τουριστικά αξιοθέατα στη Λειψία

12 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Λειψία, Γερμανία

Η Λειψία είναι μια ιστορική πόλη στη συμβολή τριών ποταμών στην ανατολική Γερμανία. Μόλις 160 χλμ. (100 μίλια) από το Βερολίνο, η μεγαλύτερη πόλη της Σαξονίας ήταν μια σημαντική εμπορική πόλη κατά τις ημέρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η πόλη είναι διάσημη για τους μουσικούς της: Μπαχ, Βάγκνερ Μέντελσον και μια χορωδία αγοριών που ξεκίνησε στις αρχές του 13ου αιώνα. Εδώ κήρυξε ο Μάρτιν Λούθηρος.

Λειψία

Αν και μια αιματηρή μάχη στην οποία ηττήθηκε ο Ναπολέοντας πριν από 200 χρόνια δόθηκε εδώ, η πόλη φημίζεται για την ειρήνη σήμερα. Σε πιο πρόσφατους χρόνους, η Λειψία ήταν όπου ξεκίνησαν οι ειρηνικές διαδηλώσεις για την επανένωση της Γερμανίας. Για να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε όλα τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη και πράγματα που μπορείτε να κάνετε, χρησιμοποιήστε αυτήν τη εύχρηστη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα στη Λειψία.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία

12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο

12ο Φόρουμ Σύγχρονης Ιστορίας

Φόρουμ σύγχρονης ιστορίας© Sain Alizada / Dreamstime

Η ιστορία της Γερμανίας από το 1949 είναι το επίκεντρο του φόρουμ Zeitgeschichtliches. Αυτό το ιστορικό μουσείο ξεκινά όταν η Γερμανία χωρίστηκε στα δύο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καλύπτει την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση το 1989 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το Palace of Tears επικεντρώνεται στη ζωή στο σοβιετικό τμήμα με την ανατολικογερμανική αντίθεση στο μονοκομματικό καθεστώς. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινή ζωή υπό τη σοβιετική κυριαρχία. Οι προσωπικές εμπειρίες περιγράφονται λεπτομερώς σε 3.200 αντικείμενα στη μόνιμη έκθεση καθώς και σε άλλα 200.000 αντικείμενα για την ιστορία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

11. Μουσείο Μπαχ

Αν και έζησε πριν από 300 χρόνια, ο Johann Sebastian Bach είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών, με τα έργα του να περιλαμβάνουν το Κοντσέρτο του Βραδεμβούργου και τη Λειτουργία σε Β ελάσσονα. Το Μουσείο Μπαχ της Λειψίας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε τη μουσική και τη ζωή του.

Το μουσείο βρίσκεται σε ένα σπίτι απέναντι από το μέρος όπου έμενε – το σπίτι του γκρεμίστηκε αλλά αυτό των πλούσιων γειτόνων του όχι. Διαθέτει ένα «δωμάτιο θησαυρού» που περιέχει τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Μπαχ. Υπάρχει ακόμη και μια αίθουσα όπου οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν ηχογραφήσεις των μεγαλύτερων κομματιών του.

10. Πέρασμα Madler

Αν ο Γκαίτε ζούσε σήμερα, πιθανότατα δεν θα αναγνώριζε το Auerbach’s Keller, το wine bar που έκανε διάσημο στο Faust, ή τα περίχωρά του. Το υπόγειο wine bar χτίστηκε το 1529, και με την πάροδο των αιώνων κτίρια ανακαινίστηκαν ή χτίστηκαν νέα, μέχρι που σήμερα είναι μια τεράστια εμπορική στοά που ονομάζεται Madler Passage.

Το γυάλινο συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης εστιατόρια και γραφεία. Αλλά είναι η ατμόσφαιρα, τα διακοσμητικά κτίρια, τα αγάλματα και η ευκαιρία να γνωρίσετε το περιβάλλον από περασμένα χρόνια που προσελκύουν τους πάντες. Εντάξει, οι πολυτελείς μπουτίκ γεμάτες με μοναδικά αντικείμενα πιθανότατα βοηθούν επίσης.

9. Μουσείο στη Στρογγυλή Γωνία

Οι λάτρεις των κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων σίγουρα δεν θα ήθελαν να παραλείψουν να επισκεφθούν το Μουσείο in der Runden Ecke (Μουσείο στη Στρογγυλή Γωνία). Το εξωτερικό του καμπυλωμένου κτιρίου διαψεύδει αυτό που υπάρχει μέσα. Για σαράντα χρόνια ήταν το γραφείο της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας που παρακολουθούσε στενά τους κατοίκους της Λειψίας.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στις μεταμφιέσεις, τον εξοπλισμό παρακολούθησης, τον εξοπλισμό βασανιστηρίων και την προπαγάνδα που χρησιμοποιούσε η Στάζι για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση πολιτών. Η Στάζι βρισκόταν στη διαδικασία να καταστρέψει τα πάντα όταν μια ομάδα πολιτών απέσπασε τον έλεγχο. Όλες οι οθόνες είναι στα γερμανικά, αλλά διατίθενται ακουστικοί οδηγοί στα Αγγλικά.

8. Πολυώροφος πόλης

Το City-Hochhaus πετάει πάνω από τις στέγες της Λειψίας όπως θα έπρεπε, καθώς είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης. Ο ουρανοξύστης 30 ορόφων ανεβαίνει 142 μέτρα (466 πόδια) στον ουρανό. Ολοκληρώθηκε το 1975, το City-Hochhaus έχει μια μοναδική πολυπρόσωπη αρχιτεκτονική που παρουσιάζει ένα πολύ μοντέρνο στυλ σε μια πόλη που υπάρχει από τις αρχές του 11ου αιώνα.

Οι ντόπιοι αναφέρονται στο City-Hochhaus, επίσημα γνωστό ως Panorama Tower, ως το «δόντι του ύπνου» λόγω του σχεδιασμού του. Υπάρχει ένα εστιατόριο στον 29ο όροφο. Ανεβείτε έναν άλλο όροφο στο κατάστρωμα παρατήρησης για θέα που κόβει την ανάσα μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι.

7. Νέο Δημαρχείο

Νέο Δημαρχείο© Sergey Dzyuba / Dreamstime

Το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) μοιάζει περισσότερο με παλάτι ή κάστρο παρά με δημαρχείο, ακριβώς αυτό είναι από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή το 1905. Είναι ένα ορόσημο όχι μόνο στη Λειψία αλλά και σε ολόκληρη τη Γερμανία, από τον πύργο του είναι ο ψηλότερος πύργος του Δημαρχείου της χώρας με ύψος 115 μέτρα (377 πόδια).

Το Νέο Δημαρχείο βρίσκεται στη θέση ενός παλιού παλατιού. οι πατέρες της πόλης αποφάσισαν να διατηρηθεί η σιλουέτα του πύργου Rapunzul του παλατιού. Το δημαρχείο καταλήφθηκε από Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολυάριθμες αυτοκτονίες να συνέβησαν εδώ τις μέρες που έληξε ο πόλεμος.

6. Ζωολογικός Κήπος Λειψίας

Ζωολογικός Κήπος της Λειψίας

Στην ιστοσελίδα του, ο Ζωολογικός Κήπος της Λειψίας (Zoologischer Garten Leipzig) καυχιέται για την καλή διαβίωση των ζώων, τις προσπάθειες διατήρησης των ειδών και το πώς είναι ο πιο σύγχρονος ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι ο λόγος που οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ζωολογικό κήπο: Θέλουν να δουν τα 850 είδη ζώων που έχει ο ζωολογικός κήπος.

Θέλουν να δουν ζώα σε περιβάλλοντα που μοιάζουν με το φυσικό τους περιβάλλον – ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας είναι καλός σε αυτό, δεν χρησιμοποιεί πλέον κλουβιά για τα ζώα. Αυτές οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν την Gondwanaland, ένα εσωτερικό τροπικό δάσος με μέγεθος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, την Πογγολική χώρα όπου ζουν γορίλες και χιμπατζήδες ή τον σπάνιο κινέζικο παγκολίνο, ένα θηλαστικό με λέπια.

5. Ναός Αγίου Νικολάου

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Στο πέρασμα των αιώνων η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 12ου αιώνα, ή Nikolaikirche, ήταν ρωμανική, γοτθική και τώρα μπαρόκ. Οι χαριτωμένες λευκές εσωτερικές του στήλες ανεβαίνουν στο ταβάνι. ο άμβωνας του Λούθηρου, που ονομάστηκε έτσι επειδή υπήρχε στην εποχή του Μάρτιν Λούθηρου, βρίσκεται στο βόρειο παρεκκλήσι. Η πρώτη λουθηρανική λειτουργία της Λειψίας έγινε εδώ.

Τα πάντα σχετικά με το εσωτερικό αυτής της λουθηρανικής εκκλησίας προκαλούν κομψότητα, γαλήνη και γαλήνη. Ο Johann Sebastian Bach ήταν ο μουσικός διευθυντής του. Σε πιο πρόσφατους χρόνους, η εκκλησία των 1.400 θέσεων έγινε ο τόπος έναρξης των Διαδηλώσεων της Δευτέρας, ειρηνικών διαδηλώσεων που οδήγησαν τελικά στην επανένωση της Γερμανίας το 1989.

4. Πανόμετρο

Πανόμετρο

Απ’ έξω το παλιό γκαζόμετρο, ένα δοχείο που κατασκευάστηκε το 1909 και χρησιμοποιήθηκε για να χωρέσει φυσικό αέριο, δεν μοιάζει πολύ. Πηγαίνετε μέσα στο Πανόμετρο, ωστόσο, για να δείτε τις μεγαλύτερες υφασμάτινες τοιχογραφίες στον κόσμο. Οι τοιχογραφίες έχουν περιφέρεια 344 πόδια και ύψος 30 μέτρα (98 πόδια). οι επισκέπτες τα βλέπουν από μια πλατφόρμα που βρίσκεται σχεδόν 50 πόδια πάνω από το έδαφος.

Αυτές οι τοιχογραφίες εκτυπώνονται ψηφιακά σε λωρίδες υφάσματος, ενώνονται μεταξύ τους και μετά κρεμάζονται. Το θέμα αλλάζει περιοδικά. Το θέμα για το 2018 είναι ο Τιτανικός. Τα θέματα του παρελθόντος περιλάμβαναν τη Λειψία το 1813, την Αμαζονία, την αρχαία Ρώμη και το Έβερεστ.

3. Εκκλησία του Αγίου Θωμά

Εκκλησία του Αγίου Θωμά© Draghicich / Dreamstime

Η εκκλησία του Αγίου Θωμά είναι μια λουθηρανική εκκλησία της ύστερης γοτθικής εποχής με σημαντική μουσική και θρησκευτική ιστορία. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Richard Wagner, ο Johann Sebastian Bach, ο Mozart και ο Felix Mendelssohn Bartholdy έπαιξαν εδώ. Ο Μπαχ υπηρέτησε ως μουσικός διευθυντής του και είναι θαμμένος εδώ. Ο Μάρτιν Λούθηρος κήρυξε από τον άμβωνα το 1539.

Ο Άγιος Θωμάς φημίζεται για το Thomanerchor, μια αγορίστικη χορωδία που υπάρχει από το 1212 – η εκκλησία ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Το σημερινό κτήριο χρονολογείται στο 1496, με πύργο και παρεκκλήσια που προστέθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Στο εσωτερικό υπάρχουν γοτθικοί πίνακες.

2. Πλατεία Αγοράς

Πλατεία Αγοράς

Η πλατεία της αγοράς χρονολογείται πριν από αιώνες, όταν οι ιππότες έπαιζαν παιχνίδια εδώ. Το Παλιό Δημαρχείο, που σήμερα είναι μουσείο ιστορίας, χτίστηκε το 1509. Η μεγάλη αίθουσα χορού χρησιμοποιείται για συναυλίες. Άλλα παλιά κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία φιλοξενούν εστιατόρια και καταστήματα. Οι κορυφαίες αγορές και τα φεστιβάλ της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων και του Πάσχα, λαμβάνουν χώρα εδώ κάθε χρόνο.

Τον υπόλοιπο χρόνο η Τρίτη και η Πέμπτη είναι οι καλύτερες μέρες για να επισκεφθείτε την αγορά. Τότε είναι που οι αγρότες πωλούν όμορφα διαρρυθμισμένα φρέσκα προϊόντα και μπουκέτα λουλουδιών. Η αγορά είναι ένα καλό μέρος για να πάρετε φαγητό για ένα πικνίκ για να απολαύσετε σε ένα από τα πολλά πάρκα της Λειψίας.

1. Volkerschlachtdenkmal

Volkerschlachtdenkmal

Το Volkerschlachtdenkmal είναι ένα τεράστιο μνημείο που τιμά την ήττα του Ναπολέοντα στη Μάχη των Εθνών του Οκτωβρίου 1813. Στη μάχη συμμετείχαν 800.000 στρατιώτες από 20 χώρες, με 100.000 νεκρούς ή τραυματίες. Το μνημείο χτίστηκε για την 100ή επέτειο της μάχης το 1913, με δωρεές κατοίκων της Λειψίας και της πόλης της Λειψίας.

Το μνημείο είναι σχεδόν 300 πόδια (91 μέτρα) ύψος με 500 σκαλοπάτια. Υπάρχει μια πλατφόρμα προβολής στην κορυφή. Φτιαγμένο από σκυρόδεμα και πέτρα, το μνημείο στέκεται εκεί που έλαβαν χώρα μερικές από τις πιο αιματηρές μάχες της μάχης. Αγάλματα στρατιωτών που σκοτώθηκαν περιβάλλουν τον πρώτο όροφο.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λειψία

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λειψία, καθώς αυτή είναι η εποχή που ο καιρός είναι πιο ζεστός και ο ήλιος λάμπει πιο λαμπερός. Οι μέσες θερμοκρασίες από 19 έως 23°C (66-73°F) σας επιτρέπουν να κάνετε άνετα μια βόλτα στο κέντρο του, να κάνετε πεζοπορία στα δάση του ή να εξερευνήσετε τα κοντινά ποτάμια και τις λίμνες του.

Ενώ αυτή είναι η εποχή που η πόλη είναι πιο πολυσύχναστη και οι τιμές είναι υψηλότερες, πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε όλη την πόλη. Αυτά περιλαμβάνουν το Bachfest και το Wave Gothic Festival. Και τα δύο σημαντικά μέρη της εναλλακτικής και της σύγχρονης πολιτιστικής σκηνής του «Hypezig».

Ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος είναι επίσης καλοί για να επισκεφθείτε τη Λειψία, αν και η θερμοκρασία πέφτει ήδη στους 13 ή 14°C (55 έως 57°F). Ωστόσο, τα χρώματα των ανθισμένων λουλουδιών και των χρυσών δέντρων είναι πολύ γραφικά. Το δημοφιλές φεστιβάλ Leipziger Kleinmesse πραγματοποιείται επίσης κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Ο Δεκέμβριος έχει και πάλι αύξηση στον αριθμό των τουριστών καθώς οι άνθρωποι κατευθύνονται στη Λειψία για τη μαγική χριστουγεννιάτικη αγορά της, η οποία χρονολογείται εντυπωσιακά από το 1458. Καθώς κάθε μήνας του χρόνου έχει περίπου 12 και 16 ημέρες με τουλάχιστον λίγες βροχοπτώσεις, φροντίστε να πάρετε ένα παλτό όταν πηγαίνω!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια