10 ημέρες στην Καμπότζη: Το τέλειο δρομολόγιο στην Καμπότζη

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Ένα ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία είναι ατελές χωρίς μια επίσκεψη στην Καμπότζη. Αυτή η απίστευτα χώρα φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα και αξιοθέατα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλοπρεπών Ναών του Angkor, που προσελκύουν πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο! Ωστόσο, υπάρχουν πολύ περισσότερα στην Καμπότζη από αυτά τα αξιοσημείωτα κατάλοιπα. Με ζούγκλες, παραλίες, μοναδική άγρια ​​ζωή, νησιά για πάρτι και πολλά άλλα, υπάρχει κάτι για όλους. Το να τα συμπιέσεις όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο. Για βοήθεια, ακολουθεί ένας οδηγός για backpacker για την Καμπότζη που θα σας βοηθήσει να ζήσετε όλα τα καλύτερα κομμάτια σε μόλις 10 ημέρες.

Τι θα βρείτε σε αυτό το άρθρο

  1. Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καμπότζη
  2. Πράγματα που πρέπει να συσκευάσετε για την Καμπότζη
  3. Πώς να Περιηγηθείτε στην Καμπότζη
  4. Διαμονή στην Καμπότζη
  5. Το τέλειο 10ήμερο δρομολόγιο στην Καμπότζη

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καμπότζη

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη στιγμή για να κατευθυνθείτε στην Καμπότζη εξαρτάται από εσάς.

Νοέμβριος έως Μάρτιος είναι η περίοδος αιχμής. Τότε είναι που τουρίστες και ταξιδιώτες φτάνουν σωρηδόν για να απολαύσουν τον ζεστό, ξηρό καιρό. Ωστόσο, αυτοί είναι και οι μήνες που έχει σούπερ κίνηση και οι τιμές είναι υψηλότερες.

Ο Μάιος έως τις αρχές Οκτωβρίου είναι περίοδος εκτός αιχμής και περίοδος βροχών. Θα υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι και οι τιμές θα είναι φθηνότερες, αλλά θα είναι επίσης πιο υγρό, με τους μουσώνες πιθανότατα μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες είναι ζεστές όλο το χρόνο, ακόμη και σε περιόδους εκτός αιχμής. Για να αποφύγω την πολυκοσμία και τις υπερβολικές τιμές σε φαγητό και διαμονή, θα σκεφτόμουν να σχεδιάσω ένα ταξίδι στην Καμπότζη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Ελέγξτε πτήσεις προς Καμπότζη 

[tp_widget][/tp_widget]

Πράγματα που πρέπει να συσκευάσετε για την Καμπότζη

  1. Απωθητικό κουνουπιών/εντομοαπωθητικών : Αυτή είναι σίγουρα μια αξιόλογη επένδυση για ένα ταξίδι στην Καμπότζη! Οι σκνίπες και τα κουνούπια αφθονούν εδώ (ειδικά στις αγροτικές περιοχές). Για να προστατευτείτε από πράγματα όπως η ελονοσία και ο δάγγειος πυρετός, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ποιοτικό εντομοαπωθητικό.
  2. Bite Cream : Ομοίως, συσκευάστε κάτι καταπραϋντικό για να απαλύνετε τη φαγούρα από τα τσιμπήματα που αναπόφευκτα θα πάθεις!
  3. Σακίδιο πλάτης υψηλής ποιότητας : Αυτή η καταπληκτική χώρα προσφέρει πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες σε εξωτερικούς χώρους και το να έχετε ένα καλό σακίδιο σάς επιτρέπει να ζήσετε πραγματικά τα καλύτερα της Καμπότζης. Ομοίως, οι πόλεις και τα συστήματα μεταφοράς του μπορεί να είναι σκληρά για τις αποσκευές σας, επομένως ένα σακίδιο πλάτης υψηλής ποιότητας είναι σημαντικό.
  4. Υψηλής ποιότητας μπουφάν βροχής : Το να έχετε ένα αδιάβροχο σακάκι κάποιου είδους είναι πολύ απαραίτητο στην Καμπότζη, καθώς ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χτυπήσει ένα ντους (ειδικά την εποχή των βροχών). Βρήκα ένα ελαφρύ αδιάβροχο μπουφάν ως το πιο χρήσιμο, καθώς συσκευάζονται μικρά ενώ παραμένουν όμορφα και στεγανά.
  5. Τέλεια χρήματα: Αυτό είναι λιγότερο κάτι που πρέπει να πακετάρετε και περισσότερο κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Οι Καμποτζιανοί χρησιμοποιούν δολάρια ΗΠΑ για τις περισσότερες συναλλαγές αυτές τις μέρες, αλλά αν υπάρχει έστω και το παραμικρό σημάδι στους λογαριασμούς σας, δεν θα τα δεχτούν. Κυριολεκτικά οποιοδήποτε σκίσιμο, σημάδι ή σκίσιμο στο χαρτονόμισμα των 50$ σημαίνει ότι είναι εκτός ορίων – τουλάχιστον μέχρι να μπορέσετε να το ανταλλάξετε με άλλο (και αυτό θα σας κοστίσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πρωτότυπο). Βεβαιωθείτε ότι τα δολάρια ΗΠΑ σας είναι σε άριστη κατάσταση κάθε φορά που κάνετε ανάληψη χρημάτων. FYI, το ζήτημα δεν ισχύει για το ριέλι της Καμπότζης (το επίσημο νόμισμα της Καμπότζης).

Πώς να Περιηγηθείτε στην Καμπότζη

Ένα καλό δίκτυο λεωφορείων συνδέει τα περισσότερα μέρη της χώρας. Η πρωτεύουσα, η Πνομ Πενχ, είναι ο κόμβος των συγκοινωνιών με λεωφορεία και πολλά δρομολόγια λεωφορείων περνούν από εδώ στο δρόμο προς άλλους προορισμούς.

Τα tuk-tuk είναι εξαιρετικά για μικρότερες αποστάσεις, αλλά θα καταλήξετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα εάν τα παίρνετε τακτικά. Οι οδηγοί είναι παντού στην Καμπότζη, επομένως είναι πάντα εύκολο να πάρετε μια βόλτα.

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα σκούτερ. Αυτές είναι δημοφιλείς μορφές μεταφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες. Για λίγα δολάρια την ημέρα (περίπου 5-8 δολάρια ΗΠΑ) μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτόματο σκούτερ χωρίς να χρειάζεστε άδεια. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε ευρύτερες περιοχές όταν μένετε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και σας δίνουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία με τα σχέδιά σας επίσης.

Σύσταση: Χρησιμοποιήστε το Bookaway για να συγκρίνετε εύκολα και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείου, πλοίου ή τρένου στην Καμπότζη.

Διαμονή στην Καμπότζη

Δεν υπάρχει έλλειψη διαμονής στην Καμπότζη. Είναι απίστευτα καλοταξιδεμένο και η ταξιδιωτική υποδομή έχει διαμορφωθεί ανάλογα. Οι ξενώνες, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες αφθονούν σε όλη τη χώρα.

Οι τιμές ποικίλλουν ωστόσο, με τα δωμάτια κοιτώνων σε ορισμένα μέρη (γενικά σε μεγαλύτερες πόλεις όπως η Πνομ Πενχ και το Σιεμ Ριπ) να κοστίζουν μόλις 2-3 USD ανά διανυκτέρευση. Ωστόσο, η μέση τιμή τείνει να κυμαίνεται μεταξύ 8-10 USD ανά διανυκτέρευση και μπορεί να φτάσει έως και 10-15 USD. Αναμένετε υψηλότερες τιμές την περίοδο αιχμής!

Ελέγξτε το Hostelworld για να λάβετε τις καλύτερες τιμές για τη διαμονή σας στο hostel. Αν προτιμάτε να μείνετε σε ξενοδοχείο παρά σε ξενώνα, χρησιμοποιήστε την Booking.com καθώς επιστρέφουν συνεχώς τις φθηνότερες τιμές.

Για να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, προχωρήσαμε και παραθέσαμε τους προτεινόμενους ξενώνες/ξενοδοχεία μας για κάθε στάση στο δρομολόγιό μας στην Καμπότζη.

Το τέλειο 10ήμερο δρομολόγιο στην Καμπότζη

Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε στην Καμπότζη, επομένως μπορεί να είναι μια πρόκληση να αποφασίσετε τι ακριβώς να δείτε και να κάνετε σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Έφτιαξα ένα προτεινόμενο δρομολόγιο για την Καμπότζη για να σας βοηθήσω!

Θα σας μεταφέρει από τους ναούς στο Siem Reap στα βόρεια, στις άγριες περιοχές του Mondulkiri στα ανατολικά, και μέχρι την ψυχρή ατμόσφαιρα της παραλίας του ηλιόλουστου νότου. Αυτή η διαδρομή αναδεικνύει μερικά από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Καμπότζη σε 10 ημέρες!

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στην Καμπότζη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα με αυτό το πρόβλημα, ας φτάσουμε ήδη σε αυτό το δρομολόγιο στην Καμπότζη!

mikecphoto / shutterstock.com

Ημέρα 1: Σιέμ Ριπ

Συνιστώ το σπινθηροβόλο Siem Reap ως την πρώτη στάση στο 10ήμερο δρομολόγιό σας στην Καμπότζη. Βρίσκεται προς τα βόρεια της χώρας, μπορείτε να πετάξετε απευθείας στην πόλη.

Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε εδώ, και υποθέτοντας ότι θα έχετε το δεύτερο μισό της ημέρας για να παίξετε κατά την άφιξη, αξιοποιήστε στο έπακρο το απόγευμα κατευθυνόμενοι σε ένα από τα πλωτά χωριά.

Από τα τρία κύρια χωριά που κοσμούν τις όχθες της λίμνης Tonlé Sap (Chong Kneas, Kompong Khleang και Kompong Phluk), το Kompong Phluk είναι πιο προσβάσιμο, οπότε αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της λίμνης, γεγονός που το κάνει μια σύντομη διαδρομή με tuk-tuk από το κέντρο της πόλης Siem Reap.

Αυτά τα καταπληκτικά μέρη είναι χτισμένα σε ξυλοπόδαρους πάνω από την επιφάνεια της λίμνης. Οι άνθρωποι εδώ γεννιούνται και μεγαλώνουν στο νερό, κολυμπούν από μέρος σε μέρος και ψαρεύουν για τα δείπνα και τα προς το ζην. Ως επισκέπτης, μπορείτε να πληρώσετε για να σας ταξιδέψουν με σκάφος για να εξερευνήσετε αυτά τα μοναδικά περιβάλλοντα. Θα παρασύρεστε σε αρχαία, απολιθωμένα δάση, θα κολυμπήσετε αν επιλέξετε και θα γευματίσετε σε πλωτά εστιατόρια.

Αφού επιστρέψετε από το πλωτό χωριό, φροντίστε να χαλαρώσετε στο πολυσύχναστο και ζωντανό κέντρο του Siem Reap.

Υπάρχουν αγορές, εστιατόρια και μπαρ σε αφθονία, με έναν ολόκληρο δρόμο γνωστό ως Pub Street (μπορείτε να μαντέψετε τι θα βρείτε εκεί). Είναι απίστευτα τουριστικό και πολύ διαφορετικό από τα αρχαία θαύματα στον δρόμο, αλλά είναι εξαιρετικό για χαλάρωση και για να απολαύσετε μια βραδινή έξοδο.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Siem Reap:
Onederz Hostel Siem ReapeOcambo VillageChronivada Residence

DeltaOFF / shutterstock.com

Ημέρα 2: Angkor Wat

Στη συνέχεια στο δρομολόγιό σας στην Καμπότζη είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Angkor – ο παγκοσμίου φήμης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που μπορεί κάλλιστα να σας έφερε στη χώρα από την πρώτη θέση.

You might wonder why I saved the temples for day 2. After all, with only 10 days to play with, it might be tempting to head straight to the temples on day 1. However, it’s simply not worth spending less than a full day in this sensational place.

The Temples of Angkor offer you a portal back to a lost world. Iconic masonry collide with immense nature to create an unparalleled encounter with ancient history and a lost civilization. They are truly remarkable.

And the benefit of being here for a full day is that you can do a ‘sunrise to sunset’ tour of the main temple attractions.

Υπάρχουν δύο κύρια κυκλώματα του Angkor (ένα «Μικρό» και το «Μεγάλο») που έχουν σχεδιαστεί για να σας ταξιδεύουν στα κυριότερα σημεία σε σχέση με τον χρόνο που διαθέτετε. Με μία μόνο μέρα στο χώρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μικρό κύκλωμα. Αλλά μην ανησυχείτε, θα μπορείτε ακόμα να δείτε όλα τα κύρια αξιοθέατα του ναού.

Ξεκινήστε τη μέρα σας βλέποντας την ανατολή του ηλίου με το δέος που εμπνέει το Angkor Wat (μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που κάνουν το ίδιο πράγμα!) πριν ακολουθήσετε τη διαδρομή γύρω από άλλους δημοφιλείς ναούς, συμπεριλαμβανομένων των Angkor Thom , Baphuon και Ta Prohm (το «Tomb Raider ‘ Ναός). Ολοκληρώστε με το ηλιοβασίλεμα στο Phnom Bakheng για να απολαύσετε τη γραφική θέα στη γύρω περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο Angkor Wat σε μια μέρα κάντε κλικ εδώ.

Αυτή είναι μια μεγάλη, κουραστική μέρα, οπότε φροντίστε να ξεκουραστείτε το βράδυ!

Ralf Siemieniec / shutterstock.com

3η μέρα: Πνομ Πενχ

Την τρίτη μέρα στην Καμπότζη κατευθυνθείτε στην πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ θα βρείτε όλα τα είδη διασκέδασης για να ζήσετε. Ωστόσο, η Πνομ Πενχ απέχει 6,5 ώρες με το λεωφορείο από το Siem Reap, επομένως θα πρέπει να φύγετε αρκετά νωρίς.

Insider Tip: Για όποιον έχει επιπλέον χρήματα για παιχνίδι, σκεφτείτε να πετάξετε από το Siem Reap στην Πνομ Πενχ. Η πτήση διαρκεί μόνο 45 λεπτά, οπότε θα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πρωτεύουσα την πρώτη μέρα εκεί.

Μετά από πολύ καιρό στο λεωφορείο, πιθανότατα θα θέλετε να τεντώσετε τα πόδια σας το απόγευμα! Γιατί να μην το κάνετε εξερευνώντας μερικά από τα hot spot της πρωτεύουσας;!

Ξεκινήστε περπατώντας κατά μήκος του ποταμού του μνημειώδους ποταμού Μεκόνγκ μήκους 2.700 μιλίων. Στις όχθες του υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε για αναψυκτικά.

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το Βασιλικό Παλάτι για να δείτε το σπίτι του Βασιλιά της Καμπότζης. Στη νότια πλευρά του συγκροτήματος του παλατιού βρίσκεται το συγκρότημα Silver Pagoda που διαθέτει τον περίφημο βασιλικό ναό Wat Preah Keo . Αυτή η παγόδα είναι ένα άλλο σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο που φημίζεται για την περίτεχνη διακόσμηση και τους εθνικούς θησαυρούς που στεγάζονται μέσα.

Για τη βραδινή σας διασκέδαση, συνεχίστε κατά μήκος του ποταμού μέχρι να φτάσετε στη νυχτερινή αγορά. Σε αυτό το πολυσύχναστο υπαίθριο νυχτερινό χώρο υπάρχουν παντού πάγκοι street food και ρούχων. Δημοφιλές τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να φάτε κάτι και να παρακολουθήσετε ζωντανές παραστάσεις.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στην Πνομ Πενχ:
Onederz Πνομ ΠενχOkay Boutique HotelAquarius Hotel and Urban Resort

Pon Man / shutterstock.com

4η μέρα: Πνομ Πενχ

Άλλη μια γεμάτη μέρα στην Πνομ Πενχ σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε περισσότερα από αυτή τη ζωντανή πόλη και να εμβαθύνετε στο παρελθόν της χώρας.

Η Καμπότζη έχει μια αιματηρή και τραυματική πρόσφατη ιστορία, που υποφέρει από το βάναυσο καθεστώς των Ερυθρών Χμερ της δεκαετίας του 1970. Τώρα δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε λεπτομερώς, αλλά η Πνομ Πενχ είναι το τέλειο μέρος για να μάθετε περισσότερα για αυτό.

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τα Killing Fields του Choeung Ek για αυτό το σκοπό. Χιλιάδες αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατήθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και τελικά θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους εδώ. Η τοποθεσία είναι μια βόλτα με tuk-tuk έξω από την πόλη και ένα παράξενο, σκοτεινό μέρος που σίγουρα θα προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα. Το Μουσείο Γενοκτονίας Tuol Sleng είναι ένα άλλο μέρος με παρόμοια ιστορία και φήμη που θα σας εκπαιδεύσει σχετικά με τις φρικαλεότητες αυτού του τρομακτικά πρόσφατου καθεστώτος.

Ωστόσο, για μια πιο ελαφριά ιστορική εμπειρία θα μπορούσατε να εξετάσετε το Εθνικό Μουσείο της Καμπότζης . Εδώ θα μάθετε περισσότερα για τη μακρά και περήφανη ιστορία της χώρας, βιώνοντας από πρώτο χέρι μερικές από τις καταπληκτικές τοιχοποιίες, ιστορίες και αγάλματα των Ναών του Angkor.

Αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ κατευθυνθείτε στη Ρωσική Αγορά για να εξερευνήσετε τα βάθη ενός μπερδεμένου λαβύρινθου από πάγκους με ρούχα και street food. Αξίζει να ζήσετε την ατμόσφαιρα, καθώς οι αισθήσεις σας θα ξυπνήσουν από τα χρώματα και τις μυρωδιές όλων των προς πώληση.

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες, φροντίστε να ελέγξετε επίσης το λεπτομερές δρομολόγιό μας στην Πνομ Πενχ.

Τραγούδι Tang Yan / shutterstock.com

5η μέρα: Sen Monorom

Ξυπνήστε ξανά νωρίς την 5η ημέρα για να μεταβείτε σε μια διαδρομή 5 έως 6 ωρών με το λεωφορείο στα ανατολικά της χώρας για να επισκεφθείτε μια πόλη που ονομάζεται Sen Monorom στην επαρχία Mondulkiri. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολύ μακριά από τα κύρια αξιοθέατα της Καμπότζης, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε.

Όσο πιο ανατολικά προχωράτε, τόσο πιο άγρια ​​γίνεται η χώρα, με πυκνή ζούγκλα και θαμνώδεις εκτάσεις που απλώνονται ολόγυρα. Αν και δεν είστε μόνοι σας, έχει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση από την έντονη τουριστική ατμόσφαιρα σε μέρη όπως το Siem Reap.

Το Sen Monorom έχει να κάνει με την ανακάλυψη της ζούγκλας και της άγριας ζωής μέσα σε αυτήν. Το πρώτο σας απόγευμα εδώ περπατήστε τα 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη μέχρι τον καταρράκτη Sen Monorom , έναν σχετικά μικρό καταρράκτη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε στη μέση της πλούσιας, όμορφης φύσης.

Αφού επιστρέψετε από τη ζούγκλα, φροντίστε να δείτε το ηλιοβασίλεμα στο Sunset Hill στην παγόδα Phnom Doh Kromom . Βρίσκεται στους λόφους πίσω από τον αεροδιάδρομο και είναι εύκολα προσβάσιμο με σκούτερ ή tuk-tuk. Σηκώστε το κεφάλι για να παρακολουθήσετε τον ήλιο να δύει πάνω από ατελείωτες εκτάσεις πυκνής ζούγκλας που εκτείνονται μέχρι τον ορίζοντα.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Sen Monorom:
Nature LodgeLodge Indigenous PeopleMayura Hill Resort

demamiel62 / shutterstock.com

6η μέρα: Sen Monorom

Η μέρα 6 είναι όταν μπορείτε να βυθιστείτε πραγματικά στη φύση εδώ. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε μια οργανωμένη πεζοπορία στη ζούγκλα σε αυτό το υπέροχο μέρος.

Μην το κάνετε μόνοι σας όμως – είναι απλώς πολύ επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλοί τουριστικοί πράκτορες στο Sen Monorom που θα σας μεταφέρουν βαθιά στη ζούγκλα. Μπορείτε να δείτε και να κολυμπήσετε σε περισσότερους καταρράκτες, να δείτε υπέροχη άγρια ​​ζωή, να εξερευνήσετε και να μάθετε για την πανίδα και τη χλωρίδα.

Ορισμένες εταιρείες (όπως το Elephant Valley Project) προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να δουν ελέφαντες στο φυσικό τους περιβάλλον ως μέρος αυτών των πεζοποριών.

Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε τη φήμη του χειριστή. Οι περιηγήσεις και οι συναντήσεις με ελέφαντα επικρίνονται έντονα από πολλούς ανθρώπους, και παρόλο που ορισμένοι χειριστές διασφαλίζουν την ευημερία και τον σεβασμό αυτών των απέραντων ζώων, άλλοι είναι λιγότερο αξιόπιστοι.

Αν τυχαίνει να έχετε περισσότερο χρόνο, τότε σας συνιστώ να κάνετε μια ολονύχτια πεζοπορία στη ζούγκλα, όπου θα περάσετε τη νύχτα σε μια αιώρα ή κάτω από καμβά, μαγειρεύοντας και κοιμάστε δίπλα σε φωτιές και κάτω από τα αστέρια από πάνω!

Εάν ο χρόνος είναι ουσιαστικός, επιβιβαστείτε σε ένα λεωφορείο που κοιμάται τη νύχτα για τον επόμενο προορισμό σας: Sihanoukville. Το λεωφορείο θα τρέχει όλη τη νύχτα από το Sen Monorom σε αυτήν την όμορφη νοτιοδυτική παραθαλάσσια πόλη (με μια σύντομη στάση στην Πνομ Πενχ).

DR Travel Photo and Video / shutterstock.com

7η μέρα: Παραλία Sihanoukville/Otres

Έχοντας πάρει το νυχτερινό λεωφορείο από το Mondulkiri προς τα νότια της χώρας, την έβδομη μέρα σας στην Καμπότζη θα παρατηρήσετε σίγουρα μια σημαντική αντίθεση προς τα ανατολικά! Η ατμόσφαιρα εδώ είναι εντελώς διαφορετική!

Καλώς ήρθατε στο Sihanoukville και, λίγο πιο πέρα ​​κατά μήκος της ακτής, στην παραλία Otres.

Η λευκή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά σας καλωσορίζουν σε αυτό το ήσυχο, τέλειο μέρος της Καμπότζης. Αυτή είναι η στερεότυπη ζωή στην παραλία, με μπαρ, εστιατόρια και καφέ να πλαισιώνουν την άμμο.

Στην περιοχή Serendipity Beach του Sihanoukville μπορείτε να πάτε για πάρτι και οι ταξιδιώτες συρρέουν τακτικά εδώ για να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή. Εάν προτιμάτε μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα, η παραλία Otres μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα.

Μετά από όλα όσα κάνατε στα ανατολικά, ξεκουραστείτε και χαλαρώστε εδώ στον ηλιόλουστο νότο. Αλλά μην πηγαίνετε για ύπνο πολύ αργά, γιατί η ζωή στην παραλία ξυπνά νωρίς το πρωί…

Μια επίσκεψη στα νότια της Καμπότζης είναι ελλιπής χωρίς ένα ταξίδι σε ένα από τα νησιά έξω από την ακτή. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, η καθεμία με μια μοναδική ατμόσφαιρα (δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες). Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση για τη βόλτα με το σκάφος προς τον προορισμό που έχετε επιλέξει το βράδυ νωρίτερα, οπότε να είστε έτοιμοι να ζήσετε τη ζωή του νησιού την 8η ημέρα.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Sihanoukville:
Onederz SihanoukvilleSunset LoungeRen Resort

Hang Dinh / shutterstock.com

Ημέρα 8: Koh Rong, Koh Rong Sanloem ή Koh Ta Kiev

Υπάρχουν πολλά νησιά για να διαλέξετε, και όπως μόλις ανέφερα, το καθένα έχει τη δική του μοναδική γοητεία. Για θέρετρα, νυχτερινή ζωή, beach party και νησιωτικό παράδεισο όλα σε ένα, σκεφτείτε ένα ταξίδι στο Koh Rong ή στο Koh Rong Sanloem . Αυτοί είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς στην Καμπότζη, όπου οι άνθρωποι ταξιδεύουν σωρηδόν για να απολαύσουν όλα τα παραπάνω.

Αν προτιμάτε έναν πιο ήσυχο παράδεισο, σκεφτείτε ένα νησί όπως το Koh Ta Kiev . Είναι πίσω στα βασικά εδώ, με ηλεκτρικό ρεύμα μόνο συγκεκριμένες ώρες και στεγνές τουαλέτες μόνο. Ωστόσο, είναι ένα γνήσιο παραδεισένιο νησί και υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Ωστόσο, αυτά τα τρία νησιά δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο για να διαλέξετε. Από το Sihanoukville και την παραλία Otres ρωτήστε γύρω σας και θα βρείτε σίγουρα αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Έχοντας κλείσει το σκάφος για το νησί σας το προηγούμενο βράδυ, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξυπνήσετε και να περιμένετε στην παραλία να σας παραλάβει (συνήθως από την παραλία έξω από τις πιο δημοφιλείς επιλογές διαμονής). Φτάνοντας νωρίς την ημέρα σας δίνει το υπόλοιπο για να εξερευνήσετε τις ζούγκλες που αγκαλιάζουν την ακτογραμμή, να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά και να χαλαρώσετε σε μια αιώρα ανάμεσα σε φοίνικες.

Παρακολουθήστε τον ήλιο να δύει και το φεγγάρι να ανατέλλει ενώ θα γνωρίσετε τους κατοίκους του νησιού με μια δροσερή μπύρα στο μπαρ.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Koh Rong:
Coconutbeach BungalowsNest Beach ClubPalm Beach Bungalow Resort

BlueOrange Studio / shutterstock.com

Ημέρα 9: Koh Rong, Koh Rong Sanloem ή Koh Ta Kiev

Μια μπύρα μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε δύο σε έναν νησιωτικό παράδεισο, οπότε θα σας συγχωρούσαν που νιώθετε λίγο άβολα το πρωί της 9ης ημέρας! Χανγκόβερ ή όχι όμως, προτείνω να περάσετε άλλη μια μέρα στο νησί.

Είναι ένας φανταστικός τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια έντονη, πολυάσχολη περιπέτεια της Καμπότζης. Διασκεδάστε την προτελευταία σας μέρα με τον ίδιο χαρούμενο τρόπο όπως πριν: ηλιοθεραπεία, εξερεύνηση, διάβασμα, μούσκεμα στη θάλασσα, ποτό στο μπαρ και ύπνος στις αιώρες – ωστόσο θέλετε να περάσετε το χρόνο σας για την τελευταία σας ολόκληρη μέρα στο Χώρα.

Ωστόσο, είναι η τελευταία σας μέρα αύριο, οπότε ενημερώστε τους ιδιοκτήτες του καταλύματός σας ότι θα φύγετε για να βεβαιωθείτε ότι το σκάφος θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει πίσω στην ηπειρωτική χώρα το πρωί.

Will Phasura / shutterstock.com

10η μέρα: Πνομ Πενχ

Θα ξεκινήσετε το πρωί σας στο νησί πριν ταξιδέψετε πίσω στο Sihanoukville. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε χρόνο, περάστε τις τελευταίες σας ώρες απολαμβάνοντας τις παραθαλάσσιες καφετέριες και εστιατόρια.

Από εδώ θα χρειαστεί να πάρετε το λεωφορείο της επιστροφής στην Πνομ Πενχ, όπου πιθανότατα θα πάρετε την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 11 και μετά

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες ιδέες για το δρομολόγιό σας, εάν περάσετε περισσότερες από 10 ημέρες στην Καμπότζη!

1. Πρόσθετος χρόνος στους ναούς Angkor

Είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπίσετε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Καμπότζη σε 10 ημέρες. Ωστόσο, εάν μπορείτε να μείνετε στην Καμπότζη λίγο περισσότερο, τότε θα μπορούσατε (και ίσως θα έπρεπε!) να σκεφτείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στους Ναούς του Angkor. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες ναοί σε αυτήν την περιοχή της Καμπότζης και μια επίσκεψη σε αυτά τα θαύματα θα πρέπει να απολαύσει κανείς και να μην βιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια σε αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO περιορίζονται σε 1, 3 ή 7 ημέρες, επομένως το χέρι σας είναι αναγκασμένο αν θέλετε περισσότερες από μία μέρα εδώ. Με ένα πάσο 3 ημερών θα έλεγα ότι θα μπορούσατε να ζήσετε την πίστα Grand και όλους τους μεγάλους ναούς, καθώς και τους περισσότερους από τους μικρότερους.

Tom Roche / shutterstock.com

2. Kratie

Εάν μπορείτε να περάσετε περισσότερες από 2 εβδομάδες στην Καμπότζη, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε τη δροσερή, χαλαρή παραποτάμια πόλη Kratie. Απέχει περίπου 8 ώρες με το λεωφορείο από την Πνομ Πενχ, οπότε δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, αλλά αξίζει τον κόπο και μπορείτε εύκολα να περάσετε μερικές μέρες εδώ.

Το Kratie είναι περισσότερο γνωστό για τις εκδρομές του με βάρκα για να δείτε τα υπέροχα δελφίνια Irrawaddy. Αυτά τα πανέμορφα ζώα κολυμπούν στο γλυκό νερό του Μεκόνγκ, αλλά πλέον κινδυνεύουν σοβαρά. Το να τους βλέπεις από κοντά, στο φυσικό τους περιβάλλον, στα νερά αυτού του πανίσχυρου ποταμού είναι μια μαγική εμπειρία.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να τα δείτε, ενθαρρύνετε τον οδηγό σας να κρατήσει αποστάσεις και να σβήσει τον κινητήρα όπου είναι δυνατόν (αν δεν το κάνει μόνος του) για να ελαχιστοποιήσετε την ενόχληση.

Koh Tao, Ταϊλάνδη | 15 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

LMspencer / shutterstock.com

3. Banlung, επαρχία Ratanakiri

Μόλις φτάσετε στο Sen Monorom, σας προτείνω να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι στο Banlung στη γειτονική επαρχία Ratanakiri!

Το Banlung είναι μια άλλη πολυσύχναστη τοποθεσία στην άγρια ​​ανατολή, με μια καταπληκτική κεντρική αγορά και μια λίμνη για να περιπλανηθείτε. Το πιο διάσημο αξιοθέατο της είναι η λίμνη Yeak Laom – μια λίμνη κρατήρα 700.000 ετών που θεωρείται ιερή.

Το Yeak Laom είναι ένα πραγματικά μοναδικό, όμορφο μέρος για να περπατήσετε και να κολυμπήσετε. Οι καταρράκτες και η πυκνή ζούγκλα είναι άλλα σημαντικά αξιοθέατα γύρω από το Banlung για να απολαύσετε επίσης.

[tp_widget][/tp_widget]

demamiel62 / shutterstock.com

4. Kampot & Kep

Ενώ βρίσκεστε στον ηλιόλουστο, αμμώδη νότο, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να κάνετε τη σύντομη διαδρομή με το λεωφορείο για τη δροσερή, εκλεκτική και όμορφη πόλη Kampot.

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Kampong Bay και προσφέρει εκπληκτικές παραποτάμιες δονήσεις, συναρπαστική ερειπωμένη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και μια ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια και αγορές για να απολαύσετε.

Έχετε ακούσει ποτέ για το πιπέρι Kampot; Λοιπόν, είναι διάσημο σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και φτιάχνεται ακριβώς εδώ! Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα αγρόκτημα πιπεριάς για να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο καλλιέργειας του, να δοκιμάσετε διάφορες ποικιλίες πιπεριάς και να δείτε πώς ταξινομούνται τα καλαμπόκια.

Το Kampot είναι επίσης η πύλη προς το Εθνικό Πάρκο Bokor , όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τον απόκοσμο, εγκαταλελειμμένο, παλιό σταθμό γαλλικού λόφου. Νοικιάστε ένα σκούτερ για να εξερευνήσετε πραγματικά εδώ. Είναι ένα παράξενο μέρος από πολλές απόψεις, με εγκαταλελειμμένα κτίρια, έναν γιγάντιο Βούδα, ένα γιγάντιο επιβλητικό καζίνο και κατασκευές που μοιάζουν με τη Σοβιετική Ένωση δίπλα σε έναν αρχαίο ναό.

Εκτός από την παράξενη ανθρώπινη ανάπτυξη, το εθνικό πάρκο είναι όμορφο και προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή.

Δίπλα στο Kampot βρίσκεται το Kep: μια μικροσκοπική, παραθαλάσσια εναλλακτική για να απολαύσετε. Δεν υπάρχει κέντρο της πόλης εδώ, κάτι που δημιουργεί μια ελαφρώς περίεργη, ασύνδετη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, το Kep φημίζεται για το καβούρι του και η αγορά καβουριών εκεί αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε. Μια τεράστια ποικιλία από λαχταριστά, φρέσκα ψάρια, καβούρια και άλλη θαλάσσια ζωή είναι διαθέσιμη στις ψησταριές και στους πάγκους.

35 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

alionabirukova / shutterstock.com

Η σύγκρουση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου στην Καμπότζη δημιουργεί μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Σας συνιστούμε να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερη κουλτούρα και διασκέδαση, αλλά αν έχετε μόνο 10 ημέρες, ακολουθήστε αυτό το δρομολόγιο για να ταξιδέψετε στα καλύτερα της Καμπότζης.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια