8 Συμβουλές για τη διατήρηση της οδοντικής υγείας ενώ ταξιδεύετε

Η τήρηση της στοματικής υγιεινής ενώ ταξιδεύετε μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά εάν είστε πολύ απασχολημένοι ή εκτός της συνήθους ρουτίνας σας ή δεν έχετε προετοιμαστεί σωστά. Ας το παραδεχτούμε, όταν πίνετε κόκκινο κρασί στην ύπαιθρο της Τοσκάνης ή απολαμβάνετε μια κολλώδη μερίδα μπακλαβά στην Κωνσταντινούπολη, ο επόμενος οδοντιατρικός έλεγχος είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε πριν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας για να διατηρήσετε την υγεία των δοντιών σας όσο λείπετε από το σπίτι.

1. Κάντε έναν οδοντιατρικό έλεγχο πριν φύγετε

Όταν ταξιδεύετε, τα οδοντικά προβλήματα μπορεί γρήγορα να γίνουν άβολα, άβολα και δαπανηρά. Εάν δεν έχετε πάει πρόσφατα για οδοντιατρικό έλεγχο ή καθαρισμό, είναι σίγουρα συνετό να κλείσετε ένα ραντεβού πριν βγείτε στο δρόμο. Οι τακτικοί καθαρισμοί μπορούν να βοηθήσουν διατηρήστε τη στοματική σας υγεία πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωσή τους και ο οδοντίατρός σας θα είναι σε θέση να εντοπίσει τυχόν κραυγαλέα προβλήματα ή κοιλότητες που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα ενώ ταξιδεύετε. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε σε ένα μέρος όπου η ποιοτική οδοντιατρική υπηρεσία είναι προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή, δεν υπάρχει πραγματικά μέρος σαν το σπίτι όταν πρόκειται να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο. Εάν πρόκειται να κάνετε καθαρισμό ή τσεκαπ, πιθανότατα θα θέλετε να πάτε κάπου οικεία και κανείς δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο από τις διακοπές του για να δει έναν οδοντίατρο. Απλώς φροντίστε να μην κλείσετε το ραντεβού την τελευταία στιγμή, σε περίπτωση που χρειαστεί να προγραμματίσετε ένα επόμενο ραντεβού.

2. Αποθηκεύστε την οδοντόβουρτσά σας σωστά

Όταν είστε μακριά από την άνεση και την καθαριότητα του σπιτιού σας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προστατεύετε την οδοντόβουρτσά σας από βακτήρια. Τα καλύμματα οδοντόβουρτσας είναι εξαιρετικά φθηνά και κάνουν τη διαφορά όταν αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας στις αποσκευές σας ή στο μπάνιο του ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάλυμμα με τρύπες και μην αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας σε πλαστική σακούλα ή άλλο αεροστεγές δοχείο όσο είναι ακόμα υγρή. Το να στεγνώσετε την οδοντόβουρτσά σας πριν την βάλετε σε μια θήκη ή σακούλα θα την αποτρέψει από τη συλλογή βακτηρίων. Εάν πρέπει να το συσκευάσετε αμέσως μετά το βούρτσισμα, απλώς τραβήξτε το έξω και αφήστε το να στεγνώσει μόλις φτάσετε στον επόμενο προορισμό σας.

3. Μεταφέρετε οδοντιατρικά προϊόντα ταξιδιού μεγέθους

Παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε τυπικά οδοντιατρικά προϊόντα, όπως οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα και νήμα σχεδόν παντού, ενδέχεται να μην μπορείτε να προμηθευτείτε απόθεμα αμέσως μόλις φτάσετε σε έναν νέο προορισμό και είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση. Επίσης, δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αεροπορικές εταιρείες για να σας παρέχουν οδοντιατρικά προϊόντα, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε αεροπορικές εταιρείες με οικονομικό κόστος ή πραγματοποιείτε μικρότερα ταξίδια. Τα δοχεία μεγέθους ταξιδιού με οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα είναι εξαιρετικά οικονομικά και μπαίνουν εύκολα στην τσάντα, στο σακίδιο ή στις χειραποσκευές σας. Όταν μετακινείστε σε ζώνες ώρας, ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή απλώς περνάτε πολύ χρόνο στη μεταφορά, μπορεί να είναι εύκολο να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας και να ξεχάσετε τη στοματική υγιεινή. Εάν τα οδοντιατρικά προϊόντα σας είναι ένα από τα λίγα αντικείμενα που μεταφέρετε στο πρόσωπό σας, το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να σας ξεφύγουν από το μυαλό. Τα μικρά μπουκάλια με στοματικό διάλυμα είναι ένα από τα πιο βολικά ταξιδιωτικά αντικείμενα που μπορείτε να μεταφέρετε. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, κρατήστε το μπουκάλι μεγέθους ταξιδιού με ετικέτα γεμάτο και φυλάξτε το με τα υπόλοιπα χειροποίητα αντικείμενα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα αναζωογονητικό και καθαριστικό ξέβγαλμα θα είναι σαν σωτήριο.

4. Χρησιμοποιήστε αυτό που έχετε

Ακόμη και οι πιο καλά προετοιμασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να βρεθούν χωρίς ένα ή περισσότερα από τα οδοντιατρικά τους απαραίτητα. Με ένα τσίμπημα, το βούρτσισμα των δοντιών σας με το δάχτυλό σας, η χρήση μιας οδοντόβουρτσας με καθαρό νερό ή απλώς το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα είναι καλύτερο από το τίποτα. Είναι οπωσδήποτε προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ό,τι έχετε και να το εφοδιάζετε ξανά όταν μπορείτε παρά να παραλείψετε εντελώς τη ρουτίνα στοματικής υγιεινής σας.

65 Συμβουλές ταξιδιού για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Συσκευάστε μια επιπλέον οδοντόβουρτσα

Μια επιπλέον οδοντόβουρτσα θα πιάσει αμελητέο χώρο και βάρος στην τσάντα σας, αλλά μπορεί να σας φανεί χρήσιμη πιο συχνά από όσο νομίζετε. Αν και είναι πολύ απίθανο να μην μπορείτε να βρείτε μια οδοντόβουρτσα όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, ενδέχεται να μην μπορείτε να την αντικαταστήσετε αμέσως. Χρειάζεται μόνο να ρίξετε την οδοντόβουρτσά σας μία φορά προτού παραλείψετε μια νυχτερινή βούρτσα φαίνεται ως η καλύτερη πορεία δράσης. Η επιλογή ενός πακέτου οδοντόβουρτσες μιας χρήσης μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμη όταν ταξιδεύετε, ειδικά αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε σωστά τη μοναδική σας οδοντόβουρτσα. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ταξιδιού, σκεφτείτε να μεταφέρετε μια επιπλέον τυπική οδοντόβουρτσα σε περίπτωση που βρεθείτε χωρίς ρεύμα ή επιπλέον μπαταρίες.

6. Βουρτσίστε με πόσιμο νερό

Εάν βρίσκεστε σε αεροπλάνο ή ταξιδεύετε σε μέρος όπου δεν μπορείτε να πιείτε το νερό της βρύσης, μην διακινδυνεύσετε ή απλώς παραλείψετε το βούρτσισμα των δοντιών σας. Χρησιμοποιήστε το εμφιαλωμένο νερό ή άλλη πηγή πόσιμου νερού για να αποφύγετε να αρρωστήσετε. Αυτό ισχύει επίσης για το κάμπινγκ ή οποιεσδήποτε άλλες περιπέτειες όπου μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

7. Μεταφέρετε τσίχλα ή μέντα χωρίς ζάχαρη

Αν και θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να συμβαδίζετε με τη ρουτίνα βουρτσίσματος και χρήσης οδοντικού νήματος, σίγουρα δεν είναι πάντα εφικτό ή αρκετά βολικό και κανείς δεν θέλει πραγματικά να περνά περισσότερο χρόνο σε ένα μπάνιο αεροπλάνου ή τρένου από ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο. Τα τσίχλα και οι μέντα είναι σίγουρα καλύτερα από το τίποτα όσον αφορά τον καθαρισμό των δοντιών σας και σίγουρα θα χαρείτε να τα έχετε όταν θέλετε να ανανεώσετε. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, έρχεται επίσης ως μπόνους ότι η τσίχλα θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την πίεση στα αυτιά σας.

Τα 10 κορυφαία αξεσουάρ ταξιδιού για ταξιδιώτες με σακίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Αποφύγετε τους οδοντικούς τραυματισμούς

Όταν βρίσκεστε αμέτρητα μίλια μακριά από τον οδοντίατρό σας ή δεν μπορείτε να κάνετε αμέσως οδοντιατρικό έλεγχο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σπάσετε, να τσιπίσετε ή να σπάσετε ένα δόντι. Φυσικά, συμβαίνουν ατυχήματα, αλλά απλώς έχετε κατά νου την υγεία και την ασφάλεια των δοντιών σας εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε κάποια extreme sports ή να τρώτε σκληρά τρόφιμα.

Αυτό ολοκληρώνει τις συστάσεις μας για τη διατήρηση της οδοντικής υγείας ενώ ταξιδεύετε. Ας ελπίσουμε ότι βρήκατε αυτές τις συμβουλές χρήσιμες και θα σας σώσουν από τυχόν άβολες οδοντιατρικές καταστροφές και μελλοντικούς λογαριασμούς οδοντιάτρων.

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια