Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Sainte-Chapelle στο Παρίσι

Το Παρίσι δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ατελείωτη προβολή όμορφων και αξιομνημόνευτων τόπων για επίσκεψη. Είτε έχετε μόνο 36 ώρες στο Παρίσι είτε μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνετε από πράγματα να κάνετε, επομένως είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα σε ειδικά αξιοθέατα όπως το συναρπαστικό παρεκκλήσι του Sainte-Chapelle.

Η επίσκεψη στο Sainte-Chapelle με τα μαγευτικά βιτρό παράθυρα είναι βέβαιο ότι θα είναι το αποκορύφωμα του ταξιδιού σας, επομένως είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον σωστό προγραμματισμό. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι η οργάνωση εισιτηρίων για το Sainte-Chapelle, καθώς η τακτοποίησή τους εκ των προτέρων σας επιτρέπει να αποφασίσετε ακριβώς πότε και πώς θα επισκεφθείτε. Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Sainte-Chapelle με όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρειαστείτε.

Διαβάστε επίσης:Οι 10 καλύτερες περιηγήσεις στο Παρίσι, Γαλλία (2023)

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Sainte-Chapelle: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε να αγοράσετε το εισιτήριο εισόδου σας στο Sainte-Chapelle εκ των προτέρων εδώ .

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Sainte-Chapelle

Το Sainte-Chapelle είναι ένα τόσο όμορφο και μνημειακό αξιοθέατο στο Παρίσι που προσελκύει φυσικά πολλούς επισκέπτες. Λόγω της δημοτικότητάς του, υπάρχουν πολλές επιλογές για την απόκτηση εισιτηρίων που ταιριάζουν στα διαφορετικά είδη εμπειριών που μπορεί να αναζητούν οι άνθρωποι. Παρακάτω θα σας δείξουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Sainte-Chapelle για κάθε μία από τις επιλογές, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε την καλύτερη προσέγγιση για εσάς.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Ανεξάρτητα από το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο που μιλάτε, σπάνια είναι καλή ιδέα να περιμένετε μέχρι να φτάσετε για να οργανώσετε τα εισιτήριά σας. Αγοράζοντας εισιτήρια για το Sainte-Chapelle την τελευταία στιγμή, χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας στο Παρίσι περιμένοντας σε μια ουρά, κάτι που θα μπορούσατε εύκολα να αποφύγετε. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί για τις επόμενες ώρες εισόδου και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αργότερα μέσα στην ημέρα για να μπείτε μέσα. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, θα βρείτε το εκδοτήριο εισιτηρίων στο Place du Châtelet.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και ταλαιπωρία, συνιστούμε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Sainte-Chapelle online πριν πάτε. Όχι μόνο θα αποφύγετε να περιμένετε στην ουρά όταν φτάσετε, αλλά θα μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε τα άλλα αξιοθέατα γύρω από την δεσμευμένη ώρα εισόδου.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Sainte-Chapelle μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του παρεκκλησιού . Ωστόσο, αυτά τα εισιτήρια δεν αλλάζουν και δεν επιστρέφονται. Αντίθετα, σας προτείνουμε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για το Sainte-Chapelle μέσω αυτού του συνδέσμου , καθώς μπορείτε να ακυρώσετε αυτά τα εισιτήρια έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

3. Κλείστε ένα πακέτο εισιτηρίων

Το Sainte-Chapelle δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον αξιοθέατο στο Île de la Cité. Μάλιστα, πολλοί τουρίστες επισκέπτονται επίσης το Conciergerie, ένα όμορφο γοτθικό παλάτι, ενώ βρίσκονται στο νησί. Αυτό που κάνει αυτόν τον συνδυασμό αξιοθέατων τόσο ελκυστικό είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα πακέτο εισιτηρίων που περιλαμβάνει είσοδο και στα δύο αξιοθέατα σε μειωμένη τιμή. Αν και αυτό το πακέτο μπορεί να αγοραστεί από τον επίσημο ιστότοπο, συνιστούμε και πάλι να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου για δωρεάν ακύρωσή του έως και 24 ώρες πριν την κράτηση.

4. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Αν και δεν είναι καλά δημοσιευμένο, είναι δυνατό να περιηγηθείτε στο Sainte-Chapelle με έναν ξεναγό. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Sainte-Chapelle, που στην πραγματικότητα είναι μια κοινή ξενάγηση στο παρεκκλήσι και στο κοντινό Conciergerie. Δυστυχώς, οι εκδρομές πραγματοποιούνται λίγες μόνο φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, επομένως θα πρέπει να είστε τυχεροί για να δουλέψετε.

5. Αγοράστε ένα City Pass

Οι τουρίστες που θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα ενώ επισκέπτονται το Παρίσι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λάβουν ένα από τα πάσο της πόλης. Με ένα πάσο πόλης, έχετε δωρεάν είσοδο σε μια τεράστια ποικιλία από αξιοθέατα γύρω από την πόλη σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό,τι αν πληρώσατε για το καθένα ξεχωριστά.

Το Παρίσι έχει στην πραγματικότητα δύο πάσες, το καθένα με τα πλεονεκτήματά του. Το Paris Museum Pass είναι η φθηνότερη από τις επιλογές και διαθέτει πρόσβαση σε πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα και μουσεία της πόλης στην κορυφή του Sainte-Chapelle, όπως το Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο Orsay. Στη συνέχεια, υπάρχει το Paris Pass , το οποίο περιλαμβάνει το Paris Museum Pass, καθώς και ένα εισιτήριο περιήγησης με λεωφορείο hop-on hop-off και εισιτήρια για άλλα αξιοθέατα και εκδρομές, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η κρουαζιέρα του ποταμού Bateaux Parisiens.

© SIAATH / shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Sainte-Chapelle

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Sainte-Chapelle;

Επειδή το Sainte-Chapelle είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Παρίσι, και δικαίως, μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο σε ορισμένες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη για την επίσκεψή σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή όταν πάτε.

Το Sainte-Chapelle τείνει να είναι πιο πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών, βασικά κάθε φορά που είναι ώρα αιχμής για τους τουρίστες στο Παρίσι. Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε κάποια από αυτές τις ώρες, φροντίστε να κλείσετε εισιτήρια πολύ νωρίτερα.

Όταν πρόκειται για τον πραγματικό χρόνο της επίσκεψής σας, το να πάτε νωρίς την εβδομάδα είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Ο αριθμός των επισκεπτών είναι υψηλότερος από την Πέμπτη έως το Σαββατοκύριακο, επομένως μπορεί να θέλετε να αποφύγετε αυτήν την περίοδο. Το να πάτε το πρώτο πράγμα το πρωί είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε να δείτε το παρεκκλήσι στην πιο ήσυχη κατάσταση, αν και το φως μέσα από το βιτρό είναι καλύτερο αργά το απόγευμα. Ωστόσο, είναι απασχολημένο αυτή τη στιγμή.

Sainte-Chapelle Ώρες Λειτουργίας

Το Sainte-Chapelle είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας και είναι κλειστό μόνο τις επίσημες αργίες 1 Ιανουαρίου, 1 Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου. 

Οι ώρες λειτουργίας του παρεκκλησίου ορίζονται διαφορετικά για την υψηλή περίοδο και για τον υπόλοιπο χρόνο. Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το παρεκκλήσι είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 19:00, ενώ από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου, από τις 9:00 έως τις 17:00. Η τελευταία είσοδος στο παρεκκλήσι είναι πάντα 40 λεπτά πριν από την ώρα κλεισίματος και η πρόσβαση στο ευρύτερο συγκρότημα Palais de Justice de Paris κλείνει 45 λεπτά πριν από την ώρα κλεισίματος.

Πώς να φτάσετε στο Sainte-Chapelle

Το να φτάσετε στο Sainte-Chapelle όταν βρίσκεστε στο Παρίσι δεν είναι πολύ δύσκολο χάρη στην κεντρική του τοποθεσία και τις πολλές επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να περπατήσετε εκεί είναι το καλύτερο στοίχημά σας αν βρίσκεστε στο 1ο διαμέρισμα ή στο Καρτιέ Λατέν. Η καλύτερη διαδρομή για να φτάσετε στο Sainte-Chapelle μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας εξαρτάται από το πού έρχεστε, αλλά θα επισημάνουμε τις κύριες επιλογές παρακάτω. 

Για να φτάσετε χρησιμοποιώντας το μετρό, μπορείτε είτε να ταξιδέψετε στο σταθμό Cité στη γραμμή 4 ή στο σταθμό Châtelet σε μικρή απόσταση με τα πόδια με οποιαδήποτε από τις γραμμές 1, 7, 11 και 14. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στο παρεκκλήσι με τρένο παίρνοντας τις γραμμές RER B ή C στον σταθμό Saint-Michel–Notre-Dame στην απέναντι όχθη του ποταμού. Μια τελευταία επιλογή είναι να πάτε με λεωφορείο, με τις λεωφορειακές γραμμές 27, 38, 47, 75 και 96 να σταματούν σε διάφορες στάσεις λεωφορείων γύρω από το μικρό νησί και άλλες γραμμές λεωφορείων να σταματούν επίσης κοντά.

© Heracles Critiques / shutterstock.com

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Sainte-Chapelle;

Οι τουρίστες θα χαρούν να ακούσουν ότι το σύστημα για τα εισιτήρια για το Sainte-Chapelle είναι αρκετά απλό και κατανοητό. Σε αντίθεση με ορισμένα αξιοθέατα με πολλούς τύπους εισιτηρίων και επιλογές, υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο τύποι εισιτηρίων Sainte-Chapelle για να διαλέξετε. Οι επισκέπτες μπορούν είτε να λάβουν ένα γενικό εισιτήριο εισόδου στο παρεκκλήσι είτε ένα πακέτο εισιτηρίου που περιλαμβάνει επίσης είσοδο στο κοντινό Conciergerie.

Κατά την κράτηση των εισιτηρίων σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια προγραμματισμένη ώρα για την επίσκεψή σας από τις ώρες που δεν έχουν εξαντληθεί. Οι ώρες εισόδου είναι κάθε μισή ώρα. Τα εισιτήρια που γίνονται ηλεκτρονικά μπορούν είτε να παρουσιαστούν στο smartphone σας είτε να εκτυπωθούν.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Sainte-Chapelle;

Οι τιμές για τα εισιτήρια για το Sainte-Chapelle είναι επίσης πολύ απλές. Εδώ θα σας μεταφέρουμε σε αυτές τις τιμές όπως εμφανίζονται στον επίσημο ιστότοπο για το παρεκκλήσι. Τα εισιτήρια Sainte-Chapelle κοστίζουν 11,50 € για τη γενική είσοδο στο παρεκκλήσι και 18,50 € για τη συνδυασμένη είσοδο στο Sainte-Chapelle και στο Conciergerie.

Δωρεάν είσοδος στο Sainte-Chapelle είναι διαθέσιμη σε πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, επομένως αξίζει να ελέγξετε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις. Οι νέοι κάτω των 18 ετών, τα άτομα από την ΕΕ ή τον ΕΟΧ ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών και άτομα με αναπηρία και οι βοηθοί τους έχουν δικαίωμα δωρεάν είσοδο. Οι κρατήσεις για δωρεάν είσοδο εξακολουθούν να απαιτούνται και μπορούν να διευθετηθούν ηλεκτρονικά.

Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν είσοδο στο Sainte-Chapelle την πρώτη Κυριακή του μήνα τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς τον Σεπτέμβριο.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Sainte-Chapelle

Όταν ψάχνετε για καλά μέρη του Παρισιού για να μείνετε, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα από την περιοχή γύρω από το Sainte-Chapelle. Το Île de la Cité, όπου θα βρείτε το παρεκκλήσι, βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη που βρίσκεται κοντά σε πολλά υπέροχα αξιοθέατα του Παρισιού. Αν και υπάρχουν πολλά καταλύματα για να διαλέξετε, εδώ είναι μερικές από τις προτάσεις μας για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας.

Αν αποφασίσετε να μείνετε στο πολυτελές Hôtel D’Aubusson, σίγουρα θα ανυπομονείτε για το χρόνο σας στο Παρίσι . Μέσα σε ένα ιδιωτικό αρχοντικό του 17ου αιώνα, αυτό το πανέμορφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από το Sainte-Chapelle και διαθέτει τζαζ μπαρ, σπα και εσωτερική πισίνα. Για άλλα υπέροχα ξενοδοχεία στην πόλη, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για ξενοδοχεία στο Παρίσι.

Για μια καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και κόστους, σας προτείνουμε να δείτε το Hotel Cluny Square . Με αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων στο Latin Quarter, απολαμβάνετε άνετα και φιλόξενα δωμάτια σε λογικές τιμές, ενώ μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε ένα δωμάτιο με θέα στον Πύργο του Άιφελ. Μια άλλη επιλογή για διαμονή μεσαίας και ανώτερης κατηγορίας είναι η Airbnb, όπως θα δείτε στον οδηγό μας για τα καλύτερα Airbnb στο Παρίσι.

Τα οικονομικά καταλύματα είναι ελλιπή σε αυτό το τμήμα της πόλης. Το People – Paris Belleville IEx Les PiaulesI , ένας ξενώνας που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα (1,9 μίλια) από το Sainte-Chapelle, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας. Εκεί θα βρείτε καθαρούς κοιτώνες και δωμάτια, φιλικό προσωπικό, βιβλιοθήκη, μπαρ και βεράντα στον τελευταίο όροφο. Περισσότερες προτάσεις για ξενώνες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό ξενώνα του Παρισιού.

Διαδικασία ασφαλείας στο Sainte-Chapelle

Λόγω της μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας του, η ασφάλεια λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο Sainte-Chapelle. Για να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της επίσκεψής σας, βοηθάει να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν για τους επισκέπτες.

Εκτός από την ασφάλεια στην είσοδο του παρεκκλησίου, υπάρχει επίσης μια περίμετρος ασφαλείας για ολόκληρο το Île de la Cité. Μόνο οι επισκέπτες με εισιτήριο και προγραμματισμένη επίσκεψη θα επιτρέπεται να περάσουν από αυτό το πρώτο σημείο ελέγχου. Κατά τον δεύτερο έλεγχο ασφαλείας έξω από το παρεκκλήσι, οι επισκέπτες θα ελεγχθούν για απαγορευμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, μαχαιριών, ψαλιδιών, γυάλινων μπουκαλιών και αερολυμάτων.

Οι βαλίτσες, οι αποσκευές και οι μεγάλες τσάντες δεν επιτρέπονται μέσα στο Sainte-Chapelle και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις γκαρνταρόμπας στο χώρο του ξενοδοχείου, επομένως φροντίστε να αποθηκεύσετε τέτοια αντικείμενα πριν φτάσετε. Επιτρέπεται η μεταφορά μόνο μικρών, αναδιπλούμενων καροτσιών.

Ενώ επιτρέπεται η προσωπική φωτογραφία μέσα στο παρεκκλήσι, η χρήση τρίποδων και ραβδιών για selfie δεν επιτρέπεται.

© Reiner Conrad / shutterstock.com

Επίσκεψη στο Sainte-Chapelle με αναπηρία

Η υποστήριξη και οι πληροφορίες για τους επισκέπτες στο παρεκκλήσι με αναπηρίες είναι περιορισμένες, αλλά υπάρχουν μερικές δυνατότητες προσβασιμότητας διαθέσιμες επί τόπου για να βοηθήσουν στην επίσκεψή σας. Το παρεκκλήσι είναι ένα αξιοθέατο προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια και διαθέτει ανελκυστήρα. Οι σκύλοι-οδηγοί και βοηθοί επιτρέπονται στο παρεκκλήσι για επισκέπτες με προβλήματα όρασης, ενώ διατίθενται ακουστικοί οδηγοί.

FAQ – Στοιχεία για το Sainte-Chapelle

Τι είναι το Sainte-Chapelle;

Το Sainte-Chapelle είναι ένα καθολικό παρεκκλήσι μέσα στην πρώην γαλλική βασιλική κατοικία του Palais de la Cité.

Πότε χτίστηκε το Sainte-Chapelle;

Η κατασκευή του Sainte-Chapelle ξεκίνησε το 1242 και ολοκληρώθηκε το 1248.

Πόσο χρονών είναι το Sainte-Chapelle;

Από το 2022, το Sainte-Chapelle είναι 774 ετών.

Ποιος έχτισε το Sainte-Chapelle;

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ’ της Γαλλίας διέταξε να κατασκευαστεί το παρεκκλήσι κατά τη διάρκεια της βασιλείας του.

Γιατί χτίστηκε το Sainte-Chapelle;

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Θ’ ήθελε το παρεκκλήσι να χτιστεί για να αποθηκεύσει τη συλλογή των θρησκευτικών κειμηλίων του, συμπεριλαμβανομένου του αγκάθιου στέμματος που φορούσε ο Χριστός, το οποίο τώρα κατοικεί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Πού βρίσκεται το Sainte-Chapelle;

Το Sainte-Chapelle βρίσκεται στο Palais de la Cité στο Île de la Cité στον ποταμό Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού.

Έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες στο χέρι, θα πρέπει να καταλάβετε γιατί η απόκτηση εισιτηρίων skip-the-line Sainte-Chapelle είναι μια τόσο έξυπνη επιλογή. Ας ελπίσουμε ότι βλέπετε πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι μια μικρή προετοιμασία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας σε αυτό το εντυπωσιακό μέρος στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:Τουριστικά Αξιοθέατα Στη Γαλλία

10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι, Γαλλία (έκδοση 2023)

36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.