Κωνσταντινούπολη

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τη La Sagrada Familia το 2023

Η Βαρκελώνη είναι ένας προορισμός που αιχμαλωτίζει τη φαντασία πολλών ταξιδιωτών, εν μέρει χάρη στην υπέροχη επιλογή από αξιοθέατα όπως η Basílica de la Sagrada Família. Αλλά με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στη Βαρκελώνη, πρέπει πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας όσο βρίσκεστε εκεί. Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να ακολουθήσετε ένα λεπτομερές δρομολόγιο στη Βαρκελώνη που σας δείχνει πώς να προγραμματίσετε το χρόνο σας κατά την επίσκεψή σας. 

Μια άλλη έξυπνη ιδέα είναι να αγοράσετε εκ των προτέρων εισιτήρια για τη Βασιλική ντε λα Σαγράδα Φαμίλια και άλλα αξιοθέατα της πόλης, ώστε να μην χάνετε το χρόνο σας περιμένοντας να μπείτε σε μια ουρά. Σε αυτόν τον οδηγό, δεν θα σας δείξουμε μόνο πώς να κάνετε κράτηση εισιτήρια για τη Σαγράδα Φαμίλια, αλλά παρέχουν επίσης όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν να επισκεφτείτε τη Σαγράδα Φαμίλια χωρίς ταλαιπωρία.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τη La Sagrada Família: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για τη Sagrada Família εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στη La Sagrada Família . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία αυτής της όμορφης βασιλικής από έναν ειδικό οδηγό.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 12 καλύτερες περιηγήσεις στη Βαρκελώνη, Ισπανία (2023)

  • 15 καλύτερα Airbnbs στη Βαρκελώνη
  • 12 Καλύτεροι Ξενώνες στη Βαρκελώνη

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για τη Sagrada Familia

Δεδομένου ότι η βασιλική είναι ένα τόσο δημοφιλές και εντυπωσιακό αξιοθέατο για να δείτε στη Βαρκελώνη, είναι λογικό να υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για τη La Sagrada Família. Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια για τη Σαγράδα Φαμίλια θα εξαρτηθεί από το πώς σας αρέσει να επισκέπτεστε μέρη και τις συνθήκες γύρω από το ταξίδι σας.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Είναι αυτονόητο ότι η αγορά εισιτηρίων εισόδου για τη Σαγράδα Φαμίλια αυτοπροσώπως όταν φτάσετε εκεί είναι η χειρότερη επιλογή για τους τουρίστες. Οι γραμμές για την απόκτηση εισιτηρίων για τη Basílica de la Sagrada Familia μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο ώρες, κάτι που είναι αρκετές ώρες καλύτερα για να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης. Επιπλέον, ποιος θέλει να στέκεται στον ήλιο του καλοκαιριού ή στη βροχή του χειμώνα για ώρες ατελείωτες; Αν δεν φτάσετε αυθόρμητα έξω από τη La Sagrada Familia και θέλετε να επισκεφθείτε, αυτή είναι μια επιλογή που καλύτερα να αποφύγετε. Η απόκτηση εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής είναι επίσης σχεδόν αδύνατη κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, όταν τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα.

2. Online κράτηση

Μια πολύ καλύτερη προσέγγιση για την απόκτηση εισιτηρίων La Sagrada Familia είναι να τα αγοράσετε εκ των προτέρων μέσω Διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αποφασίζετε ποια ώρα είναι πιο κατάλληλη για εσάς και το δρομολόγιό σας, αλλά θα λαμβάνετε επίσης εισιτήρια skip-the-line για τη Sagrada Familia, επιτρέποντάς σας να κατευθυνθείτε απευθείας.

Τώρα, υπάρχουν μερικά μέρη στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια. Για αρχή, υπάρχει ο επίσημος ιστότοπος της Σαγράδα Φαμίλια , όπου μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια απευθείας από το ίδρυμα που διευθύνει τη βασιλική. Αυτοί είναι οι φθηνότεροι τρόποι αγοράς εισιτηρίων, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο είναι η αυστηρή πολιτική αλλαγής/επιστροφής χρημάτων. Τα αιτήματα για ανταλλαγή ή επιστροφή χρημάτων πρέπει να υποβάλλονται τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή σας και απαιτούν «επίσημη απόδειξη» που να δικαιολογεί την αλλαγή.

Εάν προτιμάτε κάποια ευελιξία και ηρεμία, τότε πιστεύουμε ότι το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε εισιτήρια για τη Σαγράδα Φαμίλια είναι η κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου . Εξακολουθείτε να παίρνετε ακριβώς το ίδιο είδος εισιτηρίου, αλλά μπορείτε να ακυρώσετε άμεσα έως και 24 ώρες πριν από την επίσκεψή σας για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Τα εισιτήρια για γενική είσοδο επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη βασιλική με τον δικό τους ρυθμό με έναν ηχητικό οδηγό για να τους οδηγήσει. Ωστόσο, οι ακουστικοί οδηγοί σπάνια είναι τόσο καλοί όσο οι πραγματικοί, οπότε αν θέλετε να μάθετε σωστά για τη βασιλική, τότε είναι καλύτερο να κάνετε μια ξενάγηση στη Σαγκράδα Φαμίλια . Επισκεπτόμενοι με μια μικρή ομάδα ή μια ιδιωτική περιήγηση, έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε απευθείας από τον ξεναγό σας.

Για τις περιηγήσεις στη Σαγράδα Φαμίλια, έχετε δύο επιλογές, ανάλογα με το αν σας ενδιαφέρει να δείτε τη θέα από έναν από τους πύργους της βασιλικής. Οι περισσότεροι επισκέπτες τείνουν να επιλέγουν την περιήγηση στη βασιλική χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πύργοι , αλλά αν θέλετε να ανεβείτε με την κυλιόμενη σκάλα μέχρι το κατάστρωμα παρατήρησης του πύργου, τότε πηγαίνετε για την περιήγηση με τους πύργους που περιλαμβάνονται . Σημειώστε ότι οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους πύργους μόνο ως μέρος μιας ξενάγησης και μόνο όταν είναι διαθέσιμη η πρόσβαση στους πύργους.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στη Sagrada Familia

La Sagrada Familia Ώρες Λειτουργίας

Η La Sagrada Familia είναι ανοιχτή καθημερινά όλο το χρόνο, αλλά συνήθως έχει ποικίλες ώρες λειτουργίας ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Από τότε που άνοιξε ξανά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βασιλική έχει μεταφερθεί σε ώρες λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Ωστόσο, οι ώρες λειτουργίας της βασιλικής ενδέχεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων. Η τελική είσοδος είναι 45 λεπτά πριν από την ώρα κλεισίματος.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σαγκράδα Φαμίλια;

Όπως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια για τη La Sagrada Família και καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη, υπάρχουν καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε τη βασιλική. Συνήθως, αυτό το δημοφιλές αξιοθέατο της Βαρκελώνης είναι το πιο ήσυχο πρώτο πράγμα το πρωί της Δευτέρας, αλλά συνήθως θα βρείτε λιγότερους επισκέπτες εκεί γύρω στις 9:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. κάθε μέρα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν εναλλακτικά να περιμένουν μετά τις 5:00 μ.μ. όταν ο κόσμος τείνει να μειωθεί αισθητά. Η βασιλική είναι πιο πολυσύχναστη γύρω από το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Καθώς αυτή είναι και όταν η ζέστη του καλοκαιριού είναι στο χειρότερο της, αυτή δεν είναι η ώρα της ημέρας που θέλετε να μείνετε στην ουρά για να μπείτε μέσα. Ένας ακόμη λόγος για να εξασφαλίσετε εισιτήρια skip-the-line για Sagrada Familia, αν μπορείτε .

Μια φορά που καλύτερα να αποφύγετε εάν θέλετε να εξερευνήσετε ελεύθερα τη βασιλική είναι κάθε Κυριακή πρωί, όταν τελείται διεθνής λειτουργία. Αν και δεν υπάρχει χρέωση για τη θεία λειτουργία στη βασιλική, οι χώροι είναι περιορισμένοι και δεν θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ή να μάθετε για την κατασκευή και το σχεδιασμό της από έναν ξεναγό.

Όσοι θέλουν να έχουν τη Σαγκράδα Φαμίλια για τον εαυτό τους θα απογοητευτούν όταν μάθουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ειδικές νυχτερινές εκδρομές για επισκέψεις εκτός ωραρίου.

Πώς να φτάσετε στη Sagrada Familia

Η γενική είσοδος για τη La Sagrada Família βρίσκεται στο Carrer de la Marina. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στη βασιλική με το μετρό χρησιμοποιώντας τις γραμμές L2 και L5 και κατεβαίνοντας στο σταθμό Sagrada Família. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε εκεί ή να μετακινηθείτε στη Βαρκελώνη, φροντίστε να λάβετε την κάρτα δημόσιας συγκοινωνίας εκ των προτέρων .

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τη Sagrada Familia;

Τα εισιτήρια για τη La Sagrada Familia έχουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με το αν το επισκέπτεστε ανεξάρτητα ή με ξεναγό. Ένα εισιτήριο γενικής εισόδου για ενήλικες κοστίζει 26 € και περιλαμβάνει ηχητικό οδηγό, ενώ ένα εισιτήριο με τυπική ξενάγηση για ενήλικες κοστίζει 27 €.

Υπάρχει επίσης μια επιπλέον χρέωση εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε και τους πύργους της βασιλικής.

Οι φοιτητές και οι κάτω των 30 ετών μπορούν να λάβουν έκπτωση 2 € στο εισιτήριό τους όταν επιδείξουν σχετική ταυτότητα. Οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν επίσης έκπτωση στην είσοδο, ενώ τα παιδιά κάτω των 11 ετών εισέρχονται δωρεάν.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια La Sagrada Familia;

Τα εισιτήρια για τη Basílica de la Sagrada Familia μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά περίπου δύο μήνες νωρίτερα και έχουν καθοριστεί για μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Όταν αγοράζονται στο Διαδίκτυο, αυτά τα skip-the-line εισιτήρια για Sagrada Familia επιτρέπουν στους επισκέπτες να εισέλθουν χωρίς αναμονή. Τα εισιτήρια μπορούν να εμφανιστούν ως PDF ή με την Επίσημη Εφαρμογή Sagrada Familia στο smartphone σας, αν και μπορείτε επίσης να τα εκτυπώσετε εάν προτιμάτε.

Ξενοδοχεία κοντά στη Σαγκράδα Φαμίλια

Δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να μείνετε κοντά στη Sagrada Familia όταν επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη. Η πόλη διαθέτει ένα καλό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας που διευκολύνει τη μετακίνηση, και ειλικρινά, υπάρχουν άλλα μέρη της Βαρκελώνης που είναι πιο κοντά σε περισσότερα αξιοθέατα. Ωστόσο, αν προτιμάτε να μείνετε κοντά στη βασιλική, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Για να απολαύσετε μια ξεχωριστή διαμονή στη Βαρκελώνη, μόλις 400 μέτρα (1.300 πόδια) από τη Σαγκράδα Φαμίλια, σίγουρα δείτε το Hotel Barcelona 1882 . Αυτό το λαμπερό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων προσφέρει κομψά, μοντέρνα δωμάτια και εξαιρετικές ανέσεις που περιλαμβάνουν πισίνα στον τελευταίο όροφο και βεράντα με θέα στη βασιλική.

Για ένα μέρος διαμονής που εξισορροπεί την προσιτή τιμή με την άνεση, σκεφτείτε το Eurostars Monumental . Επίσης, περίπου 400 μέτρα (1.300 πόδια) από τη βασιλική, αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων διαθέτει κομψά, μοντέρνα δωμάτια, μερικά από τα οποία έχουν ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στους πύργους της Sagrada Familia.

Οι ταξιδιώτες με σακίδιο θα χαρούν να ακούσουν ότι το Generator Hostel Barcelona , ένας από τους καλύτερους ξενώνες στη Βαρκελώνη, απέχει λιγότερο από 20 λεπτά με τα πόδια από τη La Sagrada Família. Ο ξενώνας διαθέτει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, θέα στη βασιλική και ευχάριστα και ευγενικά μέλη του προσωπικού που έχουν στόχο να κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη.

Διαδικασία ασφαλείας στη Sagrada Familia

Καθώς η Σαγράδα Φαμίλια είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και σημαντικός τόπος λατρείας, υπάρχουν σημαντικές διαδικασίες ασφαλείας με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι επισκέπτες.

Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από αυτήν τη διαδικασία, επομένως βοηθά να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι περιλαμβάνει για να γίνει η είσοδός σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Ενώ όσοι έχουν εισιτήρια εισόδου για τη Σαγράδα Φαμίλια δεν θα χρειαστεί να κάνουν ουρά για να πάρουν τα εισιτήριά τους, πρέπει να παραμείνουν στην ουρά για τον έλεγχο ασφαλείας. 

Κατά τον έλεγχο ασφαλείας θα ελεγχθούν όλες οι τσάντες, τα σακίδια και οι αποσκευές. Ενώ οι αποσκευές επιτρέπονται τεχνικά μέσα, η εκκλησία συμβουλεύει τους επισκέπτες να μην τις φέρουν μαζί τους καθώς δεν υπάρχουν ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων κατά την επίσκεψή σας. Δεν επιτρέπονται καπέλα, εκτός από αυτά που φοριούνται για λόγους που σχετίζονται με πεποιθήσεις.

Ως τόπος λατρείας, η Sagrada Familia έχει επίσης απαιτήσεις για το πώς ντύνονται οι επισκέπτες. Για να δείξουν σεβασμό, οι επισκέπτες καλούνται να μην φορούν διαφανή ρούχα, μαγιό, κοντές φούστες ή αμάνικα μπλουζάκια.

Συχνές ερωτήσεις – Στοιχεία για τη Σαγκράδα Φαμίλια

Τι είναι η Sagrada Familia;

Η La Sagrada Família είναι μια μικρή βασιλική της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και όχι καθεδρικός ναός, παρά την κοινή παρανόηση.

Πού βρίσκεται η Sagrada Familia;

Η Basílica de la Sagrada Família βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία της γειτονιάς Eixample της Βαρκελώνης. Η τοποθεσία του είναι σχετικά μακριά από άλλα δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, όπως η Γοτθική Συνοικία και το Parc Güell.

Πότε ξεκίνησε η Sagrada Familia;

Η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου 1882, ως νέα εκκλησία και όχι ως ανακαίνιση ή αποκατάσταση ενός υπάρχοντος τόπου λατρείας.

Πότε θα τελειώσει η Sagrada Familia;

Η βασιλική εξακολουθεί να κατασκευάζεται πολύ περισσότερα από 100 χρόνια μετά την τοποθέτηση της πρώτης πέτρας το 1882. Έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχουν ελπίδες να ολοκληρωθεί η βασιλική έως το 2026. Αυτό το έτος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα από το θάνατο του Αντόνι Γκαουντί , ο οραματιστής πίσω από τον σχεδιασμό του. Ωστόσο, η La Sagrada Familia καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο XVI στις 7 Νοεμβρίου 2010.

Ποιος σχεδίασε τη Sagrada Familia;

Ο αρχικός αρχιτέκτονας πίσω από το σχέδιο της Sagrada Familia ήταν ένας άνδρας ονόματι Francisco de Paula del Villar, ο οποίος οραματίστηκε μια νεογοτθική εμφάνιση για το κτίριο. Ωστόσο, ο Villar αντικαταστάθηκε ένα χρόνο μετά την ανακαίνιση από τον Antoni Gaudí, έναν μοντερνιστή αρχιτέκτονα υπεύθυνο για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και μοναδικά κτίρια της Βαρκελώνης. Ο Γκαουντί εργάστηκε αποκλειστικά στη βασιλική από το 1914 μέχρι το θάνατό του το 1926.

Γιατί χτίστηκε η Sagrada Familia;

Ένα ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας της La Sagrada Família είναι ότι ήταν ο Josep Maria Bocabella, ιδιοκτήτης τοπικού βιβλιοπωλείου και φιλάνθρωπος, που συνέλαβε την ιδέα για τη La Sagrada Família μετά από ένα ταξίδι στη Ρώμη το 1872. Ήθελε μια καθολική εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Οικογένεια στη Βαρκελώνη και έτσι αγόρασε τη γη για την εκκλησία και προσέλαβε τον πρώτο αρχιτέκτονα του έργου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Λειτουργία στη Sagrada Familia;

Ναι, είναι δυνατό να παρακολουθείτε τη διεθνή λειτουργία στη Sagrada Familia κάθε Κυριακή. Λειτουργία τελείται στις 9:00 π.μ. σε πολλές γλώσσες. και δεν υπάρχει χρέωση για τη συμμετοχή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως είναι καλύτερο να φτάσετε νωρίς.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει τώρα να είστε καλά προετοιμασμένοι για την επίσκεψή σας στη La Sagrada Familia. Η λήψη των σωστών αποφάσεων όσον αφορά την αγορά των εισιτηρίων σας για τη La Sagrada Familia μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στη συνολική σας απόλαυση της εμπειρίας.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 3 ημέρες στη Βαρκελώνη: Το τέλειο δρομολόγιο στη Βαρκελώνη

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.