25 Σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια του ταξιδιού που πρέπει να γνωρίζετε

Περιεχόμενα

Το να ταξιδεύετε στον κόσμο επισκεπτόμενοι νέες χώρες και μέρη μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό. Μέχρι που δεν είναι. Τα πράγματα που πάνε στραβά είναι βασικά μια ιεροτελεστία για τους ταξιδιώτες. Ποτέ δεν θα μάθετε τι ατυχία έρχεται στο δρόμο σας, είτε είναι ένα χαμένο πορτοφόλι, ένας καλλιτέχνης απάτης, ένας πορτοφολάς ή κάτι πιο σοβαρό.

Είναι σημαντικό να κατανοείτε την πραγματικότητα του ταξιδιού και να γνωρίζετε μερικές βασικές συμβουλές ασφάλειας ταξιδιού που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενήμεροι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι στην απίθανη περίπτωση που σας συμβούν. Αυτές οι συμβουλές ασφάλειας ταξιδιού θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα ταξιδιωτικά προβλήματα και να σας επιτρέψουν να τα αποφύγετε ή τουλάχιστον να μειώσετε τον αντίκτυπό τους.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

1. Μην εκτοξεύετε τα τιμαλφή σας

Ο χρυσός κανόνας για να μην σας κλέψουν τα τιμαλφή σας είναι να μοιάζετε με κάποιον που δεν αξίζει να κλέψετε τίποτα. Μόλις σας δουν οι άνθρωποι να αναβοσβήνουν για ακριβά κοσμήματα ή ηλεκτρονικά είδη όπως κάμερες, τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, ξέρουν τι μπορούν να πάρουν από εσάς. Για να το αποφύγετε, μπορείτε είτε να μην τα βγάλετε μαζί σας δημόσια κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε να είστε λίγο πιο διακριτικοί μαζί τους. Σκεφτείτε να βάζετε κοσμήματα κάτω από τα ρούχα και να βγάζετε τα ακριβά ηλεκτρονικά σας μόνο όταν τα χρειάζεστε πραγματικά. Αναρωτηθείτε τι χρειάζεστε πραγματικά στο ταξίδι σας και αφήστε περιττά αντικείμενα αξίας στο σπίτι. 

2. Γνωρίστε κοινές απάτες ταξιδιού

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τους τουρίστες ως έναν εξαιρετικό τρόπο για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά δυστυχώς κάποιοι το καταφέρνουν εξαπατώντας, εξαπατώντας ή εκβιάζοντας ξεκάθαρα χρήματα από ταξιδιώτες μέσω απάτης. Απλώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε αυτό το άρθρο για την ασφάλεια ταξιδιού για να απαριθμήσει κάθε ταξιδιωτική απάτη εκεί έξω. Και κάθε χώρα φαίνεται να έχει τις δικές της ποικιλίες. Υπάρχει η απάτη στο κλειστό παλάτι στην Μπανγκόκ και η απάτη με το τσάι στην Κίνα, καθώς και παγκόσμιες απάτες όπως τα ταξί με σπασμένο μετρητή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google σχετικά με τις απάτες στον προορισμό σας, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

3. Γνωρίστε τις τοπικές πληροφορίες έκτακτης ανάγκης

Εάν κάτι πάει στραβά ενώ ταξιδεύετε, πρέπει να ξέρετε πώς να λάβετε βοήθεια. Αυτό μπορεί να είναι από την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ασθενοφόρο ή ακόμα και την πρεσβεία σας. Για καθεμία από αυτές τις υπηρεσίες, θα θέλετε να γνωρίζετε τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και πού βρίσκεται η πρεσβεία ή το προξενείο σας στη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Ακριβώς επειδή είναι 911 στη χώρα σας δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει εκεί όπου είσαι. Συχνά θα βρείτε αριθμούς έκτακτης ανάγκης σε κάρτες ασφαλείας ή σχέδια εξόδου έκτακτης ανάγκης σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google πριν από το ταξίδι σας και να τα γράψετε, είτε σε χαρτί είτε στο τηλέφωνό σας. Για μια λίστα με αριθμούς έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό, μπορείτε επίσης να δείτε αυτό το άρθρο του wiki .

Aκολουθήστε μας στο facebook

4. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την πίσω τσέπη σας

Μία από τις μικρότερες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε είναι να μην βάζετε τιμαλφή στην πίσω τσέπη σας. Για πορτοφολάδες, η πίσω τσέπη του παντελονιού σας είναι ένα από τα πιο εύκολα μέρη για να κλέψετε. Αντίθετα, βάλτε το τηλέφωνο, το πορτοφόλι, τα χρήματα, το διαβατήριο κ.λπ. στην μπροστινή σας τσέπη όπου είναι πιο ασφαλές.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για πορτοφολάδες, θα μπορούσατε επίσης να πάρετε μια ζώνη χρημάτων.

5. Αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλιση

Υπάρχει ένα κοινό ρητό μεταξύ της ταξιδιωτικής κοινότητας, “Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ταξιδέψετε”. Ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού είναι οι εκπλήξεις που βρίσκεις στην πορεία, δυστυχώς δεν είναι πάντα καλές ή φθηνές. Από ατυχήματα που σας αφήνουν με γιγαντιαίους ιατρικούς λογαριασμούς, μέχρι καταστάσεις που σας αφήνουν νομικά έξοδα ή απροσδόκητες καθυστερήσεις, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε την έρευνά σας για να μάθετε τι καλύπτουν οι πολιτικές, ώστε να μπορείτε να βρείτε την πολιτική για εσάς. Συνιστούμε το SafetyWing για ταξίδια μικρότερα του ενός έτους. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε στο εξωτερικό για περισσότερο από αυτό, είναι καλύτερο να πάρετε παγκόσμια ασφάλιση υγείας αντί για ταξιδιωτική ασφάλιση.

6. Έχετε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας

Από τα πράγματα που δεν θέλετε να χάσετε σε ένα διεθνές ταξίδι, το διαβατήριό σας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Χωρίς αυτό θα έχετε πραγματικό πρόβλημα, επομένως φυσικά θέλετε να το προστατέψετε με κάθε κόστος. Με το να το έχετε έξω χωρίς εσάς, υπάρχει κίνδυνος να κλαπεί, να χαθεί ή να καταστραφεί.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε αυτό το σενάριο, είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και να αφήσετε το διαβατήριό σας σε ένα χρηματοκιβώτιο στο κατάλυμά σας. Αν και δεν είναι τόσο καλό όσο το πραγματικό, η λήψη μιας φωτοτυπίας θα σας επιτρέψει να αποδείξετε την ταυτότητά σας βραχυπρόθεσμα εάν παραστεί ανάγκη. Ανεξάρτητα από το αν το έχετε μαζί σας, είναι πάντα καλό να έχετε φωτοτυπία για παν ενδεχόμενο.

7. Γνωρίστε τα όριά σας

Συχνά η απόλαυση στο εξωτερικό μπορεί να σημαίνει ότι πηγαίνετε για ποτά με παλιούς ή νέους ταξιδιωτικούς συντρόφους, αλλά είναι καλύτερο να μην αφήσετε τον εαυτό σας να μεθύσει πολύ ενώ είστε έξω. Το να είσαι μεθυσμένος όχι μόνο βλάπτει την κρίση σου και κάνει πιο πιθανό να βρεθείς σε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει στα αρπακτικά ότι είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευτείς. Εάν πίνετε σε σημείο να λιποθυμήσετε, αυτοί οι κίνδυνοι αυξάνονται.

8. Μην παίρνετε ποτέ παράνομα ναρκωτικά σε ξένη χώρα

Μερικοί άνθρωποι εκλαμβάνουν το γεγονός ότι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους ως άδεια για να κάνουν ό,τι τους αρέσει χωρίς να σκέφτονται καλά τα πράγματα. Αν και μπορεί να αισθάνεστε απελευθέρωση, οι συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρές από ό, τι έχετε συνηθίσει στο σπίτι. Αυτό σίγουρα ισχύει για τη λήψη παράνομων ναρκωτικών όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό, όπου οι νόμοι μπορεί να είναι πιο αυστηροί ή η αστυνομία πιο διεφθαρμένη.

Υπάρχουν χώρες, για παράδειγμα στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου τα αδικήματα ναρκωτικών μπορούν να τιμωρηθούν με μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης ή ακόμη και με θανατική ποινή. Σε άλλα μέρη, η αστυνομία μπορεί να ζητήσει βαριές δωροδοκίες εάν σας πιάσει στην κατοχή ναρκωτικών. Βασικά, μόνο και μόνο επειδή η λήψη ναρκωτικών μπορεί να είναι ευκολότερη σε άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι οι νόμοι εκεί είναι ευκολότεροι για όσους πιάνονται.

9. Αποφύγετε να ταξιδεύετε μόνοι σας τη νύχτα

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες συμβουλές ασφαλείας ισχύουν εξίσου όταν ταξιδεύετε όσο και στο σπίτι. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι να μην ταξιδεύεις μόνος τη νύχτα. Δεν είναι καθόλου είδηση ​​ότι το να είσαι μόνος έξω μετά το σκοτάδι είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε γιατί να είναι διαφορετικά στο εξωτερικό; Είναι καλύτερο να ταξιδεύετε ομαδικά τη νύχτα για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι φίλοι σας θα επιστρέψετε στο κατάλυμά σας με ασφάλεια.

10. Κάντε τα ταξιδιωτικά σας εμβόλια

Το να ταξιδεύετε στον κόσμο σας εκθέτει σε πολλά πράγματα στα οποία δεν έχετε συνηθίσει, ένα από αυτά είναι οι ασθένειες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πολλές ασθένειες είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι με τα εμβόλια σας για πράγματα όπως ο τέτανος, ο κίτρινος πυρετός, ο τυφοειδής και η ηπατίτιδα Α. Εκτός από την προστασία σας, υπάρχουν ορισμένα μέρη που θα θέλει να ελέγξει ότι έχετε εμβολιαστεί πριν σας αφήσει να φύγετε, όπως με τον κίτρινο πυρετό στη Νότια Αμερική και σε μέρη της Αφρικής. Για να μάθετε ποιους εμβολιασμούς χρειάζεστε, ελέγξτε τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή ιστότοπους όπως το Travel Health Pro .

11. Μοιραστείτε το δρομολόγιό σας με την οικογένεια και τους φίλους σας

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να ενημερώσετε τους φίλους και την οικογένειά σας για το δρομολόγιό σας και να ξέρουν πού βρίσκεστε. Για αρχάριους, μπορεί απλώς να θέλουν να ακολουθήσουν τα ταξίδια σας και να ζήσουν αντικαθεστωτικά μέσα από εσάς. Αλλά σε μια σημείωση ασφαλείας, είναι απίστευτα σημαντικό εάν συμβεί κάτι απροσδόκητο στην περιοχή στην οποία ταξιδεύετε.

Εάν συμβεί μια φυσική καταστροφή ή τρομοκρατική επίθεση, θα θέλουν να μάθουν αν βρίσκεστε στην περιοχή. Εάν δεν έχουν νέα από εσάς, μπορούν στη συνέχεια να ειδοποιήσουν την αστυνομία ή την πρεσβεία. Ομοίως, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τις ειδήσεις ενώ ταξιδεύετε, έτσι οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να μπορούν να σας προειδοποιήσουν για περιστατικά που μπορεί να έχουν διαφύγει της προσοχής σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγγραφής στην πρεσβεία σας ή/και να ενημερώσετε το υπουργείο Εξωτερικών ή το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σας σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Μόνο όταν ξέρουν πού βρίσκεστε μπορούν να κάνουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν. Κάθε χώρα έχει το δικό της πρόγραμμα, αλλά για τις ΗΠΑ είναι το Πρόγραμμα Εγγραφής Έξυπνων Ταξιδιωτών .

12. Συσκευάστε ένα κιτ πρώτων βοηθειών

Τα ταξίδια σας βάζουν σε κάθε είδους περίεργες και νέες καταστάσεις, επομένως δεν είναι περίεργο που ο περίεργος τραυματισμός ή ασθένεια βρίσκει τον δρόμο προς εσάς. Εάν είναι κάτι σοβαρό, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη, αλλά έχοντας μαζί σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών σας επιτρέπει να φροντίζετε τα μικρότερα πράγματα. Χρειάζεται μόνο να είναι ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών , που να μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα στομάχου ή πέψης, κοψίματα, διαστρέμματα ή τσιμπήματα εντόμων. Μπορεί να πιάνει λίγο χώρο στις αποσκευές σας, αλλά θα χαρείτε να το έχετε μακροπρόθεσμα.

13. Χρησιμοποιήστε ένα VPN

Η παραμονή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων ταξιδιών, αλλά έχει και αυτό τους δικούς του κινδύνους. Σε τελική ανάλυση, μετακινείστε και μεταπηδάτε σε πολλά διαφορετικά δίκτυα Wi-Fi που μπορεί να μην είναι ασφαλή.

Πρώτα απ ‘όλα, να ξέρετε ότι τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi χωρίς καμία κρυπτογράφηση απλά δεν είναι ασφαλή. Σε αυτά τα δίκτυα μπορείτε να υποθέσετε ότι οι χάκερ ή οποιοσδήποτε με τεχνογνωσία μπορεί να δει τι κάνετε. Για πράγματα όπως το Facebook, αυτό μπορεί να μην είναι υπέροχο, αλλά είναι εντελώς επικίνδυνο εάν κάνετε πράγματα όπως η σύνδεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας.

Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση και αυτή είναι ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Ένα VPN δημιουργεί ένα ασφαλές, κρυπτογραφημένο κανάλι, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε ότι οι λογαριασμοί σας έχουν παραβιαστεί. Υπάρχουν τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν υπηρεσίες VPN , επομένως θα πρέπει να βρείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

14. Ελέγξτε τον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ένα μεγάλο μέρος του προγραμματισμού του ταξιδιού σας είναι να εξοικειωθείτε με τον προορισμό που επισκέπτεστε. Αυτό δεν σημαίνει απλώς να βρείτε πού να πάτε και πώς να μετακινηθείτε, αλλά και ποιους παράγοντες ασφάλειας και ασφάλειας θα θέλετε να γνωρίζετε.

Για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτό το μέτωπο, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΗΠΑ) ή του Υπουργείου Εξωτερικών (Ηνωμένο Βασίλειο) . Θα έχουν πληροφορίες για πιθανά προβλήματα στον προορισμό σας, είτε σχετίζονται με πολιτική, υγεία, τρομοκρατία, φυσικές καταστροφές ή με άλλο τρόπο. Συχνά επισημαίνουν τα μέρη μιας χώρας όπου εμφανίζονται αυτά τα ζητήματα, καθώς προβλήματα όπως αυτά δεν είναι πάντα σε όλη τη χώρα.

Αν και είναι καλό να λαμβάνετε υπόψη όλα όσα λένε αυτοί οι ιστότοποι, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις. Πρώτον, είναι πιο πιθανό να ενημερώσουν τις συμβουλές όταν τα πράγματα πάνε στραβά παρά όταν ηρεμήσουν ξανά. Δεύτερον, η συμβουλή είναι γενικά υπερβολικά προσεκτική και έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει προβλήματα αντί να σας λέει την πιθανότητά τους, επομένως απαιτείται σίγουρα κάποια κρίση όταν τα διαβάζετε.

60 Συμβουλές για Backpacking σε όλη την Ευρώπη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

15. Μην μοιράζεστε πάρα πολλά με αγνώστους

Ένα από τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού είναι η ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους και να κάνεις νέους φίλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιραστείτε τα πάντα αμέσως με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από την κατάσταση και τα προσωπικά σας συναισθήματα, αλλά υπάρχουν τρόποι να πείτε εάν δεν πρέπει να μοιραστείτε λεπτομέρειες με ένα άτομο.

Συνήθως ένας μεγάλος δείκτης ότι δεν πρέπει να δίνετε σε κάποιον πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες είναι όταν κάνει προσωπικές ερωτήσεις από νωρίς. Ενώ το να ρωτάς το όνομά σου ή από πού βρίσκεσαι είναι αρκετά συνηθισμένο, ερωτήσεις όπως το πού μένεις ή ποιος είναι ο λογαριασμός σου στο Instagram μπορεί να είναι ιδιαίτερα περίεργες αν ρωτηθούν μέσα σε λίγες στιγμές συνάντησης ή εντελώς εκτός πλαισίου.

Μια προσέγγιση για την αντιμετώπιση αυτού του είδους συμπεριφοράς είναι η χρήση λευκών ψεμάτων για να ξεπεράσετε ερωτήσεις χωρίς να αντιμετωπίσετε την περίεργη συμπεριφορά τους. Για ερωτήσεις σχετικά με το πού μένετε, θα μπορούσατε να πείτε ότι ξεχάσατε το όνομα του ξενοδοχείου, χρησιμοποιήστε το όνομα άλλου ξενοδοχείου σε κοντινή απόσταση ή απλώς προσφέρετε το όνομα της γειτονιάς. Επίσης, το παλιό πρότυπο που πρέπει να τηρείτε για να συναντήσετε κάποιον είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ξεφύγετε από μια άβολη συζήτηση όπως αυτή.

10 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πάρετε ταξιδιωτική ασφάλιση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

16. Μείνετε υγιείς: Ασφάλεια τροφίμων και νερού

Ακριβώς όπως πρέπει να φροντίζετε για την προσωπική σας ασφάλεια, πρέπει επίσης να προσέχετε την υγεία σας όταν ταξιδεύετε. Το να επισκέπτεστε ξένες χώρες σημαίνει συχνά ότι αντιμετωπίζετε καταστάσεις με φαγητό και νερό που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε σοβαρά και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αρρωστήσετε στις διακοπές.

Ένα απλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να διασφαλίσετε ότι το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για κατανάλωση και χρήση για άλλα πράγματα όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας. Απλώς κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα έχετε την απάντησή σας. Όσο για το φαγητό, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς. Μην τρώτε μαγειρεμένα φαγητά που έχουν μείνει για λίγη ώρα. Αποφύγετε πιάτα όπως σαλάτες ή άλλα γεύματα που περιλαμβάνουν υλικά που πλένονται αλλά δεν μαγειρεύονται, καθώς δεν ξέρετε τι νερό χρησιμοποιείται σε αυτά. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να πάτε σε μέρη όπου πολλοί ντόπιοι τρώνε, καθώς οι ντόπιοι γνωρίζουν πού είναι ασφαλές.

17. Απόκρυψη μετρητών έκτακτης ανάγκης

Πολλές από αυτές τις συμβουλές είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε παγίδες στα ταξίδια, όπως να χάσετε το πορτοφόλι σας ή να το κλέψουν. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πρόκειται για ταξίδια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι και δεν έχετε πλέον το πορτοφόλι σας, θα είστε ευγνώμονες που κρύψατε κάποια χρήματα έκτακτης ανάγκης είτε στο άτομο σας είτε στο δωμάτιό σας. Με 100-200 $ κρυμμένα, θα μπορείτε τουλάχιστον να τα βγάλετε πέρα ​​μέχρι να μπορέσετε να τακτοποιήσετε την κατάσταση.

18. Φως ταξιδιού

Αν και είναι ωραίο να έχετε μαζί σας όλα τα αγαπημένα σας ρούχα, αντικείμενα και αξεσουάρ όταν ταξιδεύετε, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά βαριές αποσκευές. Το να έχετε τόσα πολλά να μεταφέρετε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο δρόμο και συχνά δεν είναι καν τόσο απαραίτητο. Σημαίνει επίσης ότι έχετε περισσότερα να παρακολουθείτε καθώς ετοιμάζετε και αποσυσκευάζετε κάθε προορισμό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να χάσετε πράγματα στην πορεία.

Η μεταφορά γύρω από μια υπερβολικά βαριά αποσκευή ή ένα σακίδιο πλάτης, όπως ένα πακέτο 80 λίτρων, θα σας επιβραδύνει και θα κάνει τη μετακίνηση μια κουραστική εμπειρία. Το να τρέχετε αργά και να αισθάνεστε εξαντλημένοι δεν είναι σίγουρα διασκεδαστικά, αλλά είναι και οι δύο καταστάσεις του νου που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή λήψη αποφάσεων και να δημιουργήσουν εντελώς νέα προβλήματα για να αντιμετωπίσετε. Έπειτα, υπάρχει το απλό γεγονός ότι ένα τεράστιο σακίδιο μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίζετε περισσότερο, προκαλώντας πιθανώς ανεπιθύμητη προσοχή.

Αν είστε ταξιδιώτης, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα σακίδιο όπως το Osprey Farpoint 40 . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειραποσκευή και είναι το τέλειο μέγεθος για μικρά και μεγάλα ταξίδια.

Τα 10 καλύτερα σακίδια για ταξίδια το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

19. Κλειδώστε τα πράγματα σας

Τα καλά ξενοδοχεία και ξενώνες έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Το πρόβλημα με το να νιώθετε σαν στο σπίτι σας είναι ότι μερικές φορές ξεχνάτε ότι σε αντίθεση με το σπίτι σας, δεν ξέρετε ποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα πράγματά σας όταν δεν είστε κοντά. Επομένως, το να αφήνετε τιμαλφή απλώς στο δωμάτιό σας ή στον κοιτώνα σας ζητάει κόπο.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κλέψουν όταν παρουσιάζονται εύκολες ευκαιρίες, επομένως μην τους δίνετε την ευκαιρία εξαρχής. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα χρηματοκιβώτια του ξενοδοχείου. Και ενώ το κλείδωμα των αντικειμένων στις αποσκευές σας δεν θα σταματήσει έναν πραγματικά αποφασισμένο κλέφτη, θα απομακρύνει τον εύκολο πειρασμό. Όσον αφορά τους ξενώνες, είναι καλύτερο να ελέγξετε ότι διαθέτουν ντουλάπια αποθήκευσης που κλειδώνουν πριν κλείσετε τη διαμονή σας.

Εάν αποχωρίζεστε από τις αποσκευές σας σε λεωφορεία, αεροπλάνα ή τρένα, κλειδώστε τις με μια κλειδαριά αποσκευών , καθώς δεν θα μπορείτε να μπείτε σε αυτήν ούτως ή άλλως. Αυτό ισχύει επίσης για τα νυχτερινά λεωφορεία και τρένα όταν δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα υπάρχοντά σας ενώ κοιμάστε.

20. Χρησιμοποιήστε ΑΤΜ σε Τράπεζες

Οι πιθανότητες είναι ότι θα χρειαστεί να βγάλετε χρήματα ενώ λείπετε, πράγμα που συνήθως σημαίνει να βρείτε ένα ΑΤΜ. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι μπορούν να παραβιάσουν τα ΑΤΜ στη χώρα σας, έτσι μπορούν και στις χώρες που επισκέπτεστε. Η διαφορά είναι ότι η επίλυση προβλημάτων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών είναι πολύ πιο εύκολη όταν βρίσκεστε στο σπίτι παρά όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες να συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να βρείτε ΑΤΜ σε τράπεζες, καθώς είναι πιθανό να μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα τα μηχανήματα τους.

Αν ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή, δεν θα πέσετε στην παγίδα να σας χρεώνουν εξωφρενικές χρεώσεις ή συναλλαγματικές ισοτιμίες από ορισμένους παρόχους ATM όπως η Euronet.

21. Φέρτε ένα πορτοφόλι δόλωμα

Το να σας κλέψουν ή να πορτοφολήσετε δεν είναι κάτι που θέλετε να ζήσετε, αλλά είναι μια ατυχής πιθανότητα σε ορισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μια καλή στρατηγική για να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειές σας είναι να έχετε μαζί σας ένα πορτοφόλι δόλωμα. Το να βάλετε λίγα χρήματα ή ξένο νόμισμα, μαζί με ληγμένες πιστωτικές κάρτες και ταυτότητα μπορεί να κάνει ένα αρκετά πειστικό πορτοφόλι. Έχετε το στην πίσω τσέπη σας και παραδώστε το αν σας ληστέψουν ποτέ.

22. Φορέστε το Daypack σας μπροστά σας σε πολυσύχναστα μέρη

Ακριβώς όπως τα αντικείμενα στην πίσω τσέπη σας είναι ευάλωτα σε πορτοφολάδες, έτσι και τα πράγματα μέσα στο σακίδιο σας όταν τα μεταφέρετε στην πλάτη σας. Αν έχει πολύ κόσμο και έχει πολλές ταραχές, μπορεί να μην έχετε την αίσθηση ότι κάποιος ανοίγει το σακίδιο σας και βγάζει πράγματα έξω. Η προφανής λύση εδώ είναι να φορέσετε το dayback σας με λάθος τρόπο, ώστε να είναι μπροστά σας και όλες οι τσέπες του να είναι ορατές σε εσάς.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα αντικλεπτικό σακίδιο που δεν έχει φερμουάρ ή τσέπες στο μπροστινό μέρος της τσάντας.

Μόναχο -10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

23. Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας

Μερικές φορές μπορεί να εμπλακείτε τόσο πολύ στην εξερεύνηση και την απόλαυση ενός μέρους που ξεχνάτε να προσέχετε τον κόσμο που συμβαίνει γύρω σας. Είναι συχνά αυτά τα κενά της προσωπικής επίγνωσης που εκμεταλλεύονται άνθρωποι όπως πορτοφολάδες ή απατεώνες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε υπερεπαγρύπνηση και να παρακολουθείτε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας. Αλλά θα πρέπει να φροντίζετε τουλάχιστον να προσέχετε τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται παράξενα και εκείνους που μπορεί να σας παρακολουθούν ή να σας ακολουθούν. Αξίζει επίσης να προσέχετε ομάδες ανθρώπων που φαίνεται να περιμένουν ανυπόμονα. Αυτή η συμβουλή ισχύει ιδιαίτερα στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.

24. Φορέστε κράνος και ζώνη ασφαλείας

Μπορεί να είναι ωραίο να απολαμβάνεις την ελευθερία του να είσαι μακριά από το σπίτι και όλους τους κανόνες εκεί, αλλά ορισμένους αξίζει να συνεχίσεις να ακολουθείς ακόμα κι αν δεν είναι κανόνες στον προορισμό σου. Αυτό σημαίνει να φοράτε τη ζώνη σας σε αυτοκίνητα και λεωφορεία, ακόμα κι αν δεν είναι κοινή πρακτική. Το ίδιο ισχύει και για το να φοράτε κράνος ενώ είστε σε μοτοσυκλέτα, ακόμα κι αν οι ντόπιοι δεν το κάνουν. Θα είστε απίστευτα ευγνώμονες που το κάνατε αν πέσετε σε ένα ατύχημα και αυτό το μικρό μέτρο ασφαλείας αποτρέπει σοβαρή βλάβη ή ακόμα και σώζει τη ζωή σας.

25. Εμπιστευτείτε τα ένστικτά σας

Η μεγαλύτερη και καλύτερη συμβουλή για ασφαλή ταξίδια είναι και η πιο απλή – εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Εάν κάτι σας φαίνεται άβολο, ανασφαλές ή λάθος, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και βρείτε μια εναλλακτική.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια