Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπρούκλιν το 2024;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπρούκλιν;

Το Μπρούκλιν είναι ως επί το πλείστον ασφαλές για τους τουρίστες, ειδικά αν επιμείνετε στις γνωστές, πολυσύχναστες περιοχές του. Αυτή η εικόνα αμφισβητεί την επικρατούσα εσφαλμένη αντίληψη ότι η πόλη της Νέας Υόρκης, παρά το μέγεθός της, υποφέρει από υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Στην πραγματικότητα, η Νέα Υόρκη συχνά επαινείται ως η «Ασφαλέστερη μεγάλη πόλη στην Αμερική», ένας τίτλος που επεκτείνεται στο Μπρούκλιν, χάρη στο χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο δήμος του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην πόλη τώρα, παρέχοντας εκπληκτικό ανταγωνισμό στο Μανχάταν. Αυτή η περιοχή είναι δημοφιλής μεταξύ των νεότερων επισκεπτών που θέλουν να γνωρίσουν την αιχμή της κουλτούρας των hipster της Νέας Υόρκης, η οποία έχει κέντρο το Μπρούκλιν.

Ο δήμος έχει επίσης πολλά εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα ψυχαγωγίας, ακόμη και το στάδιο Μπρούκλιν Νετς. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κατευθυνθούν στη Γέφυρα του Μπρούκλιν για μερικές από τις καλύτερες απόψεις του Μανχάταν.

Αν και το Μπρούκλιν γίνεται εστία νεανικής κουλτούρας και τουρισμού, ορισμένα μέρη του δήμου εξακολουθούν να είναι αμμώδη. Λοιπόν, είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε το 2024; Επιτρέψτε μας να εξηγήσουμε.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπρούκλιν;

Ναί. Το Μπρούκλιν είναι ασφαλές για επίσκεψη, αρκεί να γνωρίζετε ποιες γειτονιές να επισκεφτείτε και ποιες γειτονιές να αποφύγετε. Ο δήμος είναι βαθιά χωρισμένος ανά γειτονιά και η προσκόλληση σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές είναι σημαντική για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς.

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει λίγο αρνητική φήμη, επειδή οι άνθρωποι υποθέτουν ότι εφόσον είναι τόσο μεγάλο μέρος, πρέπει επίσης να έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η Νέα Υόρκη είναι στην πραγματικότητα το παρατσούκλι το Η ασφαλέστερη μεγάλη πόλη στην Αμερική αφού το ποσοστό εγκληματικότητας του είναι χαμηλότερο από αυτό άλλων μητροπόλεων, όπως το Σεντ Λούις. Το Μπρούκλιν ως ένας από τους οικιστικούς δήμους της Νέας Υόρκης είναι εκπληκτικά ασφαλής για πολλούς ανθρώπους των οποίων η κύρια γνώση του δήμου μπορεί να προέρχεται από στερεότυπα.

Στην πραγματικότητα, το Μπρούκλιν είναι γίνεται πιο ασφαλής τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με γραπτά ανώτατα στελέχη επιβολής του νόμου στην περιοχή. Όπως οι περισσότερες αστικές περιοχές της Αμερικής, το Μπρούκλιν βιώνει εγκλήματα.

Τα εγκληματικά περιστατικά ποικίλλουν από ασήμαντα έως βίαια, όπως:

 • Κλοπή
 • Απάτες
 • Απάτη
 • Διάρρηξη
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία
 • Προσβολή

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν και το Μπρούκλιν είναι μόνο ένας στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης, είναι τεράστιος. Έχει πληθυσμό από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Όταν έχετε τόσους πολλούς ανθρώπους ο ένας πάνω στον άλλον, μπορεί να συμβούν άσχημα πράγματα, αλλά και η πιθανότητα κάποιου αρνητικού περιστατικού να σας επηρεάσει ιδιαίτερα είναι αρκετά χαμηλή. Δεδομένου ότι το Μπρούκλιν είναι τόσο μεγάλο, αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι δύσκολο να ορίσουμε την ασφάλεια στο Μπρούκλιν συνολικά.

Ορισμένα μέρη του δήμου είναι πολύ πλούσια, και φιλοξενούν ακόμη και δημοφιλείς διασημότητες, ενώ άλλα φιλοξενούν στεγαστικά έργα που είναι de facto γκέτο γεμάτα φτωχούς ανθρώπους (αυτές οι μεγάλες εισοδηματικές διαφορές είναι μέρος του λόγου για τον οποίο το Μπρούκλιν παλεύει με το έγκλημα).

Είναι πολύ πιο χρήσιμο να ερευνήσετε τις γειτονιές που σκοπεύετε να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Μπρούκλιν αντί να κοιτάξετε πληροφορίες για τον δήμο γενικά, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ γενικές για να σας βοηθήσουν.

Όπως και η υπόλοιπη πόλη της Νέας Υόρκης, το Μπρούκλιν δεν πλήττεται πολύ από φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, κατά καιρούς πέφτει θύμα ισχυρών καταιγίδων, ειδικά οι νότιες ακτές.

Υπερκαταιγίδα Σάντι το 2013 κατέστρεψε πολλά μέρη του Μπρούκλιν όπως το Breezy Point, αλλά τέτοια γεγονότα είναι σπάνια. Όπως όταν επισκέπτεστε οπουδήποτε, φροντίστε να ελέγχετε εκ των προτέρων για την πρόγνωση του καιρού όταν επισκέπτεστε το Μπρούκλιν.

Έγκλημα στο Μπρούκλιν

Οι στατιστικές για το έγκλημα δείχνουν ότι το Μπρούκλιν έχει ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας που ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε στο δήμο.

Αν και το βίαιο έγκλημα συμβαίνει σε όλο το Μπρούκλιν, στατιστικά είναι απίθανο να επηρεάσει τους τουρίστες. Το NYPD δεν συλλέγει δεδομένα για όλο το Μπρούκλιν, αλλά χωρίζει τον δήμο σε Βόρειο Μπρούκλιν και Νότιο Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με στοιχεία για Νότιο Μπρούκλιν, το 2023 έγιναν 15.644 συνολικά βίαια εγκλήματα στην περιοχή. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η μεγάλη κλοπή, η οποία αποτελεί το 41% ​​των συνολικών εγκλημάτων βίας που διαπράττονται. Το επόμενο πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση σε κακούργημα, που αποτελεί το 22,5% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων.

Ωστόσο, το πιο συνηθισμένο έγκλημα στο Νότιο Μπρούκλιν είναι η τακτική κλοπή. Σύμφωνα με στοιχεία από μια εβδομάδα δείγματος τον Ιανουάριο του 2024, η κλοπή αποτελούσε σχεδόν το 50% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Νότιο Μπρούκλιν, περισσότερο από τον συνολικό αριθμό των βίαιων εγκλημάτων μαζί.

Μπρούκλιν Βορρά είναι το τμήμα του Μπρούκλιν με υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, με 16.711 συνολικά βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2023.

Έχει παρόμοια εγκληματικά μοτίβα με το Brooklyn South. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα εξακολουθεί να είναι η μεγάλη κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 34% των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή.

Το πιο κοινό γενικό έγκλημα είναι η κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 36% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε μια εβδομάδα δείγματος. Ωστόσο, το βίαιο έγκλημα αποτελεί υψηλότερο ποσοστό της συνολικής εγκληματικότητας στο Brooklyn North, περίπου 40%.

Ο δεύτερος πιο κοινός τύπος εγκλήματος είναι η πλημμέλημα, που αποτελεί περίπου το 18% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται την εβδομάδα.

Κλοπή

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο Μπρούκλιν, η κλοπή είναι συνήθως το πιο συνηθισμένο έγκλημα, επομένως είναι σημαντικό να ενημερώνεστε σχετικά. Η κλοπή είναι επίσης το έγκλημα που στοχεύει περισσότερο τους τουρίστες. Ορισμένες δημοφιλείς μορφές κλοπής, όπως οι κλοπές καταστημάτων ή οι διαρρήξεις κατοικιών, είναι πολύ απίθανο να επηρεάσουν τους τουρίστες.

Οι τουρίστες μερικές φορές στοχοποιούνται για πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και απάτες. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Μπρούκλιν, όπως η Γέφυρα του Μπρούκλιν, το DUMBO και το Coney Island, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κλοπή δεν είναι τόσο διαδεδομένη στο Μπρούκλιν που οι βασικές προφυλάξεις δεν αρκούν για να την αποτρέψουν. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάτι ανόητο, όπως να αφήσετε την τσάντα σας στην ακτή στο Coney Island ενώ πηγαίνετε για μπάνιο ή να βάλετε το τηλέφωνό σας στο κιγκλίδωμα της γέφυρας του Μπρούκλιν για να πάτε να πάρετε ένα χρονόμετρο.

Κρατήστε το πορτοφόλι σας, πείτε όχι σε άτομα που σας πλησιάζουν με προσφορές καθώς είναι απατεώνες και θα πρέπει να αποφύγετε την κλοπή.

Προσβολή

Το Μπρούκλιν έχει το μερίδιο του σε βίαια εγκλήματα και η επίθεση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα. Οι τοπικές ειδήσεις είναι γεμάτες ιστορίες για επίθεση και καυγάδες συμβαίνουν σε όλο τον δήμο. Καθώς τα όπλα συνεχίζουν να διακινούνται παράνομα σε όλο το Μπρούκλιν, ορισμένες επιθέσεις μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.

Οι περισσότερες υποθέσεις επιθέσεων στο Μπρούκλιν, όπως και αλλού, συμβαίνουν καθώς κλιμακώνονται οι διαμάχες μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται. Ως επισκέπτης, δεν είναι πιθανό να εμπλακείτε σε αυτά. Αν και έχουν συμβεί τυχαίες επιθέσεις στο παρελθόν, είναι πολύ σπάνιες.

Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από διαφωνίες. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι κάποιος σε ένα μπαρ ή κλαμπ γίνεται πολεμικός, αφήστε την κατάσταση αντί να την αφήσετε να κλιμακωθεί. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση μετά από ληστεία.

Οι ληστείες γίνονται λιγότερο συχνές στο Μπρούκλιν, αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν τη νύχτα σε ορισμένες δυσάρεστες περιοχές. Αποφύγετε να περπατάτε σε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι. Εάν κάποιος σας ληστέψει, παραδώστε τα τιμαλφή σας και εστιάστε στην προσωπική σας ασφάλεια.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το έγκλημα στο Μπρούκλιν διαφέρει δραστικά ανάλογα με τη γειτονιά, επομένως το να ξέρεις πού να αποφύγεις είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα για να κρατήσεις τον εαυτό σου ασφαλή. Κατά κανόνα, οι πιο δημοφιλείς τουριστικές γειτονιές ή χίπστερ περιοχές, από το Williamsburg έως το Park Slope έως το DUMBO, είναι ασφαλείς.

Το νότιο Μπρούκλιν είναι γενικά οικιστικό και ήσυχο επίσης. Οι γειτονιές που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

 • Ανατολική Νέα Υόρκη
 • Καναρσί
 • Μπράουνσβιλ
 • Bedford-Stuyvesant

Το NYPD έχει α χάρτης του εγκλήματος που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες γειτονιές είναι ασφαλείς να επισκεφτείτε.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επισκεφτείτε το Μπρούκλιν με ασφάλεια:

 • Προσπαθήστε να συνεννοηθείτε με τους ντόπιους. Περπατήστε με σκοπό και τραβήξτε διακριτικά φωτογραφίες. Αυτό όχι μόνο θα σας αποτρέψει από το να ξεχωρίσετε ως στόχο εγκλήματος, αλλά θα σας εμποδίσει επίσης να ενοχλήσετε τους περίφημους αγκαθωτούς Νεοϋορκέζους.
 • Αποφύγετε τα στερεότυπα για το Μπρούκλιν. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ περήφανοι για το σπίτι τους και δεν εκτιμούν τους τουρίστες που έρχονται και χαζεύουν τη γειτονιά που πιστεύουν ότι είναι πολύ ανασφαλής. Επιπλέον, οι περισσότεροι βιάζονται να επισημάνουν ότι το Μπρούκλιν είναι πιο ασφαλές από πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
 • Αποφύγετε τις απάτες. Μην παίζετε παιχνίδια με κέλυφος ή παιχνίδια με κάρτες στο δρόμο, καθώς αυτά είναι κοινές ρυθμίσεις απάτης. Προσέξτε όποιον φαίνεται πολύ πρόθυμος να σας πλησιάσει ή να τραβήξει την προσοχή σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την ασφάλεια στο Μπρούκλιν μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Μπρούκλιν τη νύχτα;

Η απάντηση εξαρτάται από το πού πηγαίνετε. Οι δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και οι φωτεινοί δρόμοι είναι κάπως ασφαλείς τη νύχτα, ενώ οι γειτονιές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και σκοτεινά σοκάκια δεν είναι.

Είναι το Μανχάταν πιο ασφαλές από το Μπρούκλιν;

Οι τουρίστες είναι εξίσου ασφαλείς στο Μανχάταν και στο Μπρούκλιν. Ανά πληθυσμό, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι το ίδιο, και οι δύο έχουν επικίνδυνες και ασφαλείς γειτονιές και το Μανχάταν έχει στην πραγματικότητα υψηλότερο ποσοστό πορτοφολάδων.

Πού δεν πρέπει να μείνετε στο Μπρούκλιν;

Αποφύγετε να μένετε σε επικίνδυνα μέρη του Μπρούκλιν όπως το κέντρο του Μπρούκλιν ή η Ανατολική Νέα Υόρκη. Αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα της γειτονιάς πριν κάνετε κράτηση για διαμονή.

Είναι πιο ασφαλές το Κουίνς ή το Μπρούκλιν;

Το Κουίνς είναι κάπως πιο ασφαλές από το Μπρούκλιν, επειδή έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και αυτός ο δήμος σε μεγάλο βαθμό κατοικημένος είναι αρκετά ασφαλής.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος του Μπρούκλιν;

Οι πιο πλούσιες γειτονιές του Μπρούκλιν τείνουν επίσης να είναι οι πιο ασφαλείς, όπως το Park Slope και το Brooklyn Heights.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Μπρούκλιν;

Το Μπρούκλιν είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε αν χρησιμοποιείτε την κοινή λογική. Αποφύγετε τις κακές γειτονιές, μην ξεχωρίζετε ως τουρίστας και μην αφήνετε το πορτοφόλι σας χωρίς επίβλεψη και θα περάσετε μια ασφαλή στιγμή στο Μπρούκλιν.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια