25 ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα για την Κίνα

Περιεχόμενα

Φωλιασμένη στην Ανατολική Ασία, η Κίνα έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Ως η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία στον κόσμο, η Κίνα έχει περισσότερα από 9.600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Οι επισκέπτες σε όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Κίνα για να εξερευνήσουν τη μαγευτική θέα του Εθνικού Πάρκου του όρους Sanqingshan ή να απολαύσουν τον ενθουσιασμό πόλεων όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο. Βουτήξτε βαθιά στην ιστορία της Κίνας μαθαίνοντας περισσότερα για τον τοπικό πολιτισμό, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική και βιώνοντας μοναδικές παραδόσεις.

Με τόσο μακρά ιστορία, μεγάλη έκταση και περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, η Κίνα έχει πολλά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα και μερικές από τις εμπειρίες που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε στην Κίνα.

25 διασκεδαστικά γεγονότα για την Κίνα

Τα πάντα, από μοναδικούς εορτασμούς μέχρι αρχαίες κατασκευές, η Κίνα πρέπει να είναι στη λίστα ταξιδιών όλων.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για την επίσκεψη στην Κίνα, συνεχίστε να διαβάζετε τα παρακάτω διασκεδαστικά γεγονότα. Όταν τελειώσετε το διάβασμα, πιθανότατα θα αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Κίνα.

1. Ο Βουδισμός έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του κινεζικού πολιτισμού

Ένα τεράστιο άγαλμα του Βούδα με ένα απαλό πρόσωπο και ήρεμα χέρια κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

Pushish Images/Shutterstock

Ο Βουδισμός εισήχθη στην Κίνα κατά την περίοδο των Χαν από το 206 π.Χ. έως το 220 μ.Χ. Ένας κλάδος του Βουδισμού, ο Μαχαγιάνα Βουδισμός, τελικά εξελίχθηκε και έπαιξε βασικό ρόλο στον πολιτισμό της Κίνας.

Μια αναζωπύρωση των βουδιστικών πεποιθήσεων όταν ταξιδιώτες ήρθαν κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού στην Κίνα γύρω στο 500 μ.Χ. Σήμερα, το 33 τοις εκατό του πληθυσμού της Κίνας πιστεύει στον Βούδα.

2. Καθένας από τους πολεμιστές της τερακότας έχει μοναδικά πρόσωπα

Οι ντόπιοι αγρότες ανακάλυψαν τους Terracotta Warriors το 1974. Κάθε μία από τις περίπου 8.000 φιγούρες έχει μοναδικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Αυτές οι φιγούρες από τερακότα σε φυσικό μέγεθος χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια για να δημιουργηθούν. Θάφτηκαν το 210-209 π.Χ. μαζί με τον αυτοκράτορα Gin Shi Huang για να τον προστατεύσει στη μετά θάνατον ζωή.

3. Η Κίνα είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα έθνη στον κόσμο

Η Κίνα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, με 1,425 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η Κίνα ήταν το νούμερο ένα για τον πληθυσμό της. Το 2023 η Ινδία ξεπέρασε τον πληθυσμό της Κίνας.

Μετά την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, με περισσότερους από 339,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

4. Το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι ένα ενιαίο τείχος

Όταν η δυναστεία Τσιν έχτισε το Σινικό Τείχος της Κίνας, χρησιμοποίησε μια σειρά από 19 τείχη. Αρχικά χτισμένο για να προστατεύει την Κίνα από την εισβολή νομαδικών εθνών από το βορρά, το τείχος είναι ένα αρχαιολογικό θαύμα σήμερα.

Πολλοί από την αρχική συλλογή τοίχων δεν υπάρχουν πλέον, αλλά ο τοίχος παραμένει Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

5. Οι Κινέζοι Δράκοι είναι Ευγενικοί και Ευγενείς

Ένα κινέζικο άγαλμα δράκου χτισμένο στο κέντρο μιας πλατφόρμας που φωτίζεται τη νύχτα.

pongwan sukpoka/Shutterstock

Η ιδέα ότι οι δράκοι είναι επικίνδυνοι και κακοί είναι μια δυτική πεποίθηση. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι οι δράκοι τους έχουν δυνάμεις που σχετίζονται με τον άνεμο και το νερό. Επιπλέον, βλέπουν τους δράκους ως ευγενείς, ευγενικούς και ευγενικούς.

Η κινεζική κουλτούρα πιστεύει ότι οι δράκοι είναι ιεροί και φέρνουν καλή τύχη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές παρελάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους, περιλαμβάνουν κοστούμια δράκων.

6. Το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ βρίσκεται στην πλατεία Τιενανμέν

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ιδρύθηκε στην πλατεία Τιενανμέν την 1η Οκτωβρίου 1949. Ο ιδρυτής, Μάο Τσε Τουνγκ (Πρόεδρος Μάου), γιορτάζεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης για τον εορτασμό αυτής της ιδιαίτερης ημέρας στην ιστορία της Κίνας.

Το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο. Στην πλατεία Τιενανμέν βρίσκεται επίσης ένα μνημείο των Ηρώων του Λαού, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας και η Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

7. Διαφορετικές περιοχές προσφέρουν διαφορετικές εκδόσεις κινέζικου φαγητού

Όταν εξερευνάτε την Κίνα, θα απολαύσετε διάφορα νόστιμα πιάτα. Τα πιάτα που θα δοκιμάσετε θα βασίζονται στην περιοχή, αλλά όλα τα κινέζικα φαγητά βασίζονται σε πέντε βασικές γεύσεις – γλυκιά, νότια, πικάντικη, πικρή και αλμυρή.

Οι δημοφιλείς σπεσιαλιτέ της κουζίνας στην Κίνα περιλαμβάνουν καντονέζικη σούπα βοείου κρέατος, τηγανητό ρύζι, χοιρινά νουντλς και πάπια Πεκίνου.

8. Το Σινικό Τείχος της Κίνας συναρμολογήθηκε χρησιμοποιώντας ρυζάλευρο

Το κολλώδες ρυζάλευρο είναι μια κολλώδης ουσία που χρησιμοποιείται ως γουδί για πολλά μέρη του Σινικού Τείχους της Κίνας.

9. Η Κίνα είναι το σπίτι του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο… και είναι άδειο

Εσωτερική άποψη ενός εμπορικού κέντρου με πολλούς ορόφους όπου ο τελευταίος όροφος μπορεί να δει με γυάλινα παράθυρα.

23 Σεπτεμβρίου 2011 – Σκηνή από κινεζικό εμπορικό κέντρο με λεπτομέρειες από την είσοδο με κυλιόμενες σκάλες και θέα σε έναν τρούλο με παράθυρα, Dongguan, China/Drevs/Shutterstock

Το South China Mall βρίσκεται στην πόλη Dongguan και τώρα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Το εμπορικό κέντρο καταλαμβάνει σχεδόν 700,00 τετραγωνικά μέτρα και είναι 99 τοις εκατό άδειο.

Αυτό το εμπορικό κέντρο έχει το παρατσούκλι “Ghost Mall” και παραμένει κυρίως άδειο επειδή πολλοί μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ψωνίσουν για επιπλέον. Το South China Mall έχει παραμείνει τόσο άδειο όσο ήταν για περισσότερο από μια δεκαετία.

10. Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 ήταν οι πιο ακριβοί

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 ήταν μακράν οι πιο ακριβοί στη διοργάνωση. Όταν το Πεκίνο φιλοξένησε τους καλοκαιρινούς αγώνες, κόστισε περισσότερα από 45 δισεκατομμύρια δολάρια (Δολάρια ΗΠΑ).

Αν και ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να αυξηθεί, ο μέσος προϋπολογισμός για τους αγώνες είναι παρόμοιος με τον προϋπολογισμό των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 των 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

11. Στην Κίνα βρίσκεται το μεγαλύτερο αυτοκρατορικό παλάτι στον κόσμο

Η Απαγορευμένη Πόλη ήταν το Κινεζικό Αυτοκρατορικό Παλάτι που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ. Αυτό το παλάτι ήταν το σπίτι των αυτοκρατόρων της Κίνας για σχεδόν 500 χρόνια.

Η Απαγορευμένη Πόλη χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO λόγω του μοναδικού της σχεδιασμού και της άριστα διατηρημένης συλλογής αρχαίων κινεζικών κτιρίων.

12. Το χαρτονόμισμα επινοήθηκε στην Κίνα

Τον 7ο αιώνα, η Κίνα άρχισε να χρησιμοποιεί χαρτονομίσματα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ. Ως η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε χαρτονόμισμα, τυπώθηκε υπερβολικό χαρτονόμισμα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του υψηλού πληθωρισμού κατά τη διάρκεια της δυναστείας Γιουάν.

13. Περισσότεροι από τους μισούς χοίρους του κόσμου ζουν στην Κίνα

Μικρά γουρούνια φωτογραφημένα από φάρμα.

Manop Boonpeng/Shutterstock

Από τον Απρίλιο του 2022, η Κίνα φιλοξενούσε περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των 778 εκατομμυρίων χοίρων. Ως ο κορυφαίος παραγωγός χοιρινού κρέατος, η Κίνα παράγει περίπου 50 μετρικούς τόνους χοιρινού κρέατος ετησίως.

14. Οι σιδηροδρομικές γραμμές της Κίνας θα μπορούσαν να κάνουν κύκλους γύρω από τη γη δύο φορές

Η Κίνα έχει ένα εκτεταμένο σύστημα σιδηροδρομικών γραμμών. Εάν οι σιδηρόδρομοι στην Κίνα ήταν παρατεταγμένοι μαζί, θα ήταν αρκετά μακρύι για να τυλιχτούν γύρω από τη Γη δύο φορές.

15. Χρειάζεστε την άδεια της κυβέρνησης για να μετενσαρκωθείτε

Η έννοια της μετενσάρκωσης απαγορεύεται στην Κίνα. Εάν θέλετε να μετενσαρκωθείτε, πρέπει πρώτα να έχετε άδεια από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση διαθέτει αιτήσεις μετενσάρκωσης διαθέσιμες για υποβολή σε τέσσερα κυβερνητικά όργανα για έγκριση. Απαιτείται έγκριση από την κυβέρνηση σε επίπεδο επαρχίας, το τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων της κυβέρνησης σε επίπεδο επαρχίας, το Κρατικό Συμβούλιο και την Κρατική Διοίκηση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

16. Ο ποταμός Yangtze είναι ο μακρύτερος ποταμός στην Ασία

Ο ποταμός Yangtze είναι επίσης γνωστός ως «Chang Jiang», που σημαίνει μακρύς ποταμός στα κινέζικα. Αυτός ο ποταμός είναι ο μεγαλύτερος στην Κίνα και η Ασία και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, με μήκος 3.915 μίλια.

Ο ποταμός Yangtze είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν κρουαζιέρες στα Τρία Φαράγγια.

17. Η Σαγκάη έχει τη δική της διάλεκτο

Μια κινεζική πόλη όπου διακρίνονται ντόπιοι Κινέζοι να συνωστίζονται σε έναν δρόμο, ενώ οι δομές κινεζικής μόδας διακρίνονται σε κάθε πλευρά.

Σαγκάη, Κίνα – 21 Ιουλίου. 2016 – Ντόπιοι και τουρίστες που απολαμβάνουν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στο κέντρο της Σαγκάης στην Κίνα, Ασία./LMspencer/Shutterstock

Η Σαγκάη είναι μια πολυσύχναστη μητροπολιτική πόλη όπου άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έρχονται να εξερευνήσουν. Οι ιθαγενείς της Σαγκάης έχουν αναπτύξει τη δική τους διάλεκτο – τη Σαγκάη. Η διάλεκτος είναι τόσο διαφορετική ακόμη και οι επισκέπτες από άλλα μέρη της Κίνας δεν μπορούν να την καταλάβουν.

Τα Σαγκαϊνέζικα, που αποκαλούνται επίσης και η γλώσσα της Σαγκάης, είναι ένα μείγμα της διαλέκτου από τα κινέζικα Wu μέσα στην πόλη και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές.

18. Τα πάντα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους τρώγοντας

Το εθνικό ζώο της Κίνας, το πάντα, περνά από 10 έως 16 ώρες την ημέρα τρώγοντας. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από μπαμπού, το οποίο είναι άφθονο στην Κίνα.

Όταν επισκέπτεστε την Κίνα, το Chengdu Giant Panda Breeding Center είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε τα πάντα.

19. Το εθνικό άθλημα της Κίνας είναι το επιτραπέζιο τένις

Παρά το γεγονός ότι το πινγκ-πονγκ δεν εφευρέθηκε στην Κίνα, το άθλημα του ανταγωνισμού, το πινγκ πονγκ, έχει γίνει το εθνικό άθλημα της χώρας. Η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Κίνας έχει κερδίσει αρκετούς Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το πινγκ πονγκ, που εφευρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εισήχθη στην Κίνα το 1901. Από το 1953, οι ομάδες πινγκ πονγκ της Κίνας κυριαρχούν στο παιχνίδι.

20. Υπήρχαν σχεδόν 3.000 συμμετοχές για την κινεζική σημαία

Όταν η Κίνα έψαχνε να σχεδιάσει μια νέα σημαία, η χώρα ζήτησε να υποβληθούν σχέδια. Η κυβέρνηση έλαβε 2992 συμμετοχές και αυτή η σημαία συνεχίζει να κυματίζει πάνω από την Κίνα σήμερα.

Μέρη της σημαίας της Κίνας αντιπροσωπεύουν τα εξής:

  • Κόκκινο: Η Κινεζική Κομμουνιστική Επανάσταση
  • Κίτρινο: Η δύναμη διαφόρων ιστορικών δυναστειών
  • Αστέρια: Ενότητα του κινεζικού λαού
  • Τέσσερα μικρά αστέρια γύρω από ένα μεγάλο αστέρι: Η ενότητα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από ένα κέντρο

21. Τα ξυλάκια δεν χρησιμοποιούνταν αρχικά για φαγητό

Μια γυναίκα που τρώει ένα μπολ φαγητού με ζυμαρικά και μπρόκολο χρησιμοποιώντας ξυλάκια.

tiverylucky/Shutterstock

Τα ξυλάκια είναι ένα συνηθισμένο σκεύος φαγητού στα κινέζικα εστιατόρια. Ωστόσο, τα ξυλάκια δεν χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για φαγητό. Μόλις το 400 μ.Χ., τα ξυλάκια άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως σκεύη φαγητού.

Πολλοί Κινέζοι χρησιμοποιούν ξυλάκια ως μαγειρικά σκεύη για το μαγείρεμα. Το μήκος των chopsticks διευκόλυνε να φτάσει βαθιά σε μια κατσαρόλα με νερό ή λάδι που βράζει.

22. Η οικογένεια είναι το πολυτιμότερο αντικείμενο στην Κίνα

Η κινεζική κουλτούρα δίνει έμφαση στην οικογένεια. Αυτή η κουλτούρα πιστεύει ότι η οικογένεια είναι η πιο πολύτιμη πτυχή της χώρας. Αν και πολλές παλιές κινεζικές πρακτικές έχουν εγκαταλειφθεί, η σημασία της οικογένειας είναι μια αξία που παραμένει ισχυρή.

Σε αντίθεση με πολλούς δυτικούς πολιτισμούς, τα παιδιά δεν φεύγουν όταν μεγαλώσουν. Αντίθετα, στους γονείς αρέσει να μένουν τα παιδιά τους, γι’ αυτό βλέπετε πολλές γενιές να ζουν μαζί ή κοντά η μία στην άλλη.

23. Ο αριθμός 4 είναι άτυχος

Πολλοί Κινέζοι πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες και μια από τις κορυφαίες δεισιδαιμονίες στη χώρα είναι ότι ο αριθμός 4 είναι άτυχος. Εξαιτίας αυτού, πολλοί Κινέζοι αποφεύγουν τον αριθμό.

Ο αριθμός 4 συνδέεται με τη λέξη θάνατος επειδή, στα κινέζικα, η προφορά του τέσσερα και ο θάνατος διαφέρουν μόνο στον τόνο. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι στην Κίνα δεν αγοράζουν πράγματα στα τέσσερα. αποφεύγουν τον τέταρτο όροφο και τα κόκκινα πακέτα δεν θα περιέχουν ποτέ μια τιμή με τον αριθμό 4.

Η τετραφοβία, ο φόβος του αριθμού 4, είναι ισχυρή στην Κίνα και αυτή η δεισιδαιμονία είναι έντονη στα έθνη της Ανατολικής Ασίας.

24. Νέοι ουρανοξύστες ολοκληρώνονται κάθε πέντε μέρες

Με τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό, η Κίνα έχει έναν νέο ουρανοξύστη που ολοκληρώνεται κάθε πέντε ημέρες. Πολλά κτίρια είναι για την αναπτυσσόμενη οικονομία και για να φιλοξενήσουν την αύξηση του τουρισμού.

25. Το ασανσέρ Bailong είναι σε εξωτερικό χώρο

Μια εξαιρετικά ψηλή κατασκευή χτισμένη στην πλαγιά ενός γκρεμού από πάνω προς τα κάτω.

Alexander Strauch/Shutterstock

Η Κίνα φιλοξενεί έναν υπαίθριο ανελκυστήρα που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Αυτός ο ανελκυστήρας επιτρέπει στους ταξιδιώτες να δουν την κορυφή του γκρεμού χωρίς να ξεκινήσουν την επίπονη ανάβαση.

Το Bailong Elevator είναι ο βαρύτερος ανελκυστήρας στον κόσμο και ο ψηλότερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βενεζουέλα για το 2023

Συχνές Ερωτήσεις

Σε τι φημίζεται η Κίνα;

Η Κίνα είναι περισσότερο γνωστή για τη μοναδική αρχαία αρχιτεκτονική της. Επισκέπτες σε όλο τον κόσμο έρχονται στην Κίνα για να θαυμάσουν αρχιτεκτονικά θαύματα, όπως το Σινικό Τείχος της Κίνας.

Η χώρα είναι επίσης γνωστή για τις μακροχρόνιες παραδόσεις της, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών αξιών και των πρακτικών πολεμικών τεχνών.

Ποια ζώα είναι μοναδικά στην Κίνα;

Η Κίνα έχει πολλά συναρπαστικά ζώα. Τα γιγάντια πάντα είναι μοναδικά στη νότια κεντρική Κίνα.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας;

Το Σινικό Τείχος της Κίνας στο Πεκίνο είναι η πιο επισκέψιμη τοποθεσία από τους τουρίστες που εξερευνούν τη χώρα. Τα πάντα, από τη μοναδική αρχιτεκτονική του τείχους μέχρι την απότομη θέα στο βουνό, κάνουν αυτό το μέρος να πρέπει να επισκεφθείτε όταν ταξιδεύετε στην Κίνα.

Ποιο είναι το εθνικό φρούτο της Κίνας;

Η Κίνα είναι γνωστή για τα μοναδικά αριστουργήματα της μαγειρικής, αλλά μόνο ορισμένοι γνωρίζουν ότι η χώρα έχει ένα εθνικό φρούτο. Το θολό ακτινίδιο είναι το εθνικό φρούτο της Κίνας. Αυτό το φρούτο έχει μια θολή, θαμπή καστανή φλούδα και μια καστανή, λαμπερή πράσινη σάρκα.

Η Κίνα έχει επίσης ένα δεύτερο εθνικό φρούτο – την τζιτζιφιά.

Ποια είναι η πιο δημοφιλής πόλη στην Κίνα;

Ο τουρισμός βρίσκεται σε άνοδο, με περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν στην Κίνα από όλο τον κόσμο. Το Πεκίνο είναι η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στην Κίνα. Επιπλέον, οι επισκέπτες για πρώτη φορά τείνουν να επισκέπτονται το Xian και τη Σαγκάη.

Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στην Κίνα

Ζήστε τη Χώρα του Κόκκινου Δράκου απολαμβάνοντας ένα ταξίδι στην Κίνα. Η περιπέτεια σας περιμένει, όπου θα ανακαλύψετε αρχαίους θησαυρούς, μοναδικά έθιμα και φώτα της μεγάλης πόλης.

Λοιπόν, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε; Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει η Κίνα για τον εαυτό σας. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τα πιο εκπληκτικά αρχαία ερείπια του κόσμου

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ταϊβάν το 2023;

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια