Ο Μεγάλος Βούδας (Χονγκ Κονγκ)

Ο Μεγάλος Βούδας είναι ένα μεγάλο χάλκινο άγαλμα του Βούδα , που ολοκληρώθηκε το 1993 και βρίσκεται στο Ngong Ping , στο νησί Lantau , στο Χονγκ Κονγκ.

Το άγαλμα βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι Po Lin και συμβολίζει την αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης , ανθρώπων και πίστης. Είναι ένα σημαντικό κέντρο του Βουδισμού στο Χονγκ Κονγκ και είναι επίσης τουριστικό αξιοθέατο. 

Η βάση του αγάλματος είναι ένα μοντέλο του Βωμού του Ουρανού ή του Επίγειου Όρους του Τιάν Ταν , του Ναού του Ουρανού στο Πεκίνο.

Ένα από τα πέντε μεγάλα αγάλματα του Βούδα στην Κίνα, είναι ενθρονισμένο σε έναν λωτό στην κορυφή ενός βωμού με τρεις εξέδρες.

 Γύρω του βρίσκονται έξι μικρότερα χάλκινα αγάλματα γνωστά ως «Η Προσφορά των Έξι Ντέβας » που ποζάρουν προσφέροντας λουλούδια, θυμίαμα, λάμπα, αλοιφή, φρούτα και μουσική στον Βούδα.

διαβάστε επισης   12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο

Αυτά συμβολίζουν τις Έξι Τελειότητες της γενναιοδωρίας, της ηθικής, της υπομονής, του ζήλου, του διαλογισμού και της σοφίας, τα οποία είναι όλα απαραίτητα για τη φώτιση .

Το άγαλμα έχει ύψος 34 μέτρα (112 πόδια), ζυγίζει πάνω από 250 μετρικούς τόνους (280 κοντούς τόνους ) και κατασκευάστηκε από 202 μπρούτζινα κομμάτια.

Εκτός από τα εξωτερικά εξαρτήματα, υπάρχει ένα ισχυρό πλαίσιο από χάλυβα στο εσωτερικό για να υποστηρίξει το βαρύ φορτίο. Λέγεται ότι η φιγούρα μπορεί να φανεί στον κόλπο από το Μακάο σε μια καθαρή μέρα.

Οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν 268 σκαλιά για να φτάσουν στον Βούδα, αν και ο ιστότοπος διαθέτει επίσης έναν μικρό δρόμο με στροφές για οχήματα που παρέχει πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το δεξί χέρι του Βούδα είναι ανασηκωμένο, αντιπροσωπεύοντας την απομάκρυνση της θλίψης, ενώ το αριστερό ακουμπά ανοιχτό στην αγκαλιά του σε μια χειρονομία γενναιοδωρίας.

Βλέπει τον Βορρά, που είναι μοναδικός ανάμεσα στα μεγάλα αγάλματα του Βούδα, όπως όλα τα άλλα βλέπουν νότια.

Υπάρχουν επίσης τρεις όροφοι κάτω από το άγαλμα: οι αίθουσες του Σύμπαντος, της Καλοπροαίρετης Αξίας και της Μνήμης.

Ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά μέσα είναι ένα λείψανο του Γκαουτάμα Βούδα ,  που αποτελείται από μερικά από τα υποτιθέμενα αποτεφρωμένα λείψανά του.

Μόνο οι επισκέπτες που αγοράζουν προσφορά για τον Βούδα επιτρέπεται να δουν το λείψανο, μπαίνοντας για να το αφήσουν εκεί. Υπάρχει μια τεράστια σκαλιστή καμπάνα με εγγεγραμμένες εικόνες των Βούδων στην αίθουσα εκθέσεων.

Σχεδιάστηκε για να χτυπά κάθε επτά λεπτά, 108 φορές την ημέρα, συμβολίζοντας την απελευθέρωση 108 ειδών ανθρώπινων οργών.

Ιστορία 

Ο Μεγάλος Βούδας κατασκευάστηκε ξεκινώντας το 1990 και ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1993, την οποία οι Κινέζοι υπολογίζουν ως την ημέρα της φώτισης του Βούδα.

Όταν ολοκληρώθηκε το άγαλμα, μοναχοί από όλο τον κόσμο προσκλήθηκαν στην τελετή έναρξης.

Στη διαδικασία συμμετείχαν διακεκριμένοι επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στις 18 Οκτωβρίου 1999, το Ταχυδρομείο του Χονγκ Κονγκ εξέδωσε μια οριστική έκδοση γραμματοσήμων-ορόσημων, των οποίων η αξία 2,50 δολαρίων HK απεικονίζει τον Μεγάλο Βούδα.

Στις 22 Μαΐου 2012, εμφανίστηκε επίσης στην αξία των 3 δολαρίων HK του σετ Πέντε Φεστιβάλ, αυτό που γιορτάζει τη γέννηση του Βούδα Σακιαμούνι.

Η εταιρεία MTR εξέδωσε επίσης αναμνηστικό εισιτήριο με φωτογραφία του αγάλματος.

πρόσβαση

Είσοδος του Βούδα Τιάν Ταν

Το μοναστήρι Po Lin και ο Βούδας είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10:00 έως τις 17:30. Η πρόσβαση στο εξωτερικό του Βούδα είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει χρέωση εισόδου για να πάτε μέσα στον Βούδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην τοποθεσία με λεωφορείο ή ταξί, ταξιδεύοντας πρώτα στο Mui Wo (επίσης γνωστό ως “Silvermine Bay”) μέσω φέρι από τις αποβάθρες των Outlying Islands στο Central (προβλήτα Νο. 6) ή στο σταθμό Tung Chung μέσω του MTR ή με καλώδιο αυτοκίνητο.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια