Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Περιεχόμενα

Η Μαδρίτη είναι μια πόλη γεμάτη καταπληκτικά εστιατόρια, μουσεία παγκόσμιας κλάσης και συναρπαστικά μέρη για επίσκεψη. Ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα με διαφορά είναι το μνημειώδες Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης (ισπανικά: Palacio Real de Madrid), με τα πολυτελή δωμάτια και τις αίθουσες. Βλέποντας το Palace Throne Room, τα Private Royal Apartments και πίνακες ζωγραφικής του Goya και του Caravaggio είναι βέβαιο ότι θα είναι το επίκεντρο της διαδρομής σας στη Μαδρίτη.

Το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα εκ των προτέρων. Γνωρίζοντας πού μπορείτε να βρείτε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, πώς να πάτε εκεί και πότε είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε, θα μπορείτε να ζήσετε στο έπακρο αυτό το υπέροχο μέρος. Συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης για να διευκολύνουμε την επίσκεψή σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : “Κλείστε Τώρα και Πληρώστε Λιγότερα! Απίστευτες Τιμές Ξενοδοχείων με Ένα Κλικ!”

  • Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης
  • Τι να κάνετε στη Μαδρίτη

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Καθώς το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, υπάρχουν αρκετά μέρη όπου μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή, θα σας εξηγήσουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης και τι είδους εισιτήρια προσφέρει κάθε επιλογή. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η εύρεση της καλύτερης προσέγγισης είναι κάτι περισσότερο από την απλή απόκτηση της φθηνότερης τιμής, καθώς διαφορετικά εισιτήρια έρχονται με διαφορετικούς όρους και συνυπολογισμούς.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Η πιο προφανής επιλογή για την αγορά εισιτηρίων για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι να τα προμηθευτείτε αυτοπροσώπως όταν φτάσετε για την επίσκεψή σας. Αυτή μπορεί να φαίνεται σαν η πιο εύκολη προσέγγιση, αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε στην ουρά για το εκδοτήριο εισιτηρίων, και παρόλο που οι ουρές μπορεί συνήθως να μην είναι υπερβολικά μεγάλες, είναι καιρός να περάσετε καλύτερα στα αξιοθέατα. Το πιο σοβαρό πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί για το επιθυμητό χρονικό διάστημα και ίσως χρειαστεί να περιμένετε ώρες για το επόμενο διαθέσιμο άνοιγμα.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες να σπαταλήσετε τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών σας για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, σας συνιστούμε να τα κάνετε online κράτηση εκ των προτέρων . Με την κράτηση εισιτηρίων για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι έχετε τα εισιτήριά σας και μπορείτε να προγραμματίσετε τις υπόλοιπες περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα γύρω από την προγραμματισμένη επίσκεψή σας.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων Skip-the-line Royal Palace of Madrid μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης . Ωστόσο, η χρήση του επίσημου ιστότοπου έχει ορισμένα μειονεκτήματα, καθώς ο ιστότοπος δεν είναι εύκολος στην πλοήγηση και δεν είναι όλα μεταφρασμένα στα αγγλικά. Αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, κάτι που θα μπορούσε να γίνει ταλαιπωρία εάν αλλάξουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Για μια πιο απλή εμπειρία κράτησης που σας παρέχει ευέλικτα εισιτήρια, συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου . Αυτά τα εισιτήρια μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά σας επιτρέπουν να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το παλάτι και να δείτε πράγματα που διαφορετικά μπορεί να χάσετε είναι με μια ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης. Αν και μπορείτε να κάνετε κράτηση για ξεναγήσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, διαρκούν μόνο μία ώρα και είναι διαθέσιμες μόνο στα ισπανικά. Για μια ξενάγηση στα αγγλικά στο παλάτι που διαρκεί δύο ώρες, συνιστούμε να κάνετε κράτηση για αυτήν την ξενάγηση με πρόσβαση χωρίς πρόσβαση.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Όταν σχεδιάζετε να δείτε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο όπως το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, είναι χρήσιμο να σκεφτείτε το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας. Σχεδιάστε το σωστά και μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα από τα πλήθη, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τις λαμπερές αίθουσες και τα δωμάτιά του με ηρεμία.

Γενικά είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε το πρώτο πράγμα το πρωί, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών τείνει να αυξάνεται αργά το πρωί και νωρίς το απόγευμα. Μια φορά που πρέπει να αποφευχθεί, αν είναι δυνατόν, είναι νωρίς το βράδυ. ορισμένες εθνικότητες απολαμβάνουν δωρεάν είσοδο αυτή τη στιγμή και έτσι το παλάτι μπορεί να είναι πιο πολυσύχναστο τότε.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στη Μαδρίτη για να δείτε αυτό το αξιοθέατο, η καλύτερη εποχή του χρόνου για να πάτε στο παλάτι είναι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Εξαιρουμένων των διακοπών των Χριστουγέννων, οι μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο είναι συνήθως πολύ λιγότερο απασχολημένοι από τους θερμότερους μήνες, γεγονός που τους καθιστά καλύτερο χρόνο για να γνωρίσετε το παλάτι.

Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης Ώρες λειτουργίας

Το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης και το Royal Palace Kitchen είναι ανοιχτά κάθε μέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, και οι δύο είναι κλειστές συγκεκριμένες ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες για το 2022 είναι η 1η Ιανουαρίου, η 6η Ιανουαρίου, η 1η Μαΐου, η 25η Δεκεμβρίου και η 26η Δεκεμβρίου. Οι κουζίνες, εν τω μεταξύ, είναι επίσης κλειστές στις 12 Οκτωβρίου.

Οι ώρες λειτουργίας του παλατιού και των κουζινών λειτουργούν σύμφωνα με καλοκαιρινό/χειμερινό πρόγραμμα. Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 19:00 τη Δευτέρα έως το Σάββατο και από τις 10:00 έως τις 16:00 την Κυριακή. Από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, το παλάτι είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 18:00 τη Δευτέρα έως το Σάββατο και από τις 10:00 έως τις 16:00 την Κυριακή. Η τελευταία είσοδος στο παλάτι είναι πάντα μία ώρα πριν από την ώρα κλεισίματος.

Το Royal Palace Kitchen έχει ξεχωριστές ώρες λειτουργίας, οι οποίες είναι από τις 10:15 έως τις 19:00 τη θερινή περίοδο και από τις 10:15 έως τις 17:00 τη χειμερινή περίοδο. Επιπλέον, οι κήποι του παλατιού είναι ανοιχτοί από τις 10:00 έως τις 18:00.

Πώς να φτάσετε στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Οι τουρίστες έχουν μερικές επιλογές για να φτάσουν στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης την ημέρα της επίσκεψής τους. Λόγω της κεντρικής του θέσης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά κοντά για να περπατήσετε, αλλά θα σας δείξουμε τις επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας για όταν αυτό δεν συμβαίνει. Η ακριβής διαδρομή που θα ακολουθήσετε θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε. Οι πιο χρήσιμες επιλογές επισημαίνονται παρακάτω.

Για να φτάσετε στο Βασιλικό Παλάτι χρησιμοποιώντας το μετρό, μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 2 ή τη γραμμή 5 και να κατεβείτε στο σταθμό Opera. Από εκεί είναι μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το παλάτι. Αν έρχεστε από πιο έξω από την πόλη, μπορείτε επίσης να πάρετε το προαστιακό τρένο C1 και C10 προς τον σταθμό Príncipe Pío, ο οποίος είναι επίσης κοντά στο παλάτι.

Τέλος, υπάρχουν αμέτρητα δρομολόγια λεωφορείων που σταματούν κοντά στο παλάτι, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων 3, 25, 39 και 148.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης;

Τα εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, αλλά αξίζει να μάθουμε πώς λειτουργούν για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την επίσκεψή σας.

Όταν κοιτάτε τα εισιτήρια του Βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης, η κύρια απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι αν θέλετε να δείτε μέσα στο παλάτι, να επισκεφτείτε τις κουζίνες του παλατιού ή να κάνετε και τα δύο. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει τα δικά της εισιτήρια, επομένως θα θέλετε να αποφασίσετε τι θέλετε να δείτε πριν κάνετε κράτηση.

Οι επισκέψεις στο Βασιλικό Παλάτι ξεκινούν κάθε 15 λεπτά, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε μια ημέρα και ώρα για την έναρξη της επίσκεψής σας. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να δείτε δύο επιλογές για την ίδια ώρα της ημέρας, με μία επιλογή για ξενάγηση.

Αφού κλείσετε τα εισιτήριά σας, μπορείτε να επιλέξετε είτε να τα εκτυπώσετε στο σπίτι είτε να τα παραλάβετε στο ταμείο όταν φτάσετε την ημέρα. Συνιστάται να φτάσετε περίπου 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα για να διασφαλίσετε την ομαλή έναρξη της επίσκεψής σας.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Το κόστος των εισιτηρίων για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι μία από τις κύριες ανησυχίες για τους ταξιδιώτες που ελπίζουν να επισκεφθούν, επομένως επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πώς λειτουργούν οι τιμές. Δεν θα καλύψουμε μόνο τις τιμές για διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων αλλά θα εξηγήσουμε επίσης ποιος μπορεί να απολαύσει δωρεάν είσοδο.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου στο παλάτι κοστίζουν 12€ για εισιτήρια ενηλίκων και 6€ για εισιτήρια με έκπτωση. Τα εισιτήρια που προσφέρουν συνδυασμένη είσοδο στο παλάτι και τις κουζίνες κοστίζουν 16 € για εισιτήρια για ενήλικες, 10 € για εισιτήρια με έκπτωση και 4 € για επισκέπτες που μπορούν να επισκεφθούν το παλάτι δωρεάν. Τα ξεχωριστά εισιτήρια για τη Βασιλική Κουζίνα κοστίζουν 6€.

Οι επισκέπτες που είναι επιλέξιμοι για εισιτήρια με έκπτωση περιλαμβάνουν παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, μαθητές 25 ετών και κάτω και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Η δωρεάν είσοδος είναι διαθέσιμη σε επισκέπτες με αναπηρία, έναν συνοδό τους και όλα τα παιδιά κάτω των ηλικίας πέντε ετών.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετες δαπάνες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επίσκεψη με ξεναγό ή ηχητικό ξεναγό. Οι ξεναγήσεις και οι ακουστικοί οδηγοί στην εφαρμογή για κινητά κοστίζουν επιπλέον 4 €, ενώ η χρήση ενός από τους παρεχόμενους ηχητικούς οδηγούς tablet κοστίζει 5 €.

Δωρεάν είσοδος στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε το μουσείο του παλατιού δωρεάν σε μερικές συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, η Βασιλική Κουζίνα είναι κλειστή αυτές τις ώρες. Η τελευταία είσοδος για αυτές τις ώρες παραμένει μία ώρα πριν το κλείσιμο. 

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες ετησίως τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου και την Εθνική Ημέρα της Ισπανίας στις 12 Οκτωβρίου. Η δωρεάν είσοδος είναι επίσης δυνατή όταν επισκέπτεστε το παλάτι συγκεκριμένες ώρες τα βράδια, εάν είστε πολίτης της ΕΕ ή κάτοικος ή εργάζεστε κάτοχος άδειας στην ΕΕ ή τη Λατινική Αμερική. Αυτές οι ώρες δωρεάν εισόδου είναι Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 16:00 έως τις 18:00 μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου και 17:00 έως τις 19:00 μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Λόγω της κεντρικής του θέσης, το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης μπορεί να είναι ένα καλό ορόσημο για να βασίσετε την αναζήτηση καταλύματος. Η διαμονή κοντά στο παλάτι είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θέλετε να μείνετε στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα, για να μην αναφέρουμε εστιατόρια και μπαρ. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε πολλά μέρη για να διαλέξετε, οπότε για να το περιορίσετε λίγο, ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Για να απολαύσετε μια ξεχωριστή και λαμπερή διαμονή, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Palacio de los Duques Gran Meliá . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται μέσα σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το Βασιλικό Παλάτι και διαθέτει τρία εστιατόρια, ένα κέντρο ευεξίας Thai Room και ένα 24ωρο γυμναστήριο.

Αν θέλετε άνεση και στυλ χωρίς την τεράστια τιμή, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση δωματίου στο Oriente Palace Apartments . Αυτό το boutique ξενοδοχείο διαμερισμάτων προσφέρει δωμάτια και διαμερίσματα που έχουν όλα ανακτορικό στιλ και απέχει μόλις ένα λεπτό από το παλάτι με τα πόδια.

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν προϋπολογισμό είναι ο ξενώνας The Hat Madrid . Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από το Βασιλικό Παλάτι, αυτός ο boutique ξενώνας μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό διαθέτει κομψούς κοιτώνες και δωμάτια και τις απαραίτητες ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή. Για να δείτε άλλους υπέροχους ξενώνες, φροντίστε να ανατρέξετε στον οδηγό μας για ξενώνες στη Μαδρίτη.

Διαδικασία ασφαλείας στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Για να βεβαιωθείτε ότι η επίσκεψή σας στο παλάτι είναι ευχάριστη χωρίς προβλήματα, αξίζει να γνωρίζετε μερικούς από τους κανόνες που ισχύουν για τους επισκέπτες. Σακίδια πλάτης και μεγάλα αντικείμενα δεν επιτρέπονται μέσα στο παλάτι και πρέπει να στοιβάζονται στο βεστιάριο κατά την επίσκεψή σας. Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες και τα γυρίσματα μέσα στο παλάτι και τα τηλέφωνα θα πρέπει να είναι σε αθόρυβη λειτουργία.

Προκειμένου το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης να παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έχουν ληφθεί ορισμένες προφυλάξεις ασφαλείας. Ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί, η κοινωνική απόσταση αναμένεται από τους επισκέπτες και όλοι οι επισκέπτες ηλικίας έξι ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους. 

Επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης με Αναπηρία

Λίγες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα αγγλικά σχετικά με την προσβασιμότητα του Βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης, εκτός από το ότι το παλάτι είναι προσβάσιμο με αναπηρικά αμαξίδια μέσω ράμπων πρόσβασης γύρω από το παλάτι. Δεν γίνεται αναφορά σε υπηρεσίες για επισκέπτες με προβλήματα όρασης ή ακοής, επομένως ίσως είναι καλύτερο να ρωτήσετε πριν κάνετε κράτηση.

Συχνές Ερωτήσεις – Στοιχεία για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Τι είναι το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι η επίσημη βασιλική κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας και τώρα χρησιμοποιείται για κρατικές λειτουργίες.

Πότε χτίστηκε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Η κατασκευή του Βασιλικού Παλατιού της Μαδρίτης ξεκίνησε το 1738 και συνεχίστηκε μέχρι το 1755.

Πόσο χρονών είναι το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Από το 2022, το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης είναι 267 ετών.

Ποιος έχτισε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Ο βασιλιάς Φελίπε Ε’ της Ισπανίας διέταξε την κατασκευή του Παλατιού και ο αρχιτέκτονας Filippo Juvarra επέβλεψε το έργο.

Γιατί χτίστηκε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Μετά την καύση της Βασιλικής Κατοικίας του Αλκαζάρ στη Μαδρίτη στις 24 Δεκεμβρίου 1734, χτίστηκε το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης για να την αντικαταστήσει.

Πού βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης;

Το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης βρίσκεται στη δυτική πλευρά της συνοικίας Centro.

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες για να σας καθοδηγήσουν, το να κάνετε σχέδια για περιήγηση στο Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης θα πρέπει να είναι αρκετά απλό. Ας ελπίσουμε ότι έχουμε απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις σας και μπορείτε να δείτε πόσο χρήσιμο είναι να ταξινομήσετε τα εισιτήριά σας για το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης πριν πάτε.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Αγγλία Τα 10 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια