Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Περιεχόμενα

Ακόμη και με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό, η πόλη του Μιλάνου είναι δικαίως ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για ταξιδιώτες στην Ιταλία. Η πόλη αποτελεί εξαιρετική συμπερίληψη σε κάθε αξιοσημείωτο δρομολόγιο στην Ιταλία χάρη στον πολιτισμό και τα ψώνια της αλλά και στα εκπληκτικά της αξιοθέατα. Εάν πάτε στο Μιλάνο, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσετε τον εαυτό σας να φύγει χωρίς να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, ένα πανέμορφο γοτθικό ορόσημο που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία.

Επειδή η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου (Duomo di Milano, στα ιταλικά) είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, ο προγραμματισμός της επίσκεψής σας πριν φτάσετε δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικός και ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι να γνωρίζετε τις επιλογές σας για το Μιλάνο Εισιτήρια καθεδρικού ναού. Με αυτό εννοούμε όχι μόνο τα είδη εισιτηρίων που είναι διαθέσιμα, αλλά και πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, γι’ αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για εσάς.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το εκπληκτικό παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και τα έργα τέχνης που διακοσμούν το εσωτερικό του από έναν ειδικό οδηγό

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:3ημερο στο Μιλάνο

  • Καλύτερα Airbnbs στο Μιλάνο
  • Καλύτεροι Ξενώνες στο Μιλάνο
  • 15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Μιλάνο

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Επειδή είναι ένα τόσο εμβληματικό αξιοθέατο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την απόκτηση εισιτηρίων για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Η σωστή προσέγγιση για εσάς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς θέλετε να επισκεφθείτε και το πόσο οργανωμένοι είστε, επομένως παρακάτω θα αναφέρουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, τα είδη εισιτηρίων που έχετε στη διάθεσή σας και γιατί η κράτηση εκ των προτέρων είναι ιδιαίτερα υψηλή συνιστάται.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Ένας κανόνας που φαίνεται να ισχύει για σχεδόν οποιοδήποτε διεθνώς γνωστό τουριστικό αξιοθέατο είναι ότι η τοποθέτηση σε ουρά έξω από το αξιοθέατο είναι συνήθως ο χειρότερος τρόπος για να αποκτήσετε εισιτήρια. Και ισχύει όταν αγοράζετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, καθώς μπορείτε να βρεθείτε στην ουρά έξω από το εκδοτήριο εισιτηρίων για πάνω από μία ώρα σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι που είναι τρομερή χρήση του χρόνου σας στην πόλη. Τα κακά νέα είναι ότι μόλις παραλάβετε τα εισιτήριά σας, θα χρειαστεί στη συνέχεια να παραμείνετε ξανά στην ουρά για τον έλεγχο ασφαλείας στην είσοδο, όπως κάνουν όλοι οι επισκέπτες.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Αν δεν έχετε όρεξη, τότε η κράτηση εισιτηρίων για τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου μέσω διαδικτύου είναι ο καλύτερος τρόπος. Οργανώνοντας τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων, γλιτώνετε από πολλή ταλαιπωρία και αποφασίζετε την ώρα της ημέρας που θα θέλατε να επισκεφτείτε. Τα εισιτήρια skip-the-line για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου σάς επιτρέπουν να εμφανιστείτε και να πάρετε τη γραμμή fast-track κατευθείαν στον έλεγχο ασφαλείας. 

Μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια για τα διάφορα μέρη του συγκροτήματος του καθεδρικού ναού έως και τέσσερις μήνες νωρίτερα. Παρόλο που μπορούν να οργανωθούν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Καθεδρικού Ναού του Μιλάνου , τα εισιτήρια που αγοράσατε εκεί δεν επιστρέφονται, κάτι που μπορεί να είναι ταλαιπωρία εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια που μπορείτε να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να αγοράσετε εισιτήρια skip-the-line μέσω του GetYourGuide .

Εδώ είναι τα διάφορα είδη εισιτηρίων που είναι διαθέσιμα:

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας είναι με μια ξενάγηση στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Με μια ξενάγηση, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία αυτού του υπέροχου κτηρίου και να έχετε έναν επαγγελματία ξεναγό να τονίσει λεπτομέρειες που διαφορετικά θα είχατε χάσει. Και πάλι, μπορείτε να κάνετε κράτηση για περιηγήσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, αλλά προτείνουμε να αγοράσετε εισιτήρια για περιήγηση στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου μέσω αυτού του συνδέσμου για το 24ωρο δωρεάν παράθυρο ακύρωσης. 

4. Αγοράστε μια κάρτα Μιλάνου ή ένα συνδυασμένο εισιτήριο

Οι τουρίστες που ελπίζουν να γεμίσουν το δρομολόγιό τους στο Μιλάνο με πολλά διαφορετικά αξιοθέατα και αξιοθέατα μπορεί να σκεφτούν να πάρουν κάτι που να καλύπτει περισσότερα από τον καθεδρικό ναό. Στο Μιλάνο υπάρχουν μερικές επιλογές, όπως το Milan Pass ή ένα συνδυασμένο εισιτήριο.

Το Milan Pass καλύπτει μια σειρά από αξιοθέατα, όπως το θέατρο La Scala, η Pinacoteca Ambrosiana και μια σειρά από άλλα μουσεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι όλα τα αξιοθέατα του συγκροτήματος του καθεδρικού ναού που καλύπτονται από ένα πέρασμα Duomo.

Ένα συνδυασμένο εισιτήριο είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή εάν έχετε μόνο ορισμένα αξιοθέατα που θέλετε πραγματικά να δείτε. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συνδυάζει ένα εισιτήριο για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου και ένα εισιτήριο για τον Μυστικό Δείπνο στη Santa Maria delle Grazie και μπορείτε να το βρείτε μέσω αυτού του συνδέσμου , επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαδικασία. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του συνδυασμένου εισιτηρίου είναι ότι έχει πρόσβαση μόνο στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού και όχι στη βεράντα του τελευταίου ορόφου, οπότε θα πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά αν θέλετε να πάτε εκεί.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Καθεδρικός ναός του Μιλάνου με το άγαλμα λιονταριών, Μιλάνο, Ιταλία

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Ώρες λειτουργίας του καθεδρικού ναού του Μιλάνου

Το εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Μιλάνου, η ταράτσα του και ο αρχαιολογικός του χώρος είναι ανοιχτά κάθε μέρα της εβδομάδας, από τις 9:00 έως τις 19:00. Τα εισιτήρια δεν πωλούνται μετά τις 18:00 και η τελευταία είσοδος είναι στις 18:10. Το Μουσείο Duomo έχει διαφορετικές ώρες λειτουργίας: από τις 10:00 έως τις 19:00 και κλειστό τη Δευτέρα. Οι ώρες λειτουργίας του καθεδρικού ναού ενδέχεται να διαφέρουν ή να μειωθούν λόγω θρησκευτικών εορτασμών ή εκδηλώσεων.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου;

Δεδομένου ότι ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης και το Μιλάνο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ιταλίας, καλύτερα να πιστέψετε ότι μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος ορισμένες περιόδους του χρόνου. Αλλά τα πλήθη δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη, καθώς θέλετε επίσης καλό καιρό αν σκοπεύετε να πάτε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου του καθεδρικού ναού.

Όπως και μεγάλο μέρος της Ιταλίας, το Μιλάνο είναι πιο πολυσύχναστο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου. Αυτή την εποχή του χρόνου, μπορείτε να περιμένετε ότι οι γραμμές θα έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια και τα εισιτήρια για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας θα έχουν κλείσει. Η περίοδος των ώμων είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ήσυχη αλλά και άνετη για περιηγήσεις σε εξωτερικούς χώρους, επομένως σκεφτείτε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Όσο για την καλύτερη ώρα της ημέρας για να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το πρώτο πράγμα το πρωί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν έχετε καταφέρει να κανονίσετε εισιτήρια εκ των προτέρων , οπότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε την ουρά πριν ανοίξουν ο καθεδρικός ναός και η ταράτσα. Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε μέσα στον καθεδρικό ναό νωρίς το βράδυ, αλλά όχι στην ταράτσα, καθώς το ηλιοβασίλεμα είναι λογικά μια δημοφιλής στιγμή για να πάτε εκεί.

Καταπληκτική θέα των παλιών γοτθικών κωδωνογραμμών. Στέγη καθεδρικού ναού του Μιλάνου την ηλιόλουστη ημέρα, Ιταλία.

Πώς να φτάσετε στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Οι επισκέπτες του Μιλάνου δεν θα πρέπει να δυσκολεύονται να φτάσουν στον καθεδρικό ναό της πόλης χάρη στην κεντρική του θέση και το εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Μιλάνου. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί εξαρτάται από την πόλη από την οποία έρχεστε.

Ίσως το μετρό είναι η πιο χρήσιμη επιλογή. Ο σταθμός Duomo του μετρό στις γραμμές Μ1 και Μ3 βρίσκεται ακριβώς στην Piazza Duomo μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Με το μετρό M3, μπορείτε να φτάσετε εύκολα εκεί από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου, ενώ ο Μ1 συνδέει τον καθεδρικό ναό με τη Santa Maria delle Grazie, όπου βρίσκεται το εμβληματικό The Last Supper.

Γύρω από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, θα βρείτε πολλές στάσεις τραμ κατά μήκος πολλών διαφορετικών γραμμών του τραμ, συμπεριλαμβανομένων των 2, 14 και 15, καθώς και εξίσου πολλές στάσεις λεωφορείων στις λεωφορειακές γραμμές NM1 και NM3. Τα εισιτήρια καλύπτουν τις μετακινήσεις σε όλα τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, με ένα μόνο εισιτήριο να ισχύει για 90 λεπτά και κοστίζει 2€.

Ωστόσο, αν βρίσκεστε ήδη στο κέντρο του Μιλάνου, μπορεί να είστε εξίσου καλά με τα πόδια, καθώς αξιοθέατα όπως η Galleria Vittorio Emanuele II, το Teatro alla Scala, ακόμα και το κάστρο Sforzesco βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου;

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργούν τα εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου για να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε τον καλύτερο χρόνο εκεί. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε διαφορετικά μέρη του συγκροτήματος του καθεδρικού ναού, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την επίσκεψή σας στην περιήγηση στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τη διαδρομή σας.

Μέσα στο συγκρότημα του καθεδρικού ναού, υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως το εσωτερικό του καθεδρικού ναού, η ταράτσα του καθεδρικού ναού, ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Duomo. Τα εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου ποικίλλουν από την παροχή πρόσβασης μόνο στον καθεδρικό ναό, την ταράτσα και το μουσείο έως τη συγκέντρωση όλων των αξιοθέατων με ένα πέρασμα.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε την ταράτσα του καθεδρικού ναού, ο καθένας με το δικό του αντίστοιχο εισιτήριο για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ταράτσα με τα πόδια ανεβαίνουν τις σκάλες ή να πληρώσουν λίγο περισσότερο για να ανέβουν τον ανελκυστήρα.

Ανεξάρτητα από τα μέρη του συγκροτήματος του καθεδρικού ναού που σκοπεύετε να επισκεφτείτε, θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα παράθυρο μισής ώρας κατά την κράτηση online. Στη συνέχεια, μπορείτε απλώς να φτάσετε και να παρουσιάσετε την επιβεβαίωση της κράτησής σας με τον κωδικό QR και να παραλείψετε τη γραμμή για το εκδοτήριο εισιτηρίων.

Πίσω όψη για τη γυναίκα ταξιδιώτη που στέκεται στην ταράτσα του καθεδρικού ναού Duomo στο Μιλάνο, Ιταλία

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου;

Οι τιμές για τα εισιτήρια του Μιλάνου Duomo εξαρτώνται από μερικά πράγματα, δηλαδή από τι είδους εισιτήριο παίρνετε, από ποιον το αγοράζετε και αν πρόκειται για περιοδεία ή όχι.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εισιτηρίου για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, η γενική είσοδος στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού, κοστίζει 5 € για ενήλικες και 2 € για όσους έχουν έκπτωση, όπως παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών. Τα εισιτήρια για το μουσείο κοστίζουν επίσης 5€ για ενήλικες/2€ μειωμένα. Η πρόσβαση στην ταράτσα του καθεδρικού ναού από τις σκάλες κοστίζει 10€ για ενήλικες/5€ μειωμένο και η πρόσβαση με ανελκυστήρα κοστίζει 14€ για ενήλικες/7€ μειωμένο.

Εάν ταξιδεύετε ως οικογένεια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε οικογενειακά εισιτήρια για δύο ενήλικες και ένα ή δύο παιδιά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Όλα τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας συνοδεύονται από επιπλέον χρέωση κράτησης 0,50 €.

Τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών, καθώς και τα άτομα με αναπηρία και οι φροντιστές τους, μπορούν να οργανώσουν δωρεάν εισιτήρια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Τα δωρεάν εισιτήρια θα πρέπει να επικυρωθούν κατά την είσοδο.

Εσωτερικό του Duomo di Milano (Θόλος του Μιλάνου), Μιλάνο, Ιταλία. Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός-Βασιλική Γεννήσεως της Αγίας Μαρίας

Ξενοδοχεία κοντά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Λόγω της κεντρικής του θέσης στην πόλη κοντά σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου περιβάλλεται από εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να μείνετε στην περιοχή, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μέρη για να μείνετε, αρκεί να έχετε τον προϋπολογισμό για να αντέξετε οικονομικά αυτό το πιο ακριβό μέρος του Μιλάνου. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι είναι διαθέσιμο, επιτρέψτε μας να προτείνουμε μερικά μέρη κοντά στον καθεδρικό ναό.

Για μια ξεχωριστή εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Μιλάνο, κάντε κράτηση στο κομψό Galleria Vik Milano . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται μέσα στη στοά Galleria Vittorio Emanuele II, λίγα βήματα από τον καθεδρικό ναό. Κάθε δωμάτιο αυτού του ξενοδοχείου είναι ένα έργο τέχνης, με πολλά να απολαμβάνουν θέα στην ίδια τη στοά.

Εάν ζητάτε μια ισορροπία άνεσης και οικονομικής τιμής, το B&B Hotel Milano City Centre Duomo είναι μια εξαιρετική επιλογή για την επίσκεψή σας. Ένα κομψό και μοντέρνο ξενοδοχείο τριών αστέρων, προσφέρει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε σε μια τοποθεσία που είναι βασικά σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από παντού, συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού, ο οποίος απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια.

Αν και υπάρχουν οικονομικές επιλογές στο Μιλάνο, δεν υπάρχουν πολλές στην καρδιά της πόλης κοντά στο Duomo. Μια εξαίρεση είναι το Ostello Bello , ένας ξενώνας 10 λεπτά με τα πόδια από τον καθεδρικό ναό που προσφέρει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, τρεις επιπλωμένες βεράντες με αιώρες και το δικό του μπαρ. Για περισσότερες ιδέες για ξενώνες, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες του Μιλάνου.

Εσωτερικό του Duomo di Milano (Θόλος του Μιλάνου), Μιλάνο, Ιταλία. Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός-Βασιλική Γεννήσεως της Αγίας Μαρίας

Διαδικασία ασφαλείας στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου

Ακόμη και με εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, οι επισκέπτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη γραμμή ασφαλείας για να μπορέσουν να εισέλθουν. Για να διασφαλίσετε ότι όλα θα πάνε χωρίς προβλήματα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε μέσα.

Οι επισκέπτες θα κληθούν να περάσουν από έναν ανιχνευτή μετάλλων κατά την είσοδο και να ανοίξουν τις τσάντες τους για έλεγχο από το προσωπικό ασφαλείας. Κράνη και αποσκευές δεν επιτρέπονται μέσα στον καθεδρικό ναό και δεν επιτρέπεται να μπαίνουν μεγάλες, ογκώδεις τσάντες. Καθώς πρόκειται για τόπο λατρείας, φροντίστε να δείχνετε σεβασμό ντυνόμενοι κατάλληλα.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλοι οι επισκέπτες ηλικίας άνω των 12 ετών πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον EMA ή ανάκτηση από τη μόλυνση από τον COVID-19 μέσω της παρουσίασης ενός ενισχυμένου πράσινου πάσου ή πάσου Covid.

Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου με αναπηρία

Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου έχουν ληφθεί μέτρα για να βοηθήσουν τους επισκέπτες με αναπηρία να βιώσουν τον χώρο.

Αυτές περιλαμβάνουν δύο ράμπες που οδηγούν στον καθεδρικό ναό με κουπαστή και οκτώ τοις εκατό μέγιστη κλίση, ενώ υπάρχουν επίσης ράμπες για πιστούς με μικρή ράμπα με κλίση 21 τοις εκατό. Παρόμοιες ράμπες και φαρδιά μονοπάτια εξασφαλίζουν προσβασιμότητα και στο Μουσείο Duomo. Η πρόσβαση στις βεράντες του τελευταίου ορόφου είναι δυνατή μέσω δύο ανελκυστήρων.

Οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης έχουν τη δυνατότητα μιας ξενάγησης αφής που παρέχεται από εξειδικευμένους χειριστές. Αυτή η περιήγηση εξερευνά τον καθεδρικό ναό, τον αρχαιολογικό χώρο και τη βεράντα του τελευταίου ορόφου μέσα από 20 έργα που προορίζονται για εξερεύνηση με αφή.

Κάτω από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου (Duomo di Milano, 1386): αρχαιολογικά κατάλοιπα ό,τι έχει απομείνει από τη Basilica di Santa Tecla και ερείπια χριστιανικού βαπτιστηρίου από τον IV αιώνα.

FAQ – Γεγονότα για τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου

Τι είναι ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου;

Ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου είναι ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου και έδρα του Αρχιεπισκόπου του Μιλάνου.

Πόσο χρονών είναι ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου;

Η κατασκευή του Duomo του Μιλάνου ξεκίνησε το 1386 και ο καθεδρικός ναός καθαγιάστηκε το 1418, παρόλο που ήταν ημιτελής.

Πότε χτίστηκε ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου;

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου ολοκληρώθηκε το 1965, 579 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής.

Ποιος έχτισε τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου;

Ο Αρχιεπίσκοπος Antonio da Saluzzo διέταξε την κατασκευή του καθεδρικού ναού το 1386, με τον Simone da Orsenigo τον αρχικό αρχιτέκτονα και μηχανικό πίσω από το σχεδιασμό του.

Γιατί χτίστηκε ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου;

Το Μιλάνο Duomo χτίστηκε για να αντικαταστήσει έναν προηγούμενο καθεδρικό ναό και βασιλική που υπέστη σοβαρές ζημιές από μια πυρκαγιά το 1075.

Πού βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου;

Ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου βρίσκεται στην κεντρική ζώνη 1 του Μιλάνου, γνωστό και ως το ιστορικό κέντρο, κοντά στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης.

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίσκεψης, δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να κανονίσετε τα εισιτήριά σας για τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας στο Μιλάνο είναι τόσο σημαντικός και αφιερώστε χρόνο για να οργανώσετε τα πράγματα εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε απλώς να απολαύσετε την εμπειρία όταν βρίσκεστε εκεί.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Μιλάνο

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.