Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νιγηρία ;

Η Νιγηρία, η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Δυτικής Αφρικής, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάτε αν θέλετε μια αυθεντική αφρικανική εμπειρία. Μπορείτε να συμμετάσχετε στους περίπου 5 εκατομμύρια  άλλους επισκέπτες στη Νιγηρία κάθε χρόνο.

Η κύρια έλξη για τους περισσότερους ανθρώπους όταν επισκέπτονται τη Νιγηρία είναι οι ζωντανές πόλεις όπως το Λάγος, όπου μπορείτε να δείτε τη σύγχρονη τέχνη στη Nike Art Gallery και σε άλλα μέρη, να εξερευνήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή και να αγοράσετε τοπικές τέχνες και χειροτεχνίες στις αγορές.

Η Νιγηρία έχει επίσης φυσική ομορφιά, όπως τις θερμές πηγές Ikogosi ή τους υγροτόπους στο Κέντρο Διατήρησης Λέκκι. Ωστόσο, πριν επισκεφτείτε οποιαδήποτε χώρα, πιθανότατα θέλετε να μάθετε για την κατάσταση ασφάλειας.

Η Νιγηρία έχει τη φήμη ότι είναι λίγο συντριπτική για τους ξένους επισκέπτες, αλλά αξίζει να ξεκαθαρίσουμε πόση σχέση έχει η φήμη με την πραγματικότητα.

Αλλά μην ανησυχείτε – γιατί οι ειδικοί στα ταξίδια έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Παρακάτω, θα διερευνήσουμε διεξοδικά τις ανησυχίες για την ασφάλεια για τη Νιγηρία με στόχο να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νιγηρία, ταξιδιωτικές συμβουλές

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νιγηρία το 2023;

Η Νιγηρία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά την κατάσταση ασφαλείας της και ορισμένα μέρη της χώρας δεν είναι ασφαλή για επίσκεψη λόγω του κινδύνου τρομοκρατίας και ένοπλης βίας.

Ολόκληρη η χώρα έχει αυξημένο κίνδυνο εγκληματικότητας. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε τη Νιγηρία, αλλά να είστε προετοιμασμένοι ότι θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή όλη την ώρα που βρίσκεστε εκεί. Οι περισσότερες χώρες έχουν αυξημένες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη Νιγηρία.

Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε στους πολίτες και στους κρατικούς υπαλλήλους να επανεξετάσουν το ταξίδι στη Νιγηρία, η προειδοποίηση Επιπέδου 3 στο σύστημα ειδοποίησης της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες λένε στους πολίτες τους να αποφεύγουν εντελώς ορισμένες περιοχές. Ο κύριος λόγος που δίνουν οι περισσότερες χώρες για να επανεξετάσουν τα ταξίδια στη Νιγηρία είναι το αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Ταξιδιωτικός οδηγός Λονδίνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δυστυχώς, η χώρα βιώνει πολλά βίαια εγκλήματα, όπως:

 • Πειρατεία
 • Ναυτικό έγκλημα
 • Απαγωγή
 • Ενοπλη ληστεία
 • Κλοπή αυτοκινήτων
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Τρομοκρατία

Όπως μπορείτε να δείτε, η λίστα σίγουρα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Πρεσβείες που βρίσκονται στη Νιγηρία και τοπικές ειδήσεις αναφέρουν επίσης αυξανόμενη εγκληματικότητα και επιδείνωση της κατάστασης.

Η χώρα υφίσταται επίσης εμφύλιες αναταραχές και ακόμη και αυτονομιστικές συγκρούσεις σε ορισμένες περιοχές. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η κατάσταση ασφαλείας είναι τόσο αδύναμη.

Η Νιγηρία είναι μια μεγάλη χώρα με εκατοντάδες εθνοτικές ομάδες, μερικές από τις οποίες αισθάνονται παραμελημένες από το κράτος της κεντρικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να στραφούν σε εναλλακτικές αρχές, όπως οι αυτονομιστές.

Η αυτονομιστική εξέγερση της Μπιάφρα τρέχει εδώ και δεκαετίες στο νότο, ενώ το βόρειο τμήμα της χώρας έχει ισχυρή ανταρσία και ισλαμική τρομοκρατική παρουσία. Υπάρχουν μερικοί άλλοι παράγοντες που κάνουν τη Νιγηρία να νιώθει σαν πυριτιδαποθήκη μερικές φορές.

Η Νιγηρία έχει υψηλό επίπεδο πολιτικής καταστολής και η ACLED αναφέρει ότι πάνω από 9.900 άνθρωποι πέθαναν το 2021 λόγω οργανωμένης βίας κατά τη διάρκεια πολιτικών γεγονότων.

Η Νιγηρία βρίσκεται στη μέση ενός εκλογικού κύκλου αυτή τη στιγμή, καθώς διεξήχθησαν εκλογές στις αρχές του 2023 και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας την καταστολή ψηφοφόρων και άλλες βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν.

Πιθανές είναι οι μετεκλογικές διαμαρτυρίες. Η οικονομική αστάθεια είναι ένας άλλος κινητήριος παράγοντας πίσω από την αυξανόμενη αστάθεια της κατάστασης ασφαλείας της Νιγηρίας.

Η καναδική κυβέρνηση  προειδοποίησε ότι υπήρξαν βίαια επεισόδια γύρω από τράπεζες και ΑΤΜ λόγω της επανέκδοσης χαρτονομισμάτων Naira από την Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας.

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν τους ντόπιους και οι επισκέπτες σπάνια γίνονται στόχος κατά τη διάρκεια περιστατικών πολιτικής βίας ή εμφύλιων αναταραχών, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο να παγιδευτείτε στα διασταυρούμενα πυρά.

Όταν ταξιδεύετε στη Νιγηρία, φροντίστε να παραμένετε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και να παρακολουθείτε τις τοπικές ειδήσεις για να καταλάβετε εάν πρέπει να αλλάξετε τα σχέδιά σας και να φύγετε αμέσως.

Έγκλημα στη Νιγηρία

Το έγκλημα είναι μια σαφής αιτία ανησυχίας όταν επισκέπτεστε τη Νιγηρία λόγω των υψηλών επιπέδων όχι μόνο της συνολικής εγκληματικότητας, αλλά και του βίαιου εγκλήματος. Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία του 2017, υπήρξαν 53.641 περιστατικά βίαιων εγκλημάτων , ή το 39,8% του συνόλου των εγκλημάτων.

Από τότε, τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί, ωθώντας πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επαναξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη Νιγηρία.

Για να δούμε τη δεινή κατάσταση ασφάλειας στη Νιγηρία, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε δείκτες για τα πιο βίαια εγκλήματα, την ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών από πρόθεση στη Νιγηρία ήταν 22 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Αυτό κάνει τη Νιγηρία τη χώρα με το 10ο υψηλότερο  ποσοστό ανθρωποκτονιών  στον κόσμο. Ενώ οι περισσότερες ανθρωποκτονίες στη Νιγηρία είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικών επιθέσεων ή στοχευμένης βίας συμμοριών, επομένως δεν επηρεάζουν τους επισκέπτες, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

Τα επίπεδα άλλων εγκλημάτων εκτός από ανθρωποκτονίες είναι επίσης πολύ υψηλά. Σύμφωνα με το Numbeo , η Νιγηρία βαθμολογείται με 70,76 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που σημαίνει ότι έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Οι ερωτηθέντες αναφέρουν υψηλά επίπεδα όλων των τύπων εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των διαρρήξεων, των κλοπών, των κλοπών οχημάτων, των επιθέσεων και των βίαιων εγκλημάτων. Το πιο ανησυχητικό έγκλημα σύμφωνα με τους ερωτηθέντες ήταν η διαφθορά και η δωροδοκία.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας στη Νιγηρία είναι τόσο υψηλό. Η επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος, η Νιγηρία είναι στον  κόσμο όσον αφορά την επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτές οι ομάδες βρίσκονται πίσω από ειδεχθή εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων διεθνών δικτύων εμπορίας ανθρώπων, διακίνησης φορητών όπλων, παράνομης λαθροθηρίας προστατευόμενων ζώων όπως λιονταριών και προμήθειας και μεταφοράς ναρκωτικών.

Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται επίσης πίσω από πολλά άλλα εγκλήματα, όπως ληστείες, ληστείες αυτοκινήτων, απαγωγές, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανεφοδιασμό πετρελαίου και πολλά άλλα.

Η εύθραυστη κατάσταση ασφαλείας της Νιγηρίας επιτρέπει σε αυτά τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος. Το κράτος έχει πολύ λίγο έλεγχο στις παραμεθόριες περιοχές, γεγονός που διευκολύνει τις ομάδες να εμπλέκονται σε διεθνή εγκλήματα.

Το παραγωγικό εμπόριο όπλων σημαίνει ότι κάθε εγκληματίας που θέλει ένα όπλο, μπορεί να αποκτήσει ένα όπλο με το οποίο να κάνει εγκλήματα. Τέλος, το κράτος της Νιγηρίας είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο και πολλοί αξιωματούχοι που θα έπρεπε να διώκουν το έγκλημα στην πραγματικότητα συνεργάζονται στενά με εγκληματίες.

Απαγωγή

Όλα τα είδη βίαιου εγκλήματος επικρατούν στη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της ένοπλης ληστείας, της ληστείας αυτοκινήτων, ακόμη και της πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας. Ωστόσο, αυτό για το οποίο προειδοποιούν περισσότερο οι ξένες κυβερνήσεις επειδή είναι το έγκλημα για το οποίο στοχοποιούνται περισσότερο οι ξένοι είναι η απαγωγή.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προειδοποιεί για την επικράτηση της απαγωγής, η οποία μπορεί να επηρεάσει ντόπιους, διπλής υπηκοότητας, ομογενείς και ξένους επισκέπτες.

Αν και η απαγωγή είναι πιο διαδεδομένη σε ορισμένες περιοχές της Νιγηρίας, όπως η Βόρεια, η Βορειοανατολική και το Δέλτα του Νίγηρα, μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στη χώρα. Μερικές φορές οι πειρατές απαγάγουν ανθρώπους στη θάλασσα στον Κόλπο της Γουινέας.

Οι απαγωγείς στοχεύουν συχνά άτομα που πιστεύουν ότι θα έχουν χρήματα, όπως Νιγηριανούς που ζουν στο εξωτερικό, εργαζόμενους στη βιομηχανία πετρελαίου στο Δέλτα του Νίγηρα και εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ομάδες ληστών και απαγωγέων συχνά περιμένουν στους δρόμους και περιμένουν πιθανά θύματα, επομένως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε στη Νιγηρία.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί για την επικράτηση των απαγωγών σε διακρατικούς δρόμους και συμβουλεύει τους πολίτες να λαμβάνουν προφυλάξεις, για παράδειγμα να αποφεύγουν την οδήγηση τη νύχτα. Οι απαγωγείς προσπαθούν συχνά να λύσουν τους ομήρους τους καθώς αυτό είναι το θέμα της ρακέτας τους.

Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις απαγωγέων να σκοτώνουν τα θύματά τους στο παρελθόν. Μερικές φορές, τρομοκρατικές ομάδες όπως η Μπόκο Χαράμ είναι αυτές που πραγματοποιούν απαγωγές.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να σκοτώσουν έναν όμηρο για να αποδείξουν την ιδεολογία τους. Εάν πέσετε θύμα ένοπλης ληστείας ή ληστείας αυτοκινήτου, παραδώστε τα τιμαλφή σας και εστιάστε στο να φύγετε το συντομότερο δυνατό.

Μερικές φορές, αυτά τα εγκλήματα κλιμακώνονται σε απόπειρες απαγωγής και θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο να συμβεί κάτι τέτοιο, αν είναι δυνατόν.

Τρομοκρατία

Η Νιγηρία φιλοξενεί ένα από τα κεντρικά σημεία των τρομοκρατών στον κόσμο. Η Βόρεια Νιγηρία ειδικότερα αποτελεί εστία τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αυξανόμενης ισλαμιστικής εξέγερσης.

Η ισχυρότερη τρομοκρατική ομάδα στη Νιγηρία είναι η Μπόκο Χαράμ, η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1990 αλλά αυξήθηκε δραματικά σε δυναμικότητα από τη δεκαετία του 2010.

Όχι μόνο η ομάδα πραγματοποιεί συχνές βομβαρδιστικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών συμφερόντων, αλλά βρίσκεται επίσης πίσω από μαζικές απαγωγές, όπως η στόχευση μαθητών το 2014, επιθέσεις σε γειτονικές χώρες και πολλά άλλα.

Η Μπόκο Χαράμ και άλλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν εκτοπίσει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους από τη βόρεια Νιγηρία και σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έχουν σκοτώσει πάνω από 10.000 ανθρώπους  την τελευταία δεκαετία.

Η Μπόκο Χαράμ δεν είναι η μόνη τρομοκρατική ομάδα που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία. Η επαρχία της Δυτικής Αφρικής του Ισλαμικού Κράτους είναι στην πραγματικότητα πιο ενεργή από την Μπόκο Χαράμ και γεωγραφικά διασκορπισμένη σε όλη τη Νιγηρία. Υπάρχουν επίσης μικρότερες, τοπικές ομάδες ληστών που λειτουργούν παρόμοια με τους τρομοκράτες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί ότι τρομοκρατικές ομάδες είναι πιθανό να χτυπήσουν οπουδήποτε στη Νιγηρία. Οι πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα, θρησκευτικά κτίρια, στρατόπεδα εκτοπισμένων ατόμων και συγκοινωνιακούς κόμβους.

Οι τρομοκράτες στοχεύουν επίσης κυβερνητικά κτίρια και άλλα μέρη που συνδέονται με τις αρχές, όπως σχολεία, γραφεία διεθνών οργανισμών, ακόμη και ξένες πρεσβείες.

Οι τρομοκρατικές ομάδες μπορούν να χτυπήσουν σε μεγάλες πόλεις, μικρές πόλεις, ακόμη και στους δρόμους, καθώς συχνά βρίσκονται πίσω από οδοφράγματα. Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε πλήρως από την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αποφεύγοντας μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, ειδικά πολιτικά ή θρησκευτικά φεστιβάλ, έχοντας πάντα ένα σχέδιο εξόδου και παρακολουθώντας τις τοπικές ειδήσεις. Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να εξαλείψετε πλήρως τον κίνδυνο, καθώς η τρομοκρατία είναι εξ ορισμού απρόβλεπτη.

Ταξιδιωτικός οδηγός Λονδίνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Προβλήματα φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής. Σπίτια σε κοντινή απόσταση σε μια κατοικημένη περιοχή της Άκρα. Χαμηλή ποιότητα ζωής και κακές συνθήκες στέγασης. Άκρα, Γκάνα – 17 Σεπτεμβρίου 2013/Nataly Reinch/Shutterstock

ταξιδιωτικός οδηγός Άμστερνταμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ορισμένα μέρη της Νιγηρίας δεν είναι ασφαλή για οποιαδήποτε μορφή ταξιδιού. Μην ταξιδεύετε σε πολιτείες στα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά, συμπεριλαμβανομένων:

 • Μπόρνο
 • Yobe
 • Adamawa
 • Γκόμπε
 • Καντούνα
 • Κατσίνα
 • Ζαμφάρα

Αυτές οι πολιτείες έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ληστείας και απαγωγών. Οι πολιτείες στα βορειοανατολικά, όπως το Borno, το Yobe, το Adamawa και το Gombe είναι εστίες της δραστηριότητας της Μπόκο Χαράμ.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε όλα τα ταξίδια σε πολιτείες στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, όπως:

 • Δέλτα
 • Μπαγιέλσα
 • Υπέροχο Ibom
 • Ποτάμια
 • Cross River
 • Ανάμπρα

Αυτές οι πολιτείες έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο ένοπλης μαχητικότητας, απαγωγών και στοχευμένων επιθέσεων.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Υεμένη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πηγαίνετε στη Νιγηρία:

 • Οι δρόμοι είναι συχνοί στόχοι απαγωγέων, τρομοκρατών και ληστών. Αν συναντήσετε κάποιο οδόφραγμα, προσπαθήστε να το αποφύγετε. Εάν δεν μπορείτε, συνεργαστείτε με τις απαιτήσεις αυτού που το χειρίζεται. Ταξιδέψτε με αυτοκινητοπομπή ή αποφύγετε να ταξιδεύετε σε δρόμους που είναι γνωστά hotspot.
 • Οι πόλεις της Νιγηρίας όπως το Λάγος και η Αμπουτζά έχουν υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, από μικροέγκλημα έως βίαια εγκλήματα. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο βίαιου εγκλήματος, αποφύγετε τις νυχτερινές εξόδους και ταξιδέψτε με ένα αξιόπιστο ταξί εάν επισκέπτεστε τη νυχτερινή ζωή.
 • Η απάτη με πιστωτικές κάρτες είναι συνηθισμένη στη Νιγηρία, έτσι πολλές επιχειρήσεις δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Έχετε μαζί σας μια κάρτα και αρκετά μετρητά για την ημέρα που είστε έξω και πρόκειται να αποφύγετε να γίνετε στόχος ληστών.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα εμβόλιά σας πριν κατευθυνθείτε στη Νιγηρία, όπως το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό. Φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό μας για τα εμβόλια που χρειάζονται για να ταξιδέψετε στην Αφρική.

Ταξιδιωτικός οδηγός της Βουδαπέστης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Bill Kret/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που ίσως θέλετε να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε στη Νιγηρία:

Είναι ασφαλείς οι ξένοι στη Νιγηρία;

Οι αλλοδαποί δεν είναι ασφαλείς στη Νιγηρία λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου εγκληματικότητας. Ωστόσο, δεν είναι λιγότερο ασφαλείς από τους ντόπιους, οι οποίοι επίσης πλήττονται από τα ίδια προβλήματα.

Είναι το Λάγος της Νιγηρίας ασφαλές για τους τουρίστες;

Το Λάγος είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη της Νιγηρίας επειδή έχει χαμηλά ποσοστά αυτονομιστικής ή τρομοκρατικής βίας. Ωστόσο, έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μικροκλοπής που συχνά στοχεύει αλλοδαπούς, οπότε να το έχετε υπόψη σας πριν το επισκεφτείτε.

Πού είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Νιγηρία;

Οι πόλεις της Νιγηρίας με τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν το Μπενίν, το Ακούρε και το Καλαμπάρ. Οι πολιτείες με τις λιγότερες αναταραχές περιλαμβάνουν τις πολιτείες Osun, Enugu και Lagos. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι το “ασφαλές” είναι σχετικό και ότι αυτό στο οποίο οι Νιγηριανοί μπορεί να θεωρούν ασφαλές μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο για εσάς να προσαρμοστείτε.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Λάγος Νιγηρία;

Το Λάγος αξίζει να επισκεφθείτε. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στον πολιτισμό της Νιγηρίας, καθώς είναι το σπίτι της ακμάζουσας σκηνής τέχνης, μουσικής και μόδας της χώρας.

Λοιπόν, είναι η Νιγηρία ασφαλής για επίσκεψη;

Μια επίσκεψη στη Νιγηρία είναι γεμάτη προκλήσεις, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας και οι επισκέπτες κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις, πολιτικές αναταραχές ή εγκληματικές επιθέσεις.

Ωστόσο, για έμπειρους ταξιδιώτες που ξέρουν ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβουν, ένα ταξίδι στη Νιγηρία μπορεί να είναι ικανοποιητικό. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Διαβάστε επίσης:

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Διαμονή

Ασφάλιση

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια