Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Disneyland

Όλοι ξέρουν για την Disneyland. Σε αυτό το χρονικό σημείο, είναι χαρακτηριστικό της αμερικανικής –και παγκόσμιας– κουλτούρας. Οι βόλτες, το φαγητό, η διασκέδαση, οι χαρακτήρες ταινιών και η ηλιόλουστη ατμόσφαιρα της Καλιφόρνια συνδυάζονται για να την κάνουν μια πραγματικά μαγική εμπειρία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Είναι βασικά αδύνατο να βαρεθείς στη Disneyland, και αυτό ισχύει τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα μικρά.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ταξιδιώτες του μέλιτος οργανώνουν τις τοποθεσίες τους σε διακοπές στη Ντίσνεϋλαντ, ενώ άλλα ζευγάρια πηγαίνουν για να γιορτάσουν επετείους ή απλώς για να αποδράσουν για λίγο από την Πραγματική Ζωή. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε, θα εύχεστε να είχατε άλλη μια εβδομάδα να περάσετε.

Με συνολικά 67 αξιοθέατα μεταξύ της Disneyland και της σχετικής περιπέτειας της Καλιφόρνιας της Disney – συμπεριλαμβανομένων βόλτες, παραστάσεις και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε – υπάρχουν αρκετά για να σας κρατήσουν απασχολημένους για μέρες.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να περάσουν περίπου τρεις ημέρες στο πάρκο και στη συνέχεια να εξερευνήσουν άλλα αντικείμενα που πρέπει να δείτε στην περιοχή Anaheim.

Αυτά περιλαμβάνουν το Fullerton Arboretum, το House of Blues και το Angels Stadium, μεταξύ άλλων. Επίσης, η Legoland απέχει μόλις μία ώρα περίπου. Ωστόσο, είναι έξυπνο να εξερευνήσετε όλες τις επιλογές σας πριν φύγετε από την πόλη, για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε τίποτα που πραγματικά θέλετε να δείτε.

Καθώς αυτός είναι ένας οδηγός για την Disneyland, ωστόσο, θα υποθέσουμε ότι περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο πάρκο.

Ο στόχος μας? Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τον πιο αποτελεσματικό προϋπολογισμό, ώστε η εβδομάδα σας στη Ντίσνεϋλαντ να περιλαμβάνει όλες τις συγκινήσεις και τις βιασύνες ζάχαρης που θα μπορούσατε ενδεχομένως να λαχταρήσετε – χωρίς να σπάσετε τα χρήματα. Ξεσπάστε λοιπόν αυτό το σημειωματάριο και το στυλό με θέμα τον Μίκυ και διαβάστε.

Διαβάστε επίσης: Disneyland ταξίδι ζωής

Μέσο κόστος ταξιδιού στη Ντίσνεϋλαντ το 2023

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στη Ντίσνεϋλαντ για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου 4.500 $:

 • Μέσο κόστος διαμονής: $125 ανά διανυκτέρευση
 • Μέσο κόστος πτήσης: 200 $ ανά άτομο
 • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 200 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
 • Μεταφορικά: $300 συνολικά
 • Συνολικό κόστος: $4.500

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 750.000 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη Disneyland, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία . Δεν μπορείτε λοιπόν να τους κατηγορήσετε ότι αισθάνονται ελεύθεροι να χρεώνουν ό,τι τους αρέσει!

Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα πιο ακριβά ταξίδια που θα κάνετε στη ζωή σας, εάν λάβετε υπόψη μόνο τις δραστηριότητες και τη διαμονή, ειδικά εάν περάσετε μια εβδομάδα στο πάρκο.

Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη το γεγονός ότι τα αεροπορικά εισιτήρια σας θα είναι πολύ φθηνά από οπουδήποτε στην Αμερική, είναι αρκετά προσιτά. Επίσης, μπορείτε να μειώσετε δραματικά το κόστος εάν περάσετε μόνο λίγες μέρες στο πάρκο και στη συνέχεια να ετοιμάσετε το ταξίδι σας με άλλες δραστηριότητες στην πορεία.

Θα το συζητήσουμε περισσότερο παρακάτω. Το παραπάνω κόστος σας δείχνει έναν γενικό απολογισμό για δύο άτομα. Ωστόσο, ένα πιο ρεαλιστικό μέσο κόστος ταξιδιού στη Ντίσνεϋλαντ είναι τέσσερα άτομα, επειδή οι οικογένειες πηγαίνουν πολύ συχνά.

Εάν είστε εσείς, απλώς πολλαπλασιάστε το κόστος με τον αριθμό των ατόμων στην οικογένειά σας. Για παράδειγμα, αν έχετε τέσσερα, διπλασιάστε αυτά τα κόστη. Αν έχετε πέντε, πολλαπλασιάστε τα με 2,5 – και ούτω καθεξής.

Εισαγωγή στην επόμενη ενότητα, όπου θα αναλύσουμε το κόστος ανά είδος.

Θα ξοδέψουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας στις δραστηριότητες, αφού εκεί λάμπει η Disneyland σε σύγκριση με άλλους προορισμούς. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, θα αφήσετε αυτόν τον οδηγό με μια σαφή ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε – και να μην κάνετε – σε αυτόν τον βασικό αμερικανικό προορισμό.

Κόστος ταξιδιού Disneyland: Μέσος όρος ανά είδος

Anaheim, Καλιφόρνια/Ηνωμένες Πολιτείες – 24/04/2019: Τουριστικός περίπατος απέναντι από το θεματικό πάρκο Disneyland/The Image Party/Shutterstock

Το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Ντίσνεϋλαντ ποικίλλει πάρα πολύ στο διαδίκτυο. Ο συνδυασμός της αλλαγής των εισιτηρίων εισόδου, της εποχιακής διακύμανσης και των προσωπικών σας προτιμήσεων καθιστά φυσικά δύσκολη την πρόβλεψη του μέσου όρου, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Τα παρακάτω σχήματα θα σας δώσουν έναν ακριβή χώρο στάθμευσης, καθώς και τρόπους για να μειώσετε τον προϋπολογισμό σε κάθε περιοχή, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε ένα ταξίδι που είναι ιδανικό για εσάς.

Έξοδα διαμονής

Εάν έχετε προϋπολογισμό, μην σκοπεύετε να μείνετε στο Disneyland Hotel. Θα πληρώσετε συγκλονιστικές τιμές – 500 $ τη βραδιά ή περισσότερο – και το κόστος δεν περιλαμβάνει εισιτήρια πάρκου. Εκτός και αν το φυσάτε για μια φορά στη ζωή σας, μείνετε κάπου αλλού.

Η διαμονή στο γύρω Anaheim είναι πολύ λιγότερο ακριβή. Μπορείτε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων με περίπου 100 $ τη βραδιά και μια επιλογή 4 αστέρων με περίπου 150 $. Θα χωρίσουμε τη διαφορά και θα την ονομάσουμε 125 $ τη βραδιά για τυπική διαμονή.

Κόστος πτήσης

Το κόστος μιας πτήσης προς το Anaheim από οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεταξύ 100 και 300 $ μετ’ επιστροφής. Εάν ζείτε αρκετά κοντά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς.

Λάβετε όμως υπόψη ότι α) το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι ακριβό και μπορεί να καταναλώσει εντελώς την εξοικονόμηση κόστους των πτήσεων, και β) θα πρέπει να περάσετε το χρόνο των διακοπών σας για να φτάσετε εκεί. Αν δεν σας αρέσει ένα οδικό ταξίδι και δεν σας ενδιαφέρει να δείτε κάτι άλλο στο Anaheim, είναι καλύτερα να πετάξετε.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε δραστηριότητες στη Disneyland είναι να αγοράσετε την τρέχουσα έκδοση του The Unofficial Guide to Disneyland .

Αναδημοσιεύεται κάθε χρόνο με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες τιμολόγησης, καυτές συμβουλές για την αποφυγή του πλήθους και καθοδήγηση για το πώς λειτουργεί η Disneyland, και είναι απαραίτητο για έναν που πρωτοεμφανίζεται.

Ο χάρτης της Disneyland

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η Disneyland είναι τεράστια . Αποτελείται από 100 στρέμματα, το οποίο είναι μεγαλύτερο από πολλά κρατικά πάρκα, και χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές «γειτονιές», αν θέλετε.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Γη φαντασίας
 • Tomorrowland
 • Περιπέτεια
 • Main Street, ΗΠΑ
 • Πλατεία Νέας Ορλεάνης
 • Critter Country
 • Star Wars : Galaxy’s Edge
 • Το Αύριο του Μίκυ
 • Frontierland

Αν το κεφάλι σου γυρίζει, δεν είσαι μόνος. Το πάρκο είναι συχνά συντριπτικό για τους πρώτους επισκέπτες, επομένως είναι καλή ιδέα να μελετήσετε τον χάρτη εκ των προτέρων και να σχεδιάσετε μια πορεία δράσης.

Για να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο σας, θα πρέπει να μένετε σε ένα ή δύο τμήματα την ημέρα, ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε όλα αυτά τα επιπλέον μίλια κάνοντας ζιγκ-ζαγκ γύρω από το πάρκο.

Την επόμενη μέρα, κάντε άλλες μία έως δύο ενότητες, και ούτω καθεξής. Ανάλογα με το πόσο σκληροπυρηνικός είσαι, σίγουρα μπορείς να κάνεις ολόκληρο το πάρκο σε τρεις μέρες.

Disney Hacks FTW

Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι άνθρωποι όταν έρχονται για πρώτη φορά στη Disneyland είναι να σχεδιάζουν να πάνε για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Αν και σίγουρα θα μπορούσατε να περάσετε 5 ώρες την ημέρα στο πάρκο για μια εβδομάδα και να μην βαρεθείτε, η Disneyland δεν κάνει διάκριση μεταξύ μακρών και σύντομων επισκέψεων: θα εξακολουθείτε να πληρώνετε για μια ολόκληρη μέρα.

Επομένως, είναι καλύτερη ιδέα να περάσετε 10 ημέρες στο πάρκο για τρεις ημέρες. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η Disneyland θα σας επιτρέψει να φύγετε και να επιστρέψετε την ίδια μέρα χωρίς να πληρώσετε επιπλέον.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε το ίδιο εισιτήριο εισόδου που κάνατε την πρώτη φορά. Αυτό είναι ένα υπέροχο κόλπο για γονείς των οποίων τα εξαντλημένα παιδιά χρειάζονται έναν υπνάκο πριν επιστρέψουν για βραδινή διασκέδαση.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το πάρκο είναι σε πλήρη χωρητικότητα, αυτό δεν θα λειτουργήσει, γι’ αυτό φροντίστε να μείνετε στο πάρκο κατά τη διάρκεια των διακοπών και τα εξαιρετικά πολυάσχολα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών διακοπών!)

Ένα άλλο μυστικό της Disney που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν; Η μισή διασκέδαση γίνεται το βράδυ! Οι βόλτες συνεχίζονται, αλλά παίρνουν ένα εξαιρετικά μαγικό στοιχείο στον καθαρό ουρανό της Καλιφόρνια.

Επιπλέον, το πάρκο διαθέτει δωρεάν παραστάσεις πυροτεχνημάτων (περιλαμβάνονται στην είσοδο) κάθε βράδυ κατά την περίοδο αιχμής και πολλές άλλες φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Σχεδιάστε να μείνετε αρκετά αργά τουλάχιστον μία από τις νύχτες για να το εκτιμήσετε.

Βασικό κόστος διατροφής και δραστηριότητας

Τώρα στο κόστος. Ένα καλό μονοήμερο εισιτήριο της Ντίσνεϋλαντ κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 150 $ και λαμβάνετε ένα διάλειμμα τιμής κάθε επιπλέον ημέρα που κάνετε κράτηση. Συνήθως ένα πάσο πέντε ημερών είναι περίπου $415, σύμφωνα με την Disneyland .

Ωστόσο, η τιμή αλλάζει επίσης ανάλογα με παράγοντες όπως:

 • Η ηλικία του καλεσμένου
 • Ποια εποχή του χρόνου επισκέπτεστε
 • Είτε κινείστε μεταξύ πάρκων

Για να βρείτε τα ακριβή ποσά, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα αποδοχών . Λάβετε υπόψη ότι ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 83 $ σύμφωνα με το πάρκο, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη την υψηλή περίοδο ή τα πλεονεκτήματα του FastPass, επομένως φροντίστε να εξερευνήσετε τη σελίδα διεξοδικά πριν λάβετε την απόφασή σας.

Μπορείτε να φέρετε φαγητό και ποτό στο πάρκο, οπότε ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να επιλέξετε μία ή δύο λιχουδιές την ημέρα (προγραμματίστε με $10-$15 το κάθε άτομο) και να ταΐζετε τον υπόλοιπο χρόνο.

Συνολικά, υποθέτοντας τρεις μέρες στο πάρκο, άλλες δραστηριότητες στο Anaheim και τρώγοντας φθηνά πακετάροντας το φαγητό σας, θα πρέπει να σχεδιάσετε να ξοδέψετε περίπου $200 ανά άτομο, ανά ημέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Όταν πρόκειται για την Disneyland, η μεταφορά είναι ένα θέμα. Εντός του πάρκου, μπορείτε να μετακινηθείτε (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισόδου) από το Disney Railroad, το Disney Monorail, παλιομοδίτικα τραμ και πυροσβεστικά οχήματα.

Έξω από το πάρκο, το Anaheim διαθέτει υπέροχα μέσα μαζικής μεταφοράς και αξιόπιστα ταξί από και προς τα πολλά άλλα αξιοθέατα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού να πετάξετε, πώς να μετακινηθείτε και οδηγίες, ανατρέξτε στην επίσημη σελίδα μεταφοράς της Disney .

Όσον αφορά το κόστος, σχεδιάστε να ξοδέψετε περίπου 300 $ για ολόκληρο το ταξίδι, υποθέτοντας ότι παίρνετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη δωρεάν μεταφορά εντός του πάρκου της Disney τον περισσότερο χρόνο. Εάν θέλετε, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για μόλις 25 $ την ημέρα, το οποίο πιθανότατα θα έχει περίπου το ίδιο κόστος.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τώρα που συζητήσαμε τα βασικά, εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Υπάρχουν δύο μητροπόλεις της Disney σε αυτό το λαιμό του δάσους και πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Disneyland και Disney California Adventure. Ενώ και τα δύο διαθέτουν βόλτες και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, το Disney California Adventure είναι ένα θεματικό πάρκο πιο προσανατολισμένο προς τους ενήλικες. Διαθέτει αξιοθέατα Pixar και Marvel, με πιο γρήγορες βόλτες και μεγαλύτερες συγκινήσεις. Αυτή η στάση ταιριάζει καλύτερα σε εφήβους και άνω.
 • Το κόστος των εισιτηρίων ποικίλλει πολύ, επομένως φροντίστε να κάνετε αρκετή έρευνα σχετικά με το ποιο λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το δικό σας πριν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να κάνετε κράτηση για όλες τις ημέρες σας εκ των προτέρων για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε μια θέση όταν τη θέλετε.
 • Δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση μέχρι 4 μήνες πριν από το ταξίδι σας, επομένως, αν και αυτό είναι απογοητευτικό για τους προγραμματιστές ανάμεσά μας, το καλύτερο στοίχημα είναι απλώς να κάνετε όλα τα σχέδιά σας γύρω από τις επιλεγμένες ημερομηνίες και να μεταβείτε στο διαδίκτυο την ημέρα που ανοίγει το παράθυρό σας.
 • Η ετοιμότητα είναι το κλειδί. Πριν πάτε στο πάρκο, εφαρμόστε αντηλιακό. Συσκευάστε τρόφιμα και ποτά, αλλά αποφύγετε τα γυάλινα δοχεία. Αφήστε το ποτό πίσω γιατί η Disneyland θα σας διώξει έξω αν το ανακαλύψουν. Έχετε τα πάσο σας όλα σε ένα μέρος για όλη την οικογένεια.

Συχνές Ερωτήσεις

Τζέιμς Κιρκίκης/Shutterstock

Είναι ακριβή η Disneyland;

Ναι, το κόστος ενός πάσου ξεκινά από 83 $ την ημέρα και όλα τα τρόφιμα, τα ποτά και ορισμένες επιπλέον δραστηριότητες κοστίζουν περισσότερο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μείνετε στο θέρετρο και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Είναι ασφαλές στη Disneyland;

Είναι αρκετά ασφαλές στη Disneyland. Όπως και οπουδήποτε αλλού, απλώς κρατήστε πάντα κοντά σας αντικείμενα αξίας και παιδιά.

Είναι εύκολο να μετακινηθείτε;

Ναι, είναι πολύ εύκολο να μετακινηθείτε στη Disneyland και στα σχετικά πάρκα περιπέτειας. Το Anaheim διαθέτει επίσης ένα φανταστικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Disneyland;

Εάν μπορείτε, επισκεφθείτε τη Disneyland κατά τη χαμηλή σεζόν. Αυτό περιλαμβάνει τα μέσα Σεπτεμβρίου έως την Ημέρα των Ευχαριστιών, από τον Ιανουάριο έως το Spring Break και από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων και του καλοκαιριού, περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα για τα πάντα.

Πρέπει να σχεδιάσω να φάω στη Disneyland;

Μάλλον δεν πρέπει να σχεδιάζετε να τρώτε κάθε γεύμα στη Disneyland. Η μέση τιμή ενός γεύματος είναι μεγαλύτερη από 20 $, αλλά επιτρέπεται να φέρετε το δικό σας φαγητό και ποτό ανά πάσα στιγμή!

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Disneyland;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$125 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$200 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$200 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$300 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$4,500

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στη Disneyland είναι περίπου 4.500 $ για δύο άτομα και 9.000 $ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο κύριος κίνδυνος όταν επισκέπτεστε τη Disneyland είναι ότι τα καθημερινά σας έξοδα θα αθροιστούν χωρίς να το γνωρίζετε, ειδικά αν τρώτε έξω. Αντίθετα, σχεδιάστε να φτιάξετε και να συσκευάσετε πολλά τρόφιμα για να μειώσετε το κόστος και να μείνετε μακριά από την ιδιοκτησία της Disneyland.

Κάντε το και μπορείτε να κάνετε το ταξίδι των ονείρων σας στην Disney αρκετά οικονομικά. Ορίστε για εσάς!

Διαβάστε επίσης:

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στον κόσμο της Disney

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ισπανία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια