επίσκεψη στην Ακρόπολη

Επισκεφθείτε την Ακρόπολη στην Αθήνα

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη είναι το αποκορύφωμα κάθε ταξιδιού στην Αθήνα. Ακόμη και οι πιο κουρασμένοι ταξιδιώτες του κόσμου δεν μπορούν να επισκεφθούν το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της αρχαίας Ελλάδας χωρίς να εντυπωσιαστούν. Στέφοντας έναν δραματικό ασβεστολιθικό βράχο, η Ακρόπολη στέκεται ψηλά πάνω από τη σύγχρονη Αθήνα ως σύμβολο της παλιάς δόξας της πόλης, θυμίζοντας τον πολιτισμό που άκμασε πριν από περισσότερες από δύο χιλιετίες.

Εκτός από τον Παρθενώνα, θα βρείτε πολλά περισσότερα πράγματα να δείτε ανάμεσα σε αυτά τα εμβληματικά αρχαία ερείπια. Καθώς περιπλανηθείτε στα πολλά αρχαιολογικά ερείπια της Ακρόπολης, ακολουθείτε τα βήματα του Σωκράτη, του Περικλή και του Σοφοκλή και ανακαλύπτετε τα δομικά στοιχεία του Δυτικού Πολιτισμού.

Δείτε και μάθετε για το πιο σημαντικό μνημείο στην Ελλάδα σε μια ομαδική περιήγηση ή μια πιο οικεία ιδιωτική εμπειρία

Διαβάστε επίσης: Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη

Παρθενώνας 

Το κύριο αξιοθέατο στην Ακρόπολη είναι ο Παρθενώνας , αλλά υπάρχουν πολλά βασικά αξιοθέατα. Αφού μπείτε από την κύρια πύλη, θα περάσετε το θέατρο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και μετά θα περπατήσετε μέσα από την Πύλη Beulé πριν φτάσετε στα Προπύλαια , που είναι η δραματική κύρια είσοδος στην Ακρόπολη. Αν κοιτάξετε δεξιά καθώς ανεβαίνετε στα Προπύλαια, θα δείτε τον Ναό της Αθηνάς Νίκης σκαρφαλωμένο ψηλά.

Όταν βγείτε από τα Προπύλαια στην κορυφή, μπορείτε να δείτε αμέσως τον Παρθενώνα στα δεξιά και το συγκρότημα του Ερεχθείου στα αριστερά, με τα εύκολα αναγνωρίσιμα αγάλματα της Στοάς των Καρυάτιδων . Τα παρακάτω αξιοθέατα προσφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες για καθένα από αυτά τα κυριότερα σημεία της Ακρόπολης, καθώς και για πολλά άλλα.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ως οδηγό για τα αξιοθέατα καθώς περιηγείστε στον ιστότοπο. Όταν τελειώσετε, κατευθυνθείτε προς τη βόρεια πλευρά του λόφου στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου , όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα ενώ απολαμβάνετε τη φανταστική θέα της Ακρόπολης από κάτω.

1. Ωδείο Ηρώδου του Αττικού: Θέατρο του δεύτερου αιώνα

Αφού μπείτε στον χώρο εισόδου της Ακρόπολης με εισιτήριο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Υπάρχει ένα πλαϊνό μονοπάτι από τον κεντρικό πεζόδρομο μέχρι την Ακρόπολη, με θέα στο θέατρο.

Αυτό το αρχαίο θέατρο πήρε το όνομά του από τον Ηρώδη Αττικό του Μαραθώνα (εκτός Αθήνας), ο οποίος το έχτισε στη μνήμη της συζύγου του Ρήγιλλας το 161 μ.Χ. Ημικυκλικές σειρές καθισμάτων μπορούσαν να φιλοξενήσουν σχεδόν 5.000 άτομα. Η ορχήστρα αρχικά βρισκόταν στον κυκλικό χώρο στο κέντρο με τη χαμηλή σκηνή (σκήνη) κοντά της στη μία πλευρά. Ανάμεσα στο αμφιθέατρο και τη σκηνή υπήρχαν ανοιχτά περάσματα για την είσοδο της χορωδίας (πάροδοι).

Σε αυτό το θέατρο πραγματοποιούνται ακόμα ζωντανές παραστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει κλασικές ελληνικές όπερες, καθώς και μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, προσφέροντας στους τουρίστες τη μαγική εμπειρία της παρακολούθησης δράματος δύο χιλιάδων ετών στο αυθεντικό θέατρο.

Ηρώδου του Αττικού

Τι βλεπουμε στην ακροπολη

2. Πύλη Beulé: Η είσοδος της Ρωμαϊκής Εποχής

Αφού περάσετε από την περιοχή εισόδου και τη θέα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, εισέρχεστε στον χώρο της Ακρόπολης μέσω της Πύλης Beulé. Αυτή η πόρτα της ρωμαϊκής εποχής πήρε το όνομά της από τον Γάλλο αρχαιολόγο του 19ου αιώνα που την ανακάλυψε.

Η Πύλη Beulé βρίσκεται κάτω από τη δυτική πλευρά των Προπυλαίων, τη μαγευτική είσοδο της Ακρόπολης. Με δύο πλευρικούς πύργους, η πύλη χρονολογείται στο 280 π.Χ. και αρχικά συνδέθηκε με τα Προπύλαια με μια φαρδιά μαρμάρινη σκάλα που χτίστηκε κατά τη βασιλεία του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου. Σώζεται τμήμα του κάτω τμήματος της σκάλας.

3. Μνημείο Αγρίππα, 1ος αιώνας π.Χ

Πέρα από την Πύλη Beulé, στο δρόμο προς τα Προπύλαια , συναντάτε το Μνημείο του Αγρίππα. Αυτή η ψηλή, ορθογώνια δίχρωμη μαρμάρινη πλίνθος χτίστηκε τον δεύτερο αιώνα π.Χ. για έναν ευεργέτη της Αθήνας, ίσως τον βασιλιά της Περγάμου, της υπέροχης αρχαίας πόλης (τώρα μέρος της σημερινής Τουρκίας ).

Το μνημείο πήρε το όνομά του από τον Μάρκο Αγρίππα , τον γαμπρό του Αυγούστου, επειδή μια χάλκινη γλυπτική αναπαράσταση του άρματος του με τέσσερα άλογα (quadriga) τοποθετήθηκε στη βάση το 27 π.Χ.

Του C messierΈργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 4.0, Σύνδεσμος

4. Προπύλαια: Η Μαγευτική Είσοδος στην Ακρόπολη

Μια συνηθισμένη πύλη εισόδου δεν θα αρκούσε για την ένδοξη αρχαία πόλη της Ακρόπολης. Αυτή η μεγαλοπρεπής είσοδος έδινε τον τόνο στους επισκέπτες που έφτασαν, προετοιμάζοντάς τους για την εντυπωσιακή τοποθεσία του Παρθενώνα και τους άλλους μνημειώδεις ναούς στη βραχώδη κορυφή του λόφου. Νωρίς το βράδυ, οι τουρίστες ακολουθούν τις σκάλες για να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα.

Τα Προπύλαια χτίστηκαν από το 437 π.Χ. έως το 432 π.Χ. Πρώτον, μια σειρά από μαρμάρινα σκαλοπάτια οδηγεί σε έναν προθάλαμο που περιέχει πέντε πύλες, οι οποίες αυξάνουν σε πλάτος και ύψος από τα πλάγια προς το κέντρο. Στα δυτικά υπάρχει μια βαθιά στοά, με κεντρική θύρα πλαισιωμένη σε ιωνικούς κίονες. Κατά μήκος της πρόσοψης αυτής της στοάς υπάρχουν έξι δωρικοί κίονες, οι οποίοι αρχικά στήριζαν το αέτωμα. Στην ανατολική πλευρά υπάρχει μια μικρότερη αλλά εντυπωσιακή στοά επίσης με δωρικούς κίονες. Το πολύπλευρο αρχιτεκτονικό συγκρότημα, με περίπλοκες λεπτομέρειες, συμβάλλει σε μια συνολική αίσθηση μεγαλείου.

Τι βλεπουμε στην ακροπολη

5. Ο υπέροχα διατηρημένος ναός της Αθηνάς Νίκης

Ο Ναός της Αθηνάς Νίκης είναι ο πιο κομψός και καλοδιατηρημένος από τα κτίρια της Ακρόπολης, που έχει αναστηλωθεί τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Αυτό το αρχαίο ιερό, που στέκεται πάνω σε ένα βράχο στη νότια πλευρά των Προπυλαίων , ήταν αφιερωμένο στη Θεά Αθηνά ως φέροντα τη Νίκη (Νίκη).

Ο ναός χτίστηκε μεταξύ 432 π.Χ. έως 421 π.Χ. , μετά την ολοκλήρωση του Παρθενώνα και των Προπυλαίων. Ο ναός διαθέτει τέσσερις λεπτώς λαξευμένους ιωνικούς κίονες στο βόρειο και νότιο άκρο. Η μορφή των βάσεων των κιόνων και των κιονόκρανων ήταν παλιομοδίτικη την εποχή που χτίστηκαν, με αποτέλεσμα οι αρχαιολόγοι να προτείνουν ότι η αρχιτεκτονική επηρεάστηκε από τον παλαιότερο σχεδιασμό του Καλλικράτη.

Το κιγκλίδωμα που κάποτε κοσμούσε την εξέδρα του ναού εκτίθεται τώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης , μαζί με ανάγλυφες μορφές της Αθηνάς και αρκετές παραστάσεις της Νίκης (της Θεάς της Νίκης).

https://commons.wikimedia.org/wiki/

6. Ο Παρθενώνας: Ο πιο ιερός χώρος του αρχαίου κόσμου

Στέκεται επιβλητικά στο ψηλότερο σημείο της κορυφής του λόφου της Ακρόπολης, αυτός ο εντυπωσιακός ναός ήταν ο πιο υπέροχος ναός του αρχαίου κόσμου. Για την καλύτερη θέα στον Παρθενώνα από απόσταση, πηγαίνετε στον λόφο Φιλοπάππου ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη.

Ο ναός χτίστηκε από το 447 π.Χ. έως το 338 π.Χ. κατά την οικοδομική άνθηση του Περικλή και είναι ένα αριστούργημα του αρχιτέκτονα Ικτίνου και του μεγάλου γλύπτη Φειδία. Ως το απόλυτο ιερό ιερό της πόλης, ο ναός τιμούσε τη λατρεία της Αθηνάς της Παναγίας (Αθηνά Παρθένος), της Θεάς της Σοφίας και του Πολέμου και του Φύλακα της Αθήνας.

Παραδειγματικά του κλασικού στυλ, ο ναός διαθέτει 136 αυλακωτούς δωρικούς κίονες (σε επαναλαμβανόμενες σειρές 8 x 17), δημιουργώντας μια αίσθηση αρμονίας και τάξης. Παρατηρήστε πώς οι κολώνες είναι ελαφρώς πιο ογκώδεις στη βάση και το σχήμα σταδιακά στενεύει προς την κορυφή. Κάθε στήλη ύψους 10,5 μέτρων έχει διάμετρο 1,9 μέτρα στο πόδι και 1,5 μέτρα στην κορυφή, μια έξυπνη τεχνική, που δημιουργεί την οπτική ψευδαίσθηση ενός τέλεια ισορροπημένου κτιρίου. Διαφορετικά ο ναός θα φαινόταν πολύ βαρύς.

Αν και το εσωτερικό του Παρθενώνα είναι απεριόριστο, μπορείτε να περπατήσετε στο εξωτερικό για να θαυμάσετε τη δομή από κάθε γωνία. Εν μέσω ορισμένων αντιπαραθέσεων, προστέθηκε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι το 2021 στην περιοχή του Παρθενώνα για να γίνει ο χώρος πιο προσβάσιμος. Ένας νέος ανελκυστήρας προστέθηκε επίσης στην τοποθεσία, παρέχοντας καλύτερη πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η μνημειακή κλίμακα του ναού και οι αξιοσημείωτες λεπτομέρειες της χειροτεχνίας προκαλούν δέος. Στο ανατολικό άκρο, τα αετώματα απεικονίζουν τη Γέννηση της Αθηνάς από το κεφάλι του Δία. Στο δυτικό άκρο, τα αετώματα απεικονίζουν τη σύγκρουση μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για τη γη της Αττικής.

Αρχικά, ο ναός είχε στέγη που ήταν καλυμμένη με μαρμάρινα κεραμίδια με απορροές για το νερό της βροχής στις τέσσερις γωνίες του. Αφού χρησίμευσε ως ναός για περίπου 900 χρόνια, ο Παρθενώνας υπέστη σημαντικές ζημιές τον πέμπτο αιώνα, όταν μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία. Ο Παρθενώνας παρέμεινε σε χρήση ως εκκλησία για άλλα 950 χρόνια πριν γίνει τουρκικό τζαμί το 1456 .

Δυστυχώς, ο ναός, που έμεινε όρθιος για περισσότερα από 2.100 χρόνια, καταστράφηκε από βόμβα κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των Ενετών και των Τούρκων τον 17ο αιώνα. Σήμερα, τα ερείπια αυτής της τεράστιας κατασκευής παραμένουν ως μαρτυρία της παλιάς της δόξας.

Acropolis Museum

7. Στοά των Καρυάτιδων στο Ερέχθειο

Χτισμένο από το 421 π.Χ. έως το 395 π.Χ., το συγκρότημα του Ερεχθείου περιέχει πολλά αρχαία ιερά. Το ανατολικό τμήμα καταλάμβανε ένα ιερό που χτίστηκε έναν αιώνα νωρίτερα, ο ναός της Αθηνάς Πολιάδος . Στο δυτικό τμήμα βρισκόταν ο τάφος του βασιλιά Ερεχθέα .

Ένα από τα πιο διάσημα στοιχεία του Ερεχθείου είναι η Βεράντα των Καρυάτιδων , έξι κίονες γλυπτές ως φιγούρες κοριτσιών στη θέση των συνηθισμένων κιόνων. Ο τάφος του Κέκροπα , του ιδρυτή της αθηναϊκής βασιλικής γραμμής, βρισκόταν κάτω από τη στοά των Καρυάτιδων. Από τη βόρεια στοά, μια πλαϊνή πόρτα οδηγεί στον παρακείμενο λατρευτικό περίβολο του Πανδροσείου.

SONY DSC

8. Παλαιός Ναός Αθηνάς Πολιάδος, 6ος αιώνας π.Χ

Βρίσκεται αμέσως νότια των κύριων ιερών του Ερεχθείου , ο Παλαιός Ναός της Αθηνάς χτίστηκε στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. στον περίβολο του μυκηναϊκού βασιλικού ανακτόρου του 14ου αιώνα π.Χ. (Τα μόνα εναπομείναντα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μυκηναϊκού ανακτόρου είναι οι βάσεις δύο κιόνων.) Αυτός ο ναός ήταν το ιερό της Αθηνάς Πολιάς (Αθηνά της Πόλης), της πολιούχου της πόλης. Ο ναός κρατούσε τη λατρευτική ξύλινη εικόνα της θεάς (Ξόανον), σε μια παράδοση που πιθανότατα χρονολογείται από τους μυκηναϊκούς χρόνους.

Πλάγια όψη του Παλαιού Ναού της Αθηνάς Πολιάς | Πνευματικά δικαιώματα φωτογραφίας: Lana Law

Ο Παλαιός Ναός της Αθηνάς καταστράφηκε από τους Πέρσες το 480 π.Χ. μαζί με όλα τα άλλα κτίσματα της αρχαϊκής περιόδου. Μόλις τον 19ο αιώνα αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια του ναού από τους αρχαιολόγους.

https://el.wikipedia.org/wiki

9. Η Θρυλική Ελιά του Πανδροσείου

Το Πανδρόσειο βρίσκεται ανάμεσα στο Ερέχθειο και τον Παλαιό Ναό της Αθηνάς Πολιάς . Ο μικρός αυτός ναός πήρε το όνομά του από την Πάνδροσο, την κόρη του πρώτου βασιλιά της Αθήνας. Ο ναός περιείχε τον βωμό του Διός Ερκείου (προστάτη της εστίας) και ένα ιερό στον Πάνδροσο. Οι μελετητές πιστεύουν ότι εδώ φυλάσσονταν τα ιερά φίδια της Ακρόπολης.

Επίσης, σύμφωνα με το μύθο, η Αθηνά παρουσίασε την ιερή ελιά στην πόλη εδώ μετά τη νίκη της επί του Ποσειδώνα στον αγώνα για την Αττική γη. Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος του πέμπτου αιώνα π.Χ. μας λέει ότι την επομένη της καταστροφής της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ., ένας φρέσκος βλαστός είχε ξεπηδήσει από τον κορμό του καμένου δέντρου. Αυτό το δέντρο έγινε σύμβολο της επιβίωσης της Αθήνας . Ως φόρο τιμής σε αυτό το αρχαίο γεγονός, φυτεύτηκε εδώ μια ελιά στη σύγχρονη εποχή.

10. Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα πολιτιστικό αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στην Αθήνα που άνοιξε το 2009. Κάτω από το λόφο της Ακρόπολης, περίπου 300 μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, αυτό το ασύγκριτο μουσείο περιέχει μια από τις πιο πολύτιμες συλλογές αρχαίας ελληνικής τέχνης της Αθήνας.

Μπροστά από το μουσείο βρίσκεται ένας καθορισμένος αρχαιολογικός χώρος, όπου οι αρχαιολόγοι μπορούν να δεις να εργάζονται. Αφού περάσετε δίπλα από αυτό το «αρχαιολογικό εργαστήριο», φτάνετε στην είσοδο του καλαίσθητου μοντέρνου κτηρίου που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Bernard Tschumi και Michael Photiadis.

Φωτιζόμενες από φυσικό φως, οι εκτεταμένες εκθεσιακές γκαλερί εκθέτουν περίπου 4.000 ανεκτίμητα αντικείμενα. Τα περισσότερα από τα αντικείμενα της συλλογής αποκαλύφθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης.

Η συλλογή καλύπτει την Αρχαϊκή Περίοδο, από τον έβδομο αιώνα π.Χ. έως τον πέμπτο αιώνα π.Χ., και την κλασική περίοδο, από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. έως τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Τα κυριότερα σημεία είναι οι αυθεντικές Καρυάτιδες από το Ερέχθειο , το άγαλμα του Μοσχοφόρου του 6ου αιώνα π.Χ. ενός νεαρού άνδρα που κουβαλούσε ένα μικρό μοσχάρι, το ανάγλυφο της Πένθιμης Αθηνάς του 5ου αιώνα π.Χ. και η σειρά ανάγλυφων από το Ναό της Αθηνάς .

Το μουσείο χρεώνει ξεχωριστή είσοδο και δεν αποτελεί μέρος της εισόδου σας στην Ακρόπολη.

Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Επίσημος ιστότοπος: http://www.theacropolismuseum.gr/en

εικόνα ακρόπολης

11. Θέατρο Διονύσου

Κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται το Θέατρο του Διονύσου του 4ου αιώνα π.Χ., το οποίο έχει ξεχωριστή είσοδο με εισιτήρια από την υπόλοιπη Ακρόπολη . (Το εισιτήριο εισόδου Acropolis περιλαμβάνει είσοδο σε αυτόν τον ιστότοπο, αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνότερο εισιτήριο μόνο για να μπείτε στο Θέατρο του Διονύσου.)

Το Θέατρο του Διονύσου του 4ου αιώνα π.Χ. είναι το παλαιότερο από τα τρία αρχιτεκτονικά συγκροτήματα που χτίστηκαν στις νότιες πλαγιές της Ακρόπολης (οδός Αρεοπαγίτου). Εδώ παίχτηκαν οι μεγάλες ελληνικές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη.

Κοντά στο Θέατρο του Διονύσου βρίσκεται η Στοά του Ευμένη , που χτίστηκε από τον βασιλιά Ευμένη Β’ (197-160 π.Χ.) της Περγάμου, πόλη της ελληνιστικής περιόδου που βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία. Ο βασιλιάς Ευμένης ήταν γνωστός για την ίδρυση μιας πόλης γεμάτη με εντυπωσιακά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Βωμού της Περγάμου.

Πού να μείνετε κοντά στην Ακρόπολη για Αξιοθέατα

Η διαμονή κοντά στην Ακρόπολη δεν είναι μόνο βολική για να επισκεφθείτε αυτήν την τοποθεσία, αλλά σας βάζει επίσης σε μια υπέροχη περιοχή με εστιατόρια και νυχτερινή ζωή. Δεδομένου ότι η Ακρόπολη είναι ορατή από όλη την Αθήνα, είναι επίσης ένα καλό ορόσημο για να βρείτε τον δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο σας. Σας προτείνουμε αυτά τα βολικά ξενοδοχεία με εύκολη πρόσβαση στην Ακρόπολη:

  • Το AVA Hotel Athens είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο σε μια φανταστική τοποθεσία στην περιοχή της Πλάκας, με κομψή διακόσμηση, καταστήματα και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση.
  • Το MET34 Athens Hotel είναι ένα άλλο boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων, με κομψό ντιζάιν, δωμάτια και σουίτες με κουζίνες, ενώ περιλαμβάνεται πρωινό.
  • Το Herodion Hotel προσφέρει όμορφη θέα στην Ακρόπολη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την είσοδο της Ακρόπολης. Αυτό το πολυτελές κατάλυμα προσφέρει μοντέρνα, άνετα δωμάτια και βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Tips & Tours: Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στην Ακρόπολη

  • Περιηγήσεις στην Ακρόπολη: Η ολοκληρωμένη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Αθήνας ημιήμερη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την Ακρόπολη και πολλά άλλα βασικά αξιοθέατα μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Αυτό περιλαμβάνει είσοδο στην Ακρόπολη και επιτρέπει 1,5 ώρα για να περπατήσετε στην τοποθεσία. Μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτήν την περιήγηση ώστε να περιλαμβάνει είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται επίσης μια ξενάγηση με κλιματιζόμενο πούλμαν που οδηγεί σε πολλά από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης.
  • Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ακρόπολη: Το καλοκαίρι, τα απογεύματα μπορεί να είναι εξαιρετικά ζεστά. Μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Ακρόπολη είναι αργά το απόγευμα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσετε τη θέα στην πόλη. Εναλλακτικά, ελάτε νωρίς το πρωί. Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ακρόπολη είναι η εκτός εποχής, όταν ο κόσμος είναι μικρότερος και οι ουρές μικρότερες.
  • Εισιτήρια για την Ακρόπολη: Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από το παράθυρο ή, για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου . Οι χρόνοι αναμονής για να αγοράσετε ένα εισιτήριο στο παράθυρο της εισόδου μπορεί να είναι μεγάλοι.
  • Άνεση και ασφάλεια: Αν και έχουν προστεθεί περισσότερα πλακόστρωτα γύρω από τον Παρθενώνα, ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να είναι ανώμαλες και μπορεί να είναι ολισθηρές. Φορέστε άνετα παπούτσια με χαμηλό τακούνι με λαστιχένιες σόλες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Τα ποτά δεν είναι εύκολα διαθέσιμα, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, ειδικά το καλοκαίρι.
  • Πού να φάτε: Το μουσείο διαθέτει ένα καφέ και εστιατόριο με εκπληκτική θέα στα αρχαία ερείπια στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης. Αν βγείτε στη βόρεια πλευρά, θα βρεθείτε κοντά στις γοητευτικές γειτονιές των Αναφιώτικων και της Πλάκας, οι οποίες είναι γεμάτες με εστιατόρια και καφέ κρυμμένα σε έναν υπέροχο λαβύρινθο από δαιδαλώδεις πεζόδρομους.
Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια