Σουηδία

Συνολικά οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Σουηδία

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία ποικίλλει: το καλοκαίρι είναι ιδανικό για πεζοπορία και φεστιβάλ, ενώ ο χειμώνας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με σπορ χιονιού και βόρειο σέλας. Το καλοκαίρι προσφέρει παρατεταμένο φως της ημέρας και ευχάριστες θερμοκρασίες, ιδανικές για εξερεύνηση σε εξωτερικούς χώρους και ζωντανή ζωή στην πόλη. Ο χειμώνας, ειδικά από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, διαθέτει εορταστικές χριστουγεννιάτικες αγορές και μεγαλύτερο φως της ημέρας για να απολαύσετε το χιονισμένο τοπίο.

Η σκανδιναβική χώρα της Σουηδίας είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε αν αγαπάτε τη φύση, το μοντέρνο ντιζάιν ή οποιαδήποτε από τις συνεισφορές που έχει προσφέρει η Σουηδία στον κόσμο της ποπ κουλτούρας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Σουηδία ξεκινούν το ταξίδι τους στην πρωτεύουσα, Στοκχόλμη, η οποία έχει ιστορικά παλάτια, αρχιτεκτονική παγκόσμιας κλάσης και μερικές από τις καλύτερες αγορές, τέχνες και πολιτιστικές σκηνές στον κόσμο. Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σουηδία χωρίς να κατευθυνθείτε στη φύση, είτε πρόκειται για ιστιοπλοΐα στο σουηδικό αρχιπέλαγος είτε για πεζοπορία και ποδηλασία στα δάση. Για να θυμάστε μια περιπέτεια, κατευθυνθείτε προς τα βόρεια, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, για να εντοπίσετε το βόρειο σέλας.

Η Σουηδία έχει τόσα πολλά να προσφέρει, δεν υπάρχουν δύο ταξίδια τα ίδια. Η εμπειρία σας θα εξαρτηθεί πολύ από το τι θέλετε να δείτε και πότε θα το επισκεφτείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Σουηδία.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:Σουηδία Είναι ασφαλής η επίσκεψη ;

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Στοκχόλμη

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι θέλετε να κάνετε. Για πεζοπορία, ποδηλασία ή διακοπές στην πόλη, επισκεφθείτε το το καλοκαίρι. Για μια αληθινή πολική εμπειρία, επισκεφθείτε το στη μέση του χειμώνα.

Το στερεότυπο μπορεί να είναι ότι η Σουηδία είναι κρύα και χιονισμένη, αλλά αυτό ισχύει μόνο για το χειμώνα (που διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου). Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και ευχάριστες. Οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες στη Στοκχόλμη είναι γύρω 72 βαθμοί Φαρενάιτ. Αυτός ο καιρός είναι υπέροχος για πεζοπορία—είναι αρκετά ζεστός που δεν θα παγώσετε, αλλά όχι πολύ ζεστό.

Σουηδία

Λόγω της βόρειας τοποθεσίας της, η Σουηδία έχει επίσης πολύ φως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στη Στοκχόλμη τον Ιούλιο, ο ήλιος δύει μετά τις 10 το βράδυ. Βορειότερα, δεν δύει καθόλου. Αυτό σας δίνει άφθονο χρόνο για να στριμώξετε σε όλες τις περιπέτειες που θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να ανησυχείτε μήπως σας πιάσει το σκοτάδι.

Αυτός είναι ο καλύτερος καιρός για κάθε είδους υπαίθριες δραστηριότητες, όπως:

  • Βαρκάδα γύρω από το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης
  • Πεζοπορία
  • Κατασκήνωση
  • Ποδηλασία

Αν δεν είστε έτοιμοι για έντονη σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να απολαύσετε τον καλό καιρό καθίζοντας σε ένα από τα καφέ της Στοκχόλμης ή του Μάλμο και παρακολουθώντας τους περαστικούς. Οι πόλεις είναι πιο ζωντανές το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι επίσης η κορυφαία περίοδος των φεστιβάλ στη Σουηδία. Υπάρχουν όλων των ειδών οι γιορτές, από παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις μέχρι φεστιβάλ σύγχρονου metal. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ είναι Μεσοκαλόκαιρο, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου, όταν οι Σουηδοί συγκεντρώνονται με την οικογένεια και διοργανώνουν παραδοσιακές γιορτές.

Άλλα δημοφιλή καλοκαιρινά φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε έναν αληθινό σουηδικό χειμώνα, τότε θα θελήσετε να το επισκεφτείτε από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο. Ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα ζεστός και άνετος χάρη στην περίοδο των Χριστουγέννων. Υπάρχουν χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα. Άλλες γιορτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν Αγ. Λουκίαμια μοναδική σουηδική χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Για πολικές περιπέτειες, η καλύτερη εποχή για να κατευθυνθείτε βόρεια είναι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Είναι ακόμα χειμώνας (και τσουχτερό κρύο), αλλά οι μέρες είναι λίγο μεγαλύτερες από τον Δεκέμβριο, οπότε θα έχετε λίγο φως για να κάνετε σκι, χιονοπέδιλα ή έλκηθρο. Επιπλέον, θα μπορείτε να δείτε το βόρειο σέλας.

Σουηδία

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Σουηδία

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία είναι μια από τις εποχές του ώμου, την άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος) ή το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος).

Αυτές οι εποχές σηματοδοτούν λίγη νηνεμία στη ζήτηση. Την άνοιξη δεν υπάρχουν πολλές διακοπές που ο κόσμος ταξιδεύει, εκτός από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Το φθινόπωρο, οι οικογένειες επιστρέφουν στα σπίτια τους καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά και δεν είναι ακόμα η χειμερινή περίοδος.

Χάρη στη χαμηλότερη ζήτηση, μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπείς προσφορές ξενοδοχείων και στις δύο εποχές. Η Στοκχόλμη είναι αρκετά προσιτή την άνοιξη, με εκπτώσεις 20% τον Μάιο, και πολύ υψηλότερες νωρίτερα στη σεζόν.

Εν τω μεταξύ, το φθινόπωρο είναι ο πιο οικονομικός μήνας για ταξίδια εκτός Στοκχόλμης. Τα περισσότερα ξενοδοχεία σε μικρές πόλεις κλείνουν για εκτός εποχής, αλλά παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Είναι πιο εύκολο να βρείτε μια συμφωνία όταν έχετε περισσότερες επιλογές.

Όσον αφορά τις πτήσεις, μπορείτε να βρείτε καλές εκπτώσεις σχεδόν οποιαδήποτε εποχή εκτός από το καλοκαίρι. Ο χειμώνας είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες, αλλά και όταν οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν τις ετήσιες εκπτώσεις τους, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση. Οι πτήσεις την άνοιξη και το φθινόπωρο τείνουν επίσης να είναι πιο προσιτές, καθώς υπάρχει λιγότερη ζήτηση.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο, που είναι μεταβατικές περίοδοι μεταξύ των δύο εποχών αιχμής.

Η άνοιξη είναι μια ωραία εποχή για να κάνετε ένα διάλειμμα στην πόλη στη Σουηδία. Υπάρχει ακόμα ένα τσίμπημα στον αέρα, αλλά οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες αρχίζουν να θερμαίνονται, με τον Απρίλιο να έχει κατά μέσο όρο υψηλές θερμοκρασίες 49 βαθμοί Φαρενάιτ. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι καθαρά για περπάτημα και πιθανότατα δεν θα βρείτε άλλους τουρίστες ανάμεσα σε εσάς και τα αγριολούλουδα.

Σουηδία

Εν τω μεταξύ, νωρίς την άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσετε χειμερινά σπορ χωρίς κόσμο. Ο Μάρτιος είναι η καλύτερη εποχή για σκι αντοχής, χάρη σε καθαρές συνθήκες που δεν είναι πολύ κρύες. Επιπλέον, τα χιονοδρομικά κέντρα δεν είναι τόσο γεμάτα μετά τη χειμερινή βιασύνη.

Το φθινόπωρο φέρνει επίσης μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση μετά την πολυκοσμία του καλοκαιριού. Τα πλήθη εξαφανίζονται μετά το τέλος του Αυγούστου, αλλά οι περισσότερες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό παραμένουν ανοιχτές πολύ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να κάνετε πεζοπορία ή κατασκήνωση σε σχετική μοναξιά.

Το χιόνι μπορεί να πέσει ήδη από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ορισμένα χιονοδρομικά θέρετρα ανοίγουν τον Νοέμβριο και έχουν εισιτήρια νωρίς και εκπτώσεις.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία εξαρτάται από το τι θέλετε να πάρετε από το ταξίδι σας, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, οι μακρύι, κρύοι χειμώνες είναι μια εποχή που πρέπει να αποφύγετε.

Αν δεν επισκέπτεστε ειδικά τις πολικές δραστηριότητες, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τις επισκέψεις το χειμώνα. Οι χειμώνες της Σουηδίας είναι μεγάλοι, θλιβεροί και πολύ κρύοι. Στη Στοκχόλμη, οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου είναι γύρω από το πάγωμα. Όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο κρύο γίνεται.

Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, δεν υπάρχει επίσης πολύ φως της ημέρας. Στη Στοκχόλμη, ο ήλιος δύει πριν από τις 3 μ.μ. του Δεκεμβρίου, και υπάρχουν μόνο περίπου έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Κοντά στον Βόρειο Πόλο, οι κάτοικοι βιώνουν μια πλήρη πολική νύχτα. Όχι μόνο είναι δύσκολο να προγραμματίσεις τις υπαίθριες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά μπορεί επίσης να γίνει καταθλιπτικό.

Οι περισσότεροι Σουηδοί χρησιμοποιούν τον χειμώνα ως εποχή χειμερίας νάρκη και απολαμβάνουν μια άνετη στιγμή στο σπίτι. Αυτό είναι υπέροχο για τους ντόπιους, αλλά όχι τόσο καλό για τους επισκέπτες, καθώς δεν γίνονται τόσα πολλά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διασκεδαστικές εκδηλώσεις που γιορτάζουν τα άκρα της χειμερινής περιόδου, όπως το Φεστιβάλ χιονιού Kiruna. Η αρχή της Σαρακοστής έχει και γλέντια με γλυκά κεράσματα και παρελάσεις.

Ο χειμώνας είναι επίσης μια αξιοπρεπής εποχή για να επισκεφθείτε τις πόλεις της Σουηδίας, καθώς υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι τριγύρω. Οι τιμές των ξενοδοχείων δεν είναι τόσο χαμηλές, καθώς υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές παρ’ όλα αυτά.

Σουηδία

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες επιπλέον ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Σουηδία:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Σουηδία είναι ο Ιούνιος, όταν μπορείτε να δείτε το φεστιβάλ Midsummer και να απολαύσετε τον υπέροχο καιρό σε όλη τη χώρα.

Πότε είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Η λιγότερο ακριβή περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σουηδία είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτές οι εποχές ώμου έχουν λιγότερη ζήτηση από τους επισκέπτες, επομένως είναι πιο εύκολο να βρείτε εκπτώσεις.

Πότε είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Στοκχόλμη;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Στοκχόλμη είναι ο Μάιος, όταν ο καιρός ζεσταίνει, αλλά η πόλη δεν έχει πολύ κόσμο. Ο Ιούνιος έχει περισσότερο κόσμο, αλλά και περισσότερα φεστιβάλ.

Πόσες μέρες στη Σουηδία είναι αρκετές;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον δέκα ημέρες στη Σουηδία. Η χώρα είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεσαι χρόνο για να δεις τα πάντα.

Είναι ακριβή η επίσκεψη στη Σουηδία;

Η Σουηδία είναι αρκετά ακριβή για να επισκεφθείτε. Το κόστος ζωής είναι υψηλό, επομένως το κόστος διαμονής, διατροφής και άλλα έξοδα θα αθροιστούν επίσης πολλά. Ωστόσο, είναι δυνατό να επισκεφθείτε με έναν προϋπολογισμό εάν προγραμματίσετε προσεκτικά.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία είναι το σύντομο αλλά υπέροχο καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ευχάριστος, οι φυσικές περιοχές είναι πανέμορφες και η περίοδος των φεστιβάλ είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο προσφέρουν λιγότερα πλήθη και μεγαλύτερες εκπτώσεις. Ο χειμώνας είναι μια καλή εποχή για να επισκεφθείτε για να δείτε το βόρειο σέλας, αλλά αν δεν σας αρέσουν οι πολικές δραστηριότητες, μπορεί να θέλετε να παραλείψετε την πιο κρύα εποχή του χρόνου.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Σουηδία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης Ταξιδιωτικός οδηγός Στοκχόλμης

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια