Πώς να ετοιμάζετε τα πακέτα για ένα ταξίδι στην Ευρώπη (Ενημερώθηκε για το 2023)

Περιεχόμενα

Η Ευρώπη είναι γνωστή για το μείγμα της τάξης, της γοητείας, της γραφικότητας και των καλών δονήσεων. Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, προσφέρει πλαγιές από μύθους, στοιχειωμένες πόλεις και το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο: το Restaurante Botín στη Μαδρίτη.

Φαίνεται ότι όλοι από όλο τον κόσμο θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν αυτόν τον ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων , «η ανάκαμψη του τουρισμού της Ευρώπης διατηρεί τη δυναμική της παρά τους αντίξοους οικονομικούς ανέμους, φτάνοντας περίπου το 95% των επιπέδων διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2019».

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη για όσους από εμάς στην πολιτεία, «Οι ΗΠΑ αποδεικνύονται ότι είναι η ισχυρότερη αγορά πηγών μακρινών αποστάσεων στην Ευρώπη μέχρι σήμερα φέτος». Τελικά, εμείς οι Αμερικανοί αγαπάμε τις διακοπές μας στο ευρώ.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά για να διαλέξετε όταν πρόκειται για την Ευρώπη. Από τη Σουηδία μέχρι τη Σλοβακία, την Ιταλία μέχρι την Ισλανδία, την Ολλανδία μέχρι την Ουγγαρία, δεν υπάρχει όριο στους όμορφους προορισμούς στην «ήπειρο». Είτε ψάχνετε για αρχαία ερείπια, ανεπτυγμένα κέντρα, πεζοπορίες στην άγρια ​​φύση ή ηλιόλουστες παραλίες, η Ευρώπη τα έχει όλα.

Φυσικά, αυτό κάνει πιο δύσκολη τη συσκευασία. Ανάλογα με το πού θα πάτε και ποια εποχή του χρόνου, καθώς και με το τι θέλετε να κάνετε, το περιεχόμενο της βαλίτσας σας θα διαφέρει αρκετά.

Μην ανησυχείτε, όμως, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς είναι το κλίμα σε όλη την Ευρώπη, πώς να πακετάρετε ανά εποχή και δραστηριότητα, τα κύρια στοιχεία που πρέπει να θυμάστε και πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την προετοιμασία. Ετσι …

Allons y! Βάμος! Πάμε!

Πάμε.

Το ευρωπαϊκό κλίμα

Ξέρω, ξέρω, λέμε «το ευρωπαϊκό κλίμα» σαν να υπάρχει κάτι  τέτοιο. Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη είναι αρκετά ποικίλη, καθώς βλέπει τα πάντα, από θυελλώδη χιόνι έως άνυδρες ερήμους. Έχει παραθαλάσσια έλη, βαθείς φράχτες, παραλίες με λευκή άμμο και αρχέγονα δάση.

Το μεγαλύτερο μέρος του, ωστόσο, θεωρείται εύκρατο. Τέτοια κλίματα  «ορίζονται γενικά ως περιβάλλοντα με μέτριες βροχοπτώσεις που εξαπλώνονται σε όλο το χρόνο ή μέρος του έτους με σποραδική ξηρασία, ήπια έως ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς έως κρύους χειμώνες».

Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεταξύ των 44 έως 50 χωρών της Ευρώπης ( ανάλογα με το ποια πιστεύετε  [ευκαιρία σύνδεσης με τη δημοσίευση «Πόσες χώρες»]).

Ορισμένα μέρη στην Ευρώπη δεν εμπίπτουν στον ορισμό του εύκρατου κλίματος. Για παράδειγμα, η Σκανδιναβία μπορεί να υπερηφανεύεται για τα πάντα, από ένα πιο δροσερό, υγρό θαλάσσιο κλίμα στο νότο μέχρι την υποαρκτική και την τούνδρα στο βορρά. Η Ισπανία έχει μεσογειακό κλίμα στο νότο και στην ενδοχώρα έχει ηπειρωτικό κλίμα, που χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά, ξηρά καλοκαίρια.

Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να πείτε “Συσκευάστε XYZ για την Ευρώπη και θα είστε καλά!” Αντίθετα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της τοποθεσίας σας και τους άλλους παράγοντες του ταξιδιού σας και, στη συνέχεια, να προγραμματίσετε ανάλογα.

Για το σκοπό αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές μέσες θερμοκρασίες και τους πιο έξυπνους τρόπους συσκευασίας ανά εποχή.

Μέσες χειμερινές θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Οι χειμερινές θερμοκρασίες ποικίλλουν ευρέως στα 4,066 εκατομμύρια μίλια της Ευρώπης, επομένως δεν υπάρχει σχέδιο συσκευασίας «ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους» με βάση την εποχή.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι πολλά μέρη της Ελλάδας βλέπουν χιόνι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο (και μερικές φορές άλλους μήνες); Ή ότι οι χειμερινές θερμοκρασίες της Μαδέρα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στη δεκαετία του ’60; Κάποια χρόνια, πόλεις σε ψηλά βόρεια κλίματα  όπως η Βόρεια Σουηδία μπορεί να δουν χιόνι όλο το καλοκαίρι.

Τα καλά νέα είναι ότι, γνωρίζοντας τη μέση θερμοκρασία της περιοχής στην οποία κατευθύνεστε, μπορείτε να κάνετε ένα πιο έξυπνο σχέδιο και να αποφύγετε εκπλήξεις. Οι ακόλουθες θερμοκρασίες αναφέρονται σε βαθμούς Φαρενάιτ.

 • Όσλο, Νορβηγία: 32-34
 • Λονδίνο, Αγγλία: 48-49
 • Νίκαια, Γαλλία: 54-56
 • Παλέρμο, Σικελία: 59-61
 • Ντουμπρόβνικ, Κροατία: 54-57
 • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: 48-51

Όπως μπορείτε να δείτε, οι θερμοκρασίες του χειμώνα ποικίλλουν πολύ, από εκείνες στις οποίες θα απολαύσετε το σκι μέχρι εκείνες που είναι πολύ πιο ζεστές – ο καιρός με πουλόβερ αντί για παλτό και κασκόλ.

Φυσικά, εάν έχετε συγκεκριμένα είδη λίστας για την Ευρώπη – ας πούμε, το Βόρειο Σέλας στη Σκανδιναβία ή μια διαμονή στην έρημο στην Ισπανία – τότε θα χρειαστεί να πακετάρετε πιο ζεστά ρούχα, καθώς η θερμοκρασία μπορεί εύκολα να πέσει κάτω από το μηδέν.

Μέσες Θερινές Θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Ένα ζευγάρι που απολαμβάνει την παραλία όπου φαίνεται ένας άντρας γουρουνάκι να στηρίζει το θηλυκό.

PeopleImages.com – Yuri A/Shutterstock

 • Όσλο, Νορβηγία: 70-73
 • Λονδίνο, Αγγλία: 70-74
 • Νίκαια, Γαλλία: 74-80
 • Παλέρμο, Σικελία: 83-88
 • Ντουμπρόβνικ, Κροατία: 81-86
 • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: 80-84

Το καλοκαίρι είναι λίγο λιγότερο ποικίλο από τον χειμώνα στην Ευρώπη. Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε υψηλότερες θερμοκρασίες στα κλίματα της ερήμου καθώς και στις θερμότερες μεσογειακές χώρες.

Η κλιματική αλλαγή δεν βοηθά επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα καύσωνες σε ταξιδιωτικούς προορισμούς του νότου. Για παράδειγμα , «Η τρέχουσα πιο καυτή θερμοκρασία που καταγράφηκε στην Ευρώπη ήταν 48,8 C κοντά στην πόλη των Συρακουσών στο ιταλικό νησί της Σικελίας το 2021».

Δυστυχώς, «οι συνθήκες ανάγκασαν ολόκληρη τη χώρα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένας θερμικός θόλος υψηλής πίεσης που εκτείνεται στη Μεσόγειο δημιούργησε ένα φαινόμενο ντόμινο ακραίων καιρικών φαινομένων».

Για αυτόν τον λόγο, είναι έξυπνο να ελέγχετε τον καιρό μια εβδομάδα περίπου πριν ταξιδέψετε και να κάνετε τυχόν ενημερώσεις όπως απαιτείται. (Η Σικελία θα μπορούσε απλώς να ζητήσει εκείνα τα προσωπικά πράγματα από μπουκάλια σπρέι θαυμαστών που βλέπετε σε αγώνες μπέιζμπολ;)

Συσκευασία για την Ευρώπη ανά εποχή

Η πρώτη ερώτηση είναι: πότε ταξιδεύετε; Αυτό έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επιλογή των αντικειμένων σας.

Συσκευασία για το χειμώνα

Ο χειμώνας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι τουλάχιστον ψυχρός. Ακόμη και στην Ελλάδα και την Ιταλία, θα θελήσετε ρούχα για βροχή και ένα ζεστό παλτό. Στις σκανδιναβικές και αλπικές περιοχές, θα θέλετε πλήρη εξοπλισμό χιονιού από το κεφάλι μέχρι τα νύχια. Θυμηθείτε καπέλα, γάντια, κασκόλ και μάλλινες κάλτσες για οποιεσδήποτε δραστηριότητες στο χιόνι.

Συσκευασία για το καλοκαίρι

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι ζεστές και ηλιόλουστες το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων της Σκανδιναβίας, των Βρετανικών Νήσων και άλλων βόρειων χωρών. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο οι βροχοπτώσεις σε θαλάσσια κλίματα, όπως η Αγγλία, οπότε ετοιμάστε ένα ελαφρύ σακάκι αν πηγαίνετε εκεί.

Συσκευασία για την άνοιξη και το φθινόπωρο

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι συνήθως εύκρατα στην Ευρώπη. Θα δείτε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως στα μέσα της δεκαετίας του ’60 περίπου. Ανάλογα με το πού πηγαίνετε, μπορεί να αντιμετωπίσετε βροχή (Βόρεια και Δυτική Ευρώπη) ή θερμότερο ήλιο (Νότια και Ανατολική Ευρώπη). Προετοιμάστε με στρώσεις συσκευασίας.

Συσκευασία για την Ευρώπη από την Persona

Ένα άτομο μπορεί να δει να μαζεύει τα ρούχα και τα σημειωματάριά της μέσα σε μια αποσκευή, όπου στο κρεβάτι φαίνονται ένα καπέλο, μια άλλη τσάντα, ασύρματα ακουστικά, ποτήρι, τηλέφωνο και γυαλιά ηλίου.

PeopleImages.com – Yuri A/Shutterstock

Το δεύτερο ερώτημα είναι: τι θα κάνετε στην Ευρώπη; Ας ρίξουμε μια ματιά σε συγκεκριμένα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστείτε ανάλογα με την προσωπικότητά σας.

Το Outdoorperson

Ο κατάλληλος εξοπλισμός έχει σημασία εδώ, από εξοπλισμό ψαρέματος μέχρι πυξίδα για ταξιδιώτες με σακίδιο.

Ο αλήτης της παραλίας

Φέρτε πολλά αντηλιακά (είναι ακριβά εκεί), επιπλέον σαγιονάρες (σπάνε τα στρινγκ), επιπλέον γυαλιά (είμαι ο μόνος που χάνει ένα ζευγάρι την ημέρα;) και τη δική σας ωραία, μεγάλη πετσέτα θαλάσσης.

Ο Πολεμιστής του Χειμώνα

Μακριά εσώρουχα, μάλλινες κάλτσες, εξωτερικά ρούχα και βαριές μπότες είναι όλα απαραίτητα!

The Sightseer/Foodie

Θυμηθείτε τη φωτογραφική μηχανή σας, τα μαντηλάκια προσώπου, τις θεραπείες για φουσκάλες (το 2nd Skin λειτουργεί εξαιρετικά) και τυχόν στηρίγματα του Instagram στα οποία μπορείτε να βασιστείτε. (Δεν πειράζει, δεν είσαι μόνος.)

Συσκευασία αμυχών για να ελαχιστοποιήσετε το φορτίο σας

Γνωρίζοντας τι κάνετε τώρα, πώς μπορείτε να κάνετε τα βαλίτσα σας σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση και να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ το κάνετε; Εδώ είναι μερικά κόλπα.

Φως συσκευασίας

Εντάξει, οπότε το packing light δεν είναι ακριβώς μια απίστευτη αμυχή. Ωστόσο, αν και πολλοί ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι είναι μια καλή στρατηγική, δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Αυτό τους αποτρέπει από το να εξοικονομήσουν τέλη για παραδοτέες αποσκευές – αλλά και να εξοικονομήσουν την πλάτη τους.

Το κόλπο για το packing light είναι να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεσαι περισσότερες αποσκευές για ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Αν πρόκειται να πάτε στην Ευρώπη, πιθανότατα σκοπεύετε να περάσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα εκεί, αλλά αν πάτε για τρεις, δεν χρειάζεται να φέρετε μεγαλύτερη βαλίτσα.

Αντί γι’ αυτό, σχεδιάστε μια μεγάλη χειραποσκευή, ένα ευρύχωρο σακίδιο ή τσάντα και ένα μικρό πορτοφόλι ή ζώνη με χρήματα για όταν είστε έξω.

Στη συνέχεια, ερευνήστε τις επιλογές πλυντηρίου όπου θα πάτε (ξενοδοχείο, τοπικό πλυντήριο ή μια οικογενειακή υπηρεσία) και αφιερώστε χρόνο στο πρόγραμμά σας. Η μικρή προστιθέμενη αγγαρεία είναι πολύ καλύτερη από το να ανησυχείτε για χαμένες αποσκευές ή να φέρετε γιγάντιες βαλίτσες σε όλη την Ευρώπη.

Δοκιμάστε το Packing Cubes

Η συσκευασία των κύβων μπορεί να φαίνεται σαν τσιτσι υπερβολή, αλλά δεν είναι. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με μια βαλίτσα για να μπορέσετε να κλείσετε το φερμουάρ; Οι κύβοι συσκευασίας το κάνουν πολύ πιο εύκολο. ( Λατρεύω αυτό το ανακυκλωμένο σετ μετά την κατανάλωση .)

Λειτουργούν καλά γιατί μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα αντικείμενά σας –πουκάμισα, σορτς, σακάκια, εσώρουχα– εύκολα και μετά να ξέρετε ακριβώς πού να τα βρείτε. Ξέρετε επίσης ακριβώς πού να τα τοποθετήσετε μετά το ξέπλυμα και χωράνε εύκολα στη βαλίτσα σας. Δεν χρειάζεται γέμιση.

Πηγαίνετε για ουδέτερα

Τα ουδέτερα είναι ένας τόσο έξυπνος τρόπος συσκευασίας επειδή αναμειγνύονται και ταιριάζουν τόσο καλά. Εάν φέρετε μια γκαρνταρόμπα γεμάτη μπεζ, κονιάκ, λευκό και μαύρο, τότε σχεδόν όλα θα φαίνονται καλά με τα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ρούχα σας γίνονται ταιριαστά και όχι μεμονωμένα, εξοικονομώντας σας μεγάλο χώρο.

Επιλέξτε το σωστό νεσεσέρ

Ένα νεσεσέρ είναι το κλειδί. Θα θέλετε κάτι που να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από το σακίδιο σας στην τσάντα σας, ιδανικά με ένα μικρότερο αφαιρούμενο σάκο που μπορείτε να το πετάξετε σε ένα πορτοφόλι ενώ περιπλανηθείτε στους δρόμους. Εκεί, μπορείτε να κρατήσετε μαντηλάκια προσώπου, ελάχιστο μακιγιάζ, βάλσαμο για τα χείλη και αντηλιακό.

Μπορείτε να αφήσετε το μεγαλύτερο νεσεσέρ στο ξενοδοχείο σας ή στο ενοικιαζόμενο κατάλυμα όσο είστε έξω, αλλά μην ξεχάσετε να το βάλετε στο σακίδιό σας προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο.

Packing for Europe: Beyond the Clothing

Ένα άτομο μπορεί να δει να συσκευάζει χρωματιστά μπουκάλια σπρέι μέσα σε μια διαφανή τσάντα και συσκευασίες κρέμας μπορούν να βρίσκονται στις αποσκευές.

Pixel-Shot/Shutterstock

Τα ρούχα δεν είναι το μόνο πράγμα που θα φέρεις μαζί σου στην Ευρώπη, φυσικά. Εδώ είναι μερικά ακόμα που πρέπει να θυμάστε.

Καλλυντικά, είδη περιποίησης και φαρμακευτικά είδη

Όπου είναι δυνατόν, φέρτε μπουκάλια με σαμπουάν, κοντίσιονερ, λοσιόν, καλλυντικά και ούτω καθεξής σε μέγεθος ταξιδιού. Ελέγξτε τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών για περισσότερες πληροφορίες .

Συνιστώ να φέρετε ένα δοχείο της εβδομάδας για καθημερινά χάπια. Αυτό χρησιμοποιώ όταν ταξιδεύω, με μια μικρή τσάντα πρόσθετων, εάν αντιμετωπίσω καθυστέρηση πτήσης ή άλλες απρόβλεπτες περιστάσεις. Φυλάξτε συσκευές εισπνοής, EpiPens και άλλα αντικείμενα έκτακτης ανάγκης σε ξεχωριστή θήκη που μπορείτε να πετάξετε στην τσάντα σας.

Συσκευές και φορτιστές

Δεν είναι διασκεδαστικό να συνειδητοποιείς ότι έχεις κολλήσει σε μια ξένη χώρα και δεν μπορείς να φορτίσεις το τηλέφωνό σου! Σίγουρα, μπορείτε να τρέξετε στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple ή της AT&T για να αντικαταστήσετε ένα, αλλά ανάλογα με το πού βρίσκεστε, το “κοντά” μπορεί να μην είναι τόσο κοντά.

Αντίθετα, βάλτε τα στην κορυφή της λίστας συσκευασίας σας. Την εβδομάδα που προηγείται της αναχώρησης, συνιστώ να τοποθετείτε αυτοκόλλητες σημειώσεις κοντά στο σημείο που συνδέετε συνήθως τους φορτιστές σας για να βεβαιωθείτε ότι θα τους αποσυνδέσετε και θα τους συσκευάσετε το βράδυ πριν φύγετε.

Καθημερινές Ανάγκες

Δύο από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη – και οπουδήποτε αλλού – είναι να αποφύγετε την αγορά μπουκαλιών νερού ή σνακ. Συσκευάζω πάντα ένα μπουκάλι νερό με φίλτρο  καθώς και επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για σνακ  για να με βοηθήσουν να αποφύγω τις δαπάνες για ακριβές μεμονωμένες υπηρεσίες σε αεροδρόμια και καταστήματα ψιλικών.

Εγγραφα

Διαβατήρια, εισιτήρια, ασφαλιστικά έγγραφα, ταυτότητες, άδειες ή εισιτήρια ανελκυστήρων, ταξιδιωτικές επιταγές (ναι, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν) και άλλα σημαντικά έγγραφα θα πρέπει να ταξιδεύουν όλα μαζί.

Όταν δεν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο, φροντίστε να πάνε σε ένα χρηματοκιβώτιο ή σε κάποιο μυστικό μέρος. Κατά τη διαδρομή, θα πρέπει να παραμένουν στο σακίδιο ή στο προσωπικό σας αντικείμενο, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.

Διάφορα

Οποιαδήποτε διάφορα αντικείμενα πρέπει να μπαίνουν στον δικό τους κύβο συσκευασίας. Εδώ θα πρέπει να κρατάτε στυλό και ημερολόγια, ανοιχτήρια μπουκαλιών, αναπτήρες και ούτω καθεξής.

Συχνές Ερωτήσεις

Ένα άτομο που κάνει τη λίστα ελέγχου του ενώ τα πάντα είναι μαζεμένα στις αποσκευές του.

Shyntartanya/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη συσκευασία για την Ευρώπη.

Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα κατά τη συσκευασία;

Οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε το κόστος αποσκευών είναι να φέρετε μόνο μια χειραποσκευή και ένα προσωπικό αντικείμενο, να χρησιμοποιήσετε κύβους συσκευασίας για να οργανώσετε και να εξοικονομήσετε χώρο, να συσκευάσετε όσα ρούχα για ένα μήνα θα κάνατε για μια εβδομάδα, να φορέσετε ουδέτερα και να ορίσετε μια θέση για όλα σας. αντικείμενα που δεν είναι ρούχα για ελαχιστοποίηση του όγκου.

Πώς ξέρω τι να φορέσω;

Πρώτα, Google «κλίμα [χώρα]» και δείτε τι λέει. Στη συνέχεια, ελέγξτε τις μέσες θερμοκρασίες για την περιοχή στην οποία ταξιδεύετε. Σχεδιάστε μια λίστα συσκευασίας αναλόγως και, στη συνέχεια, ελέγξτε τον καιρό την εβδομάδα πριν φύγετε και κάντε όποιες προσαρμογές χρειάζεται.

Τι χρειάζομαι πέρα ​​από τα ρούχα;

Πέρα από τα ρούχα, φροντίστε να έχετε μαζί σας συσκευές και φορτιστές, έγγραφα, φάρμακα και είδη έκτακτης ανάγκης και οποιονδήποτε εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιήσετε (φακοί κάμερας κ.λπ.).

Αξίζουν τον κόπο η συσκευασία των κύβων;

Ναι, η συσκευασία των κύβων αξίζει τον κόπο! Βοηθούν στην οργάνωση του εξοπλισμού σας ανά κατηγορία, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να σκάβετε για να τον βρείτε. Επιπλέον, κάνουν πολύ πιο εύκολο να γεμίσετε τη βαλίτσα σας χωρίς να χρειάζεται να καθίσετε πάνω της για να την κλείσετε αργότερα.

Πόσα ζευγάρια παπούτσια χρειάζομαι;

Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά: χρειάζεστε μόνο δύο ζευγάρια παπούτσια. Φέρτε στιβαρά παπούτσια για περπάτημα και πιο όμορφα παπούτσια πόλης, αν πρόκειται να πάτε σε ένα ζεστό κλίμα το καλοκαίρι. Εάν ταξιδεύετε χειμώνα, φέρτε χαριτωμένα αλλά ζεστά παπούτσια για περπάτημα και ένα ζευγάρι μπότες για «πραγματικές» υπαίθριες δραστηριότητες.

Πηγαίνετε στην Ευρώπη!

Εντάξει, ειδικός στη συσκευασία, είσαι έτοιμος. Πάρτε αυτές τις συμβουλές μαζί σας στην Ήπειρο και δημιουργήστε αυτές τις εκπληκτικές αναμνήσεις, χωρίς να ξοδέψετε περιττά χρήματα για να βάλετε τα μπλοκ σας ή να πετάξετε την πλάτη σας έξω.

Καλό ταξίδι!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Ο πλήρης κατάλογος ελέγχου διεθνών ταξιδιών

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια