Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την γκαλερί Borghese

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα ολοκληρωμένο δρομολόγιο για την Ιταλία χωρίς τη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, σε αυτήν. Η ιταλική πρωτεύουσα είναι περισσότερο γνωστή στους τουρίστες για τα ιστορικά της ορόσημα όπως το Κολοσσαίο και το Πάνθεον, αλλά μην παραβλέψετε σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα όπως η Πινακοθήκη Borghese (ιταλικά: Galleria Borghese), με την υπέροχη συλλογή έργων τέχνης της Αναγέννησης. Επίσης, θα πρέπει σίγουρα να είναι στο δρομολόγιό σας στη Ρώμη.

Σε αντίθεση με μερικά από τα πιο εμβληματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρώμη, η επίσκεψη στη Γκαλερί Μποργκέζε δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε απλά από μια ιδιοτροπία. Τα εισιτήρια εδώ μπορεί να εξαντληθούν γρήγορα και οι επισκέψεις γίνονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, επομένως αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας εάν θέλετε να πάτε. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τη Γκαλερί Μποργκέζε, θα τονίσει τη σημασία των εισιτηρίων παράκαμψης για τη Γκαλερί Μποργκέζε και θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε διάφορες άλλες πτυχές της επίσκεψής σας.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την γκαλερί Borghese: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για την γκαλερί Borghese εκ των προτέρων ή να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στην γκαλερί Borghese . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς όχι μόνο μπορείτε να παραλείψετε τις μεγάλες ουρές, αλλά μπορείτε επίσης να μάθετε για τα μυστικά, τις ιστορίες και τις τεχνικές ζωγραφικής που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς στο μουσείο από έναν ειδικό οδηγό. 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης :   3 Ημέρες στη Φλωρεντία: Το τέλειο δρομολόγιο της Φλωρεντίας

  • Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Φλωρεντία
  • Τι να κάνετε στο Λονδίνο δωρεάν

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για την γκαλερί Borghese

Επειδή είναι ένα τόσο δημοφιλές αξιοθέατο μεταξύ των τουριστών, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε εισιτήρια για την γκαλερί Borghese. Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μια προσέγγιση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, ανάλογα με το πόσο οργανωμένοι είναι και πώς τους αρέσει να βλέπουν αξιοθέατα. Παρακάτω θα εξηγήσουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τη Γκαλερί Μποργκέζε για κάθε προσέγγιση, ώστε να μπορέσετε να βρείτε ποια προτιμάτε.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Αν και είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια για την Πινακοθήκη Borghese στο μουσείο όταν φτάσετε, θα σας συμβουλεύαμε να μην ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση της τελευταίας στιγμής. Όχι μόνο θα χρειαστεί να περάσετε χρόνο περιμένοντας στην ουρά στο γραφείο εισιτηρίων, κάτι που φαίνεται σαν χαμένο, αλλά δεν υπάρχει επίσης καμία εγγύηση ότι θα μείνουν εισιτήρια. Ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος στη γκαλερί και έτσι τα εισιτήρια μπορούν να εξαντληθούν γρήγορα, αφήνοντας λίγες ή καθόλου επιλογές, αν απλώς εμφανιστείτε για να τα αποκτήσετε.

2. Online κράτηση

Αν ξέρετε ότι θέλετε να δείτε τη Γκαλερί Μποργκέζε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Ρώμη, τότε η κράτηση εισιτηρίων για τη Γκαλερί Μποργκέζε πριν πάτε είναι σίγουρα η πιο έξυπνη προσέγγιση.

Κάνοντας κράτηση εκ των προτέρων, μπορείτε να επιλέξετε την ακριβή ώρα της επίσκεψής σας, η οποία θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε τις άλλες δραστηριότητες περιήγησης στα αξιοθέατα γύρω από την προγραμματισμένη επίσκεψή σας. Ενώ η online κράτηση είναι πιο ακριβή, απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα των skip-the-line εισιτηρίων της Borghese Gallery και τη βεβαιότητα ότι το εισιτήριό σας έχει ταξινομηθεί με ασφάλεια.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Γκαλερί Borghese , αλλά αυτή η προσέγγιση έχει τα μειονεκτήματά της. Πρώτον, ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πάντα, και όταν λειτουργεί, σας ανακατευθύνει σε μια ανεξάρτητη εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων της οποίας τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται.

Αντίθετα, συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου , καθώς είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση και ακυρώνετε έως και 24 ώρες νωρίτερα για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αυτά τα εισιτήρια μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά συνοδεύονται επίσης από έναν οικοδεσπότη που θα σας υποδεχτεί κατά την άφιξη και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτήν την εμπειρία, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στην γκαλερί Borghese. Με αυτήν την ξενάγηση , θα λάβετε ένα εισιτήριο skip-the-line και θα περάσετε το χρόνο σας στο μουσείο, παρουσιάζοντας ζωντανή ξεναγό και μαθαίνοντας περισσότερα για το έργο τέχνης από ό,τι θα κάνατε αν πηγαίνατε μόνοι σας. Επιπλέον, σε αυτήν την περιοδεία δεν θα περιηγείστε μόνο στην Πινακοθήκη Borghese. θα εμφανιστείτε και στους υπόλοιπους κήπους.

4. Αγοράστε μια κάρτα Roma

Μια χρήσιμη επιλογή για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν πολλά αξιοθέατα ενώ βρίσκονται στη Ρώμη είναι το Roma Pass . Αυτό το τουριστικό πάσο λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα άλλα εισιτήρια της πόλης που μπορεί να έχετε συναντήσει, καθώς παρέχεται με δωρεάν είσοδο μόνο σε ένα ή δύο αξιοθέατα, ανάλογα με το πάσο που θα πάρετε. Ωστόσο, διαθέτει επίσης μειωμένες τιμές για όλα τα άλλα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται, καθώς και δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μερικά αξιοθέατα που περιλαμβάνονται στο πέρασμα είναι το Κολοσσαίο, το Castel Sant’Angelo και η Αγορά του Τραϊανού.

Για να χρησιμοποιήσετε το Roma Pass στην γκαλερί Borghese, θα πρέπει να κάνετε κράτηση για μια ώρα εισόδου πριν από την επίσκεψή σας και να πληρώσετε το τέλος κράτησης.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στην γκαλερί Borghese

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την γκαλερί Borghese;

Σε αντίθεση με τόσα πολλά τουριστικά αξιοθέατα, η εμπειρία σας στην γκαλερί Borghese δεν θα επηρεαστεί πραγματικά από το πότε αποφασίσετε να πάτε. Το μουσείο είναι σε μεγάλο βαθμό μια εσωτερική δραστηριότητα, επομένως ο καιρός έχει πραγματικά σημασία μόνο αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο έξω στους κήπους.

Όσον αφορά την αποφυγή συνωστισμού ενώ βρίσκεστε εκεί, αυτό έχει ήδη γίνει για εσάς, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος για κάθε χρόνο εισόδου/εξόδου. Αυτό σημαίνει ότι το μουσείο μπορεί να είναι τόσο απασχολημένο. Ωστόσο, εάν θέλετε η εμπειρία σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ήσυχη, τότε μπορεί να θέλετε να επιδιώξετε μια επίσκεψη καθημερινά, είτε το πρώτο πράγμα το απόγευμα είτε στην τελευταία προγραμματισμένη ώρα.

Ο χρόνος της επίσκεψής σας είναι πραγματικά πολύ σημαντικός κατά τα στάδια προγραμματισμού. Οι χρονοθυρίδες που είναι πιθανό να εξαντληθούν γρηγορότερα από άλλες είναι αυτές τα Σαββατοκύριακα και η ώρα 11:00, καθώς οι επισκέπτες θέλουν να πάνε για μεσημεριανό γεύμα μετά.

Ώρες Λειτουργίας Γκαλερί Borghese

Η γκαλερί Borghese είναι ανοιχτή κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός Δευτέρας και είναι κλειστή την 1η Ιανουαρίου και τις 25 Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας του μουσείου είναι από τις 9:00 έως τις 19:00, με τελευταία είσοδο στις 17:45.

Πώς να φτάσετε στην γκαλερί Borghese

Τα αξιοθέατα της Ρώμης είναι διάσπαρτα στο κέντρο της πόλης, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο για να τα προσεγγίσετε ανάλογα με την προέλευσή σας. Στην περίπτωση της γκαλερί Borghese, μπορείτε να περπατήσετε σε αυτήν από μερικά αξιοθέατα όπως τα Ισπανικά Σκαλιά ή η Piazza del Popolo. Διαφορετικά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε εκεί.

Για να φτάσετε εκεί με το μετρό, πάρτε τη γραμμή Α προς τους σταθμούς Flaminio ή Spagna. Από εκεί, μπορείτε να περπατήσετε στους κήπους της Villa Borghese για 20 λεπτά ή να πάρετε το τραμ Νο. 2 από το Flaminio. Υπάρχουν επίσης πολλά λεωφορεία που μπορούν να σας μεταφέρουν στο μουσείο, με ιδιαίτερα χρήσιμα τα λεωφορεία 92 και 910 από τον σιδηροδρομικό σταθμό Roma Termini προς τη στάση Pinciana/Museo Borghese.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια της Γκαλερί Borghese;

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των εισιτηρίων για την γκαλερί Borghese είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Αν και τα εισιτήρια της Borghese Gallery δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, υπάρχουν μία ή δύο ιδιορρυθμίες που θα θέλετε να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε την επίσκεψή σας.

Κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας , θα πρέπει να επιλέξετε μια προγραμματισμένη ώρα από τις διαθέσιμες ώρες. Οι ώρες εισόδου χωρίζονται σε βάρδιες δύο ωρών, η καθεμία με ανώτατο όριο 180 επισκέπτες.

Σε αντίθεση με άλλα μουσεία όπου μπορείτε να μείνετε μέσα όσο θέλετε, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να εγκαταλείψουν το μουσείο στο τέλος της δίωρης βάρδιας τους. Εξαιτίας αυτού, φροντίστε να επιλέξετε μια ώρα εισόδου για την οποία θα μπορείτε να είστε στην ώρα σας.

Αφού κλείσετε το εισιτήριό σας, μπορείτε να επιλέξετε είτε να το εκτυπώσετε είτε να το αποθηκεύσετε στο smartphone σας για να το παρουσιάσετε όταν φτάσετε την ημέρα.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για την γκαλερί Borghese;

Το κόστος των εισιτηρίων για τη Γκαλερί Μποργκέζε εξαρτάται από το αν τα αγοράζετε ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, καθώς και από το αν δικαιούστε εκπτώσεις.

Τα εισιτήρια της Γκαλερί Borghese για γενική είσοδο κοστίζουν 13 € για ενήλικες και 2 € για νέους της ΕΕ ηλικίας 18 έως 25 ετών. είναι δωρεάν για επισκέπτες κάτω των 18 ετών. Ένα τέλος κράτησης 2 € και ένα επιπλέον κόστος υπηρεσιών 2 € προστίθενται σε κάθε εισιτήριο κατά την ηλεκτρονική κράτηση.

Οι ενήλικες μπορούν να λάβουν εισιτήρια με έκπτωση 8 € για την τελευταία είσοδο της ημέρας. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν την πρώτη Κυριακή του μήνα, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε την κράτηση και τα τέλη υπηρεσιών για να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Οι επισκέπτες με αναπηρία και ένας από τους συνοδούς τους μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν και δεν χρειάζεται να πληρώσουν το τέλος κράτησης. Οι ακουστικοί οδηγοί διατίθενται από το εκδοτήριο εισιτηρίων με 5€.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για την γκαλερί Borghese

Η Ρώμη είναι μια μεγάλη πόλη με πολλές διαφορετικές συνοικίες και γειτονιές όπου μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε. Πραγματικά δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε μια πιο βολική περιοχή για να εξερευνήσετε την πόλη από την περιοχή γύρω από τους Κήπους της Βίλα Μποργκέζε, καθιστώντας την ένα προνομιακό μέρος για τους τουρίστες να εδρεύουν. Αν και θα βρείτε πολλά καταλύματα εδώ, ειδικά στη γειτονιά Ludovisi, ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Η πολυτέλεια και η περιποίηση είναι στο μενού με τη διαμονή στο απίστευτο Sofitel Roma Villa Borghese . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που βρίσκεται απέναντι από τους κήπους, διαθέτει υπέροχα επιμελημένα δωμάτια, καθώς και σαλόνι στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο, μπαρ και εστιατόριο.

Η εξισορρόπηση του κόστους και της άνεσης στη Ρώμη δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε με επιλογές όπως το Magica Luna Boutique Hotel – Roma . Αυτό το boutique ξενοδοχείο απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από το μουσείο και διαθέτει κομψά δωμάτια με όλες τις βασικές ανέσεις που χρειάζεστε για μια ευχάριστη διαμονή. Μια άλλη επιλογή για εξαιρετική διαμονή μεσαίας κατηγορίας είναι να δείτε τον οδηγό μας για τα καλύτερα Airbnbs στη Ρώμη.

Τα οικονομικά καταλύματα είναι ελλιπή σε αυτό το μέρος της Ρώμης, με τον ξενώνα RomeHello να είναι η πλησιέστερη επιλογή για διαμονή σε προσιτές τιμές. Οι επισκέπτες έχουν την επιλογή τους από κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια σε αυτόν τον καθαρό και κοινωνικό ξενώνα, εκτός από προνόμια όπως ένα μπαρ και μια κοινόχρηστη αυλή όπου μπορείτε να κάνετε παρέα και να συναντήσετε κόσμο. Άλλοι υπέροχοι ξενώνες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό μας για ξενώνες στη Ρώμη.

Διαδικασία ασφαλείας στην γκαλερί Borghese

Όλοι οι επισκέπτες του μουσείου θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο ασφαλείας προτού τους επιτραπεί η είσοδος. Γνωρίζοντας τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε μέσα στο μουσείο θα σας βοηθήσει να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη και θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας πιο γρήγορα. Τα αντικείμενα που απαγορεύονται από το μουσείο περιλαμβάνουν αποσκευές, καρότσια, φαγητό και ποτό, ομπρέλες, μπαστούνια για selfie και τρίποδα. Υπάρχει ένα βεστιάριο στο υπόγειο του μουσείου για αυτά τα αντικείμενα, αλλά εκεί δεν μπορούν να αποθηκευτούν μεγάλες αποσκευές.

Επίσκεψη στην γκαλερί Borghese με αναπηρία

Επειδή η γκαλερί Borghese βρίσκεται μέσα σε ένα ιστορικό κτήριο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που μπορεί να συναντήσουν οι επισκέπτες με αναπηρία. Οι επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πίσω είσοδο του κτιρίου καθώς δεν έχει σκάλες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ μέσα για να περάσουν μεταξύ των ορόφων.

Το πιο αξιοσημείωτο ζήτημα προσβασιμότητας είναι ότι ενώ το μουσείο μπορεί να φιλοξενήσει τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων, οι επισκέπτες πρέπει να αφήσουν την προσωπική τους αναπηρική καρέκλα και να χρησιμοποιήσουν αυτή που παρέχεται από το μουσείο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανελκυστήρας του μουσείου είναι αρκετά μικρός και τα αναπηρικά καροτσάκια του μουσείου μπορούν να χωρέσουν μέσα του.

Συχνές Ερωτήσεις – Στοιχεία για τη Γκαλερί Μποργκέζε

Τι είναι η γκαλερί Borghese;

Η γκαλερί Borghese, ή Galleria Borghese, είναι μια γκαλερί τέχνης στη Ρώμη που φιλοξενεί έργα τέχνης από τη συλλογή Borghese που ανήκει στην οικογένεια Borghese της Ρώμης.

Πότε χτίστηκε η γκαλερί Borghese;

Η κατασκευή της Villa Borghese Pinciana, της βίλας στην οποία στεγάζεται η γκαλερί Borghese, ξεκίνησε το 1605.

Πόσο χρονών είναι η γκαλερί Borghese;

Η γκαλερί Borghese άνοιξε για το κοινό το 1903.

Ποιος έχτισε την γκαλερί Borghese;

Ο αρχιτέκτονας Flaminio Ponzio σχεδίασε τη Villa Borghese Pinciana υπό τις οδηγίες του καρδινάλιου Scipione Borghese.

Πού βρίσκεται η γκαλερί Borghese;

Η γκαλερί Borghese βρίσκεται στους κήπους Villa Borghese της συνοικίας Quartiere III Pinciano στα βόρεια της κεντρικής Ρώμης.

Αυτό περίπου το κάνει για αυτόν τον οδηγό για τη Γκαλερί Μποργκέζε. Ας ελπίσουμε ότι τώρα αντιλαμβάνεστε πόσο χρήσιμο είναι να οργανώνετε εισιτήρια για τη Γκαλερί Borghese και να προγραμματίζετε την επίσκεψή σας εκ των προτέρων.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Μιλάνο

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.