Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Κούβα

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Κούβα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ξηρός, ιδανικός για παραλίες και υπαίθριες περιπέτειες. Είναι πιο δροσερό και λιγότερο βροχερό τότε, ιδανικό για να εξερευνήσετε ζωντανές πόλεις και ζούγκλες ή να απολαύσετε ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτή η σεζόν φιλοξενεί επίσης τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Τζαζ και Χαμπάνος της Αβάνας, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για εξερεύνηση της τοπικής κουλτούρας.

Η Κούβα είναι ένας από τους καλύτερους πολιτιστικούς προορισμούς στην περιοχή και μια δημοφιλής απόδραση με ζεστό καιρό. Η ζωντανή πρωτεύουσα της Αβάνας, με τα αυτοκίνητα αντίκες, τα ανακτορικά παλιά σπίτια και το ζωηρό φαγητό και τη μουσική κουλτούρα, είναι όπου οι περισσότεροι επισκέπτες ξεκινούν το ταξίδι τους.

Είναι μια νησιωτική χώρα, που σημαίνει ότι έχει όμορφες παραλίες που έχουν πολύ λιγότερο κόσμο από άλλους προορισμούς της Καραϊβικής. Άλλα δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν την εξερεύνηση των καταπράσινων πάρκων της ζούγκλας, την επίσκεψη στη μουσική σκηνή στο Σαντιάγο ντε Κούβα και την επίσκεψη σε λιγότερο γνωστές πόλεις με τους καλοδιατηρημένους αποικιακούς πυρήνες τους.

Ένα ταξίδι στην Κούβα απαιτεί λίγο περισσότερο προγραμματισμό από άλλους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πότε να πάτε. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας.

Διαβάστε επίσης:“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Ταξίδι στην Κούβα – Τι να δείτε σε 2 εβδομάδες

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, που είναι η ξηρή περίοδος του νησιού και πότε θα έχετε τον καλύτερο καιρό. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν την Κούβα στην ίδια κατηγορία με άλλα νησιά της Καραϊβικής επειδή έχει τόσο διαφορετική ιστορία και κοινωνία, είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της περιοχής της Καραϊβικής.

Αυτό σημαίνει ότι έχει τα ίδια κλίματα και καιρικά μοτίβα με άλλους κοντινούς προορισμούς, όπως οι Μπαχάμες. Η Κούβα έχει τροπικό κλίμα, με ζεστές θερμοκρασίες κάθε μήνα και ευδιάκριτες βροχοπτικές και ξηρές εποχές.

Μέσες ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες είναι 82–92 βαθμοί Φαρενάιτ (28–32 βαθμοί Κελσίου) όλο το χρόνο. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, συνήθως στη δεκαετία του ’80, γεγονός που διευκολύνει πολύ την εξερεύνηση.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των εποχών στην Κούβα είναι η βροχόπτωση. Η ξηρή περίοδος είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν η χώρα δέχεται μόνο μερικές ίντσες βροχής το μήνα.

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, το νησί δέχεται συχνές βροχοπτώσεις, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δυσάρεστο την εξερεύνηση. Ο Νοέμβριος έως τον Απρίλιο έχει τον καλύτερο καιρό στην Κούβα, κάτι που το καθιστά την καλύτερη εποχή για να πάτε στην παραλία.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ζεστές αλλά όχι τυμπαντικές, και μπορείτε να περιμένετε ηλιοφάνεια σχεδόν κάθε μέρα, οπότε κατευθυνθείτε σε ένα από τα θέρετρα όπως Βαραδέρο να δουλέψεις στο μαύρισμά σου.

Η ξηρή περίοδος είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το εσωτερικό. Δεδομένου ότι ο καιρός είναι πιο δροσερός, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία μέσα στη ζούγκλα χωρίς να σας κυριεύει η ζέστη.

Τα δάση είναι επίσης στο πιο ζωντανό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – εκτός από τα πολλά ενδημικά είδη πουλιών, το νησί γεμίζει με μεταναστευτικά πουλιά που φεύγουν από τον ψυχρότερο καιρό προς τα βόρεια.

Το πολιτιστικό ημερολόγιο στην Κούβα είναι ζωντανό όλο το χρόνο, αλλά μπορείτε να περιμένετε πολλά φεστιβάλ κατά την ξηρή περίοδο, ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Παρόλο που η χώρα δεν έχει επίσημη κρατική θρησκεία, η πλειοψηφία των Κουβανών εξακολουθεί να ακολουθεί τον Καθολικισμό.

Γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να περιμένετε ζωντανά φεστιβάλ σε πολλές πόλεις, όπως η διάσημη της Αβάνας παράνταςή πάρτι στο δρόμο που διπλασιάζονται ως διαγωνισμοί μεταξύ γειτονιών.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτό το διάστημα περιλαμβάνουν:

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Κούβα

Για εκπτώσεις σε καταλύματα και πτήσεις, η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι την άνοιξη, από τα τέλη Απριλίου έως τον Ιούνιο. Ο Απρίλιος εξακολουθεί να είναι μέρος της ξηρής περιόδου, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών τείνει να μειώνεται, ειδικά μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα.

Μέχρι τον Μάιο και τον Ιούνιο, πολλά δημοφιλή θέρετρα έχουν πολύ λιγότερους επισκέπτες. Παρόλο που η Κούβα είναι μια κομμουνιστική χώρα, οι δυνάμεις της αγοράς όπως η ζήτηση εξακολουθούν να επηρεάζουν την τιμή και όταν υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες, οι τιμές των καταλυμάτων τείνουν να είναι χαμηλότερες.

Ξενοδοχεία, θέρετρα και συγκεκριμένα σπίτια, ή οι κατοικίες εγκεκριμένες από την κουβανική κυβέρνηση, τείνουν να προσφέρουν τις καλύτερες εκπτώσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μπορείτε ακόμη να μείνετε σε ένα πρώην αρχοντικό στην Αβάνα ή σε ένα παραλιακό θέρετρο για την τιμή που θα πληρώνατε για οικονομικά καταλύματα κατά την περίοδο αιχμής.

Γενικά, τα σπίτια τείνουν να είναι η πιο προσιτή επιλογή. Το να φτάσετε στην Κούβα μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, ανεξάρτητα από το πότε το επισκεφτείτε. Λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ, υπάρχουν λιγότερες επιλογές για πτήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός για να αυξήσουν τις τιμές.

Η πτήση προς το Βαραδέρο είναι συνήθως πιο προσιτή από την πτήση προς την Αβάνα και οι πτήσεις τείνουν να είναι πιο προσιτές κατά τη χαμηλή περίοδο της άνοιξης.

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας.

Διαβάστε επίσης:15 καλύτερα Airbnbs στην Αβάνα, Κούβα

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κούβα

Εκτός από την άνοιξη, η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι το φθινόπωρο. ειδικά τον Σεπτέμβριο. Το φθινόπωρο, όπως και η άνοιξη, είναι η χαμηλή περίοδος στην Κούβα. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο ήσυχους μήνες γιατί είναι ένας από τους πιο βροχερούς μήνες του χρόνου.

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν ελαφρώς καλύτερο καιρό από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να έρχονται αργότερα τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ελάχιστος.

Η επίσκεψη στο τέλος της περιόδου των βροχών σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την Αβάνα, η οποία έχει πολύ λιγότερο κόσμο. Αν και βρέχει σχεδόν καθημερινά, οι περισσότερες βροχές είναι απογευματινές.

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε μαθήματα σάλσα ή να συμμετάσχετε σε άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, ειδικά επειδή οι ντόπιοι που εργάζονται στον τουρισμό θα είναι λιγότερο απασχολημένοι και θα έχουν περισσότερο χρόνο για συνομιλίες ένας προς έναν.

Αν δεν θέλετε άλλους ανθρώπους γύρω σας καθώς χαλαρώνετε στην παραλία, το τέλος του φθινοπώρου είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τα παραλιακά θέρετρα της Κούβας. Ο Νοέμβριος είναι η καλύτερη εποχή για διακοπές στην παραλία χωρίς κόσμο.

Οι βροχές λιγοστεύουν αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αξιοπρεπή καιρό. Αν και οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες για καταδύσεις, οι περιηγήσεις ξεκινούν ξανά.

Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της εποχής των τυφώνων, επομένως έχετε κατά νου ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τροπικών καταιγίδων εάν επισκεφθείτε αυτήν την περίοδο. Φροντίστε να ελέγξετε την πρόβλεψη, να εξασφαλίσετε καλή ασφάλιση και να παραμείνετε στη δυτική πλευρά του νησιού, η οποία δεν επηρεάζεται τόσο από τους τυφώνες.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κούβα

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής Ιουλίου και Αυγούστου, όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός και μπορείτε να περιμένετε πολλά πλήθη.

Η Κούβα είναι ζεστή όλο το χρόνο, κάτι που είναι υπέροχο όταν θέλεις να κολυμπήσεις τον Ιανουάριο, αλλά όχι τόσο καλό όταν φτάνει το πιο ζεστό μέρος του χρόνου. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι συνήθως πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Δεδομένου ότι τα καλοκαίρια της Κούβας είναι πολύ υγρά, συνήθως αισθάνεται ακόμα πιο ζεστό από αυτό που διαβάζει στο θερμόμετρο. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι επίσης ακριβώς στη μέση της περιόδου των βροχών της Κούβας. Η περίοδος των βροχών της Κούβας έχει λίγη ηρεμία στη μέση και δεν είναι τόσο βροχερή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όσο τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να περιμένετε συχνές βροχοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες θα βάλουν φραγμό σε οποιεσδήποτε διακοπές στην παραλία. Ο Αύγουστος σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της πιο έντονης περιόδου για την εποχή των τυφώνων, η οποία μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη.

Μπορεί να νομίζετε ότι ο χειρότερος καιρός σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι επισκέπτες τριγύρω, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες των καλοκαιρινών διακοπών για τα σχολεία στην Κούβα και σε άλλα μέρη της Βόρειας Αμερικής από όπου επισκέπτονται συνήθως τουρίστες, τόσο πολλές οικογένειες ταξιδεύουν αυτή την περίοδο.

Αναμένετε πολυσύχναστα θέρετρα και υψηλότερες τιμές. Εάν το επισκεφτείτε το καλοκαίρι, φέρτε υπομονή και μια τακτική αλλαγή ρούχων.

Το πλεονέκτημα είναι ότι αυτή είναι η περίοδος αιχμής των φεστιβάλ στην Κούβα, επομένως περιμένετε συχνά υπαίθρια χορευτικά πάρτι και άλλες εκδηλώσεις. Το αποκορύφωμα είναι το Καρναβάλι, το οποίο συμβαίνει τον Ιούλιο Σαντιάγο ντε Κούβα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή της καλύτερης ώρας για να επισκεφθείτε την Κούβα:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Κούβα;

Ο Απρίλιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Κούβα, επειδή ο καιρός είναι ακόμα ξηρός, αλλά τα πλήθη έχουν αραιώσει σε σύγκριση με την υπόλοιπη υψηλή περίοδο.

Τι μήνα είναι η εποχή των βροχών στην Κούβα;

Η περίοδος των βροχών στην Κούβα διαρκεί τους μήνες Μάιο-Νοέμβριο. Ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι πιο βροχεροί μήνες.

Ποιους μήνες είναι η εποχή των τυφώνων στην Κούβα;

Η περίοδος των τυφώνων στην Κούβα διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Αυτή είναι η ίδια με την εποχή των τυφώνων για την υπόλοιπη περιοχή της Καραϊβικής.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στην Αβάνα;

Όσον αφορά τον καιρό, η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Εάν επισκεφθείτε τον Απρίλιο ή τον Μάιο, τότε θα νικήσετε επίσης τα πλήθη και τις υψηλές τιμές.

Πόσες μέρες στην Κούβα είναι αρκετές;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον 14 ημέρες στην Κούβα. Η χώρα είναι αρκετά μεγάλη, με πολλές πόλεις και διαφορετικές περιοχές για εξερεύνηση, και θέλετε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να αντιμετωπίσετε προκλήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Κούβα είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν μπορείτε να έχετε τον καλύτερο καιρό. Οι υψηλότερες τιμές και τα μεγαλύτερα πλήθη αξίζουν τον κόπο για τον ήλιο και τις άνετες θερμοκρασίες. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Σχεδιάστε το ταξίδι μόνοι σας.

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.