20 πιο όμορφοι ναοί στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη είναι ένας ιδανικός προορισμός για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα – τέχνη, παραλίες, πολιτισμό, φαγητό, διασκέδαση, ιστορία, κ.λπ. Αλλά ανεξάρτητα από το πού πάτε στη χώρα, το μόνο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι ένας ναός. Μάλλον αρκετοί ναοί 🙂 Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 40.000 ναοί στην Ταϊλάνδη, όλοι με τη δική τους μοναδική ιστορία. Με τόσα πολλά υπέροχα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη, ορίστε μερικοί ναοί που σίγουρα αξίζουν το χρόνο σας.

TWStock / shutterstock.com

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

1. Wat Arun

Ένας από τους πιο διάσημους βουδιστικούς ναούς στην Ταϊλάνδη, ο Wat Arun είναι μια αρχιτεκτονική αναπαράσταση του όρους Meru, του κέντρου του κόσμου στη βουδιστική κοσμολογία. Ο ναός αυτός που πήρε το όνομά του από τον ινδουιστικό θεό Aruna, οραματίστηκε το 1768 ο βασιλιάς Taksin. Το επιβλητικό κωδωνοστάσιο φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και είναι διακοσμημένο με κινέζικη πορσελάνη και χρωματιστό γυαλί. Λεπτομερείς τοιχογραφίες και μια χρυσή εικόνα του Βούδα είναι μόνο μερικά πράγματα που πρέπει να θαυμάσετε στο Wat Arun.

2. Wat Rong Khun (Λευκός ναός)

Μια έκθεση τέχνης με στυλ βουδιστικού ναού, το Wat Rong Khun δημιουργήθηκε από τον ζωγράφο και εικαστικό Chalermchai Kositpipat. Το αρχικό Wat Rong Khun ήταν σε κακή κατάσταση στα τέλη του 20ου αιώνα και ο Kositpipat αποφάσισε να χρηματοδοτήσει προσωπικά την ανοικοδόμηση ως προσφορά στον Βούδα και να το ανοίξει στο κοινό το 1997. Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι ένα μείγμα των δικών του προτιμήσεων με ορθόδοξες βουδιστικές διδασκαλίες. Οι συνεχιζόμενες εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το 2070, και το συγκρότημα θα στεγάσει τελικά ολοκληρωμένα κτίρια όπως μια αίθουσα κειμηλίων, μια γκαλερί τέχνης και μια κατοικία για μοναχούς.

10 καλύτερες περιηγήσεις στην Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Travel mania / shutterstock.com

3. Wat Phra Kaew (Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα)

Πιθανώς ο πιο διάσημος ναός της Ταϊλάνδης, ο Wat Phra Kaew θεωρείται ιερός επειδή είναι το σπίτι του Phra Kaew Morakot, του Σμαραγδένιου Βούδα που σκαλίστηκε από ένα μόνο τετράγωνο νεφρίτη. Η εποχική αλλαγή του μανδύα του Σμαραγδένιου Βούδα είναι μια πολύ σημαντική τελετουργία και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τον βασιλιά. Ολοκληρώθηκε το 1784, ο ναός σε στυλ Rattanakosin διαθέτει πυλώνες εντοιχισμένους με μωσαϊκό, πλούσια μαρμάρινα αετώματα και πράσινη και πορτοκαλί κεραμοσκεπή. Το Wat Phra Kaew στεγάζεται στο συγκρότημα Grand Palace που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης κατοικίας των Βασιλέων του Σιάμ.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

DR Travel Photo and Video / shutterstock.com

4. Wat Pho (Ναός του Ξαπλωμένου Βούδα)

Ο Wat Pho έχει το προνόμιο να είναι πρώτος στη λίστα των ναών στην Ταϊλάνδη που κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων βασιλικών ναών πρώτης κατηγορίας. Ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα, ήταν ένας από τους κύριους ναούς του βασιλιά Ράμα Α’ και εκεί βρίσκονται μερικές από τις στάχτες του. Τα κύρια αξιοθέατα σε αυτόν τον ναό είναι ο διάσημος ξαπλωμένος Βούδας 46 μέτρων και το γεγονός ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή εικόνων του Βούδα στη χώρα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης χρυσά αγάλματα, παρεκκλήσια και τοιχογραφίες. Ο μεγαλύτερος ναός στην Ταϊλάνδη όχι μόνο έχει ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του, αλλά είναι επίσης ένα κέντρο για παραδοσιακά ταϊλανδέζικα μασάζ και θεωρείται ότι είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Ταϊλάνδης.

Karasev Victor / shutterstock.com

5. Ιστορικό Πάρκο Σουκοτάι

Καλύπτοντας 193 ερείπια του Σουκοτάι, το πάρκο φιλοξενεί τα ερείπια 26 ναών και το βασιλικό παλάτι. Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στεγάζει πολλά αρχαία αγάλματα του Βούδα μαζί με τους ερειπωμένους ναούς και τα κτίρια των παλατιών. Ο μεγαλύτερος και πιο εντυπωσιακός ναός του πάρκου είναι ο Wat Mahathat και είναι διακοσμημένος με εννέα στούπες και 168 γλυπτά βουδιστών μαθητών. Υπάρχουν περισσότερα από 20 άλλα αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε στο Ιστορικό Πάρκο Sukhothai, που κυμαίνονται από τους κλιβάνους Thuriang έως το φράγμα Saritphong.

Λήψη φωτογραφίας / shutterstock.com

6. Wat Phra That Doi Suthep

Ενθρονισμένο σε ένα βουνό, το Doi Suthep έχει θέα στην πόλη Chiang Mai από κάτω. Ιδρύθηκε το 1383 και είναι ένας από τους πιο ιερούς ναούς στη βόρεια Ταϊλάνδη. Χρειάζονται 306 σκαλοπάτια για να φτάσετε στο ναό και η ανάβαση έχει σκοπό να βοηθήσει στη συγκέντρωση της βουδιστικής αξίας. Η βεράντα στην κορυφή είναι όμορφα διακοσμημένη με τον διάσημο λευκό ελέφαντα, μικρά ιερά, αρτοπαραγωγά δέντρα και άλλα μνημεία.

IamDoctorEgg / shutterstock.com

7. Wat Sri Suphan (Ασημένιος Ναός)

Χτισμένο γύρω στο 1502, το Wat Sri Suphan χρησίμευε ως ο κύριος ναός ενός χωριού αργυροχοΐας. Προηγουμένως, τα μόνα πράγματα που απέμεναν πραγματικά από τον αρχικό ναό ήταν δείκτες ορίων γύρω από την αίθουσα χειροτονιών, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αποκατασταθεί και τα πάντα είναι καλυμμένα με ασήμι, συμπεριλαμβανομένων των αγαλμάτων του Βούδα. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με καθρέφτες και ένα μοναδικό μείγμα βουδιστικών, ταοϊστικών και ζεν στοιχείων Theravada. Δεδομένου ότι είναι μια ενεργή αίθουσα χειροτονιών, μπορούν να εισέλθουν μόνο άνδρες. Η περιοχή γύρω από τον ναό έχει πολλά ασημένια στούντιο όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν ή να παραγγείλουν έργα ασημιού σε ντόπιους καλλιτέχνες.

Meesiri / shutterstock.com

8. Ιερό της Αλήθειας

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Pattaya, το Sanctuary of Truth ιδρύθηκε το 1981 από τον επιχειρηματία μεγιστάνα Lek Viriyaphant για να λειτουργήσει ως χώρος εκτίμησης για την τέχνη, τον πολιτισμό, την πίστη και τη φιλοσοφία χωρίς να συνδέεται με μια συγκεκριμένη θρησκεία. Λαξευμένο από ξύλο τικ, το ιερό φτάνει τα 105 μέτρα. Αναδεικνύεται η ταϊλανδέζικη αρχιτεκτονική της περιόδου Ayutthayan ενώ το εσωτερικό κοσμείται με χειροποίητα σκαλιστά ινδουο-βουδιστικά ξύλινα γλυπτά. Η κατασκευή του Sanctuary of Truth είναι ένα συνεχιζόμενο έργο που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2050.

Miki Studio / shutterstock.com

9. Wat Benchamabophit (Μαρμάρινος Ναός)

Ένας από τους 10 κορυφαίους ναούς της Μπανγκόκ, ο Wat Benchamabophit είναι περισσότερο γνωστός ως ο «μαρμάρινος ναός». Η κατασκευή του ιταλικού μαρμάρινου ναού ξεκίνησε το 1899 χάρη στον βασιλιά Chulalongkorn. Τέσσερις εντυπωσιακές μαρμάρινες κολόνες υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο πριν τους γνωρίσουν το Phra Buddhajinaraja, ένα άγαλμα του Βούδα σε στιλ Σουκοτάι στην αίθουσα χειροτονιών που χυτεύτηκε το 1920. Ο ναός χαρακτηρίζει το περίτεχνο αρχιτεκτονικό στυλ της Μπανγκόκ με πολυεπίπεδες στέγες, ψηλά αετώματα, και περίπλοκα φινάλια. Ως ένας από τους πιο διάσημους ναούς της Ταϊλάνδης, μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτόν τον ναό από το τελικό pit stop στην εκπομπή The Amazing Race 9 .

10. Ιστορικό πάρκο Ayutthaya

Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO καλύπτει τα ερείπια μιας από τις πιο ευημερούσες αυτοκρατορίες της ιστορίας, της Αγιουτχάγια. Όχι μόνο ήταν η Αγιουτχάγια κάποτε η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, αλλά ήταν και η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Το βασίλειο υπήρχε από το 1351 έως το 1767 και έγινε πάρκο το 1976. Οι 67 ναοί και τα ερείπια περιλαμβάνουν το Βασιλικό Παλάτι, το Wiharn Phra Mongkol Bophit και πολλές άλλες τοποθεσίες, όπως ένα στρατόπεδο ελεφάντων και έναν ιαπωνικό οικισμό.

pattavikorn ployprasert / shutterstock.com

11. Wat Pa Maha Chedi Kaew – The Temple Of A Million Bottles

Οι ντόπιοι βουδιστές μοναχοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν την περιοχή στη διάθεση των απορριμμάτων και να ζήσουν έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Από αυτόν τον στόχο, γεννήθηκε το Temple of a Million Bottles. Το έδαφος έσπασε για τον ναό το 1984 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να χτιστεί ο κύριος ναός. Μέχρι το 2009, είχαν κατασκευαστεί περίπου 20 παρόμοια κτίρια. Ο χώρος του ναού αποτελείται από περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άδεια μπουκάλια μπύρας Chang και Heineken. Όχι μόνο χρησιμοποιήθηκαν τα μπουκάλια, αλλά τα καπάκια χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ψηφιδωτών. Μαζί με τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου ναών, η κατασκευή με αυτά τα μπουκάλια τα κρατά μακριά από χωματερές και μειώνει τις εκπομπές άνθρακα.

Wuttichok Panichiwarapun / shutterstock.com

12. Ιστορικό πάρκο Phanom Rung

Χτισμένο από λατερίτη και ψαμμίτη μεταξύ του 10ου και του 13ου αιώνα, αυτό το συγκρότημα ναών βρίσκεται στο χείλος ενός εξαφανισμένου ηφαιστείου. Το σύμπλεγμα των Ινδουιστών Χμερ ήταν ένα ινδουιστικό ιερό αφιερωμένο στον Σίβα που συμβολίζει τις παραδεισένιες κατοικίες του, το όρος Καϊλάς. Το κύριο αξιοθέατο σε αυτόν τον ναό είναι το διάσημο διακοσμητικό ανώφλι που απεικονίζει έναν ξαπλωμένο Βισνού και το πεζόδρομο πομπής μήκους 160 μέτρων. Το ιστορικό πάρκο Phanom Rung υποβλήθηκε στην UNESCO το 2005 για εξέταση ως μελλοντικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

bouybin / shutterstock.com

13. Wat Pha Sorn Kaew (Temple on the Glass Cliff)

Ολοκληρώθηκε το 2004, αυτό το καταφύγιο στην κορυφή του βουνού βρίσκεται σε μια κορυφή 830 μέτρων. Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η μοναδική αρχιτεκτονική αυτού του βουδιστικού ναού και μοναστηριού έχουν στυλ που λέγεται ότι μοιάζει με αυτό του παγκοσμίου φήμης Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Η κύρια πογκόντα και τα γύρω κτίρια είναι διακοσμημένα με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ψηφιδωτά πλακάκια, αγγεία και κομμάτια σετ από πορσελάνη και τσαγιέρες. Το τοπίο είναι μαγευτικό και η θέα είναι απαράμιλλη από την τοποθεσία πιο γνωστή ως Temple on the Glass Cliff.

Daengpanya Atakorn / shutterstock.com

14. Wat Phra That Lampang Luang Δωρεάν λήψη Mp3

Ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα αρχιτεκτονικής Lanna της Ταϊλάνδης, αυτός ο βουδιστικός ναός ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα. Ο θρύλος λέει ότι ο Βούδας δώρισε μια τρίχα όταν επισκέφτηκε την τοποθεσία πριν από περίπου 2.500 χρόνια και τώρα είναι κατοχυρωμένη στο τσέντι του ναού. Το τσέντι έχει μεγεθυνθεί δύο φορές, με πιο πρόσφατη στα τέλη του 15ου αιώνα, έτσι ώστε τώρα να φτάνει γύρω στα 45 μέτρα. Υπάρχουν ακόμα αρκετά κτίρια σχεδόν στην αρχική τους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου σωζόμενου ξύλινου βιχάρν της Ταϊλάνδης.

Aleksandar Todorovic / shutterstock.com

15. Wat Suthat (Temple of the Giant Swing)

Μεταξύ των καλύτερων ναών της Ταϊλάνδης, ο Wat Suthat είναι ένας από τους δέκα μόνο βασιλικούς ναούς της πρώτης τάξης. Ο ναός ανατέθηκε το 1807 από τον βασιλιά Rama I για την προστασία της χάλκινης εικόνας του Βούδα Phra Sri Sakyamuni που μεταφέρθηκε με βάρκα από το Sukhothai. Ενώ είναι πιο διάσημο για το Giant Swing που φτάνει τα 21 μέτρα, το εσωτερικό είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό. Η κλειστή αυλή φιλοξενεί 156 εικόνες του Βούδα, ενώ οι τοιχογραφίες στο κεντρικό παρεκκλήσι δείχνουν τις 24 προηγούμενες ενσαρκώσεις του Βούδα. Ακόμη και ως ένας από τους παλαιότερους στην πόλη, ο Wat Suthat συνεχίζει να παραμένει ένας από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Μπανγκόκ.

apiguide / shutterstock.com

16. Wat Chedi Luang

Το Wat Chedi Luang του 14ου αιώνα που κάνει γνωστή την παρουσία του στον ορίζοντα του Τσιάνγκ Μάι. Με εντολή του βασιλιά Saen Muang Ma να είναι η τοποθεσία της τέφρας του πατέρα του, ο ναός χτίστηκε μεταξύ 1385 και 1402. Γνωστός για την τεράστια παγόδα του, στην κορυφή του έφτασε τα 80 μέτρα ύψος. Ο διάσημος Σμαραγδένιος Βούδας εγκαταστάθηκε αρχικά εδώ το 1468 πριν μεταφερθεί το 1551 λόγω σεισμού. Ο Wat Chedi Luang είναι επίσης ένας από τους καλύτερους ναούς στην Ταϊλάνδη, επειδή φιλοξενεί καθημερινές συνομιλίες μοναχών, όπου οι επισκέπτες καλούνται να μιλήσουν με τους μοναχούς και να κάνουν ερωτήσεις για την Ταϊλάνδη ή τον Βουδισμό.

KobchaiMa / shutterstock.com

17. Baan Dam (Μαύρος Οίκος)

Αυτή η εκκεντρική τοποθεσία είναι το πνευματικό τέκνο του εθνικού καλλιτέχνη Thawan Duchanee. Εν μέρει στούντιο τέχνης, εν μέρει σπίτι και εν μέρει μουσείο, το Black House περιλαμβάνει μια συλλογή από περίπου 40 κτίρια που περιβάλλουν έναν γαλήνιο κήπο. Τα πάντα εδώ είναι μαύρα ή εκπέμπουν μια σκοτεινή αύρα και είναι επιπλωμένα ή διακοσμημένα με υπολείμματα ζώων. Η συλλογή περιλαμβάνει πράγματα όπως ένα τραπέζι δρομέα από δέρμα φιδιού, έναν ολόκληρο σκελετό ελέφαντα και καρέκλες από κέρατα βουβάλου. Η αίσθηση του κακού σε συνδυασμό με την εκτίμηση της τέχνης το καθιστά έναν από τους πιο πολυσυζητημένους ιστότοπους της Ταϊλάνδης.

saiko3p/shutterstock.com

18. Wat Phra Singh

Ο Wat Phra Singh ανατέθηκε το 1345 από τον βασιλιά Phayu να στεγάσει τις στάχτες του πατέρα του, King Kham Fu. Σήμερα ο ναός είναι πολύ γνωστός λόγω του σημαντικού αγάλματος του Phra Buddha Sihing Buddha. Η προέλευση αυτού του διάσημου αγάλματος είναι άγνωστη, αλλά ο θρύλος λέει ότι βασίζεται στο λιοντάρι της Shakya. Ενώ το Wihan Lai Kham είναι το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος, άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια βιβλιοθήκη ναού, ένα τσέντι και μια αίθουσα χειροτονιών. Η αρχιτεκτονική Lanna και η τέχνη του ναού τονίζονται πολύ καλά σε όλο το Wat Phra Singh.

kuruneko/shutterstock.com

19. Wat Lok Molee

Ο Wat Lok Molee δεν συγκαταλέγεται στους πιο επισκέψιμους ναούς στην Ταϊλάνδη, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να αφιερώσουν χρόνο για να εκτιμήσουν το περιβάλλον τους χωρίς πλήθη ή θόρυβο. Δύο επιβλητικοί πέτρινοι ελέφαντες σας καλωσορίζουν στο συγκρότημα προτού εκπλαγείτε από τα διάφορα άλλα αξιοθέατα. Πρόσθετοι ελέφαντες, αγάλματα και εικόνες του Βούδα δημιουργούν εξαιρετικές φωτογραφήσεις στο έδαφος, ενώ το εσωτερικό του κυρίως ναού είναι διακοσμημένο με λεπτομερή ψηφιδωτά. Άλλες κατασκευές της ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν πολλές μικρές στούπες, ένα τσέντι του 14ου αιώνα και μια εντυπωσιακή αίθουσα προσευχής. Το γεγονός ότι δεν κατακλύζεται από τουρίστες κάνει την απήχηση του Wat Lok Molee ακόμα μεγαλύτερη.

Cezary Wojtkowski / shutterstock.com

20. Wat Traimit (Ναός του Χρυσού Βούδα)

Το Wat Traimit είναι γνωστό επειδή στεγάζει τον μεγαλύτερο συμπαγή χρυσό Βούδα στον κόσμο. Ο τεράστιος καθισμένος Βούδας είναι σχεδόν δέκα πόδια ψηλός και ζυγίζει πεντέμισι τόνους ή 11.000 λίβρες. Πιστεύεται ότι το άγαλμα δημιουργήθηκε μεταξύ του 13ου και του 14ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Σουκοτάι. Για να κρύψει την πραγματική του αξία από τους στρατούς εισβολής, το χρυσό άγαλμα ήταν καλυμμένο με χρωματιστό γυαλί και στόκο για σχεδόν 200 χρόνια. Η κατά λάθος πτώση του αγάλματος το 1955 αποκάλυψε το χρυσάφι που ήταν κρυμμένο τόσα χρόνια. Τόσο το διάσημο άγαλμα του Βούδα όσο και μερικά από τα γυψομάρμαρα που το έκρυβαν εκτίθενται στο Wat Traimit.

Οι ναοί της Ταϊλάνδης συνεχίζουν να προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο λόγω της σημασίας, της μοναδικότητας και της ομορφιάς τους. Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε μόνο έναν ή περισσότερους από τους καλύτερους ναούς της Ταϊλάνδης, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Ποια αεροδρόμια εξυπηρετουν την Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη εξυπηρετείται από 78 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 10 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά διεθνή αεροδρόμια της Ταϊλάνδης είναι τα εξής:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi (BKK), το οποίο βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Don Mueang (DMK), το οποίο βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Phuket (HKT), το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Πουκέτ.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai (CNX), το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τσιάνγκ Μάι.

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για την Ταϊλάνδη μέσω της ιστοσελίδας ticketswe.com. Οι ενδεικτικές τιμές για ένα εισιτήριο από την Αθήνα για την Ταϊλάνδη κυμαίνονται από 200 έως 400 ευρώ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περίοδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για την Ταϊλάνδη για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Από αεροδρόμιο Suvarnabhumi:
  • Aegean Airlines: 300 ευρώ
  • Thai Airways: 250 ευρώ
  • Qatar Airways: 200 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Don Mueang:
  • Scoot: 270 ευρώ
  • AirAsia: 220 ευρώ
  • VietJet Air: 180 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Phuket:
  • Aegean Airlines: 350 ευρώ
  • Thai Airways: 300 ευρώ
  • Emirates: 250 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Chiang Mai:
  • Aegean Airlines: 320 ευρώ
  • Thai Airways: 270 ευρώ
  • Turkish Airlines: 220 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης: Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.