Πράγα Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της : Μια βόλτα στην ιστορία της Τσεχικής Πρωτεύουσας

Η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας, είναι ένας προορισμός για τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τη γραφική ομορφιά, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή, η Πράγα κρατά επίσης μυστικά για την ιστορία και τις ιστορίες που διαμόρφωσαν αυτήν την πόλη.

Κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει τον πλούσιο πολιτισμό της πόλης, τις κληρονομιές και τα επαναστατικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Πράγα κάνοντας μια βόλτα στις διάφορες γειτονιές, μουσεία και ορόσημα της πόλης.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας και ας αποκαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται στους δρόμους και τα σοκάκια της Πράγας.

Τσεχία -Ταξιδιωτικός οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κάστρο της Πράγας

Η πρώτη στάση στη βόλτα μας θα πρέπει αναμφίβολα να είναι το Κάστρο της Πράγας. Το Κάστρο της Πράγας αναγνωρίζεται επίσημα ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο, προσελκύοντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Το κάστρο κατέχει την ιστορία της Πράγας ως έδρα των βασιλιάδων και των αυτοκρατόρων. Ο Πύργος Ivana του κάστρου εξακολουθεί να φέρει τα σημάδια από τις σφαίρες από την Εξέγερση της Πράγας το 1945, ένα σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο θρύλος λέει ότι υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στα θησαυροφυλάκια του κάστρου, ο οποίος παρέμενε ανεξερεύνητος μέχρι τώρα.

Αλλά αυτό που επισκέπτονται κυρίως οι επισκέπτες είναι η εντυπωσιακή θέα της Πράγας που προσφέρει το κάστρο. Στην κορυφή του καθεδρικού ναού του Αγίου Βίτου, μπορεί κανείς να δει ολόκληρη την πόλη να απλώνεται μπροστά τους και είναι πραγματικά ένα θέαμα που κόβει την ανάσα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πράγα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η Γέφυρα του Καρόλου

Η Γέφυρα του Καρόλου, που συνδέει την παλιά πόλη της Πράγας με τη Mala Strana, είναι διάσημη για τη γοτθική αρχιτεκτονική και την ιστορική της σημασία. Αυτό που κάνει αυτή τη Γέφυρα μοναδική δεν είναι μόνο η ομορφιά και το μέγεθός της, αλλά και οι πολυάριθμοι ζωγράφοι, μουσικοί και καλλιτέχνες που παρατάσσουν τις άκρες της κάθε μέρα. Σύμφωνα με το μύθο, ένας θησαυρός είναι θαμμένος κάτω από τη Γέφυρα του Καρόλου και όποιος τον βρει θα ευλογηθεί με τύχη, πλούτη και αιώνια ευτυχία. Λοιπόν, ποιος ξέρει; Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός.

Πράγα Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα στην Πράγα. Η Πλατεία περιβάλλεται από παστέλ κτίρια με έντονα χρώματα, ιστορικές εκκλησίες και κτίρια και το περίφημο αστρονομικό ρολόι που προσελκύει πλήθη κάθε ώρα. Το φρικτό σύμβολο θανάτου του ρολογιού και η παρουσία των δώδεκα ζωδίων σηματοδοτούν τη σημασία της Πράγας στην εποχή της ως αστρονομικού κέντρου.

Τι να επισκεφτείτε στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υπάρχει μια φήμη ότι το ρολόι είναι καταραμένο, και όποιος προσπαθήσει να το διαλύσει θα έχει μια φρικτή μοίρα. Το κεντρικό άγαλμα της πλατείας του Γιαν Χους, ενός διάσημου Τσέχου μεταρρυθμιστή που κάηκε στην πυρά τον 15ο αιώνα, είναι άλλη μια απόδειξη της πλούσιας ιστορίας της Πράγας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Πράγα Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της

Εβραϊκή Συνοικία

Η εβραϊκή συνοικία της Πράγας φιλοξενεί πολλές συναγωγές και μουσεία που αποτελούν απόδειξη της εβραϊκής κληρονομιάς της πόλης. Το περίφημο Παλαιό Εβραϊκό Κοιμητήριο, το δεύτερο μεγαλύτερο εβραϊκό νεκροταφείο στην Ευρώπη, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και πιστεύεται ότι μέχρι και 100.000 άνθρωποι έχουν ταφεί εκεί. Σύμφωνα με το μύθο, αν κολλήσετε ένα κομμάτι χαρτί με μια προσευχή στον φλοιό του δέντρου που φυτρώνει στο νεκροταφείο, οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν αν απαντηθεί μέσα σε 24 ώρες.

Πράγα Αξιοθέατα και Δραστηριότητες με Κορυφαία Βαθμολογία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα άλλο που πρέπει να δείτε είναι η Συναγωγή Πίνκας, η οποία λειτουργεί ως μνημείο των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με τα ονόματά τους χαραγμένα στους τοίχους της.

Πράγα Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της

The Dancing House

Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, κατευθυνθείτε προς το Dancing House. Το κτίριο, γνωστό και ως το σπίτι Φρεντ και Τζίντζερ, χτίστηκε τη δεκαετία του 1990 και είναι το τελευταίο αριστούργημα του διάσημου Τσέχου αρχιτέκτονα Βλάντο Μιλούνιτς.

Ο περίεργος αλλά εκπληκτικός σχεδιασμός του Dancing House του έχει κερδίσει την ιδιότητα ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέρνα κτίρια της Πράγας.

Το όνομα του κτιρίου εμπνεύστηκε από το διάσημο χορευτικό δίδυμο Ginger Rogers και Fred Astaire, που αντιπροσωπεύει τους χαρακτήρες των δύο κτιρίων που φαίνεται να χορεύουν μαζί.

Η Πράγα είναι μια πόλη που δεν σταματά ποτέ να προσφέρει.

10 μυστικά για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μυστικά της πόλης. Είναι μια πόλη γεμάτη θρύλους και μύθους, και κανείς δεν μπορεί ποτέ να έχει αρκετό χρόνο για να εξερευνήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά της πόλης.

Είτε πρόκειται για το Κάστρο της Πράγας είτε για τη γοτθική αρχιτεκτονική της Γέφυρας του Καρόλου, είτε για την ιστορία της πλατείας της Παλιάς Πόλης είτε για την ανακάλυψη της Εβραϊκής Συνοικίας, η Πράγα είναι μια πόλη που περιμένει να την εξερευνήσετε και είναι ένα ταξίδι που αξίζει να κάνετε.

Ελάτε λοιπόν, κάντε μια βόλτα στους δρόμους και τα σοκάκια της Πράγας και ανακαλύψτε τα μυστικά που κρύβει!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια