Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες;

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες;

Για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες, με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να παρέχουν θερμές θερμοκρασίες στα χαμηλά 80s Fahrenheit. Ωστόσο, αυτή η περίοδος προσελκύει επίσης πλήθη αιχμής. Για να απολαύσετε τη γραφική θέα και να εξερευνήσετε πόλεις με λιγότερους τουρίστες, τα τέλη της άνοιξης, ιδιαίτερα τον Απρίλιο έως τον Μάιο, είναι ιδανικό, προσφέροντας ήπιο καιρό, ανθισμένα τοπία και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Colnago Cycling Festival.

Η περιοχή των ιταλικών λιμνών είναι μια από τις πιο γραφικές στον κόσμο, επομένως δεν είναι περίεργο που είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Η λίμνη Κόμο φημίζεται για τις λαμπερές βίλες και τις πόλεις της όπως το Μπελάτζιο, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια γεύση από την έντονη ζωή και να δείτε μια ή δύο διασημότητες.

Η λίμνη Garda είναι η αγαπημένη των ντόπιων οικογενειών, ενώ η λίμνη Maggiore είναι για αθλητικούς τύπους. Η περιοχή έχει επίσης πολλές άλλες όμορφες, μικρότερες λίμνες, ιδανικές για μια χαλαρωτική απόδραση σε εκπληκτικό αλπικό τοπίο.

Οι ιταλικές λίμνες είναι πολύ δημοφιλείς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη ώρα για να πάτε, ώστε να μπορείτε να περάσετε καλά και να απολαύσετε τον καλό καιρό. Συνεχίστε να διαβάζετε για συμβουλές σχετικά με το πότε πρέπει να πάτε, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για το πότε να κερδίσετε τα πλήθη.

25 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ευρώπη

10 ημέρες στην Ιταλία: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιταλία

Ο απόλυτος οδηγός για να επισκεφθείτε το Cinque Terre στην Ιταλία

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες αν ήλπιζατε να πάτε για μπάνιο είναι το καλοκαίρι, ενώ αν απλώς ήλπιζες απολαύστε το τοπίο, αργά την άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε.

Οι ιταλικές λίμνες βρίσκονται στη βόρεια ιταλική περιοχή της Λομβαρδίας και περιβάλλονται από τις Άλπεις, πράγμα που σημαίνει ότι το κλίμα είναι λίγο πιο δροσερό από τις ιταλικές ακτές ή άλλες περιοχές όπως η Σικελία.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, μέσες υψηλές θερμοκρασίες είναι στη μέση έως υψηλή δεκαετία του ’60, αν και οι νύχτες μπορεί να είναι ψυχρές. Τα πράγματα ζεσταίνονται μέχρι το καλοκαίρι. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες είναι στη χαμηλή δεκαετία του ’80 στην κλίμακα Φαρενάιτ.

ο θερμοκρασία νερού στις λίμνες είναι στο πιο ζεστό της, καθιστώντας αυτή την καλύτερη εποχή του χρόνου για κολύμπι, καγιάκ, θαλάσσιο σκι και μια ολόκληρη σειρά από άλλα αθλήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στις λίμνες.

Πολλές επιχειρήσεις γύρω από τις ιταλικές λίμνες λειτουργούν εποχιακά, επομένως θα έχετε τα περισσότερα πράγματα να κάνετε το καλοκαίρι. Οι περισσότερες εταιρείες που νοικιάζουν εξοπλισμό θαλάσσιων σπορ ή προσφέρουν μαθήματα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι.

Αξιοθέατα φιλικά προς τα παιδιά, όπως το διάσημο υδάτινο πάρκο Gardaland, είναι ανοιχτά μόνο από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το μειονέκτημα της επίσκεψης το καλοκαίρι είναι ότι πολλοί άλλοι συμφωνούν ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Ιταλικές Λίμνες. Τα πλήθη είναι σε υψηλό όλων των εποχών, όπως και οι περισσότερες τιμές.

Αν δεν θέλατε να κολυμπήσετε και απλώς θέλατε να εξερευνήσετε τις γραφικές πόλεις γύρω από τις λίμνες, τότε η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι στα τέλη της άνοιξης, μετά το Πάσχα. Ο καιρός είναι ήπιος, ιδανικός για βόλτα ή ακόμα και πεζοπορία.

Μετά το Πάσχα ξεκινά και επίσημα η τουριστική περίοδος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τον Μάιο ανοίγουν ακόμη και οι περισσότερες εποχιακές επιχειρήσεις. Οι ιταλικές λίμνες είναι ιδιαίτερα όμορφες την άνοιξη, όταν τα αγριολούλουδα στους λόφους των Άλπεων και τα δέντρα στις πόλεις είναι ανθισμένα.

Αν θέλετε να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες — χωρίς πλήθη τουριστών στο δρόμο σας — επισκεφθείτε το στα τέλη Απριλίου ή τον Μάιο. Υπάρχουν επίσης μεγάλες εκδηλώσεις γύρω από τις ιταλικές λίμνες την άνοιξη, κυρίως για τον εορτασμό του αθλητισμού καθώς και του τοπικού πολιτισμού.

Διαβάστε στη συνέχεια: 

Η φθηνότερη εποχή για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες είναι στις αρχές του φθινοπώρου όταν μπορείτε να έχετε εκπτώσεις σε ξενοδοχεία, χάρη στην εκτός εποχής. Η διαμονή είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα όταν ταξιδεύετε στις ιταλικές λίμνες, επομένως για να εξοικονομήσετε χρήματα, ταξιδέψτε όταν τα ξενοδοχεία προσφέρουν εκπτώσεις.

Το φθινόπωρο είναι η πιο προσιτή περίοδος για επίσκεψη από άποψη διαμονής. Ξενοδοχεία σε πόλεις όπως η Stresa προσφέρουν εκπτώσεις από 20% έως 30% στις τιμές και ακόμη περισσότερες σε σύγκριση με τις τιμές της περιόδου αιχμής.

Μερικοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στις ιταλικές λίμνες για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολλά ξενοδοχεία κλείνουν λόγω εκτός εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πολύ λιγότερες επιλογές για διαμονή.

Όσον αφορά τη μεταφορά, οι περισσότεροι διεθνείς επισκέπτες στις ιταλικές λίμνες πετούν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου. Οι φθηνότερες πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική είναι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε πτήσεις στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του φθινοπώρου, ειδικά από την Ευρώπη.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά μπορείτε επίσης να νικήσετε τα πλήθη το φθινόπωρο. Κάποιοι λένε ότι το φθινόπωρο είναι ακόμη και η πιο όμορφη εποχή για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες.

Ο ζεστός καιρός διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν και τα πλήθη τείνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο καιρός είναι πιο ψυχρός και τα φύλλα αρχίζουν να γυρίζουν.

Είναι μια όμορφη εποχή για να κάνετε πεζοπορία στους λόφους πάνω από τις ιταλικές λίμνες και να απολαύσετε πραγματικά τη μοναξιά της φύσης. Το φθινόπωρο είναι η εποχή του κρασιού στην Ιταλία και οι λόφοι γύρω από τις ιταλικές λίμνες καλύπτονται από οινοποιεία.

Επισκεφτείτε αυτό το διάστημα και θα πάρετε μέρος σε καταπληκτικά φεστιβάλ κρασιού, όπως το Φεστιβάλ Σταφυλιού και Κρασιού Bardolino, στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, και θα δοκιμάσετε την πρώτη σοδειά της σεζόν.

Για τον απόλυτο λιγότερο απασχολημένο χρόνο για να επισκεφθείτε το Ιταλικές λίμνες, ελάτε το χειμώνα. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, υπάρχουν πολύ λίγοι τουρίστες στην περιοχή. Λάβετε υπόψη ότι πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό επίσης κλείνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική στιγμή για να απολαύσετε τα κυκλοθυμικά τοπία των λιμνών το χειμώνα και ίσως να κάνετε μια τοπική διαμονή ή αγροτουρισμός, όπου μένετε σε μια τοπική φάρμα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες είναι το χειμώνα, όταν οι περισσότερες δραστηριότητες είναι κλειστές και ο καιρός είναι θλιβερός, αλλά τώρα πολλοί επισκέπτες παραπονιούνται ότι το καλοκαίρι είναι το χειρότερο λόγω της πολυκοσμίας.

Ο χειμώνας στις ιταλικές λίμνες είναι αρκετά κρύος και υγρός. Για παράδειγμα, μέσες θερμοκρασίες Ιανουαρίου στο Bardolino βρίσκονται στα χαμηλά 40s, με το υψηλότερο ποσοστό κάλυψης σύννεφων. Μπορεί να είναι αρκετά βροχερό κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Δεν είναι ο καλύτερος καιρός για πεζοπορία ή ακόμα και βόλτα στην πόλη. Μπορεί να νομίζετε ότι απλώς θα περάσετε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην περιοχή.

Οι περισσότερες πόλεις είναι θέρετρα και ζουν μόνο για την τουριστική περίοδο. Τα μικρότερα μέρη μετατρέπονται σε πλήρεις πόλεις-φαντάσματα εκτός εποχής, ακόμη και χωρίς εστιατόρια που λειτουργούν όλο το χρόνο.

Ωστόσο, πολλοί παραπονιούνται πλέον ότι το καλοκαίρι στις ιταλικές λίμνες γίνεται αφόρητο. Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες από το Μιλάνο κατακλύζουν δημοφιλείς λίμνες όπως η λίμνη Κόμο, καθιστώντας αδύνατο να πάρετε ένα τραπέζι καφέ, να κάνετε κράτηση σε εστιατόριο ή ακόμα και να περπατήσετε στις πόλεις.

Οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν είναι επίσης πολλοί, αυξάνοντας την τιμή των δωματίων του ξενοδοχείου. Αν γίνετε λίγο δημιουργικοί, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τις ιταλικές λίμνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η επίσκεψη στις δημοφιλείς πόλεις νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας επιτρέπει να αποφύγετε τα πλήθη των ημερήσιων ταξιδιωτών. Επιλέξτε να βασιστείτε κοντά σε μια λιγότερο δημοφιλή λίμνη, όπως η λίμνη Orta, για να απολαύσετε ό,τι καλύτερο από τις ιταλικές λίμνες χωρίς πολύ κόσμο.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Ιταλικές Λίμνες:

  • Κάντε κράτηση για καλοκαιρινά ταξίδια εκ των προτέρων. Η πολυκοσμία σημαίνει ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου γεμίζουν και ανεβάζουν τις τιμές τους για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
  • Φέρτε αδιάβροχο εξοπλισμό εκτός καλοκαιριού. Το τοπίο είναι τόσο καταπράσινο γιατί βρέχει συχνά. Ο χειμώνας είναι η πιο βροχερή εποχή, αλλά η άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν επίσης συχνές βροχές.
  • Φέρτε ένα επιπλέον στρώμα. Ακόμη και το καλοκαίρι, τα βράδια μπορεί να είναι ψυχρά. Λάβετε υπόψη ότι είστε κοντά στις Άλπεις!

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι πάντα καλό να έχετε περισσότερες πληροφορίες όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι, επομένως εδώ είναι μερικές άλλες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εύρεση της καλύτερης στιγμής για να επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες:

Πότε πρέπει να επισκεφτώ τις ιταλικές λίμνες;

Για να κολυμπήσετε, η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι το καλοκαίρι. Εάν θέλετε κυρίως να κάνετε πεζοπορία ή να εξερευνήσετε τις πόλεις, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι την άνοιξη.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Κόμο;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη λίμνη Κόμο είναι τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής από τις ιταλικές λίμνες και έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι.

Πόσο καιρό χρειάζεστε στις ιταλικές λίμνες;

Εάν ελπίζετε να εξερευνήσετε ολόκληρη την περιοχή, χρειάζεστε τουλάχιστον επτά ημέρες. Αν θέλετε απλώς να πάρετε μια γεύση από τις ιταλικές λίμνες, χρειάζεστε μόνο τρεις ημέρες.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη λίμνη Ματζόρε;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη λίμνη Maggiore είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή η λίμνη είναι δημοφιλής κυρίως για θαλάσσια σπορ, τα οποία είναι στα καλύτερά τους το καλοκαίρι.

Ποια είναι πιο ωραία, η λίμνη Κόμο ή η λίμνη Γκάρντα;

Η λίμνη Κόμο είναι πιο όμορφη και έχει πιο λαμπερές πόλεις, ενώ η λίμνη Γκάρντα είναι πιο φιλική για οικογένειες. Η απάντηση τελικά εξαρτάται από το τι ψάχνετε.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις ιταλικές λίμνες;

Το πότε θα επισκεφτείτε τις ιταλικές λίμνες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ψάχνετε. Για την καλύτερη γραφική θέα και βόλτες, η άνοιξη είναι η νέα καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε λόγω της έλλειψης πλήθους. Αν θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία και δεν σας πειράζει ο κόσμος, τότε το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και χωρίς κακή στιγμή για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι Ιταλικές Λίμνες. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.