Revolut

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Η Revolut έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για ταξιδιώτες που αναζητούν μια απρόσκοπτη και οικονομικά αποδοτική οικονομική εμπειρία. Με τη δυνατότητα χειρισμού πολλαπλών νομισμάτων, χαμηλών προμηθειών και μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή για κινητά, δεν είναι περίεργο που εκατομμύρια χρήστες έχουν επιλέξει τη Revolut ως συνοδοιπόρους για το ταξίδι τους. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εμβαθύνουμε στις πολυάριθμες δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Revolut ενώ ταξιδεύετε και θα παρέχουμε μια λεπτομερή ανάλυση που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν είναι η σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας.

Διαβαστε επίσης “Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

1. Τι είναι το Revolut;

Η Revolut είναι μια ψηφιακή τραπεζική πλατφόρμα που προσφέρει μια σειρά από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως ανταλλαγή συναλλάγματος, διεθνείς μεταφορές χρημάτων και λογαριασμούς πολλαπλών νομισμάτων. Ιδρύθηκε το 2015, η Revolut κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των συχνών ταξιδιωτών και εκείνων που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές τράπεζες με υψηλές προμήθειες και δυσκίνητες διαδικασίες. Με περισσότερους από 8 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, η Revolut έχει γίνει μια κορυφαία λύση ψηφιακής τραπεζικής με μια ταχέως αναπτυσσόμενη βάση χρηστών.

1.1. Βασικά χαρακτηριστικά του Revolut

Η κύρια προσφορά της Revolut είναι ο λογαριασμός πολλαπλών νομισμάτων της, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν έως και 30 διαφορετικά νομίσματα μέσω της εφαρμογής Revolut στα smartphone τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν από διάφορες επιλογές καρτών, συμπεριλαμβανομένης της Classic Card, της Premium Card και της Metal Card, καθεμία με τα μοναδικά της πλεονεκτήματα και προνόμια.

Μερικά από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Classic Card της Revolut περιλαμβάνουν:

 • Δωρεάν λογαριασμός IBAN σε ευρώ
 • Δωρεάν λογαριασμός 
 • Αγορές σε περισσότερα από 150 νομίσματα σε διατραπεζικές συναλλαγματικές ισοτιμίες
 • Μηνιαίες αναλήψεις από ΑΤΜ χωρίς προμήθεια έως 200€

Εκτός από την Classic Card, οι κάρτες Premium και Metal της Revolut προσφέρουν επιπλέον προνόμια, όπως ιατρική κάλυψη στο εξωτερικό, ασφάλιση καθυστερημένης άφιξης για αποσκευές και πτήσεις, πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 σαλόνια αεροδρομίων παγκοσμίως (LoungeKey) και υψηλότερα όρια ανάληψης από ATM χωρίς προμήθεια.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

1.2. Η εφαρμογή για κινητά της Revolut

Στον πυρήνα της προσφοράς της Revolut είναι η εφαρμογή της για κινητά, η οποία λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τη διαχείριση των χρημάτων σας και την πρόσβαση σε διάφορες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η εφαρμογή είναι διαισθητική και φιλική προς το χρήστη, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε εύκολα τις δαπάνες σας, να ορίζετε προϋπολογισμούς και να διαχειρίζεστε τον λογαριασμό σας σε πολλά νομίσματα. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει το Google Pay και το Apple Pay για απρόσκοπτες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

2. Γιατί να επιλέξετε τη Revolut για ταξίδια;

Η Revolut προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές τράπεζες και τις πιστωτικές κάρτες, καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για ταξιδιώτες που αναζητούν μια βολική και οικονομική λύση. Μερικά από τα βασικά οφέλη της χρήσης του Revolut ενώ ταξιδεύετε περιλαμβάνουν:

2.1. Μετατροπή συναλλάγματος και συναλλαγές χωρίς χρέωση

 • Ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες για μετατροπές νομισμάτων, που σας επιτρέπουν να μετατρέπετε νομίσματα σε περισσότερα από 30 νομίσματα μέσω της εφαρμογής Revolut και να κάνετε αγορές σε περισσότερες από 150 χώρες με την κάρτα σας, όλα αυτά χωρίς πρόσθετα τέλη μετατροπής.
 • Δωρεάν μηνιαίες αναλήψεις από ΑΤΜ έως 200€, με μικρή επιβάρυνση σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.
 • Άμεση και δωρεάν μεταφορά χρημάτων μέσω της εφαρμογής σε φίλους και επιχειρήσεις, καθώς και αγορές με κάρτα χωρίς χρέωση.
 • Προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN) που υποστηρίζουν περισσότερα από 30 νομίσματα (π.χ. USD, GBP, CHF), όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας και να λαμβάνετε πληρωμές.

2.2. Ασφαλείς Συναλλαγές και Προστασία αγορών

 • Πλήρης τραπεζική άδεια στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι τα κεφάλαιά σας προστατεύονται από το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων (EDIS) έως και 100.000 €.
 • Η δυνατότητα προσωρινής απενεργοποίησης κάρτας (“πάγωμα”) διατίθεται μέσω της εφαρμογής για πρόσθετη ασφάλεια.
 • Προστασία ηλεκτρονικών αγορών με το 3D Secure, που σας απαιτεί να επαληθεύετε κάθε ηλεκτρονική αγορά μέσω της εφαρμογής Revolut.
 • Δωρεάν εικονικές κάρτες μιας χρήσης για πρόσθετη ασφάλεια κατά τις ηλεκτρονικές αγορές, παρέχοντας νέα στοιχεία κάρτας για κάθε συναλλαγή.
 • Πρόσθετη προστασία αγοράς για κατόχους καρτών premium, που καλύπτει κλοπή ή ζημιά, καθώς και δυνατότητα αίτησης επιστροφής χρημάτων (έως και 90 ημέρες μετά την αγορά) εάν το κατάστημα αρνηθεί να το κάνει.

2.3. Βελτιωμένη διαχείριση χρημάτων και Junior Accounts

 • Μοιραστείτε εύκολα τον λογαριασμό σας με φίλους μέσω της εφαρμογής Revolut, εξαλείφοντας την ανάγκη για δυσκίνητες μεταφορές χρημάτων ή συναλλαγές σε μετρητά.
 • Ορίστε μηνιαίους προϋπολογισμούς, λάβετε ειδοποιήσεις συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, κατηγοριοποιήστε και αναλύστε τις συναλλαγές και χρησιμοποιήστε έξυπνες λειτουργίες για αυτόματη εξοικονόμηση.
 • Μοιραστείτε μια κάρτα με το παιδί σας, επιτρέποντάς σας να ορίσετε όρια δαπανών και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις συναλλαγών για πρόσθετο έλεγχο.
 • Με το Revolut Metal, μπορείτε να έχετε έως και 5 λογαριασμούς junior.

2.4. Πρόσθετα Οφέλη

 • Πρόσβαση στον λογαριασμό σας μέσω υπολογιστή, εάν προτιμάτε.
 • Ορίστε κατώτατα όρια συναλλαγματικών ισοτιμιών για αυτόματες μετατροπές νομισμάτων, εξαλείφοντας την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
 • Διαχειριστείτε τις πληρωμές της συνδρομής σας (Netflix, Spotify κ.λπ.) μέσω της εφαρμογής, με ειδοποιήσεις για τις επερχόμενες ημερομηνίες πληρωμής και τη δυνατότητα αποκλεισμού πληρωμών.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση με συνδρομές Premium ή Metal.
 • Έκπτωση ασφάλιση συσκευής για το τηλέφωνό σας.
 • 1% επιστροφή μετρητών σε κάθε αγορά με κάρτα Metal.
 • Υποστήριξη για το Google Pay και το Apple Pay για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

3. Σχέδια Τιμολόγησης Revolut

Η Revolut προσφέρει μια σειρά από σχέδια τιμολόγησης που ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των Standard, Plus, Premium και Metal. Κάθε πρόγραμμα συνοδεύεται από συγκεκριμένες δυνατότητες και προνόμια και μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 20% επιλέγοντας μια ετήσια συνδρομή.

3.1. Πρότυπο σχέδιο

Το Πρόγραμμα Standard είναι ιδανικό για χρήστες που πραγματοποιούν κυρίως συναλλαγές και αναλήψεις σε ευρώ και άλλα νομίσματα (μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο) και θέλουν έναν ευέλικτο λογαριασμό για γρήγορες, χωρίς χρέωση μεταφορές και ασφαλείς αγορές σε ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

3.2. Περισσότερα Χάρτης

Το πρόγραμμα Plus απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν περισσότερα από τα βασικά, όπως δωρεάν παράδοση φυσικής κάρτας, προστασία αγορών και υποστήριξη πελατών κατά προτεραιότητα.

3.3. Πρόγραμμα Premium

Το πρόγραμμα Premium είναι καλύτερο για χρήστες που πραγματοποιούν μεγάλες συναλλαγές σε ευρώ και άλλα νομίσματα που υπερβαίνουν τα όρια των προγραμμάτων Standard/Plus και ταξιδεύουν συχνά.

3.4. Μεταλλικό σχέδιο

Το πρόγραμμα Metal απευθύνεται σε χρήστες που πραγματοποιούν ακόμη μεγαλύτερες συναλλαγές σε ευρώ και άλλα νομίσματα πέρα ​​από τα όρια του προγράμματος Premium, ταξιδεύουν συχνά και θέλουν να απολαμβάνουν πρόσθετα προνόμια και ανταμοιβές, όπως επιστροφή μετρητών.

εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε

4. Χρήση της Revolut για διεθνείς μεταφορές χρημάτων

Εάν χρειάζεται να μεταφέρετε χρήματα στο εξωτερικό, να πραγματοποιείτε συναλλαγές σε άλλα νομίσματα, να ταξιδεύετε συχνά ή να συμμετέχετε στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech), πιθανότατα έχετε ακούσει για τον λογαριασμό και την κάρτα της Revolut.

Διαβάστε τον οδηγό μας και την κριτική μας παρακάτω για να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για εσάς.

4.1. Τι είναι το Revolut;

Η Revolut είναι μια ψηφιακή τράπεζα που σας επιτρέπει να μεταφέρετε χρήματα ή να κάνετε αγορές δωρεάν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, χωρίς ή πολύ χαμηλές χρεώσεις. Μπορείτε να διαχειριστείτε έως και 30 νομίσματα (συμπεριλαμβανομένων ευρώ, βρετανικών λιρών και δολαρίων ΗΠΑ) μέσω της εφαρμογής Revolut στο smartphone σας. Μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό Revolut στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο.

Δημιουργημένος ως εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές τράπεζες και στις υπέρογκες προμήθειες τους, στόχος της Revolut είναι να επεκτείνει τις υπηρεσίες της με έμφαση στις απαιτήσεις των χρηστών. Μια απόδειξη της επιτυχίας της είναι ότι, σε μόλις 8 χρόνια από την ίδρυσή της, κατάφερε να έχει 25 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Ωστόσο, η εφαρμογή δεν είναι χρήσιμη εάν θέλετε να κάνετε φυσικές αγορές. Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί να παραγγείλετε μια χρεωστική κάρτα Revolut (φυσική ή εικονική). Με αυτήν την κάρτα, μπορείτε να κάνετε αγορές και να κάνετε ανάληψη χρημάτων οπουδήποτε στον κόσμο με την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία χωρίς προμήθεια. Η κάρτα διαθέτει ανέπαφη τεχνολογία και υποστηρίζει το Google Pay και το Apple Pay για πληρωμές μέσω smartphone.

Εκτός από τα παραπάνω, η Revolut αναπτύσσει συνεχώς τα προϊόντα της. Μια ματιά στην εφαρμογή θα σας πείσει.

4.2. Γιατί να χρησιμοποιήσω το Revolut;

Η Revolut παρέχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων χωρίς επιπλέον κόστος και μπορεί να θεωρηθεί πιο συμφέρουσα και χρήσιμη από μια συμβατική κάρτα/λογαριασμό:

4.2.1. Αγορές, μεταφορές και πληρωμές χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς κρυφές χρεώσεις

 • Προσφέρει μία από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς για μετατροπές νομισμάτων. Μπορείτε να μετατρέψετε νόμισμα σε περισσότερα από 30 νομίσματα μέσω της εφαρμογής και να κάνετε αγορές σε περισσότερες από 150 χώρες με την κάρτα. Όλα αυτά χωρίς πρόσθετα τέλη μετατροπής, σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες.
 • Δωρεάν 5 αναλήψεις από ΑΤΜ ανά μήνα, συνολικού ύψους έως 200€. Έχετε μια μικρή επιβάρυνση εάν υπερβείτε το ποσό. Έτσι, όταν ταξιδεύετε οπουδήποτε στον κόσμο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών.
 • Οι μεταφορές χρημάτων μέσω της εφαρμογής σε φίλους και επιχειρήσεις είναι άμεσες και δωρεάν, όπως και οι αγορές με την κάρτα.
 • Παρέχει έναν προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) που υποστηρίζει 30+ νομίσματα (π.χ. USD, GBP, CHF) όπου μπορείτε να εξοικονομήσετε τα χρήματά σας και να λάβετε πληρωμές.
 • Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε χρήματα σε δικούς σας τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων χωρίς χρέωση, εάν είναι μέλη της Revolut ή εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (μεταφορά SEPA).

4.2.2. Ασφάλεια συναλλαγών και προστασία αγορών

 • Η Revolut έχει λάβει πλήρη τραπεζική άδεια στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι εάν επιλέξετε να ανοίξετε λογαριασμό στην Τράπεζα Revolut, τα χρήματά σας θα προστατεύονται από το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων (EDIS) έως και 100.000 €. Οι υπάρχοντες κάτοχοι λογαριασμών Revolut μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε λογαριασμό Revolut Bank μέσα σε λίγα λεπτά.
 • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την κάρτα σας (“παγώσει”) μέσω της εφαρμογής για πρόσθετη ασφάλεια.
 • Προστασία από διαδικτυακή απάτη με το 3D Secure, που σημαίνει ότι κάθε φορά που πληρώνετε με την κάρτα σας στο διαδίκτυο, θα σας ζητείται να αποδεχτείτε την αγορά μέσω της εφαρμογής Revolut για να συνεχίσετε.
 • Δωρεάν εικονικές κάρτες μιας χρήσης για αυξημένη ασφάλεια αγορών, παρέχοντας νέα στοιχεία κάρτας για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή.
 • Πρόσθετη προστασία αγοράς με κάρτες Premium και Metal σε περίπτωση κλοπής ή ζημιάς, καθώς και δυνατότητα αίτησης επιστροφής χρημάτων (έως και 90 ημέρες μετά την αγορά) εάν το κατάστημα δεν το κάνει. Δείτε τον πίνακα σύγκρισης για τις διάφορες συνδρομές.

4.2.3. Καλύτερη διαχείριση χρημάτων και παιδικοί λογαριασμοί

 • Μπορείτε να μοιραστείτε τον λογαριασμό σας με φίλους γρήγορα μέσω της εφαρμογής Revolut, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε άβολες μεταφορές χρημάτων μέσω ebanking ή με μετρητά.
 • Σας παρέχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας πιο αποτελεσματικά ορίζοντας μηνιαίους προϋπολογισμούς, παρέχοντας ειδοποιήσεις συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, κατηγοριοποιώντας/αναλύοντας συναλλαγές και έξυπνες λειτουργίες για αυτόματη αποθήκευση.
 • Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε μια κάρτα με το παιδί σας, την οποία ελέγχετε θέτοντας όρια στα ποσά που μπορεί να ξοδέψει και λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για τις συναλλαγές του.
 • Με το Revolut Metal, μπορείτε να έχετε έως και 5 παιδικούς λογαριασμούς.

4.2.4. Άλλα προνόμια

 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας μέσω του υπολογιστή σας.
 • Μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο συναλλαγματικής ισοτιμίας στο οποίο θέλετε να κάνετε συναλλαγές και αυτό θα συμβεί αυτόματα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε συνεχώς τη συναλλαγματική ισοτιμία.
 • Μπορείτε να διαχειριστείτε τις πληρωμές της συνδρομής σας (Netflix, Spotify κ.λπ.) μέσω της εφαρμογής με ειδοποιήσεις για την επόμενη ημερομηνία πληρωμής και τη δυνατότητα αποκλεισμού τους.
 • Προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση στο εξωτερικό δωρεάν με συνδρομές Premium ή Metal.
 • Προσφέρει ασφάλιση συσκευής με έκπτωση.
 • Επιστροφή μετρητών 1% για κάθε αγορά εάν έχετε κάρτα Metal.
 • Τέλος, η Revolut υποστηρίζει το Google Pay και το Apple Pay για πληρωμές μέσω smartphone.

Με αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα πρέπει τώρα να κατανοήσετε με σαφήνεια τις δυνατότητες, τα οφέλη και τα σχέδια τιμολόγησης της Revolut. Είτε ταξιδεύετε συχνά είτε απλά αναζητάτε μια πιο οικονομική και βολική οικονομική λύση, η Revolut έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει το παιχνίδι στον κόσμο της ψηφιακής τραπεζικής.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια