Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική

Η Ανταρκτική είναι ένας προορισμός που γίνεται μια φορά στη ζωή μας. Το ταξίδι στην παγωμένη νότια ήπειρο δεν είναι εύκολο, αλλά θα ανταμειφθείτε με θέα και αναμνήσεις για μια ζωή.

Τα παγωμένα τοπία της Ανταρκτικής είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον προορισμό – αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακά πράγματα που μπορείτε να δείτε. Θαυμάστε τους τεράστιους παγετώνες και τα παγόβουνα (από ασφαλή απόσταση, φυσικά).

Εξερευνήστε το εκπληκτικά ποικίλο τοπίο, όπως τα δραματικά τοπία του Paradise Bay. Μπορείτε επίσης να πλησιάσετε την τοπική άγρια ​​ζωή, ειδικά τις τεράστιες αποικίες πιγκουίνων.

Για τους τολμηρούς, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που προσφέρουν οι τουριστικές εταιρείες στους επισκέπτες στην Ανταρκτική. Πηγαίνετε για καγιάκ, πάρτε ένα ελικόπτερο σε απομακρυσμένες περιοχές της ηπείρου ή πεταχθείτε σε μια τσάντα bivouac για μια αξέχαστη εμπειρία κάμπινγκ.

Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική, καθώς οι συνθήκες δεν είναι πάντα βατές. Θα σας δείξουμε τις καλύτερες, λιγότερο πολυάσχολες, φθηνότερες και χειρότερες στιγμές για να σας βοηθήσουμε να μεγιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό και τον χρόνο σας. ας γίνουμε ο οδηγός σας!
<ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης :Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ανταρκτική

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ανταρκτική | Μέσες Τιμές

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική

η καλύτερη εποχή για την Ανταρκτική

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική είναι ο Δεκέμβριος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Νότιο Ημισφαίριο, όταν ο καιρός είναι λιγότερο κρύος και είναι ο ευκολότερος να εξερευνήσετε την ήπειρο.

Μην κάνετε λάθος – η Ανταρκτική δεν είναι ποτέ πραγματικά ζεστή. Οι επιλογές σας όσον αφορά τον καιρό είναι είτε «κρύο» ή «πολύ κρύο». Οι θερμοκρασίες είναι οι λιγότερο κρύες τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, που είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο.

Κατά μήκος της ακτής, η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 34 βαθμοί Φαρενάιτ τον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο, η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 13 βαθμοί Φαρενάιτ.

Η ενδοχώρα της Ανταρκτικής παραμένει πολύ κρύα όλο το χρόνο. Οι μέσες θερμοκρασίες τον Ιανουάριο στο Νότιο Πόλο είναι -18 βαθμοί Φαρενάιτ και πέφτουν στους -76 τον Ιούλιο. Εκτός από τη θερμοκρασία, το καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε όσον αφορά το φως της ημέρας.

Λόγω του πολικού γεωγραφικού πλάτους, ο ήλιος βρίσκεται στον ουρανό για 24 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Ανταρκτικής. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εξερεύνηση πριν από τη δύση του ήλιου, καθώς ο ήλιος δεν δύει ποτέ.

Ο Δεκέμβριος είναι επίσης ένας από τους καλύτερους μήνες για να δείτε πιγκουίνους. Ο Δεκέμβριος είναι όταν οι περισσότεροι πιγκουίνοι συμμετέχουν στην περίοδο φλερτ τους, έτσι μπορείτε να δείτε πολλές συναρπαστικές επιδείξεις.

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι αυλεύουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα της Ανταρκτικής, οπότε μέχρι τον Δεκέμβριο, μπορείτε να δείτε μικρούς αυτοκράτορες πιγκουίνους ! Καθώς το καλοκαίρι προχωρά, οι αποικίες πιγκουίνων τείνουν να γίνονται πιο βρώμικες και πιο μυρωδάτες, επομένως είναι καλύτερα να τους πιάσετε στην αρχή της σεζόν.

Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι επίσης οι καλύτεροι μήνες για να εντοπίσετε άλλα δημοφιλή άγρια ​​ζώα. Μπορείς να δεις:

  • Μεταναστευτικές καμπουρφάλαινες
  • Κουτάβια φώκιας
  • Μεταναστευτικά θαλάσσια πουλιά

Πολλά είδη ζώων δεν επιστρέφουν στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής πριν από την αρχή του καλοκαιριού της ηπείρου, έτσι τα είδη άγριας ζωής είναι στο μέγιστο αριθμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για να ταξιδέψετε στην Ανταρκτική.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος θέλει να εκμεταλλευτεί τόσο τον καλό καιρό όσο και τον χρόνο των διακοπών του που συγκεντρώνεται γύρω από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε αυτήν την περίοδο, φροντίστε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική είναι κατά το τέλος της σεζόν τον Μάρτιο, αλλά απλά να ξέρετε ότι ένα ταξίδι εδώ δεν θα είναι ποτέ φθηνό.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι θα πρέπει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα όποτε αποφασίσετε να πάτε στην Ανταρκτική. Η ανεξάρτητη επίσκεψη είναι αδύνατη, επομένως πρέπει να επισκεφθείτε σε μια οργανωμένη κρουαζιέρα ή περιήγηση. Οι περισσότερες από αυτές τις εκδρομές κοστίζουν χιλιάδες δολάρια.

Αν και η Ανταρκτική δεν είναι ποτέ φθηνή, μπορεί να είναι λιγότερο ακριβή ανάλογα με το πότε θα πάτε. Ο Μάρτιος σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου στην Ανταρκτική και είναι επίσης όταν ολοκληρώνεται η επίσκεψη λιγότερων ατόμων.

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτες προς το τέλος του μήνα, αλλά δεν είναι τόσο θυελλώδεις όσο τα βάθη ενός χειμώνα της Ανταρκτικής. Υπάρχουν ορισμένα οφέλη από την επίσκεψη τον Μάρτιο, συγκεκριμένα για την άγρια ​​ζωή.

Οι νεοσσοί πιγκουίνων δεν είναι τόσο μικροί όσο είναι όταν εκκολάπτονται, αλλά αυτή είναι η εποχή που έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να αλληλεπιδράσετε με έναν καθώς γίνονται πιο γενναίοι. Οι φάλαινες είναι ακόμα άφθονες στο νερό.

Αν θέλετε να δείτε μερικά πιο απομακρυσμένα μέρη της Ανταρκτικής, όπως ολόκληρο τον Ανταρκτικό Κύκλο και τη Θάλασσα Ρος, επισκεφθείτε το στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Αυτή είναι η εποχή που ο θαλάσσιος πάγος είναι τουλάχιστον άφθονος, καθιστώντας πιο εύκολο να μετακινηθείτε στην ήπειρο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική

Michael Trautmann/Shutterstock

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική είναι στην αρχή της σεζόν, στα τέλη Οκτωβρίου και Νοεμβρίου ή στο τέλος της σεζόν τον Μάρτιο.

Η ίδια η Ανταρκτική δεν πρόκειται ποτέ να γεμίσει κόσμο. Δεν έχει μόνιμους ανθρώπινους οικισμούς και μόνο μερικές χιλιάδες κατοίκους επιστημόνων. Η ήπειρος δέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες ετησίως,  αλλά είναι μια τεράστια στεριά, οπότε δεν θα νιώσετε ποτέ συνωστισμένοι μόλις φτάσετε εκεί.

Ωστόσο, μπορεί να γεμίσει σε δημοφιλή σημεία αναχώρησης για την Ανταρκτική, όπως η Ushuaia, και στις λίγες αποστολές που φεύγουν καθημερινά για την ήπειρο. Λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Ανταρκτική προς την αρχή της σεζόν, στα τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο.

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε την ήπειρο για τον εαυτό σας, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε, καθώς θα υπάρχουν μόνο μερικές άλλες αποστολές τριγύρω.

Την άνοιξη, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί πάγου της ηπείρου βρίσκονται ακόμα στο αποκορύφωμά τους και μπορείτε να απολαύσετε παγόβουνα και περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως το χιονοπέδιλο. Η άνοιξη του Νοτίου Ημισφαιρίου είναι η καλύτερη εποχή για να συνδυάσετε το ταξίδι σας στην Ανταρκτική με την εξερεύνηση της νότιας Αργεντινής και της Παταγονίας.

Εάν επισκέπτεστε την Ανταρκτική από τη Νέα Ζηλανδία, τότε η καλύτερη στιγμή για να ξεπεράσετε τα πλήθη είναι προς το τέλος της σεζόν, στις αρχές του φθινοπώρου στο Νότιο Ημισφαίριο. Υπάρχουν λιγότερες αποστολές που αναχωρούν στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, αλλά είναι ακόμα δυνατό να δούμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ήπειρος.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική

Damerau/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα του Νοτίου Ημισφαιρίου, μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, όταν ο καιρός είναι ο πιο κρύος στη Γη και δεν είναι δυνατό να κάνετε τίποτα.

Θυμηθείτε ότι η Ανταρκτική είναι το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη, επομένως οι χειμώνες μάλλον δεν μοιάζουν με αυτό που έχετε συνηθίσει. Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει κάτω από -70 Φαρενάιτ, που είναι απίστευτα κρύο.

Ακόμη και τα ζώα της Ανταρκτικής που είναι συνηθισμένα σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες και διαθέτουν ενσωματωμένα στρώματα λάσπης, όπως φάλαινες και φώκιες, μεταναστεύουν σε θερμότερα νερά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Όχι μόνο είναι μια κακή στιγμή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική, αλλά είναι εντελώς αδύνατο. Το να φτάσετε στην Ανταρκτική με πλοίο εξακολουθεί να είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να επισκεφθείτε την ήπειρο και ο μόνος τρόπος που είναι ευρέως προσβάσιμος στους τουρίστες.

Ωστόσο, από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, οι θαλάσσιοι δρόμοι είναι εντελώς απρόσιτοι λόγω του πάχους του θαλάσσιου πάγου. Θέλετε επίσης να αποφύγετε τα χειρότερα του Drake Passage , ένα τμήμα του ωκεανού που πρέπει να περάσουν τα πλοία όταν ταξιδεύουν μεταξύ Νότιας Αμερικής και Ανταρκτικής.

Τα νερά είναι ταραγμένα όλο το χρόνο, αλλά οι πιθανότητες ενός ταξιδιού που προκαλείται από θαλασσοπάθεια αυξάνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι άνεμοι και οι καταιγίδες εντείνονται.

Ανταρκτική ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

η καλύτερη εποχή για την Ανταρκτική

Stu Shaw/Shutterstock

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Ανταρκτική; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος, η κορύφωση του καλοκαιριού της Ανταρκτικής, προσφέρει σχετικά ήπιες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 20 έως 34°F (-6 έως 1°C). Είναι η τέλεια στιγμή για παρακολούθηση άγριας ζωής, με πιγκουίνους, φώκιες και φάλαινες ενεργές και ορατές. Εξερευνήστε τα αξιόλογα τοπία της ηπείρου, απολαύστε κρουαζιέρες Zodiac γύρω από παγόβουνα και επισκεφτείτε ερευνητικούς σταθμούς.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζει τη θερινή περίοδο, με θερμοκρασίες περίπου 18 έως 36°F (-8 έως 2°C). Είναι ιδανικό για να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες από τον πάγο και την άγρια ​​ζωή, να κάνετε καγιάκ στα παγωμένα νερά και να επισκεφθείτε εμβληματικές τοποθεσίες όπως το Deception Island.

Μάρτιος

Καθώς το καλοκαίρι της Ανταρκτικής πλησιάζει στο τέλος του, ο Μάρτιος έχει θερμοκρασίες από 14 έως 30°F (-10 έως -1°C). Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εντοπίσετε μεταναστευτικές φάλαινες, να παρατηρήσετε αποικίες πιγκουίνων και να βιώσετε το μαγευτικό φαινόμενο του νότιου σέλας ή του αυστραλιανού σέλας.

Απρίλιο έως Σεπτέμβριο

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, η Ανταρκτική βυθίζεται στον μακρύ πολικό χειμώνα. Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει στους -20°F (-29°C) ή χαμηλότερες και η ήπειρος είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσιτη στους τουρίστες. Ωστόσο, είναι μια κρίσιμη περίοδος για την επιστημονική έρευνα, με τους ερευνητές να αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες για να μελετήσουν αυτό το μοναδικό περιβάλλον.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την επιστροφή του ηλιακού φωτός, με θερμοκρασίες από -2 έως 23°F (-19 έως -5°C). Ο πάγος αρχίζει να σπάει, επιτρέποντας την πρόσβαση για τις πρώτες αποστολές της σεζόν. Δείτε τα δραματικά τοπία και την επιστροφή της άγριας ζωής καθώς η ήπειρος ξυπνά από την πολική νύχτα.

Νοέμβριος

Τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 18 και 25°F (-8 έως -4°C). Είναι η αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου για πολλά είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των πιγκουίνων. Οι αποστολές στις αρχές του καλοκαιριού συχνά απολαμβάνουν παρθένες συνθήκες χιονιού και την ευκαιρία να δουν τεράστια, ανέγγιχτα τοπία πάγου.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος, με θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 36°F (-6 έως 2°C), προσφέρει πολλές ώρες φωτός για εξερεύνηση. Επισκεφτείτε ιστορικές καλύβες που χρησιμοποιούν διάσημοι εξερευνητές της Ανταρκτικής, απολαύστε πεζοπορίες με οδηγό στην ήπειρο και γιορτάστε τη μοναδική εμπειρία να περάσετε την περίοδο των διακοπών σε μια από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του κόσμου.

Συχνές Ερωτήσεις

η καλύτερη εποχή για την Ανταρκτική

Stylefoto24/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες κοινές ερωτήσεις που κάνουν επίσης οι άνθρωποι σχετικά με την εύρεση της καλύτερης στιγμής για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Ανταρκτική;

Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Ανταρκτική είναι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι οι καλύτερες για εξερεύνηση.

Πόσες μέρες χρειάζεστε για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική;

Οι περισσότερες εκδρομές στην Ανταρκτική διαρκούν τουλάχιστον 10 ημέρες. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες για να φτάσετε στην ήπειρο και να επιστρέψετε στην πλησιέστερη κατοικημένη ξηρά.

Πόσο κοστίζει να πάω στην Ανταρκτική;

Οι περισσότερες κρουαζιέρες κοστίζουν $5.000–$15.000, καθιστώντας το ένα πολύ ακριβό ταξίδι. Μια σχετικά φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή είναι να πάτε σε μια εκδρομή με αεροπλάνο και να πετάξετε πάνω από την Ανταρκτική. Αυτά τα ταξίδια συνήθως κοστίζουν περίπου 1.500 $.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στην Ανταρκτική;

Ο πιο ζεστός μήνας στην Ανταρκτική είναι ο Ιανουάριος, αλλά να έχετε κατά νου ότι όλα αυτά είναι σχετικά. Οι θερμοκρασίες κατά τα καλοκαίρια της Ανταρκτικής συνήθως κυμαίνονται γύρω από το πάγωμα.

Μπορεί ένας κανονικός άνθρωπος να πάει στην Ανταρκτική;

Ναι, μπορείτε να πάτε στην Ανταρκτική ως κανονικός άνθρωπος, επειδή υπάρχουν εκδρομές με αεροπλάνο και κρουαζιέρες που εξυπηρετούν τακτικά άτομα. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί να πληρώσετε πολλά χρήματα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική;

Ο μόνος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ανταρκτική είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, καθώς ο θαλάσσιος πάγος είναι αδιάβατος τον υπόλοιπο χρόνο. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι το καλοκαίρι, μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, όταν υπάρχουν τα περισσότερα ζώα και ο καιρός είναι ο πιο ζεστός.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μερικές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στην Ανταρκτική σήμερα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Aκολουθήστε μας στο facebook

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια