Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Λισαβόνα;

Η Λισαβόνα, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, γίνεται γρήγορα ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν οι Ευρωπαίοι παραθεριστές. Η πόλη και η γύρω περιοχή δέχονται περίπου 5,4 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες  κάθε χρόνο.

Όταν επισκέπτεστε τη Λισαβόνα, μπορείτε να περάσετε ώρες να χαθείτε στα λοφώδη λιθόστρωτα δρομάκια, θαυμάζοντας τα παστέλ κτίρια, τις πλακόστρωτες προσόψεις και τα εμβληματικά κίτρινα τραμ, χωρίς κανέναν συγκεκριμένο προορισμό.

Η πόλη έχει επίσης μερικά εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το Κάστρο του São Jorge, την πλατεία Terreiro do Paço του 18ου αιώνα και τον προστατευόμενο από την UNESCO Πύργο του Belém.

Η Λισαβόνα είναι επίσης μια ζωντανή πόλη με μια υπέροχη γαστρονομική σκηνή που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο, μια ανερχόμενη σκηνή τέχνης και άφθονη ζωντανή μουσική, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού fado.

Η διασκέδαση διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ — αν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς, φυσικά. Ίσως αναρωτιέστε αν η Λισαβόνα είναι ασφαλής για επίσκεψη, καθώς είναι μια μεγάλη πόλη καθώς και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε — συντάξαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να χαλαρώσετε με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με οποιεσδήποτε προκλήσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος, που μπορεί να συναντήσετε ενώ βρίσκεστε στη Λισαβόνα. Είστε έτοιμοι να βουτήξετε; Το ίδιο και εμείς!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης :Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λισαβόνα

καλύτερα Airbnbs στη Λισαβόνα

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το άρθρο είναι ενημερωτικό . Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά και ειναι η άποψη μας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Λισαβόνα το 2023;

Ναί. Η Λισαβόνα είναι μια από τις πιο ασφαλείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επίσκεψη. Η πόλη είναι φιλική και φιλόξενη σε αγνώστους και έχει μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι απίθανο να συναντήσετε κάτι χειρότερο από πορτοφολάδες ή μικροκλοπές, ειδικά αν αποφεύγετε πιο σκιαγραφικά σημεία. Είναι λογικό ότι η Λισαβόνα είναι μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη, επειδή βρίσκεται σε μια ασφαλή χώρα για επίσκεψη.

Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Πορτογαλία λένε στους τουρίστες ότι η χώρα είναι ασφαλής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την Πορτογαλία στο πλαίσιο ταξιδιωτικών συμβουλών επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο για ταξιδιωτική οδηγία. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας.

Φυσικά, η Λισαβόνα εξακολουθεί να έχει προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε πρωτεύουσα στον κόσμο, όπως:

 • Κλοπή
 • Απάτες
 • Ληστείες
 • Κλοπίες
 • Διαμαρτυρίες

Οι περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Πορτογαλία, όπως αυτή της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου , αναφέρουν τον κίνδυνο εγκληματικότητας στη Λισαβόνα. Τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά είναι ήσσονος σημασίας, αλλά οι κλέφτες στοχεύουν μερικές φορές τουρίστες.

Λισαβόνα

Δεν χρειάζεται να είστε υπερεπαγρύπνηση έναντι του εγκλήματος, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ακόμα κάποιος κίνδυνος. Η Λισαβόνα δεν έχει τη φήμη για βίαιες διαδηλώσεις που μπορεί να έχουν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι.

Ωστόσο, επειδή είναι η πρωτεύουσα της χώρας, ενδέχεται να συναντήσετε διαμαρτυρίες.

Αν και οι περισσότερες διαδηλώσεις στη Λισαβόνα είναι ειρηνικές, όπως οι διαμαρτυρίες του Απριλίου 2023  ως απάντηση στη στεγαστική κρίση, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να μείνετε μακριά από διαμαρτυρίες ενώ ταξιδεύετε σε περίπτωση που τα πράγματα γίνουν γρήγορα αρνητικά.

Μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις, όπως η Καθολική Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας , διοργανώνονται μερικές φορές στη Λισαβόνα. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, μπορείτε να περιμένετε περισσότερα πλήθη και τον κίνδυνο αντιδιαδηλώσεων και πολιτικής έντασης.

Ερευνήστε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι η επίσκεψή σας δεν συμπίπτει με ένα γεγονός όπως αυτό.

Η Λισαβόνα έχει ήπιο μεσογειακό κλίμα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές, αν και τα καλοκαίρια μπορεί να γίνουν αρκετά ζεστά. Η πόλη βρίσκεται σε σεισμική ζώνη , επομένως υπάρχει κάποιος κίνδυνος σεισμών.

Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα γεγονότα σεισμών ήταν δονήσεις και ο κίνδυνος ενός ισχυρού σεισμού όπως αυτός που έπληξε την πόλη το 1755 είναι χαμηλός.

Λισαβόνα

Έγκλημα στη Λισαβόνα

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, η Λισαβόνα έχει τα προβλήματά της με το έγκλημα. Ορισμένες περιοχές είναι πιο σκληρές από άλλες, με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Ωστόσο, εφόσον χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν μετακινείστε στην πόλη και γνωρίζετε τους κινδύνους εγκληματικότητας, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα.

Η Λισαβόνα έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην Πορτογαλία, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι είναι η πρωτεύουσα και έχει τον υψηλότερο πληθυσμό.

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Το Numbeo δεσμεύει τη βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας στο 24,84 στα 100 , μια χαμηλή τιμή. Υπάρχουν θετικές τάσεις όσον αφορά την εγκληματικότητα στη Λισαβόνα.

Αν και η συνολική εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά περίπου 3% το 2021, το βίαιο έγκλημα μειώθηκε κατά 6% εκείνο το έτος. Το 2022, το βίαιο έγκλημα αποτελούσε μόνο το 21% περίπου  των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Λισαβόνα. Τα πιο συνηθισμένα βίαια εγκλήματα είναι οι ληστείες και τα περιστατικά που σχετίζονται με ληστείες.

Η Λισαβόνα δεν ήταν ποτέ μια πολύ βίαιη πόλη. Με τα χρόνια, από την πτώση της εγκληματικότητας μετά τη δεκαετία του 1990, το ποσοστό ανθρωποκτονιών κυμάνθηκε μεταξύ 3 και 4 περιστατικών ανά 100.000 άτομα , κάτι που είναι χαμηλή τιμή για μια τόσο μεγάλη πόλη.

Συνήθως, τα χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών είναι ενδεικτικά χαμηλών ποσοστών άλλων βίαιων εγκλημάτων. Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας και άλλα ασήμαντα περιστατικά αποτελούν την πλειονότητα των εγκλημάτων που αναφέρθηκαν στη Λισαβόνα.

Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αποτελούν περίπου το 53% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Οι πιο κοινές μορφές εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι οι διάφοροι τύποι κλοπής, όπως η ληστεία σε δημόσιο χώρο, η κλοπή αντικειμένων που δεν επιτηρούνται και ο πορτοφολάδες.

Το 2022, υπήρξαν πάνω από 2.000 περιστατικά καθενός από αυτά τα εγκληματικά περιστατικά. Η κλοπή σε ένα μηχανοκίνητο όχημα είναι μια άλλη πολύ κοινή μορφή εγκλήματος στη Λισαβόνα.

Στην πραγματικότητα, είναι η πιο κοινή μορφή ατομικής κλοπής.

Μόνο το 2022 σημειώθηκαν 5.813 περιστατικά αυτού του εγκλήματος. Πολλές από αυτές τις κλοπές στοχεύουν τουρίστες. Η Λισαβόνα δέχεται πολλούς τουρίστες, ειδικά το καλοκαίρι, και τα πλήθη παρέχουν τέλεια κάλυψη στους πορτοφολάδες για να αρπάξουν αντικείμενα απαρατήρητα.

Επιπλέον, οι τουρίστες τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικοί από τους ντόπιους, καθιστώντας τους ευκολότερους στόχους. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες κλοπές είναι μη βίαιες.

Είναι άβολα και μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σας, αλλά μακροπρόθεσμα, δεν θα υποστείτε σωματική βλάβη. Η Λισαβόνα είναι σίγουρα μια πόλη όπου θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας (τότε πάλι, αυτό θα πρέπει να το κάνετε όπου κι αν πάτε).

Ωστόσο, είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη, αν και υπάρχουν ορισμένες γειτονιές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλες.

Μικροκλοπή

Όπως στους περισσότερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, οι μικροκλοπές είναι ένα κοινό πρόβλημα στη Λισαβόνα. Οι μικροκλοπές με πολλές διαφορετικές μορφές αφθονούν στη Λισαβόνα, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, απάτες, κλοπές αφύλακτων αντικειμένων και κλοπές από οχήματα.

Λισαβόνα

Οι κλέφτες συχνά στοχεύουν τουρίστες και οι πορτοφολάδες είναι πιο συνηθισμένοι σε περιοχές που είναι δημοφιλείς μεταξύ των τουριστών, όπως παραλίες, τουριστικά αξιοθέατα και ορισμένες γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας.

Πολλές χώρες, όπως ο Καναδάς,  περιλαμβάνουν λίστες με κεντρικά σημεία κλοπής στη Λισαβόνα στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για την Πορτογαλία.

Τα κοινά σημεία κλοπής στη Λισαβόνα και στην ευρύτερη περιοχή του μετρό της Λισαβόνας είναι:

 • Σίντρα
 • Queluz
 • Οι παραλίες Guincho, Costa da Caparica, Cabo da Roca και Boca do Inferno
 • Κασκάις
 • Κάστρο του Σάο Χόρχε
 • Βηθλεέμ
 • Γραμμές τραμ των Ε28, Ε25 και Ε15

Στις παραλίες, οι κλέφτες τείνουν να διασχίζουν τις τσάντες των ανθρώπων που έχουν αφεθεί στην ακτή. Εάν εκμεταλλεύεστε την τοποθεσία της Λισαβόνας στην ακτή για να κολυμπήσετε λίγο, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τα αντικείμενά σας χωρίς επίβλεψη.

Είτε καλύψτε τα με μια πετσέτα, ορίστε κάποιον από την ομάδα σας ως φίλο που παρακολουθεί τσάντες (και περιστρέψτε) ή επενδύστε σε μια αδιάβροχη τσάντα κατάδυσης για να μπορείτε να πάρετε τα πράγματά σας μαζί σας.

Όταν περπατάτε σε πολυσύχναστες τουριστικές τοποθεσίες όπως το Belém ή η κεντρική πλατεία, βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι δύσκολο να αρπάξουν. Ποτέ μην αφήνετε αντικείμενα χωρίς επίβλεψη, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα ενώ ρυθμίζετε το τηλέφωνό σας για μια χρονομετρημένη selfie.

Τοποθετήστε τηλέφωνα, πορτοφόλια και ταυτότητες στις θήκες της τσάντας σας με φερμουάρ ή στις μπροστινές τσέπες του παντελονιού, όπου ο πορτοφολάς δεν μπορεί να τα πιάσει απαρατήρητος. Οι κλέφτες συχνά εργάζονται σε ομάδες για να εξαπατήσουν τους τουρίστες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί ότι θα πρέπει να προσέχετε τις τακτικές απόσπασης της προσοχής που χρησιμοποιούν οι πορτοφολάδες για να σας ληστέψουν, επομένως να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που σας πλησιάζουν δημόσια. Αν σας φαίνονται πολύ πρόθυμοι να σας μιλήσουν, αποχωρίστε τους ευγενικά και προχωρήστε.

Εκτός από την κλοπή, θα πρέπει να γνωρίζετε τις απάτες στη Λισαβόνα.

Οι απάτες ξεκινούν πριν καν φτάσετε στη χώρα — οι διαδικτυακές απάτες με καταλύματα γίνονται όλο και πιο συχνές, επομένως φροντίστε να κάνετε κράτηση μέσω ενός νόμιμου ιστότοπου, ειδικά εάν πληρώνετε προκαταβολή.

Οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας είναι διαβόητοι απατεώνες, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να είναι ενεργοποιημένος ο μετρητής ή να διαπραγματευτείτε τον ναύλο εκ των προτέρων.

Ληστεία

Τα περισσότερα βίαια περιστατικά που επηρεάζουν τους τουρίστες στη Λισαβόνα είναι σπάνια, αλλά συμβαίνουν. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες στη Λισαβόνα είναι η ληστεία.

Τα περισσότερα περιστατικά ληστείας συμβαίνουν τη νύχτα και σε ορισμένες γειτονιές που είναι γνωστό ότι είναι πιο επικίνδυνες, επομένως το να είστε έξυπνοι σχετικά με τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις ληστείες.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο ληστείας στη Λισαβόνα στην ταξιδιωτική της οδηγία για την Πορτογαλία. Οι ληστές συνήθως λειτουργούν γύρω από δημοφιλείς τουριστικές περιοχές μετά το σκοτάδι, ειδικά κοντά σε περιοχές με νυχτερινή ζωή.

Αυτές οι περιοχές μπορεί να είναι συνολικά ασφαλείς, αλλά θέλετε να αποφύγετε να περπατάτε σε σκοτεινά σοκάκια ή σε παράδρομους με λίγα άλλα άτομα, ακόμη και σε γειτονιές που αισθάνονται «ασφαλείς».

Λισαβόνα

Πολλοί ληστές στοχεύουν σε μεθυσμένους επισκέπτες γιατί κάνουν ευκολότερους στόχους αφού τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα. Άλλοι δραστηριοποιούνται σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα και βλάπτουν τα θύματά τους πίνοντας ποτά.

Παρόλο που η αιχμή των ποτών δεν είναι πολύ συνηθισμένη στη Λισαβόνα, εξακολουθεί να εμφανίζεται. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε ασφαλείς όταν εξερευνάτε τη νυχτερινή ζωή της Λισαβόνας. Προσπαθήστε να βγείτε έξω με μια ομάδα και βεβαιωθείτε ότι προσέχετε ο ένας τον άλλον και κανείς δεν περιπλανιέται μόνος του.

Μην αφήνετε ποτέ τα ποτά σας χωρίς επίβλεψη και μην δέχεστε ποτά από αγνώστους.

Να είστε προσεκτικοί με το πόσο πίνετε και να πίνετε λίγο λιγότερο από ό, τι θα κάνατε στο σπίτι — δεν ξέρετε πόσο δυνατά είναι τα ποτά και πρέπει να είστε λιγότερο αναπηρία από ό,τι θα ήσασταν σε ένα μέρος όπου είστε εξοικειωμένοι με τα ποτά σας. περιβαλλοντας ΧΩΡΟΣ.

Αποφυγή κακών περιοχών

Υπάρχουν μερικές περιοχές της Λισαβόνας που έχουν υψηλότερη εγκληματικότητα από άλλες. Οι γειτονιές Intendente, Martim Moniz και Anjos είναι ευγενικές γειτονιές που ήταν γνωστές ως η «συνοικία των κόκκινων φαναριών» της Λισαβόνας.

Είναι συνηθισμένες γειτονιές της εργατικής τάξης, αλλά ορισμένα μέρη μπορεί να είναι πρόχειρα τη νύχτα, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε μετά το σκοτάδι.

Η περιοχή γύρω από το Cais do Sodré είναι μια δημοφιλής περιοχή νυχτερινής διασκέδασης που μπορεί να γίνει λίγο ταραχώδης, οπότε να είστε προσεκτικοί αν περνάτε εκεί αργά το βράδυ. Το Chiado Plaza δεν είναι επικίνδυνο, αλλά έχει τη φήμη για δραστηριότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για τη Λισαβόνα:

 • Μπορεί να σας προσεγγίσουν απατεώνες του δρόμου που πουλάνε ναρκωτικά. Πες όχι και προχώρα. Τα περισσότερα από τα «ναρκωτικά» που προσφέρουν είναι θρυμματισμένα φύλλα δάφνης ή άλλα είδη τροφοδοσίας.
 • Εάν είστε θύμα εγκλήματος, πηγαίνετε στην τουριστική αστυνομία. Η Λισαβόνα έχει ένα ειδικό γραφείο τουριστικής αστυνομίας στην πλατεία Restauradores που μπορεί να σας βοηθήσει αργότερα με τις ασφαλιστικές αξιώσεις.
 • Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο, μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας. Οι κλέφτες κλέβουν αντικείμενα από αυτοκίνητα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως κοντινές παραθαλάσσιες πόλεις. Η δημόσια συγκοινωνία στην περιοχή της Λισαβόνας είναι ούτως ή άλλως εξαιρετική, οπότε δεν χρειάζεστε καν αυτοκίνητο για να μετακινηθείτε.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν άλλοι επισκέπτες στη Λισαβόνα:

Είναι η Λισαβόνα φιλική προς τους ξένους;

Ως επί το πλείστον, η Λισαβόνα είναι φιλική προς τους ξένους. Απλά να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται υπερβολικά για εσάς και τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, καθώς μπορεί να είναι απατεώνες.

Τι πρέπει να προσέχω στη Λισαβόνα;

Στη Λισαβόνα, θα πρέπει να είστε οι πιο προσεκτικοί από τους πορτοφολάδες. Οι πορτοφολάδες είναι το πιο συνηθισμένο έγκλημα στην πόλη και αυτό που επηρεάζει περισσότερο τους τουρίστες.

Πόσες μέρες είναι εντάξει στη Λισαβόνα;

Τρεις μέρες στη Λισαβόνα είναι συνήθως αρκετές για να πάρετε μια γεύση για το τι έχει να προσφέρει η πόλη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται την πόλη και καταλήγουν να μετακομίσουν εκεί.

Είναι ασφαλέστερη η Λισαβόνα ή το Πόρτο;

Το Πόρτο είναι πιο ασφαλές από τη Λισαβόνα, καθώς έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας (και είναι επίσης μικρότερη πόλη). Ωστόσο, η Λισαβόνα δεν είναι και τόσο επικίνδυνη.

Είναι εντάξει να μιλάς αγγλικά στη Λισαβόνα;

Πολλοί άνθρωποι στη Λισαβόνα μιλούν αγγλικά λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών και εκπατρισμένων. Ωστόσο, η επίσημη γλώσσα είναι τα πορτογαλικά και είναι ευγενικό να γνωρίζεις τουλάχιστον μερικές λέξεις.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Λισαβόνα;

Η Λισαβόνα είναι μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη, αρκεί να λαμβάνετε προφυλάξεις κοινής λογικής για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό και το βίαιο έγκλημα είναι πολύ σπάνιο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα πολύ ασφαλές συνολικό περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Λισαβόνα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : 14 κάστρα που προκαλούν δέος στην Πορτογαλία (με φωτογραφίες)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια