Πέντε εύκολες ταξιδιωτικές συμβουλές για πιο βιώσιμες πτήσεις αυτή την Ημέρα της Γης

Όπως πολλά άλλα πράγματα, η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία σταμάτησε για λίγο από την παγκόσμια πανδημία. Αν και υπήρχαν πολλά μειονεκτήματα σε αυτό, έδωσε στη Γη μια στιγμή να αναπνεύσει λίγο πιο ελεύθερα.

Αλλά τώρα που ο κόσμος φαίνεται να βγαίνει στο άλλο άκρο της πανδημίας του κορωνοϊού, τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν στα χαρτιά και η παγωμένη περιπλάνηση σημαίνει ότι υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για πτήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βιώσιμες επιλογές, με το 46 τοις εκατό των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο να δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν κράτηση για πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για το επόμενο ταξίδι τους, σύμφωνα με στοιχεία του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου Skyscanner.

Ο κλάδος των αερομεταφορών σημειώνει πρόοδο στη μετατροπή των πτήσεων σε μια πιο βιώσιμη δραστηριότητα μέσω της αυξημένης χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων, πιο αποδοτικών αεροσκαφών και της χρήσης νέων τεχνολογιών που μπορούν να κάνουν τα αεροπορικά ταξίδια πιο πράσινα.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στον μετριασμό ορισμένων από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης μπορούν να το κάνουν πετώντας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα. Την Ημέρα της Γης 2022, ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για τους ταξιδιώτες που θα σας βοηθήσουν να κάνουν τις επόμενες διακοπές τους να επηρεάσουν το περιβάλλον λίγο λιγότερο.

1. Πετάξτε απευθείας, εκτός και αν κάνετε μεγάλες αποστάσεις

Τα αεροπλάνα καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα όταν απογειώνονται, ταξιδεύουν και προσγειώνονται από ό,τι όταν ταξιδεύουν σε υψόμετρο, επομένως εάν πετάτε σε μικρές ή μεσαίες αποστάσεις, επιλέξτε απευθείας πτήση. Όταν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις, είναι μια ελαφρώς διαφορετική ιστορία.

Τα μεγάλα φορτία καυσίμου καθιστούν το αεροπλάνο βαρύτερο και λιγότερο αποδοτικό, επομένως «περνώντας μια ορισμένη απόσταση γίνεται πιο αποδοτικό σε καύσιμα για να κάνετε μια στάση στα μισά για να ανεφοδιάζετε καύσιμα»

Ταξιδέψτε φιλικά προς το περιβάλλον – 7 γρήγορες συμβουλές για να κάνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια πιο φιλικά προς το περιβάλλον(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

βιώσιμες πτήσεις αυτή την Ημέρα της Γης
βιώσιμες πτήσεις αυτή την Ημέρα της Γης

2. Κλείστε εισιτήρια οικονομικής θέσης

Εξοικονομήστε χρήματα και το περιβάλλον επιλέγοντας οικονομική θέση. Οι οικονομικοί ταξιδιώτες και όσοι πετούν με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους θα έχουν λιγότερο αποτύπωμα άνθρακα για το ταξίδι τους λόγω του μειωμένου βάρους στο αεροπλάνο.

«Τα καθίσματα premium καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο αεροπλάνο και είναι πολύ βαρύτερα, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να χωρέσουν σε κάθε πτήση και αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου του αεροσκάφους», είπε ο Nolan.

Συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών – Τι δεν πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Χαντακώστε μεγάλες βαλίτσες και ετοιμάστε το φως

Εάν μπορείτε να πακετάρετε ελαφρύτερα, θα ταξιδεύετε πιο βιώσιμα και μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα εάν επιλέξετε μια αεροπορική εταιρεία που χρεώνει επιπλέον για τις αποσκευές. Κάνοντας check-in μόνο ό,τι χρειάζεστε για το ταξίδι και επιλέγοντας να αγοράσετε πράγματα όπως προϊόντα περιποίησης στον προορισμό σας, θα επιτρέψετε στο αεροπλάνο να πετά με ελαφρύτερο φορτίο, κάτι που κάνει ένα πιο βιώσιμο ταξίδι. Σύμφωνα με την Etihad Airways, το να μεταφέρετε ακόμη και 5 κιλά λιγότερες αποσκευές μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα κατά 5%, επομένως μειώστε αυτή τη λίστα ρούχων πριν από το επόμενο ταξίδι σας.

Ταξιδέψτε πιο έξυπνα, όχι πιο δύσκολα: Ο απόλυτος οδηγός συσκευασίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

βιώσιμες πτήσεις αυτή την Ημέρα της Γης
βιώσιμες πτήσεις αυτή την Ημέρα της Γης

4. Ρίξτε λίγη σκιά

Μια εξαιρετικά εύκολη συμβουλή που θα σας βοηθήσει να κάνετε την επόμενη πτήση σας πιο βιώσιμη είναι να κλείσετε τα σκίαστρα. «Όταν πετάτε, το να χαμηλώσετε τις σκιές των παραθύρων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών μειώνοντας την ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση της θερμοκρασίας της καμπίνας. Όσο λιγότερη ενέργεια απαιτείται για την τροφοδοσία του συστήματος κλιματισμού, τόσο λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα», εξήγησε ο Nolan.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για υπέροχες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Αντισταθμίστε το ταξιδιωτικό σας αποτύπωμα

Η αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι συχνά κακή, με τους ανθρώπους που συχνά βιάζουν να χαρακτηρίσουν τέτοιου είδους σχέδια ως πράσινη πλύση. Αν και είναι αλήθεια ότι η αντιστάθμιση δεν αποτελεί λύση για την κλιματική αλλαγή, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να αντισταθμίσουν το ατομικό τους αποτύπωμα άνθρακα είναι μια θετική κίνηση, αρκεί να επιλέξετε αξιόπιστα έργα για να επενδύσετε.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία απευθείας στους επιβάτες, αλλά μπορεί να αξίζει να κάνετε τη δική σας έρευνα, είπε ο Nolan. “Εάν δεν συμφωνείτε με τις επιλογές ή τις τιμές που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία ή ο πάροχος με τον οποίο πετάτε, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφήσετε το δικό σας offset fund και να το δωρίσετε ανεξάρτητα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής σας.”

5 ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή εκπομπών του ICAO για να βοηθήσουν στην εκτίμηση του αποτυπώματος άνθρακα για τις επερχόμενες πτήσεις και ορισμένες μηχανές αναζήτησης – συμπεριλαμβανομένου του Skyscanner – επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναζητούν ταξίδια που εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με το μέσο όρο της διαδρομής που έχουν επιλέξει.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.