15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, Μεξικό

Βρίσκεται στα δροσερά κεντρικά υψίπεδα στα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, η πολύχρωμη πόλη του Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε είναι από καιρό αγαπημένη καλλιτεχνών, καλοφαγάδων, εκπατρισμένων και ταξιδιωτών.

Το San Miguel de Allende, που πήρε το όνομά του από τον Ignacio Allende, ήρωα των Πολέμων της Ανεξαρτησίας του Μεξικού, είναι γεμάτο με μουσεία και γκαλερί τέχνης, περιτριγυρισμένο από οινοποιεία και ιαματικές πηγές και με εύκολη πρόσβαση σε αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους και εκπληκτικά καταφύγια.

Για να εμπνεύσετε το ταξίδι σας, εδώ είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο San Miguel de Allende!

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

eskystudio / shutterstock.com

1. Περιηγήσεις με τα πόδια στο San Miguel de Allende

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα τουριστικά αξιοθέατα στο San Miguel de Allende, με το δροσερό κλίμα και τους σκιερούς δρόμους, είναι με τα πόδια.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι γεμάτο ιστορία. Παρά το γεγονός ότι είναι συμπαγής και εύκολη στη βόλτα, τα καλύτερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης είναι συχνά κρυμμένα σε στενά σοκάκια ή στις αυλές των αποικιακών αρχοντικών.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Λάβετε μέρος σε μια περιήγηση με τα πόδια στο San Miguel de Allende να αποκαλύψει την καλύτερη μπαρόκ αρχιτεκτονική και τις απομονωμένες γκαλερί τέχνης και φυσικά, να εμβαθύνει στη συναρπαστική ιστορία της πόλης.

Οι πεζοπορίες με συμβουλές αναχωρούν από τον κήπο μπροστά από την εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ενώ υπάρχουν επίσης πολλοί περισσότεροι τοπικοί ξεναγοί έτοιμοι να δείξουν στους ταξιδιώτες την πόλη τους.

eskystudio / shutterstock.com

2. Ενορία του Σαν Μιγκέλ Αρχαγγέλου

Το πιο εντυπωσιακό κτήριο μεταξύ της παλαιάς πόλης που έχει περιγραφεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι αναμφίβολα η Parroquia de San Miguel Arcángel.

Οι ροζ πύργοι της πιο διάσημης εκκλησίας του San Miguel de Allende υψώνονται ψηλά πάνω από την πόλη και ο τοπικός θρύλος λέει ότι ο αρχιτέκτονας σχεδίασε τον εξωφρενικό χώρο λατρείας στα τέλη του 19ου αιώνα βασισμένος αποκλειστικά σε μια καρτ ποστάλ που είχαν δει από μια γοτθική εκκλησία στο Βέλγιο.

Μπείτε μέσα στην εκκλησία, όπου θα σας υποδεχτεί ένα ευρύχωρο εσωτερικό που είναι γεμάτο με πολύχρωμες εικόνες τοπικών αγίων και ζωντανές σκηνές της σταύρωσης.

Bill Perry / shutterstock.com

3. Κήπος Αλιέντε

Είναι αδύνατο να μην δείτε τον Jardin Allende όταν επισκέπτεστε το San Miguel de Allende, καθώς είναι η πιο κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τα σκαλιά του Parroquia de San Miguel Arcángel, το Jardin Allende είναι ένας ευχάριστος, δημόσιος χώρος όπου μπορείτε να καθίσετε σε σκιερά παγκάκια, να ακούσετε ντόπιους μουσικούς ή να απολαύσετε μία από τις πολλές δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ.

Το Jardin Allende είναι ένα σημαντικό σημείο συνάντησης και ορόσημο, καθώς και μια δημόσια πλατεία, επομένως θα εξοικειωθείτε γρήγορα με αυτόν τον γνωστό προορισμό κατά τη διαμονή σας στο San Miguel de Allende.

eskystudio / shutterstock.com

4. Οίκος Ignacio Allende

Το San Miguel de Allende ονομάζεται, εν μέρει, για τον Μεξικανό ήρωα Ignacio de Allende. Ένας ντόπιος της πόλης, ο Αλιέντε ήταν μια σημαντική προσωπικότητα κατά τη διάρκεια των Πολέμων της Ανεξαρτησίας του Μεξικού στις αρχές του 19ου αιώνα.

Πολέμησε εναντίον των Ισπανών και εκτελέστηκε για τις προσπάθειές του, αλλά πέρασε στον θρύλο του Μεξικού όταν τελικά κερδήθηκε η ανεξαρτησία.

Το Casa de Ignacio Allende βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι το σπίτι της οικογένειας των Αλιέντες. Το αποικιακό μέγαρο έχει διατηρηθεί και σήμερα είναι εν μέρει ιερό και εν μέρει μουσείο.

Το μουσείο προσφέρει πληροφορίες όχι μόνο για τη ζωή του Ignacio Allende αλλά και για την ιστορία των Πολέμων της Ανεξαρτησίας του Μεξικού.

5. Το Μουσείο Μάσκας του Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο San Miguel de Allende είναι να επισκεφθείτε το μουσείο μασκών.

Αυτό το ιδιωτικό μουσείο – μόνο κατόπιν ραντεβού, αλλά εύκολα συνεννοημένο με τον ιδιοκτήτη – είναι αφιερωμένο στη μοναδική κουλτούρα μασκών του Μεξικού.

Ο επιμελητής έχει περάσει δεκαετίες συλλέγοντας και ερευνώντας τελετουργικές μεξικανικές μάσκες και υπάρχουν 500 διαφορετικοί τύποι μασκών που εκτίθενται στο μουσείο. Προσφέρουν μια συναρπαστική εικόνα του ιθαγενούς πολιτισμού, ενώ τα έσοδα από το μικρό αντίτιμο εισόδου διατίθενται σε τοπικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όλα είναι Shutter / shutterstock.com

6. Εργοστάσιο Aurora

Η πόλη έχει μια μακρά σχέση με την τέχνη και τους καλλιτέχνες, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο San Miguel de Allende είναι να επισκεφθείτε μια γκαλερί τέχνης.

Η Fabrica Aurora, η οποία φιλοξενεί περισσότερες από 40 μεμονωμένες γκαλερί, καθώς και μεταβαλλόμενα προσωρινά εκθέματα και εκθέσεις, είναι μια από τις καλύτερες γκαλερί τέχνης στην πόλη. Η εστίαση είναι στη μοντέρνα τέχνη, αλλά οι ίδιες οι γκαλερί βρίσκονται σε ένα υφαντουργείο ηλικίας αιώνων έξω από το κέντρο της πόλης.

7. Ινστιτούτο Allende

Οι λάτρεις της τέχνης ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν μερικές εβδομάδες ή μήνες στο San Miguel de Allende μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγγραφούν σε μαθήματα στο Instituto Allende.

Αυτή είναι η αυθεντική σχολή τέχνης της πόλης, ένα ινστιτούτο που έγινε διάσημο από τη δεκαετία του 1950 και μετά, όταν Αμερικανοί ομογενείς άρχισαν να ζουν, να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν στο San Miguel de Allende.

Η καλλιτεχνική σκηνή απογειώθηκε από εκεί και σήμερα, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε μια σειρά καλλιτεχνικών θεμάτων, παράλληλα με πρακτικά μαθήματα ισπανικής γλώσσας.

Μάρκος Καστίγιο / shutterstock.com

8. Μαθήματα Μαγειρικής

Οι ταξιδιώτες δεν έλκονται απλώς από το San Miguel de Allende για να μάθουν πώς να είναι καλλιτέχνες. η πόλη έχει μια γαστρονομική παράδοση που είναι τόσο πλούσια όσο και η καλλιτεχνική της κληρονομιά.

Οι εκδρομές με φαγητό αφθονούν στην πόλη, αλλά για να μάθετε πραγματικά τη διαφορά μεταξύ τάκος και tlayudas, ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο San Miguel de Allende είναι να συμμετάσχετε σε ένα μάθημα μαγειρικής.

Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Το Marilau Cooking School εστιάζει στις παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής και σας επιτρέπει να ετοιμάζετε συνταγές προγόνων, ενώ τα μαθήματα του σεφ David Jahnke συνδυάζουν ιστορικά μεξικάνικα πιάτα με μοντέρνα fusion φαγητά.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

9. Μπαρ και εστιατόρια στον τελευταίο όροφο

Εάν είστε σε διακοπές για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε, τότε τίποτα δεν ξεπερνά ένα χαλαρό απόγευμα ή βράδυ σε ένα μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο.

Στο Σαν Μιγκέλ ντε Αλιέντε, έχεις κακή επιλογή. Τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια της πόλης έχουν κομψές στέγες και βεράντες που προσφέρουν υπέροχη θέα στον ορίζοντα, ενώ απολαμβάνετε κοκτέιλ, κρύα τσέρβεζα και εξαιρετικό φαγητό.

Δοκιμάστε το Quince για εκλεκτό φαγητό και θέα στην εκκλησία, επισκεφθείτε το Luna Rooftop για τάπας ισπανικού στιλ ή περάστε το βράδυ στο Trazo 1810 αν αναζητάτε την απόλυτη κομψότητα.

Lukasz Szwaj / shutterstock.com

10. Οινοποιεία

Το φαγητό και το ποτό αποτελούν μεγάλο μέρος κάθε ταξιδιού στην πόλη και αν είστε λάτρης του κρασιού και αναρωτιέστε τι να κάνετε στο San Miguel de Allende, τότε μην ανησυχείτε γιατί σας έχουμε καλύψει.

Τα 15 καλύτερα μουσεία στην Πόλη του Μεξικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το κλίμα του San Miguel de Allende προσφέρεται τέλεια για την αμπελοκαλλιέργεια και η πόλη φημίζεται σε όλο το Μεξικό για τα τοπικά κρασιά της.

Λάβετε μέρος σε μια ημερήσια περιήγηση σε ένα από τα πολλά τοπικά οινοποιείαή απλά κλείστε ένα ταξί για έναν αμπελώνα και περάστε τη μέρα δοκιμάζοντας κρασιά και καλό φαγητό.

Τα αγαπημένα περιλαμβάνουν το οινοποιείο Dos Buhos, το Toyan Vineyard και τον τεσσάρων αιώνων αμπελώνα San Miguel.

Janinejerez / shutterstock.com

11. Ιερό του Atotonilco

Σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο της πόλης, το Sanctuary of Atotonilco αποτελεί μέρος της ευρύτερης λίστας Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO του San Miguel de Allende.

Αυτή η ιστορική εκκλησία θαυμάζεται πολύ για τις πολύχρωμες, αλλά συχνά μάλλον θορυβώδεις θρησκευτικές τοιχογραφίες της, τις οποίες θα δείτε μόλις περπατήσετε μέσα από την ιστορική πέτρινη καμάρα στο ιερό.

Η εκκλησία είναι σημαντικός τόπος προσκυνήματος για τους Καθολικούς γιατί τα ιαματικά νερά στα οποία είναι χτισμένο το ιερό στην κορυφή λέγεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

3 Μέρες στην Πόλη του Μεξικού: Το τέλειο δρομολόγιο στην πόλη του Μεξικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

12. The Grotto Spa

Οι ίδιες θερμές πηγές που προσελκύουν για αιώνες προσκυνητές στο Atotonilco προσελκύουν τώρα ισάριθμους τουρίστες.

Στο La Gruta Spa, κοντά στο Sanctuary of Atotonilco, μπορείτε να απολαύσετε τα ζεστά, ιαματικά νερά για τον εαυτό σας και να δείτε αν υπάρχουν πραγματικά αυτές οι θεραπευτικές ιδιότητες.

Απολαύστε χαλαρωτικές συνεδρίες σπα μαζί με περιποιήσεις σπα και μασάζ, τελειώνοντας κάθε μέρα στο San Miguel de Allende με τον πιο ήρεμο τρόπο.

Marcos E Ramos Ponciano / shutterstock.com

13. Καναδάς της Παναγίας

Το San Miguel de Allende είναι σε μεγάλο βαθμό μια αποικιακή πόλη, αλλά βγείτε στην ύπαιθρο και μπορείτε να επισκεφθείτε έναν από τους αρχαίους αρχαιολογικούς χώρους του Μεξικού.

Το Cañada de la Virgen χρονολογείται γύρω στο 500 μ.Χ. και πιστεύεται ότι χτίστηκε ως αστρονομικό παρατηρητήριο και θρησκευτικός χώρος από τον τοπικό πολιτισμό των Οτόμι.

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Πόλη του Μεξικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο ιστότοπος είναι αρκετά απομακρυσμένος και είναι ανοιχτός στο κοινό μόνο την τελευταία δεκαετία. Λάβετε μέρος σε μια περιήγηση από το San Miguel de Allende να επισκεφτεί τα ερείπια και να μάθει περισσότερα για τους αυτόχθονες πολιτισμούς που προηγήθηκαν της άφιξης των Ισπανών στο κεντρικό Μεξικό.

14. Pool of the Ingenuity

Αποδράστε από την πόλη με ένα ταξίδι στο Charco del Ingenio, τους εκτεταμένους βοτανικούς κήπους του San Miguel de Allende.

Αυτό το μεγάλο φυσικό καταφύγιο φιλοξενεί εκατοντάδες γηγενή είδη φυτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους σπάνιους μεξικανικούς κάκτους.

Οι κήποι βρίσκονται μέσα σε μια μεγάλη κοιλάδα και επικεντρώνονται γύρω από μια μεγάλη πισίνα γλυκού νερού. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε περιηγήσεις πεζοπορίας μέσω του καταφυγίου για να δείτε περισσότερα και να μάθετε περισσότερα για τη μοναδική χλωρίδα της περιοχής.

Bill Perry / shutterstock.com

15. The Lookout

Περπατήστε ανηφορικά ή κάντε μια σύντομη βόλτα με ταξί στο El Mirador, όπου θα εκπλαγείτε από την καλύτερη θέα του San Miguel de Allende. Με θέα στην πόλη, το El Mirador είναι ένα δημοφιλές μέρος για φωτογραφίες και για μερικά κρύα ποτά στον ήλιο, ενώ είναι απασχολημένος τα βράδια και τα σαββατοκύριακα τόσο με ντόπιους όσο και με τουρίστες.

Απολαύστε τη θέα στο ηλιοβασίλεμα των πολύχρωμων σπιτιών και των διάσημων ροζ κώνων της εκκλησίας από κάτω και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο San Miguel de Allende για ένα βραδινό δείπνο.

Πόλη του Μεξικού | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Από όμορφους κήπους και πανοραμική θέα μέχρι υπέροχες εκκλησίες και ατελείωτες γκαλερί τέχνης, είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλά φανταστικά μέρη για επίσκεψη στο San Miguel de Allende.

Κάντε μια περιήγηση με τα πόδια στην πόλη, επισκεφθείτε οινοποιεία και μπαρ στον τελευταίο όροφο ή περάστε τη μέρα χαλαρώνοντας στα ιαματικά λουτρά. Γιατί να μην κάνετε την επόμενη μεξικανική σας απόδραση ένα ταξίδι στο San Miguel de Allende; Και αφού έχετε κάνει ό,τι πρέπει να κάνετε στην πόλη, υπάρχουν πολλές ημερήσιες εκδρομές από το San Miguel de Allende που αξίζει επίσης να κάνετε.

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.