Ισπανία vs Πορτογαλία: Ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός για εσάς;

Περιεχόμενα

Ελάτε μαζί μας καθώς συγκρίνουμε και αντιπαραβάλλουμε την Ισπανία με την Πορτογαλία – καιρός, παραλίες, ιστορία, φαγητό, κόστος και πολλά άλλα – για να μάθετε ποια απόδραση στην Ιβηρική είναι η κατάλληλη για εσάς! 

Ισπανία vs Πορτογαλία: Ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός για εσάς;

Πριν βουτήξουμε στις διαφορές μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κοινό έχουν αυτές οι δύο γειτονικές χώρες.

Και οι δύο χώρες διαθέτουν μεγάλες ακτές με υπέροχες παραλίες, ιστορική αρχιτεκτονική, διάσημες πόλεις, ακμάζοντες πολιτισμούς, διαφορετικά τοπία και χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. 

Δεδομένου ότι είναι διπλανοί γείτονες, θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα τοπία της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είναι παρόμοια (αν και υπάρχουν και μερικές αξιοσημείωτες διαφορές). 

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία το 2023 

Βρίσκεται στην Ιβηρική Χερσόνησο 

Τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία είναι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου της Ευρώπης. Είναι μια ορεινή περιοχή με μεγάλο υψόμετρο στη Νοτιοδυτική Ευρώπη και αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες του κόσμου. 

Η Ισπανία και η Πορτογαλία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της χερσονήσου, αλλά η μικρή χώρα της Ανδόρας, μέρος της Γαλλίας και το Γιβραλτάρ βρίσκονται επίσης στην Ιβηρική Χερσόνησο. 

Όμορφες παραλίες και νησιά

Oleg_P/Shutterstock

Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι γνωστές για τις πανέμορφες παραλίες και τα νησιά τους ακριβώς έξω από την ακτή. Χρυσή άμμος, παραθαλάσσιες πόλεις, αναζωογονητικά νερά και πανέμορφα παραθαλάσσια τοπία βρίσκονται και στις δύο χώρες. 

Προορισμοί ηλιόλουστων παραλιών όπως η Βαρκελώνη, η Ίμπιζα, η Τενερίφη, το Λάγος, το Πόρτο και άλλοι καλούν τους επισκέπτες της παραλίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, όταν ο τουρισμός εκρήγνυται και στις δύο χώρες.

Θα βρείτε ακόμη και παραλίες με μαύρη άμμο στην Πορτογαλία (όπως Praia do Porto do Seixal) και στην Ισπανία (όπως η Playa Jardin και η Playa El Bollullo στην Τενερίφη)! 

Οι άνθρωποι συχνά συζητούν για το εάν οι παραλίες της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας είναι καλύτερες, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι τόσο διαφορετικές, που είναι πιθανό να τις απολαύσετε και τις δύο. 

Ιστορική Ιστορία και Αρχιτεκτονική

Τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία είναι γεμάτες με μακρόχρονη ιστορία που αφηγείται παλιές πόλεις, αρχιτεκτονική, δομικά υλικά και ορόσημα. 

Θα βρείτε αξιοσημείωτα ορόσημα και στις δύο χώρες, όπως ο Πύργος Belém του 16ου αιώνα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας ή το μεσαιωνικό κάστρο Alcázar of Segovia στην Ισπανία. 

Ιστορικά μοναστήρια, καθεδρικοί ναοί, κάστρα, στρατιωτικά φρούρια, παλάτια και οπλοστάσια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία τα καθιστούν απίστευτους προορισμούς για τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής. 

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική είναι επίσης ελκυστικό και για τα δύο μέρη με σύγχρονα αξιοθέατα όπως η περίφημη Sagrada Familia στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το Museu Paula Rego στο Κασκάις της Πορτογαλίας.

Νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία, καθιστώντας κάθε χώρα έναν εξαιρετικό προορισμό αν θέλετε να χαλαρώσετε στο ταξίδι σας. 

Τα κύρια σημεία για νυχτερινή ζωή στην Ισπανία, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, είναι γνωστό ότι είναι δυνατά, φιλικά και πολύ διασκεδαστικά μετά τη δύση του ηλίου. Η νυχτερινή ζωή της Ισπανίας είναι άκρως κοινωνική και σίγουρα θα βγάλει από το καβούκι ακόμη και τον πιο ντροπαλό ταξιδιώτη. 

Στο κύριο σημείο νυχτερινής ζωής της Πορτογαλίας (πρωτεύουσα, Λισαβόνα), το πάρτι συνήθως ξεκινά αργά (ορισμένα κλαμπ δεν ανοίγουν μέχρι τις 2 το πρωί!) και γίνεται ξέφρενο τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Και οι δύο πόλεις είναι επίσης πολύ φιλικές προς τους LGBTQ+ με μια σειρά από γκέι μπαρ και χορευτικά κλαμπ ανοιχτά όλη τη νύχτα. 

Ζωντανός πολιτισμός

DaLiu/Shutterstock

Μπαχαρικά, χρώμα, ήχος, τρόποι, φαγητό, παραδόσεις – τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία είναι γνωστές για τους ζωντανούς πολιτισμούς τους που κρατούν τις παλιές παραδόσεις με τις σύγχρονες ανατροπές. 

Η Ισπανία μπορεί να είναι λίγο πιο φλογερή και δυνατή σε σχέση με την πιο ήπια, ελαφρώς πιο επίσημη ατμόσφαιρα της Πορτογαλίας, αλλά και οι δύο χώρες είναι ζωντανές με πολιτιστικές διαφορές που βασίζονται στην ιστορία τους. 

Η μουσική και ο χορός είναι μέρος της καρδιάς και της ψυχής και των δύο χωρών. Στην Πορτογαλία, είναι μια ψυχρή μουσική  fado  . Στην Ισπανία, είναι πολύχρωμη μουσική και χορός φλαμένκο. 

Θα τρώτε διαφορετικές ώρες της ημέρας σε κάθε χώρα – το μεσημεριανό γεύμα της Ισπανίας είναι περίπου στις 3 μ.μ. ενώ η Πορτογαλία απολαμβάνει το μεσημεριανό γεύμα από το μεσημέρι έως τη 1 μ. 

Και οι δύο χώρες αγαπούν επίσης το φαγητό και το κρασί (λευκό κρασί και ποτό Πόρτο στην Πορτογαλία· κόκκινο κρασί στην Ισπανία).

Ασφάλεια

Η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη στα διεθνή ταξίδια και, ευτυχώς, τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία είναι πολύ ασφαλείς χώρες για επίσκεψη. 

Η Ισπανία είναι ασφαλής για  επίσκεψη  με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά οι τουρίστες μπορεί να αντιμετωπίσουν θέματα μικροεγκληματικότητας σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη κατά την επίσκεψή τους.

Το να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας, να κρατάτε κρυμμένα τιμαλφή ή να αφήνετε ακριβά αντικείμενα στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. 

Η Πορτογαλία είναι επίσης ασφαλής για επίσκεψη και μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, αλλά υπάρχουν περισσότερα τροχαία ατυχήματα εδώ.

Εάν οδηγείτε στην Πορτογαλία, αξίζει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να παραμείνετε ασφαλείς!  

Διαφορετικά Τοπία

BearFotos/Shutterstock

Τα τοπία τόσο της Ισπανίας όσο και της Πορτογαλίας είναι διαφορετικά και πραγματικά εκπληκτικά. Σε αυτές τις χώρες θα βρείτε βουνά, κυματιστούς λόφους, παράκτιες πεδιάδες, ποτάμια, κοιλάδες, ερήμους και παραλίες. 

Η γεωγραφία της Ισπανίας είναι κυρίως ορεινή με πεδιάδες κοντά στις ακτές και λαξευμένες από ποτάμια κοιλάδες σε περιοχές.

Η Πορτογαλία είναι λίγο πιο ποικιλόμορφη, προσφέρει ερήμους, βουνά στο βορρά, κυματιστούς λόφους και παραλίες στο νότο και μια μεγάλη, οδοντωτή ακτογραμμή. 

Και οι δύο χώρες θα σας παρουσιάσουν ατελείωτη απόλαυση θέασης και ευκαιρίες φωτογραφίας καθώς θα ελέγχετε την τραχιά και γραφική φυσική ομορφιά τους έξω από τις μεγάλες πόλεις! 

Εκτεταμένες δημόσιες συγκοινωνίες

Η μετακίνηση είναι εύκολη τόσο στην Ισπανία όσο και στην Πορτογαλία, αν και οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι υποδομές της Ισπανίας είναι λίγο πιο προηγμένες. 

Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ισπανία και τις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας, παίρνοντας τρένα υψηλής ταχύτητας, λεωφορεία ή τρένα προαστιακού στην Ισπανία ή τρένα και λεωφορεία στην Πορτογαλία. 

Θα έχετε λίγο περισσότερο πρόβλημα εκτός των μεγάλων τουριστικών περιοχών και των πολυπληθών πόλεων. Εάν σχεδιάζετε να εξερευνήσετε οποιαδήποτε χώρα, μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να εξετάσετε τις πτήσεις εσωτερικού. 

Τι θα αγαπήσετε στην Ισπανία

dimbar76/Shutterstock

Τώρα που έχουμε ξεμπερδέψει με τα ωραία, ας σκάψουμε σε αυτό για το οποίο είμαστε πραγματικά εδώ – μια σταθερή σύγκριση μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που θα λατρέψετε στην Ισπανία και όπου κερδίζει την Πορτογαλία. 

Πιο ζεστά καλοκαίρια

Αν πάτε στην Ισπανία τους καλοκαιρινούς μήνες, θα εκτιμήσετε τις θερμότερες θερμοκρασίες που ανεβαίνουν κατά μερικούς βαθμούς πάνω από την Πορτογαλία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. 

Η Μαδρίτη βλέπει τις μέσες θερμοκρασίες του καλοκαιριού μεταξύ 72-78F και η Βαρκελώνη απολαμβάνει δροσερό αεράκι του ωκεανού με μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 70-76F.

Συγκρίνετε αυτό με τις μέσες καλοκαιρινές θερμοκρασίες της Λισαβόνας 69-73 F και του Πόρτο μεταξύ 65-67 F και είναι σαφές ότι η Ισπανία είναι το σημείο για πιο ζεστό καλοκαιρινό καιρό. 

Ζεστά νερά της Μεσογείου

Το ζεστό νερό είναι καλύτερο για κολύμπι και σε αυτήν την περιοχή, η Ισπανία είναι το καλύτερο στοίχημά σας. 

Τα πιο ψυχρά νερά του Ατλαντικού της Πορτογαλίας δεν γίνονται ποτέ τόσο ζεστά όσο η Ισπανία, η οποία απλώνεται στις πιο ρηχές ακτές της Μεσογείου.

Η μέση θερμοκρασία της θάλασσας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας κυμαίνεται γύρω στους 70 F σε σύγκριση με 67 F στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας .

Οι τρεις βαθμοί ακούγονται σαν μια μικρή διαφορά, αλλά στις θερμοκρασίες της θάλασσας, μπορεί να είναι μεγάλη υπόθεση! 

Ξηρότερος Καιρός

Εάν η αποφυγή της βροχής είναι το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, η Ισπανία μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από την Πορτογαλία, επειδή απολαμβάνει πιο ξηρό καιρό κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του έτους. 

Ενώ η Πορτογαλία (Λισαβόνα) έχει περίπου 2,5-3,1 ίντσες βροχής το μήνα μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, η Ισπανία (Μαδρίτη) βλέπει μόνο περίπου 1-1,6 ίντσες κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. 

Ο πιο υγρός μήνας της Ισπανίας, ο Οκτώβριος, έχει μόνο περίπου 1,8″ βροχοπτώσεις σε σύγκριση με τον πιο υγρό μήνα της Πορτογαλίας, τον Νοέμβριο, με περίπου 3,1″.

Ισπανικό φαγητό

Gulcin Ragiboglu/Shutterstock

Το ισπανικό φαγητό είναι απολαυστικό, άψογα καρυκευμένο και καρυκευμένο, γεμάτο φρέσκα θαλασσινά και κρέας, και προσφέρεται πάντα με σταθερή ροή όλη την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι σπάνια πεινάτε εδώ. 

Flavor είναι το όνομα του παιχνιδιού στην Ισπανία και θα απολαύσετε πιάτα όπως παέγια με θαλασσινά, γκασπάτσο, ποικιλία τάπας (μικρά ορεκτικά για κοινή χρήση), πλούσια μαγειρευτά και ψητά θαλασσινά και κρέατα. 

Τα γεύματα στην Ισπανία τρώγονται το μεσημέρι ή λίγο αργότερα (γύρω στις 3 μ. 

Μεγαλύτερος

Η Ισπανία είναι περίπου 5 φορές το μέγεθος της Πορτογαλίας, που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές για εσάς όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη ή μια περιοδεία στη χώρα. 

Αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να ανοίξετε τα φτερά σας, νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε την ύπαιθρο ή να κατευθυνθείτε σε μικρότερες πόλεις στο εσωτερικό ή κατά μήκος της ακτής. 

Για μια γεύση ελευθερίας και την ευκαιρία να ζήσετε τις λεπτές αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών περιοχών της Ισπανίας (ακόμη και στο φαγητό και τη γλώσσα), δεν μπορείτε να νικήσετε αυτόν τον ευρύχωρο χώρο.

Τι θα αγαπήσετε στην Πορτογαλία

Nataliya Nazarova/Shutterstock

Η Πορτογαλία μπορεί να είναι λίγο πιο υποτονική από τη φλογερή Ισπανία, αλλά έχει επίσης πολλά πλεονεκτήματα έναντι της αδελφής της χώρας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που σίγουρα θα σκάψετε για την Πορτογαλία. 

Θερότερο κλίμα συνολικά

Ενώ η Ισπανία απολαμβάνει υψηλότερες καλοκαιρινές θερμοκρασίες από την Πορτογαλία, η Πορτογαλία έχει συνολικά θερμότερο κλίμα από την Ισπανία με πιο ήπιες θερμοκρασίες το χειμώνα και την άνοιξη. 

Θα απολαύσετε τις θερμοκρασίες της Πορτογαλίας στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο και τις υψηλές που φτάνουν τη δεκαετία του ’70 την άνοιξη.

Για επισκέψεις ώμου και εκτός εποχής με μικρότερο πλήθος και χαμηλότερες τιμές, ο καιρός είναι απίστευτος! 

Ελαφρώς πιο ξηρά καλοκαίρια

Τα καλοκαίρια της Ισπανίας είναι λίγο πιο ζεστά από την Πορτογαλία, αλλά η Πορτογαλία μπορεί να καυχηθεί για τον ξηρότερο καλοκαιρινό της καιρό που διευκολύνει την απόλαυση των υπαίθριων δραστηριοτήτων χωρίς ξαφνικές βροχοπτώσεις.

Η Ισπανία βλέπει μεταξύ 0,3″ και 0,8″ βροχής μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε σύγκριση με τα σύνολα της Πορτογαλίας μεταξύ 0,1″ και 0,4″.

Ενώ η Πορτογαλία είναι ο νικητής εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο χώρες απολαμβάνουν αρκετά ξηρό καιρό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και καμία δεν θα σας αφήσει να αντιμετωπίσετε μεγάλες βροχερές μέρες αυτή την εποχή. 

Πορτογαλικό φαγητό

JM Travel Photography/Shutterstock

Τα πορτογαλικά φαγητά είναι συχνά πικάντικα, γεμάτα γεύση και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις φρέσκες προσφορές της θάλασσας (ειδικά μπακαλιάρο, σαρδέλες και τόνο). 

Θα δοκιμάσετε πιάτα με γεύσεις που χορεύουν στο στόμα σας χάρη σε προσθήκες όπως σαφράν, πιπεριά τσίλι, κύμινο και φύλλα δάφνης.

Μερικά από τα κορυφαία πορτογαλικά πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν μπακαλιάρο, μαύρο χοιρινό, arroz de marisco (η απάντηση της Πορτογαλίας στην παέγια της Ισπανίας) και ψητές σαρδέλες. 

Τα γεύματα καταναλώνονται σε ώρες πιο κοντά στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με πρωινό γύρω στις 8-9 π.μ., μεσημεριανό γεύμα στις 12-13:00 και δείπνο λίγο αργότερα, μεταξύ 7-10 μ.μ. 

Πιο φθηνα

Η World Population Review αποκαλεί την Πορτογαλία τη φθηνότερη χώρα για επίσκεψη στη Δυτική Ευρώπη, καθιστώντας την την προφανή επιλογή για τους λιτούς ταξιδιώτες του κόσμου που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. 

Στην Πορτογαλία μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές κατά τη διάρκεια των εποχών και των χαμηλών εποχών. Ταξιδεύοντας εκτός των κύριων τουριστικών προορισμών κατά την περίοδο αιχμής μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα. 

Οι εκτιμήσεις για τα ημερήσια έξοδα για την Πορτογαλία είναι περίπου 144 $/ημέρα, καθιστώντας την απολύτως προσιτή σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη γειτονική της χώρα, την Ισπανία. 

Πόσο κοστίζει η επίσκεψη Ισπανίας εναντίον Πορτογαλίας;

proslgn/Shutterstock

Συνήθως είναι πιο ακριβό να επισκεφθείτε την Ισπανία εναντίον της Πορτογαλίας. Η Ισπανία είναι μεγαλύτερη με περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και πιο στιβαρή υποδομή, επομένως είναι λογικό να κοστίζει λίγο περισσότερο η επίσκεψη. 

Συγκεντρώσαμε τις μέσες τιμές για να βρούμε το συνολικό κόστος ταξιδιού στην Πορτογαλία (περίπου 4.100 $ ανά άτομο για 7 ημέρες), αλλά είναι δυνατό να βρούμε καλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία και αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της περιόδου και της χαμηλής περιόδου. 

Το μέσο κόστος ταξιδιού της Ισπανίας είναι παρόμοιο, αλλά τα καθημερινά σας έξοδα θα είναι υψηλότερα εδώ (περίπου 250 $/ημέρα σε σύγκριση με 144 $/ημέρα κατά μέσο όρο). 

Η Ισπανία τείνει να είναι πιο ακριβή συνολικά, ειδικά αν επισκέπτεστε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της στη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής. 

Οι καλύτεροι προορισμοί της Πορτογαλίας – οι παραλίες, η Λισαβόνα και το Πόρτο – τείνουν να είναι πιο οικονομικοί, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. 

Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε τόσο την Ισπανία όσο και την Πορτογαλία;

Εφόσον η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες αλλά εξίσου πολλές διαφορές, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε και τις δύο χώρες; Νομίζουμε ότι ναι, αλλά εξαρτάται από το πόσο χρόνο έχετε. 

Εάν μπορείτε να περάσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κάθε χώρα, σίγουρα αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε και τις δύο.

Θα έχετε χρόνο να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα, παίρνοντας μια γεύση από τα διαφορετικά vibes κάθε πόλης και κωμόπολης, τοπίου και περιοχής. 

Για ένα ταξίδι στην Ισπανία, δεν θα θέλετε να χάσετε τα κυριότερα σημεία στη Μαδρίτη, τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Βαρκελώνη, τη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα, το Σαν Σεμπαστιάν και τη Βαλένθια. 

Για ένα ταξίδι στην Πορτογαλία, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη Λισαβόνα, το Πόρτο, την Évora, το Λάγος, την κοιλάδα Douro, τη Viana do Castelo, την περιοχή Algarve, το Alentejo, το Cascais, την Azóia και τη Sintra.

Εάν δεν μπορείτε να περάσετε 5-7 ημέρες σε κάθε χώρα, καλύτερα να επιλέξετε αυτή που πιστεύετε ότι θα σας αρέσει περισσότερο.

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε την επιλογή, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τις συχνές ερωτήσεις και τον γενικό νικητή μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Paulo Zimmermann/Shutterstock

Το να ξεχωρίζετε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας είναι πιο εύκολο όταν έχετε απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις χώρες και πώς συγκρίνονται. 

Ποιο είναι καλύτερο, η Ισπανία ή η Πορτογαλία;

Η Ισπανία έχει το πλεονέκτημα και είναι λίγο πιο ωραία από την Πορτογαλία συνολικά, καθώς είναι μεγαλύτερη, πιο ποικιλόμορφη, με περισσότερες επιλογές για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα σε μεγάλες πόλεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Πορτογαλία είναι κακή επιλογή!

Η Πορτογαλία είναι λίγο πιο τραχιά από την Ισπανία, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικές φυσικές παραλίες, πολύχρωμες και ιστορικές πόλεις και όμορφα τοπία στην πολύ μικρότερη περιοχή της στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Σε τι διαφέρει η Πορτογαλία από την Ισπανία;

Η Πορτογαλία είναι μικρότερη, πιο γεωγραφικά ποικιλόμορφη, πιο προσιτή και λίγο πιο επίσημη από τις χαλαρές, κοινωνικές δονήσεις της Ισπανίας. Η Πορτογαλία είναι επίσης λίγο πιο δροσερή με χαμηλότερες θερμοκρασίες θάλασσας το καλοκαίρι από την Ισπανία.

Η γλώσσα της Πορτογαλίας (πορτογαλικά) είναι διαφορετική από την ισπανική (ισπανική) και η κουζίνα τους είναι πολύ διαφορετική, αν και και οι δύο χώρες επικεντρώνονται στα θαλασσινά, το κρέας και το ρύζι.

Είναι φθηνότερο να πάω στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία;

Είναι φθηνότερο να πάτε στην Πορτογαλία παρά στην Ισπανία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής. Τα ξενοδοχεία, το φαγητό και τα αξιοθέατα της Πορτογαλίας τείνουν να κοστίζουν λιγότερο από ό,τι στην Ισπανία, όπου θα έχετε περισσότερες επιλογές, αλλά θα πληρώσετε υψηλότερη τιμή.

Το World Population Review διαπίστωσε ότι η Πορτογαλία είναι η φθηνότερη δυτικοευρωπαϊκή χώρα για επίσκεψη συνολικά. Θα ξοδέψετε περίπου 144 $/ημέρα στη Λισαβόνα ή το Πόρτο της Πορτογαλίας.

Ποιος έχει καλύτερες παραλίες, η Πορτογαλία ή η Ισπανία;

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα συμφωνήσουν ότι η Ισπανία έχει καλύτερες παραλίες για χαλάρωση, αλλά η Πορτογαλία είναι καλύτερες για να εξερευνήσετε και να θαυμάσετε τη φυσική ομορφιά.

Οι παραλίες στην Ισπανία είναι λίγο πιο σύμφωνες με αυτό που περιμένουν οι τουρίστες των ΗΠΑ – εκτεταμένες, παρθένες, με ψηλές οροφές και παραθαλάσσια σπίτια διάσπαρτα ακριβώς πίσω από την άμμο.

Οι παραλίες της Πορτογαλίας είναι πιο άγριες και πιο φυσικές, αλλά εξίσου όμορφες – και πολλοί προτιμούν τη λιγότερο πολυσύχναστη, πιο φυσική εμπειρία της επίσκεψης σε μια παραλία της Πορτογαλίας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Πορτογαλίας έναντι της Ισπανίας;

Η Πορτογαλία είναι πιο προσιτή στην επίσκεψη και μπορεί να εξερευνηθεί και να περιηγηθεί σε λιγότερο χρόνο από την πολύ μεγαλύτερη χώρα της Ισπανίας.

Η Πορτογαλία προσφέρει επίσης μοναδική ιστορική αρχιτεκτονική, παρθένο φυσικό τοπίο, μεγάλα κύματα για σέρφινγκ και υψηλό ποσοστό αγγλόφωνων ντόπιων.

Ισπανία vs Πορτογαλία: Ο γενικός νικητής

Αυτές οι γειτονικές ιβηρικές χώρες διαθέτουν υπέροχες παραλίες, τοπία, ιστορικές πόλεις, έντονη νυχτερινή ζωή και πολιτισμούς και είναι γνωστό ότι είναι πολύ ασφαλείς για επίσκεψη. 

Αλλά η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι επίσης μια υπενθύμιση του πόσο πολύ διαφορετικές μπορεί να είναι δύο γειτονικές χώρες, από τη γλώσσα και τα τοπία τους μέχρι την κουζίνα και την αρχιτεκτονική τους. 

Όταν συγκρίνετε Ισπανία εναντίον Πορτογαλίας, πρέπει να υπάρχει ένας νικητής – και σε αυτήν την περίπτωση, λέμε ότι είναι η Ισπανία. 

Η Ισπανία είναι μεγαλύτερη, πιο ποικιλόμορφη, πιο ιστορική, λίγο πιο ζεστή και έχει περισσότερες παραδοσιακές αμμώδεις παραλίες από την Πορτογαλία. Το φαγητό είναι γευστικό και άφθονο. Ο πολιτισμός είναι κοινωνικός και φιλικός.

Σίγουρα, είναι λίγο πιο ακριβό να το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, αλλά με λίγο προγραμματισμό και λίγο προσεκτικό προϋπολογισμό, αυτό δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει. 

Με αυτά τα λόγια, η Πορτογαλία είναι πολύ κοντά στη δεύτερη θέση της Ισπανίας και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Εάν μπορείτε, προγραμματίστε να κάνετε ένα ταξίδι 2 εβδομάδων και να περάσετε 7 ημέρες σε κάθε χώρα! 

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Πορτογαλία

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια