Ταξίδι στην Ιταλία- 8 κορυφαίοι λόγοι

Η Ιταλία είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για όχι έναν, αλλά πολλούς λόγους. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ιταλία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι από οκτώ λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ιταλία. Ο πολιτισμός του είναι τόσο πλούσιος, με εξωφρενικό φαγητό και αρχαίους ιστορικούς χώρους που διατηρούνται όμορφα.

Είναι μια χώρα όπου η φύση, η τέχνη, η ιστορία και η θρησκεία συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια πολιτιστική υπερδύναμη, που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Αλλά δυστυχώς, μόνο τόσα πολλά μπορεί να πει κανείς για την Ιταλία. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να νιώσετε την ουσία της τέχνης, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ιταλίας μόνο όταν φτάσετε εκεί.

Έτσι, σε αυτήν την ανάρτηση, έχω καταφύγει να συνοψίσω τα οκτώ κορυφαία δελεαστικά πράγματα για την Ιταλία.

Σε περίπτωση που είστε δύσπιστοι και δεν καταλαβαίνετε τι είναι όλη η διαφημιστική εκστρατεία, αυτά τα αξιοθέατα θα σας πείσουν αμέσως. Συνέχισε να διαβάζεις!

Οι αγαπημένοι μας λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε την Ιταλία

Παρακάτω, θα συζητήσω μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε την Ιταλία.

Μόλις αποφασίσετε να πάτε εκεί και να αρχίσετε να παρακολουθείτε τα εκπληκτικά αξιοθέατα, πιστέψτε μας, θα χαζεύετε και θα γελάτε σε κάθε γωνιά!

Ένας κόμβος ιστορικών κτιρίων

Εάν είστε φανατικοί της ιστορίας, η άφιξη στην Ιταλία θα είναι σαν να ανοίγετε την πόρτα στο παρελθόν, δεδομένης της τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς της. Με τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία να κυβερνούν τον τόπο όλους αυτούς τους αιώνες πίσω, έχουν αφήσει πίσω τους μερικά αναμφισβήτητα μνημεία.

Ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε μια ιστορική εκδρομή εδώ, ορισμένες τοποθεσίες είναι δύσκολο να αντισταθείτε στην επίσκεψη. Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει το Κολοσσαίο, ένα τετραώροφο ψηλό κυκλικό αμφιθέατρο. Το τεράστιο μέγεθος και η κατασκευή της κολοσσιαίας κατασκευής ακτινοβολούν τη δύναμη και τη μηχανική ανδρεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Επιπλέον, δεν μπορείτε να παραλείψετε να επισκεφθείτε τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας – το θαυματουργό κτίριο που κατά κάποιο τρόπο επέζησε χωρίς να ανατραπεί όλες αυτές τις δεκαετίες.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να πάτε στην απόκοσμη πόλη της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη, η οποία θάφτηκε κάτω από μια ξαφνική έκρηξη λάβας. Μια ολόκληρη ρωμαϊκή πόλη, που διατηρείται ως εντελώς συμπαγής και ανέπαφη, μπορεί να δει και να εξεταστεί από τους τουρίστες.

Και μάντεψε τι?

Η Βενετία δεν είναι μόνο ρομαντικές βόλτες με σκάφος – το υπέροχο Palazzo Ducale είναι επίσης ένας από τους λόγους για να ταξιδέψετε στη βόρεια Ιταλία .

Ήταν το Παλάτι των Δόγηδων και τα δημόσια γραφεία και επίσης στεγάζει τα απόκοσμα μπουντρούμια για κρατούμενους. Μπορείτε να παρατηρήσετε έναν συνδυασμό αρχιτεκτονικών ρυθμών της βυζαντινής, γοτθικής και αναγεννησιακής περιόδου εδώ.

Ο πλούτος της ιστορίας στην Ιταλία είναι τόσο μεγάλος που κατατάσσεται στην πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό και μόνο γίνεται ένας από τους λόγους για να ταξιδέψουν στην Ιταλία .

Τέχνη και Αρχιτεκτονική

Η Ιταλία είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο μέρος στον κόσμο για καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες για να παρατηρήσουν μερικά εντυπωσιακά αξιοθέατα. Τα κτίρια που αναπτύχθηκαν μέσα από διαφορετικές κυβερνώντες δυναστείες αποτελούν απόδειξη των ταλαντούχων αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών εκείνης της εποχής. Ο αριθμός των ιταλικών ορόσημων είναι απλώς ιλιγγιώδης. Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξετε είναι μια ιστορική τοποθεσία, ένα κτίριο ή ένα μνημείο.

Για παράδειγμα, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο όμορφη εκκλησία στον κόσμο – τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Οι περίτεχνα λαξευμένοι τοίχοι του έχουν πολλούς πάπες θαμμένους μέσα τους και έχουν επίσης την ανεκτίμητη Pieta – ένα αναγεννησιακό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου.

Τίποτα δεν περιγράφει αυτό το μέρος καλύτερα από το μυθιστόρημα των μπεστ σέλερ του Dan Brown, Angels and Demons , το οποίο περιστρέφεται γύρω από τα έργα τέχνης του και την ιστορική τους σημασία.

Περισσότερα από την απαράμιλλη τέχνη του Μιχαήλ Άγγελου βρίσκεται στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα. Αυτή η ιλιγγιώδης αλλά πανέμορφη οροφή καλύπτεται από πίνακες του διάσημου καλλιτέχνη Michelangelo – ένα θέαμα που δεν θέλετε να χάσετε.

Ένα ακόμη αρχιτεκτονικό θαύμα είναι ο Duomo Siena. Μόλις συνέλθετε από το να κοιτάξετε τους όμορφους εξωτερικούς τοίχους της, θα παρατηρήσετε ότι αυτή η Ρωμαιογοτθική εκκλησία έχει το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό πεζοδρόμιο. Κρατάει επίσης μερικά πολύτιμα γλυπτά των Donatello και Michaelangelo.

Και αν δεν το έχετε χορτάσει, επισκεφθείτε την Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία για να δείτε περισσότερα πολύτιμα έργα τέχνης που χρονολογούνται αιώνες πριν.

Βλέπετε?

Η Ιταλία είναι τόσο πλούσια σε τέχνη και αρχιτεκτονική που θα ικανοποιείτε τον πόθο σας για την ιταλική τέχνη για τα επόμενα χρόνια.

Ο κόσμος το γνωρίζει επίσης, γι’ αυτό και τα μουσεία κρατούνται γενικά πολύ νωρίτερα, οπότε πάρτε τα εισιτήριά σας για να παραλείψετε τις μεγάλες ουρές, καθώς αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε στην Ιταλία .

Καταπράσινα Τοπία

Ωστόσο, η χώρα δεν είναι μόνο κτίρια και μνημεία. Στην πραγματικότητα, η φυσική ομορφιά της είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η Ιταλία είναι υπέροχη για επίσκεψη.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε τους Δολομίτες στη Βόρεια Ιταλία, ένα ακόμη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτά τα μαγευτικά βουνά με τις δεκαοκτώ ένδοξες κορυφές παρέχουν αμέτρητες ευκαιρίες πεζοπορίας, ποδηλασίας και σκι, σε αντίθεση με κανένα άλλο.

Υπάρχουν πολλές κορυφαίες πεζοπορίες στους Δολομίτες που πρέπει να δοκιμάσετε αν είστε άπληστος πεζοπόρος.

Επιπλέον, τα πολυτελή θέρετρα παγκόσμιας κλάσης γύρω από αυτές τις πανύψηλες κορυφές είναι το κεράσι στην κορυφή.

Αλλά αν δεν είστε πολύ ορειβάτης, το καταπράσινο και πολύχρωμο δάσος Umbra στο Gargano θα σας κάνει καλό. Το φθινόπωρο, το φύλλωμα εδώ γίνεται έντονο πορτοκαλί και οι εκατοντάχρονες βελανιδιές είναι περιζήτητες από τους τουρίστες.

Ένα άλλο εντυπωσιακό είναι το δάσος Cansiglio στη βόρεια Ιταλία, όπου οι οξιές και η εγγενής χλωρίδα και πανίδα αφήνουν τους ανθρώπους να γοητεύονται.

Ωστόσο, το ταξίδι στη φύση δεν τελειώνει εδώ. Θα θελήσετε να επισκεφθείτε τα μαγευτικά ηλιέλαια στις περιοχές γύρω από την Τοσκάνη από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο.

Και για μερικές φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Instagram , υπάρχει ένα μικρό χωριό κοντά στην Ούμπρια που ονομάζεται Castellucio, όπου οι παπαρούνες ανθίζουν το καλοκαίρι.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για τους κυλιόμενους λόφους και τα βουνά αυτής της χώρας – η λίστα με τα σημεία περιήγησης είναι ατελείωτη.

Αλλά για ένα ταξίδι ψυχής, η διαμονή σε μια αγροικία κοντά στα χωριά της Τοσκάνης και η μάρτυρας των όμορφων ηλιοβασιλέματος και ανατολής είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Όμορφες παραλίες και λίμνες

Αν πιστεύετε ότι η Ιταλία δεν προσφέρει εξωτικές παραλίες, μάλλον δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το νησί της Σαρδηνίας.

Οι παραλίες εδώ δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεαματικές, για παράδειγμα, η Spiaggia Della Pelosa, όπου η άμμος είναι κατάλευκη και το νερό, ένα αστραφτερό τιρκουάζ.

Αλλά αν ψάχνετε για κάτι πιο ήσυχο και γαλήνιο, κατευθυνθείτε στο νησί Κάπρι. Πολλές παραλίες εδώ έχουν απομονωμένες θαλάσσιες σπηλιές με καταγάλανα νερά – τέλεια μέρη για να κάνετε ένα ρομαντικό μπάνιο με τον σύντροφό σας.

Μπορεί ακόμη και να συναντήσετε μια ή δύο διασημότητες στις παραλίες του Κάπρι με πιο εξωτικά θέρετρα.

Και ω, οι λίμνες είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιταλία. Θα λατρέψετε τα ήρεμα, κρυστάλλινα νερά που περιβάλλονται από πολύχρωμα λιμάνια και καταπράσινους λόφους.

Η Garda της Βόρειας Ιταλίας, συγκεκριμένα, είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, καθώς είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας (370 τετραγωνικά χιλιόμετρα!). Περιτριγυρισμένοι από τους Δολομίτες και τις γραφικές, γοητευτικές πόλεις, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια κακή γωνία εδώ.

Αλλά η καλύτερη και πραγματικά Bellissimo λίμνη είναι η λίμνη Como , κοντά στη Λομβαρδία, καθώς οι γύρω λόφοι, τα βουνά και τα πολύχρωμα χωριά προσφέρουν υπέροχη θέα.

Προτείνω να γευματίσετε στα εστιατόρια στην κορυφή του λόφου που έχουν θέα στη λίμνη – θα είναι ένα γεύμα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Το θέμα μας είναι ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η Ιταλία στερείται παραθαλάσσιων υπερβολών.

Πιστέψτε μας. θα επιστρέψεις σπίτι όμορφα μαυρισμένη και ικανοποιημένη!

Τροφή για να πεθάνεις

Όλη αυτή η περιπλάνηση και η πεζοπορία απαιτούν μερικά νόστιμα γεύματα, και τι καλύτερο μέρος από την Ιταλία για αυτό;

Μια χώρα τόσο πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία είναι βέβαιο ότι θα έχει εξαιρετικό φαγητό. Ως εκ τούτου, τα λαχταριστά πιάτα είναι ένας άλλος από τους λόγους για να ταξιδέψετε στην Ιταλία.

Ξεχάστε να αποφασίσετε μεταξύ της πίτσας του Σικάγο ή της Νέας Υόρκης – τα πραγματικά πράγματα βρίσκονται εδώ στην Ιταλία. Όντας η μητέρα όλων των πίτσας, η Margherita από τη Νάπολη είναι η καλύτερη που θα έχετε ποτέ.

Όσο για τα ζυμαρικά, η Carbonara και τα Lasagne που θα φάτε στην Ιταλία είναι αδύνατο να βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο – είναι τόσο καλά.

Και δεν αστειεύομαι όταν το λέω αυτό. Η αμερικανική και άλλες εκδοχές αυτών των πιάτων είναι υπέροχες, αλλά οι αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας είναι απλά ασυναγώνιστες. Δεν είναι περίεργο γιατί οι Ιταλοί εκνευρίζονται όταν βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο να σφάζει τις συνταγές τους!

Αλλά η ιταλική κουζίνα δεν είναι μόνο τυρί και κομμάτια. Μπορείτε να απολαύσετε μια χορταστική σούπα που ονομάζεται Ribollita ή μερικά υγιεινά μύδια ναπολιτάνικου τύπου δίπλα στη θάλασσα.

Τα τηγανητά καλαμάρια στις ιταλικές παραλίες, ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την ημέρα της απάτης σας.

Για επιδόρπιο, μην παραλείψετε να απολαύσετε ιταλικές λιχουδιές όπως το Tiramisu ή το Panne Cotto. Πράγματι, ένα γεύμα σαν αυτό σε ένα ήσυχο υπαίθριο τραπέζι με υπέροχη θέα είναι το ιταλικό όνειρο.

Κρασί

Αχ, κρασί. Γιατί μια χώρα με τόσο ρομαντικά τοπία δεν θα έχει υπέροχο κρασί;

Ένας ακόμη από τους αμέτρητους λόγους για να ταξιδέψετε στην Ιταλία είναι οι φανταστικές περιηγήσεις γευσιγνωσίας κρασιού .

Η χώρα είναι γνωστή για το Chianti, ένα κόκκινο μείγμα από 80% σταφύλια Sangiovese, που παρασκευάζεται στην Τοσκάνη της Κεντρικής Ιταλίας.

Έτσι, κάθε φορά που περιηγείστε στις κορυφές λόφων και τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μην ξεχνάτε να πηγαίνετε σε ένα οινοποιείο για να το γευτείτε.

Προτείνω το Rocca Delle Macie για μια εξαιρετική γευστική εμπειρία Chianti.

Ένα άλλο κόκκινο κρασί με ετικέτα DOCG, το Sagrantino di Montefalco, μπορείτε να δοκιμάσετε στα οινοποιεία Bevagna και Montefalco. Η πολυτελής γήινη και τανική γεύση αυτού του κρασιού είναι μοναδική στο είδος του και πρέπει να δοκιμάσετε σε μια οινογευστική εκδρομή.

Το ιταλικό κρασί είναι τόσο ιδιαίτερο και τόσο εκπληκτικό όσο βρίσκεστε εκεί. Ακόμα και ένα καλό σπιτικό κρασί είναι καλύτερο από αυτό που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι και είναι φθηνότερο από το νερό! Αυτός και μόνο είναι ένας από τους αγαπημένους μου λόγους για να επισκεφτώ την Ιταλία.

Γραφικά χωριά

Ρώμη, Φλωρεντία, Βενετία – τίποτα δεν συγκρίνεται με την εξαιρετική ομορφιά και το κέφι αυτών των πόλεων . Αυτές οι πόλεις από μόνες τους είναι ένας λόγος για να επισκεφθείτε την Ιταλία.

Αλλά οι γοητευτικές μικρές πόλεις και τα χωριά της Ιταλίας, που συχνά προσκολλώνται σε απότομες βεράντες με θέα στα νερά, έχουν τη δική τους γοητεία.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι το Cinque Terre στη Λιγουρία. Αυτά είναι πέντε μικροσκοπικά χωριά στην ακτογραμμή της ιταλικής Ριβιέρα, με φωτεινά χρώματα σπίτια και κτίρια που βλέπουν στη θάλασσα.

Δεδομένου ότι αυτά τα χωριά απλώνονται στους λόφους, υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας εδώ και η ανταμοιβή του να φτάσετε στην κορυφή είναι μια υπέροχη θέα στα κτίρια και στη θάλασσα από κάτω.

Από την άλλη, οι πόλεις στα βράχια της ακτής του Αμάλφι είναι ένας από τους λόγους για να ταξιδέψετε στη νότια Ιταλία.

Η συναρπαστική διαδρομή μέσω αυτής της διαδρομής θα σας δώσει μια συναρπαστική θέα των σπιτιών και των παραλιών σε παστέλ χρώματα από κάτω.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ιταλία έχει μια πληθώρα παραλίμνιων χωριών που είναι εξίσου γραφικά και γοητευτικά. Λίμνη Κόμο, Σιρμιόνε, Βαρένα και Μπελάτζιο είναι μερικά από τα εκατοντάδες.

Η επιλογή να μείνετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις όμορφες πόλεις θα χρησιμεύσει ως μια ρομαντική απόδραση , σε αντίθεση με καμία άλλη – δεν είναι περίεργο που η Ιταλία είναι γεμάτη τουρίστες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!

Εάν κάνετε μια λίστα με «λόγους για τους οποίους πρέπει να ταξιδέψω στην Ιταλία», μην ξεχάσετε να προσθέσετε εκεί την όπερα. Προτείνω να βουτήξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στον κόσμο της όπερας επισκεπτόμενοι τη χώρα γέννησης αυτής της τέχνης.

Η εμπειρία είναι συναρπαστική από μόνη της, αλλά παρακολουθώντας την παράσταση σε μια από τις μεγαλειώδεις όπερες της Ιταλίας, γίνεται σουρεαλιστική.

Αυτή η χώρα ήταν το σπίτι των ιδρυτών της όπερας – ο Βέρντι και ο Πέρι είναι μερικά από τα πολλά εξέχοντα ονόματα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μερικοί θεαματικοί χώροι εδώ, όπως το Teatro di San Carlo στη Νάπολη, η παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη.

Επίσης, το Teatro Alla Scala στο Μιλάνο είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη όπερα στην Ιταλία, με πλούσιο εσωτερικό και ένα μουσείο που αξίζει να εξερευνήσετε.

Βάζω στοίχημα ότι θα ερωτευτείς αυτή την τέχνη καθώς θα παρακολουθείς την υπέροχη μουσική και φωνητική καλλιτεχνία σε αυτούς τους χώρους.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιταλία

Το καλοκαίρι ήταν εδώ και καιρό ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ιταλία, αλλά ήταν ταραχώδης και μερικές φορές τσιρίζοντας. Το φθινόπωρο είναι μια πολύ καλή περίοδος για να το επισκεφτείτε γιατί υπάρχει λιγότερος κόσμος και δεν υπάρχει ανταγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία (γενικά μιλώντας).

Είναι μια όμορφη γη που είναι ένα όμορφο μέρος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, της άνοιξης και του χειμώνα που έχει τα πάντα για όλους.

Τελικές σκέψεις: Επισκεφθείτε την Ιταλία!

Χωρίς αμφιβολία, η Ιταλία σημαδεύει όλα τα κουτάκια, αν αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ταξίδι γεμάτο ψυχή. Η ιταλική κουλτούρα είναι πραγματικά εκπληκτική και έχει κάτι για όλους, από το πανέμορφο φυσικό τοπίο μέχρι τα απίστευτα κομμάτια που γίνονται για τους λάτρεις της τέχνης μέχρι την ποικιλία των ιταλικών νησιών, υπάρχει ένας λόγος που η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Είναι μια πληθώρα γραφικών αξιοθέατων καθώς και ανθρωπογενών θαυμάτων, και η απόλυτη ομορφιά όλων θα σας προκαλέσει δέος.

Η Βενετία, η Ρώμη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία είναι σίγουρα μερικά μέρη για τα οποία θα πρέπει να κάνετε beeline, αλλά μην ξεχνάτε τους απίθανους προορισμούς.

Αυτές οι μικροσκοπικές μικρές πόλεις, κρυμμένες σε γκρεμούς και λίμνες, είναι μερικά υπέροχα μέρη για να δείτε στην Ιταλία και αξίζουν κάθε δεκάρα και δευτερόλεπτο.

Λοιπόν, είστε ακόμα δύσπιστοι σχετικά με το γιατί η Ιταλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε; Εάν όχι, ξεκινήστε με την κράτηση !

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.