ιδιαίτερα (ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι τα μικρότερα πλήθη, ιδιαίτερα μετά το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα).

3. Ανακαλύψτε την πλατεία Wenceslas

Αποκορύφωμα της συνοικίας της Νέας Πόλης (Nové Mesto) της Πράγας –μια περιοχή που αναπτύχθηκε από την ανάγκη της πόλης να επεκταθεί καθώς ευημερούσε– είναι η υπέροχη πλατεία Wenceslas (Václavské námestí), όπου βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο και πολλοί άλλοι αρχιτεκτονικοί θησαυροί.

Πήρε το όνομά του από τον προστάτη άγιο της Βοημίας, του οποίου το άγαλμα μπορεί κανείς να δει εδώ, η πλατεία Wenceslas δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου Δ’ ως αγορά αλόγων και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους χώρους της πόλης, ο οποίος χρησιμοποιείται ακόμα για διαδηλώσεις. και γιορτές εξίσου.

Πράγα-Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία

Μια επίσκεψη σήμερα είναι μια διασκεδαστική εμπειρία και αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πράγα και θα μυήσει τους επισκέπτες σε μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες φαγητού και εστιατορίου της πόλης, καθώς και υπέροχες αγορές. Εάν επισκέπτεστε την Πράγα τον Δεκέμβριο, είναι επίσης η τοποθεσία της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης Αγοράς της πόλης.

4. Εξερευνήστε τους Θησαυρούς στο Εθνικό Μουσείο

Φρέσκο ​​από μια επταετή ανακαίνιση, το Εθνικό Μουσείο (Národní Muzeum) στην Πράγα απλώνεται σε πολλές τοποθεσίες και φιλοξενεί πολυάριθμες σημαντικές συλλογές που αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία πεδίων, με κυριολεκτικά εκατομμύρια αντικείμενα που καλύπτουν ορυκτολογία, ζωολογία, ανθρωπολογία και την αρχαιολογία, καθώς και τις τέχνες και τη μουσική. Μόνο η εντομολογική συλλογή αριθμεί περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δείγματα. Το παλαιότερο μουσείο στην Τσεχική Δημοκρατία, ιδρύθηκε στις αρχές του 1800 πριν μετακομίσει στη σημερινή του θέση το 1891.

Ιδιαίτερα απολαυστικό σημείο είναι η αρχαιολογική έκθεση με την εκτενή συλλογή ρωμαϊκών αντικειμένων του 1ου και 2ου αιώνα, μαζί με πολλά ευρήματα της εποχής του Χαλκού και της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου. (Για μια ολοκληρωμένη λίστα με όλες τις τοποθεσίες και τις συλλογές, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Εθνικού Μουσείου, παρακάτω.)

Ένα άλλο μουσείο που πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το εξαιρετικό Εθνικό Τεχνικό Μουσείο (Národní technické Museum), το οποίο καταγράφει τις πολλές τεχνολογικές προόδους στις οποίες έχει συμβάλει η χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων μηχανημάτων και εξοπλισμού που κατασκευάστηκαν εδώ όλα αυτά τα χρόνια, από αυτοκίνητα μέχρι αεροσκάφη. .

Επίσημος ιστότοπος: www.nm.cz/en#all

Πράγα Αξιοθέατα

5. Επισκεφθείτε το Clementinum και την Εθνική Βιβλιοθήκη

Το Clementinum (Klementinum), μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ιστορικών κτιρίων στην Ευρώπη, φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αυτά τα όμορφα μπαρόκ κτίρια ήταν αρχικά μέρος ενός κολεγίου των Ιησουιτών και αργότερα ήρθαν για να στεγάσουν τη συλλογή βιβλίων των Ιησουιτών, καθώς και τη συλλογή από το Karolinum. Η βιβλιοθήκη έγινε τελικά ιδιοκτησία του κράτους μετά την εκδίωξη των Ιησουιτών και το Clementinum έγινε δημόσια βιβλιοθήκη το 1782 λίγο μετά τη σύσταση της ως Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Με περισσότερα από έξι εκατομμύρια βιβλία, η συλλογή του Clementinum είναι τεράστια και περιλαμβάνει αντίγραφα κάθε βιβλίου που δημοσιεύεται στην Τσεχική Δημοκρατία. Αποκορύφωμα είναι η εξαιρετική Μπαρόκ Αίθουσα της Βιβλιοθήκης με τα όμορφα έργα τέχνης της οροφής, ο Αστρονομικός Πύργος ύψους 68 μέτρων με την εκπληκτική θέα στην Πράγα και το υπέροχο παρεκκλήσι Καθρέφτη με την εξαίσια διακόσμησή του. Διατίθενται ξεναγήσεις στην αγγλική γλώσσα και διαρκούν περίπου 50 λεπτά.

Για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, το Clementinum χρησιμοποιείται επίσης ως χώρος για εκδηλώσεις τζαζ, κλασικές συναυλίες και φεστιβάλ.

Επίσημος ιστότοπος: www.klementinum.com/en/

6. Στάση από την Πλατεία της Παλιάς Πόλης και το Αστρονομικό Ρολόι

Το ιστορικό κέντρο της Πράγας, η Παλιά Πόλη (Staré Mesto) είναι όπου θα βρείτε την υπέροχη πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staromestské námestí), ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της πόλης. Εδώ, θα βρείτε την Εκκλησία Tyn και το Clementinum , μαζί με πολλές άλλες υπέροχες παλιές εκκλησίες, καθώς και υπέροχη παλιά αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ενώ η εβραϊκή συνοικία , Josefov , βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια βόρεια.

Αποκορύφωμα είναι το Παλιό Δημαρχείο (Staromestská radnice), όπου βρίσκεται το υπέροχο Αστρονομικό Ρολόι (orloj) των αρχών του 15ου αιώνα. Κάθε ώρα, ζωντανεύει καθώς οι 12 Απόστολοι και άλλες φιγούρες εμφανίζονται και παρελαύνουν σε πομπή κατά μήκος του ρολογιού.

Άλλα αξιοθέατα του Παλιού Δημαρχείου είναι η γοτθική πόρτα που οδηγεί στο υπέροχο εσωτερικό του με τα εκθέματα τέχνης και τις εκθέσεις του, ένα παρεκκλήσι που χτίστηκε το 1381 και μια παλιά φυλακή. Φροντίστε να κάνετε την ανάβαση (με σκάλες ή ανελκυστήρα) στην κορυφή του Πύργου του Παλιού Δημαρχείου για την υπέροχη θέα στην Πράγα.

7. Καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου

Πράγα Αξιοθέατα Δραστηριότητες

Στην περιοχή του Κάστρου της Πράγας , ο Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου (Katedrala St. Vita) είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική χριστιανική εκκλησία της Τσεχίας. Έδρα του Αρχιεπισκόπου της Πράγας, φιλοξενεί επίσης τους τάφους πολλών αγίων και τριών βασιλιάδων της Βοημίας.

Ιδρύθηκε στη θέση μιας ρωμανικής ροτόντας που χτίστηκε το 925 μ.Χ., ο καθεδρικός ναός ξεκίνησε το 1344 και χρειάστηκε περισσότερα από 525 χρόνια για να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα ένα μείγμα μοντέρνου νεογοτθικού και γοτθικού στυλ του 14ου αιώνα, μαζί με επιρροές μπαρόκ και αναγέννησης (φροντίστε να προσέχετε τα εντυπωσιακά γαργκόιλ που κοσμούν το εξωτερικό του καθεδρικού ναού).

Τσεχία -Ταξιδιωτικός οδηγός

Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εντυπωσιακά βιτρό που απεικονίζουν την Αγία Τριάδα, ένα μωσαϊκό του 1370 ( Η Τελευταία Κρίση ) και το παρεκκλήσι του St. Wenceslas (Svatovaclavska kaple) με τον εντυπωσιακό βωμό με κοσμήματα με περισσότερους από 1.300 πολύτιμους λίθους.

Επίσης αξιοσημείωτο, αν και σπάνια εκτίθενται, είναι τα κοσμήματα του στέμματος της Τσεχίας (κατά μέσο όρο, εκτίθενται μόνο μία φορά κάθε οκτώ χρόνια). Φροντίστε να ανεβείτε στον κεντρικό πύργο του καθεδρικού ναού μήκους 97 μέτρων για υπέροχη θέα στην Πράγα. Οι επισκέπτες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν στον καθεδρικό ναό.

Επίσημος ιστότοπος: www.katedralasvatehovita.cz/en

8. Η εκκλησία της Παναγίας πριν από τον Týn

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της Πράγας είναι η Εκκλησία της Παναγίας πριν από το Týn (Kostel Matky Boží pred Týnem), που συχνά συντομεύεται σε απλά Εκκλησία Týn. Αδιαμφισβήτητο για τις δίδυμες κώνους ύψους 80 μέτρων που πλαισιώνουν κάθε πλευρά του κτιρίου (η καθεμία στηρίζει τέσσερις μικρότερες κωδωνοστάσια), η κύρια είσοδός του είναι μέσα από ένα στενό πέρασμα δίπλα από τα σπίτια που κρύβουν την πρόσοψή του.

Αν και ολοκληρώθηκε τον 15ο αιώνα, η εκκλησία τροποποιήθηκε πολλές φορές μέσα στους αιώνες καθώς άλλαξαν οι πίστες της πόλης, και ενώ οι εσωτερικές ανακαινίσεις συνεχίζονται, αξίζει να δείτε πολλά, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκλεκτών τάφων, την υπέροχη γοτθική βόρεια πύλη με το γλυπτό της Σταύρωσης. πρώιμο μπαρόκ πίνακες βωμού που χρονολογούνται από το 1649 και ένα από τα ωραιότερα σωληνωτά όργανα της Ευρώπης του 17ου αιώνα.

Στη συνέχεια, φροντίστε να εξερευνήσετε το Ungelt Courtyard του 11ου αιώνα πίσω από την εκκλησία με τα πολλά ωραία εστιατόρια και καφέ. Μια άλλη υπέροχη παλιά εκκλησία που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η μπαρόκ εκκλησία της Παναγίας με το περίφημο άγαλμα του βρέφους Ιησού, που λέγεται ότι ήταν υπεύθυνο για θαύματα και εξακολουθεί να αποτελεί σημείο προσκυνήματος.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια