Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και χτίζοντας μια ανεξάρτητη καριέρα

Το ταξίδι στον κόσμο είναι ένα όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Η ιδέα να βλέπεις νέα μέρη, να βιώνεις διαφορετικούς πολιτισμούς και να ζεις τη ζωή με τους δικούς σου όρους είναι εξαιρετικά ελκυστική. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, η ιδέα να ταξιδέψουν στον κόσμο είναι ακριβώς αυτό: ένα όνειρο. Η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζονται χρήματα για να ταξιδέψουν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να πάνε ένα εκτεταμένο ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να συνδυάσετε την αγάπη σας για τα ταξίδια με μια καριέρα που θα σας επέτρεπε να κερδίσετε τα προς το ζην καθώς ταξιδεύετε; Εκεί μπαίνει η ιδέα της οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης καριέρας. Με την άνοδο της οικονομίας των συναυλιών και της απομακρυσμένης εργασίας, είναι πλέον δυνατό να κερδίζετε τα προς το ζην χωρίς να είστε δεσμευμένοι σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι 10 πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με τους ειδικούς.(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες σταδιοδρομίες που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο και να είστε ανεξάρτητοι.

Digital Nomads

Μια από τις πιο δημοφιλείς σταδιοδρομίες για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν και να είναι ανεξάρτητοι είναι αυτή του ψηφιακού νομάδα. Οι ψηφιακοί νομάδες είναι άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας συνήθως τους φορητούς υπολογιστές τους και το διαδίκτυο, για να κερδίσουν τα προς το ζην. Μερικές κοινές σταδιοδρομίες ψηφιακού νομαδού περιλαμβάνουν:

 • Δημιουργία περιεχομένου (blogging, YouTube, μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
 • Ανάπτυξη διαδικτύου
 • Γραφικό σχέδιο
 • Εμπορία

Το σπουδαίο με τις σταδιοδρομίες ψηφιακού νομάδου είναι ότι μπορούν να γίνουν από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδεύετε σε ένα νέο μέρος κάθε λίγες εβδομάδες ή μήνες και να μπορείτε να κερδίζετε τα προς το ζην.

Προγραμματισμός οικογενειακών διακοπών – Πώς να ικανοποιήσετε τους εφήβους(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ελεύθερους επαγγελματίες

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή καριέρας για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν και να είναι ανεξάρτητοι είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοαπασχολούμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά έργο. Μερικές κοινές σταδιοδρομίες ελεύθερου επαγγελματία περιλαμβάνουν:

 • Γραφή
 • Φωτογραφία
 • Εικονική βοήθεια
 • Μετάφραση

Ακριβώς όπως με τις σταδιοδρομίες ψηφιακών νομάδων, ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να γίνει από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να έχετε φορητό υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό το καθιστά την τέλεια επιλογή για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν και να κερδίσουν τα προς το ζην ταυτόχρονα.

Τουριστικά αξιοθέατα στη Ρώμη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

επιχειρηματίες

Η επιχειρηματικότητα είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή σταδιοδρομίας για άτομα που θέλουν να ταξιδέψουν και να είναι ανεξάρτητοι. Ως επιχειρηματίας, μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση που μπορείτε να διευθύνετε από οπουδήποτε στον κόσμο. Μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως περιλαμβάνουν:

 • E-commerce
 • Dropshipping
 • Affiliate marketing
 • Online coaching

Το σπουδαίο με την επιχειρηματικότητα είναι ότι οι δυνατότητες κερδών είναι απεριόριστες. Μπορείτε να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας όσο θέλετε και να κερδίσετε όσα χρήματα επιθυμείτε.

συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, αν θέλετε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο και να είστε ανεξάρτητοι, υπάρχουν πολλές επιλογές σταδιοδρομίας που πρέπει να εξετάσετε. Είτε θέλετε να είστε ψηφιακός νομάδας, ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας, υπάρχει ένας δρόμος για να κερδίσετε τα προς το ζην ενώ ταξιδεύετε στον κόσμο.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια