Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές

Διαβατήριο, βίζα και σημαντικά έγγραφα

Για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε την Ινδία, χρειάζεστε έγκυρο διαβατήριο και βίζα για την Ινδία. Να έχετε πάντα μαζί σας διαβατήριο, βίζα και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα ανά πάσα στιγμή. Συνιστάται πάντα να διατηρείτε φωτοτυπία του διαβατηρίου και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων. Να παίρνετε πάντα φωτοτυπία του διαβατηρίου σας (με προσωπικά στοιχεία και φωτογραφία), αντίγραφο της σελίδας με την ινδική βίζα σας, φωτοτυπία του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ταξιδιού σας και να κρατάτε αρχείο με τις ταξιδιωτικές επιταγές που έχετε ανταλλάξει, όπου εισπράχθηκαν, ποσό και σειριακό αριθμό και μην τα κρατάτε ποτέ μαζί. Δεν είναι κακή ιδέα να αφήσετε φωτοαντίγραφα των σημαντικών ταξιδιωτικών σας εγγράφων σε έναν φίλο ή συγγενή στο σπίτι.

Για να πάει κάποιος σε ορισμένους προορισμούς στην Ινδία χρειάζεται πρόσθετες άδειες όπως τα νησιά Ανταμάν, το Γκουτζαράτ, το Λαντάκ, την Κεράλα και άλλα. Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή την πρεσβεία κατά τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης:Πακετάρισμα βαλίτσας (& αντικείμενα που πρέπει να έχετε)

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Ινδία;

Ασφάλεια

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε μαζί τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Το σύστημα μεταφορών της Ινδίας είναι πάρα πολύ αλλά και γεμάτο. Προσοχή λοιπόν στις τσέπες και τους κλέφτες σε λεωφορεία, τρένα και πολυσύχναστα μέρη. Να είστε σε εγρήγορση σε σκοτεινά και μοναχικά μέρη. Ποτέ μην κρατάτε τα χρήματά σας σε ένα μέρος. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του διαβατηρίου σας, καταθέστε αμέσως FIR στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ειδοποιήστε την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας σας. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, μην εξοικειωθείτε με άγνωστα άτομα. Μην ενθαρρύνετε τους ζητιάνους.

Το Κλίμα στην Ινδία 

Είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ινδία οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Αλλά το ταξίδι στην Ινδία εξαρτάται από τους προορισμούς της Ινδίας που θέλετε να εξερευνήσετε. Νοέμβριος-Μάρτιος είναι (με διαφορά) η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας Ινδία. Για μια επίσκεψη στις βόρειες – ορεινές περιοχές της Ινδίας, οι μήνες Απρίλιος έως Οκτώβριος ταιριάζουν καλύτερα καθώς οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι πιο κρύες στο βορρά. Εξερευνώντας το νότιο τμήμα της Ινδίας, οι καλύτεροι μήνες είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, καθώς ο νότος είναι πιο δροσερός αυτούς τους μήνες.

Οι καλύτερες στιγμές για να εξερευνήσετε το Ooty, το Darjeeling και άλλες ορεινές περιοχές είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος. Εάν ταξιδεύετε στην Ινδία την άνοιξη ή το καλοκαίρι, θα θέλετε να παραμείνετε στους σταθμούς των λόφων (60-70 F / 15-21 C). Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αποφύγετε το Κασμίρ (30-45 F/0-7 C), εκτός αν πάτε για σκι, και το Ladakh, μια από τις πιο κρύες κατοικημένες περιοχές στη Γη.

Η καλοκαιρινή περίοδος στην Ινδία διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

Η χειμερινή περίοδος διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο.

Η εποχή των μουσώνων διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Εξοπλισμός διαβίωσης camping

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές

είδη ένδυσης

Ενώ σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Ινδία τα καλοκαίρια την περίοδο Μαρτίου έως Ιουνίου, να έχετε ελαφριά βαμβακερά ρούχα. Τα καλοκαίρια της Ινδίας είναι πολύ ζεστά. Μπορεί κανείς να φορέσει και σορτς. Οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται συντηρητικά. Σορτς και πολύ στενά αποκαλυπτικά ρούχα πρέπει να αποφεύγονται για τις γυναίκες. Κατά την επίσκεψή σας στη Βόρεια Ινδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μεταφέρετε ευγενικά μερικά ζεστά ρούχα καθώς κάνει κρύο εκεί.

Τους χειμώνες, ειδικά τη Βόρεια Ινδία την περίοδο από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, μαζεύουν μερικά μάλλινα ρούχα και ζεστά εσωτερικά.

Κατά τις περιόδους βροχών, το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ υψηλό, επομένως μην φοράτε συνθετικά ρούχα. Καλό είναι να φοράτε βαμβακερά ρούχα αυτή την εποχή.

Μην φοράτε τα υποδήματά σας όταν επισκέπτεστε χώρους λατρείας.

Προφυλάξεις υγείας

Η Ινδία φημίζεται για την υπέροχη κουζίνα της. Είναι όμως πολύ σημαντικό να προσέχουμε πώς μαγειρεύεται, σερβίρεται και αποθηκεύεται το φαγητό. Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό μαγειρεύεται σε καθαρό χώρο υγιεινής. Να τρώτε πάντα φρέσκο ​​μαγειρεμένο φαγητό. Αποφύγετε αυστηρά το street food και κομμένα φρούτα. Πηγαίνετε σε ένα καθαρό εστιατόριο, ειδικά τα καλοκαίρια. Τρώτε ισορροπημένα και υγιεινά γεύματα. Ποτέ μην τρώτε τίποτα από τους πωλητές στην άκρη του δρόμου. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μολυνθούν τα τρόφιμα.

Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ενώ ταξιδεύετε και όταν χρειάζεται να αγοράζετε μόνο μεταλλικό νερό επώνυμων προϊόντων. Αν θέλετε να έχετε χυμό, πηγαίνετε για επώνυμα που πωλούνται σε συσκευασίες tetra.

Εφοδιάστε τον εαυτό σας με κιτ πρώτων βοηθειών – αυτοκόλλητους επιδέσμους, θερμόμετρο, δισκία καθαρισμού νερού, αντιβιοτικά, αντισηπτικές κρέμες και απωθητικά κουνουπιών.

Τα καλοκαίρια επειδή είναι πολύ ζεστό, να έχετε πάντα ομπρέλα αν είναι δυνατόν. Διατηρήστε καλό αντηλιακό και αντηλιακή κρέμα με SPF 15 ή υψηλότερο.

Εάν αρρωστήσετε, δείτε γιατρό και μείνετε ψύχραιμοι. Πες στον εαυτό σου ότι και αυτό θα περάσει!

Αγορές στην Ινδία

Οι εκδρομές αγορών στην Ινδία επιτρέπουν στους τουρίστες να ψωνίζουν για παραδοσιακά και έθνικ χειροτεχνήματα σε πιο εξωτικά και σύγχρονα ψώνια. Στην Ινδία κάθε περιοχή έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, κάθε πόλη τους δικούς της ντόπιους τεχνίτες και τις δικές της ιδιαίτερες δεξιότητες. Ολόκληρη η χώρα είναι ένα εμπορικό κέντρο, με πωλητές που προσφέρουν μερικά από τα πιο εξωτικά προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει οπουδήποτε, είτε χειροτεχνήματα είτε βότανα, πίνακες ζωγραφικής ή αντίκες, παραδοσιακά ενδύματα ή σύγχρονες δηλώσεις μόδας, η Ινδία έχει τα πάντα να προσφέρει.

Οι αγορές στην Ινδία είναι μια υπέροχη εμπειρία, είτε πρόκειται για κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα είτε για καταστήματα στο δρόμο, η Ινδία είναι ο απόλυτος προορισμός για ψώνια. Σχεδόν όλα τα είδη της Ινδίας εκτιμώνται είτε για υφάσματα, ασημικά, χαλιά, δερμάτινα και αντίκες. Η Ινδία είναι ο παράδεισος των αγοραστών.

Η ινδική αγορά προσφέρει πολλές επιλογές στους ταξιδιώτες για να επιλέξουν το σωστό πράγμα της σωστής επιλογής και είναι ο απόλυτος προορισμός για τους αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Μια χαλαρή βόλτα στις πολυσύχναστες λωρίδες των πόλεων του ινδικού μετρό είναι βέβαιο ότι θα απολαύσει την αίσθηση και το γούστο σας για εξαιρετικά σκαλιστά κοσμήματα, όμορφα είδη χειροτεχνίας, γιρλάντα με ημιπολύτιμες πέτρες, μεταλλικές χειροτεχνίες, ξυλόγλυπτα, επενδύσεις δαπέδου, κεραμικά, ρούχα, μουσικά όργανα , εξαιρετικούς πίνακες και μερικά πραγματικά καλά ινδικά ρούχα.

Είτε πρόκειται για κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα είτε για ένα κατάστημα στο δρόμο, τα ψώνια είναι μια απόλυτη διασκέδαση εδώ. Οι πολυσύχναστες αγορές της Ινδίας μπορούν να κάνουν ακόμη και τον πιο απρόθυμο άτομο υποψήφιο πελάτη και είναι γεμάτες από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Το μόνο πρόβλημα είναι πώς να πάρετε όλες τις αγορές σας πίσω στο σπίτι! Πριν αγοράσετε οτιδήποτε, είναι καλύτερο να συγκρίνετε τις τιμές με το γειτονικό κατάστημα. Με τους τουρίστες, η διαπραγμάτευση είναι σχεδόν πρακτική. Να είστε πάντα προσεκτικοί με τους μικροπωλητές που προσπαθούν να σας πουλήσουν ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους και κοσμήματα. Ωστόσο, τα Emporiums που διαχειρίζονται οι κρατικές αρχές είναι ένα ασφαλές μέρος για αγορά επειδή η ποιότητα είναι τυποποιημένη, το UPS συνήθως μειώνει τις καθορισμένες τιμές. Βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως ικανοποιημένοι με τις αγορές σας και ότι έχετε λάβει μια σωστή απόδειξη. Η επιστροφή των εμπορευμάτων δεν εξυπηρετείται, ακόμη λιγότερο, αφού επιστρέψετε στη χώρα σας, επειδή τα ινδικά τελωνεία έχουν αυστηρούς κανονισμούς εναντίον αυτού.

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας

Για να δείτε την  Ινδία πρόταση μας ειναι να βρείτε οργανωμένες εξορμήσεις μέσα απο το getyourguide

Συμβουλές για γυναίκες που ταξιδεύουν στην Ινδία

Η Ινδία, ένα έθνος ενότητας στην ποικιλομορφία, είναι μια πολύ ζεστή και φιλόξενη χώρα. Η Ινδία έχει μυριάδες πλούσια ιστορία, πολιτισμό, κληρονομιά, θρησκείες, παραδόσεις, κουζίνες και ανθρώπους. Μετά τη δυτική και σύγχρονη επιρροή, η Ινδία εξακολουθεί να παραμένει παραδοσιακή και συντηρητική χώρα. Λόγω του κοινωνικού συντηρητισμού, είναι σημαντικό οι γυναίκες ταξιδιώτες να εκπαιδεύονται στα κοινωνικά ήθη και τον πολιτισμό της Ινδίας για να προετοιμαστούν καλύτερα για ένα ασφαλές ταξίδι. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν στην Ινδία θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ιδιαίτερες όσον αφορά τα ρούχα, την ασφάλεια, τη συσκευασία, τα χρηματικά θέματα, τη γλώσσα και τα ψώνια τους. Αυτές οι συμβουλές θα αποδειχθούν ωφέλιμες κάνοντας το ταξίδι σας εμπειρία ζωής.

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές
  • Οι γυναίκες πρέπει να είναι σωστά ντυμένες όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Χαμηλά, στενά πουκάμισα, φανελάκια, φούστες που πέφτουν πάνω από τα γόνατα, σορτς και μπικίνι αποθαρρύνονται ιδιαίτερα. Παρακαλούνται οι γυναίκες ταξιδιώτες να μην φορούν αποκαλυπτικά στενά ρούχα για να μην τραβήξουν την ανεπιθύμητη προσοχή.
  • Εκτός από τις μεγαλουπόλεις, αποφύγετε κάθε τέτοια σωματική δραστηριότητα που είναι οικεία. Το άγγιγμα μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου στο κοινό είναι πολύ ασυνήθιστο. Ακόμη και τα παντρεμένα ζευγάρια αποφεύγουν οποιαδήποτε εκδήλωση στοργής δημόσια. Είναι εντάξει να σφίγγεις τα χέρια με τους περισσότερους ανθρώπους, αν και να κρατάς απόσταση από τα αρσενικά. Μερικοί άνθρωποι μπορεί απλώς να το πάρουν με λάθος έννοια και να μην τους αρέσει.
  • Αποφύγετε να κρατάτε τιμαλφή σε ένα πορτοφόλι, το οποίο μπορεί εύκολα να αρπάξει από τον ώμο σας.
  • Στα τοπικά τρένα οι γυναίκες θα πρέπει να προσπαθούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητα που προορίζονται μόνο για αυτές.
  • Το κάπνισμα ή το ποτό από γυναίκες σε δημόσιους χώρους δεν είναι αποδεκτό στην Ινδία, εκτός από τις πόλεις του μετρό. Εάν έχετε καπνό ή ποτό, καλύτερα να το κάνετε στο ξενοδοχείο.
Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές
  • Μην τολμήσετε μόνο σε απομονωμένα μέρη. Συνιστάται επίσης να μην βγαίνετε έξω μόνοι σας αφού είναι πολύ αργά και σκοτεινά.
  • Ενώ ταξιδεύετε, μεταφέρετε τα χρήματά σας με ασφάλεια. Αν και δεν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι να σας αρπάξουν τα χρήματά σας, είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε. Συνιστάται να στερεώνετε τις θήκες με μια συνδεδεμένη ζώνη στη μέση σας και να τις φοράτε και κάτω από τα ρούχα. Αποφύγετε τα χαλαρά ρέστα στις τσέπες σας. Προσέξτε τους ζητιάνους που μπορεί να σας μαγκώσουν.
  • Αποφύγετε καταστάσεις όπου μπορεί να βρεθείτε μόνοι με έναν άντρα.
  • Όταν ταξιδεύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλειδώστε τις τσάντες σας μαζί με μια κλειδαριά καλωδίου και στη συνέχεια σε ένα σταθερό αντικείμενο, όπως έναν πάγκο ή ένα ακίνητο κάθισμα.

Eπικοινωνία

Η επικοινωνία στην Ινδία δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Είναι στο ίδιο επίπεδο με τους καλύτερους στον κόσμο. Υπάρχουν τόσα πολλά ταχύτερα και όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας στην Ινδία.

 Πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας περιαγωγής eSIM

Δημόσιοι τηλεφωνικοί θάλαμοι (PCO)/Τηλέφωνα/Κινητές συσκευές

Το πιο κοινό μέσο επικοινωνίας είναι οι δημόσιοι τηλεφωνικοί θάλαμοι που συνήθως ονομάζονται PCO. Σχεδόν κάθε δρόμος στην Ινδία έχει τηλεφωνικό θάλαμο που παρέχει τη διευκόλυνση τοπικών (εντός πόλης), STD (interstate) και ISD (διεθνείς κλήσεις). Στα περισσότερα περίπτερα διατίθεται επίσης δυνατότητα φαξ. Μια άλλη επιλογή είναι να μεταφέρετε κινητό τηλέφωνο και να αγοράσετε τοπική κάρτα sim από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών, να το ενεργοποιήσετε και να είστε σε επαφή με όλα τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους σας. Για την αγορά κάρτας sim πρέπει να πραγματοποιήσετε πληρωμή και να προσκομίσετε αποδεικτικό ταυτότητας όπως διαβατήριο.

Ένας πιο φθηνός και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας είναι το Διαδίκτυο. Η Ινδία είναι καλά συνδεδεμένη με τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου. Σχεδόν όλες οι αστικές πόλεις διαθέτουν εγκαταστάσεις Internet υψηλής ταχύτητας και τώρα φθάνουν επίσης σε χωριά και αγροτικές περιοχές της Ινδίας. Ο τουρίστας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία cyber cafe που παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις στο Διαδίκτυο, όπως e-mail, συνομιλία, φωνητική συνομιλία, κ.λπ. Αυτά τα cyber cafe παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου με ελάχιστο κόστος και μπορείτε εύκολα να τα εντοπίσετε σε κάθε γωνιά και γωνιά σε όλες τις πόλεις. Συνιστάται πάντα να αντιγράφετε αρχεία με αριθμούς ταξιδιωτικού ελέγχου, στοιχεία διαβατηρίου και αεροπλάνου κ.λπ. στους λογαριασμούς email σας.

Το VPN είναι απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Ινδία ταξιδιωτικές συμβουλές

Ταχυδρομικές Υπηρεσίες

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ινδικές ταχυδρομικές υπηρεσίες που είναι εξαιρετικές σε σύγκριση με άλλες χώρες ως μέσα επικοινωνίας. Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν χρήση επιστολών, καρτ-ποστάλ κ.λπ. Τα ταχυδρομεία παρέχουν επίσης υπηρεσίες τηλεγραφήματος σε εκείνα τα μέρη όπου δεν υπάρχει τηλέφωνο και Διαδίκτυο. Για ταχύτερη επικοινωνία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τηλεγραφήματα, courier και speed post. Η ινδική ταχυδρομική υπηρεσία προσφέρει επίσης υπηρεσίες αεροπορικής αποστολής προς την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αφρική διαρκεί σχεδόν μία εβδομάδα. Για την Αμερική, χρειάζεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ας πούμε περίπου 10 ημέρες.

Πιστωτικές κάρτες

Οι πιστωτικές κάρτες revolut American Express, Master Charge, Visa και Diners Club γίνονται γενικά αποδεκτές από μεγάλα καταστήματα, όπως ξενοδοχεία, καταστήματα και αεροπορικές εταιρείες.

Παράπονα

Σε περίπτωση παραπόνων κατά ταξί ή αυτοκινήτου για υπερφόρτιση ή εξαπάτηση, σημειώστε τον αριθμό του οχήματος και υποβάλετε αναφορά στον Αναπληρωτή Επίτροπο της Αστυνομίας (Τροχαίας). μπορείτε να λάβετε τους αριθμούς τηλεφώνου επαφών στον Τηλεφωνικό Κατάλογο.

Aκολουθήστε μας στο facebook

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια