κεντρική αγορά Hoi An, Βιετνάμ

Επίσκεψη στην κεντρική αγορά Hoi An, Βιετνάμ (+Φωτογραφίες)

Κανένα ταξίδι στο Βιετνάμ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη σε μερικές από τις πολυσύχναστες τοπικές αγορές της χώρας. Όταν ταξίδεψα μέσω του Βιετνάμ, το πρώτο μου λιμάνι σε κάθε μεγάλη πόλη ήταν η κεντρική αγορά. Και με αυτό, δεν εννοώ τις τουριστικές αγορές όπου θα βρείτε ψεύτικες τσάντες Gucci και φτηνά αναμνηστικά. Εννοώ μια πραγματικά αυθεντική αγορά τροφίμων και αγαθών όπου οι ντόπιοι κάνουν τα καθημερινά ψώνια τους.

Ασφαλώς, δεν απογοητεύτηκα, καθώς εξερεύνησα μερικές από τις πιο μαγευτικές αγορές στο Βιετνάμ. Ξεφυλλίζοντας χειροποίητα υλικά, πλάι με ώμο με ντόπιους να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές, καθώς μυρωδιές από πλούσια μπαχαρικά και φρέσκα τροπικά φρούτα πέφτουν στον αέρα, λίγα είναι τα μέρη που με κάνουν τόσο χαρούμενο όσο μια αγορά!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Βιετνάμ

3 ημέρες στο Χόι Αν

Κεντρική Αγορά Hoi An

Η κεντρική αγορά Hoi An του Chợ Hội An δεν ήταν η μεγαλύτερη αγορά που επισκέφτηκα στο Βιετνάμ, αλλά άφησε μια από τις μεγαλύτερες εντυπώσεις.

Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και υπήρξε ένας πολυσύχναστος εμπορικός κόμβος για περισσότερους από τέσσερις αιώνες, που στέκεται δυνατά στην άνοδο και την πτώση των αυτοκρατοριών γύρω του. Το Χόι Αν ήταν κάποτε ένα εξέχον εμπορικό λιμάνι κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού και η αγορά το αντικατοπτρίζει ως εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Έκτοτε, έχει καταστραφεί από τους πολέμους και έχει ξαναχτιστεί και αποκατασταθεί με αγάπη για να διαθέτει την αυθεντική ιστορική αρχιτεκτονική του.

Κεντρική Αγορά Hoi An

Μπορείτε να βρείτε έναν θησαυρό αγαθών που ποικίλλουν από παραδοσιακά χειροτεχνήματα, όπως μετάξι, υφάσματα και χειροποίητα φανάρια, μέχρι τοπικά προϊόντα, μπαχαρικά και τα ειδικά κατασκευασμένα ραφτάδικα για τα οποία είναι τόσο διάσημο το Χόι Αν.

Εξερευνώντας την Αγορά

Κεντρική Αγορά Hoi An

Καθώς μπήκα στο μουσταρδί κίτρινο κτίριο, με υποδέχτηκε το άρωμα των αρωματικών μπαχαρικών. Κάτω από μια ψηλή θολωτή οροφή που συγκρατείται από κίτρινους στύλους, υπάρχουν σειρές σε σειρές εμπόρων.

Όσο υπέροχη κι αν ήταν αυτή η εσωτερική αγορά, ήταν οι εξωτερικοί πωλητές και οι άτυποι πάγκοι που τράβηξαν την προσοχή μου. Επένδυση στις άκρες του κτιρίου, θα βρείτε κάθε είδους άπαχο φασόλι, γιγάντιο ανανά και τροπικά λίτσι που εκτίθενται σε πλαστικά δοχεία με έντονα χρώματα, τα οποία ξεφλουδίζονται από γυναίκες που φορούν παραδοσιακά καπέλα από φύλλα.

Κεντρική Αγορά Hoi An

Δεδομένου ότι επισκεπτόμουν το χωριό μόνο για λίγες μέρες και έμενα σε ένα ξενοδοχείο, δεν μπορούσα να αγοράσω τόσο φρέσκα προϊόντα όσο θα ήθελα. Τούτου λεχθέντος, αγόρασα μερικά χύμα φρούτα και σνακ για να τρώω όλη την ημέρα.

Φτάνοντας στην Αγορά

Κεντρική αγορά στο Χόι Αν, Βιετνάμ

Φωλιασμένη στην καρδιά της αρχαίας πόλης Hoi An κατά μήκος του ποταμού Thu Bon, η αγορά είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια ή με ποδήλατο. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η ιστορική πόλη είναι χωρίς αυτοκίνητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ταξί ή αυτοκίνητα. Πέρασα ένα ολόκληρο πρωί εξερευνώντας αυτήν την πολυσύχναστη αγορά δίπλα στο ποτάμι.

Εάν επισκέπτεστε την πόλη από αλλού, μπορείτε να πάρετε ταξί ή λεωφορείο. Οι μεταφορές θα σας οδηγήσουν γύρω από το σταυροδρόμι των Nguyen Hue και Phan Chu Trinh ή μεταξύ Hoang Dieu και Tran Phu, καθώς δεν θα μπορείτε να οδηγήσετε απευθείας στην αγορά.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την επίσκεψη

Κεντρική Αγορά Hoi An

 

Κεντρική Αγορά Hoi An

 

Κεντρική Αγορά Hoi An

Το κτίριο χωρίζεται σε τέσσερα μεγάλα τμήματα: παρασκευασμένα φαγητά, μπαχαρικά και μαγειρικά σκεύη, φρέσκο ​​κρέας και λαχανικά και ψάρια. Συνήθως θα μπείτε στην οδό Tran Phu μετά από το πηγάδι γλυκού νερού και θα βγείτε από το κτήριο κατά μήκος του ποταμού Thu Bon.

Η αγορά είναι ανοιχτή από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Εάν επισκέπτεστε για τα προϊόντα, η καλύτερη ώρα για να πάτε είναι νωρίς το πρωί, όταν το απόθεμα είναι υψηλό, τα προϊόντα είναι φρέσκα και ο κόσμος είναι ελάχιστος. Ωστόσο, για μια ατμόσφαιρα vibey, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και επισκεφθείτε το νωρίς το βράδυ.

Εξετάζοντας τις τιμές, μπορείτε να περιμένετε να ξοδέψετε περίπου 200 χιλιάδες βιετναμέζικα ντονγκ (VND) για ένα χειροποίητο φανάρι και μεταξύ 500 χιλιάδες και 1 εκατομμύριο VND για ένα είδος εξατομικευμένου, προσαρμοσμένου ρουχισμού.