15 καλύτερες πεζοπορίες στο Μάουι της Χαβάης

 μέχρι συναρπαστικά χωράφια λάβας και κήπους με μπαμπού, το Maui προσφέρει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μονοπάτια πεζοπορίας στα νησιά της Χαβάης. Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας, το χρονικό πλαίσιο ή το επίπεδο εμπειρίας σας, υπάρχει μια απίστευτη σειρά από εντυπωσιακά μονοπάτια για να διαλέξετε. Διαβάστε παρακάτω για μια λίστα με τις καλύτερες πεζοπορίες στο Μάουι, ακολουθούμενη από ένα χρήσιμο σύνολο απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την πεζοπορία σε αυτό το πανέμορφο νησί της Χαβάης. 

Pierre Leclerc / shutterstock.com

Κρατικό πάρκο Iao Valley

Απόσταση: 0,6 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: περίπου 30 λεπτά
Υψόμετρο: 200 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/r9R31Wq3xk3apH6d6

Το Iao Valley προσφέρει ένα ωραίο μονοπάτι με σύντομο βρόχο πλήρως πλακόστρωτο και εξαιρετικό για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων. Το μονοπάτι οριοθετείται από πανέμορφους κήπους γεμάτους με αυτοφυή φυτά και ένα ορμητικό ρυάκι, και η διαδρομή οδηγεί σε μια επιφυλακή που προσφέρει γραφική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα και το διάσημο Kuka’emoku. Γνωστό και ως Iao Needle, το Kuka’emoku είναι ένας φυσικός βραχώδης σχηματισμός 1.200 ποδιών που έχει καλυφθεί από πράσινο. Το εμβληματικό φυσικό μνημείο χρησιμοποιήθηκε κάποτε ως θρησκευτικός βωμός από τους λαούς της Χαβάης και χρησίμευε ως επιφυλακή στη μάχη του Kepaniwai το 1790, καθιστώντας αυτό το ένα από τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στο Maui για τους λάτρεις της ιστορίας. Συνιστάται να κάνετε αυτήν την πεζοπορία το πρωί, προτού τα σύννεφα κυλήσουν και εμποδίσουν εν μέρει τη θέα στη βελόνα Iao. 

Maridav / shutterstock.com

Waihee Ridge Trail

Απόσταση: 4 μίλια
Δυσκολία: Δύσκολος
χρόνος: 3–4 ώρες
Υψόμετρο: 1.610 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/C3Cdtnk88Z6q1YMFA

Βρίσκεται στην προσήνεμη πλευρά του Maui, αυτό το πανέμορφο μονοπάτι που περνάει μέσα από ένα δασικό καταφύγιο και προσφέρει εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του τροπικού δάσους και στους ορμητικούς καταρράκτες. Αν και η θέση του προς τον άνεμο το καθιστά εξαιρετική επιλογή για πεζοπορία στον καταρράκτη στο Μάουι, σημαίνει επίσης συχνές βροχοπτώσεις και ολισθηρή λάσπη. Η ανηφόρα είναι αρκετά απότομη, καθιστώντας αυτήν μια δύσκολη επιλογή για αρχάριους και μια προκλητική περιπέτεια για έμπειρους πεζοπόρους. 

Μονοπάτι 13 Διασταυρώσεων 

Απόσταση: 2 μίλια
Δυσκολία: Εύκολη/Μέτρια
Χρόνος: Περίπου 2 ώρες
Υψόμετρο: 524 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/rWmjw2tFAeVZuALF7

Βρίσκεται στο Makamakaole Stream, αυτό το μονοπάτι έξω και πίσω είναι μια άλλη όμορφη πεζοπορία στον καταρράκτη στο Maui που προσφέρει απίστευτο τοπίο και ένα σχεδόν εξ ολοκλήρου σκιερό μονοπάτι. Η διαδρομή ονομάζεται 13 Διαβάσεις γιατί διασχίζεις τον κολπίσκο 13 φορές για να φτάσεις στον καταρράκτη. Βρίσκεται περίπου 10 λεπτά μακριά από το Waihee Ridge Trail, έτσι οι φιλόδοξοι πεζοπόροι μπορούν να κάνουν και τις δύο διαδρομές την ίδια μέρα. Αν και οι 13 διασταυρώσεις είναι πιο εύκολο ταξίδι από το Waihee, μπορεί να γίνει λίγο δύσκολο όταν οι συνθήκες είναι υγρές και λασπώδεις, γι’ αυτό φροντίστε να φοράτε παπούτσια ή αθλητικά παπούτσια με καλό κράτημα και να αποφεύγετε τα σανδάλια. 

Το μονοπάτι δεν είναι σαφώς σηματοδοτημένο ή καλά συντηρημένο, αλλά είναι εύκολο να το ακολουθήσετε, και τα πεσμένα δέντρα και οι διάσπαρτοι βράχοι δημιουργούν μια συναρπαστική περιπέτεια. Όταν ξεκινάτε στο μονοπάτι, θα παρατηρήσετε ότι το ποτάμι χωρίζεται σε μια διχάλα, αφήνοντάς σας δύο διαφορετικές επιλογές που οδηγούν και οι δύο σε έναν καταρράκτη. Το αριστερό μονοπάτι οδηγεί σε έναν ευρύχωρο καταρράκτη με μέρη για να καθίσετε και να κολυμπήσετε, ενώ θα βρείτε ακόμα περισσότερες πισίνες και καταρράκτες αν τολμήσετε λίγο πιο πάνω στο μονοπάτι. Η δεξιά πλευρά του κολπίσκου οδηγεί σε μια διασκεδαστική κούνια με σχοινί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανεβείτε στον καταρράκτη. 

Tracy Immordino / shutterstock.com

Μονοπάτι της φύσης Waikamoi

Απόσταση: 0,8–1,5 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: 30 λεπτά–1 ώρα
Υψόμετρο: 255 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/k96cFhVmFVPYgZZq7

Για μια σχετικά γρήγορη και εύκολη πεζοπορία στο δάσος από μπαμπού στο Μάουι, το Waikamoi Ridge Trail θα σας οδηγήσει σε ένα πανέμορφο έδαφος γεμάτο αγριολούλουδα. Το μονοπάτι ξεκινά με ένα μικρό βρόχο μήκους λίγο λιγότερο από ένα μίλι και οδηγεί σε μια προαιρετική επέκταση έξω και πίσω. Βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Hana, αυτή είναι μια βολική επιλογή για αρχάριους, αν και το λασπώδες έδαφος σημαίνει ότι θα χρειαστείτε κατάλληλα παπούτσια και μπορεί να θέλετε να έχετε μαζί σας μια πετσέτα. 

Pierre Leclerc / shutterstock.com

Πεζοπορία στο Twin Falls

Απόσταση: 1,8 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: 1–2 ώρες
Υψόμετρο: 347 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/HQYQkAykcJFbun2Z9

Ως η πρώτη πεζοπορία στον καταρράκτη που βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Hana, το Twin Falls Trail προσφέρει μια σχετικά απλή και εύκολα προσβάσιμη διαδρομή από και προς τα πίσω. Το μονοπάτι υπόσχεται μια συναρπαστική περιπέτεια καταρράκτη με πολλές διαβάσεις ρεμάτων και εξαιρετικές ευκαιρίες για κολύμπι. Υπάρχουν πολλοί καταρράκτες κατά μήκος της διαδρομής και γύρω από την περιοχή, αλλά οι Twin Falls, γνωστοί και ως Caveman Falls, βρίσκονται στο τέλος του μονοπατιού και είναι μακράν οι πιο εντυπωσιακοί. Λόγω της βολικής του τοποθεσίας, αυτό το μονοπάτι πεζοπορίας μπορεί να έχει πολύ κόσμο το μεσημέρι και συνιστάται να το επισκεφτείτε είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα για να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών. 

MNStudio / shutterstock.com

Μονοπάτι Pipiwai

Απόσταση: 3,8 μίλια
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος: 2–5 ώρες
Υψόμετρο: 650 πόδια 
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/Boo8QNgFqboFVpfy7

Πώς να επισκεφτείτε τη λίμνη Sorapis σε μια ημερήσια εκδρομή από τη Βενετία της Ιταλίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το μονοπάτι Pipiwai, που βρίσκεται κοντά στο τέλος του αυτοκινητόδρομου Hana στην περιοχή Kipahulu του Εθνικού Πάρκου Haleakala, ξεκινά με μερικές απότομες κλίσεις, αλλά ισοπεδώνεται μετά από περίπου μισό μίλι. Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα θα μπορείτε να εντοπίσετε τους μακρινούς καταρράκτες Makahiku, οι οποίοι είναι τυλιγμένοι σε τροπικές φτέρες και κρεμαστά αμπέλια. Το μονοπάτι είναι γνωστό για το όμορφο και ποικιλόμορφο έδαφος του που κυμαίνεται από καταπράσινο τροπικό δάσος έως δάσος μπαμπού Zen. Αφού διασχίσετε μερικές γέφυρες, περίπου ένα μίλι στην πεζοπορία, θα μπείτε στο τμήμα μπαμπού του μονοπατιού που ακολουθείται από έναν άλλο ορμητικό καταρράκτη γνωστό ως Waimoku Falls. Αυτή η απίστευτη πεζοπορία στο δάσος από μπαμπού στο Μάουι έχει μια αστρική φήμη ότι είναι ασφαλής και καλά συντηρημένος, και το μοναδικό φυσικό του τοπίο είναι βέβαιο ότι θα σας κόψει την ανάσα. 

Tom Tietz / shutterstock.com

Kualoa Point Trail 

Απόσταση: 0,5 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά
Υψόμετρο: 100 πόδια 
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/Boo8QNgFqboFVpfy7

Χάνα Μάουι | Ο απόλυτος οδηγός. 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αν δεν έχετε χρόνο ή απλώς αναζητάτε μια γρήγορη και εύκολη πεζοπορία στο Maui, κατευθυνθείτε στο Kuloa Point Trail. Ο βρόχος μισού μιλίου βρίσκεται κοντά στο μονοπάτι Pipiwai και ξεκινά από το Κέντρο Επισκεπτών Kipahulu. Η εκπληκτική διαδρομή θα σας οδηγήσει μετά από αρχαίους τοίχους και λαχταριστά οπωροφόρα δέντρα προς πισίνες γλυκού νερού και υπέροχη θέα στον ωκεανό. Σε μια καθαρή μέρα, θα μπορείτε να δείτε 30 μίλια από το Μεγάλο Νησί πέρα ​​από το νερό. 

mdlart / shutterstock.com

Μονοπάτι Snowmobile

Απόσταση: 11 μίλια
Δυσκολία: Δύσκολος
χρόνος: 6–10 ώρες
Υψόμετρο: 2.795 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/Cf7mvKC1v3Lf7q5M7

Γύρω από την Τζαμάικα μέσω Route Taxis(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γνωστό και ως Sliding Sands Trail, αυτή η μοναδική πεζοπορία με τα πόδια βρίσκεται στην περιοχή Summit Area του Εθνικού Πάρκου Haleakala. Το απόκοσμο έδαφος και τα μαγευτικά χρώματα του κρατήρα Haleakala προσφέρουν μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο ηφαίστειο στο Maui και θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στον Άρη. Μοναδικά, η πεζοπορία ξεκινά από την κορυφή του βουνού και κατεβαίνει στο πάτωμα του κρατήρα. Ολόκληρη η διαδρομή συνιστάται μόνο για έμπειρους πεζοπόρους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα διανύσουν τα δύο πρώτα μίλια και θα επιστρέψουν. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο και θα σας αφήσει την υπόλοιπη ημέρα να εκπληρώσετε το δρομολόγιό σας στο Maui. 

Billy McDonald / shutterstock.com

Επικοινωνία Trail

Απόσταση: 5,5 μίλια
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος: Περίπου 6 ώρες
Υψόμετρο: 200 πόδια 
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/p7TgHsW1JFpgPsXv8 

Γνωστό και ως King’s Highway, αυτό το μονοπάτι πεδίου λάβας σχηματίστηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη στα τέλη του 1700 και δίνει στους πεζοπόρους την αίσθηση ότι ξεκινούν ένα ταξίδι στο Mordor, όπως ο Sam και ο Frodo από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών . Αν και η διαδρομή είναι σχετικά επίπεδη, το απόκρημνο έδαφος διαθέτει οδοντωτές ροές λάβας, χαλαρούς βράχους και βαθιές ρωγμές που πρέπει να πλοηγηθούν προσεκτικά για να αποφευχθούν τραυματισμοί. Επειδή υπάρχει πολύ λίγη σκιά στη διαδρομή, μπορεί να κάνει πολύ ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και άνεμο το απόγευμα. Φροντίστε να φοράτε κοντά παπούτσια, ιδανικά ένα ανθεκτικό ζευγάρι μπότες πεζοπορίας για να προστατεύουν τα πόδια σας από αιχμηρά βράχια και να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, σνακ και αντηλιακό. 

14 καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η καλύτερη ώρα για να ακολουθήσετε το μονοπάτι είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για να δείτε το ηλιοβασίλεμα και να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει υποδοχή κελιού κατά μήκος της διαδρομής. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το μονοπάτι προς τον φάρο και μετά θα γυρίσουν πίσω, ένα μικρότερο ταξίδι που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Το μονοπάτι βρίσκεται περίπου 40 λεπτά μακριά από το Kihei, όσο ο δρόμος θα σας οδηγήσει νότια στο Maui. 

© Beth Harvey / shutterstock.com

Μονοπάτι Hosmer Grove 

Απόσταση: 0,6 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά 
Υψόμετρο: 75 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/5rRaziFUzrBCVC797

Αυτό το γρήγορο και εύκολο μονοπάτι στην περιοχή Summit Area του Εθνικού Πάρκου Haleakala προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Maui για τους λάτρεις της φύσης και τους παρατηρητές πουλιών. Η διαδρομή σας οδηγεί μέσα από ένα δασικό καταφύγιο όπου οι ερευνητές φύτεψαν πολλά ξένα είδη δέντρων σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη βιομηχανία ξυλείας το 1910. Αν και αυτό το έργο ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχές, η γη προσφέρει μια ποικιλία από αυτόχθονα και μη φυτά ως αποτέλεσμα , που κάνει μια μοναδικά ενδιαφέρουσα πεζοπορία. Υπάρχουν επίσης πολλά είδη πουλιών και άλλων άγριων ζώων που μπορείτε να παρατηρήσετε στην πορεία.

arcanto / shutterstock.com

Διπλό Παράκτιο Μονοπάτι

Απόσταση: 3,5 μίλια
Δυσκολία: Εύκολος
Χρόνος: 1–2 ώρες
Υψόμετρο: 209 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/GuwJYfLRyJDus1sL6

Το Παραθαλάσσιο Μονοπάτι Kapalua τρέχει κατά μήκος της άκρης του ωκεανού από την παραλία Kapalua Bay μέχρι την παραλία DT Fleming. Ανάλογα με την πλευρά από την οποία ξεκινάτε, μπορείτε να παρκάρετε δωρεάν στο πάρκινγκ του Bay Villas ή στο πάρκινγκ της παραλίας Fleming. Το μονοπάτι θα σας μεταφέρει πάνω από αμμόλοφους, σε χωράφια λάβας, μέσα από την ερημιά και από πολυτελή ξενοδοχεία και διαμερίσματα, ενώ μένετε κοντά στην ακτή για απίστευτη θέα στη θάλασσα. Το μονοπάτι διασχίζει ποικίλα εδάφη και συνθήκες πεζοπορίας, αλλά προσφέρει μια αρκετά εύκολη πεζοπορία με πεζοπορία με βραβευμένη παραλία σε κάθε άκρο. 

© Denis Dore / shutterstock.com

Pali Trail Line 

Απόσταση: 5–10 μίλια
Δυσκολία: Δύσκολος
χρόνος: 3–10 ώρες
Υψόμετρο: 1.600–3.200 πόδια 
Trailhead: https://goo.gl/maps/9yCM7zJMX9Q2waTD6

Αυτό το τραχύ μονοπάτι εκτείνεται από τη Maalaea έως το Ukumehame και προσφέρει στους πεζοπόρους μερικές διαφορετικές επιλογές διαφορετικού μήκους και επιπέδων δυσκολίας. Ολόκληρο το μονοπάτι είναι 10 μίλια έξω και πίσω και διασχίζει απευθείας το αιολικό πάρκο Kaheawa, όπου μπορείτε να δείτε εκπληκτική θέα στις γιγάντιες τουρμπίνες. Για μια μικρότερη πεζοπορία περίπου πέντε μιλίων, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να ακολουθήσετε την ανατολική ή τη δυτική πλευρά. 

Και οι δύο επιλογές διαθέτουν υψόμετρο 1.600 ποδιών και υπόσχονται δροσερή θέα στους ανεμόμυλους και τον ωκεανό, αλλά η δυτική πλευρά είναι λίγο πιο μικρή και προσφέρει πιο σκιερές περιοχές. Ανεξάρτητα από το μονοπάτι που θα επιλέξετε, το μονοπάτι είναι απότομο, βραχώδες και δύσκολο, καθιστώντας αυτό μια από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Μάουι για έμπειρους αθλητές. Τα στιβαρά παπούτσια πεζοπορίας με κλειστά δάχτυλα είναι ιδανικά και θα θελήσετε να φέρετε μαζί σας έναν τόνο νερό. Το γραφικό μονοπάτι χτίστηκε στο χέρι το 1800 και διαθέτει απίστευτη θέα και πολλούς ιστορικούς δείκτες. 

© Cody A Seymour / shutterstock.com

Waihou Spring Trail Loop 

Απόσταση: 1,8 μίλια
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος: 1–2 ώρες
Υψόμετρο: 600 πόδια
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/apUdptnKuCdYCCFWA

Αυτό το σκιερό μονοπάτι πεζοπορίας βρίσκεται κοντά στο Makawao, Maui, και οδηγεί σε μια καταπράσινη θέα που ακολουθείται από μια υπέροχη πηγή. Το μονοπάτι του βρόχου προσφέρει μια σχετικά εύκολη πεζοπορία μέσα από πευκοδάση, αν και η τελική έκταση μπορεί να είναι λίγο δύσκολη με τις απότομες πλαγιές και τις ανατροπές. Οι υγρές και λασπώδεις συνθήκες μπορούν να κάνουν αυτά τα εμπόδια ιδιαίτερα προκλητικά, αλλά το μονοπάτι εξακολουθεί να είναι μια προσβάσιμη επιλογή για αρχάριους. Κατά μήκος της διαδρομής, θα περάσετε έναν τοίχο με βρύα, παλιές σήραγγες άρδευσης και πολλά υπέροχα είδη δέντρων, όπως το Monterey, το κυπαρίσσι και ο ευκάλυπτος. 

Μάουι

Shane Myers Photography / shutterstock.com

Παράκτιο μονοπάτι Wai’anapanapa State Park

Απόσταση: 2 μίλια
Δυσκολία: Εύκολη/Μέτρια
Χρόνος: Περίπου 2 ώρες
Υψόμετρο: 150 πόδια 
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/CafCKVqcxpKZp62JA

Το Wai’anapanapa State Park είναι προσβάσιμο από τον αυτοκινητόδρομο Hana και απαιτεί κράτηση εκ των προτέρων και χρέωση 10 $ για την πρόσβαση στο μονοπάτι. Οι πεζοπόροι μπορούν να κλείσουν κουλοχέρηδες για 2,5–3 ώρες και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ακτογραμμής βόρεια ή νότια. Η ηφαιστειακή ακτογραμμή είναι διάσπαρτη με οδοντωτούς μαύρους βράχους λάβας και προσφέρει πανέμορφο φυσικό τοπίο και εξαιρετικές ευκαιρίες για ψάρεμα με καλάμι. Το βόρειο τμήμα του μονοπατιού είναι γνωστό ότι είναι λίγο πιο τραχύ και προσφέρει λιγότερη σκιά από το νότιο τμήμα, αν και η βόρεια πλευρά θα σας οδηγήσει σε ενδιαφέροντα ιστορικά σημεία όπως η τοποθεσία ταφής Kaupakalua και το σημείο Pukaulua. Το νότιο τμήμα του μονοπατιού προσφέρει πολλές τρύπες και εξαιρετικές ευκαιρίες για να πλησιάσετε στο νερό. 

Μάουι

© Σεφ / shutterstock.com

Shop Trail 

Απόσταση: 13,5 μίλια
Δυσκολία: Δύσκολη
ώρα: 1 ημέρα
Υψόμετρο: 5.725 πόδια 
Αιχμή διαδρομής: https://goo.gl/maps/WBfguoy3w6rjnwte9

Αν ψάχνετε για ένα προηγμένο μονοπάτι στο Εθνικό Πάρκο Haleakala, σκεφτείτε να ξεκινήσετε αυτό το απότομο ταξίδι στον ωκεανό. Αυτό το μονοπάτι έξω και πίσω είναι το πιο δύσκολο στο πάρκο και μια από τις πιο επίπονες πεζοπορίες στο Μάουι. Συνιστώνται μπότες πεζοπορίας υψηλής ποιότητας με στήριξη στον αστράγαλο και δεν συνιστάται να ακολουθήσετε το μονοπάτι μόνοι σας. Η διαδρομή θα σας μεταφέρει από την κατασκήνωση Paliku, προς τα κάτω μέσω του Kaupo Gap και προς την ακτή. Υπάρχουν μια σειρά από δύσκολες εναλλαγές και κουραστικές καταβάσεις στη διαδρομή και θα διασχίσετε διάφορα εδάφη από δάσος και θαμνώδεις εκτάσεις μέχρι βραχώδη μονοπάτια και τραχιές λωρίδες λάβας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι να ετοιμάσετε για πεζοπορία στο Μάουι

Ανάλογα με το είδος της πεζοπορίας που σας ενδιαφέρει, θα θέλετε να φέρετε μαζί σας ένα κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια. Για ευκολότερα μονοπάτια όπου νομίζετε ότι θα διασχίσετε ρέματα, τα σανδάλια πεζοπορίας μπορεί να είναι μια βολική επιλογή, καθώς θα σας προσφέρουν λίγο περισσότερη πρόσφυση από τα τυπικά σανδάλια. Αν ακολουθείτε τραχύ δασικό έδαφος ή οδοντωτές διαδρομές λάβας, τα κλειστά παπούτσια και οι στιβαρές μπότες πεζοπορίας είναι ιδανικά. Λάβετε υπόψη ότι οι μπότες πεζοπορίας τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές στο νερό από τα αθλητικά παπούτσια. Ανάλογα με τα παπούτσια που επιλέγετε, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ρίξετε ένα επιπλέον ζευγάρι στεγνές κάλτσες στο σακίδιό σας. 

Είναι αυτονόητο ότι ανεξάρτητα από το μονοπάτι που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετό πόσιμο νερό . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγαλύτερα μονοπάτια και μονοπάτια με περιορισμένη σκιά, τα οποία μπορεί επίσης να απαιτούν να έχετε μαζί σας αντηλιακό και σνακ πεζοπορίας . Εάν κάνετε πεζοπορία μέσα σε ένα υγρό τροπικό δάσος, το σπρέι για ζωύφια είναι ένα άλλο χρήσιμο αντικείμενο που πρέπει να κρατήσετε στο σακίδιο πεζοπορίας σας . Επιλέξτε ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εάν αντιμετωπίζετε υγρό καιρό, πεζοπορίες σε καταρράκτες ή μονοπάτι με πολλές διαβάσεις ρεμάτων και αποφύγετε να φέρετε το κινητό σας τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα που δεν θέλετε να βραχούν. 

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για πεζοπορία στο Μάουι;

Αν και το Maui προσφέρει εντυπωσιακές πεζοπορίες όλο το χρόνο, η καλύτερη εποχή για να φτάσετε στα μονοπάτια είναι είτε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου είτε Απριλίου και Μαΐου. Αυτές οι εποχές είναι πιο πιθανό να φέρουν ηλιόλουστο καιρό, εξαλείφοντας τη δυσκολία που προσθέτουν τα βρεγμένα και λασπωμένα μονοπάτια. Αυτοί είναι επίσης οι μήνες που τα μονοπάτια θα έχουν λίγο λιγότερο κόσμο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο στη μοναξιά. Δυστυχώς, μερικά από τα καλύτερα μέρη για πεζοπορία στο Μάουι θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο ανεξάρτητα από την εποχή. Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τα πλήθη είναι να βγείτε έξω νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε το πιο ηλιόλουστο μέρος της ημέρας για τα πιο εκτεθειμένα μονοπάτια. 

Ποια είναι η καλύτερη πεζοπορία στον καταρράκτη στο Μάουι; 

Για κάθε ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται να κυνηγήσει καταρράκτες στην περιπέτεια στη Χαβάη, το Pipiwai Trail είναι ένα από τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στο Maui. Η μέτρια πεζοπορία προσφέρει λίγη πρόκληση χωρίς να είναι πολύ απρόσιτη για αρχάριους πεζοπόρους. Αν φτάσετε στο τέλος του μονοπατιού, θα ανταμειφθείτε με την εκπληκτική θέα στους καταρράκτες Waimoku μήκους 400 ποδιών , έναν από τους ψηλότερους στο νησί. Στην πορεία, θα εντοπίσετε επίσης αρκετούς μικρότερους αλλά εξίσου υπέροχους καταρράκτες. 

Ποια είναι η καλύτερη πεζοπορία για παιδιά/οικογένειες; 

Η κοιλάδα Iao είναι γνωστή ως μία από τις καλύτερες πεζοπορίες φιλικές προς τα παιδιά στο Maui. Η διαδρομή είναι εντελώς ασφαλτοστρωμένη και σχετικά σύντομη, και οι πανέμορφοι κήποι και το ιστορικό εθνικό μνημείο προσφέρουν πολλά να δείτε και να μάθετε. Το Hosmer Grove Trail είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς η διαδρομή είναι σύντομη και εύκολη και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα. Εάν ταξιδεύετε με μεγαλύτερα παιδιά ή με μια περιπετειώδη ομάδα, το Twin Falls είναι μια άλλη καλή επιλογή. Υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη για κολύμπι και θέα σε καταρράκτες, και η πεζοπορία δεν είναι πολύ δύσκολη για τα μικρά παιδιά. 

Ποια είναι η καλύτερη εύκολη πεζοπορία στο Μάουι; 

Το Kuloa Point Trail προσφέρει μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες στο Maui για αρχάριους. Η πεζοπορία μισού μιλίου κερδίζει μόνο περίπου 100 πόδια υψόμετρο και προσφέρει όμορφα τοπία και εκτεταμένη θέα στον ωκεανό. Όλες οι πεζοπορίες φιλικές προς τα παιδιά που αναφέρονται παραπάνω είναι επίσης αρκετά εύκολες και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για αρχάριους μαζί με το Waikamoi Ridge Trail , το οποίο μπορεί εύκολα να συντομευτεί σε λιγότερο από ένα μίλι και προσφέρει πανέμορφα δάση από μπαμπού και κήπους με αγριολούλουδα. 

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να βρείτε μερικές ακόμη περιπέτειες για να προσθέσετε στο δρομολόγιο του νησιού σας. Είτε ψάχνετε για ένα δύσκολο ταξίδι στα σύννεφα είτε για ένα εύκολο μονοπάτι για όλη την οικογένεια, το Maui είναι γεμάτο με μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες τριγύρω.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια