Κοσσυφοπέδιο ξενοδοχεία

Κοσσυφοπέδιο: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Ενώ το νέο έθνος του Κοσσυφοπεδίου είναι ένα έθνος για το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πολλά, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επισκεφθείτε. Αλλά πού μένετε όταν πηγαίνετε; Μην ανησυχείτε – είστε στο σωστό μέρος.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Κόσοβο το 2023

Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια αντισυμβατική επιλογή για ευρωπαϊκές διακοπές, αλλά είναι το τέλειο μέρος για όσους αναζητούν ένα μοναδικό ταξίδι. Καθώς απορρίπτει το παρελθόν του εν καιρώ πολέμου, όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τα εκπληκτικά βουνά, τη μοναδική κουλτούρα επηρεασμένη από την Οθωμανική επιρροή και τις ζωντανές πόλεις που έχει να προσφέρει η χώρα.

Η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι ο τέλειος συνδυασμός παλιού και νέου, με αρχιτεκτονική με οθωμανική επιρροή δίπλα σε μοντέρνα κτίρια και μνημεία, όπως το μνημείο «Newborn» που τιμά την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι άλλες πόλεις του Κοσσυφοπεδίου, όπως το Πρίζρεν, έχουν μια εκπληκτική ιστορία και πολιτιστικές ταπετσαρίες που μπορείτε να δείτε στους ίδιους τους δρόμους.

Κτίρια της οθωμανικής εποχής φωλιάζουν στους δρόμους, απομεινάρια των αιώνων που η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατείχε την περιοχή. Σε άλλα μέρη της χώρας, μπορείτε να επισκεφθείτε μεσαιωνικές σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες και μνημεία που δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο στον κόσμο.

Εκτός από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις του, το Κοσσυφοπέδιο έχει μια εκπληκτική φυσική ομορφιά. Η χώρα έχει ένα απόκρημνο ορεινό ανάγλυφο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ταξιδιώτες περιπέτειας της Ευρώπης.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ορειβασία ή ορεινή ποδηλασία στον αυξανόμενο αριθμό μονοπατιών, καθώς οι ντόπιοι του Κοσσυφοπεδίου περηφανεύονται όλο και περισσότερο για το φυσικό τους τοπίο. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο Κοσσυφοπέδιο είναι να γνωρίσετε τον πολιτισμό.

Οι οθωμανικές επιρροές σημαίνουν ότι υπάρχει μια ισχυρή κουλτούρα κατανάλωσης καφέ και τσαγιού και είναι σύνηθες να βλέπεις παρέες ηλικιωμένων να κάθονται σε καφετέριες στα πεζοδρόμια για ώρες, βλέποντας τον κόσμο να περνάει. Οι Οθωμανοί άφησαν το σημάδι τους και στο φαγητό, το οποίο είναι χορταστικό και χορταστικό.

Οι άνθρωποι από το Κοσσυφοπέδιο είναι φιλόξενοι, ειδικά επειδή συχνά εκπλήσσονται βλέποντας τουρίστες στη χώρα τους, οπότε μην εκπλαγείτε αν σας προσκαλέσουν να μοιραστείτε έναν καφέ ή τσάι και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Το Κοσσυφοπέδιο έχει έναν από τους νεότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η νυχτερινή ζωή σφύζει, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Η Πρίστινα έχει μια υπέροχη καλλιτεχνική σκηνή και μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν παραστάσεις, να επισκεφτείτε μια γκαλερί τέχνης, να καθίσετε σε ένα μπλουζ μπαρ και μετά να κλείσετε τη βραδιά σας σε ένα κλαμπ, όλα την ίδια μέρα.

Εάν χρονομετρήσετε σωστά την επίσκεψή σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα μουσικά φεστιβάλ της Πρίστινα, το οποίο έχει μια εκπληκτικά καλή ποικιλία για μια τόσο μικρή πόλη. Το Κοσσυφοπέδιο έχει τόσα πολλά να προσφέρει, αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουμε, ειδικά για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την περιοχή.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κόσοβο;

Τα 4 καλύτερα μέρη του Κοσσυφοπεδίου

Οι 4 καλύτερες περιοχές στο Κοσσυφοπέδιο περιλαμβάνουν:

 1. Πρίστινα: Το καλύτερο για νυχτερινή ζωή και πολιτισμό
 2. Prizren: Το καλύτερο για ιστορία και πολυπολιτισμικές εμπειρίες
 3. Peja: Το καλύτερο για βουνά και σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες
 4. Novo Brdo: Το καλύτερο για βουνά και φύση

Πού να μείνετε στο Κοσσυφοπέδιο: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά έχει πολλά να προσφέρει. Η συμπαγής φύση της χώρας λειτουργεί υπέρ σας γιατί σημαίνει ότι όπου κι αν μείνετε, θα μπορείτε να δείτε άλλες περιοχές της χώρας με ένα μικρό ταξίδι.

Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο μέρος στο Κοσσυφοπέδιο για το επόμενο ταξίδι σας.

1. Πρίστινα

Η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου είναι όπου μένουν οι περισσότεροι τουρίστες όταν επισκέπτονται τη χώρα. Δεν είναι περίεργο γιατί. Η μεγαλύτερη πόλη, έχει τις περισσότερες ανέσεις και τις περισσότερες ανέσεις για τους επισκέπτες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής σκηνής πρώην πατρίδων και ενός νεαρού αγγλόφωνου πληθυσμού.

Η Πρίστινα είναι επίσης μια από τις πιο δημιουργικές πόλεις στον κόσμο, με ποικίλη νυχτερινή ζωή και πολιτιστική σκηνή. Από άποψη αρχιτεκτονικής και ιστορίας, η Πρίστινα δεν είναι η ωραιότερη πόλη στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά έχει το μερίδιο ενδιαφέροντων δρόμων και κτιρίων.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη αποκαλείται χαριτολογώντας «το πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο», αλλά ο συνδυασμός του μπρουταλισμού και των οθωμανικών επιρροών αξίζει μια επίσκεψη.

Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη με δαιδαλώδεις δρόμους και ιστορικά τζαμιά, όπως το μεσαιωνικό Αυτοκρατορικό Τζαμί. Η Πρίστινα έχει επίσης πολλά νεότερα μνημεία που θυμίζουν την ταραχώδη πρόσφατη ιστορία του Κοσσυφοπεδίου.

Το μνημείο “Newborn”, που αποκαλύφθηκε την ημέρα που το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία το 2008, είναι ένα δημοφιλές φωτογραφικό σημείο στην πόλη. Οι Αμερικανοί επισκέπτες πιθανότατα θα πάρουν μια κλωτσιά από το γιγάντιο άγαλμα του Μπιλ Κλίντον σε ανάμνηση της υποστήριξής του κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Η Πρίστινα έχει μια ανερχόμενη καλλιτεχνική σκηνή που πρέπει να ελέγξετε όταν βρίσκεστε στην πόλη.

Είτε επισκέπτεστε επίσημα μουσεία όπως η Εθνική Πινακοθήκη του Κοσσυφοπεδίου είτε μια από τις μικρότερες γκαλερί που λειτουργούν από θαυμαστές ντόπιους καλλιτέχνες και επιμελητές, θα εκπλαγείτε από τη δημιουργική ενέργεια της πόλης.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πρίστινα είναι να ζήσετε τη ζωή όπως οι ντόπιοι, ένα διασκεδαστικό πράγμα. Πιείτε έναν καφέ σε ένα από τα αμέτρητα καφέ της πόλης, κάντε μια έκθεση αργά το απόγευμα  (παρόμοια με την ιταλική passegiata , μια βόλτα στο κέντρο της πόλης) και απολαύστε τοπικό φαγητό στα πολλά εστιατόρια σε προσιτές τιμές.

Το βράδυ, παρακολουθήστε μια παράσταση σε ένα από τα πολλά τζαζ κλαμπ της Πρίστινα ή χορέψτε όλη τη νύχτα στα άλλα κλαμπ. Η Πρίστινα είναι μια εκπληκτική πόλη με πολλά περισσότερα από όσα περιμένουν οι περισσότεροι.

Ωστόσο, μερικές φορές αισθάνεται σαν ένα πολύ εκσυγχρονισμένο, πολύ δυτικοποιημένο μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά επειδή έχει μεγάλο πληθυσμό εκπατρισμένων. Εάν θέλετε μια πιο αυθεντική εμπειρία στο Κοσσυφοπέδιο, μπορεί να θέλετε να μείνετε κάπου αλλού.

Πραγματα να κανεις

 • Τραβήξτε μια φωτογραφία μπροστά από το Μνημείο Νεογέννητου , το οποίο βάφεται ξανά κάθε χρόνο με ένα θέμα.
 • Επισκεφτείτε την Εθνική Βιβλιοθήκη  – και αποφασίστε μόνοι σας αν είναι άσχημη ή εκπληκτική.
 • Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη ή στην περιοχή του Παζαριού για ένα βήμα πίσω στο χρόνο.
 • Επισκεφθείτε ένα από τα τοπικά μουσεία, όπως το Εθνολογικό Μουσείο .
 • Παρακολουθήστε μια παράσταση στο Zanzi Jazz Bar  ή σε έναν από τους άλλους υπέροχους μουσικούς χώρους.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στην Πρίστινα

 • Etnomania Boutique Hotel . Αυτό το κομψό ξενοδοχείο συνδυάζει μοντέρνα κλιματιζόμενα δωμάτια με παραδοσιακές εθνογραφικές ντιζάιν πινελιές, καθώς και εξαιρετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας δωματίου.
 • Ξενοδοχείο Καλλιστώ . Οι επισκέπτες σε αυτό το κομψό μοντέρνο ξενοδοχείο απολαμβάνουν ευρύχωρα δωμάτια και κοινόχρηστες ανέσεις, όπως δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Πρίστινα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Plaza Boutique Hotel . Αυτό το άνετο ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια με μεγάλα κρεβάτια και άφθονο χώρο, καθώς και ευγενική εξυπηρέτηση που είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.
 • Four Points από τον Sheraton . Αυτό το φυλάκιο της διάσημης αλυσίδας στην Πρίστινα διαθέτει ανέσεις όπως πισίνα και σπα σε εκπληκτικά προσιτές τιμές.

Πολυτελή ξενοδοχεία στην Πρίστινα

 • Ξενοδοχείο Diamond Pristina . Αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων διαθέτει κέντρο ευεξίας με υδρομασάζ, εσωτερική πισίνα και ένα εξαιρετικό εστιατόριο, ιδανικό για την περιποίηση των επισκεπτών. Είναι επίσης ένας δημοφιλής χώρος γάμου.
 • Swiss Diamond Hotel Prishtina . Αυτό το ξενοδοχείο είναι η πραγματική έννοια της πολυτέλειας με ένα από τα μεγαλύτερα σπα του Κοσσυφοπεδίου, με μια σπηλιά πάγου, ένα σπάνιο μπαρ πούρων, ευρύχωρα δωμάτια και πολλά άλλα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κοσσυφοπέδιο

2. Πρίζρεν

Άποψη μιας πόλης με ένα μικρό ποτάμι στη μέση με πεζογέφυρα, όπου φαίνονται οι δομές χτισμένες από κοντά.

Πρίζρεν, Κοσσυφοπέδιο – Ιούνιος 2022: Αστικό τοπίο του Πρίζρεν από το φρούριο στο ηλιοβασίλεμα στο Κοσσυφοπέδιο. Πρίζρεν, Κοσσυφοπέδιο. Αεροφωτογραφία του Prizren, μια ιστορική και τουριστική πόλη που βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο/Uskarp/Shutterstock

Το Πρίζρεν θεωρείται από πολλούς ντόπιους και επισκέπτες ως η ωραιότερη πόλη σε όλο το Κοσσυφοπέδιο. Μια επίσκεψη μάλλον θα είναι αρκετή για να σας πείσει ότι έχουν δίκιο.

Η πόλη είναι γεμάτη με εκπληκτικά ιστορικά μνημεία και παλιά κτίρια, που γίνονται ακόμα πιο όμορφα από το σκηνικό των Βαλκανίων. Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε την πόλη είναι να ανεβείτε στο Φρούριο του Πρίζρεν, ένα μεσαιωνικό φρούριο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη από κάτω και στις γύρω κοιλάδες.

Ένα άλλο δημοφιλές φωτογραφικό σημείο είναι η Παλιά Πέτρινη Γέφυρα, η οποία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Αν μπορείτε να φτάσετε εκεί μέχρι το ηλιοβασίλεμα, οι πέτρινες καμάρες παρέχουν το τέλειο προσκήνιο για το αστικό τοπίο της Πρίζρεν στο βάθος.

Το Πρίζρεν φιλοξενεί πολλά όμορφα κτίρια της οθωμανικής εποχής, όπως το τζαμί Σινάν Πασά. Οι τουρίστες επιτρέπεται να επισκέπτονται το εσωτερικό όταν δεν γίνονται προσευχές και αξίζει να ρίξετε μια ματιά για την εντυπωσιακή εργασία με πλακάκια και τη διακόσμηση με λουλούδια.

Το Πρίζρεν φιλοξενεί επίσης εκπληκτικές σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες, όπως η προστατευόμενη από την UNESCO Παναγία του Ljeviš, η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Η κουλτούρα στο Πρίζρεν είναι πιο χαλαρή από ό,τι στην Πρίστινα, αν και μπορείτε επίσης να βρείτε μπαρ και κλαμπ σε νεότερα μέρη της πόλης. Ένα πιο συνηθισμένο χόμπι είναι να κάθεσαι στα πολλά καφέ και εστιατόρια με οθωμανική έμπνευση και να βλέπεις τον κόσμο να περνάει στους ελικοειδή δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Αν και το Πρίζρεν έχει επίσης κάποια νυχτερινή ζωή και μουσεία, δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο στην Πρίστινα. Αν ελπίζατε να κάνετε πάρτι ενώ βρίσκεστε στο Κοσσυφοπέδιο, η πρωτεύουσα είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε.

Πραγματα να κανεις

 • Ανεβείτε στο Φρούριο του Πρίζρεν  για εκπληκτική θέα στην πόλη.
 • Ρίξτε μια ματιά στο υπέροχο εσωτερικό του τζαμιού Σινάν Πασά .
 • Χαθείτε στους ελικοειδή δρόμους της Παλιάς Πόλης (μετά πιείτε έναν καφέ για να αναρρώσετε).
 • Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στη γύρω φυσική ομορφιά, όπως οι καταρράκτες Mirusha .
 • Δείτε το Dokufest , ένα από τα καλύτερα περιφερειακά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Prizren

 • Ξενοδοχείο Fjorr . Οι επισκέπτες σε αυτό το απλό ξενοδοχείο μπορούν να απολαύσουν κλιματιζόμενα, άνετα δωμάτια, δωρεάν Wi-Fi και φιλόξενη εξυπηρέτηση.
 • Ξενώνας Ura . Η σκηνή του ξενώνα του Κοσσυφοπεδίου είναι ένα κρυμμένο στολίδι και αυτός ο ξενώνας είναι ένας από τους καλύτερους της χώρας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν μοντέρνα, καθαρά δωμάτια, υπέροχα ντους και κοινόχρηστα σαλόνια για να συναντήσουν άλλους ταξιδιώτες.

Πρίζρεν ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Προηγούμενο ξενοδοχείο . Αυτό το ξενοδοχείο αποπνέει απλή κομψότητα και έχει προνόμια όπως η υπηρεσία δωματίου που αναδεικνύουν τα άνετα, κομψά δωμάτια.
 • Hani I Vjeter Boutique Hotel . Αυτό το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια εμπνευσμένα από την παραδοσιακή διακόσμηση, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις και εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Πολυτελή ξενοδοχεία στην Πρίζρεν

 • Ξενοδοχείο Triumf . Αυτό το κομψό μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει υπέροχα δωμάτια, επιλογές για πρόσθετα, όπως υπηρεσίες μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και δωρεάν πρωινό που σερβίρεται σε δωμάτιο με υπέροχη θέα στην πόλη.
 • Ξενοδοχείο Tesara . Αυτό το ξενοδοχείο 4 αστέρων διαθέτει μοντέρνα δωμάτια με τηλεοράσεις και μίνι μπαρ, κοινόχρηστο lounge και φιλόξενη εξυπηρέτηση.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κοσσυφοπέδιο

3. Πέγια

μικροί καταρράκτες και μια λιμνούλα με νερό που περιβάλλεται από βράχους καλυμμένους με βρύα.

Gentrit Sylejmani/Shutterstock

Το Peja (που ονομάζεται Peć στα σερβικά) είναι άλλο ένα από τα κρυμμένα διαμάντια του Κοσσυφοπεδίου. Για πολλούς ανθρώπους, αυτή η πόλη είναι μια πύλη στον τουρισμό περιπέτειας του Κοσσυφοπεδίου χάρη στην τοποθεσία της μέσα στα βουνά.

Τα βουνά και οι κοιλάδες που περιβάλλουν την Πέγια είναι επίσης γεμάτα από σερβικά ορθόδοξα μοναστήρια και εκκλησίες, που είναι σημαντικοί τόποι προσκυνήματος για τους πιστούς και θεαματικοί χώροι μεσαιωνικής τέχνης ακόμη και για κοσμικούς επισκέπτες.

Όπως και οι περισσότερες άλλες πόλεις στο Κοσσυφοπέδιο, το κέντρο της Πέγιας διατηρεί ισχυρή οθωμανική επιρροή. Θα το δείτε όταν περπατάτε στο Παλιό Παζάρι και σε άλλα μέρη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης.

Τα μεγαλύτερα ιστορικά ορόσημα της Πέγια προέρχονται από μια παλαιότερη χρονική περίοδο, από τη μεσαιωνική εποχή, όταν η Πέγια ήταν το κέντρο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Υπάρχουν πολλά όμορφα κτίρια από εκείνη την εποχή, όπως το εκτεταμένο Πατριαρχείο του Peć ή το μοναστήρι Visoki Dečani λίγο έξω από την πόλη.

Σημειώστε ότι οι περισσότερες σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο φυλάσσονται πλέον έντονα λόγω πολιτικών εντάσεων και θα χρειαστεί να παραδώσετε το διαβατήριό σας για να εισέλθετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Η Πέγια είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη χάρη στην ιδιότητά της ως πύλης στα βουνά του Κοσσυφοπεδίου.

Είναι κοντά στα «Καταραμένα Βουνά», των οποίων το επιβλητικό όνομα κρύβει μερικά όμορφα τοπία. Όμορφες πεζοπορίες, όπως η πεζοπορία στο φαράγγι Rugova ή η πεζοπορία στη λίμνη Liqenat είναι εύκολα προσβάσιμες από την Peja — μερικές ακόμη και με τη δημόσια συγκοινωνία.

Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για άλλα περιπετειώδη αθλήματα, όπως αναρρίχηση βράχου ή ράφτινγκ στα λευκά νερά. Η Πέγια είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για να επισκεφθείτε αν θέλετε να δείτε μια πτυχή της ιστορίας του Κοσσυφοπεδίου που είναι λίγο πιο δύσκολο να βρείτε στην πρωτεύουσα ή αν είστε λάτρης της περιπέτειας.

Ωστόσο, αν αναζητάτε μια ζωντανή καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή, θα απογοητευτείτε καθώς η Peja είναι λίγο πολύ μικρή για να διατηρήσει μια σκηνή στο επίπεδο της σκηνής της πρωτεύουσας.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε το εκπληκτικό Πατριαρχείο του Peć , ένα σημαντικό μέρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 • Επισκεφθείτε το απόκρημνο φαράγγι Rugova  με τους εντυπωσιακούς βράχους και τις σπηλιές του.
 • Πεζοπορήστε ένα από τα κοντινά μονοπάτια, όπως η πεζοπορία στην κορυφή Hasan’s Peak .
 • Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στην αναρρίχηση στη Via Ferrata , μια διαδρομή με σιδερένιες λαβές.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στην Πέγια

 • Ξενοδοχείο Camp Karagaq . Αυτό το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτήριο οθωμανικού στιλ και διαθέτει άνετα δωμάτια, ένα παρακείμενο εστιατόριο και δωρεάν χώρο στάθμευσης ακριβώς κοντά στο κέντρο της πόλης.
 • Sky Hostel . Κάντε κράτηση για κρεβάτι κοιτώνα ή ιδιωτικό δωμάτιο με κοινόχρηστο μπάνιο σε αυτόν τον κοινωνικό ξενώνα, ο οποίος είναι καθαρός, μοντέρνος και σε βολική τοποθεσία.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Peja

 • Doa Boutique Hotel . Αυτό το κομψό, μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια, απρόσκοπτη check-in και check-out και κοινόχρηστες ανέσεις, όπως υδρομασάζ που το κάνουν να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό.
 • Σαλέ Kujta . Για μια αξέχαστη απόδραση, κάντε κράτηση για το δικό σας σαλέ στα βουνά πάνω από την Peja και απολαύστε τον κοινόχρηστο κήπο, το υπαίθριο τζάκι, το πρωινό, ακόμη και ένα υδάτινο πάρκο στις εγκαταστάσεις.

Πέγια πολυτελή ξενοδοχεία

 • Villa Route Rugove . Αυτό το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το χειμώνα, όταν μπορείτε να νοικιάσετε τη δική σας βίλα στο χιόνι και να απολαύσετε ευρύχωρα σπίτια και εξαιρετική φιλοξενία από τους ιδιοκτήτες.
 • Ξενοδοχείο – Kulla e Zenel Beut . Αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια με παραδοσιακά τοπικά χαλιά και πολυτελείς πινελιές, όπως σπα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κοσσυφοπέδιο

4. Novo Brdo

Ερείπια ενός φρουρίου που στέκεται στην κορυφή ενός λόφου με αρκετούς θάμνους.

Novo Brdo, Κοσσυφοπέδιο – 21 Αυγούστου 2011: Τα ερείπια του μεσαιωνικού σερβικού φρουρίου Novo Brdo. Το φρούριο χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα για να προστατεύσει τα ορυχεία χρυσού, αργύρου, σιδήρου και μολύβδου στην περιοχή./Anne Czichos/Shutterstock

Το Novo Brdo, που μερικές φορές γράφεται Novoberdo από τους ντόπιους αλβανόφωνους, είναι μια δημοφιλής αγροτική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Πρίστινα και τη βιομηχανική πόλη Γκλίλαν.

Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ντόπιους Κοσοβάρους που θέλουν να ξεφύγουν στη φύση και όλο και περισσότεροι διεθνείς επισκέπτες προσελκύουν τη γοητεία του. Το Novo Brdo έχει μερικές σχετικές ιστορικές τοποθεσίες.

Το πιο γνωστό είναι το φρούριο Novo Brdo, που χτίστηκε από τους μεσαιωνικούς Σέρβους ηγεμόνες της περιοχής. Σήμερα, τα δέντρα έχουν ανακτήσει πολλά από τα ερείπια και οι αγελάδες βόσκουν ελεύθερες γύρω από το φρούριο, αλλά οι πύργοι στέκονται ακόμα, μια ισχυρή απόδειξη για το πώς πρέπει να έμοιαζε στην εποχή της ακμής του.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το εντυπωσιακό μοναστήρι Gračanica, βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο. Το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε στο Novo Brdo είναι να μην κάνετε τίποτα. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν, και η χαλάρωση είναι αυτό που θα βρείτε.

Μπορείτε να πάτε για περιπάτους στην ύπαιθρο ή να παρακολουθήσετε τα κοπάδια των αγελάδων να βόσκουν (πολλοί άνθρωποι που ζουν εδώ εξακολουθούν να είναι κτηνοτρόφοι). Για πιο τολμηρούς ταξιδιώτες, υπάρχουν μερικές πεζοπορίες που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή, όπως η πεζοπορία στην κορυφή του Mali i Madh.

Πριν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας, έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε στο Novi Brdo. Εάν δεν ψάχνετε για ένα χαλαρωτικό ταξίδι στη μέση του πουθενά, είναι πιθανό να βαρεθείτε μέσα σε μια μέρα.

Πραγματα να κανεις

 • Εξερευνήστε το φρούριο Novo Brdo  και τα μεσαιωνικά του ερείπια.
 • Ανεβείτε στην κορυφή του Mali i Madh  για υπέροχη θέα.
 • Επισκεφθείτε το προστατευόμενο από την UNESCO Μονή Gračanica , ένα εντυπωσιακό συγκρότημα μόλις λίγα μίλια μακριά.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία Novo Brdo

 • Βίλα SEMI . Αυτή η βίλα στο δρόμο προς το κοντινό Gjilan διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα, καθώς και ένα μπαλκόνι ιδανικό για να θαυμάσετε τη θέα στη γύρω περιοχή.
 • Lura Agroturizem . Το καλύτερο μέρος για μια αυθεντική διαμονή στο Novo Brdo, αυτό το αγροτουριστικό συγκρότημα προσφέρει στους επισκέπτες την ιδιωτικότητα των δικών τους βιλών και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, όπως εστιατόρια και παιδικές χαρές. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική, με μονοπάτια πεζοπορίας σε κοντινή απόσταση και τέλεια θέα.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Novo Brdo

 • Nuovo Monte Resort . Αυτό το απλό ξενοδοχείο νοικιάζει ολόκληρες βίλες στους επισκέπτες, όπου μπορείτε να κοιμηθείτε σε ρομαντικά ορεινά σπίτια κάτω από τις μαρκίζες και να απολαύσετε την υπέροχη θέα.
 • 4 Στινέτ . Αυτή η ενοικίαση σαλέ διαθέτει κλιματιζόμενα δωμάτια, παραδοσιακή διακόσμηση που προσφέρει αυθεντικές πινελιές, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο.

Πολυτελή ξενοδοχεία Novo Brdo

 • Βίλα Πιάνο . Αυτή η πανέμορφη βίλα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, σαλόνι με τηλεόραση, μπάνια με καμπίνα ντους και μπαλκόνι ιδανικό για να απολαύσετε έναν καφέ στη φύση.
 • Άνετη ορεινή βίλα 3 υπνοδωματίων με γραφική θέα . Αυτό το ευρύχωρο σπίτι είναι ιδανικό για μεγαλύτερες παρέες και διαθέτει ακόμη και αίθριο στον κήπο για δείπνο στο ύπαιθρο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Κοσσυφοπέδιο

Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα!

🎉 Το καλύτερο για νυχτερινή ζωήΠρίστινα
🏰 Τα πιο ιστορικάΠρίζρεν
⛰️ Το καλύτερο για τα βουνάPeja
🌳 Το καλύτερο για τη φύσηNovo Brdo

Το Κοσσυφοπέδιο είναι μια μικρή, νέα χώρα, αλλά έχει πολλά να προσφέρει στον ατρόμητο ταξιδιώτη. Αν ψάχνετε για έναν μοναδικό προορισμό που είναι τόσο μακριά από την πεπατημένη όσο και γεμάτο μοναδικές περιοχές στις οποίες μπορείτε να μείνετε, πιστεύουμε ότι αξίζει να σκεφτείτε ένα ταξίδι σε αυτή τη χώρα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Ταξιδιωτικός οδηγός, επίσκεψη στα Βαλκάνια

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια