Είναι οι Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Οι Παρθένοι Νήσοι είναι ένα αρχιπέλαγος στην Καραϊβική Θάλασσα του οποίου τα νησιά χωρίζονται μεταξύ των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. Και οι δύο περιοχές των Παρθένων Νήσων είναι πολύ δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ φημίζονται για τις όμορφες παραλίες και την ηδονική κουλτούρα της κρουαζιέρας.

Επισκεφθείτε τις γραφικές παραλίες North Shore Bay στο St. John, πηγαίνετε για ψώνια στην πρωτεύουσα Charlotte Amalie ή δείτε την όμορφη φύση, όπως το καταφύγιο των χελωνών στο St. Croix.

Στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, δείτε την όμορφη φύση, όπως τα Λουτρά στο Virgin Gorda, βουτήξτε σε ναυάγια στο νησί Anegada και φυσικά, χαλαρώστε σε όμορφες αμμώδεις παραλίες.

Οι Παρθένοι Νήσοι είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για πολλούς χάρη στην όμορφη φύση τους, αλλά δεν θέλετε οι ονειρεμένες διακοπές σας να μετατραπούν σε εφιάλτη επειδή περιπλανηθείτε σε μια κακή κατάσταση χωρίς να το γνωρίζετε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ερευνήσετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια πριν από οποιοδήποτε ταξίδι. Αυτός ο οδηγός ασφαλείας θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ασφαλές ταξίδι στις Παρθένες Νήσους. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Είναι οι Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Αντρέι Μεντβέντεφ/Shutterstock

Ναί. Οι Παρθένοι Νήσοι είναι ασφαλείς για επίσκεψη και χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν κάθε χρόνο. Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι ελαφρώς πιο ασφαλείς, καθώς έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, που έχουν αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Όπως και οπουδήποτε αλλού στην Καραϊβική, θα πρέπει να προσέχετε τις φυσικές καταστροφές όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας. Σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές, τόσο οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι όσο και οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι είναι απολύτως ασφαλείς για επίσκεψη.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν μπαίνει καν στον κόπο να εκδώσει μια συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους  ή τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ .

Η καναδική κυβέρνηση είναι μια άλλη κυβέρνηση που διαθέτει ταξιδιωτικές συμβουλές και για τις δύο περιοχές. Ενώ έχει τη χαμηλότερη δυνατή ταξιδιωτική ειδοποίηση τόσο για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ  όσο και για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους , η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία, το έγκλημα συμβαίνει στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, αλλά είναι σπάνιο στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, γεγονός που δείχνει ότι τα βρετανικά εδάφη είναι λίγο πιο ασφαλή.

Τα κοινά εγκλήματα που μπορεί να συναντήσουν οι τουρίστες στις Παρθένες Νήσους περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείου

Πιο βίαια εγκλήματα συμβαίνουν στις Παρθένες Νήσους, ιδιαίτερα σε ορισμένα μέρη των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σεξουαλική επίθεση
 • Ενοπλη ληστεία
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Ο λόγος για τον οποίο καμία ταξιδιωτική οδηγία δεν αναφέρει αυτά τα εγκλήματα είναι ότι η βία κατά των τουριστών είναι σπάνια. Ορισμένα νησιά στο αρχιπέλαγος των Παρθένων Νήσων παλεύουν με το έγκλημα, αλλά αυτά τα προβλήματα σχεδόν πάντα περιορίζονται σε περιοχές όπου μόνο οι ντόπιοι θα τολμήσουν.

Οι περισσότεροι επισκέπτες των Παρθένων Νήσων δεν αποκαλύπτουν ποτέ την πιο σκοτεινή πλευρά του παραδείσου. Ωστόσο, ένας κίνδυνος που πρέπει να ανησυχούν όλοι οι τουρίστες στις Παρθένες Νήσους είναι οι τυφώνες.

Οι Παρθένοι Νήσοι βρίσκονται στη ζώνη των τυφώνων της Καραϊβικής και τα νησιά καταστρέφονται συχνά από περαστικούς τυφώνες και τροπικές καταιγίδες.

Η δύναμη αυτών των καιρικών φαινομένων είναι συχνά θανατηφόρα. Στην καλύτερη περίπτωση, οι υποδομές είναι νοκ άουτ για εβδομάδες στα νησιά. Σύμφωνα με επίσημη ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε η ιρλανδική κυβέρνηση , η περίοδος των τυφώνων βρίσκεται στο χειρότερο από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Αποφύγετε να ταξιδέψετε στις Παρθένες Νήσους αυτή την περίοδο. Εάν πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, δώστε μεγάλη προσοχή στα δελτία καιρού και σε τυχόν κυβερνητικές συμβουλές που σας προτρέπουν να εκκενώσετε.

Έγκλημα στις Παρθένες Νήσους

Charlotte Amalie, Παρθένοι Νήσοι ΗΠΑ-20 Μαΐου 2017: Ιστορικό κέντρο και εμπορική περιοχή Charlotte Amalie/eskystudio/Shutterstock

Όταν συζητάμε για το έγκλημα στις Παρθένες Νήσους, τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ διαφορετικά ανάλογα με το τμήμα των Παρθένων Νήσων που συζητάτε.

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έχουν πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού βίαιης εγκληματικότητας. Σύμφωνα με το Numbeo, οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι βαθμολογούνται με 71,70 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μια σχετικά υψηλή τιμή.

Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τις διαρρήξεις οχημάτων, τη χρήση ναρκωτικών, τις μικροκλοπές, τη διαφθορά και τα βίαια εγκλήματα, ιδίως τις ένοπλες ληστείες. Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ έχουν επίσης πολύ υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών για την περιοχή είναι 49,28 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλό στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Πολλές ανθρωποκτονίες σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο χρησιμοποιεί τις Παρθένες Νήσους ως διαμετακομιστικό κόμβο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ποσοστό εμπορίας όπλων και ενδοοικογενειακής βίας, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρωποκτονία, είναι επίσης υψηλό. Η αστυνομική εξουσία και η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση είναι χαμηλή στην επικράτεια λόγω της αναποτελεσματικής αστυνομικής δύναμης και των υψηλών ποσοστών διαφθοράς.

Παρόλο που το ποσοστό εγκληματικότητας στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ είναι υψηλό, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν εκεί. Αυτό συμβαίνει επειδή πολύ λίγα βίαια εγκλήματα επηρεάζουν τους επισκέπτες. Τα περισσότερα περιστατικά δολοφονιών συμβαίνουν σε λίγες περιοχές με υψηλά επίπεδα συμμοριών.

Υπήρξαν περιπτώσεις δολοφονίας αλλοδαπών στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ στο παρελθόν, αλλά πολλές από αυτές τις περιπτώσεις συνδέονταν κατά κάποιο τρόπο με την ενδοοικογενειακή βία  και οι σύντροφοι των γυναικών ήταν ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι στατιστικές εγκληματικότητας για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους λένε μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με το Numbeo, η βαθμολογία του δείκτη εγκληματικότητας είναι 42,50 στα 100 , που είναι μια μέτρια τιμή.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, σε περίπου οκτώ περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτό το ποσοστό δολοφονιών φαίνεται υψηλό, αλλά η μέθοδος υπολογισμού των ποσοστών δολοφονιών δεν λειτουργεί υπέρ των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Σύμφωνα με τις τοπικές ειδήσεις, γίνονται συνήθως περίπου τέσσερις δολοφονίες το χρόνο σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός της περιοχής είναι τόσο χαμηλός – περίπου 30.800 άτομα – κάθε περιστατικό βίαιου εγκλήματος ζυγίζεται περισσότερο όταν υπολογίζεται ως ποσοστό ανά 100.000. Αυτό κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο επικίνδυνη από ό,τι πραγματικά είναι.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται είτε τις ΗΠΑ είτε τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ολοκληρώνουν τις διακοπές τους χωρίς κανένα περιστατικό. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε πραγματικά για το ταξίδι, επισκεφθείτε τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλότερο.

Μικροκλοπή

SAINT CROIX, USVI – 9 Σεπτεμβρίου 2013: Το Saint Croix είναι το μεγαλύτερο από τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Αν και η γεωργία παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος/Darryl Brooks/Shutterstock

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε σε οποιαδήποτε από τις Παρθένες Νήσους είναι η κλοπή. Για παράδειγμα, η καναδική κυβέρνηση  προειδοποιεί στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ότι, αν και τα μικροεγκλήματα είναι σπάνια, συμβαίνουν.

Οι μικροκλοπές είναι ελαφρώς πιο συχνές στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, ειδικά στο St. Thomas, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός κρουαζιερόπλοιων και δέχεται πολύ πλήθος.

Οι πορτοφολάδες και οι αρπαγές τσαντών στις Παρθένες Νήσους συνήθως δεν είναι οι σκληραγωγημένοι, έξυπνοι κλέφτες που μπορεί να βρείτε αλλού.

Αντίθετα, οι περισσότεροι είναι εγκληματίες ευκαιριών που βλέπουν την πιθανότητα κλοπής όταν οι τουρίστες αφήνουν την επιφυλακή τους στις διακοπές και την εκμεταλλεύονται. Μπορείτε να αποφύγετε την κλοπή φροντίζοντας να μην έχουν την ευκαιρία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε μικροκλοπές είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε τιμαλφή αφύλακτα οπουδήποτε — και εννοούμε οπουδήποτε. Πολλοί τουρίστες φέρνουν τα τηλέφωνά τους στην παραλία για να τραβήξουν φωτογραφίες και μετά τα αφήνουν στις τσάντες τους καθώς πηγαίνουν για μπάνιο.

Οι κλοπές από τις παραλίες είναι συχνές σε όλες τις περιοχές των Παρθένων Νήσων, οπότε αφήστε τα τιμαλφή σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή ορίστε έναν φίλο για να τα παρακολουθεί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σωματική επαφή με τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή όταν περπατάτε σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως λιμάνια κρουαζιερόπλοιων ή δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους. Τα πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα είναι οι κύριες τοποθεσίες για δραστηριότητες πορτοφολάδων.

Ενοπλη ληστεία

Δυστυχώς, τα εγκλήματα ιδιοκτησίας στις Παρθένες Νήσους μερικές φορές γίνονται πιο επιθετικά. Αν και τα περισσότερα θύματα ένοπλων ληστειών είναι ντόπιοι, οι τουρίστες γίνονται μερικές φορές στόχος αυτού του εγκλήματος.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει την πιθανότητα ένοπλης ληστείας στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Αν και ο κίνδυνος αυτού του εγκλήματος για τους επισκέπτες είναι σπάνιος, συμβαίνει.

Πολλά περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης ληστείας, συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών. Οι προφυλάξεις της κοινής λογικής είναι συνήθως αρκετές για να σας προστατεύσουν από το να πέσετε θύμα ένοπλης ληστείας ενώ βρίσκεστε στις Παρθένες Νήσους.

Η καναδική κυβέρνηση  μοιράζεται μερικές από αυτές τις προφυλάξεις στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα περιστατικά ληστείας συμβαίνουν μετά το σκοτάδι, επομένως μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας τη νύχτα. Είτε μείνετε στο θέρετρό σας είτε εξερευνήστε μόνο καλά φωτισμένες περιοχές με πολλούς άλλους ταξιδιώτες έξω και γύρω.

Αποφύγετε τους σκοτεινούς παράδρομους, τα σοκάκια ή τις ερημικές εκτάσεις της παραλίας. ποτέ δεν είναι τόσο έρημοι όσο νομίζεις ότι είναι. Η επιλογή του σωστού καταλύματος είναι επίσης πολύ μακριά.

Βεβαιωθείτε ότι το θέρετρο ή το ξενοδοχείο σας έχει καλή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένου ενός χρηματοκιβωτίου δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφήσετε τα τιμαλφή σας στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας και να μην γίνετε στόχος ενώ περπατάτε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κλοπή από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Εάν πέσετε θύμα ληστείας, συμμορφωθείτε και επικεντρωθείτε στην ασφάλεια. Τα περιστατικά είναι σπάνια, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να αντισταθούν σε ληστές στις Παρθένες Νήσους.

Αποφυγή κακών περιοχών

Multiverse/Shutterstock

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο στρωματοποιημένο στις Παρθένες Νήσους, το να γνωρίζετε ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγετε είναι το κλειδί για να παραμείνετε ασφαλείς. Στη Charlotte Amalie, την πρωτεύουσα των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ, αποφύγετε τυχόν παράδρομους ή άγνωστες περιοχές.

Αποφύγετε τυχόν γειτονιές που ονομάζονται «Estates», καθώς πρόκειται για έργα στέγασης που συχνά έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Το Frenchman’s Hill έχει υψηλό ποσοστό μικροκλοπών και δεν είναι ασφαλές μετά το σκοτάδι.

Το St. Croix είναι το νησί με το υψηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, αλλά μέρη του εξακολουθούν να είναι ασφαλή για επίσκεψη.

Απλώς επιμείνετε σε περιοχές που διακινούνται καλά, αποφύγετε τα στεγαστικά έργα και μείνετε μακριά από λιμενικές περιοχές που συχνά αποτελούν κόμβους διακινητών ναρκωτικών. Τα περισσότερα μέρη των Βρετανικών Παρθένων Νήσων είναι πολύ ασφαλή. Απλώς αποφύγετε να περιπλανηθείτε στις παραλίες μετά το σκοτάδι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στις Παρθένες Νήσους:

 • Οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις. Οι ταξιδιώτριες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης στο παρελθόν. Ποτέ μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα και μην δέχεστε ποτά από αγνώστους. Να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε πιθανούς ρομαντικούς συντρόφους, καθώς γυναίκες έχουν σκοτωθεί ύποπτα στο παρελθόν.
 • Να είστε προσεκτικοί με τα θαλάσσια σπορ. Ελέγξτε με τους ντόπιους ότι οι παραλίες που επισκέπτεστε δεν έχουν ρεύματα ή ρυάκια. Εάν πρόκειται να κάνετε μια πιο περιπετειώδη δραστηριότητα, όπως οι καταδύσεις, φροντίστε να κλείσετε έναν αξιόπιστο ταξιδιωτικό πράκτορα.
 • Η οδήγηση μπορεί να γίνει πρόχειρη. Οι συνθήκες είναι χειρότερες στις πιο αγροτικές Βρετανικές Παρθένες Νήσους, όπου οι δρόμοι δεν συντηρούνται καλά και συχνά διαθέτουν περιπλανώμενα ζώα. Οδηγήστε προσεκτικά καθώς άλλα άτομα που μοιράζονται το δρόμο πιθανότατα δεν θα το κάνουν.
 • Τα ναρκωτικά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους είναι παράνομα. Μην παίρνετε παράνομες ουσίες καθώς δεν θέλετε να παραβιάσετε το νόμο ή να μπερδευτείτε με ισχυρές τοπικές συμμορίες.

Συχνές Ερωτήσεις

NAPA/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντηθούν πριν επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους:

Ποιο Αμερικανικό Παρθένο Νησί είναι το πιο ασφαλές για επίσκεψη;

Το νυσταγμένο νησί του Σεντ Τζον είναι το πιο ασφαλές νησί για επίσκεψη στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή έχει τον μικρότερο πληθυσμό και απολαμβάνει τα λιγότερα εγκλήματα, βοηθώντας το να έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλείς οι Παρθένοι Νήσοι από τους τυφώνες;

Οι Παρθένοι Νήσοι αντιμετωπίζουν τυφώνες και τροπικές καταιγίδες κάθε χρόνο, επομένως δεν είναι απολύτως ασφαλείς. Ωστόσο, οι άμεσες επιτυχίες γίνονται μόνο κάθε λίγα χρόνια, επομένως δεν είναι τόσο κατεστραμμένες όσο άλλα μέρη της Καραϊβικής.

Είναι ακριβές οι Παρθένοι Νήσοι;

Όπως οι περισσότεροι προορισμοί της Καραϊβικής, οι Παρθένες Νήσοι είναι αρκετά ακριβές για επίσκεψη. Τα περισσότερα καταλύματα απευθύνονται σε ταξιδιώτες που αναζητούν πολυτέλεια. Επιπλέον, το κόστος των περισσότερων ειδών στο νησί είναι υψηλό αφού πρέπει να εισαχθούν.

Είναι ο Άγιος Ιωάννης ασφαλής για τους τουρίστες;

Ναι, ο Άγιος Ιωάννης είναι ασφαλής για τους τουρίστες. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Είναι ασφαλής ο Άγιος Θωμάς το 2023;

Ο Άγιος Θωμάς είναι ασφαλής αρκεί να ασκείτε τις σωστές προφυλάξεις. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα τιμαλφή σας καθώς οι πορτοφολάδες περιφέρονται σε πολυσύχναστες περιοχές. Αποφύγετε επικίνδυνα μέρη του νησιού, όπως τα οικιστικά συγκροτήματα της Charlotte Amalie.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε τις Παρθένες Νήσους;

Οι Παρθένοι Νήσοι διαφέρουν ως προς την ασφάλεια ανάλογα με την περιοχή. Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι είναι ένα από τα πιο ασφαλή εδάφη στην Καραϊβική.

Οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ υποφέρουν από αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά είναι ακόμα δυνατό να τις επισκεφτείτε με ασφάλεια εάν αποφύγετε επικίνδυνες περιοχές. Τούτου λεχθέντος, τι περιμένετε – κλείστε το ταξίδι σας σε αυτόν τον παράδεισο του νησιού σήμερα!

Διαβάστε επίσης :Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Grand Cayman

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια