Τα 10 καλύτερα αντικουνουπικά

Περιεχόμενα

Όλοι ανυπομονούμε για μια επόμενη περιπέτεια με ζεστό καιρό. Είτε πρόκειται για κολύμπι στον ωκεανό, για πεζοπορία στο δάσος ή για φαγητό γύρω από μια φωτιά, αυτές οι εμπειρίες δημιουργούν τις καλύτερες αναμνήσεις. Δυστυχώς, τα έντομα μπορούν να καταστρέψουν γρήγορα ένα υπαίθριο ταξίδι.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας τρώνε τα κουνούπια και ότι δεν υποβάλλεστε σε ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα, όπως ο δάγγειος πυρετός, η νόσος του Lyme ή ο Ζίκα, χρειάζεστε ένα κουνουπιοαπωθητικό κορυφαίας ποιότητας. Αλλά η απάντηση στο ποιο απωθητικό κουνουπιών είναι καλύτερο για εσάς εξαρτάται πραγματικά από το τι θα κάνετε σε εξωτερικούς χώρους και για πόσο καιρό.

Δημιουργήσαμε έναν ολοκληρωμένο οδηγό που θα σας πει τι να αναζητήσετε και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο απωθητικό για τα κουνούπια για εσάς και την οικογένειά σας.

Διαβάστε επίσης:Τα καλύτερα ταξιδιωτικά σακίδια πλάτης

Γρήγορη απάντηση: Τα καλύτερα απωθητικά κουνουπιών

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε αντικουνουπικό

Εδώ είναι τα κύρια πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε αντικουνουπικό.

1. Τύπος Bug Repellent

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τα απωθητικά σφάλματα, σκέφτονται αυτόματα τα σπρέι. Ενώ τα σπρέι εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή, υπάρχουν πολλές άλλες απωθητικές επιλογές που μπορεί να κάνουν καλύτερη επιλογή ανάλογα με το είδος των υπαίθριων δραστηριοτήτων που θα κάνετε. Τελικά, τα κύρια συστατικά θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα, αλλά ο τύπος του απωθητικού είναι υψηλή προτεραιότητα για ορισμένους.

 • Σπρέι: Τα σπρέι εξακολουθούν να είναι ο πιο κοινός τύπος απωθητικού. Μπορούν να ψεκαστούν στο δέρμα σας και μερικά μπορούν επίσης να ψεκαστούν με ασφάλεια στα ρούχα σας. Με τα σπρέι είναι σημαντικό να καλύπτετε το δέρμα σας ομοιόμορφα και να αποφεύγετε τα μάτια σας.
 • Λοσιόν: Οι λοσιόν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από τα σπρέι, καθώς απορροφώνται περισσότερο στο δέρμα σας και έτσι μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη προστασία από αυτά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει μια επιλογή που θα κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται βαρύ και λιπαρό. Μερικοί επίσης ενυδατώνουν το δέρμα σας και σας προστατεύουν από τον ήλιο, κάτι που είναι βολικό εάν αφήσετε κατά λάθος το αντηλιακό σας στο σπίτι.
 • Μαντηλάκια: Τα μαντηλάκια είναι δημοφιλή για όσους βρίσκονται εν κινήσει. Μπορεί να είναι πιο εύκολο στη χρήση σε παιδιά, επειδή μπορείτε εύκολα να φτάσετε σε μέρη όπως αυτιά και λαιμοί.
 • Βραχιόλι / Βραχιόλι: Σε κάποιους αρέσουν οι μπάντες επειδή είναι βολικές και δεν χρειάζεται να βάλετε τίποτα απευθείας στο δέρμα σας. Μπορείτε να τα φοράτε για ώρες χωρίς να ανησυχείτε για την εκ νέου εφαρμογή ενός σπρέι. Δυστυχώς, είναι συνήθως λιγότερο αποτελεσματικά από πιο κοινές επιλογές όπως σπρέι και λοσιόν.
 • Συσκευή υπερήχων: Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν ήχους που έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα παράσιτα. Συνήθως κατασκευάζονται για χρήση σε εσωτερικούς χώρους ή σε γκαράζ. Όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κουνουπιών, αλλά και σε οικιακά παράσιτα όπως φίδια, αρουραίους, ποντίκια, αράχνες κ.λπ. Δυστυχώς, ενώ μερικοί άνθρωποι τα αγαπούν, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι αποτελεσματικά.
 • Κεριά: Μερικές φορές τα κεριά λειτουργούν πολύ καλά, άλλες φορές όχι. Εάν ο άνεμος φυσάει, τότε αυτά τα κεριά δεν είναι πιθανό να είναι πολύ αποτελεσματικά. Ωστόσο, εάν μπορείτε να ανάψετε πολλά κεριά σε μια περιοχή και υπάρχει περιορισμένη κίνηση του αέρα, τότε τα κεριά μπορεί να είναι ο νέος αγαπημένος σας τύπος απωθητικού σφαλμάτων.
 • Μπαστούνια θυμιάματος: Πολλά μπαστούνια θυμιάματος δημιουργούνται με συνδυασμό αιθέριων ελαίων. Αυτό είναι ένα άλλο απωθητικό που λειτουργεί σε κάποιους, αλλά όχι σε άλλους. Εξαρτάται από τα συστατικά, τον άνεμο και το μέγεθος της περιοχής που προσπαθείτε να προστατέψετε από τα κουνούπια. Δυστυχώς, συνήθως δεν διαρκούν πολύ πριν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλο.

2. Δραστικά Συστατικά

Είναι πιθανό να δείτε ένα από τα τρία κύρια ενεργά συστατικά στα σπρέι για σφάλματα – DEET, πικαριδίνη ή λάδι ευκαλύπτου λεμονιού. Κάποια άλλα έχουν ένα μείγμα αιθέριων ελαίων. Είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς για κάθε τύπο.

 • DEET: Αυτό είναι το πιο κοινό δραστικό συστατικό στα εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιείται για περισσότερα από 50 χρόνια και είναι ιδανικό για όσους σκοπεύουν να μείνουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν πρόκειται για παιδιά, σκευάσματα με συγκεντρώσεις 30% ή χαμηλότερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά μεγαλύτερα των δύο μηνών. Από την αρνητική πλευρά, ορισμένοι αμφισβητούν την ασφάλεια του DEET. Μπορεί να είναι σκληρό για το δέρμα σας και ορισμένες μελέτες (αν και δεν είναι οριστικές) υποστηρίζουν ότι μπορεί να περιέχει καρκινογόνες ιδιότητες. Ωστόσο, οι ψεκασμοί για σφάλματα με DEET είναι πολύ αποτελεσματικοί και εξακολουθούν να πωλούν καλά. Συνήθως, τα προϊόντα με τουλάχιστον 30% DEET παρέχουν τη μακροχρόνια προστασία που αναζητάτε.
 • Picaridin: Πιο νέο στην αγορά από το DEET, το picaridin έγινε διαθέσιμο στις ΗΠΑ το 2005. Μερικά από τα καλύτερα σπρέι κουνουπιών έχουν στην πραγματικότητα την πικαριδίνη ως κύριο συστατικό τους, όχι το DEET. Είναι ένα συνθετικό απωθητικό που έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το DEET χωρίς την αίσθηση λιπαρότητας και δεν θα βλάψει τα πλαστικά ή τα συνθετικά υλικά όπως το DEET.
 • Έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού: Αυτό είναι το μόνο ενεργό συστατικό φυτικής προέλευσης που συνιστάται από το CDC . Είναι αποδεδειγμένο ότι απωθεί τα κουνούπια, ωστόσο το κάνει μόνο για έως και έξι ώρες. Άλλα ενεργά συστατικά μπορούν να απωθήσουν τα κουνούπια για περισσότερες από 10 ώρες.

3. Μέγεθος του δοχείου

Αυτό είναι πιο σημαντικό εάν πρόκειται να πετάξετε με το απωθητικό. Πολλές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν για παραδοτέες αποσκευές (αν δεν πετάτε στο εξωτερικό), επομένως όλο και περισσότεροι ταξιδεύουν πλέον μόνο με χειραποσκευές. Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, τότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλα τα δοχεία σας είναι 3,4 ουγγιές ή λιγότερο. Ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού και τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το απωθητικό ένα μπουκάλι μπορεί να μην είναι αρκετό, επομένως σκεφτείτε να φέρετε πολλά μπουκάλια ή να ελέγξετε μια τσάντα.

4. Μήκος αποτελεσματικότητας

Τα απωθητικά σφάλματα με DEET και πικαριδίνη θα σας προστατεύσουν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν χρειαστεί να τα εφαρμόσετε ξανά. Το λάδι ευκαλύπτου λεμονιού μπορεί να σας προστατεύσει για έως και έξι ώρες. Για μερικούς ανθρώπους αυτό είναι εντάξει. Ωστόσο, εάν πρόκειται να κάνετε ποδήλατο, πεζοπορία ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο όλη την ημέρα και δεν θέλετε να ανησυχείτε για την εκ νέου εφαρμογή, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε ένα απωθητικό που έχει βάση την πικαριδίνη ή το DEET. 

Οι καλύτερες κριτικές για τα κουνούπια

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά:

Καλύτερο γενικό απωθητικό κουνουπιών

1. Εντομοαπωθητικό Sawyer Premium

Sawyer Premium Εντομοαπωθητικό

Με 20% πικαριδίνη, το Sawyer Premium Insect Repellent μπορεί να απωθεί τα κουνούπια για έως και 14 ώρες. Έρχεται σε μια λοσιόν και ένα σπρέι που απωθεί επίσης μύγες, τσιμπούρια, σκνίπες, ψύλλους και τσιγκέρ. Το Picaridin είναι μη λιπαρό, έχει χαμηλή οσμή εσπεριδοειδών και δεν καταστρέφει συνθετικές επικαλύψεις ή πλαστικά. Το σπρέι μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα και τα ρούχα σας, επομένως είναι ιδανικό για όσους θα είναι έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα πεζοπορίας ή κατασκήνωσης. Για μέγιστη προστασία για όλη την οικογένεια, το Sawyer Premium Insect Repellent είναι σίγουρα το καλύτερο απωθητικό για την προστασία των κουνουπιών.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Τα καλύτερα απωθητικά κουνουπιών με DEET

2. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ! Deep Woods εντομοαπωθητικό VIII Ξηρό

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ! Deep Woods εντομοαπωθητικό VIII Ξηρό

Από καιρό πιστεύεται ότι OFF! δημιουργεί το καλύτερο σπρέι στο απωθητικό κουνουπιών και το Deep Woods Insect Repellent VIII Dry δεν απογοητεύει. Με σύνθεση με 25% DEET, το σπρέι προσφέρει εκτεταμένη προστασία από κουνούπια, σκνίπες, μύγες και τσιμπούρια. Το σπρέι αεροζόλ διευκολύνει την εφαρμογή με συνεχή κίνηση σάρωσης. Έχει μια φόρμουλα ξηρής πούδρας, έτσι δεν θα κάνει το δέρμα σας λιπαρό ή λιπαρό. Είτε κάνετε κάμπινγκ, είτε ψαρεύετε είτε απλά πηγαίνετε στο πάρκο για ένα απόγευμα, OFF! Το Deep Woods Insect Repellent VIII Dry προστατεύει για ώρες για να διασκεδάσετε που διαρκεί.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

3. Coleman 40% Deet Insect Repellent Spray

Coleman 40% Deet Εντομοαπωθητικό Σπρέι

Όταν ψάχνετε για το καλύτερο αντικουνουπικό σπρέι, μην παραβλέπετε το Coleman 40% Deet Insect Repellent Spray. Προσφέρει προστασία έως και οκτώ ώρες και είναι μη λιπαρό. Το κουτάκι των έξι ουγγιών με σπρέι για ζωύφια είναι χωρίς άρωμα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μυρωδιά του εξωτερικού χώρου. Είναι υπέροχο για τα πάντα, από το να κάθεσαι γύρω από μια φωτιά μέχρι την πεζοπορία. Το κουτί έχει καπάκι κλειδώματος, είναι ανθεκτικό στη σκουριά και μπορεί να ψεκάσει από οποιαδήποτε γωνία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δέρμα και ρούχα. Είναι σίγουρο ότι θα μπορείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο με άνεση όταν επιλέγετε το Coleman 40% Deet Insect Repellent Spray.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο σπρέι κουνουπιών με 100% Deet

4. Εντομοαπωθητικό σπρέι Ben’s 100% DEET

Ben's 100% DEET εντομοαπωθητικό σπρέι

Ένα άλλο από τα καλύτερα σπρέι για σφάλματα με DEET είναι το εντομοαπωθητικό σπρέι 100% DEET της Ben. Προσφέρει περισσότερες από 10 ώρες προστασίας από ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο Ζίκα και η νόσος του Lyme. Έρχεται σε μπουκάλι ψεκασμού 3,4 ουγκιών, επομένως είναι εγκεκριμένο από την TSA και μπορεί να ταξιδέψει στις χειραποσκευές σας. Αυτό είναι πολύ βολικό εάν πηγαίνετε στην παραλία για μια εβδομάδα ή περάσετε τις ανοιξιάτικες διακοπές κάπου όπως η λίμνη Atitlan. Είναι εγγεγραμμένο στην EPA, είναι εύκολο στην εφαρμογή και χωρίς άρωμα. Εάν πρόκειται να βρίσκεστε σε περιοχή με υψηλή πυκνότητα σφαλμάτων, φροντίστε να έχετε μαζί σας το εντομοαπωθητικό σπρέι Ben’s 100% DEET.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο φυσικό απωθητικό κουνουπιών

5. Απωθήστε το εντομοαπωθητικό με βάση το λεμόνι ευκάλυπτο

Απωθήστε εντομοαπωθητικό με βάση το λεμόνι ευκάλυπτο

Το καλύτερο φυσικό απωθητικό για την πρόληψη του τσιμπήματος των κουνουπιών είναι το εντομοαπωθητικό Repel Plant-based Lemon Eucalyptus. Αυτό το απωθητικό χωρίς DEET είναι φτιαγμένο με έλαιο λεμονιού ευκάλυπτου και απωθεί τα κουνούπια για έως και έξι ώρες. Έρχεται σε ένα μπουκάλι τεσσάρων ουγγιών και δεν αφήνει το δέρμα σας λιπαρό ή κολλώδες. Το μπουκάλι είναι αρκετά μικρό για να χωράει άνετα σε οτιδήποτε, από ένα πορτοφόλι μέχρι ένα fanny πακέτο, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε άνετα όπου κι αν πάτε. Για ένα ισχυρό απωθητικό χωρίς χημικά, χρησιμοποιήστε το εντομοαπωθητικό Repel Plant-based Lemon Eucalyptus.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο εντομοαπωθητικό μαντηλάκι

6. Οικογενειακά μαντηλάκια κουνουπιών Cutter

Οικογενειακά μαντηλάκια κουνουπιών Cutter

Σχεδιασμένα για όλη την οικογένεια, τα μαντηλάκια κουνουπιών Cutter Family είναι 7,15% DEET αλλά παραμένουν απαλά στο δέρμα. Τα μαντηλάκια έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν καλά από τα κουνούπια, τα τσιμπούρια, τις σκνίπες, τις μύγες που τσιμπούν, τα τσιγκέρ και τους ψύλλους. Κάθε επανασφραγιζόμενη συσκευασία περιλαμβάνει 15 πετσέτες. Αυτά είναι ιδιαίτερα πρακτικά για τα παιδιά, επειδή μπορείτε να σκουπίσετε το πρόσωπο, τα αυτιά και τον λαιμό τους και να μην κινδυνεύετε να κολλήσετε σπρέι στα μάτια τους. Αυτά τα μαντηλάκια είναι εξαιρετικά βολικά για να τα πετάτε στην τσάντα θαλάσσης ή στην τσάντα σας για εφαρμογή εν κινήσει. Για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το καλύτερο απωθητικό κουνουπιών για μωρά και μικρά παιδιά, τα μαντηλάκια κουνουπιών Cutter Family είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο υπερηχητικό απωθητικό κουνουπιών

7. Neatmaster Ultrasonic Pest Repeller

Neatmaster Ultrasonic Pest Repeller

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα σπρέι όταν σκέφτονται τα καλύτερα εντομοαπωθητικά, το Neatmaster Ultrasonic Pest Repeller είναι μια ιδανική επιλογή για προστασία εσωτερικού χώρου από τα κουνούπια και άλλα παράσιτα. Συνδέεται στον τοίχο και είναι κατάλληλο για χώρους μεταξύ 80 – 120 τετραγωνικών μέτρων. Έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις – το κόκκινο εκπέμπει ένα υπερηχητικό κύμα για μια σοβαρή προσβολή, το πράσινο εκπέμπει ένα βιονικό κύμα για μια ελαφριά προσβολή και το μπλε εκπέμπει ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα για μια προσβολή στη μέση. Οι ρυθμίσεις του πράσινου και του μπλε δεν ακούγονται, ενώ η κόκκινη ρύθμιση έχει ήχο. Είναι μη τοξικό και ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια. Όχι μόνο απωθεί τα κουνούπια, αλλά μπορεί επίσης να απωθήσει αράχνες, ποντίκια, αρουραίους, κατσαρίδες, φίδια κ.λπ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο κερί κουνουπιών

8. Απωθήστε το εντομοαπωθητικό κερί Citronella

Εντομοαπωθητικό κερί Citronella Repel

Το Repel Insect Repellent Citronella Candle είναι ένα κερί 20 ουγγιών που κρατά τα κουνούπια μακριά από το κατάστρωμά σας για έως και 40 ώρες. Είναι φτιαγμένο από αληθινό λάδι κιτρονέλας και συσκευασμένο σε ένα βολικό πράσινο δοχείο που λειτουργεί επίσης καλά στο αίθριο, τη βεράντα σας ή σε ένα κάμπινγκ. Τα κεριά είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολλά ταυτόχρονα εάν υπάρχουν πολλά άτομα σε έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο. Τα κεριά ζυγίζουν περίπου 1,5 κιλό το καθένα, επομένως είναι εύκολο να τα σκορπίσετε γύρω από το κατάστρωμα και την αυλή σας. Για ένα απωθητικό μακράς διαρκείας που μπορεί να δημιουργήσει μια περίμετρο προστασίας από τα ιπτάμενα έντομα, το Repel Insect Repellent Citronella Candle είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Τα καλύτερα μπαστούνια θυμιάματος κουνουπιών

9. Θυμιάματα Murphy’s Naturals για την απωθητική κουνουπιών

Θυμιάματα Murphy's Naturals, αντικουνουπικά απωθητικά

Φτιαγμένο με φυτικά συστατικά, κάθε Murphy’s Naturals Mosquito Repellent Incense Stick προσφέρει έως και 2,5 ώρες προστασίας σε ακτίνα 12 ποδιών. Κάθε ραβδί είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένο με συστατικά όπως δεντρολίβανο, μέντα, λεμονόχορτο, σιτρονέλλα και αιθέρια έλαια από ξύλο κέδρου και μπαμπού. Τα συστατικά δημιουργούν ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό άρωμα όταν καίγονται. Κάθε πακέτο περιλαμβάνει 12 απωθητικά μπαστούνια που είναι ιδανικά για να απολαύσετε το δείπνο στο κατάστρωμα σας, να τρώτε s’mores γύρω από μια φωτιά ή άλλες διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες στις οποίες δεν κινείστε πολύ. Για ένα εντελώς φυσικό, χωρίς DEET απωθητικό, τα Murphy’s Naturals Kunuto Repellent Incense Sticks αγαπούνται από τους ανθρώπους και μισούνται από τα κουνούπια.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο αντικουνουπικό βραχιόλι

10. Evergreen Research Insect Repelling SuperBand

Evergreen Research Insect Repelling SuperBand

Τα βραχιόλια δεν μπαίνουν συχνά στη λίστα με τα καλύτερα απωθητικά σφάλματα, αλλά τα Evergreen Research Insect Repelling SuperBands έχουν υψηλή βαθμολογία μεταξύ των χρηστών. Δεν χρησιμοποιούν DEET ή οποιαδήποτε σκληρά χημικά, αλλά είναι εμποτισμένα με τρία αποκλειστικά φυσικά έλαια (λεμονόχορτο, γερανιόλη και σιτρονέλλα) που είναι ασφαλή για ενήλικες, παιδιά άνω των τριών ετών και κατοικίδια. Μπορούν να χωρέσουν στον καρπό ή στον αστράγαλό σας και προσφέρουν έως και 200 ​​ώρες προστασίας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Όχι μόνο είναι εντελώς φυσικά, αλλά είναι μη τοξικά και αδιάβροχα, καθιστώντας τα εύχρηστα για οτιδήποτε, από το κολύμπι μέχρι το γκολφ. Σταματήστε να ανησυχείτε για το ότι πρέπει να επαναλαμβάνετε το σπρέι σας κάθε λίγες ώρες και δοκιμάστε το Evergreen Research Insect Repelling SuperBand.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ενώ τα μακριά μανίκια και τα μακριά παντελόνια μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τα κουνούπια, δεν είναι πάντα ιδανικά. Έχοντας μαζί σας ποιοτικό αντικουνουπικό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση οποιωνδήποτε διακοπών. Θα αποτρέψει τους πάντες από το δάγκωμα χωρίς να ερεθίσει το δέρμα σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη ομορφιά που έχει να προσφέρει η φύση.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Καλύτεροι ψεκασμοί αρκούδας

καλύτερες ιδέες δώρων ταξιδιού για κάθε ταξιδιώτη

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.