13 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε τις ΗΠΑ

Από εμβληματικές πόλεις και φιλικούς ανθρώπους μέχρι διαφορετικά τοπία και κάτω του μέσου όρου ασφάλεια αεροδρομίων, δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν είναι περίεργο που οι ΗΠΑ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και η κουλτούρα τους μπορεί να είναι λίγο τρομακτικά για έναν επισκέπτη για πρώτη φορά, επομένως, για να μετριαστεί το πολιτισμικό σοκ, ακολουθούν μερικά πράγματα που θα θέλατε να μάθετε για τη «χώρα των ελεύθερων» πριν από το ταξίδι σας!

1. Μην ξεχνάτε τη βίζα των ΗΠΑ

Είναι σημαντικό για κάθε ταξιδιώτη να γνωρίζει τις απαιτήσεις που απαιτούνται για να εισέλθει στις ΗΠΑ, επειδή η κατά λάθος αίτηση για λανθασμένη τουριστική βίζα των ΗΠΑ ή η εμφάνιση χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της εισόδου.

Ορισμένοι ταξιδιώτες μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για 90 ημέρες, γνωστή ως ΑΥΤΟ (Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας). Αυτή η εξουσιοδότηση ταξιδιού υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω του Προγράμματος Απαλλαγής από την Βίζα των ΗΠΑ, το οποίο σας επιτρέπει να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ χωρίς βίζα! Για να λάβετε το ESTA θα πρέπει να είστε πολίτης χώρας μέλους (οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστραλία και η Ιαπωνία εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία) που ταξιδεύετε στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή για 90 ημέρες ή λιγότερο, να έχετε έγκυρο διαβατήριο και εγκεκριμένη αίτηση ESTA.

Η αίτηση είναι αρκετά εύκολη, χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και κοστίζει μόνο $14 USD. Μόλις εγκριθεί, Το ESTA σας ισχύει για 2 χρόνια και μπορείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ όσες φορές θέλετε. Ωστόσο, κάθε επίσκεψη δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 90 ημέρες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι 90 ημέρες ξεκινούν μόλις αγγίξετε το έδαφος των ΗΠΑ. Δεν σταματά ή μηδενίζεται εάν διασχίσετε τα σύνορα με γειτονικές χώρες όπως ο Καναδάς, το Μεξικό ή η Καραϊβική. Λάβετε, λοιπόν, αυτό κατά νου όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας, καθώς δεν θέλετε να πληρώσετε τέλη παραμονής ή να καταλήξετε να απελαθείτε!

Εάν σκοπεύετε να μείνετε για περισσότερες από 90 ημέρες ή δεν είστε πολίτης χώρας μέλους, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την κατάλληλη βίζα για τις ΗΠΑ. Ελεγχος αυτόν τον ιστότοπο Για περισσότερες πληροφορίες.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

2. Μην επισκέπτεστε τις ΗΠΑ χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση

Το κόστος υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ είναι εξωφρενικά ακριβό και κάθε χρόνο χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης λόγω ιατρικού χρέους. Μια βόλτα με ένα ασθενοφόρο μπορεί σας ξεπέρασε τα 2.700 $ ενώ η πραγματική επίσκεψη σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης μπορεί να κοστίσει από $200 έως $3.000 ανάλογα με την ιατρική σας κατάσταση. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι χρεώσεις μπορεί να φτάσουν τα 20.000 $! Είναι επιτακτική ανάγκη να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση πριν ταξιδέψετε στις Η.Π.Α. Δεν θέλετε να βρεθείτε σε δύσκολη θέση όπου πρέπει να διαλέξετε μεταξύ του να πάτε στο νοσοκομείο ή να την κολλήσετε όταν είστε άρρωστοι! Εξοικονομήστε τον πονοκέφαλο και τα χρήματα και επενδύστε στην ταξιδιωτική ασφάλιση. Χρησιμοποιούμε και προτείνουμε το SafetyWing.

3. Αναμένεται φιλοδώρημα

Το φιλοδώρημα είναι τεχνικά εθελοντικό, αλλά, επειδή ο κατώτατος μισθός για το προσωπικό αναμονής είναι ακόμη χαμηλότερος από το κανονικό, αναμένεται ότι θα καλύψουν τη διαφορά στα φιλοδωρήματα. Επομένως, το φιλοδώρημα είναι λίγο πολύ υποχρεωτικό ή μάλλον, ένας ανεπίσημος κανόνας!. Ένα φιλοδώρημα 15 έως 20% είναι σύνηθες όταν τρώτε έξω. Πριν δώσετε ένα φιλοδώρημα, βεβαιωθείτε ότι το φιλοδώρημα δεν περιλαμβάνεται ήδη στον λογαριασμό, ειδικά αν γευματίζετε με πάρτι 6 ή περισσότερων ατόμων. Σημειώστε ότι το φιλοδώρημα υπερβαίνει το φαγητό σε εστιατόρια και θα πρέπει να περιμένετε να δώσετε φιλοδωρήματα σε μπάρμαν (1-2 $ ανά ποτό), υπηρεσία καθαριότητας ξενοδοχείου (3-5 $ ανά διανυκτέρευση), οδηγούς ταξί (10-15%), ακόμη και Bellman (1 $). -2 ανά σακούλα). Είναι καλή ιδέα να προσθέσετε συμβουλές στον προϋπολογισμό δαπανών σας όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στις ΗΠΑ!

4. Οι τιμές δεν είναι αυτό που φαίνονται

Όσον αφορά τις τιμές, οι Αμερικάνοι έχουν αυτό το μαγικό κόλπο όπου οι ετικέτες τιμών έχουν μια τιμή, αλλά όταν τηλεφωνούν στο ταμείο, το POOF έχει μια άλλη πιο ακριβή τιμή. Αυτό το κόλπο ονομάζεται φόρος επί των πωλήσεων. Οι περισσότερες ετικέτες τιμών δεν περιλαμβάνουν φόρο επί των πωλήσεων, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να πληρώσετε περισσότερα από όσα αρχικά περιμένετε! Ο φόρος επί των πωλήσεων είναι συνήθως μεταξύ 6% και 10% επιπλέον και ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία καθώς και από πόλη σε πόλη.

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Sky scanner

5. Υπάρχουν περισσότερα στις ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκη

Με τόσες πολλές ταινίες που βασίζονται στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι, καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτές οι εμβληματικές πόλεις είναι το μόνο που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ. Αλλά αγόρι κάνει λάθος! Οι ΗΠΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο και είναι πολύ διαφορετικές ως προς το τοπίο, τους ανθρώπους, ακόμη και το κλίμα τους. Η χώρα εκτείνεται σε έξι ζώνες ώρας και η απόσταση από την πόλη της Νέας Υόρκης στο Σαν Φρανσίσκο είναι μεγαλύτερη από τη Λισαβόνα στη Μόσχα!

Με αυτά τα λόγια, μην προσπαθήσετε να δείτε πάρα πολλά σε μία επίσκεψη. Θα συνιστούσα να παραμείνετε σε μια περιοχή, όπως η βορειοανατολική, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και την Ουάσιγκτον, ή τη Δυτική Ακτή όπου μπορείτε να ανακαλύψετε το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Λας Βέγκας όλα με μια κίνηση! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε πραγματικά να δείτε και να εξερευνήσετε ένα μέρος και όχι απλώς να βιάζεστε από πολιτεία σε πολιτεία μόνο και μόνο για να μπορείτε να πείτε: «Ήμουν εκεί».

6. Εξερευνήστε Μερικά Εθνικά Πάρκα

Τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ είναι μερικά από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε ένα, αν όχι δύο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Από το Grand Canyon μέχρι τα Smoky Mountains, μπορείτε να ανακαλύψετε διάφορα πάρκα γεμάτα με μαγευτικά τοπία, παρθένες λίμνες και ενδιαφέρουσα άγρια ​​ζωή. Με 59 εθνικά πάρκα που καλύπτουν πάνω από 80 εκατομμύρια στρέμματα σε όλες τις πολιτείες, μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε ένα ολόκληρο ταξίδι αφιερωμένο στην εξερεύνηση τους, καθώς είναι ένας από τους αληθινούς θησαυρούς της Αμερικής και δεν πρέπει να τα χάσετε!

7. Κάθε Πολιτεία είναι σαν τη δική του μικρή χώρα

Είτε πρόκειται για το τοπίο, το κλίμα, το φαγητό, την αργκό, τις προσωπικότητες ή ακόμα και το στυλ ντυσίματος, θα παρατηρήσετε ότι τα πράγματα αλλάζουν από πολιτεία σε πολιτεία! Για παράδειγμα, οι άνθρωποι από την πόλη της Νέας Υόρκης είναι γνωστοί ότι είναι πάντα βιαστικοί, και η ίδια η πόλη είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα της μόδας των ΗΠΑ ενώ η Καλιφόρνια. Οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί και προτιμούν σαγιονάρες, σορτς και φανελάκια. Ακόμη και οι νόμοι είναι διαφορετικοί από κράτος σε κράτος. Για παράδειγμα, στο Τέξας οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα όπλο χωρίς άδεια, ενώ στην Καλιφόρνια χρειάζεστε ειδική άδεια για να αγοράσετε ένα όπλο. Το κάπνισμα μαριχουάνας είναι ένα άλλο παράδειγμα, στη Μασαχουσέτη είναι νόμιμο, αλλά στη Λουιζιάνα είναι αντίθετο με το νόμο. Έτσι, μόνο και μόνο επειδή κάτι επιτρέπεται σε μια πολιτεία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποθέσετε ότι είναι εντάξει σε μια άλλη!

8. Στο διάολο με το μετρικό σύστημα

Οι ΗΠΑ είναι μία από τις μόνες χώρες στον κόσμο που είπαν «στο διάολο με το φοβερό μετρικό σύστημα, ας μπερδέψουμε τον κόσμο μετρώντας τα πράγματα σε μίλια, ίντσες, πόδια και γιάρδες αντί σε μέτρα». Οι Αμερικανοί ζυγίζουν επίσης τα πράγματα σε λίβρες, πίνουν υγρά σε πίντες και γαλόνια και μετρούν τη θερμοκρασία σε Φαρενάιτ και όχι σε Κελσίου. Επιπροσθέτως, οι Αμερικανοί γράφουν επίσης την ημερομηνία ως ΜΜ/ΗΗ/ΕΕΕΕ (πρώτος μήνας) αντί για ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ. Μας αρέσει να είμαστε διαφορετικοί, ακόμα κι αν είναι μόνο για χάρη του να είμαστε διαφορετικοί.

9. Μην βασίζεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Έξω από μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, και αυτό που υπάρχει αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά. Οι ΗΠΑ έχουν μια ισχυρή κουλτούρα αυτοκινήτου, επομένως, το καλύτερο στοίχημά σας για να μετακινηθείτε είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα σας δώσει την ελευθερία να κινηθείτε με τον δικό σας ρυθμό. Αξίζει τον κόπο. Σημειώστε επίσης ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ είναι αυτόματα και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι δύσκολο να τα βρείτε. Για τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ρίξτε μια ματιά στο Rentalcars.com.

10. Η ασφάλεια του αεροδρομίου είναι μεγάλη υπόθεση στις ΗΠΑ

Εκτός από τα ταξίδια με αυτοκίνητο, το αεροπλάνο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε τη χώρα! Ωστόσο, μπορεί να είναι όχι μόνο χρονοβόρο, αλλά και αρκετά δύσκολο.. Οι ΗΠΑ παίρνουν την ασφάλεια πολύ στα σοβαρά, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε σε αστεία μεγάλες ουρές, να βγάλετε τη ζώνη, το μπουφάν και τα παπούτσια σας, να περάσετε από έναν ανιχνευτή μετάλλων που είναι τόσο εξελιγμένο, χρειάζεται έναν δεύτερο ανιχνευτή μετάλλων για να ελέγξει διπλά τι έχασε, καθώς και να τραβηχτεί στην άκρη για μια τυχαία αναζήτηση. Θα παρατηρήσετε επίσης πολλά σκυλιά γύρω από το αεροδρόμιο, θα μυρίσουν εσάς και τις τσάντες σας και είναι εκεί για να ελέγξουν για ναρκωτικά και εκρηκτικά.

Για να κάνετε τη διαδικασία ασφάλειας του αεροδρομίου όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Φτάστε στο αεροδρόμιο 3 ώρες πριν από την πτήση σας, 2 ώρες νωρίτερα μπορεί να είναι πολύ κοντά!
  • Επισκέψου το Ιστοσελίδα TSA Επομένως, δείτε τους κανόνες και τους κανονισμούς για τη μετάβαση στην ασφάλεια του αεροδρομίου.
  • Ντυθείτε με τρόπο που σας επιτρέπει να βγάζετε γρήγορα πράγματα όπως τα παπούτσια και τις ζώνες σας. Φορέστε επίσης όσο το δυνατόν λιγότερο μέταλλο, όπως κοσμήματα ή ρολόγια.
  • Διατηρείτε πάντα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και το διαβατήριό σας, καθώς θα σας ζητηθούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Συσκευασία για αποσυσκευασία: Συσκευάστε όλα τα εγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης της TSA σε φερμουάρ μεγέθους ενός quart και το φορητό υπολογιστή/ηλεκτρονικά σας σε ένα μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο.

11. Το ανεπίσημο μότο των ΗΠΑ είναι «Go Big or Go Home»

Στους Αμερικανούς αρέσει πολύ. Τα αυτοκίνητα είναι μεγάλα, οι άνθρωποι είναι μεγάλοι (όχι όλοι μας), τα σπίτια είναι μεγάλα, τα σούπερ μάρκετ είναι γιγάντια, η ίδια η Αμερική είναι μεγάλη! Αν δεν είναι μεγάλο, δεν είναι αμερικανικό. Και, ως η πρωτεύουσα του γρήγορου φαγητού στον κόσμο, μπορείτε να περιμένετε το φαγητό να σερβίρεται σε μεγέθη μερίδων: μεγάλες, μεγαλύτερες και υπερμεγέθεις! Ετοιμαστείτε να βάλετε λίγο βάρος!

12. Για επείγοντα περιστατικά καλέστε το 911

Εάν για οποιονδήποτε λόγο αντιμετωπίζετε προβλήματα και χρειάζεστε βοήθεια, σηκώστε ένα τηλέφωνο και καλέστε το 911. Ανεξάρτητα από το είδος της έκτακτης ανάγκης: πυρκαγιά, ληστεία ή ασθένεια, το 911 θα σας στείλει τη σωστή βοήθεια. Και θυμηθείτε να καλείτε αυτόν τον αριθμό μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς η κλήση του 911 για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την αναφορά έκτακτης ανάγκης μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές κυρώσεις, όπως πρόστιμο ή φυλάκιση.

13. Οι Αμερικανοί είναι Τυπικά Πολύ Φιλικοί

Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανοί είναι πολύ φιλικοί, ειδικά στο νότο. Πρέπει να αγαπήσω αυτή τη νότια φιλοξενία. Χαμογελάμε, γελάμε δυνατά υστερικά, σας ρωτάμε πώς τα πάτε (ακόμα κι αν δεν μας ενδιαφέρει η απάντηση) και δεν μας πειράζει να συζητάμε με έναν εντελώς άγνωστο. Γεια, μισούμε ακόμη και να μας αποκαλούν κυρία, κύριε ή οποιονδήποτε άλλο επίσημο τίτλο, απλά λέτε μας με τα μικρά μας ονόματα. Είμαστε κουλ έτσι. Μας αρέσει να μιλάμε για τη χώρα μας, να βοηθάμε τους άλλους ενώ μαθαίνουμε για ένα νέο μέρος, γι’ αυτό μην φοβάστε να ξεκινήσετε μια συζήτηση, τελικά οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν την Αμερική, την Αμερική.

Από τις παραλίες στο Μαϊάμι και τις ερήμους στην Αριζόνα, μέχρι την αμαρτωλή διασκέδαση στο Λας Βέγκας και την υπέροχη μουσική τζαζ στη Νέα Ορλεάνη, οι ΗΠΑ είναι πραγματικά ένα συναρπαστικό μέρος. Και τώρα που είστε εξοπλισμένοι με όλες τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας ταξίδι στην Αμερική, είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε αυτή την όμορφη χώρα!

Διαβάστε επίσης:Αυστρία 14 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Ταϊλάνδη Ταξίδι, Εργασία ή Συνταξιοδότηση.Απόλυτος οδηγός βίζας της Ταϊλάνδης

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια