Πού να μείνετε στο Ντιτρόιτ | Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Το Ντιτρόιτ δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση πριν από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, αλλά τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά και η πόλη αρχίζει να λάμπει ξανά.

Γεμάτη ιστορικά κτίρια και ενδιαφέροντα μουσεία, με πολλά εστιατόρια και ένα όμορφο Riverfront, η πόλη αυξάνει τον αριθμό των επισκεπτών της σε καθημερινή βάση. Θα σας δείξουμε γιατί πρέπει να το επισκεφτείτε στον αναλυτικό οδηγό μας παρακάτω.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Ντιτρόιτ 

Αφού πέτυχε ένα τραχύ κομμάτι που κράτησε για σχεδόν μισό αιώνα, το Ντιτρόιτ βιώνει μια πραγματική αναγέννηση. Πρώτα, ονομάστηκε η πρώτη «Πόλη του Σχεδιασμού» από την UNESCO το 2015 και λίγα χρόνια αργότερα, το 2022, ως ένα από τα πενήντα καλύτερα μέρη για εξερεύνηση στον κόσμο.

Αυτοί οι δύο τίτλοι, μεταξύ άλλων, έδωσαν στην πόλη την πολυπόθητη δημοσιότητα αφού είχε οικονομικά προβλήματα στις αρχές της χιλιετίας.

Το Ντιτρόιτ είναι μια παλιά πόλη, που ιδρύθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα, ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ – μετά τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια – χάρη στην πολυσύχναστη βιομηχανία και τον πανίσχυρο ποταμό Ντιτρόιτ.

Η πιο δυνατή πλευρά του ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία και υπάρχουν μερικά μουσεία στην πόλη που ζωγραφίζουν αυτό το μέρος του ιστορικού καμβά. Χάρη στη μακρά και πλούσια ιστορία του, το Ντιτρόιτ είναι γεμάτο με ιστορικά κτίρια.

Οι επισκέπτες που αγαπούν την αρχιτεκτονική, ειδικά την Federal, την Art Deco ή τη νεοβικτοριανή αρχιτεκτονική, έχουν πολλά να δουν. Για παράδειγμα, οι περιοχές Downtown και Midtown φιλοξενούν το Κτήριο Guardian, το Fisher Building, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και τον Τεκτονικό Ναό.

Σε στενή σχέση με αυτό είναι τα μουσεία, που βρίσκονται πάλι στο Downtown και στο Midtown. Από την επιστήμη στην τέχνη και την ιστορία της πόλης, στενά συνυφασμένη με την αφροαμερικανική ιστορία, θα αποκτήσετε ουσιαστική εικόνα για το ταραγμένο παρελθόν του Ντιτρόιτ.

Τέλος — και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το ερώτημα αναπάντητο — όλοι αναρωτιούνται: είναι το Ντιτρόιτ μια ασφαλής πόλη για επίσκεψη; Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μείνετε στο Downtown ή στην περιοχή Riverfront.

Αυτά τα μέρη του Ντιτρόιτ δεν είναι μόνο απολύτως ασφαλή αλλά και πολύ φιλικά προς την οικογένεια, χαλαρωτικά και ευχάριστα.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

30 καλύτερα ενυδρεία στις ΗΠΑ

Τα 3 καλύτερα μέρη του Ντιτρόιτ

Το μεγαλύτερο μέρος της διασκέδασης στο Ντιτρόιτ συμβαίνει γύρω από το κέντρο της πόλης. Σχεδόν τίποτα ενδιαφέρον δεν συμβαίνει έξω από αυτό, και ειλικρινά μιλώντας, οι γειτονιές που βρίσκονται πιο μακριά από το κέντρο δεν είναι ακόμα απόλυτα ασφαλείς.

Παρουσιάσαμε τρεις σχετικές επιλογές σε αυτόν τον οδηγό, αλλά η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε είναι να περιχαρακωθείτε στο κέντρο της πόλης και να χρησιμοποιήσετε τη μεγάλη δημόσια συγκοινωνία για να δείτε τις άλλες συνοικίες.

 1. Downtown : Βρίσκεται κοντά στο Riverfront, είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης με τις περισσότερες επιλογές διαμονής, πολλά πάρκα και υπέροχα εστιατόρια.
 2. Midtown : Η ιστορική συνοικία του Ντιτρόιτ με τον μεγαλύτερο αριθμό ιστορικών κτιρίων και μουσείων αλλά λίγες επιλογές διαμονής.
 3. Corktown : Μια οικογενειακή, χαλαρωτική και ήρεμη περιοχή που βρίσκεται στα δυτικά του Downtown με πολλές παμπ λόγω της πλούσιας ιρλανδικής κληρονομιάς της.

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Ντιτρόιτ

Χάρη στις ανακαινίσεις και τις αναζωογονήσεις που έχει υποστεί, το Ντιτρόιτ δέχεται όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2022, μιλάμε για όχι λιγότερους από 16 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Τούτου λεχθέντος, η πόλη έχει πολύ δρόμο να διανύσει, καθώς οι επιλογές διαμονής δεν είναι πολύ καλές. Η μόνη περιοχή όπου μπορείτε να βρείτε ένα οικονομικό, μεσαίας κατηγορίας ή πολυτελές ξενοδοχείο είναι στο Downtown.

Μόνο που εδώ μιλάμε για το Ντιτρόιτ, τον τουριστικό κόμβο. Μόλις φύγετε από το απόλυτο κέντρο της πόλης, η διαμονή γίνεται σπάνια.

Η Midtown είναι η επόμενη στη λίστα, αλλά όπως είπαμε, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική, και στο Corktown, ακόμη λιγότερο. Γι’ αυτό η μόνη πραγματική συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να παραμείνετε στο Downtown και να χρησιμοποιήσετε τη μεγάλη δημόσια συγκοινωνία του Ντιτρόιτ και να επισκεφτείτε τις άλλες περιοχές.

1. Στο κέντρο της πόλης

ΝΤΙΤΡΟΪΤ, ΜΙΣΙΓΚΑΝ – 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Άποψη του κέντρου του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου 2016/f11photo/Shutterstock

Η πόλη του Ντιτρόιτ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η διαδικασία ανακαίνισης έχει σχεδόν τελειώσει και η πόλη είναι έτοιμος να πάει.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή του κέντρου της πόλης: στο παρελθόν – όπως το κέντρο της Βαλτιμόρης – δεν ήταν το ασφαλέστερο και ωραιότερο μέρος στον κόσμο, αλλά σήμερα απολαμβάνει μια ζωντανή αναγέννηση.

Εδώ μπορείτε να νιώσετε την αληθινή ατμόσφαιρα της πόλης, να ζήσετε την ατμόσφαιρα της πόλης και να δείτε τα ιστορικά κτίρια που δίνουν στο Ντιτρόιτ το ιδιαίτερο ύφος του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα ζευγάρι πολύ άνετα αθλητικά παπούτσια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο Downtown του Ντιτρόιτ θα το περνάτε περπατώντας. Πηγαίνετε κοντά στον ποταμό Ντιτρόιτ και δείτε το μνημείο του θρυλικού πυγμάχου Τζο Λούις, που εύστοχα ονομάζεται “The Fist”.

Όσο βρίσκεστε εκεί, επισκεφθείτε τη μεγάλη Hart Plaza: είναι το μέρος όπου συμβαίνει η μαγεία, όπως το περίφημο τζαζ φεστιβάλ ή οποιαδήποτε άλλα σημαντικά δρώμενα και εκδηλώσεις. Αλλά το πιο όμορφο πράγμα είναι σίγουρα το Κτήριο Guardian.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στο Ντιτρόιτ είναι επίσης διάσπαρτα στο κέντρο. Αν σας αρέσει το animation, υπάρχει το Lighthouse ArtSpace Detroit . Στη συνέχεια, υπάρχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ντιτρόιτ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ποταμό Ντιτρόιτ.

Τέλος, θα χρειαστείτε λίγη ξεκούραση μετά από όλα αυτά τα αξιοθέατα. Ευτυχώς για εσάς, το κέντρο είναι γεμάτο πάρκα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση.

Το Grand Circus Park είναι επίσης ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, γεμάτο δραστηριότητες και αγάλματα. Το Campus Martius Park είναι ένας συνδυασμός πάρκου και πλατείας.

Τέλος, αν ταξιδεύετε με έναν σύντροφο ζώου, το Spirit of Detroit Plaza και το Beacon Park είναι φιλικά προς τα σκυλιά. Το κέντρο του Ντιτρόιτ είναι πολύ φιλικό προς τους τουρίστες και γεμάτο από διαφορετικά είδη καταλυμάτων.

Ανεξάρτητα από το τι ψάχνετε — προϋπολογισμός, μεσαίας κατηγορίας ή πολυτέλεια — θα το βρείτε. Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια, ειδικά κατά μήκος του Greektown.

Πραγματα να κανεις

 • Περπατήστε στην προκυμαία και επισκεφθείτε το Hart Plaza. Αποτίουν φόρο τιμής στον Τζο Λούις.
 • Μην ξεχάσετε να δείτε το πιο διάσημο κτίριο στο Ντιτρόιτ που ονομάζεται Guardian. Χτισμένο το 1929 και πρόσφατα ανακαινισμένο, είναι μια επιβλητική παρουσία στην πόλη και ένα σημαντικό Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο.
 • Εάν ενδιαφέρεστε για την τέχνη και ειδικά για τις ζωντανές εμφανίσεις, το Downtown προσφέρει μια σειρά από μέρη όπου μπορείτε να γνωρίσετε διαφορετικά είδη τέχνης και καλλιτέχνες.
 • Αν είστε λάτρης του αμερικανικού ποδοσφαίρου και του NFL, μπορείτε να πάτε στο Ford Field . Αν, από την άλλη, το μπέιζμπολ είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, πηγαίνετε στο Comerica Park και παρακολουθήστε έναν αγώνα από τους Detroit Tigers της Major League Baseball.
 • Για τους καλοφαγάδες, προτείνουμε ολόψυχα να επισκεφτείτε το Greektown στο κέντρο του Ντιτρόιτ. Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης είναι στριμωγμένα σε αυτή τη συνοικία. Συνιστούμε:

Που να φάω

 • Το SavannahBlue  είναι ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο που προσφέρει σύγχρονα φαγητά ψυχής σε συνδυασμό με μια μεγάλη γκάμα επιλογών κοκτέιλ. Ένα δροσερό, φιλόξενο και χαλαρωτικό μέρος, είναι τόσο υπέροχο για να πιείτε ένα ποτό και να πιείτε μερικά ορεκτικά ή να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο. Η λίστα κρασιών είναι επίσης εκτενής.
 • Το BESA  είναι ένα διεθνές εστιατόριο εμπνευσμένο από πολλές παραδόσεις και κουζίνες, αλλά κυρίως προσπαθεί να φέρει τις γεύσεις της Αδριατικής Θάλασσας. Το μενού της BESA βασίζεται σε αυθεντικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, τυρί και λαχανικά από τη Μεσόγειο.
 • Το Ottava Via  είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια στο Ντιτρόιτ. Προσφέροντας τα πάντα, από πίτσα μέχρι panini και από ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά, τα σερβίρει επίσης σε μια εκλεπτυσμένη, απαρχαιωμένη και ζεστή ατμόσφαιρα. Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για χορτοφάγους, vegan και χωρίς γλουτένη.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Rivertown Inn & Suites Downtown Detroit  είναι ένα πολύ φθηνό οικογενειακό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου του Ντιτρόιτ. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρο στάθμευσης, 24ωρη ρεσεψιόν, νόστιμο εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και φανταστική θέα στο ποτάμι.
 • Το Comfort Inn Downtown Detroit  είναι ένα άλλο κεντρικό αλλά πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων που προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα κανονικό μέρος του τύπου του. Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις, δωρεάν χώρο στάθμευσης και Wi-Fi, καθώς και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας στο κέντρο της πόλης

 • Το Atheneum Suite Hotel  είναι ένα υπέροχο και όχι πολύ ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο διάσημο καζίνο Greektown. Προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και διαθέτει μπαρ, εστιατόριο και γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις. Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi και χώρος στάθμευσης, καθώς και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.  
 • Το Hotel Indigo Detroit Downtown, ένα IHG Hotel  είναι ένα άλλο ξενοδοχείο τριών αστέρων σε κεντρική τοποθεσία που προσφέρει πολλά πράγματα σε πραγματική τιμή μεσαίας κατηγορίας. Για παράδειγμα, διαθέτει μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις (με υπέροχο πρωινό), καθώς και γυμναστήριο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ζευγάρια.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Detroit Club  είναι ένα πολυτελές και ακριβό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Συνεδριακό Κέντρο TCF, παρουσιάζοντας μια αυθεντική ατμόσφαιρα του παλιού Ντιτρόιτ. Προσφέρει πολλά: κέντρο σπα και ευεξίας, γυμναστήριο, μπαρ και εστιατόριο γαλλικού προσανατολισμού στις εγκαταστάσεις. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια.
 • Το Westin Book Cadillac Detroit  είναι ένα πολύ πολυτελές και ακριβό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που διαθέτει εσωτερική πισίνα. Διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια στις εγκαταστάσεις του, μπαρ, γυμναστήριο, δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο είναι εξοπλισμένο με τηλεόραση με οθόνη plasma.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία σε x

2. Midtown

Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ – 30 Μαΐου 2022: Εξωτερική πινακίδα του Michigan Science Center, το κέντρο προσφέρει την εξερεύνηση διαφόρων θεμάτων στο STEM και την προώθηση του γραμματισμού και της κατανόησης του φυσικού κόσμου/Snehit Photo/Shutterstock

Ακριβώς στα βόρεια του κέντρου της πόλης βρίσκεται η όμορφη γειτονιά που ονομάζεται Midtown. Συνήθως περιγράφεται ως το πιο βατό μέρος του Ντιτρόιτ, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ότι είναι το πιο κομψό, ασφαλές και γοητευτικό μέρος της πόλης.

Υπάρχει επίσης μια έντονη ατμόσφαιρα στο Midtown, και μην εκπλαγείτε αν το ακούσετε ως το Βερολίνο του Μίσιγκαν. Το μεγαλύτερο μέρος της γειτονιάς κατοικείται από πολιτιστικά ιδρύματα, εμπορικές επιχειρήσεις και θρησκευτικά κτίρια.

Υπάρχουν περισσότερες από δέκα ιστορικές συνοικίες στο Midtown. Χωρίς να καταβάλουμε προσπάθεια, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα πιο σημαντικά κτίρια στο Ντιτρόιτ βρίσκονται εδώ.

Δεν μπορούμε να δώσουμε μια πλήρη λίστα γιατί θα είναι πολύ μεγάλη, αλλά εδώ είναι ένα πρόχειρο σκίτσο:

 • Καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου
 • Η Εκκλησία Cass Community United Methodist Church
 • Μασονικός ναός του Ντιτρόιτ (μεγαλύτερος μασονικός ναός στον κόσμο)
 • Fisher Building (ουρανοξύστης Art Deco)
 • Διαμερίσματα Eddystone
 • Το Hamilton Midtown Detroit

Όπως είπαμε νωρίτερα, αυτό είναι απλώς ένα σκίτσο. Ο κατάλογος των σημαντικών κτιρίων τόσο στο Downtown όσο και στο Midtown ξεπερνά τις εκατό συμμετοχές. Γι’ αυτό στρέφουμε τα μάτια μας στο δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα της συνοικίας, τα μουσεία.

Ανάλογα με την προτίμησή σας, επικεντρωθείτε σε μία ή το πολύ δύο επισκέψεις την ημέρα για να γνωρίσετε πλήρως τι έχουν να προσφέρουν αυτά τα ιδρύματα. Όλα τα μουσεία είναι αρκετά μεγάλα και διαθέτουν πλούσιες συλλογές.

Το πιο σημαντικό, καλύπτουν την πλήρη εικόνα του Ντιτρόιτ: μπορείτε να μάθετε για την ιστορία, την επιστήμη, την αφροαμερικανική ιστορία και τη σύγχρονη τέχνη της πόλης. Το Midtown δεν είναι υπέροχο όταν πρόκειται για καταλύματα.

Υπάρχουν λίγα καταλύματα διάσπαρτα παντού, οι επιλογές προϋπολογισμού ή μεσαίας κατηγορίας είναι πρακτικά ανύπαρκτες και οι τιμές είναι υψηλές. Γι’ αυτό είναι μάλλον πιο πρακτικό να μείνετε στο κέντρο και να φτάσετε στο Midtown με τη δημόσια συγκοινωνία.

Πραγματα να κανεις

 • Αν είστε μεγάλος λάτρης της μουσικής, το Midtown έχει δύο πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για εσάς. Το Majestic Theatre είναι μια από τις πιο όμορφες και διάσημες αίθουσες συναυλιών της πόλης και το κατάλληλο μέρος για να βρεθείτε αν θέλετε να απολαύσετε μια ζωντανή παράσταση. Αν θέλετε να πάρετε μαζί σας μερικά αναμνηστικά, επισκεφτείτε το θρυλικό κατάστημα του Jack White των White Stripes που ονομάζεται Third Man Records .
 • Το να μαθαίνετε για την κρυφή ιστορία των περιθωριοποιημένων και να ανακαλύπτετε την θαμμένη ιστορία είναι πάντα το σωστό, όπου κι αν επισκέπτεστε. Το Midtown του Ντιτρόιτ σας δίνει τουλάχιστον δύο ευκαιρίες να κάνετε ακριβώς αυτό:
 • Εάν είστε περισσότερο επιστήμονας και ενδιαφέρεστε για τη μηχανική και τη μηχανική, το Ντιτρόιτ είναι η κατάλληλη πόλη για εσάς λόγω της πλούσιας ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο Midtown, μπορείτε να δείτε το ανακαινισμένο εργοστάσιο του 1904 Ford Piquette Avenue Plant Museum  και να δείτε το μέρος όπου κατασκευάστηκε το Ford Model T. Και πάλι, για μια πιο θεωρητική άποψη και μια ευρύτερη εικόνα, επισκεφθείτε το φανταστικό Κέντρο Επιστημών του Μίτσιγκαν .

Που να φάω

 • Το Selden Standard  είναι ένα σύγχρονο αμερικάνικο εστιατόριο που έχει όλα τα μικρά πιάτα και τα ευέλικτα και δημιουργικά κοκτέιλ. Τα πιάτα παρασκευάζονται από την αρχή, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά που παρέχονται από τοπικές φάρμες. Εκτός από τα κοκτέιλ, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιού και παρασκευασμάτων.
 • Το Chartreuse Kitchen & Cocktails  είναι ένα άλλο υπέροχο σύγχρονο εστιατόριο που έχει να κάνει με το να πίνετε κρασί ή κοκτέιλ με έναν φίλο. Προσφέρει μια σπιτική ατμόσφαιρα με βοτανική διακόσμηση, πιάτα παρασκευασμένα με τοπικά υλικά και μια εκτενή λίστα ποτών.
 • Το Bar Pigalle είναι ένα υπέροχο γαλλικό εστιατόριο που ειδικεύεται στη μιξολογία, που βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο από τις αρχές του αιώνα από δύο συνεργάτες — έναν mixologist και έναν σομελιέ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, εκλεπτυσμένο και φανταχτερό, αυτό είναι το εστιατόριο για εσάς.

 

Οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Viking Motel-Detroit  είναι ένα πολύ φθηνό ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Midtown, που συνορεύει με το κέντρο της πόλης. Δεν προσφέρει πολλά εκτός από τη φθηνή τιμή και την εξαιρετική τοποθεσία, αλλά διαθέτει δωρεάν Wi-Fi, χώρο στάθμευσης και 24ωρη ρεσεψιόν.
 • Το Inn at 97 Winder  είναι ένα ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στα βόρεια της περιοχής. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και χώρο στάθμευσης, ενώ διαθέτει σπα και κέντρο ευεξίας στις εγκαταστάσεις, καθώς και δωμάτια με τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Midtown

 • Το Hip Midtown Detroit Hub, Walk to Woodward Ave  είναι ένα διαμέρισμα τριών αστέρων που βρίσκεται στα βόρεια του Midtown. Προσφέρει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, δύο ιδιωτικά μπάνια, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.  
 • Μοντέρνα Αστική Απόδραση 2 Mi στο κέντρο του Ντιτρόιτ!  είναι ένα άλλο αξιοπρεπές κατάλυμα τριών αστέρων που διατίθεται σε μέση τιμή. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση με οθόνη plasma, δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρο στάθμευσης. Το κατάλυμα είναι επίσης εντελώς φιλικό προς τα κατοικίδια.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Το Inn on Ferry Street  είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο κτήριο στη βόρεια πλευρά του Midtown, πολύ κοντά στο Ινστιτούτο Τέχνης του Ντιτρόιτ. Το βικτοριανό κτήριο του ξενοδοχείου είναι πολύ κομψό και προσφέρει – εκτός από το δωρεάν Wi-Fi και το πάρκινγκ – ένα πολύ ωραίο πρωινό κάθε πρωί.
 • Το Mint House Detroit – Brush Park  είναι ένα άλλο κατάλυμα τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται πολύ κοντά σε δύο σημαντικά ιδρύματα – το Detroit Symphony Orchestra Hall και το Masonic Temple Theatre. Προσφέρει δωμάτια με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλο χώρο, δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία σε x

3. Κορκτάουν

Mathias Belin/Shutterstock

Θα τελειώσουμε αυτόν τον οδηγό με την παλαιότερη γειτονιά στο Ντιτρόιτ. Μετά τον λιμό του 1840 στην Ιρλανδία, πολλοί μετανάστες ήρθαν στο Μίσιγκαν και εγκαταστάθηκαν σε αυτήν την περιοχή.

Αυτή η πολιτιστική συμβολή είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και αίσθηση του Corktown, γεμάτο από σπίτια ομοσπονδιακού στιλ και μερικά εκλεκτικά αρχοντικά βικτοριανής πόλης με γοτθικά και ιταλικά στοιχεία.

Στο παρελθόν, το Corktown ήταν κυρίως βιομηχανικό και το μέρος στο Ντιτρόιτ όπου η εργατική τάξη έκανε τη βάση της. Αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια και η κάποτε επικίνδυνη και τραχιά γειτονιά αναζωογονήθηκε, μεταμορφώθηκε σιγά σιγά σε ένα καταφύγιο των χίπστερ.

Η εγγύτητα στο κέντρο (μόνο πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο) είναι ένας άλλος λόγος για αυτό. Σήμερα, το Corktown είναι μια χαλαρή, δροσερή και ακόμη και οικογενειακή συνοικία.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο να κάνετε σε αυτό το μέρος του Ντιτρόιτ – τα περισσότερα από τα αξιοθέατα και τα σημαντικά ορόσημα βρίσκονται είτε στο κέντρο είτε στο Midtown.

Υπάρχουν δύο κτίρια που σίγουρα πρέπει να δείτε, ωστόσο: ο πρώην σιδηροδρομικός σταθμός που ονομάζεται Michigan Central (που σήμερα είναι γεμάτος γραφεία) και το Roosevelt Park ακριβώς δίπλα του. Το πάρκο είναι ένα τέλειο μέρος για ένα χαλαρωτικό πρωινό τζόκινγκ ή ακόμα και ένα πικνίκ με την οικογένειά σας ή ένα ραντεβού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέρος είναι τόσο ιρλανδικό στην παράδοσή του όσο και hipster στο παρόν του, αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: πολλές παμπ και πολλά μέρη για brunch.

Το Pub-hopping είναι μία από τις δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσετε στο Corktown, καθώς ο βρετανικός και ο ιρλανδικός τρόπος να το κάνετε αυτό αποδεικνύεται ως ο καλύτερος. Τέλος, οι επιλογές διαμονής – όπως και στο Midtown – δεν είναι καθόλου εξαιρετικές.

Δεν υπάρχουν πρακτικά καλές επιλογές διαμονής σε αυτό το μέρος της πόλης και κυριολεκτικά καμία από την οικονομική ποικιλία. Γι’ αυτό θα σας δώσουμε τις ίδιες συμβουλές όπως και για το Midtown: μείνετε στο κέντρο και χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μια μέρα διασκέδασης στο Corktown.

Πραγματα να κανεις

 • Καθώς το Ντιτρόιτ φημίζεται κυρίως για την ιστορική του αρχιτεκτονική, δεν υπάρχει λόγος να μην ελέγξετε τα πιο σημαντικά ορόσημα στο Corktown. Εκτός από τα ενδιαφέροντα ιστορικά σπίτια που βρίσκονται γύρω από την πόλη, ένα κτίριο είναι στην κορυφή όλων – το Michigan Central, που είναι ένας πρώην σιδηροδρομικός σταθμός. Είναι επιβλητικό και αρκετά μεγάλο, οπότε δεν μπορείτε να το χάσετε.
 • Ενώ επισκέπτεστε το Michigan Central, μεταβείτε στο κοντινό πάρκο Roosevelt, τον υπέροχο χώρο πρασίνου σε ολόκληρη την περιοχή. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εμβληματικό κτήριο, προσφέρει ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι πολύ κατάλληλο είτε για χαλαρή βόλτα είτε για ένα ωραίο πικνίκ με την οικογένειά σας. Επίσης, το πάρκο είναι το σημείο συνάντησης πολλών ανθρώπων και διαφορετικών εποχιακών εκδηλώσεων που μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικές.
 • Μερικές από τις καλύτερες παμπ και μπαρ στο Ντιτρόιτ βρίσκονται στο Corktown και θα ήταν κρίμα να τα χάσετε. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε αυτήν την παράγραφο με κενά επαινετικά λόγια, επειδή μια λίστα με τα καλύτερα μέρη είναι σίγουρα πιο χρήσιμη:

Που να φάω

 • Το Red Dunn Kitchen  είναι ένα υπέροχο αμερικανικό εστιατόριο που βρίσκεται στις καλές εγκαταστάσεις του Trumbull & Porter Hotel. Είναι κατάλληλο για όλα τα γεύματα της ημέρας, από το πρωινό και το δείπνο, αλλά κυρίως προτείνουμε ένα κομψό brunch με δυο Mimosas ή Bloody Maries.
 • Το Antojitos Southwest είναι μια τέλεια επιλογή για όσους προτιμούν το μεξικάνικο φαγητό, ειδικά όταν παρουσιάζεται ως street food. Είναι ένα φορτηγό τροφίμων που, εκτός από τα συνήθως μεξικάνικα πιάτα, σερβίρει και ένα σωρό ενδιαφέρουσες επιλογές fusion. Δεν προσφέρει παράδοση και λειτουργεί κυρίως με takeout.  
 • Το Mercury Burger & Bar  είναι εδώ για όλους όσους θέλουν να φάνε ένα κλασικό burger σε ένα αισιόδοξο και ζωντανό μέρος. Διακοσμημένο και επιπλωμένο σαν ένα μοντέρνο δείπνο, σερβίρει επίσης (εκτός από τα μπέργκερ) υπέροχα χοτ ντογκ, πατάτες, πουτίνι και διάφορα είδη σέικ.  

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Corktown

 • Το Atheneum Suite Hotel  είναι ένα περισσότερο από αξιοπρεπές ξενοδοχείο τριών αστέρων που διατίθεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τα άλλα ξενοδοχεία του τύπου του στην περιοχή. Διαθέτει μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του (και ωραίο πρωινό), γυμναστήριο και κέντρο σπα και ευεξίας.
 • Γοητευτική διαμονή στο Ντιτρόιτ με χώρο διαλογισμού!  Είναι ένα άλλο υπέροχο κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται στην πιο βόρεια πλευρά του Corktown. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρο στάθμευσης, καθώς και πλήρως επιπλωμένη κουζίνα και όμορφα διακοσμημένο και άνετο εσωτερικό.

Corktown Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το MGM Grand Detroit  είναι ένα πολύ πολυτελές και πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που, μεταξύ άλλων, διαθέτει καζίνο στις εγκαταστάσεις του. Διαθέτει επίσης μεγάλη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, κέντρο σπα και ευεξίας, μπαρ και εστιατόριο. Το ξενοδοχείο είναι επίσης προετοιμασμένο για υποδοχή και εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 • Το Detroit Club  είναι ένα υπέροχο και πολύ πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στα περίχωρα του κέντρου του Ντιτρόιτ, πολύ κοντά στο Corktown. Προσφέρει σπα και κέντρο ευεξίας και γυμναστήριο, καθώς και μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις. Το ξενοδοχείο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία σε x

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στο Ντιτρόιτ;

Το Ντιτρόιτ δεν προσφέρει ένα μεγάλο και μεγάλο ταξίδι, αλλά με ένα καλό σχέδιο και έναν ξεκάθαρο στόχο μπροστά σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα πλεονέκτημα γιατί χάρη στο σχετικά μικρό μέγεθος, μπορείτε να δείτε και να επισκεφτείτε τα πάντα.

Τώρα, προτού ολοκληρώσουμε αυτόν τον οδηγό, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση και ας συνοψίσουμε τα ευρήματά μας:

 • Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ποταμό Ντιτρόιτ, το Downtown είναι το πιο φιλικό προς τους τουρίστες μέρος του Ντιτρόιτ. Με πολλά οικονομικά, μεσαίας κατηγορίας και πολυτελή καταλύματα, καθώς και μια σειρά από ιστορικά κτίρια, μουσεία και υπέροχα εστιατόρια, είναι το καλύτερο μέρος για τους πρώτους επισκέπτες στην πόλη.
 • Ακριβώς στα βόρεια του Downtown βρίσκεται το Midtown, η ιστορική συνοικία του Ντιτρόιτ. Μια όμορφη και κομψή γειτονιά, με μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα κτίρια της πόλης, προσφέρει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό μουσείων. Ωστόσο, οι επιλογές διαμονής είναι γενικά μικρές.
 • Βρίσκεται στα δυτικά του Downtown, το Corktown είναι μια περιοχή που δεν προσφέρει πολλά όσον αφορά τα αξιοθέατα, τα ορόσημα και τα ιδρύματα, αλλά είναι μια γοητευτική, χαλαρωτική και φιλική προς την οικογένεια περιοχή. Επίσης, λόγω της μακράς ιρλανδικής κληρονομιάς του, το Corktown προσφέρει μερικά από τα καλύτερα μπαρ και παμπ στο Ντιτρόιτ.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία θα επιλέξετε να μείνετε, υπάρχει κάτι να αγαπήσετε για όλους. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στο Ντιτρόιτ σήμερα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια