15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Μαδρίτη

Η Ισπανία είναι γεμάτη υπέροχους προορισμούς – ιδιαίτερα την πρωτεύουσά της, τη Μαδρίτη. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να γεμίσετε αρκετές μέρες με όλα τα σπουδαία πράγματα να κάνετε στη Μαδρίτη, αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Εάν επιτρέψετε μια ή δύο επιπλέον ημέρες στο δρομολόγιό σας στη Μαδρίτη, μπορείτε να βγείτε έξω από την πόλη και να δείτε τι άλλο έχει να προσφέρει η Ισπανία.

Η τοποθεσία της Μαδρίτης κοντά στο κέντρο της Ισπανίας την καθιστά ιδανική βάση για ημερήσιες εκδρομές. Κατευθυνθείτε προς σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση και γρήγορα θα βρείτε αξιόλογα πράγματα για να δείτε στην Ισπανία εκτός Μαδρίτης. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για τις δυνατότητες, συγκεντρώσαμε αυτήν τη λίστα με τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Μαδρίτη.

Πώς να περάσετε

Αν και μπορείτε να κάνετε πολλές από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για την ημέρα για να δώσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία και ανεξαρτησία. Με τους δικούς σας τέσσερις τροχούς, ελέγχετε τον χρόνο και το πρόγραμμά σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στην ομάδα σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι φθηνότερη από άλλες μορφές μεταφοράς. Μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στο Rentalcars.com , έναν ιστότοπο συγκέντρωσης που αναζητά και εμφανίζει τιμές και διαθεσιμότητα από εκατοντάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, βοηθώντας σας να βρείτε το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο για τον προϋπολογισμό σας.

Δεν θέλετε να οδηγείτε ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μην ανησυχείς! Έχουμε παραθέσει την καλύτερη περιήγηση για κάθε ημερήσια εκδρομή (όπου είναι διαθέσιμη).

emperorcosar / shutterstock.com

Σεγκόβια

Ένα από τα πιο δημοφιλή ημερήσια ταξίδια στη Μαδρίτη είναι στη Σεγκόβια. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας σε αυτήν την κοντινή πόλη ακριβώς στο κέντρο με το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Σεγκόβια , ένα θαύμα της αρχαίας μηχανικής. Εδώ θα βρείτε επίσης την Plaza del Azoguejo , μια ιστορική αγορά από την οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε σε μαιάνδρους μεσαιωνικούς δρόμους. Καθώς πηγαίνετε, θα παρατηρήσετε σίγουρα την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική του καθεδρικού ναού της Σεγκόβια , μεταξύ άλλων εντυπωσιακών εκκλησιών. Για παράδειγμα, βρείτε το δρόμο σας προς την Εβραϊκή Συνοικία για να δείτε την πρώην συναγωγή που τώρα είναι το μοναστήρι Corpus Christi .

Αν ακολουθήσετε τα τείχη της αρχαίας πόλης, σύντομα θα φτάσετε στο Alcázar της Σεγκόβια , αναμφισβήτητα το κορυφαίο σημείο της πόλης. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα δωμάτια του κάστρου και να απολαύσετε την υπέροχη θέα στη Σεγκόβια και πέρα ​​από τον πύργο του.

Μετάβαση: Η Σεγκόβια είναι ιδιαίτερα εύκολη στην πρόσβαση από τη Μαδρίτη, με τρένα από το κέντρο της πόλης που κάνουν το ταξίδι σε λιγότερο από μία ώρα. Ωστόσο, εάν θέλετε να συνδυάσετε τη Σεγκόβια με άλλους προορισμούς, είναι καλύτερο να δείτε ολοήμερες εκδρομές που περιλαμβάνουν πολλές στάσεις.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Σεγκόβια

emperorcosar / shutterstock.com

Τολέδο

Το Τολέδο είναι ένα σύντομο ταξίδι από τη Μαδρίτη και μια κοινή σύσταση για περιηγήσεις στα αξιοθέατα πέρα ​​από την πρωτεύουσα, καθώς είναι γνωστό για τη συναρπαστική ιστορία του και για το πώς οι χριστιανικές, εβραϊκή και αραβικές κοινότητες έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη.

Μόλις μπείτε μέσα στα τείχη της πόλης, θα δείτε έναν ιστό από στενά μεσαιωνικά δρομάκια να απλώνονται μπροστά σας. Κατευθυνθείτε προς τον Καθεδρικό Ναό του Τολέδο , του οποίου ο σχεδιασμός του 13ου αιώνα αντικατοπτρίζει το πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης. Θα δείτε επίσης μοναστήρια, συναγωγές και εκκλησίες που ήταν συναγωγές διάσπαρτες ανάμεσα στις πολλές πλατείες του Τολέδο. Φυσικά, πρέπει επίσης να δείτε το γιγαντιαίο Alcázar του Τολέδο , κάποτε βασιλικό παλάτι και τώρα στρατιωτικό μουσείο.

Φτάνοντας εκεί: Με ωριαία τρένα που συνδέουν τη Μαδρίτη με το Τολέδο, το ταξίδι των 30 λεπτών δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο. Ο μόνος λόγος για να μην πάρετε το τρένο είναι ότι μια ξενάγηση μπορεί επίσης να σας δείξει άλλα μέρη γύρω από τη Μαδρίτη, όπως η Σεγκόβια.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Τολέδο

Mistervlad / shutterstock.com

Άγιος Λαυρέντιος του Ελ Εσκοριάλ

Η Ισπανία φιλοξενεί πολλά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικά σημαντικού στο San Lorenzo de El Escorial, μια πόλη που δεν απέχει πολύ από τη Μαδρίτη. Η Βασιλική τοποθεσία του San Lorenzo de El Escorial (επίσης γνωστή ως Μονή του El Escorial) είναι ένα τεράστιο συγκρότημα που περιλαμβάνει μια βασιλική κατοικία, μαυσωλείο, βιβλιοθήκη, βασιλική και μνημείο. Μερικά από τα κυριότερα σημεία είναι το Πάνθεον των Βασιλέων (ένας θάλαμος που περιέχει τα λείψανα περασμένων βασιλιάδων και βασιλισσών), οι τοιχογραφίες στην Αίθουσα των Μάχης , η όμορφη Βιβλιοθήκη του Μοναστηριού και η Βασιλική του μοναστηριού de El Escorial .

Ωστόσο, το βασιλικό συγκρότημα δεν είναι η μοναδική ιστορική τοποθεσία της πόλης που αξίζει να δείτε. Οι επισκέψεις στο El Escorial συχνά περιλαμβάνουν μια στάση στην κοντινή Κοιλάδα των Πεσόντων , όπου μια βασιλική και ένας σταυρός ύψους 150 μέτρων τιμούν όσους σκοτώθηκαν στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Μετάβαση: Μια ξενάγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε την ιστορία και τη σημασία της Μονής Ελ Εσκοριάλ από μια επίσκεψη. Ωστόσο, μπορείτε να το φτάσετε και από τη Μαδρίτη σε μία ώρα με το τρένο, το οποίο φεύγει κάθε ώρα από το κέντρο της πόλης.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο San Lorenzo de El Escorial

Takashi Images/shutterstock.com

Άβιλα

Με τα παρθένα τείχη και τον διατηρημένο μεσαιωνικό χαρακτήρα, η Ávila είναι μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Μαδρίτη. Ενώ πολλές ισπανικές πόλεις και κωμοπόλεις εξακολουθούν να έχουν τα μεσαιωνικά τους τείχη, λίγες συγκρίνονται με το μέγεθος των οχυρώσεων που περιβάλλουν την Άβιλα, για να μην αναφέρουμε τους 90 πύργους της. Θα θελήσετε να ρίξετε μια καλή ματιά στα Τείχη της Άβιλα έξω από την πόλη και στη συνέχεια να περπατήσετε κατά μήκος ενός από τα ανοιχτά τμήματα.

Εξερευνήστε επίσης πίσω από τα τείχη, ξεκινώντας από τον εκπληκτικό καθεδρικό ναό Ávila του 12ου αιώνα. Θα παρατηρήσετε πολλές άλλες εκκλησίες, μοναστήρια και μοναστήρια, όπως το Μοναστήρι της Santa Teresa και η Βασιλική του San Vicente . Μην παραλείψετε να σταματήσετε στην Plaza Mercado Chico , την ιστορική πλατεία της πόλης που περιβάλλεται από πέτρινες καμάρες.

Μετάβαση: Χρειάζονται δύο ώρες για να φτάσετε από τη Μαδρίτη στην Άβιλα με το τρένο. Μπορείτε επίσης να το επισκεφθείτε σε μια οργανωμένη περιήγηση για να φτάσετε εκεί πιο γρήγορα και να συμπεριλάβετε κοντινούς προορισμούς όπως η Σεγκόβια.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην Άβιλα

David Herraez Calzada / shutterstock.com

Λεκάνη

Ένα άλλο εύκολο ταξίδι με τρένο από τη Μαδρίτη είναι στη γραφική πόλη της Κουένκα. Χτισμένη από τους Μαυριτανούς σε ένα δραματικό τοπίο στα βουνά, η πόλη συνδυάζει την πλούσια ιστορία με το εκπληκτικό τοπίο. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας στην Plaza Mayor στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τον όμορφα γοτθικό καθεδρικό ναό της Κουένκα να στέκεται μπροστά σας.

Πιο πέρα ​​στην πόλη, θα συναντήσετε τα διάσημα κρεμαστά σπίτια της Κουένκα, τα Casas Colgadas . Αυτά τα παραδοσιακά σπίτια κάθονται με τόλμη κατά μήκος των βράχων πάνω από το φαράγγι του ποταμού Huécar. Για να τα δείτε σωστά, βγείτε στην παλιά γέφυρα San Pablo που εκτείνεται στο φαράγγι. Για την κλασική θέα της Κουένκα, περπατήστε στο Mirador Barrio del Castillo .

Φτάνοντας εκεί: Τακτικά τρένα κάνουν το ταξίδι μιας ώρας από τη Μαδρίτη στην Κουένκα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Κουένκα, ωστόσο, κάντε μια ξενάγηση για να μάθετε για την ιστορία των διάσημων τοποθεσιών της πόλης.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην Κουένκα

Sergey Dzyuba / shutterstock.com

Σαλαμάνκα

Με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και την περήφανη πανεπιστημιακή της παράδοση, η πόλη της Σαλαμάνκα είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από τη Μαδρίτη. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας κατευθύνοντας κατευθείαν προς την Plaza Mayor , την κεντρική πλατεία και το σπίτι του βασιλικού Δημαρχείου της Σαλαμάνκα . Η πλατεία είναι επίσης γεμάτη στοές και μπαλκόνια που φιλοξενούν καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

Στη συνέχεια, περάστε από την Παλιά Πόλη για να δείτε δύο περίτεχνες εκκλησίες σε μία – τον ​​Παλιό Καθεδρικό Ναό και τον Νέο Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα . Φροντίστε επίσης να δείτε το Casa de las Conchas , ένα παλάτι του 16ου αιώνα με σχέδια από κοχύλια στην πρόσοψή του. Ακόμη πιο περίτεχνη είναι η είσοδος στο μοναστήρι του San Esteban , ένα μοναστήρι της Δομινικανής Δημοκρατίας στην Plaza del Concilio de Trento (Συμβούλιο της πλατείας Trent). Για υπέροχη θέα, επισκεφθείτε την εκκλησία La Clerecía για να ανεβείτε στη Scala Coeli (μια «σκάλα προς τον παράδεισο») ή να διασχίσετε τη Ρωμαϊκή γέφυρα και να κοιτάξετε πίσω στην πόλη.

Φτάνοντας εκεί: Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρένα αναχωρούν από τη Μαδρίτη για τη Σαλαμάνκα κάθε ώρα, κάνοντας το ταξίδι σε λίγο λιγότερο από τρεις ώρες. Υπάρχουν επίσης ολιγοήμερες εκδρομές που συνδυάζουν ένα ταξίδι στη Σαλαμάνκα και την Άβιλα.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Σαλαμάνκα

Jose Ignacio Soto / shutterstock.com

Ο Αρανχουέζ

Ως βασιλικό θέρετρο, το Aranjuez προσφέρει μια γεύση από το υπέροχο και είναι ένα από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από τη Μαδρίτη. Το κύριο ορόσημο είναι το Βασιλικό Παλάτι του Aranjuez , ένα κτήμα για την ισπανική βασιλική οικογένεια από το 1560. Εμπνευσμένο έντονα από το γαλλικό ντιζάιν, η διακόσμηση του παλατιού συνδυάζει διάφορα στυλ για να δημιουργήσει ένα πλούσιο εσωτερικό που σίγουρα θα θέλετε να δείτε.

Τα περισσότερα από τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης είναι όμορφοι κήποι και αρχοντικές κατοικίες. Οι κύριοι κήποι είναι ο Jardín de la Isla (Κήπος του νησιού), με όμορφα σιντριβάνια και δασώδεις πεζόδρομους, και το τεράστιο Jardín del Principe (Ο Κήπος του Πρίγκιπα). Εδώ θα βρείτε το Casa del Labrador , ένα άλλο υπέροχο βασιλικό σπίτι. Ακόμη και ο σιδηροδρομικός σταθμός Aranjuez είναι κομψά σχεδιασμένος στο μαυριτανικό αρχιτεκτονικό στυλ.

Φτάνοντας εκεί: Τα τρένα αναχωρούν από τη Μαδρίτη για το Aranjuez κάθε 30 λεπτά και το ταξίδι διαρκεί 50 λεπτά. Ωστόσο, αν προτιμάτε να έχετε κάποιον να σας δείξει και να εξασφαλίσετε ένα ταξίδι χωρίς άγχος, μια ξενάγηση μισής ημέρας είναι ο καλύτερος τρόπος.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Aranjuez

Maylat / shutterstock.com

Βαλένθια

Δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Βαλένθια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ισπανία. Ξεκινήστε κατευθύνοντας ευθεία για την εντυπωσιακή Plaza de la Reina στο κέντρο της πόλης. Από εδώ, μπορείτε εύκολα να βρείτε τον κομψό καθεδρικό ναό της Βαλένθια , που λέγεται ότι στεγάζει το πραγματικό Άγιο Δισκοπότηρο. Αλλού στο ιστορικό κέντρο, μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του Lonja de la Seda – ενός ανακτορικού πολιτικού κτιρίου που έχει καταχωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για το γοτθικό του σχεδιασμό – ή να απολαύσετε τις γεύσεις και τα αρώματα της Κεντρικής Αγοράς .

Στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα στην μποέμ γειτονιά El Carmen και απολαύστε μια νόστιμη παέγια από τη Βαλένθια. Για να δείτε μια πολύ πιο μοντέρνα πλευρά της Βαλένθια, περιηγηθείτε στους χαλαρωτικούς κήπους Turia στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών , ένα φουτουριστικό συγκρότημα που περιλαμβάνει το ενυδρείο L’Oceanogràfic και το πλανητάριο Hemisfèric .

Μετάβαση: Μπορείτε να φτάσετε στη Βαλένθια από τη Μαδρίτη σε μία ώρα και 40 λεπτά με το κανονικό τρένο υψηλής ταχύτητας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε, καθώς οποιαδήποτε εναλλακτική περιλαμβάνει πολύ περισσότερο χρόνο ταξιδιού.

Park Guell από τον αρχιτέκτονα Gaudi σε μια καλοκαιρινή μέρα στη Βαρκελώνη, Ισπανία.
SF / shutterstock.com

Βαρκελώνη

Αν και δεν είναι ιδανικό να βλέπεις τη Βαρκελώνη σαν μια ημερήσια εκδρομή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό. Χωρίς χρόνο για χάσιμο, κατευθυνθείτε κατευθείαν προς τη La Sagrada Familia , τη διάσημη ημιτελή εκκλησία της πόλης. Μόλις δείτε το απίστευτο εσωτερικό αυτού του αριστουργήματος, κατευθυνθείτε προς το βορρά στο πάρκο Güell , το οποίο αναδεικνύει πιο κλασικά κτίρια που σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Antoni Gaudí.

Επιστρέψτε στην περιοχή του κέντρου της πόλης, σταματήστε για να εκτιμήσετε δύο ακόμη κτήρια του Γκαουντί – το Casa Batlló και το Casa Milà (ή La Pedrera) – πριν κάνετε μια βόλτα στην καταπράσινη λεωφόρο της La Rambla . Αυτό θα σας μεταφέρει στη Γοτθική Συνοικία, όπου θα βρείτε τον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης , τη Γέφυρα των Στεναγμών και την Αγορά Boquería . Εάν έχετε χρόνο, σταματήστε στο Μουσείο Πικάσο ή στο Παλάτι Güell πριν ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στις παραλίες της La Barceloneta .

Φτάνοντας εκεί: Ακόμη και με τρένο υψηλής ταχύτητας, το ταξίδι από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη διαρκεί σχεδόν τρεις ώρες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στη Βαρκελώνη και να έχετε ακόμα χρόνο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, οπότε ξεκινήστε νωρίς.

mehdi33300 / shutterstock.com

Τσιντσόν

Αν θέλετε να ζήσετε μια παραδοσιακή ισπανική πόλη για την ημερήσια εκδρομή σας, το Chinchón ταιριάζει απόλυτα. Αυτή η παλιά πόλη στην κλασική ισπανική ύπαιθρο δίνει την αίσθηση ότι έχετε μεταφερθεί εκατοντάδες χρόνια πίσω. Η Plaza Mayor (η κεντρική πλατεία) είναι η πιο σημαντική τοποθεσία εδώ, όμορφα επενδεδυμένη με στοές, ξύλινα μπαλκόνια και σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα. Η πλατεία έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορες ταινίες όλα αυτά τα χρόνια και φιλοξενεί το δαχτυλίδι ταυρομαχίας της πόλης κάθε Οκτώβριο.

Άλλα ορόσημα περιλαμβάνουν τον Πύργο του Ρολογιού του 14ου αιώνα , που κάποτε ανήκε σε τοπική εκκλησία, και τα ερείπια του κάστρου Chinchón νότια της πόλης. Διαφορετικά, το Chinchón είναι περισσότερο γνωστό για τα τοπικά κρασιά και την παραδοσιακή του κουζίνα, οπότε δοκιμάστε και τα δύο κατά την επίσκεψή σας!

Μετάβαση: Χωρίς σιδηροδρομικό σταθμό στο Chinchón, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε είναι με το λεωφορείο. Φεύγοντας περισσότερες από μία φορά την ώρα από τη στάση Conde de Casal στο κέντρο της Μαδρίτης, το λεωφορείο κάνει το ταξίδι σε περίπου 45 λεπτά.

JOSE RAMIRO LAGUNA / shutterstock.com

Sierra de Guadarrama

Δεν χρειάζεται κάθε ημερήσιο ταξίδι από τη Μαδρίτη να είναι σε πόλη ή κωμόπολη, ειδικά με το Εθνικό Πάρκο Sierra de Guadarrama σε κοντινή απόσταση. Αν αγαπάτε την ύπαιθρο, αυτή η οροσειρά βόρεια της Μαδρίτης είναι η ιδανική ημερήσια εκδρομή για εσάς.

Μπορείτε είτε να κάνετε σκι είτε να κάνετε πεζοπορία (ανάλογα με το πότε θα το επισκεφτείτε) για να απολαύσετε το μαγευτικό ορεινό τοπίο. Αν μπορείτε, ανεβείτε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της οροσειράς, Peñalara , για να δείτε τα γύρω λιβάδια και τις παγετώδεις λίμνες. Έχετε το νου σας για δροσερά άγρια ​​ζώα, όπως ελάφια, αγριογούρουνο, ισπανικό αγριοκάτσικο και αρπακτικά πουλιά.

Μετάβαση: Είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Sierra de Guadarrama με μια οργανωμένη περιήγηση και να σας ταξιδέψει κάποιος που γνωρίζει την περιοχή. Για να φτάσετε εκεί ανεξάρτητα, πάρτε το λεωφορείο 691 από τη Μαδρίτη στην είσοδο Puerto de los Cotos του πάρκου κοντά στο κέντρο πληροφοριών.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Sierra de Guadarrama

Izabela23 / shutterstock.com

πεθερικά

Όταν σκέφτεστε την Ισπανία, φαντάζεστε απομονωμένες μικρές πόλεις σε ένα ξηρό τοπίο με τον περιστασιακό αμπελώνα; Αυτή είναι ουσιαστικά η πόλη Consuegra στην περιοχή La Mancha νότια της Μαδρίτης. Αυτό το μέρος της Ισπανίας είναι περισσότερο γνωστό για τις περιγραφές του στο διάσημο μυθιστόρημα Δον Κιχώτης .

Εκτός από το κλασικά τραχύ τοπίο, τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι και το κάστρο. Οι Molinos de Viento de Consuegra κάθονται μαζί σε μια σειρά, με πέντε από αυτούς τους 12 ανεμόμυλους του 19ου αιώνα να λειτουργούν μέχρι σήμερα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Castillo de Consuegra του 10ου αιώνα και το επιβλητικό του μνημείο.

Μετάβαση: Εάν πάρετε ένα τρένο από τη Μαδρίτη για το Τολέδο και στη συνέχεια το ωριαίο λεωφορείο για την Consuegra, θα πρέπει να φτάσετε εκεί μέσα σε τρεις ώρες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές, αν και είναι πιθανό να εμφανιστούν επιλογές καθώς η πόλη γίνεται πιο γνωστή.

cge2010 / shutterstock.com

Κόρδοβα

Η αρχαία πόλη της Κόρδοβα είναι η καλύτερη επιλογή για να πάρετε μια γεύση από την περιοχή της Ανδαλουσίας κατά τη διαμονή σας στη Μαδρίτη. Αρχικά, κατευθυνθείτε προς τη Ρωμαϊκή Γέφυρα πάνω από το Γουαδαλκιβίρ για να θαυμάσετε την αρχαία δομή και να έχετε μια υπέροχη θέα της πόλης που πρόκειται να εξερευνήσετε. Στη συνέχεια, περάστε από την Puerta del Puente , μια μνημειώδη πύλη της Αναγέννησης, και κατευθυνθείτε προς το Alcázar de los Reyes Cristianos . Αυτό το μεσαιωνικό παλάτι διαθέτει παρθένες βεράντες στον κήπο, ρωμαϊκά ψηφιδωτά και πιο υπέροχη θέα στην πόλη.

Αφού περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης, εκτιμώντας τα ασβεστωμένα σπίτια της Ανδαλουσίας, ήρθε η ώρα για το πιο εμβληματικό ορόσημο της πόλης, το Τζαμί-Καθεδρικός Ναός της Κόρδοβα . Γνωστός και ως Mezquita και ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αυτός ο υπέροχος καθεδρικός ναός που έγινε τζαμί είναι περισσότερο γνωστός για την μαγευτική αίθουσα με τις ριγέ καμάρες.

Μετάβαση: Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην Κόρδοβα από τη Μαδρίτη και να έχετε αρκετό χρόνο για περιηγήσεις στα αξιοθέατα είναι με τρένο υψηλής ταχύτητας. Το τρένο φεύγει συχνά και κάνει το ταξίδι σε περίπου δύο ώρες.

Anton_Ivanov / shutterstock.com

Αλκάλα ντε Ενάρες

Ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της Ισπανίας βρίσκεται στο Alcalá de Henares, μια πόλη λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Με ιστορία που χρονολογείται από το 1293, το Πανεπιστήμιο του Alcalá διαθέτει μερικά σοβαρά εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια. Ο Αλκαλά είναι επίσης γνωστός ως η γενέτειρα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη . Μπορείτε να μάθετε για τη ζωή του στο μουσείο της γενέτειράς του, Casa de Cervantes .

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μπορείτε να δείτε απομεινάρια της Χρυσής Εποχής της Ισπανίας σε δρόμους όπως το Calle Mayor και στον καθεδρικό ναό Alcalá de Henares . Αλλά το καλύτερο πράγμα εδώ μπορεί κάλλιστα να είναι η σκηνή του φαγητού. Μην αφήσετε το Alcalá χωρίς να δοκιμάσετε τα μεγάλα πιάτα τάπας του σε ένα εστιατόριο όπως το Indalo .

Μετάβαση: Το Alcalá de Henares απέχει μόλις 30 λεπτά με το τρένο από τη Μαδρίτη, με αναχωρήσεις κάθε 10 λεπτά.

Gustavo Frazao / shutterstock.com

Ribera del Duero

Αν το να περάσετε τη μέρα σας ανάμεσα σε αμπελώνες ακούγεται σαν παράδεισος, θα πρέπει οπωσδήποτε να κατευθυνθείτε βόρεια της Μαδρίτης στην περιοχή Ribera del Duero στην κοιλάδα Douro. Πολλά οινοποιεία λειτουργούν εδώ και καιρό σε αυτό το μέρος της Ισπανίας, χάρη στη γεωγραφία και το κλίμα της.

Σε μια περιήγηση στη Ribera del Duero, μπορείτε να επισκεφθείτε αρκετούς αμπελώνες και να δοκιμάσετε μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες τους. Θα μάθετε επίσης λίγα πράγματα για τις τοπικές τεχνικές οινοποίησης και την τοπική ιστορία του εμπορίου. Είναι βέβαιο ότι θα πιάσετε κάποιο όμορφο τοπίο από το στριφογυριστό τοπίο του ποταμού επίσης.

Φτάνοντας εκεί: Ενώ μπορείτε να κάνετε μια δίωρη διαδρομή με το λεωφορείο από τη Μαδρίτη προς την Aranda de Duero (την κύρια πόλη της κοιλάδας), τότε δεν έχετε τρόπο να πάτε από τον έναν αμπελώνα στον άλλο. Δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα με μια περιήγηση κρασιού που θα σας οδηγήσει στην περιοχή, η οποία σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να πιείτε.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Ribera el Duero

Ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν, σίγουρα δεν θα σας κολλήσουν ιδέες σε αυτό το μαγικό μέρος της Ισπανίας. Το δύσκολο τώρα είναι να περιορίσουμε τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Μαδρίτη σε μόλις ένα ή δύο!

Διαβάστε επίσης :15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Νίκαια της Γαλλίας

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στη Φλωρεντία

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Πράγα

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.