Τι να αγοράσετε στη Νορβηγία

Τι να αγοράσετε στη Νορβηγία; – Αναμνηστικά της Νορβηγίας

Τι αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο, ποια είναι τα καλύτερα αναμνηστικά νορβηγικής δεξιοτεχνίας για να πάρετε σπίτι μετά το ταξίδι μας απο αυτην τη σκανδιναβική χώρα; Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας θα βρείτε καταστήματα και αγορές που προσφέρουν την καλύτερη νορβηγική χειροτεχνία. Επίσης αντικείμενα που προκύπτουν από την ιστορία της χώρας και τις επιρροές των Βίκινγκς, αλλά και τεράστιους εμπορικούς δρόμους και μικρά καταστήματα . Ας μάθουμε λοιπόν μαζί τι να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Νορβηγία, φέρνοντας στο σπίτι ένα αυθεντικό αναμνηστικό , για εσάς ή για ένα ξεχωριστό άτομο.

Νορβηγική χειροτεχνία

Η τοπική χειροτεχνία έχει αρχαία προέλευση, η οποία έχει τις ρίζες της στην ιστορία της Νορβηγίας και τις παραδόσεις της. Οι νορβηγικές μορφές τέχνης άρχισαν να εμφανίζονται στη χώρα από τον 5ο έως τον 9ο αιώνα . Με χαρακτηριστικές διακοσμητικές διακοσμήσεις σε λαβές και πόρπες σπαθιών. Σήμερα, μπορούμε να βρούμε πολλά αντικείμενα που αξίζει να αγοράσετε στο Όσλο ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Νορβηγία ως αναμνηστικά της τοπικής χειροτεχνίας. Η ξυλουργική ξεκίνησε επίσης με τους Βίκινγκς , για πλοία και πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα. Επιπλέον, το ξύλο είναι επίσης επεξεργασμένο για το stavkirker , τις τυπικές εκκλησίες της μεσαιωνικής εποχής.

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη ;

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Νορβηγία | Μέσες Τιμές

Το ξύλο, στην πραγματικότητα, ήταν πάντα ένα πολύτιμο υλικό για τη νορβηγική χειροτεχνία, αλλά και τα υφάσματα, το μαλλί και το δέρμα ταράνδου . Η νορβηγική σχεδίαση, ειδικά όταν πρόκειται για έπιπλα, είναι σήμερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο για την αναλογία ποιότητας-τιμής. Ένας άλλος παράγοντας που έχει επηρεάσει ιστορικά τη νορβηγική δεξιοτεχνία είναι η κουλτούρα των Σάμι . Ένα άλλο πολύ κοινό υλικό που μπορούμε να βρούμε σε πολλά αναμνηστικά στη Νορβηγία, όπως μεταξύ των πραγμάτων που αξίζει να αγοράσετε στο Όσλο, είναι το κασσίτερο . Ένα πολύ εύπλαστο μέταλλο που χρονολογείται από τους Βίκινγκς και χρησιμοποιείται για πολλά αντικείμενα. Επιπλέον, πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ για ένα εξαιρετικό γαστρονομικό σουβενίρ , όπως τυπικά αποστάγματα και τον καλύτερο σολομό στον κόσμο!

Ας δούμε λοιπόν τι αξίζει να αγοράσετε στο Όσλο της Νορβηγίας και τα καλύτερα τυπικά νορβηγικά σουβενίρ για να πάρετε σπίτι από το ταξίδι σας!

Νορβηγια 755 δραστηριότητες για να σου μεινει αξέχαστο αυτό το ταξίδι .

Top 10 – Τι να αγοράσετε στη Νορβηγία

Υπάρχει μια τεράστια επιλογή αναμνηστικών που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο, προερχόμενα από την τοπική δεξιοτεχνία. Χάρη στην παράδοση, την τέχνη και την ποιότητα των υλικών που υπάρχουν, θα βρείτε μοναδικά νορβηγικά αντικείμενα, που δημιουργούνται από τις διάφορες επιρροές και την ιστορία αυτής της χώρας. Δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε τι αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία, φέρνοντας στο σπίτι ένα μοναδικό αναμνηστικό από το ταξίδι σας . Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να θυμάστε για πάντα την εμπειρία σας ή να κάνετε ένα δώρο σε ένα ξεχωριστό άτομο. Λοιπόν, τι να αγοράσετε στο Όσλο και τη Νορβηγία;

Εδώ είναι οι συστάσεις μας για τα 10 καλύτερα νορβηγικά σουβενίρ από τη χειροτεχνία του!

1. Τρολ

Μαγικά πλάσματα αναδύονται από το υπόγειο, κοιτάζουν έξω από τα παράθυρα, βρίσκονται στα δέντρα ή στα πάρκα, καμουφλαρισμένα ανάμεσα στα φυσικά στοιχεία χάρη στην εμφάνισή τους. Τρομακτικά, άσχημα ή χαριτωμένα, παντού στη Νορβηγία θα βρείτε τρολ, πλάσματα της τοπικής λαογραφίας που, σύμφωνα με τους θρύλους, τριγυρνούσαν στα δάση και τα βουνά. Βγαίνουν μόνο τη νύχτα , κάτω από την κάλυψη του σκότους, γιατί το φως τους πετρώνει. Για το λόγο αυτό σε πολλά σημεία μπορούμε να παρατηρήσουμε τρολ σκαλισμένα σε βράχους ή πέτρες. Επιπλέον, μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθη , από τεράστια και τερατώδη έως μικρότερα και φιλικά. Τα τρολ εξακολουθούν να είναι ένα στοιχείο με τις ρίζες τους στις νορβηγικές παραδόσεις σήμερα. Ειδικά σε παιδικές ιστορίες και παραμύθια της τοπικής λογοτεχνίας, που έφτασαν μέχρι τους αδελφούς Γκριμ , στη Γερμανία.

Το πιο διάσημο τρολ είναι ο Dovregubben , ο βασιλιάς. Δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με Νόμπελ θεατρικό συγγραφέα Χένρικ Ίψεν στο έργο Peer Gynt . Επιπλέον, τα τρολ έχουν κατακτήσει τις οθόνες με πολλές ταινίες και την κοινή ψηφιακή ορολογία με τον όρο τρολάρισμα : κάποιος που προκαλεί και ενοχλεί άλλους χρήστες του διαδικτύου. Έτσι, μεταξύ των καλύτερων νορβηγικών αντικειμένων, μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μην χάσετε τα αγάλματα των τρολ. Θα τα βρείτε σε πολλές παραλλαγές και πρακτικά παντού.

troll - τι να αγοράσετε στη Νορβηγία - τι να αγοράσετε στο Όσλο - τι να αγοράσετε τυπικό στο Όσλο - τι να αγοράσετε στη Νορβηγία - τι να αγοράσετε στη Νορβηγία

Τρολ έξω από ένα μαγαζί στο Όσλο

2. Ροζ χρώμα

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή σχέδια της νορβηγικής δεξιοτεχνίας, που μπορούμε να βρούμε ως διακόσμηση σε πολλά αντικείμενα, είναι το rosemaling. Μεταφρασμένο ως ζωγραφική με τριαντάφυλλο , αυτό το διακοσμητικό στυλ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για διάφορους τύπους αντικειμένων, όπως έπιπλα . Διαδεδομένα ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές της Νορβηγίας, τα πρώτα παραδείγματα χρονολογούνται από το παρελθόν. Στις περιοχές Hallingdal, στο Telemark, στις κοιλάδες Vest-Agder και Sogn og Fjordane. Τα μοτίβα που χαρακτηρίζουν το rosemaling είναι φύλλα και λουλούδια , μαζί με γραφές και γεωμετρικά μοτίβα που εμπλουτίζουν τις επιφάνειες. Επίσης, τα στολίζει χάρη στα έντονα χρώματα. Αυτές οι διακοσμήσεις υπάρχουν επίσης στα φωτιστικά παραδοσιακών σπιτιών στη Νορβηγία, σε εσωτερικούς χώρους, οροφές και τοίχους.

Τα αντικείμενα που ιστορικά εμπλουτίστηκαν περισσότερο με αυτά τα σχέδια είναι σεντούκια , ντουλάπες και κρεβάτια. Αυτό το στυλ μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στο 800 μ.Χ., με την τέχνη των Βίκινγκ και την περίτεχνη γλυπτική πλοίων . Μάλιστα, στο πλοίο Oseberg μπορούμε να παρατηρήσουμε τη διακόσμηση ενός κουλουριασμένου φιδιού. Επιπλέον, από τον 9ο αιώνα η τέχνη των Βίκινγκ υιοθέτησε το φύλλο άκανθου, χαρακτηριστικό της ελληνικής τέχνης , συχνά συνδυάζοντάς το με φιγούρες ζώων. Αυτή η διακόσμηση στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών αναπτύχθηκε και στην παραλιακή περιοχή. Ιδιαίτερα μεταξύ των πλουσιότερων οικογενειών και μεταξύ της Χανσεατικής Ένωσης , παραμένοντας στη συνέχεια σε αγροτικές περιοχές. Επιπλέον, με βάση τις περιοχές που βρισκόμαστε, θα βρούμε διαφορετικά στυλ. Ένα αντικείμενο διακοσμημένο με μοτίβα Roseming συγκαταλέγεται απόλυτα στα μοναδικά αναμνηστικά που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο.

διακοσμημένο κουτί - νορβηγία τι αξίζει να αγοράσετε αναμνηστικά όσλο νορβηγική χειροτεχνία
Κουτί διακοσμημένο με μοτίβα Roseming

3. Aquavit

Αν δεν ξέρετε τι να αγοράσετε στο Όσλο, μην χάσετε τα τυπικά προϊόντα της γαστρονομίας του. Μεταξύ των πιο δημοφιλών, καθώς και απλών στη μεταφορά και αποθήκευση, βρίσκουμε το Akevitt, που ονομάζεται επίσης Snaps . Ένα τυπικό αλκοολούχο ποτό από τη Σκανδιναβική περιοχή, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα . Παράγεται με απόσταξη πατάτας και σιταριού και στη συνέχεια αρωματίζεται με διάφορα μπαχαρικά, όπως άνηθο και κύμινο . Αυτό το νερό της ζωής είναι ένα απόσταγμα που μοιάζει πολύ με το τζιν, αλλά δεν περιέχει άρκευθο. Σήμερα, οι μεγάλες μάρκες αυτού του σκανδιναβικού προϊόντος παράγονται κυρίως στη Νορβηγία, αλλά και στη Σουηδία με την προσθήκη μάραθου. Ο νορβηγικός τύπος αυτού του μπράντι βασίζεται πάντα σε πατάτες, κύμινο και παραμένει στο βαρέλι για τουλάχιστον 6 μήνες .

Παραδοσιακά, αυτό το απόσταγμα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι στις σημαντικότερες γιορτές της νορβηγικής παράδοσης. Συνοδευτικά Χριστούγεννα και εθνικές γιορτές, όπως το Μεσοκαλόκαιρο. Η πρώτη εμφάνιση αυτού του προϊόντος ήταν σε μια επιστολή του Κυβερνήτη Eske Bille του Μπέργκεν, ο οποίος έστειλε το κονιάκ στον Αρχιεπίσκοπο Olav Engelbrektson του Τρόντχαϊμ. Περιγράφοντας το ως φυσική θεραπεία για ασθένειες. Στη Νορβηγία το 1833 υπήρχαν πάνω από 10.000 αποστακτήρια, αποτελώντας επίσης ένα πολύ σημαντικό εξαγωγικό προϊόν. Έπειτα, φτάνοντας στο μονοπώλιο το 1927 και το ανακάλυψε ξανά μόλις το 2015. Σήμερα, το Akevitt είναι ένα αναμνηστικό που αξίζει να το αγοράσεις στη Νορβηγία και το Όσλο ως μοναδικό αναμνηστικό της δεξιοτεχνίας και της κατασκευής της χώρας.

akevitt - αναμνηστικά από τη Νορβηγία - αναμνηστικά από τη Νορβηγία - αναμνηστικά νορβηγικά - τυπικά νορβηγικά αναμνηστικά - αναμνηστικά από τη Νορβηγία - αναμνηστικά στη Νορβηγία

4. Πλοία Βίκινγκ

Ανάμεσα στα σημαντικότερα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στη Νορβηγία, βρίσκουμε τα πλοία των Βίκινγκ και τις ιστορικές κληρονομιές που άφησαν αυτοί οι πειρατές. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στο Όσλο είναι το Vikingskipshuset på Bygdøy , αφιερωμένο στα πλοία των Βίκινγκ. Στο εσωτερικό σώζονται μερικά νεκρικά σκάφη Βίκινγκ. Μεταξύ των πιο σημαντικών, μπορούμε να παρατηρήσουμε το Osebergskipet . Αυτό το σκάφος βρέθηκε μέσα σε ένα ανάχωμα κοντά στο Tonsberg . Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αντικείμενα της περιόδου, που βρέθηκε μόλις το 1905, χρονολογείται γύρω στο 800 μ.Χ. Έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Τα άλλα δύο πλοία Βίκινγκ στο μουσείο βρέθηκαν επίσης σε τύμβους. Επιπλέον, αυτή η ταφική κουλτούρα μοιάζει πολύ με αυτή των αρχαίων Αιγυπτίων και των ταφικών σκαφών τους, όπως η Ηλιακή Βάρκα του Χέοπα.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα Βίκινγκ στη Νορβηγία . Όπως το Midgard Viking Center στο Horten. Μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε μια ανακατασκευή του Gildehallen : μιας από τις μεγαλύτερες αίθουσες των Βίκινγκ. Αλλά και το Μουσείο Slottsfjell στο Tønsberg, όπου βρίσκεται το Klåstad . Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα πλοία των Βίκινγκ, που πλέει στο λιμάνι της πόλης με το πλοίο Oseberg. Στο Larvik, στην πόλη των Βίκινγκ Kaupang , μπορούμε να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό των Βίκινγκ στον πρώτο οικισμό της εποχής. Ανάμεσα στα καλύτερα αναμνηστικά που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο, για να φέρετε μαζί μας ένα κομμάτι της ιστορίας των Βίκινγκ και της νορβηγικής δεξιοτεχνίας, μην χάσετε μία από τις πολυάριθμες μικρές ανακατασκευές πλοίων Βίκινγκ. Ιδανικό και ως παιχνίδι για μικρά παιδιά.

Πλοίο των Βίκινγκ
Αναμνηστικό πλοίο Βίκινγκ

5. Τσάντα Sami

Όταν μιλάμε για νορβηγική δεξιοτεχνία πρέπει να αναφέρουμε και τους Σάμι , τους ντόπιους αυτόχθονες πληθυσμούς. Με ακόμα ριζωμένες παραδόσεις και πολιτισμό βασισμένο στους ήχους και τα χρώματα της φύσης. Σήμερα, έχουν συνδυάσει τον πολιτισμό τους με τις νέες τεχνολογίες. Οι Σάμι είναι διάσπαρτοι στα βόρεια, αλλά η πλειοψηφία των οικισμών τους βρίσκεται στη Νορβηγία, ειδικά στην περιοχή Finnmark . Αλλά και στο Trøndelag, στις περιοχές που ονομάζονται Sapmi . Σήμερα οι Σάμι σπάνια εξακολουθούν να ζουν μια παραδοσιακή ζωή, μετακινούμενοι σε κατοικημένα κέντρα, αλλά σε πολλά μέρη είναι δυνατό να ξαναζήσουν τις ρίζες τους. Στη βόρεια Νορβηγία, ο τρόπος ζωής τους διατηρείται ακόμα σε πολλά μέρη, κατασκηνώνοντας στην παραδοσιακή σκηνή lavvo . Θαυμάζοντας το Βόρειο Σέλας , έρχεστε σε επαφή με τάρανδους ή οδηγώντας ένα έλκηθρο σκύλου .

Επιπλέον, διοργανώνονται επίσης πολλά φεστιβάλ των Σάμι , όπως το φεστιβάλ Riddu Riđđu στο Manndalen στο Troms τον Ιούλιο και η εβδομάδα Sami στο Tromsøcelebra τον Φεβρουάριο. Το Πάσχα, ωστόσο, το Πάσχα των Σάμι πραγματοποιείται στο Kautokeinoè. Επιπλέον, η Σαμιώτικη λαϊκή μουσική, το Joik , είναι από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά τραγούδια. Το εναρκτήριο τραγούδι των Frozen , Vuelie , είναι ενός Σαμιού συνθέτη! Το Duodji , η τυπική νορβηγική τέχνη των Σάμι, είναι μια από τις πιο διάσημες καλλιτεχνικές εκφράσεις του. Από την κατασκευή υφασμάτων, παπουτσιών, τσαντών και μαχαιριών, μέχρι τη χαρακτηριστική του φορεσιά: το κοφτέ . Ένα αντικείμενο duodji είναι αναμφίβολα ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία, όπως στο Όσλο, για να έχετε ένα μοναδικό αναμνηστικό.

τσάντα sami - νορβηγικές χειροτεχνίες - νορβηγικά είδη - νορβηγικά gadgets
Τυπική τσάντα Sami
Νορβηγια 755 δραστηριότητες για να σου μεινει αξέχαστο αυτό το ταξίδι 

6. Καπνιστός σολομός

Ένα ταξίδι στη Νορβηγία δεν είναι μόνο μια εμπειρία υπέροχων φυσικών και ιστορικών τοποθεσιών, αλλά και ένα ταξίδι στην κουζίνα και τη νορβηγική δεξιοτεχνία της. Όχι μόνο το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, ο ήλιος του μεσάνυχτα και η άγρια ​​φύση. Επίσης υπέροχα εκλεκτά εστιατόρια και ψαραγορές όπου μπορείτε να απολαύσετε μερικούς από τους καλύτερους σολομούς στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο σολομός είναι σίγουρα ένας από τους πυλώνες της τοπικής κουζίνας και δεν πρέπει να χάσετε ως αναμνηστικό από τη Νορβηγία. Για να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο ή να φέρετε στο σπίτι τις γεύσεις αυτής της γης χάρη στη συσκευασία που εγγυάται τη βέλτιστη μεταφορά και διατήρηση . Ένα από τα καλύτερα μέρη στη Νορβηγία όπου αξίζει να δοκιμάσετε και να αγοράσετε σολομό είναι σίγουρα στο Μπέργκεν , στην ψαραγορά του.

Το τέλειο μέρος για να βρείτε επίσης τα καλύτερα ψαρικά street food , σούσι, σαλάτες, σάντουιτς και πολλά άλλα. Ένα γαστρονομικό σουβενίρ είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία αλλά και στο Όσλο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, αποφεύγοντας να βάλετε τα συνηθισμένα φλιτζάνια στην τσάντα σας. Επιπλέον, ο σολομός Νορβηγίας εκτροφής είναι επίσης εξαιρετικός για τα χαρακτηριστικά του. Στην πραγματικότητα, η γεύση και το χρώμα του το κάνουν μοναδικό , είναι εύκολο στην πέψη και το κρέας είναι πολύ συμπαγές. ιδανικό και για σούσι αν αγαπάτε την ιαπωνική κουζίνα. Τέλος, ο σολομός Νορβηγίας μπορεί να καταναλωθεί και ωμός , χωρίς να χρειάζεται να σκοτωθεί λόγω της ποιότητας και των προτύπων εκτροφής του.

Νορβηγικός σολομός
Νορβηγικός σολομός εκτροφής

7. Πλέξιμο

Τι καλύτερο για να προστατευτείτε από τον κρύο νορβηγικό χειμώνα από ένα σούπερ ζεστό πουλόβερ ή παραδοσιακό πλεκτό; Το αποτέλεσμα της εξαιρετικής νορβηγικής χειροτεχνίας, το τοπικό μαλλί έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς και οικολογικό σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, στη χώρα η παράδοση της μαλλουργίας και της εκτροφής προβάτων έχει τις ρίζες της στην περίοδο των Βίκινγκ . Χάρη στην ελεύθερη βόσκηση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα φυτοφάρμακα σπάνια χρησιμοποιούνται εδώ για την εξάλειψη των βακτηρίων και η χρήση χημικών στο νήμα μπορεί να περιοριστεί. Το νορβηγικό μαλλί είναι ένα υλικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε νέα σχέδια, αλλά και πολύ ζεστά και κρύα μονωτικά ρούχα, τέλεια και για εκδρομές .

Αυτό το υλικό, μάλιστα, ρυθμίζει και τη θερμοκρασία του σώματος, αποφεύγοντας να είναι πολύ κρύο ή ζεστό. Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο ως αναμνηστικά, λοιπόν, μην παραλείψετε μια μπάλα από ντόπιο μαλλί για όσους αγαπούν το πλέξιμο. Ή, αν προτιμάτε να έχετε έτοιμο προς χρήση ένα υπέροχο προϊόν, θα βρείτε πλεκτές ζακέτες, πουλόβερ με παραδοσιακή διακόσμηση, καπέλα, κασκόλ, πολύ ζεστές κουβέρτες και πολλά άλλα!

μάλλινα πουλόβερ - τι να αγοράσετε στη Νορβηγία - τι να αγοράσετε στο Όσλο
Νορβηγικά μάλλινα πουλόβερ

8. Αντικείμενα κασσίτερου

Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο ιστορικά στη νορβηγική χειροτεχνία βρίσκουμε το κασσίτερο. Ένα κράμα που αποτελείται κυρίως από κασσίτερο , συνδυασμένο σε μικρότερα ποσοστά με άλλα μέταλλα. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, όπως στο παρελθόν, για τη δημιουργία πολλών αντικειμένων, από έργα τέχνης έως κοινά : πιατάκια, κοσμήματα, πιάτα, δίσκους, τρόπαια και πολλά άλλα… Αυτό το αρχαίο υλικό το δούλεψαν χύνοντάς το σε σχήματα ορείχαλκου ή σιδήρου και στη συνέχεια διαμορφώνοντάς τα με σφυρηλάτηση ή διάβρωση. ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται και πιο σύγχρονες τεχνικές.

Η κατασκευή κασσίτερου είναι μια δύσκολη διαδικασία , που προορίζεται για έμπειρους τεχνίτες που το σφυρηλατούν με υπομονή και επιδεξιότητα, δημιουργώντας μερικά από τα καλύτερα αναμνηστικά νορβηγικής χειροτεχνίας που αξίζει να αγοράσετε στο Όσλο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Νορβηγία. Μεταξύ των άλλων διαφόρων τεχνικών επεξεργασίας, βρίσκουμε το σμίλεμα, τη χάραξη και το ανάγλυφο, στη συνέχεια τη διακόσμησή τους με διάφορες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένου του Rosemaling . Ένα σίγουρα μοναδικό δώρο για να το φέρετε στο σπίτι ή να το έχετε ως ένα εκλεκτό έπιπλο. Επιπλέον, χάρη στα χαρακτηριστικά του, το υλικό δεν οξειδώνεται και παραμένει αναλλοίωτο απαιτώντας ιδιαίτερη φροντίδα.

κούπα κασσίτερου

9. Ρούχα πεζοπορίας

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Νορβηγία, αυτός είναι ένας προορισμός που αγαπούν πολύ οι πεζοπόροι, οι οποίοι εδώ μπορούν να βρουν υπέροχες διαδρομές ανάμεσα σε μοναδικά τοπία ανάμεσα στα φιόρδ . Χάρη στην πρακτικά ανύπαρκτη αποψίλωση των δασών και την ισχυρή προστασία των κατοίκων της, υπάρχει εδώ μια τεράστια κληρονομιά πανίδας και τοπίου . Με λίγα λόγια, μια ιδανική χώρα για να διαλέξετε για ένα ταξίδι αφιερωμένο στην ευεξία και τη φύση. Από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές στο νότο, κοντά στο Forsand, βρίσκουμε αυτό προς το Preikestolen , μήκους περίπου 8 χλμ. Στα 270 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φτάνουμε σε αυτόν τον εντυπωσιακό άμβωνα στο φιόρδ Lysefjord. Προειδοποίηση: δεν υπάρχουν κανενός είδους προστασίες εδώ! Μια άλλη διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε είναι το St. Olav’s Way , ένα από τα πιο διάσημα προσκυνήματα στη Σκανδιναβική χερσόνησο που ξεκινά από το Όσλο, και η εκδρομή στην Trolltunga , ανάμεσα σε παγετώδεις λίμνες και εκπληκτική θέα.

Επιπλέον, για τους πιο ικανούς, μην παραλείψετε την ανάβαση στο Kjerag , το ψηλότερο βουνό στο Lysefjord με τη μεγαλύτερη ξύλινη σκάλα στον κόσμο με τα 4444 σκαλοπάτια. Για αυτές τις πεζοπορίες, προφανώς, συνιστάται να έχετε πάντα τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, που είναι απαραίτητα για αυτές τις βόλτες. Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στη Νορβηγία και το Όσλο, θα βρείτε πολλά καταστήματα για τους λάτρεις της πεζοπορίας , όπως μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων αθλητικών ειδών . Ένα αναμνηστικό που δεν χάνεται από τη Νορβηγία για να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προστατεύοντάς μας και από τις θερμοκρασίες .

αξεσουάρ πεζοπορίας
Αξεσουάρ πεζοπορίας

10. Νορβηγικά ξύλινα αντικείμενα

Η νορβηγική εσωτερική διακόσμηση είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω της ποιότητας του νορβηγικού ξύλου της, όπως τραγούδησε ο John Lennon . Σε κάθε αντικείμενο από ξύλο η σκανδιναβική ταυτότητα διακρίνεται απόλυτα. Καθαρές, απλές και όμορφες γραμμές εμπνευσμένες από τη φύση και το νορβηγικό κλίμα, με τιμές επίσης προσιτές. Το νορβηγικό ξύλο είναι ένα υλικό μακράς διαρκείας με χρώμα που, ακόμη και χωρίς επεξεργασία, δίνει μια έντονη αίσθηση οικιακής υποδοχής. Επιπλέον, αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία σπιτιών , όπως οι παραδοσιακές εκκλησίες, που μπορούν να εναρμονιστούν άψογα με το περιβάλλον.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νορβηγικά ξύλινα gadget που θα δούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα είναι σίγουρα η Stavkirke , οι ξύλινες εκκλησίες που συχνά διακοσμούνται με μοτίβα Βίκινγκ. Το μεγαλύτερο που δεν πρέπει να χάσετε είναι αυτό του Borgund , ενώ αυτό του Luster είναι το παλαιότερο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά το ταξίδι σας στη Νορβηγία, το να φέρετε στο σπίτι ένα έπιπλο ως αναμνηστικό δεν είναι σίγουρα η πιο άνετη επιλογή, αλλά θα βρείτε πολλά κοινά χρησιμοποιούμενα αντικείμενα νορβηγικής χειροτεχνίας κατασκευασμένα από ντόπιο ξύλο.

Νορβηγικό ξύλινο κύπελλο
Νορβηγική ξύλινη κούπα

Τι να αγοράσετε στη Νορβηγία, η συμβουλή του Arché Travel

Η κύρια συμβουλή που θέλουμε να σας δώσουμε εάν θέλετε να κάνετε τις αγορές σας είναι να πάτε στο Όσλο , όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα αναμνηστικά της Νορβηγίας. Επιπλέον, στο Όσλο βρίσκουμε τα πολυκαταστήματα Glasmagasinet , ιδανικά για πιο συμβατικά ψώνια, αλλά θα βρούμε και πολυάριθμες πολυτελείς μπουτίκ στους εμπορικούς δρόμους. Επιπλέον, η κύρια περιοχή για να κάνετε τις αγορές σας στη νορβηγική πρωτεύουσα είναι το Karl Johans Gate . Εάν βρίσκεστε στο Μπέργκεν , ωστόσο, οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι είναι οι Marken, Torgalmenningen και Gamle Strandgaten.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης : Πότε να πάτε στη Νορβηγία; Κλίμα και περίοδος

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια