Μόναχο τουριστικά αξιοθέατα

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας η πόλη του Μονάχου δεν είναι κατώτερη σε δημοτικότητα μεταξύ των τουριστών από την Κολωνία και το Βερολίνο. Εδώ δεν συγκεντρώνονται μόνο τεράστιοι αριθμοί αρχιτεκτονικών μνημείων, αλλά λαμβάνουν χώρα και πιο ενδιαφέροντα γεγονότα. Μεταξύ των οποίων η κεντρική θέση ανήκει στο αθάνατο φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest. Επιπλέον, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπερας βρίσκεται εδώ από το 1874. Περπατώντας στις περίτεχνες πλατείες της πόλης και αναπνέοντας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, επισκεπτόμενοι τα μεγαλεπήβολα βαυαρικά κάστρα και βυθίζοντας με τα πόδια σε μια επιδρομή στα παλιά γερμανικά εστιατόρια. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ένας τουρίστας που πηγαίνει στο Μόναχο. Επιπλέον, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας είναι μια πολύ ευημερούσα πόλη. Αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για ποιοτικές αγορές.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:3 Μέρες στο Μόναχο

Aκολουθήστε μας στο facebook

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία στο Μόναχο

Τουριστικά αξιοθέατα στο Μόναχο

12. Ολυμπιακό Πάρκο

Το 1972 το Μόναχο φιλοξενήθηκε τον επόμενο θερινό Ολυμπιακό. Από τότε υπάρχει περιοχή πάρκου με Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Τα οποία οι ντόπιοι χρησιμοποιούν για αναψυχή και περιπάτους. Οι πρώην εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται ως αθλητικές βάσεις προπόνησης, ενώ σημαντικές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ακόμα εδώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε μεγάλο βαθμό χάρη στους Αγώνες. Η πόλη μεταμορφώθηκε και έγινε πιο άνετη.

11. Ζωολογικός Κήπος Μονάχου

Τουριστικά αξιοθέατα στο Μόναχο

Αυτός ο ζωολογικός κήπος θεωρείται ένας από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως πολλοί σύγχρονοι ζωολογικοί κήποι, χτίστηκε με βάση την αρχή ενός φυσικού πάρκου. Έτσι δημιουργούνται συνθήκες για τα ζώα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα φυσικά. Αυτή η βιολογική ποικιλότητα του Hellabarun είναι εντυπωσιακή με περισσότερα από 760 είδη ζώων και περίπου 21 χιλιάδες άτομα. Αυτός ο ζωολογικός κήπος είναι δημοφιλής με πάνω από 2,8 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

10. Viktualienmarkt

Τουριστικά αξιοθέατα στο Μόναχο

Η κεντρική αγορά της πόλης, ένας πραγματικός παράδεισος για τους καλοφαγάδες και τους γνώστες των εξαιρετικών προϊόντων. Υπάρχουν περίπου 145 καταστήματα λιανικής που ανήκουν στις ίδιες οικογένειες εδώ και αρκετά χρόνια. Η αγορά είναι κληρονομική. Στη Viktualienmarkt οι κυρίως πλούσιοι τουρίστες και κάτοικοι του Μονάχου δεν είναι καθόλου. Δεδομένου ότι οι τιμές του προϊόντος εδώ στο Viktualienmarkt είναι πολύ υψηλές. Επιπλέον, τα προϊόντα εδώ είναι πάντα εξαιρετικής ποιότητας.

9. Παλιά Πινακοθήκη

Τουριστικά αξιοθέατα στο Μόναχο

Το συλλογικό όνομα μιας ομάδας μουσείων και γκαλερί τέχνης. Τα οποία φιλοξενούν μια συλλογή ζωγραφικής από τον 14ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και συλλογές μοντέρνας και εφαρμοσμένης τέχνης. Τα παλιά σπίτια της Πινακοθήκης ήταν εκθέσεις μαστόρων του 14ου έως του 18ου αιώνα. Στη Novaya, μπορείτε να δείτε τα έργα τέχνης από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα. Οι συλλογές του XX-XX I αιώνα εκτίθενται στο Pinakothek του παρόντος.

8. Γερμανικό Μουσείο

Ένα μοναδικό μουσείο που παρουσιάζει τα επιτεύγματα της γερμανικής επιστήμης και τεχνολογίας. Οι εκθέσεις βρίσκονται σε έξι θεματικές βαθμίδες, τη ναυτιλία, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την υδραυλική μηχανική, την εξόρυξη, τα μηχανήματα ισχύος και τις μεταφορές χωρίς τροχιές. Αυτό το μουσείο περιέχει μοναδικά κομμάτια εξοπλισμού, τα μόνα που σώζονται. Δεν καταστρέφεται κατόπιν αιτήματος διαφόρων χωρών μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους.

7. Κατοικία Μονάχου

Το συγκρότημα των κτηρίων βρισκόταν στο κεντρικό τμήμα του Μονάχου. Το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χτίστηκε πάνω από 5 αιώνες και τελικά ολοκληρώθηκε μόλις τον 19ο αιώνα. Το Munich Residence είναι επίσημη κατοικία των Βαυαρών ηγεμόνων από τη δυναστεία Wittelsbach. Περιλαμβάνει ένα μουσείο που καταλαμβάνει περισσότερες από 110 αίθουσες, 11 ανάκτορα, μια αίθουσα συναυλιών και ένα θέατρο.

6. BMW World

Η BMW φημίζεται για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες της. Η Βαυαρία είναι η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης αυτοκινήτου BMW. Εδώ βρίσκονταν τα πρώτα εργοστάσια αεροσκαφών. Τα οποία μετά τον παγκόσμιο πόλεμο με κράτησαν στα αυτοκίνητα. Κάπως έτσι εμφανίστηκε ένα αναγνωρίσιμο brand. Σε αυτό το μουσείο, μπορείτε να δείτε τα προϊόντα της εταιρείας από την ίδρυσή της. Πολλά σπάνια και ενδιαφέροντα ρετρό μοντέλα του περασμένου αιώνα εκτίθενται ακόμη εκεί.

5. Ανάκτορο Nymphenburg

Το ανακτορικό συγκρότημα, που ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της αρχαίας βαυαρικής δυναστείας Wittelsbach. Το πάρκο γύρω από το κτίριο του παλατιού εκτείνεται σε μια έκταση 210 εκταρίων. Η λαμπρότητα και η ομορφιά της εσωτερικής διακόσμησης του Nymphenburg και μπορεί να συγκριθεί με το θρυλικό «παραμυθένιο» κάστρο Neuschwanstein. Το τμήμα του παλατιού που ήταν κλειστό για τους τουρίστες κατοικείται ακόμα από τους απογόνους του Wittelsbachs.

4. Μόναχο Frauenkirche

Καθολικός Καθεδρικός Ναός του Μονάχου με τον κύριο πύργο ύψους 99 μέτρων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πόλης, απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων από πάνω από το Frauenkirche. Πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση που εγκρίθηκε το 2004 με λαϊκή ψηφοφορία. Εργάστηκαν στην κατασκευή ναών τον 15ο αιώνα. Υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε 21 χιλιάδες ενορίτες. Αν και ο πληθυσμός της πόλης εκείνους τους αιώνες ήταν μόνο 14 χιλιάδες άτομα.

3. Hofbrauhaus

Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια μπύρας, που άνοιξε τις πρώτες του πόρτες στους πρώτους επισκέπτες στα μέσα του 17ου αιώνα. Στην αρχή, το δικαστήριο ήταν ένα ζυθοποιείο που βρίσκεται εδώ. Οι μεγάλες αίθουσες των ιδρυμάτων μπορούν να φιλοξενήσουν ταυτόχρονα έως και 5 χιλιάδες επισκέπτες. Η Hofbrauhaus έχει μια ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική. Έτσι, κάθε τουρίστας έχει την οικονομική δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικά είδη εξαιρετικής μπύρας και να απολαύσει τη γερμανική κουζίνα

2. Αγγλικός κήπος

Ένα από τα δημοφιλή πάρκο της πόλης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Σε αυτό το πάρκο, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο και μια σανίδα σε ειδικά καθορισμένους χώρους, καθώς και να παραγγείλετε μια βόλτα με άλογο ή απλά να περπατήσετε. Το πάρκο εκτείνεται από το κέντρο μέχρι το βόρειο τμήμα του Μονάχου για 5,7 χιλιόμετρα. Το καλοκαίρι πολλοί χλοοτάπητες γεμίζουν με ανθρώπους που κάνουν ηλιοθεραπεία, κάνουν πικνίκ ή απλώς κοιμούνται κάτω από τη σκιά των δέντρων.

1. Marienplatz

Η κεντρική πλατεία του Μονάχου, όπου αναπόφευκτα οδηγεί οποιαδήποτε τουριστική διαδρομή. Στο Μεσαίωνα, διοργανώνονται τουρνουά Ιπποτών και λειτουργεί ψαραγορά. Η Marienplatz ήταν η κεντρική πλατεία από την ίδρυση της πόλης. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι καταστήματα, δημοφιλή εστιατόρια και μια αγορά παντοπωλείου που βρίσκεται εδώ. Η πλατεία είναι πάντα ζωντανή και με αρκετό κόσμο.

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Μόναχο

12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο

Οι Καλύτεροι Ξενώνες στο Μόναχο

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.