Boston

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βοστώνη;

Η πόλη της Βοστώνης είναι μια από τις καλύτερες πόλεις για επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι περίεργο που η πόλη δέχεται πάνω από 22 εκατομμύρια επισκέπτες  κάθε χρόνο.

Η Βοστώνη έχει μερικά από τα πλουσιότερα ιστορία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σημαντικά αξιοθέατα από την περίοδο της αποικιοκρατίας και τον Επαναστατικό Πόλεμο, όπως το λιμάνι της Βοστώνης και το Μονοπάτι της Ελευθερίας.

Η Βοστώνη έχει επίσης πολλά υπέροχα μουσεία τέχνης και επιστήμης για τους λάτρεις του πολιτισμού και μια ισχυρή αθλητική κουλτούρα για όσους αγαπούν να επευφημούν (και να αποδοκιμάζουν) τις τοπικές ομάδες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Βοστώνη, είτε θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο είτε να αφιερώσετε ακόμα περισσότερο χρόνο εξερευνώντας όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη. Ωστόσο, προτού επισκεφθείτε οποιαδήποτε νέα πόλη, πιθανότατα θέλετε να μάθετε αν η επίσκεψη είναι καλή ιδέα.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Ο οδηγός μας καλύπτει τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα και τους κινδύνους ασφάλειας που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, πώς να τα αποφύγετε και πολλά άλλα. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Βοστώνη

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βοστώνη

Boston

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βοστώνη το 2023;

Ναί. Η Βοστώνη είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για επίσκεψη, αλλά όπως οι περισσότερες μεγάλες πόλεις, έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Τούτου λεχθέντος, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο από ό,τι στις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις του ίδιου μεγέθους.

Εφόσον λαμβάνετε μερικές βασικές προφυλάξεις και αποφεύγετε τις κακές περιοχές, πιθανότατα θα έχετε μια πολύ ασφαλή επίσκεψη στη Βοστώνη. Αν και μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη Βοστώνη ως μια πολύ επικίνδυνη πόλη, η αλήθεια είναι ότι είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγαλουπόλεις της Αμερικής.

Σύμφωνα με το US News & World Report , έχει ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας 216,1 περιστατικά ανά 100.000 άτομα και ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας 800,6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Και τα δύο αυτά ποσοστά εγκληματικότητας είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο για μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές.

Η Βοστώνη βιώνει πολλά από τα ίδια εγκλήματα που θα συναντούσατε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, όπως:

  • Ανθρωποκτονία
  • Προσβολή
  • Ληστεία
  • Κλοπή μηχανοκίνητου οχήματος
  • Μικροκλοπή
  • Ληστεία

Αυτές οι απειλές είναι παρούσες στη Βοστώνη, αλλά δεν είναι πανταχού παρούσες. Με κάποια βασική κοινή λογική, θα πρέπει να είσαι καλά. Επιπλέον, η δυναμική του εγκλήματος στη Βοστώνη λειτουργεί υπέρ σας.

Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μητροπολιτικές περιοχές, η εγκληματικότητα στη Βοστώνη περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μερικές γειτονιές, συνήθως πολύ μακριά από εκεί που κάθε τουρίστας θα τολμούσε.

Μια προειδοποίηση που θα προσθέταμε είναι ότι η πόλη δεν είναι εξίσου ασφαλής για όλους. Σύμφωνα με έναν τοπικό ιστότοπο ακινήτων, η Βοστώνη έχει μερικά από τα περισσότερα κατά κεφαλήν εγκλήματα μίσους στη χώρα.

Το 2020, το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε ότι η Βοστώνη κατέγραψε 121 εγκλήματα μίσους,  αλλά ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πολιτεία της Μασαχουσέτης, το κύριο κίνητρο για εγκλήματα μίσους στην πολιτεία ήταν η φυλή και η εθνικότητα, ακολουθούμενη από τη θρησκεία. Αυτή η ανάλυση είναι παρόμοια για τα εγκλήματα μίσους που διαπράχθηκαν στην ίδια τη Βοστώνη.

Η πόλη έχει τη φήμη του ρατσισμού εναντίον των μη λευκών ανθρώπων που βασίζεται κάπως στην αλήθεια, αλλά οι κάτοικοι της Βοστώνης, ειδικά η POC, επισημαίνουν ότι η πόλη έχει επίσης ακμάζουσες αφροαμερικανικές, ασιατικές και λατινοαμερικανικές κοινότητες.

Η πιθανότητα να βιώσετε ένα έγκλημα μίσους στη Βοστώνη μπορεί να είναι ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με την πόλη σας, αλλά μπορεί επίσης να περάσετε υπέροχα χωρίς περιστατικά.

Τέλος, καμία αναφορά σχετικά με την ασφάλεια της Βοστώνης δεν είναι πλήρης χωρίς να αναφέρεται ο καιρός στη Βοστώνη. Οι χειμώνες στη Βοστώνη είναι περίφημα κρύοι και χιονισμένοι, μερικές φορές αιχμαλωτίζοντας τους επισκέπτες.

Εάν επισκέπτεστε το χειμώνα, να είστε προετοιμασμένοι για το κρύο, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Η πόλη της Βοστώνης έχει συμβουλές ασφαλείας για την επίσκεψη κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, όπως το να στρώνετε ρούχα, να διασφαλίζετε ότι τα εξωτερικά στρώματα είναι αδιάβροχα και να παρακολουθείτε πόσο καιρό μένετε έξω.

Εάν δεν είστε έμπειροι στην οδήγηση στο χιόνι, μην νοικιάσετε αυτοκίνητο το χειμώνα (και αν το κάνετε, μην κλέψετε τη θέση στάθμευσης ενός ντόπιου).

Boston

Έγκλημα στη Βοστώνη

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται τη Βοστώνη είναι το έγκλημα — και με καλό λόγο. Η πόλη έχει λίγο σκληρή φήμη που σίγουρα δεν βοηθείται από τα είδη των ταινιών που πρωταγωνιστούν ο Mark Wahlberg και άλλοι τοπικοί ηθοποιοί.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα στατιστικά στοιχεία για να δείτε εάν αυτή η φήμη υποστηρίζεται από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Neighborhood Scout, η Βοστώνη έχει ποσοστό εγκληματικότητας άνω του μέσου όρου 24,66 περιστατικών ανά 100.000 άτομα .

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ το ποσοστό εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας κινείται γύρω από τον εθνικό διάμεσο. Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης ανάλυση κατά συγκεκριμένους τύπους εγκλημάτων.

Η συντριπτική πλειονότητα των βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Βοστώνη είναι επιθέσεις, αποτελώντας το 73,4% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην πόλη. Οι ληστείες αποτελούν μια μακρινή δεύτερη μορφή βίαιου εγκλήματος, που αποτελεί μόνο το 19,6% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων.

Για τα πιο βίαια εγκλήματα, η Βοστώνη είναι πραγματικά καλή. Τόσο το ποσοστό ανθρωποκτονιών όσο και το ποσοστό βιασμών είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή, που αποτελεί το 79% των συνολικών αναφερόμενων εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας. Οι διαρρήξεις αποτελούν το 11,1% των συνολικών εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας, ενώ οι κλοπές αυτοκινήτων αποτελούν το 9,7% του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας.

Είναι σημαντικό να εντάξουμε αυτές τις στατιστικές εγκληματικότητας στη Βοστώνη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εγκλημάτων δεν αφορά τους τουρίστες, παρά μόνο τους ντόπιους. Τα περισσότερα βίαια περιστατικά επίθεσης συμβαίνουν μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται ή είναι τουλάχιστον γνωστοί.

Η εγκληματικότητα στη Βοστώνη είναι επίσης συγκεντρωμένη σε ορισμένες γειτονιές. Οι συνήγοροι λένε ότι πολλά βίαια περιστατικά οφείλονται στην κοινωνική ανασφάλεια και παράγοντες όπως η φτώχεια, το τραύμα και ο εθισμός.

Η Βοστώνη είναι μια από τις πιο άνισες πόλεις της χώρας και οι χάρτες δείχνουν ότι η πόλη εξακολουθεί να είναι πολύ διαχωρισμένη. Η ανισότητα είναι συχνά η κύρια κινητήρια δύναμη του εγκλήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν καλά νέα για τις προοπτικές εγκληματικότητας της Βοστώνης. Τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι τόσο το βίαιο έγκλημα όσο και το έγκλημα κατά της ιδιοκτησίας μειώθηκαν σημαντικά το 2022, καθιστώντας τη Βοστώνη μία από τις μοναδικές μεγάλες πόλεις με μείωση της εγκληματικότητας εκείνο το έτος.

Ωστόσο, αν και τα περιστατικά πυροβολισμών έχουν μειωθεί, οι θάνατοι από πυροβολισμούς έχουν αυξηθεί, δείχνοντας ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να βιώσουν οι τουρίστες στη Βοστώνη είναι μια μικροκλοπή. Ενώ τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας συμβαίνουν μακριά από τουριστικές περιοχές, οι πορτοφολάδες και άλλοι μικροκλέφτες είναι στην πραγματικότητα πιο πιθανό να στοχεύουν τουριστικές περιοχές και τους ίδιους τους επισκέπτες.

Γνωρίζουν ότι οι επισκέπτες γνωρίζουν λιγότερο το περιβάλλον τους από τους ντόπιους Βοστωνίους και είναι πιο εύκολο να δεχτούν. Κοινές τοποθεσίες για πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπών στη Βοστώνη περιλαμβάνουν το Downtown, ειδικά γύρω από πολυσύχναστα, δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Faneuil Hall.

Οι πορτοφολάδες είναι επίσης γνωστό ότι λειτουργούν σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και τη γραμμή Τ. Υπάρχει επίσης ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό μικροκλοπών στην πολυτελή γειτονιά του Hyde Park.

Να γνωρίζετε τις κοινές τεχνικές και τα περισπασμούς που χρησιμοποιούν οι πορτοφολάδες και οι απατεώνες στη Βοστώνη. Σε πολυσύχναστες περιοχές, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας χτυπούν, καθώς αυτή είναι μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιούν οι πορτοφολάδες για να πραγματοποιήσουν την επιχείρησή τους.

Μια άλλη κοινή τεχνική που χρησιμοποιούν οι πορτοφολάδες είναι να χύνουν κάτι στα θύματά τους και να προσφέρουν να το «βοηθήσουν» να το καθαρίσουν.

Μπορείτε να αποτρέψετε τα περισσότερα περιστατικά πορτοφολάδων και αρπαγής τσάντας με λίγες μόνο προφυλάξεις. Μην κάνετε προφανές ότι κουβαλάτε πολύτιμα αντικείμενα και ότι είστε εκτός πόλης, καθώς αυτό σας κάνει ελκυστικό στόχο.

Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι ασφαλή και ασφαλή. Εάν έχετε τσάντα, φροντίστε να έχει ασφαλές φερμουάρ και να την κρατάτε κοντά στο σώμα σας.

Εκτός από πορτοφολάδες και άρπαγες τσαντών, είναι πιθανό να συναντήσετε απατεώνες που στοχεύουν τουρίστες σε δημοφιλείς περιοχές στο κέντρο της πόλης.

Να είστε επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους που σας προσφέρουν εισιτήρια με «έκπτωση» για δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα ή για την περιήγηση εκ των έσω στη Βοστώνη που κανένας άλλος τουρίστας δεν μπορεί να κάνει. Συνήθως, τα αντικείμενα που προσφέρουν είναι δόλια και απλώς θέλουν να πάρουν τα χρήματά σας.

Ληστεία

Εκτός από τις μικροκλοπές, η Βοστώνη έχει υψηλά ποσοστά πιο βίαιων μορφών κλοπής, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης ληστείας και της κλοπής. Αυτά είναι εγκλήματα που είναι αρκετά κοινά σε κάθε μεγάλη πόλη.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, μπορείτε να αποφύγετε τη ληστεία στη Βοστώνη εάν επιμένετε σε ασφαλείς γειτονιές. Ωστόσο, ακόμη και σε «ασφαλείς» γειτονιές, γίνονται κλοπές. Είναι αρκετά σπάνια ώστε να προκαλούν πάταγο στις τοπικές ειδήσεις , αλλά είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε.

Μερικές προφυλάξεις μπορούν να εξαλείψουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο κλοπής. Η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών κλοπής συμβαίνουν τη νύχτα, οπότε αν περπατάτε μετά το σκοτάδι, παραμείνετε σε ασφαλείς γειτονιές και καλά φωτισμένους δρόμους με πολύ κόσμο, όχι σε κακοφωτισμένους παράδρομους και πάρκα.

Προσπαθήστε να μείνετε με μια ομάδα αν είναι δυνατόν. Αποφύγετε να περπατάτε ενώ αποσπάτε την προσοχή σας, για παράδειγμα ενώ κοιτάτε το τηλέφωνό σας, καθώς αυτό δίνει σε έναν πιθανό κλέφτη την τέλεια ευκαιρία να σας πλησιάσει κρυφά.

Boston

Αποφυγή κακών περιοχών

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας της Βοστώνης είναι τόσο πολύ συγκεντρωμένο σε ορισμένες γειτονιές, είναι λογικό ότι η αποφυγή συγκεκριμένων περιοχών είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ επισκέπτεστε την πόλη.

Οι περισσότερες από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές της Βοστώνης βρίσκονται στα νότια της πόλης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για τη Νότια Βοστώνη, με το παρατσούκλι Southie. Αυτή η εργατική ιρλανδοαμερικανική γειτονιά κάποτε φιλοξενούσε πολλούς γκάνγκστερ, αλλά η φήμη της έχει καθαρίσει τα τελευταία χρόνια και τώρα είναι ασφαλές να την επισκεφτείτε.

Οι πραγματικές επικίνδυνες γειτονιές βρίσκονται αλλού στη νότια Βοστώνη. Αποφύγετε το Roxbury, το Mattapan και το Jamaica Plain. Αυτές οι τρεις γειτονιές της νότιας Βοστώνης έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην πόλη.

Το βράδυ, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε σε μερικά από τα πάρκα της Βοστώνης, όπως το The Fens, καθώς παρέχουν καλή κάλυψη για εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από τις περιοχές υψηλής εγκληματικότητας της Βοστώνης βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης, καθιστώντας απίθανο να περιπλανηθείτε σε αυτές κατά λάθος.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στη Βοστώνη:

  • Η Βοστώνη είναι μια πολύ βατή πόλη με ένα συμπαγές κέντρο της πόλης και καλά μέσα μαζικής μεταφοράς για να εξερευνήσετε άλλα μέρη της πόλης. Δεν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να μετακινηθείτε, αλλά θα πρέπει να φέρετε άνετα παπούτσια για περπάτημα.
  • Αν και η Βοστώνη έχει χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας από τροχαία, έχει υψηλό ποσοστό κυκλοφοριακής πίεσης. Οι οδηγοί στη Βοστώνη είναι διαβόητα ανυπόμονοι (ακόμη ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κάνετε τον κόπο να νοικιάσετε αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε στην πόλη).
  • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βοστώνης δεν λειτουργούν πλήρως 24 ώρες το 24ωρο, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για ένα ταξί ή τη μετοχή για να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο.
  • Οι ντόπιοι είναι πολύ περήφανοι για τις αθλητικές τους ομάδες, γι’ αυτό μην αναφέρετε αντιπάλους όπως οι New York Yankees αν δεν είστε έτοιμοι για μια (καλοπροαίρετη) διαφωνία.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν οι επισκέπτες σχετικά με τη Βοστώνη:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στη Βοστώνη;

Η απάντηση εξαρτάται από τη γειτονιά. Πολλά μέρη του Downtown είναι πολύ ζωντανά τη νύχτα, όπως και άλλες γειτονιές με έντονη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, αποφύγετε να περπατάτε μέσα από πάρκα και σκοτεινούς παράπλευρους δρόμους.

Είναι η Βοστώνη πιο ασφαλής από τη Νέα Υόρκη;

Αν και οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η Βοστώνη είναι πιο ασφαλής από τη Νέα Υόρκη, η Νέα Υόρκη έχει στην πραγματικότητα το χαμηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας από τις δύο πόλεις! Τούτου λεχθέντος, η Νέα Υόρκη είναι μια μεγαλύτερη πόλη, καθιστώντας το πρόβλημα λίγο πιο πιθανό.

Θεωρείται η Βοστώνη ασφαλής πόλη;

Αν και η Βοστώνη έχει ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τον εθνικό μέσο όρο, θεωρείται ασφαλής πόλη. Αυτό συμβαίνει επειδή το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το ποσοστό για τις περισσότερες αμερικανικές μητροπολιτικές περιοχές.

Τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε όταν επισκέπτεστε τη Βοστώνη;

Για να γλιτώσετε από πολλούς πονοκεφάλους, αποφύγετε την οδήγηση στη Βοστώνη, ειδικά το χειμώνα. Επίσης, αποφύγετε να κάνετε πράγματα που μπορεί να ενοχλήσουν τους περίφημους ντόπιους, όπως να φοράτε τον εξοπλισμό μιας αντίπαλης αθλητικής ομάδας.

Πότε δεν πρέπει να πάτε στη Βοστώνη;

Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάτε στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο καιρός είναι πολύ κρύος και οι έντονες χιονοπτώσεις συχνά δυσκολεύουν τη μετακίνηση στην πόλη.

Λοιπόν, είναι η Βοστώνη ασφαλής για επίσκεψη;

Όταν πρόκειται για τη Βοστώνη, αγνοήστε τις ταινίες και τη φήμη. Αυτή είναι μια από τις ασφαλέστερες μεγαλουπόλεις της Αμερικής και έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Με λίγη κοινή λογική, θα πρέπει να έχετε μια υπέροχη επίσκεψη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια