Τα 10 καλύτερα ενυδρεία στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Το μοναδικό σχήμα και η θέση της Φλόριντα στον κόσμο της δίνει μια αφθονία οικοσυστημάτων γλυκού και αλμυρού νερού, πολλά από τα οποία είναι τα μόνα τέτοια ενδιαιτήματα στον κόσμο. Η πολιτεία φιλοξενεί μια απίστευτη σειρά από υδρόβια φυτά και ζώα, και η ζεστασιά και η υγρασία της την καθιστούν ένα καλό σπίτι για ζώα από παρόμοια κλίματα σε όλο τον κόσμο επίσης. 

Ενώ μερικές τολμηρές ψυχές μπορεί να τολμήσουν στην έρημο της Φλόριντα για να ρίξουν μια γεύση από την άγρια ​​ζωή, υπάρχουν πολλά ενυδρεία στην πολιτεία που παρουσιάζουν τόσο την ιθαγενή άγρια ​​ζωή όσο και τα ζώα από όλο τον κόσμο με πολύ πιο ασφαλή και ευαισθητοποιημένο τρόπο για τη διατήρηση. Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας για το τέλειο μέρος για επίσκεψη, περιορίσαμε τη λίστα στα καλύτερα ενυδρεία στη Φλόριντα.

ενυδρεία στη Φλόριντα

Brandon Caudill / shutterstock.com

Ενυδρείο της Φλόριντα

Εάν ταξιδεύετε στην περιοχή του κόλπου, μπορεί να ψάχνετε για ενυδρεία στην Τάμπα της Φλόριντα και το ενυδρείο της Φλόριντα είναι σίγουρα το καλύτερο στην περιοχή! Η μεγάλη του αξίωση για φήμη είναι ότι είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στη Φλόριντα, με μια πανεπιστημιούπολη που εκτείνεται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών ποδιών. 

Το να είσαι ο μεγαλύτερος συνοδεύεται από μερικές εντυπωσιακές δόσεις, όπως ένας βιότοπος κοραλλιογενών υφάλων 500.000 γαλονιών που φιλοξενεί χέλια, ακτίνες και εκατοντάδες ψάρια ορατά σε πανοραμική θέα. Αυτό το ενυδρείο είναι επίσης το μοναδικό ενυδρείο στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν ζελέ! Ο βιότοπος του Moon Bay του ενυδρείου φιλοξενεί ζελέδες φεγγαριών και ενώ τα αγγίζετε και θαυμάζετε την ημιδιαφανή ομορφιά αυτών των ζώων καθώς φωτίζονται με πολύχρωμα φώτα, θα μάθετε από έναν ειδικό στη φροντίδα των ζώων γιατί είναι ζελέδες και όχι μέδουσες

Για μια ενδιαφέρουσα ματιά στα ασπόνδυλα, ρίξτε μια ματιά στο No Bone Zone, όπου θα μάθετε για ζώα χωρίς καθόλου σκελετούς, συμπεριλαμβανομένων των ανεμώνων, των θαλάσσιων αστεριών και πολλά άλλα. Και για να ρίξετε μια ματιά σε μερικά πλάσματα λιπαντικών, κατευθυνθείτε στο τμήμα Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη, όπου υπάρχουν πολλά ψάρια αλλά και λεμούριοι, έντομα και βατράχια για να μάθετε.

Θαλάσσιο Πάρκο Gulf World

Ενώ οι αξιώσεις του Florida Panhandle για φήμη είναι κυρίως παραλίες και μπαρ, υπάρχουν μερικά κρυμμένα πετράδια αν ξέρετε πού να ψάξετε. Ένα από αυτά είναι το Gulf World Marine Park , το καλύτερο από τα ενυδρεία στο Panama City Beach, στη Φλόριντα. 

Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Gulf World είναι η ποικιλία θαλάσσιων θηλαστικών. Οι φώκιες του λιμανιού, τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνια και τα ρινοδέλφινα και τα τραχιά δόντια κολυμπούν στα νερά αυτού του μερικώς εσωτερικού, εν μέρει υπαίθριου πάρκου ενυδρείων. Το πάρκο προσφέρει ακόμη και πρόσθετες εμπειρίες όπου οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν από κοντά και να γνωρίσουν αυτά τα όμορφα πλάσματα, μαζί με άλλα ζώα όπως πιγκουίνους και τσούχτρες. 

Το πάρκο φιλοξενεί επίσης το Gulf World Marine Institute, το οποίο εργάζεται στη διάσωση και την αποκατάσταση άγριας ζωής, μαζί με προσπάθειες διατήρησης και εκπαίδευσης. Αν θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε μια θαλάσσια χελώνα». Θα λάβετε μια φωτογραφία της θαλάσσιας χελώνας που βοηθήσατε στην αποκατάσταση, ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας και πληροφορίες για τα είδη και τα χαρακτηριστικά της θαλάσσιας χελώνας σας. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βοηθήσετε τις προσπάθειες της εγκατάστασης να σώσει την άγρια ​​ζωή και μπορεί να είναι ένα υπέροχο αναμνηστικό ή ένα δώρο σε κάποιον που αγαπά τον ωκεανό.

ενυδρεία στη Φλόριντα

ψαράδες / shutterstock.com

Ενυδρείο Sea Life

Το Sea Life Aquarium είναι ένας διεθνής οργανισμός και έχει αποκτήσει εμπειρία και γνώση από τη λειτουργία ενυδρείων σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, οι πολλές τοποθεσίες τους είναι φανταστικά μέρη τόσο για επισκέπτες όσο και για κατοικίδια ζώα. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία στην Κεντρική Φλόριντα είναι απολύτως η κορυφαία επιλογή για ενυδρεία στο Ορλάντο της Φλόριντα, με μεγάλα, όμορφα ενδιαιτήματα για τα ζώα τους και απίστευτη αξία παραγωγής στους χώρους επισκεπτών τους.

Η τοποθεσία Sea Life Orlando μπορεί να υπερηφανεύεται για το μόνο 360° Ocean Tunnel της Φλόριντα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να περιτριγυριστούν εντελώς από χιλιάδες γαλόνια αλμυρού νερού και τα μόνιμα ψάρια, ακτίνες και καρχαρίες. Μια περιοχή που ονομάζεται Παράκτια Rockpool παρέχει την ευκαιρία να μάθετε για ζώα όπως οι ανεμώνες και τα αστέρια της θάλασσας, ακόμη και να τα αγγίξετε αν είστε αρκετά γενναίοι! Και ενώ τα ζελέ χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να ζήσουν υγιείς ζωές και επομένως είναι σχετικά σπάνια σε μικρότερα ενυδρεία, στο Sea Life Orlando υπάρχει ένας ολόκληρος τοίχος που έχει μετατραπεί σε γιγάντιο βιότοπο ζελέ. Είναι γεμάτο με ζελεδάκια φεγγαριού και οπίσθιο φωτισμό με πολύχρωμα φώτα που θα έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε, κάνοντας τα ζελέ να λάμπουν στα αγαπημένα σας χρώματα. 

Ενώ πολλά ενυδρεία διαθέτουν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες των ζώων τους, η τοποθεσία Sea Life Orlando δεν έχει πολλά ζώα που απαιτούν υπαίθριο βιότοπο. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλη η εμπειρία του επισκέπτη είναι σε εσωτερικούς χώρους, καθιστώντας το συγκεκριμένο ενυδρείο μια εξαιρετική επιλογή για να ξεφύγετε από τη ζέστη ή τις καταιγίδες της Φλόριντα.

Mote Marine Laboratory & Aquarium

Το Mote Marine Laboratory & Aquarium βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη διάσημη λευκή άμμο και τα πολλά ψώνια και φαγητό, το Mote Marine Laboratory & Aquarium είναι το καμάρι και η χαρά της Σαρασότα της Φλόριντα, των κοινοτήτων της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Πολλοί ντόπιοι θα σας πουν ότι οι πιο εμβληματικοί κάτοικοι στο Μότε είναι οι δύο μανάτες. Με το όνομα Χιου και Μπάφετ, αυτά τα μεγάλα, χαριτωμένα θηλαστικά έχουν προσφέρει πλήθος πληροφοριών στην επιστημονική κοινότητα για τα πάντα, από την όραση και την ακοή των ανθρωποειδών μέχρι τις δεξιότητες πλοήγησης και τη θερμοκρασία του σώματος. Οι μανάτες ζουν στο Mote από το 1996 και είναι συχνά αγαπημένος σταθμός για εκδρομές των παιδιών. 

Ένα άλλο έκθεμα που αξίζει να δείτε είναι το Molly the Mollusk, ένα διατηρημένο γιγάντιο καλαμάρι μήκους 27 ποδιών που πιάστηκε κατά λάθος από μια ψαρότρατα και δωρίστηκε στο Mote το 1999. Ενώ το έκθεμα του καλαμαριού ταξιδεύει μερικές φορές σε άλλα τοποθεσίες, η Molly πάντα τελικά επιστρέφει στο σπίτι στο Mote. Με άλλα ζώα, όπως καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες και ενυδρίδες που εκτίθενται, καθώς και ειδικές εμπειρίες για παιδιά που καθηλώνουν, αυτό το ενυδρείο έχει κάτι για όλους.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για το Mote είναι ότι μερικοί από τους πιο έμπειρους ειδικούς στα δελφίνια στον κόσμο έχουν αφιερώσει χρόνο στην έρευνα με τον Mote. Πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για τον τρόπο προστασίας και διατήρησης των άγριων ρινοδέλφινων του Ατλαντικού είναι χάρη στην ανάλυση που έχει διεξαχθεί μέσω του Mote. Αν και η επίσκεψή σας θα είναι γεμάτη διασκέδαση και ανακαλύψεις, μπορείτε επίσης να γνωρίζετε ότι η τιμή του εισιτηρίου σας βοηθά στη στήριξη συνεχών προσπαθειών για την κατανόηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των απειλών που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

ενυδρεία στη Φλόριντα

Καμίλα / shutterstock.com

Ενυδρείο του Μαϊάμι

Όπως συμβαίνει με όλες τις τοποθεσίες κατά μήκος των διεθνών εμπορικών οδών, η Νότια Φλόριντα είναι γεμάτη με τέχνη, μουσική, ιστορία και φαγητό που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια δεκαετιών διαφορετικών πολιτισμών που αναμειγνύονται. Όντας όμως τόσο κοντά στα νερά της Καραϊβικής, οι λάτρεις των ζώων θέλουν συχνά να αλληλεπιδρούν με την άγρια ​​ζωή που κολυμπά ακριβώς έξω από την ακτή. Ενώ ο νόμος περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών εμποδίζει τους ανθρώπους να πλησιάζουν άγρια ​​δελφίνια, μπορείτε ακόμα να κολυμπήσετε με δελφίνια στο Μαϊάμι! Στο Miami Seaquarium , οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια πρόσθετη εμπειρία που θα τους έχει από κοντά και προσωπικά με τα ρινοδέλφινα που κατοικούν.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει αυτό το πιο δημοφιλές ενυδρείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κολυμπήσουν με φώκιες του λιμανιού, να γνωρίσουν αφρικανικούς πιγκουίνους και ακόμη και να κάνουν μια περιήγηση VIP για να συναντήσουν πολλά διαφορετικά ζώα. Και το Seaquarium έχει και άλλα κητώδη εκτός από τα ρινοδέλφινα. Τόσο δελφίνια με λευκή όψη του Ειρηνικού όσο και όρκες κατοικούν επίσης στην εγκατάσταση, δίνοντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να δουν και τα τρία είδη την ίδια μέρα. 

Μια άλλη φανταστική εμπειρία στο Seaquarium είναι η περιοχή Tropical Wings, όπου πολλά είδη πουλιών, όπως macaws, cockatoos και African Grays, είναι διαθέσιμα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με μερικά από τα πιο έξυπνα πουλιά στη γη. Εδώ ζουν επίσης τα τσούχτρα και θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε τις ακτίνες να γλιστρούν κάτω από τα δάχτυλά σας.

Ενυδρείο Key West

Το Florida Keys είναι ένας δημοφιλής προορισμός, με επισκέπτες που έρχονται για κολύμβηση με αναπνευστήρα, επισκέπτονται διάσημες τοποθεσίες όπως το Hemingway House και απολαμβάνουν ένα παραλιακό νησί. Αλλά αν ψάχνετε για ενυδρεία στο Κι Γουέστ της Φλόριντα, μην ψάξετε πέρα ​​από το Ενυδρείο Κι Γουέστ . Έχουν ζώα που αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος της τοπικής θαλάσσιας άγριας ζωής, όπως καρχαρίες, ζελεδάκια φεγγαριών και κόγχες.

Ένα από τα πιο δροσερά τμήματα του ενυδρείου είναι το Scavengers of the Deep, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν γιγάντια ισόποδα σε μια αναδημιουργία του φυσικού του οικοσυστήματος στα 7.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Βρίσκεται στον πυθμένα τριών ωκεανών και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα της επιφάνειας του, αυτό το πλάσμα μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και ενάμισι πόδι.

Για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για ζώα πιο κοντά στην επιφάνεια, το ενυδρείο Key West φιλοξενεί τέσσερις θαλάσσιες χελώνες διαφορετικών ειδών: ένα Kemp’s ridley, μια πράσινη, μια καρέτα καρέτα και ένα γεράκι. Και οι τέσσερις θαλάσσιες χελώνες έχουν διασωθεί και, ενώ δεν μπορούν να επιβιώσουν στη φύση, βοηθούν στην εκπαίδευση των επισκεπτών σχετικά με τη διατήρηση της θαλάσσιας χελώνας. Δύο από αυτούς έχουν ακόμη και προσθετικά βατραχοπέδιλα για να τους βοηθήσουν να κολυμπήσουν!

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Ορλάντο, Φλόριντα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Θαλάσσιο Adventure Park Gulfarium

Το νησί Okaloosa στο Florida Panhandle περιβάλλεται από θέρετρα και σπα, καταστήματα παγκόσμιας κλάσης και τόνους φρέσκων θαλασσινών. Το ίδιο το νησί είναι γνωστό για πολλά κέντρα δραστηριοτήτων, όπως στοές, μίνι γκολφ και καρτ, καθώς και για την πλούσια νυχτερινή ζωή που ενισχύεται από τα μπαρ και τα κλαμπ της τοπικής επιτροπής ζωνών. Αλλά στη δεκαετία του 1950, το νησί Okaloosa δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να τοποθετήσετε τον αυτοκινητόδρομο και ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που κατασκευάστηκαν ήταν το Gulfarium Marine Adventure Park . Εμβληματικό ορόσημο και σύμβολο της τοπικής ιστορίας, το Gulfarium εξακολουθεί να ευχαριστεί τους επισκέπτες καθημερινά. 

Κατά την περιήγησή σας στο πάρκο, προσέξτε τον Τσάρλι, το κίτρινο λοφίο κακάτου που κάνει καθημερινά μια βόλτα στο πάρκο με μέλη του προσωπικού φροντίδας ζώων για να χαιρετήσει τους επισκέπτες και να επισκεφτεί άλλους κατοίκους του πάρκου. Μερικοί από αυτούς τους κατοίκους περιλαμβάνουν φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια, ενυδρίδες, πιγκουίνους και ένα ολόκληρο λοβό ρινοδέλφινων σε δύο πλήρως εξοπλισμένους βιότοπους δελφινιών. Μέσα στο Living Seas, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την πρώτη εμπορική οθόνη ενυδρείου στον κόσμο από το δάπεδο μέχρι την οροφή και να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με λεοντόψαρα, κλόουνψάρια, χέλια και έναν καρχαρία ύφαλου με μύτες. 

Το Gulfarium βρίσκεται μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από τη δημόσια πρόσβαση στη δημόσια παραλία Fort Walton, και ο Κόλπος του Μεξικού είναι ορατός σχεδόν από οπουδήποτε στο πάρκο. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό εφεδρικό αν σας έχουν ξεφύγει από τα σχέδια για την παραλία σας. Θα συνεχίσετε να θέλετε να φέρετε μια ομπρέλα ή ένα αδιάβροχο, καθώς οι άνεμοι από τον ωκεανό μπορούν ακόμα να σπρώξουν τη βροχή κάτω από τους καλυμμένους διαδρόμους, αλλά θα έχετε αρκετό καταφύγιο για να απολαύσετε βλέποντας τα ζώα να κολυμπούν και να παίζουν. Το δελφίνι και το θαλάσσιο λιοντάρι, και όλες οι συναντήσεις με ζώα, συνεχίζουν να βρέχουν ή να λάμπουν όσο δεν υπάρχει κεραυνός, έτσι μια κατεστραμμένη μέρα στην παραλία μπορεί να μετατραπεί σε μια περιπέτεια γεμάτη ζώα.

Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης IMAG

Πολλοί κάτοικοι της πολιτείας θα σας πουν ότι δεν υπάρχει ενυδρείο στο Fort Myers της Φλόριντα και τεχνικά θα ήταν σωστό, καθώς δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στην πόλη που να επικεντρώνονται αποκλειστικά στην υδρόβια ζωή. Ωστόσο, αν βρίσκεστε στο Φορτ Μάγιερς και ψάχνετε για ένα μέρος για να δείτε ψάρια, το Ιστορικό και Επιστημονικό Κέντρο IMAG σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. 

Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα, το IMAG είναι ένα πλήρες μουσείο επιστήμης και ιστορίας με πρακτικά στοιχεία και στόχο να βυθίσει τους επισκέπτες στη μάθηση και τη διασκέδαση. Η Αίθουσα Ιστορίας του μουσείου έχει τόνους τεχνουργημάτων από το παρελθόν της Νοτιοδυτικής Φλόριντα, η έκθεση Backyard Nature έχει έναν υπαίθριο διάδρομο για να μάθουν οι επισκέπτες για τα φυτά της Φλόριντα και εκθέματα σχετικά με τον καιρό, τη φυσική και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι όλα διαθέσιμα για προβολή. Υπάρχουν όμως και πολλές δραστηριότητες που επικεντρώνονται στο ενυδρείο, καθώς και πολλή υπέροχη υδρόβια ζωή. 

Μαϊάμι της Φλόριντα | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το SEA-to-See Touch Tank περιέχει καβούρια με πέταλο, κίτρινα στίγματα, θαλάσσια αστέρια, γαρίδες και πολλά άλλα. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να αγγίξουν τα ζώα και οι ωριαίες επιδείξεις από το προσωπικό φροντίδας ζώων θα παρέχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να κάνουν κράτηση εισιτηρίων για να παρακολουθήσουν το προσωπικό να ταΐζει τα ζώα και να μάθουν τι τρώνε όλα αυτά τα πλάσματα. Στο Living Lab, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν πολλά φίδια, σαύρες, βατράχους και άλλα και να ανακαλύψουν τη σημαντική διαφορά μεταξύ ιθαγενών και μη ιθαγενών ειδών. Το Living Lab φιλοξενεί επίσης ένα ενυδρείο αλμυρού νερού 3.200 γαλονιών που προβλήθηκε στο δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι Animal Planet. Εδώ, καρχαρίες, σφυρίδα και τόνοι άλλων ψαριών κολυμπούν μέσα από ένα μικροσκοπικό αντίγραφο ενός βυθισμένου πολεμικού πλοίου που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα και δημιουργεί έναν τεχνητό ύφαλο που προστατεύει πολλά είδη άγριας θαλάσσιας ζωής.

ενυδρεία στη Φλόριντα

Εικόνα ευγενική προσφορά του Clearwater Marine Aquarium

Θαλάσσιο Ενυδρείο Clearwater

Εάν εσείς ή κάποιοι στη ζωή σας έτυχε να παρακολουθείτε υγιεινές και ευχάριστες παιδικές ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 2010, τότε πιθανότατα θα είστε εξοικειωμένοι με το Dolphin Tale και το Dolphin Tale 2. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το αστέρι δελφίνι , Winter, ήταν ένα πραγματικό ρινοδέλφινο του Ατλαντικού που έμενε σε ένα ενυδρείο στο Clearwater της Φλόριντα. Στο Clearwater Marine Aquarium , οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τον φίλο της, Hope.

Η ελπίδα είναι κάτι περισσότερο από μια σταρ του κινηματογράφου. Είναι επίσης μια σπουδαία πρέσβειρα για να βοηθήσει το κοινό να μάθει για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα άγρια ​​δελφίνια και πώς οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν για να προστατεύσουν τα δελφίνια που ζουν στους ωκεανούς. Η Χόουπ σώθηκε ως μοσχάρι όταν ένας ψαράς την παρατήρησε να προσπαθεί να θηλάσει από τη νεκρή μητέρα της και ήταν πεινασμένη, εξαντλημένη και πολύ μικρή για να τα βγάλει πέρα ​​μόνος της. Η ομάδα του Clearwater Marine Aquarium εργάστηκε ακούραστα για να την επαναφέρει στην υγεία της. 

Υπάρχουν πολλά άλλα καταπληκτικά ζώα στο Clearwater Marine Aquarium, επίσης. Ο Ρεξ και ο Ρούντι είναι δύο διασωθέντα δελφίνια με τραχιά δόντια που έχουν απώλεια ακοής και δεν μπορούν να επιβιώσουν στη φύση. Υπάρχουν επίσης θαλάσσιες χελώνες, ενυδρίδες και πελεκάνοι. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τις πολλές διασώσεις και τις συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασης στις οποίες συμμετέχει το ενυδρείο. 

Αν ερωτεύεστε τα ζώα ενώ βρίσκεστε εκεί και επιθυμείτε να τα παρακολουθείτε όλη την ώρα, θα θελήσετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ενυδρείου και να αναζητήσετε τις ζωντανές κάμερές του, μέσω των οποίων μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά από τα ζώα του να απολαμβάνουν καθημερινή ζωή στις εγκαταστάσεις.

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Μαϊάμι, Φλόριντα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κέντρο Θαλάσσιων Επιστημών

Ακριβώς νότια της παραλίας Daytona βρίσκεται το Ponce Inlet, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη με φάρο, μουσείο και μερικές μαρίνες και τοπικές επιχειρήσεις. Εδώ θα βρείτε ένα κρυμμένο στολίδι, το Marine Science Center . Αναφέρεται ως ένα «μικρό ενυδρείο με εκπαιδευτικά προγράμματα», αυτή η εγκατάσταση είναι εύκολο να παραβλεφθεί και είναι κυρίως γνωστή στους ντόπιους. Ωστόσο, η σκληρή δουλειά της τοποθεσίας για τη διατήρηση της θάλασσας, το καταρτισμένο προσωπικό και οι εξαιρετικές πρακτικές εμπειρίες την καθιστούν μια στάση που πρέπει να δείτε όταν ταξιδεύετε στην ανατολική ακτή της Φλόριντα. 

Το Classroom Lab είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του ενυδρείου. Εδώ πραγματοποιούνται καθημερινά ζωντανές παρουσιάσεις ερπετών και πουλιών. Η τάξη φιλοξενεί επίσης ζωντανούς κατοίκους, όπως ένα φίδι πεύκου και μια χελώνα από πεύκο, και πολλά διατηρημένα δείγματα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εμπλακούν και να αισθανθούν το δέρμα ανακόντα, να αγγίξουν τα κοράλλια και ακόμη και να δουν ένα κέλυφος θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα. Υπάρχουν επίσης μαθήματα τέχνης και χειροτεχνίας και ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις ειδικής αγωγής για σχολικές εκδρομές. 

Οι 10 καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στη Φλόριντα των ΗΠΑ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένα άλλο τμήμα του ενυδρείου που σίγουρα θα θέλετε να δείτε είναι το Μπλε Δωμάτιο, όπου πολλοί βιότοποι φιλοξενούν μικρότερη υδρόβια ζωή. Εδώ, θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ιππόκαμπο και θα μάθετε πώς τα λεοντόψαρα είναι χωροκατακτητικά είδη και γιατί είναι επικίνδυνα για την εγγενή άγρια ​​ζωή. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δουν οκτώ νοσοκομειακούς βιότοπους για διασωμένες θαλάσσιες χελώνες που υποβάλλονται σε αποκατάσταση και να παρακολουθήσουν καθώς η ομάδα εμπειρογνωμόνων διάσωσης εργάζεται για να φροντίσει τα άρρωστα και τραυματισμένα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, ώστε να μπορούν να επιστραφούν στη φύση. Σε κοντινή απόσταση, το Turtle Terrace περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη οθόνη για το πώς οι θαλάσσιες χελώνες βάζουν τις φωλιές τους, εκκολάπτονται και ξεκινούν τη ζωή στην άγρια ​​φύση και ποιες απειλές αντιμετωπίζουν στον ωκεανό κάθε μέρα.

Είτε αγαπάτε τη θαλάσσια ζωή, σας ενδιαφέρει να μάθετε για όλα τα πράγματα της επιστήμης ή απλά αναζητάτε ένα μέρος στη Φλόριντα όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε από τη ζέστη του καλοκαιριού, τα καλύτερα ενυδρεία της Φλόριντα έχουν κάτι να απολαύσουν όλοι. Προσθέστε ένα ενυδρείο στο δρομολόγιο του ταξιδιού σας και σίγουρα θα είναι μια εμπειρία που θα θυμάστε.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια